اونس به 1554 هم رسيد الان رفته روي 1558، ميشه يكي پيش بيني بكنه كه امشب اونس ممكنه با چه قيمتي بسته بشه؟ تا الان 15 دلار كاهش قيمت بوده براي امروز! در مورد فردا
نظرتون چيه؟ چرا ريزش داشتيم؟
تا 1529 ممكنه بياد پايين. خودم جوابشو پيدا كردم، ترس از بحران اروپا باعث تضعيف يورو شده در نتيجه اونس كاهش پيدا كرده! حالا ما نفهميديم بحران در اروپا و
آمريكا باعث افزايش اونس ميشه يا كاهشش؟! هر جا بالا بره ميگن بحرانه بعد براي حفظ سرمايه، سرمايهدارا به طلا پناه بردن، هرجا كه پايين بياد ميگن
بياعتمادي باعث شده همه از طلا فرار كنن
واقعاً چه وضعيه. حالا اينجا چون يورو دستاندر كاره و ضعيف شده اونس اومده پايين، ولي دلارم كه تقويت
ميشه طلا مياد پايين. يعني دلار و يورو تقريباً يك تاثير معكوس روي اونس جهاني دارن! ميخواستم بدونم درست متوجه شدم يا خير؟ آقاي مؤذني كمك كنيد!!
من زیاد پست نمیزنم ولی روزی 2-3 بار میام مطالب اینجا رو میخونم چون تحلیل بعضی اساتید از جمله جناب موذنی که نظرات جالبی هم دارن باعث میشه با خواندن آنها به دانش آدم افزوده بشه ولی برای برخی از دوستان این مطلب رو مینویسم تا یکم تو تحلیل هاشون بهتر و منطقی تر عمل کنند
ببینید دوستان عزیز نمیدونم چه قدر با پارامتر های موثر بر قیمت آشنایی دارید .من سعی میکنم بطور خلاصه و ساده بنویسم.اگر بخوایم خیلی ساده بیان کنیم قیمت تعادلی در اقتصاد شامل 3 عامل اصلی و مستقیم عرضه،تقاضا و رفتار مصرف کننده(که روی عرضه و تقاضا تاثیر میزاره) میشه.همیشه وقتی عرضه بیش از تقاضا باشه قیمت میاد پایین (رکود)تا وقتی به تعادل برسه و وقتی تقاضا بیشتر باشه قیمت میره بالا تا به تعادل برسه(تورم).
نکته مهم: معادله بالا در صورتی همیشه برای قیمت برقرار هستش که رفتار مصرف کننده عقلایی باشد (در صورتی که در دنیای واقعی خیلی وقت ها رفتار مصرف کننده عاقلانه نیست)
نکته دوم: مواردی مثل قیمت کالای جانشین و مکمل و ... بطور غیر مستقیم رو قیمت تاثیر میزارد( با تاثیر روی همون عرضه و تقاضا موجب تغییر قیمت میشود)
توی تحلیل ها مهمترین مسئله پارامتر های موثر هستش حالا من چند تا سوال و جواب ساده مینویسم ربط پارامتر ها و متغیر های بالا رو باهم نشان بدم)
1- چرا وقتی تقاضا برای طلا توی هند بالا میره قیمت جهانی طلا بالا میره؟ چون تقاضا طلا در هند در مقیاس جهانی مقدار قابل توجهی هستش که میتونه چند درصد روی تقاضای جهانی طلا تاثیر بزاره برای همین قیمت بالا میره
2-چرا وقتی معادن طلا کشف میشه قیمت پایین میاد؟ چون روی عرضه طلا تاثیر میزاره
3-چرا موقع جنگ قیمت طلا بالا میره؟ چون مردم سعی میکنن همه دارایی هاشون رو به دارایی های قابل حمل تبدیل کنن(کسی زمین و خونه رو نمیتونه با خودش جایی ببره) بطور خلاصه در زمان جنگ خیلی از بازارها مثل بازار تولید کالا و خدمات یا بازار مسکن دچار رکود میشوند و سرمایه این بازار ها جذب بازاری مثل طلا میشود و با تغییر تقاضا قیمت را افزایش میدهد
4-چرا حجم نقدینگی بسیار زیاد سرگردان برای یک جامعه(مثل ایران) خطرناکه ؟ چون ممکنه به سمت یک بازار با بازده بالا(مثل طلا پارسال) سرریز بشه و تقاضا آن بازار رو شدیدا تحت تاثیر قرار بده(ایجاد حباب) و موجب تورم شدید بشه
5-چرا افزایش تقاضا طلا در ایران قیمت جهانی طلا رو تغییر نمیده؟ چون کل تقاضای طلا در ایران نسبت به مقیاس جهانی ناچیز هستش
6- با بحران در مثلا اروپا چه اتفاقی برای قیمت طلا میافتد؟ اول باید ببینیم چه بحرانی هستش بعنوان مثال اگر بحران در بازار سهام و شرکت های تولیدی باشد طلا افزایش پیدا میکند زیرا سرمایه ها از بازار فوق به بازار طلا سرریز میشود و تقاضا طلا را تحت تاثیر قرار میدهد
7-چرا اینقدر تحلیل ها متفاوته؟ چون هر متخصصی همه عوامل را نظر نمیگیره و همچنین خیلی از عوامل غیر قابل پیش بینی هستند
...
کلا منظور من این بود که وقتی یک خبر خوندید و خواستید تحلیل کنید پیش خودتون ببینید این خبر چه تاثیری روی عرضه و تقاضا و مهم تر رفتار مصرف کننده در اون بازار داره