m_amin
Registered User
- تاریخ عضویت
- 11 سپتامبر 2004
- نوشتهها
- 2,833
- لایکها
- 268
آقا یه ذره درشت بنویس :دی
چشامون در اومد
چشامون در اومد
شرایطی که ذکر کردید، حاکی از مقداری عقبنشینی از سوی جمهوری اسلامی هم هست. آیا **** جمهوری اسلامی حاضر است برای کاهش تحریمها به این مقدار عقبنشینی دست بزند؟
الان هم آقای اوباما و هم آقای *****ای، هر کدام به دلایل خودشان نیاز دارند که توافقی صورت بگیرد. آمریکا به این توافق نیاز دارد، به دلیل اینکه انتخابات آمریکا در راه است و نمیخواهد مسئله به جنگ و برخورد نظامی کشیده شود. بهخصوص که خبرهایی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران موشکهای دوربرد "بیام۲۵" را که ۲۵۰۰ کیلومتر برد دارند، به همراهی "گروه صنعتی شهید همت" از کره شمالی دریافت کرده است. در مقابلش هم آمریکا ۹۰۰ میلیون دلار برای خرید هواپیماهای بدون خلبان و موشکهای ضدموشک، در اختیار اسراییل قرار داده است. خُب این خطرناک است و هرلحظه ممکن است یک برخورد نظامی پیش بیاید و آقای اوباما این برخورد را نمیخواهد.
دوم اینکه قیمت نفت در جهان دارد بالا میرود و الان در گروه هشت به این نتیجه رسیدهاند که نیاز به رونق اقتصادی هست. رونق اقتصادی هم نمیتواند با قیمتهای بسیار بالای نفت همراه باشد. میدانیم که اگر مسئله تهدیدهای نظامی بالا بگیرد، قیمت نفت ممکن است از همین هم که هست بالاتر برود و این برای رونق اقتصادی جهان غرب مشکل ایجاد میکند.
آقای *****ای هم دو دلیل اصلی دارد برای اینکه در این مذاکرات توافقاتی صورت بگیرد. دلیل اول او انزوای بسیار شدیدش در داخل **** ایران است. یعنی نه تنها آقایان موسوی و کروبی را هنوز در زندان نگه داشته و آقای رفسنجانی را کنار گذاشته، حتی برخی از کسانی را هم که در جناح راست بودند، کنار زده و با آقای احمدینژاد هم مشکل پیدا کرده است. الان هم میخواهد آقای احمدینژاد را کنار بگذارد. این وضعیت انزوا در داخل **** کاری کرده که او مذاکرات اتمی را مستقیم به دست بگیرد و میخواهد از آن انزوا بیرون بیاید.
دلیل دوم آقای *****ای، وضعیت فلاکتبار اقتصادی در ایران است. این تحریمها ضربههای بسیار بزرگی به اقتصاد ایران زدهاند. تازه تحریمهای نفتی هنوز شروع نشدهاند و از اول ماه ژوئن وارد عمل میشوند که بحران را بالاتر خواهد برد.
اما با توجه به مواردی که چه در مورد آقای اوباما گفتم و چه در مورد آقای *****ای، برای هر دو مصالحه راحت نیست و بسیار سخت است. یعنی اینکه آقای *****ای بپذیرد ایران قراداد الحاقی را امضا کند، یعنی هر وقت آژانس خواست، بازرس به ایران بفرستد و بتوانند ایران را بازرسی کنند و این بازرسی به سایتهای اتمی محدود نشود و حتی سایتهای نظامی را هم در بر داشته باشد و غنیسازی بالای پنج درصدی را هم کنار بگذارند، چیز خیلی راحتی نیست که **** ایران بتواند بپذیرد.
به همین خاطر، از دید من، در بغداد توافقی صورت نخواهد گرفت، بلکه قول توافق به همدیگر خواهند داد که کادر توافق را تشخیص بدهند و در یک برنامهریزی درازمدتتر برای به دست آوردن توافق، با همدیگر قرارها و قولهایی بگذارند.
ولی با این اوصاف، به نظر میرسد که حتی در این صورت هم یکسوی این بحران که اسراییل باشد موافقت نکند و به این توافق راضی نباشد. اسراییل را چگونه ارزیابی میکنید که خود را برای شدیدترین تهاجم به ایران آماده میکند؟
دقیقا! اسراییلیها به هیچ وجه نمیخواهند چنین توافقی صورت بگیرد. برای اینکه **** اسراییل احتیاج به بحران دارد. این را همه میدانند. آقای نتانیاهو نیاز دارد که یک برخورد نظامی با ایران داشته باشد. البته برخورد نظامی محدود، نه به صورت جنگ.
اسراییلیها الان دارند تمام توان سیاسی و دیپلماسی خود را به کار میبرند که جلوی این مصالحه بین ایران و آمریکا گرفته بشود و نگرانی آقای اوباما هم همین است که چگونه عمل کند که هم اسراییلیها نتوانند تبلیغات کافی علیه او صورت بدهند و هم بتواند این مصالحه را با ایران انجام بدهد.
مسلماً **** اسراییل از طرفداران شدید تحریمهای بیشتر و عملیات نظامی علیه ایران است. این ۹۰۰ میلیون دلاری هم که آمریکا برای سال ۲۰۱۳ به اسراییل کمک کرده، برای ساکت کردن این کشور است، که میگوید ما هم پیشرفتهترین نوع هواپیماهای بدون خلبان را در اختیارتان میگذاریم و هم موشکهای ضدموشک. ما کمک میکنیم. به همین خاطر، شما نگران نباشید، ما امنیت شما را در نظر داریم. حال اینکه این چه نتیجهای بدهد، آینده به ما خواهد گفت.