• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمايه گذاري روي سكه و طلا

Michael Jordan

Registered User
لایک‌ها
347
سکه ها رو همه ش رو فیزیکی تحویل میدن، یه نماینده یه چیزی پرونده از خودش. مالیات هم نمیگیرن.

F-May5th

کاربر فعال بخش پاتوق
لایک‌ها
10,538
من زنگ زدم مجلس، اداره کل تنقیح و تدوین لوایح، طرف گفت چنین طرحی رو تا الان شخصا نه شنیدم نه تا حالا کسی برامون اورده و اعلام وصول شده. شاید یه نمایده یه چیزی پرونده. به این سادگی نیست تصویب و اجرای چنین قوانینی و ...

همین یه ساعت پیش هم دوباره دبیر کل بانک مرکزی با ایسنا مصاحبه کرده و برای بار هزارم تاکید کرده تحویل سکه های پیش فروشی به صورت فیزیکی پا برجاست و تازه برای تمام سکه ها اوراق هم منتشر کردیم و هر کی خواست میتونه بره تو بورس معامله کنه!
دبیرکل بانک مرکزی به ایسنا اعلام کرد
انتشار اوراق سکه از هفته آینده/ وعده تحویل فیزیکی پابرجاست

من شدیدا شک دارم که تحویل فیزیکی همه سکه ها انجام بشه

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
من شدیدا شک دارم که تحویل فیزیکی همه سکه ها انجام بشه

بله متاسفانه این شک رو خود منم دارم ولی چاره ای نیست، باید به ساز اینا برقصیم. هر چند فکر میکنم آخر با کلی آژان کشی و حاشیه و ... میدن سکه هارو.

البته به نظرم این طرح پیشفروش سکه فقط به خاطر همون چند نفری که خریدهای چند ده هزار تایی داشتند اینقد جنجالی و پر سر و صدا شد. وگرنه اگه اون چند نفر نبودن هیچ اتفاقی نمیفتاد و مثل صد تا طرح دولتی دیگه تموم میشد میرفت پی کارش.

Titania

Registered User
لایک‌ها
1,324
بله متاسفانه این شک رو خود منم دارم ولی چاره ای نیست، باید به ساز اینا برقصیم. هر چند فکر میکنم آخر با کلی آژان کشی و حاشیه و ... میدن سکه هارو.

البته به نظرم این طرح پیشفروش سکه فقط به خاطر همون چند نفری که خریدهای چند ده هزار تایی داشتند اینقد جنجالی و پر سر و صدا شد. وگرنه اگه اون چند نفر نبودن هیچ اتفاقی نمیفتاد و مثل صد تا طرح دولتی دیگه تموم میشد میرفت پی کارش.
من شخصاً فکر میکنم که اصولاً موضوع افرادی که خریدهای چند هزارتایی داشته اند را به این دلیل در رسانه ها مطرح کردند که بتوانند هر طرحی را که دلشان میخواهد را اجرا کنند و درصورت عدم تحویل سکه ها و یا دریافت مالیات سنگین از پیش خرید کنندگان یا هر طرح مورد نظر دیگری، افکار عمومی مردم هم حامی دولت و بانک مرکزی بشود.
مثلاً در مورد موسسه مالی اعتباری کاسپین که مجوز بانک مرکزی را هم داشت، بعد از اینکه سپرده گذاران ماهها بلاتکلیف بودند، رئیس بانک مرکزی در چندین مصاحبه آمد و گفت که این موسسه سودهای بالایی پرداخت میکرده (یک سری ارقام غیر واقعی هم برای سود مطرح کرد که در واقع چنین ارقامی هیچوقت به مردم عادی پرداخت نمیشد) و در نتیجه اصلاً از شهریور 94 به بعد، هیچ سودی به سپرده گذارانش تعلق نمیگیرد و در نتیجه تمام سودهایی که قبلاً پرداخت شده بود را هم از اصل سپرده کسر کردند! انگار مردم پولشان را بصورت قرض الحسنه در اختیار دزدان قرار داده بودند.
همیشه هدف این هست که یک بهانه تهیه کنند و کل تعهدات را ناپدید کنند و در واقع برای نحوه ارائه این نوع بهانه ها هم همیشه برنامه ای دارند.

Last edited:

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
من شخصاً فکر میکنم که اصولاً موضوع افرادی که خریدهای چند هزارتایی داشته اند را به این دلیل در رسانه ها مطرح کردند که بتوانند هر طرحی را که دلشان میخواهد را اجرا کنند و درصورت عدم تحویل سکه ها و یا دریافت مالیات سنگین از پیش خرید کنندگان یا هر طرح مورد نظر دیگری، افکار عمومی مردم هم حامی دولت و بانک مرکزی بشود.
مثلاً در مورد موسسه مالی اعتباری کاسپین که مجوز بانک مرکزی را هم داشت، بعد از اینکه سپرده گذاران ماهها بلاتکلیف بودند، رئیس بانک مرکزی در چندین مصاحبه آمد و گفت که این موسسه سودهای بالایی پرداخت میکرده (یک سری ارقام غیر واقعی هم برای سود مطرح کرد که در واقع چنین ارقامی هیچوقت به مردم عادی پرداخت نمیشد) و در نتیجه اصلاً از شهریور 94 به بعد، هیچ سودی به سپرده گذارانش تعلق نمیگیرد و در نتیجه تمام سودهایی که قبلاً پرداخت شده بود را هم از اصل سپرده کسر کردند! انگار مردم پولشان را بصورت قرض الحسنه در اختیار دزدان قرار داده بودند.
همیشه هدف این هست که یک بهانه تهیه کنند و کل تعهدات را ناپدید کنند و در واقع برای نحوه ارائه این نوع بهانه ها هم همیشه برنامه ای دارند.

درسته همه این قضایا رو هممون میدونیم، منتها تفاوتی که الان هست اینه که الان خود بانک مرکزیه که هزار بار در روز تو رسانه ها میگه همه تعهداتو انجام میدیم! تازه به ازای همه ی سکه ها به صورت اتوماتیک اوراق منتشر کردن و گفتن از شنبه هر کی دلش خواست میتونه به نمایندگی کارگزاری مفید در شهرهای مختلف مراجعه کنه و کارهای مربوط به اوراق سکه و بورس رو انجام بده!! آخه مگه میشه چند میلیون اوراق منتشر کنن و وارد بورس کنن بعد همه چی بره رو هوا؟!!

البته قضیه کاسپین آنچنان مثال خوبی نیست، کاسپینی ها بیشتر مالباختگان آرمان و فرشتگان و اینا بودن که آخر کار رفتن زیر چتر کاسپین و فقط اسم موسسه مجوز دار رو یدک میکشید.

Titania

Registered User
لایک‌ها
1,324
درسته همه این قضایا رو هممون میدونیم، منتها تفاوتی که الان هست اینه که الان خود بانک مرکزیه که هزار بار در روز تو رسانه ها میگه همه تعهداتو انجام میدیم! تازه به ازای همه ی سکه ها به صورت اتوماتیک اوراق منتشر کردن و گفتن از شنبه هر کی دلش خواست میتونه به نمایندگی کارگزاری مفید در شهرهای مختلف مراجعه کنه و کارهای مربوط به اوراق سکه و بورس رو انجام بده!! آخه مگه میشه چند میلیون اوراق منتشر کنن و وارد بورس کنن بعد همه چی بره رو هوا؟!!

البته قضیه کاسپین آنچنان مثال خوبی نیست، کاسپینی ها بیشتر مالباختگان آرمان و فرشتگان و اینا بودن که آخر کار رفتن زیر چتر کاسپین و فقط اسم موسسه مجوز دار رو یدک میکشید.
اصولاً صحبتهای بانک مرکزی و دولت و هیچ مرجعی در این کشور به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و من شخصاً سپرده گذار کاسپین هم بودم و کل وضعیت را تجربه کرده ام و مطمئن باشید بدلیل مدتها بلاتکلیفی سرمایه، اطلاعات کامل هم در مورد وضعیت کاسپین دارم، در واقع کاسپین موجودیتی خارج از موسسات زیرشاخه نداشت و مجوز را هم با شرط تجمیع موسسات زیر شاخه و تبدیل به یک موسسه دریافت کرد و با کمک همین مجوز بانک مرکزی، سرمایه قابل توجهی از مردم دریافت کرد و به مردم دفترچه و برگه سپرده کاسپین داده شد، بعداً گفتند که اصلاً کاسپین مستقل هست و هیچ شعبه ای هم نداشته و موسسات زیرشاخه آن مانند فرشتگان اصلاً مشمول مجوز نیستند! حتی مجلس هم تخلفات بانک مرکزی در مورد موسسه کاسپین را طبق ماده 236 به قوه قضائیه ارجاع داد که به هیچ نتیجه ای هم منجر نشد.
این مثال را به این دلیل مطرح کردم که در مورد بانک مرکزی و دولت و حاکمیت اصولاً نباید مبنا را بر اعتماد بگذارید.

Last edited:

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
در مجموع حرفتون درسته ولی اگه منطقی و علمی و اقتصادی بخوایم به قضیه نگاه کنیم 7.5 میلیون سکه که 1 میلیون اون رو هم تحویل دادن رفته و فقط 6.5 میلیون باقی مونده(اونهم طی مدت زمان 2 سال!) عدد آنچنانی نیست که اینا به خاطرش بخوان در وضعیت فوق بحرانی امروز اعتماد عمومی رو به صفر مطلق برسونن و باعث سقوط بیش از پیش ریال بشن.

شک نکنید اگر چنین طرحی تصویب بشه و نخوان به کسی سکه بدن و خبرش عمومی بشه در عرض یک هفته سکه به 4 میلیون و دلار به بالای 10 هزار تومن میرسه چون 10 هزار میلیارد تومن نقدینگی سرگردان بی ارزش شده به دست افراد برمیگرده و افراد سراسیمه به دنبال دلار میرن و بقیه ملت هم با این موج همراه میشن!!

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
وقت بخیر
افرادی که دیدگاه بلند مدتی نسبت به بازار طلا دارند به امار رضایت اقتصادی امریکا توجه داشته باشند
ممکنه در خبرهای تاثیرگذار طلا واکنش های شدیدی داشته باشد

Titania

Registered User
لایک‌ها
1,324
در مجموع حرفتون درسته ولی اگه منطقی و علمی و اقتصادی بخوایم به قضیه نگاه کنیم 7.5 میلیون سکه که 1 میلیون اون رو هم تحویل دادن رفته و فقط 6.5 میلیون باقی مونده(اونهم طی مدت زمان 2 سال!) عدد آنچنانی نیست که اینا به خاطرش بخوان در وضعیت فوق بحرانی امروز اعتماد عمومی رو به صفر مطلق برسونن و باعث سقوط بیش از پیش ریال بشن.

شک نکنید اگر چنین طرحی تصویب بشه و نخوان به کسی سکه بدن و خبرش عمومی بشه در عرض یک هفته سکه به 4 میلیون و دلار به بالای 10 هزار تومن میرسه چون 10 هزار میلیارد تومن نقدینگی سرگردان بی ارزش شده به دست افراد برمیگرده و افراد سراسیمه به دنبال دلار میرن و بقیه ملت هم با این موج همراه میشن!!
ببینید به عنوان مثال، کل سرمایه مردم در موسسه کاسپین با احتساب کل سود جمعاً 8600 میلیارد تومان بود که متعلق به 500 هزار سپرده گذار بود و این مبلغ کمتر از ده هزار و نهصد میلیارد تومان ثبت نامی سکه های پیش فروش شده بود، اینها برای حذف دو سال سود از سپرده های مردم در کاسپین که حداکثر سالی 32 درصد بود و کلاً 3000 میلیارد تومان بود، مدتها اعتراضات و تحصن و تجمع و حتی خوابیدن مردم در پیاده رو های مجاور قوه قضائیه را دیدند و اهمیتی برای بی اعتمادی مردم هم قائل نشدند، بنابراین برای ده هزار و نهصد میلیارد تومان ثبت نامی پیش فروش سکه که در این مدت کوتاه با سقوط ارزش ریال و تغییر قیمت سکه تبدیل به حدود دو برابر میشود، واقعاً بعید نیست که برنامه ای برای عدم انجام تعهدات داشته باشند.
ضمناً در حال حاضر واقعاً نابودی ریال برایشان مهم نیست بلکه حذف نقدینگی در دست مردم با هر قیمتی و حفظ دارایی های محدود کشور برای خود دولت حتی به قیمت نابودی اعتماد مردم، اولویت **** محسوب میشود.

Last edited:

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
من تعجب میکنم واقعا این خبر اگه واقعا جدی باشه چرا تو فقط ایرنا و ایسنا کار شده و توی فارس و تسنیم و مهر که مهمترین خبرگزاری های دولتی هستند و حتی سایت خود مجلس هیچ اشاره ای بهش نشده! تازه جالبه خود ایسنا دو ساعت بعد از این خبر مصاحبه دبیرکل بانک مرکزی رو گذاشته که همه ی سکه ها تحویل داده میشوند و تازه از شنبه مردم میتونن برن تو بورس سکه های پیش فروش رو معامله کنند!!

جالبه توی مهر و تسنیم و فارس که جز خبرگزاری های جناح مخالف دولت هستند و از هرخبری که بخواد چهره دولت رو خدشه دار کنه به سرعت استقبال میکنند خبر قابل معامله شدن اوراق سکه پیش فروش در بورس کار شده اما این خبر طرح عدم تحویل سکه ها هیچ اشاره ای بهش نشده!

Last edited:

silva14

Registered User
لایک‌ها
454
سکه دوباره یه میلیونو رد کرد این دفعه میخواد چه قله هایی رو فتح کنه؟

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
دبیرکل بانک مرکزی خبر داد
جزئیات جدید از حواله های پیش فروش شده سکه/آغاز معاملات اوراق گواهی از ۱۰ تیر ماه

دبیرکل بانک مرکزی درخصوص وعده تحویل سکه های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی گفت: این بانک متعهد به تحویل تمامی سکه های پیش فروش شده است و آمادگی کامل برای این امر وجود دارد با این حال امکان جدیدی در راستای نقدپذیری و تبادل گواهی های پیش خرید سکه برای پیش خریدکنندگان به وجود آوردیم تا این افراد بتوانند گواهی سکه های خود را قبل از سررسید، در بازار بورس به فروش رسانند. هم چنین کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در حوزه سکه دارند می توانند با مراجعه به بورس، اوراق سکه را خریداری کنند.

وی با اشاره به اینکه در طرح پیش فروش سکه، نقدینگی قابل توجهی جمع آوری شده، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می دهد مردم علاقه زیادی برای سرمایه گذاری در این حوزه دارند و بر همین اساس، در طرح جدید بانک مرکزی کسانی که موفق به خرید سکه در زمان پیش فروش نشدند فرصتی برای سرمایه گذاری در بازار سکه دارند. در واقع تا زمان سررسید گواهی سکه های پیش فروش شده، بازارسازی دیگری در قالب اوراق سکه در بورس انجام می شود. این اوراق پس از موعد سررسید نیز هم در حکم مالکیت سکه طلا بوده و قابل خرید و فروش در صرافی ها خواهند بود.

دبیرکل بانک مرکزی درخصوص سازوکار اجرایی اوراق سکه گفت: پیش خریدکنندگان می توانند با مراجعه به کارگزاری مربوطه، گواهی پیش خریدشده سکه را به اوراق سکه تبدیل کنند و از طریق کارگزاری، کل سکه پیش خریدشده یا بخشی از آن را عرضه و به صورت توافقی و براساس قیمت پایه ای که مشخص می شود، واگذار کنند.

وی ادامه داد:دارندگان نهایی این اوراق که در حکم سند مالکیت سکه های طلا بوده پس از زمان سررسید می توانند با مراجعه به شعب منتخب بانک ملی، سکه خود را تحویل گیرند

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
با اجرای چنین طرحی عملا عدم تحویل سکه ها غیر ممکن تر از قبل میشه، چون طبق این طرح دارنده های سکه پیش فروشی هر تعداد از سکه ها رو که خواستند میتونن به فروش برسونند. مثلا اگر کسی 100 سکه پیش فروشی داشته باشه حتی میتونه این 100 سکه رو به 100 نفر مختلف بفروشه! الان 114 هزار شخص مختلف سکه پیش خرید کردند که اگر این حواله ها رو وارد بورس کنند ممکنه به چند هزار نفر جدید بفروشن و اونها هم باز اگه خواستند به افراد دیگه بفروشن.

با اجرای این طرح علاوه بر بانک مرکزی و بانک ملی، بورس و خریداران بورسی هم وارد داستان میشن، اونوقت چطوری میشه به چنین تعهدی که 3 بازوی اول اقتصاد مملکت در اون مشارکت دارن عمل نکرد؟!!!

keivanpro

Registered User
لایک‌ها
173
با اجرای چنین طرحی عملا عدم تحویل سکه ها غیر ممکن تر از قبل میشه، چون طبق این طرح دارنده های سکه پیش فروشی هر تعداد از سکه ها رو که خواستند میتونن به فروش برسونند. مثلا اگر کسی 100 سکه پیش فروشی داشته باشه حتی میتونه این 100 سکه رو به 100 نفر مختلف بفروشه! الان 114 هزار شخص مختلف سکه پیش خرید کردند که اگر این حواله ها رو وارد بورس کنند ممکنه به چند هزار نفر جدید بفروشن و اونها هم باز اگه خواستند به افراد دیگه بفروشن.

با اجرای این طرح علاوه بر بانک مرکزی و بانک ملی، بورس و خریداران بورسی هم وارد داستان میشن، اونوقت چطوری میشه به چنین تعهدی که 3 بازوی اول اقتصاد مملکت در اون مشارکت دارن عمل نکرد؟!!!

عملا" این طرح فقط و فقط به نفع دولته
چون اگر این اوراق هزار بار هم در بورس معامله بشن هیچ تاثیری روی مقدار نقدینگی کلی در جامعه نداره و فقط پول بین افراد دست به دست شده... این وسط فقط منفعتش برای دولته که موفق شده در مرحله پیش فروش نقدینگی را از بازار جمع کنه و سکه فیریکی تحویل نده و به جاش یک تیکه کاغذ داده که ملت با این تیکه کاغذ دلشون خوش باشه و با همون سرگرم باشند... با این کار مردم را فرستادن دنبال نخود سیاه...
اگر کسی عاقل باشه حتی یک درصد نباید در گرفتن خود سکه ها شک کنه....
در کل وجود همچین طرحی نشون می ده دولت در تحویل سکه ها دچتر مشکل مشده و دارن سعی می کنن با این روش فشار را روی خودشون کم کنند..وگرنه دلیلی نداشت که توی این شرایط که این همه شایعه در مورد کم بودن منابع بانک مرکزی هست دست به همچین ریسکی بزنند و این شایعه را تقویت کنند اینها ترس اصلیشون از چند ماه آینده است که ذخایر ارزی کشور به شدت تحت تاثیر تحریم ها افت خواهد کرد و می ترسن که ذخایر طلای بانک مرکزی را به این طریق حروم کنن ... خود دولت هم می دونه اگر این سکه ها جذب جامعه بشه و وارد خانواده ها بشه دیگه تا مدت ها کسی رنگشون را نمی بینه و وارد بازار نخواهند شد

mahdian57

کاربر فعال بخش فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
10,761

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
عملا" این طرح فقط و فقط به نفع دولته
چون اگر این اوراق هزار بار هم در بورس معامله بشن هیچ تاثیری روی مقدار نقدینگی کلی در جامعه نداره و فقط پول بین افراد دست به دست شده... این وسط فقط منفعتش برای دولته که موفق شده در مرحله پیش فروش نقدینگی را از بازار جمع کنه و سکه فیریکی تحویل نده

به حال دولت و بانک مرکزی هیچ فرقی نداره، اگر این اوراق هزار بار هم در بورس معامله بشه در نهایت در همون تاریخ پیش خرید شده موظف به دادن سکه فیزیکی به دارنده گواهی سکه طلاست. چه دست منِ نوعی که رسید پیش خرید دارم باشه چه دست نفر هزارمی که این اوراق رو میخره.

Titania

Registered User
لایک‌ها
1,324
به این نتیجه رسیدم اینها حتی مغز ندارن که بیان بازارو به سمت منافعشون تغییر بدن. زیادی خنگن. عملا ول کردن رفته
https://fxssi.com/top-10-of-the-weakest-world-currencies-in-current-year

تومانش هم بکنی باز هم رتبه زیاد جابجا نمیشه
شاید هم منافعشان را در همین وضعیت بازار میبینند.

Titania

Registered User
لایک‌ها
1,324
به حال دولت و بانک مرکزی هیچ فرقی نداره، اگر این اوراق هزار بار هم در بورس معامله بشه در نهایت در همون تاریخ پیش خرید شده موظف به دادن سکه فیزیکی به دارنده گواهی سکه طلاست. چه دست منِ نوعی که رسید پیش خرید دارم باشه چه دست نفر هزارمی که این اوراق رو میخره.
واقعاً مشخص نیست که چه برنامه ای را با چه هدفی قرار هست اجرا کنند. به نظر میرسد که عمداً میخواهند گردش نقدینگی را افزایش بدهند. شاید برنامه شان تضعیف سریعتر پول ملی هست.

salam2050

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
28
میشه در مورد این نمودار توضیح بدین
چون تازه وارد هستم
منظور
از ۴ ، ۶ و ۹ میلیون تومان
چه است

بالا