• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمايه گذاري روي سكه و طلا

somebody314

Registered User
لایک‌ها
61
من چند تا شعبه رفتم برای خرید سکه (خسته نباشی :blush: دیرتر میرفتی)
دو تا شعبه که فروش داشتند، یکی ایثار بود اول بلوار کشاورز یکی هم هفت تیر (که میگفت امروز نداره شاید فردا).
شعبه ایثار مثل اینکه 5 شنبه صبح زود اسم ها رو نوشته بودن کارت ملی ها رو هم ازشون گرفته بودن. چند نفر اون جلو بودن که کارمند بانک بهشون میگفت شما دیگه اینجا آشنا شدید کار هر روزتونه! از دلالهای محترم بودند!

somebody314

Registered User
لایک‌ها
61
قیمت سکه بانکی باز هم ارزون شد. نسبت به 5 شنبه 3 تومن ارزون تر شده

LAPD

Registered User
لایک‌ها
598
5 تا نیم سکه گرفتم از بانک کسی خواست دونه ای ده تومن زیر قیمت بازار میدم.

hossputer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
دانشمند

تمام معادن طلای کشور دولتیه
واردات مصنوعات طلا و فروشش کلا ممنوعه و جریمه نقدی و حتی حبس داره
واردات خود طلا هم انقد روش دری وری میبندن که برا کسی صرف نکنه
تو معاملا تشون با خیلی کشور ها هم فقط دارن طلا میگیرن ( کیمیاگر که نیستن فک کردی اینقد طلا از کجا میارن )

حالا چه فرقی میکنه براشون طلا بفروشن یا نفت
وعده افزایش نرخ سود بانکها هم برا جم کردن پول بازار برا کم کردن تورمه
حالا میان حرکت بزنن که ملت برن طلا شونو بفروشن که باز زور بزنن جمش کنن

اصلا فکرشم نمیکردم اینقدر بدون فکر صحبت کنید ... ( البته با عرز معزرت) آخه پسر خوب وقتی منو شما و ... سکه خریدن گزاشتن گوشه خونه چی گیر دولت میاد ؟ هیچی ... اما وقتی سکه ها رو فروختید و رفتید نفت خریدید نفت رو که نمیدنت بزاری گوشه خونت یعنی بتون دادن و پوله رو میریزی به حساب دولت فرقش رو من نمیگفتم نمیدونستی ؟

اینطوری الان دولت پوله شما رو یه کاری میکنه خودت دو دستی بیاری بری بشون بدی .اما اگه نکنه این پول گوشه خونته نه دسته دولت .اون موقع هم کله سکه ها میره دسته طلافروشا . وقتی پول دسته مردم باشه مردم قدرتمندترند تا دولت وقتی پول دسته دولت باشه و مردم بی پول دولت قوی تر از مردمشه ! یکمی کتاب بخونید متوجه میشید . الانم میدونن کله مردم طلا خریدن و کلی سرمایه دارن و یه جورایی قدرت خرید فوقلاده ای دارن و میتونن بازارو تکون بدن اگه اتفاقی بیافته . این پولو اینطوری گولتون میزنند میفرشید میدیدتش دو دستی به خوده دولت اونم بتون سودشو میده .
خوب مشخصه که وقتی پولی یه جا بخوابه اقتصاد ضرر میبینه دولت هم میخواد بیارش توی چرخه این پولارو و دوست داره نقدش کن مردمو دو دستی بدن بشون که یه خاکی بریزن توی سرشون . چرا قبل از اینکه تحریم نشن سکه رو ارزون نکردنو نفتی نفروختن ؟

لطفا اینقدر علکی پستت نزنید و جوری رفتار کنید که خیلی واردید چهار نفر که وارد نیستن گمراه میشن ...

vista2007

Registered User
لایک‌ها
32
امروز رفتم یک شعبه دیگه نفر اول بودم با بدبختی 5 تا نیم دادن گرفتم
شلوغ میکنن بانک هم از خداخواسته میخواد شلوغ باشه تا بگه نمیدم اون پشت بزنن تو گوش سکه ها
شانسی مامور اومد ماموره لیست رو گرفت دونه دونه راه داد کارت ملیم هم شعبه دیگه بود با کلی چک و چونه با شناسنامه و فوتوکپی کارت ملیم بهم داد سکه رو
تو میدون ولیعصر که از پنجشنبه کارت ملیم اونجا بود مثلا نوبتم بود خوب شد امید نبستم چون بعد اینکه این 5 تا نیم رو گرفتم رفتم دیدم اونجا هم به همه نرسیده باز عده ای افتادن فردا!!

اگه بخوام تمام این سکه هایی که این سه روز خریدم رو بفروشم 900 هزار سودش هست ولی شک دارم بفروشم یا نگه دارم کلا برای آینده

vista2007

Registered User
لایک‌ها
32
من چند تا شعبه رفتم برای خرید سکه (خسته نباشی :blush: دیرتر میرفتی)
دو تا شعبه که فروش داشتند، یکی ایثار بود اول بلوار کشاورز یکی هم هفت تیر (که میگفت امروز نداره شاید فردا).
شعبه ایثار مثل اینکه 5 شنبه صبح زود اسم ها رو نوشته بودن کارت ملی ها رو هم ازشون گرفته بودن. چند نفر اون جلو بودن که کارمند بانک بهشون میگفت شما دیگه اینجا آشنا شدید کار هر روزتونه! از دلالهای محترم بودند!

کارت منم اونجا بود میرفتم بهم نمیرسید
ساعت 1 رفتم داشت بازم یکسری از همون پنجشنبه ای ها رو به فردا موکول میکرد
اون چند دلال همون ها بودن که 5 شنبه شلوغ بازی و گردن کلفتی کردن
3 تا جوان بودن یکیشون گوش شکسته صبح زود که رد میشدم گفت کارتش تو نیست ولی ساعت 1 گفت 3 تا سکه امروزش رو گرفته !
ادعای گردن کلفتی میکنن ولی گردن کلفت اگه بیاد اونجا خفه میشن و لال میشن
یک سری آدم درست حسابی و محترم اونجا بودن که درگیر نکردن خودشون رو پنجشنبه ولی مطمئنم یک روز بالاخره از گردن کلفت واقعیش درست حسابی میگیرن

hoorsa

کاربر ویژه گفتگوی آزاد
لایک‌ها
1,705
برا چی میخوای بفروشی مگه احتیاج داری به پولش ؟به نظر من نفروش بذار باشه .مطمین باش سال دیگه تا تیر 1500 سود میکنی شایدم بیشتر .

امروز رفتم یک شعبه دیگه نفر اول بودم با بدبختی 5 تا نیم دادن گرفتم
شلوغ میکنن بانک هم از خداخواسته میخواد شلوغ باشه تا بگه نمیدم اون پشت بزنن تو گوش سکه ها
شانسی مامور اومد ماموره لیست رو گرفت دونه دونه راه داد کارت ملیم هم شعبه دیگه بود با کلی چک و چونه با شناسنامه و فوتوکپی کارت ملیم بهم داد سکه رو
تو میدون ولیعصر که از پنجشنبه کارت ملیم اونجا بود مثلا نوبتم بود خوب شد امید نبستم چون بعد اینکه این 5 تا نیم رو گرفتم رفتم دیدم اونجا هم به همه نرسیده باز عده ای افتادن فردا!!

اگه بخوام تمام این سکه هایی که این سه روز خریدم رو بفروشم 900 هزار سودش هست ولی شک دارم بفروشم یا نگه دارم کلا برای آینده

vista2007

Registered User
لایک‌ها
32
برا چی میخوای بفروشی مگه احتیاج داری به پولش ؟به نظر من نفروش بذار باشه .مطمین باش سال دیگه تا تیر 1500 سود میکنی شایدم بیشتر .

نه من برای جمع کردن خریدم
اگه بدست آوردنش آسون بود بد نبود آدم سود کنه
ولی خودم و کمرم تو صف و این فشارها داغون شده یه نوبت دیگه فردا بتونم بگیرم میگیرم و دیگه تا چند وقت تا خلوت بشن بانک ها نمیرم تو صف سکه

hoorsa

کاربر ویژه گفتگوی آزاد
لایک‌ها
1,705
آخی .ولی خوب خوبه دیگه عوضش کلی سود کردی .من چی بگم .الان دلم سوخت .:(

kasra03

Registered User
لایک‌ها
276
اصلا فکرشم نمیکردم اینقدر بدون فکر صحبت کنید ... ( البته با عرز معزرت) آخه پسر خوب وقتی منو شما و ... سکه خریدن گزاشتن گوشه خونه چی گیر دولت میاد ؟ هیچی ... اما وقتی سکه ها رو فروختید و رفتید نفت خریدید نفت رو که نمیدنت بزاری گوشه خونت یعنی بتون دادن و پوله رو میریزی به حساب دولت فرقش رو من نمیگفتم نمیدونستی ؟

اینطوری الان دولت پوله شما رو یه کاری میکنه خودت دو دستی بیاری بری بشون بدی .اما اگه نکنه این پول گوشه خونته نه دسته دولت .اون موقع هم کله سکه ها میره دسته طلافروشا . وقتی پول دسته مردم باشه مردم قدرتمندترند تا دولت وقتی پول دسته دولت باشه و مردم بی پول دولت قوی تر از مردمشه ! یکمی کتاب بخونید متوجه میشید . الانم میدونن کله مردم طلا خریدن و کلی سرمایه دارن و یه جورایی قدرت خرید فوقلاده ای دارن و میتونن بازارو تکون بدن اگه اتفاقی بیافته . این پولو اینطوری گولتون میزنند میفرشید میدیدتش دو دستی به خوده دولت اونم بتون سودشو میده .
خوب مشخصه که وقتی پولی یه جا بخوابه اقتصاد ضرر میبینه دولت هم میخواد بیارش توی چرخه این پولارو و دوست داره نقدش کن مردمو دو دستی بدن بشون که یه خاکی بریزن توی سرشون . چرا قبل از اینکه تحریم نشن سکه رو ارزون نکردنو نفتی نفروختن ؟

لطفا اینقدر علکی پستت نزنید و جوری رفتار کنید که خیلی واردید چهار نفر که وارد نیستن گمراه میشن ...

ای بابا !یکم فارسی رو پارس بدار!!چقدر غلط املایی داری؟!!!!

iranian_user

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
نسبت به شنبه هفته گذشته رقم خورد
کاهش قیمت سکه در معاملات آتی

خبرگزاری فارس: با توجه به داغ شدن مجدد بازار سکه به دلیل اختلاف قیمت در بازار آزاد و بانک، قیمت سکه در معاملات آتی برای هر چهار ماه مورد معامله نسبت به شنبه هفته گذشته کاهش یافته است.
خبرگزاری فارس: کاهش قیمت سکه در معاملات آتی

به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، قیمت سکه پس در روز نخست کاری این هفته در معاملات آتی برای اردیبهشت و تیر سال آینده به 777 و 845 هزار تومان رسیده است در حالی که در اواسط شنبه هفته گذشته به 797 و 857 هزار تومان رسیده بود.

بر اساس این گزارش، قیمت سکه تحویل دی و اسفند سال جاری نیز با توجه به اینکه حدود دو ساعت تا پایان ساعت معاملات باقی مانده به 644 و 706 هزار تومان رسیده است که این قیمت ها نسبت به هفته گذشته که 680 و 742 هزار تومان بود، حاکی از کاهش است.
در حال حاضر، انس جهانی در 1744 دلار بسته شده است. قیمت دلار نیز امروز 1360 دلار است.

همچنین، قیمت سکه امروز در بازار آزاد 617 هزار تومان است و این در حالی است که هر قطعه سکه بهار آزادی در بانک ملی 527 هزار تومان عرضه می‌شود و اختلاف قیمت سکه در بازار آزاد و بانک به 100 هزار تومان رسیده است.

somebody314

Registered User
لایک‌ها
61
به نظر من بانك مركزي ذخيره سكه هاي قابل فروشش تمام شده براي اين عرضم دليل دارم :
تازمانيكه سكه داشت فروخت و به قيمت هم فروخت يادتان باشد 617 هفته قبل . اما الان كه تمام شده و ديگر سكه اي براي فروش در كار نيست پس مي تواند قيمت را مانند دلار رسمي عدد مضخرف 1080 تومان را اعلام كند و حتي اگر خواست كمتر هم اعلام كند پس تعجب نكنيد اگر فردا سكه را 420 تومن اعلام كرد . چونكه اصولا ديگر خودش چيزي براي فروش ندارد .
اما بازار زرنگتر از اين حرفها است و دست اينها را خوانده است . بانك با اين كار رسما ورشكستگي خودش را اعلام كرد .
براي رد اين نظريه بايد عرضه نامحدود سكه در بانك و بخصوص كارگشايي انجام شود تا اين عرضه براي بازار مسلم و مسجل شود و قيمت به تعادل برسد در غير اين صورت تعبير بازار همين است كه عرض كردم .

اگه برای فروش چیزی نداره پس کسایی که میرن میگیرن چطوری میگیرن؟
اگر میخواد کسری بودجه رو با گرفتن پول از مردم جبران کنه، پس چرا قطره چکانی سکه میدن؟

sedo

Registered User
لایک‌ها
1,574
اگه برای فروش چیزی نداره پس کسایی که میرن میگیرن چطوری میگیرن؟
اگر میخواد کسری بودجه رو با گرفتن پول از مردم جبران کنه، پس چرا قطره چکانی سکه میدن؟
خب به این ضرب المثل خیلی ارادت داره!
کم بفروش همیشه بفروش

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
همه این کارا بخاطر فروش اوراق سلف نفت و گاز است از فردایی که این اوراق رو فروختن ببینید قیمت سکه چند بشه....نکته جالب این روزا مانور بانک روی سکه هست نه دلار....عزیزم شما پل بگو:blush:

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
فقط به فکر خرید باشید نه فروش. از هر کاهشی برای ورود به بازار (خرید) استفاده کنید.
اینجا ایرانه:
دلار کاملا صعودی
ریال کاملا نزولی
اونس کاملا صعودی
-------------------------
بحران سیاسی نداریم که داریم
بیکاری نداریم که داریم
80 درصد کالاهای اساسی کشور به واردات وابسته نیست که هست
تحریم نشدیم که شدیم
اقتصاد تک محصولی نفت نداریم که داریم
بازار سرمایه گذاری مسکن داریم که نداریم
بازار سرمایه خوب داریم که نداریم
ووووووووو...............
پس چرا طلا خرید نکنیم

ali_nioton

Registered User
لایک‌ها
156

:lol:
ببخشید استاده اعظم :D
تعظیم میکنم :D

دوستان توجه داشته باشید الان دوره پارینه سنگیه
مردمم پولاشونو گوشه خونه چال میکنن

البته تو اروپا بالش ساخته شده اونجا میزارن تو بالش
ولی این محصول شگفت انگیز هنوز به ایران نرسیده :lol:

وقتی پولت طلا بشه بره گوشه خونت شما یه تیکه فلز داری و پولت تو جیبه دولته
هیچ سودی هم بهت نمیده

وقتی پولت نفت بشه باز پولت تو جیبه دولته و مجبوره بهش سود بده البته اینبار نفتت هم دسته خوشونه و البته یادت باشه عمده خرید نفت توسط
شرکت هاست نه مردم عادی و اوناهم نفت و تحویل میگیرن و تبدیل میکنن
شاید تو تهران و ... شماندیده باشی

اما تو اهواز من زیاد دیدم
کم هم نیستن ( چیز جدیدی هم نیست ) قبل هم بوده فقط الان رسانه ایش کردن

وقتی پولت نه طلا باشه نه نفت و گاز قطعا تو بالش و دوشک مادربزرگت نیست
حد اقلش اینه که تو بانکه و داری سود میگیری

پس بازم پول دسته خودشه

اما در مورد فروش طلا و خرید نفت و گاز
طلا رو به طلا فروش میفروشی پولشو میبری نفت میخری ؟؟!!!:lol:

بعد اون طلا فروشه پول طلای شمارو از کجاش میاره ؟؟؟ :D
تو انباریش چاپ خونه داره ؟

خوب اونم باید ازیه جایی پول بیاره بده به شما
یا از بانک خارج میکنه - یا از بورس یا ( در این حجم جابجایی میتونه از ملک هم باشه )

چرخش پول تو بازارهای غیر تولیدی ( کشاورزی و صنعت ) جز تورم چیزی نداره
کشورهای صنعتی مثل ژاپن برا افزایش تولید و روشن نگه داشتن کارخونه هاشون

از چنین سیاستهایی استفاده میکنن
مثلا 2 دهمه درصد تورم به بازارشون تحمیل میکنن
این کارو با چرخش سرمایه تو بازارهای داخلی انجام میدن
با این روش سرمایه بایه چرخش باز برمیگرده سرجای اولش با این تفاوت که اینبار مقداری از پول
صرف خرید کالاهایی ( لوازم برقی - ماشین یا هرچیز مصرفیه دیگه )میشه
این کار باعث میشه کارخونه هاشون نخابه

به نظر من بانك مركزي ذخيره سكه هاي قابل فروشش تمام شده براي اين عرضم دليل دارم :
تازمانيكه سكه داشت فروخت و به قيمت هم فروخت يادتان باشد 617 هفته قبل . اما الان كه تمام شده و ديگر سكه اي براي فروش در كار نيست پس مي تواند قيمت را مانند دلار رسمي عدد مضخرف 1080 تومان را اعلام كند و حتي اگر خواست كمتر هم اعلام كند پس تعجب نكنيد اگر فردا سكه را 420 تومن اعلام كرد . چونكه اصولا ديگر خودش چيزي براي فروش ندارد .
اما بازار زرنگتر از اين حرفها است و دست اينها را خوانده است . بانك با اين كار رسما ورشكستگي خودش را اعلام كرد .
براي رد اين نظريه بايد عرضه نامحدود سكه در بانك و بخصوص كارگشايي انجام شود تا اين عرضه براي بازار مسلم و مسجل شود و قيمت به تعادل برسد در غير اين صورت تعبير بازار همين است كه عرض كردم .

عرضه سکه تو بانک کارگشایی نمیتونه هدف بانک مرکزی رو پوشش بده

اولا بانک کارگشایی بسته های 100 تایی میده و مردم عادی نمیرن بخرن ( این کار سرمایه های کلان رو از جاهای دیگه مثل بانک خارج میکنه )
دوم بزار دلالی رو به شدت داغ میکنه
سوم بانک کارگشایی حراجیه و به لالاترین قیمت میفروشه ( حالا اگه یکی چند ملیاردی پول داشته باشه میره تو حراج ها و همرو با هر قیمتی جم میکنه )
چهارم با فروشه سکه 5 تا 5تا سرمایه های خورد رو از بازار جم میکنه ضمن اینکه
بازار رو خلوت و تب بازار رو که همین خریدارای خورده و نا آشنا هستن میخابونه

ehsan_y1

Registered User
لایک‌ها
14
:lol:
ببخشید استاده اعظم :D
تعظیم میکنم :D

دوستان توجه داشته باشید الان دوره پارینه سنگیه
مردمم پولاشونو گوشه خونه چال میکنن

البته تو اروپا بالش ساخته شده اونجا میزارن تو بالش
ولی این محصول شگفت انگیز هنوز به ایران نرسیده :lol:

وقتی پولت طلا بشه بره گوشه خونت شما یه تیکه فلز داری و پولت تو جیبه دولته
هیچ سودی هم بهت نمیده

وقتی پولت نفت بشه باز پولت تو جیبه دولته و مجبوره بهش سود بده البته اینبار نفتت هم دسته خوشونه و البته یادت باشه عمده خرید نفت توسط
شرکت هاست نه مردم عادی و اوناهم نفت و تحویل میگیرن و تبدیل میکنن
شاید تو تهران و ... شماندیده باشی

اما تو اهواز من زیاد دیدم
کم هم نیستن ( چیز جدیدی هم نیست ) قبل هم بوده فقط الان رسانه ایش کردن

وقتی پولت نه طلا باشه نه نفت و گاز قطعا تو بالش و دوشک مادربزرگت نیست
حد اقلش اینه که تو بانکه و داری سود میگیری

پس بازم پول دسته خودشه

اما در مورد فروش طلا و خرید نفت و گاز
طلا رو به طلا فروش میفروشی پولشو میبری نفت میخری ؟؟!!!:lol:

بعد اون طلا فروشه پول طلای شمارو از کجاش میاره ؟؟؟ :D
تو انباریش چاپ خونه داره ؟

خوب اونم باید ازیه جایی پول بیاره بده به شما
یا از بانک خارج میکنه - یا از بورس یا ( در این حجم جابجایی میتونه از ملک هم باشه )

چرخش پول تو بازارهای غیر تولیدی ( کشاورزی و صنعت ) جز تورم چیزی نداره
کشورهای صنعتی مثل ژاپن برا افزایش تولید و روشن نگه داشتن کارخونه هاشون

از چنین سیاستهایی استفاده میکنن
مثلا 2 دهمه درصد تورم به بازارشون تحمیل میکنن
این کارو با چرخش سرمایه تو بازارهای داخلی انجام میدن
با این روش سرمایه بایه چرخش باز برمیگرده سرجای اولش با این تفاوت که اینبار مقداری از پول
صرف خرید کالاهایی ( لوازم برقی - ماشین یا هرچیز مصرفیه دیگه )میشه
این کار باعث میشه کارخونه هاشون نخابه

عرضه سکه تو بانک کارگشایی نمیتونه هدف بانک مرکزی رو پوشش بده

اولا بانک کارگشایی بسته های 100 تایی میده و مردم عادی نمیرن بخرن ( این کار سرمایه های کلان رو از جاهای دیگه مثل بانک خارج میکنه )
دوم بزار دلالی رو به شدت داغ میکنه
سوم بانک کارگشایی حراجیه و به لالاترین قیمت میفروشه ( حالا اگه یکی چند ملیاردی پول داشته باشه میره تو حراج ها و همرو با هر قیمتی جم میکنه )
چهارم با فروشه سکه 5 تا 5تا سرمایه های خورد رو از بازار جم میکنه ضمن اینکه
بازار رو خلوت و تب بازار رو که همین خریدارای خورده و نا آشنا هستن میخابونه

با نظراتشون کاملا موافقم.تازه موقع فروش همین سکه و طلاهایی که شما دارین ذخیره میکنین سودتون رو از مردم میگیرید نه دولت.
تا جایی که میدونم هیچ جا از طلا برا معاملات استفاده نمی کنن.مثلا شما یه ربع سکه ببرید و لز سوپری سر محلتون برنج بخرید :-D
اون موقع باید دنبال کسی بگردید که اینو براتون تبدیل به پول کنه و این شخص کسی نیست جر همین دلالان محترم که الان واسطه بانک و شما شدن.
چالبه بدونید که بانک ملی توی 105 شعبه داره سکه توزیع میکنه و اگه توی هرشعبش هم در روز 150 سکه بفروشه تقریبا هشت میلیارد و صد و نود میلیون تومن داره از مردم پول میگره حالا اگه فقط بیست روز از ماه این فروش رو داشته باشه تقریبا میشه 165 میلیار تومن.تازه این پولو هم از خرده سرمایه های توی بازار داره جمع میکنه.

حالا شمای جای دولت بودید چکار میکردید؟

دوستان اهل استدلالی که خیلی به بازار آتی اعتقاد دارن برن قیمتهای انو دقیق بررسی کنند جالبه قیمتها بصورت 5% برای هر ماه بالا میره.یعنی تحلیل معامله گران در بازار آتی اینه فقط.البته براشون سود هم داره چون فرض کنید شما برای تحویل اسفند سکه خرید کنید و همنو برای تحویل اردیبهشت بفروشید.چون روند افزایش 5 % به 5% هستش 10 % تضمینی سود میکنید.حالا قیمت بازار توی اون روز میخاد هرچی باشه.دوستانی که متونن بران توی آتی اینجوری سرمایه گذاری کنن.
حالا فرض رو بر این بذاریم که الان خرید نکردیم و دیدم ای بابا اینا درست گفتن و قیمت پا به پای بازار آتی داره میاد بالا.فقط 5 یا 10 % سود کمتر می کنید .برید اسفند یا دی ماه بخرید.قیمت آبان ماه هشون که حدود 60 تومن بالای قیمت بازار بوده.

Last edited:

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
با نظراتشون کاملا موافقم.تازه موقع فروش همین سکه و طلاهایی که شما دارین ذخیره میکنین سودتون رو از مردم میگیرید نه دولت.
تا جایی که میدونم هیچ جا از طلا برا معاملات استفاده نمی کنن.مثلا شما یه ربع سکه ببرید و لز سوپری سر محلتون برنج بخرید :-D
اون موقع باید دنبال کسی بگردید که اینو براتون تبدیل به پول کنه و این شخص کسی نیست جر همین دلالان محترم که الان واسطه بانک و شما شدن.
چالبه بدونید که بانک ملی توی 105 شعبه داره سکه توزیع میکنه و اگه توی هرشعبش هم در روز 150 سکه بفروشه تقریبا هشت میلیارد و صد و نود میلیون تومن داره از مردم پول میگره حالا اگه فقط بیست روز از ماه این فروش رو داشته باشه تقریبا میشه 165 میلیار تومن.تازه این پولو هم از خرده سرمایه های توی بازار داره جمع میکنه.

حالا شمای جای دولت بودید چکار میکردید؟

دوستان اهل استدلالی که خیلی به بازار آتی اعتقاد دارن برن قیمتهای انو دقیق بررسی کنند جالبه قیمتها بصورت 5% برای هر ماه بالا میره.یعنی تحلیل معامله گران در بازار آتی اینه فقط.البته براشون سود هم داره چون فرض کنید شما برای تحویل اسفند سکه خرید کنید و همنو برای تحویل اردیبهشت بفروشید.چون روند افزایش 5 % به 5% هستش 10 % تضمینی سود میکنید.حالا قیمت بازار توی اون روز میخاد هرچی باشه.دوستانی که متونن بران توی آتی اینجوری سرمایه گذاری کنن.
حالا فرض رو بر این بذاریم که الان خرید نکردیم و دیدم ای بابا اینا درست گفتن و قیمت پا به پای بازار آتی داره میاد بالا.فقط 5 یا 10 % سود کمتر می کنید .برید اسفند یا دی ماه بخرید.قیمت آبان ماه هشون که حدود 60 تومن بالای قیمت بازار بوده.
در مورد قسمت اول مطلبتون این نوشته کاملا جوابگو هستتئوری Zero sum بودن و مجموع صفر بودن بازیها و خنثی بودن سود و زیانها یکدیگر را، در حالت کلی درسته و البته فقط در دراز مدت. مثال:

حالت کلی: صحبتی که شما می فرمایید این فرض رو به ذهن میاره که من اگر روز سکه سود کردم یک نفر دیگه ضرر کرده. اشتباهه چون:

وقتی روند بلندمدت سکه صعودی هست(اگر موافقید که هیچ، اگر مخالفید دلیل بیارید. الان همه متفق القولند-از جمله بازار آتی 860 تومنی تیر 91- که بازار صعودیه)، تنها کسی که توی معاملات سکه ضرر میکنه، دولت هست و نه هیچ کس دیگه. دولت(یا همون بانک مرکزی چون بانک مرکزی مستقل نداریم) سکه ارزون 530 تومنی میده و مردم(=دلالها) می برن تو بازار و 620 می فروشن. (قیمتها مال امروز است). پس بانک داره ضرر میکنه و از سود 90 هزار تومنی-اختلاف سکه بانکی و بازار-صرفنظر می کنه تا بگن که ارزون کردیم. حالا بگذریم که سکه بانکی دست کسی نمیرسه و فقط رئیس شعب و کارکنان بانک حالشو میبرن. 530 هست ولی برای از ما بهترون.

این قضیه مثل یک شرطبندی محدود به چند نفر نیست که اگر من سود کردم حتما پول یکی دیگس که گذاشتم جیبم. نه، این دولته که داره ضرر میده و البته ضرر دانشم بی دلیل نیست. داره نقدینگی رو از دست من و شما جمع می کنه با دو هدف:

1- جلوگیری از تورم با کاستن از سرعت گردش پول
2- تامین نقدینگی مورد نیاز الف)یارانه ها ب) شکاف بودجه

نتیجه: در بازی سکه تا اطلاع ثانوی-تا وقتی الف نون هست که برای اینکه ثابت کنن که انتصابات 88 تقلبی نبود، حتما نگهش می دارن به هر قیمتی که شده حتی به ... رفتن مملکت- فعلا خریدارها سود می برند همشون و دولت متضرر میشه. البته دولت هم داره به قصدی که داره میرسه ولی بلحاظ اقتصادی به ضرر میره. فرض اینکه سود سکه شما از جیب کس دیگری آمده غلطه چون از جیب دولته. اینم یک چیزی شبیه یارانه است که ماه به ماه میدن، یک رانته که دارن میدن...

-

بالا