• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری بلند مدت خرید اسکناس ریال و سکه ضرب ایران

sepul.boy

Registered User
لایک‌ها
138
دکتر در بین سکه هایی که الان ضرب میشه و اسکناس هایی که چاپ میشه شما کدوم ها رو پیش نهاد می کنی؟
من آشنا دارم واسم 2 بسته 500 تومنی ماهواره امید آورد
دیگه چی ازش بگیرم

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
دکتر در بین سکه هایی که الان ضرب میشه و اسکناس هایی که چاپ میشه شما کدوم ها رو پیش نهاد می کنی؟
من آشنا دارم واسم 2 بسته 500 تومنی ماهواره امید آورد
دیگه چی ازش بگیرم

دوست گرامی

ببینید سکه ها رو به صورت رول تهیه کنید . فرقی نمیکنه از هر نوع 1 رول رو بگیرید در مورد اسکاس ها لازم نیست قبلی ها رو تهیه کنید . اگه می خواهید استارت این کار رو بزنید از روزی که می خواهید شروع کنید اسکناس چاپ شده همین موقع رو تهیه کنید . دوست گلم این کار یک سرمایه گذاری هست نه کلکسیونری . :happy: . چون گذشت زمان همین ها رو ارزش دار میکنه ;) . 500 - 1000 -2000 -5000 - 10000 همین ها

یه توضیح هم بدم درباره نحوه چگونگی جمع آوری : موقعی که باندرول اسکناس رو تحویل میگیرید دقت کنید که به هیچ عنوان گوشه ها و کناره ها کثیفی و یا چروک خوردگی نداشته باشه همچنین اسکناس رو و پشت و حتی خود کاغد باندرول به اصطلاح عامیانه یعنی باید لای زر ورق باشه ;)

sepul.boy

Registered User
لایک‌ها
138
دوست گرامی

ببینید سکه ها رو به صورت رول تهیه کنید . فرقی نمیکنه از هر نوع 1 رول رو بگیرید در مورد اسکاس ها لازم نیست قبلی ها رو تهیه کنید . اگه می خواهید استارت این کار رو بزنید از روزی که می خواهید شروع کنید اسکناس چاپ شده همین موقع رو تهیه کنید . دوست گلم این کار یک سرمایه گذاری هست نه کلکسیونری . :happy: . چون گذشت زمان همین ها رو ارزش دار میکنه ;) . 500 - 1000 -2000 -5000 - 10000 همین ها

یه توضیح هم بدم درباره نحوه چگونگی جمع آوری : موقعی که باندرول اسکناس رو تحویل میگیرید دقت کنید که به هیچ عنوان گوشه ها و کناره ها کثیفی و یا چروک خوردگی نداشته باشه همچنین اسکناس رو و پشت و حتی خود کاغد باندرول به اصطلاح عامیانه یعنی باید لای زر ورق باشه ;)

مساله مهمی که می مونه بازار و محل داد و ستد این کالا هست
تو صحبت ها اومد که بازار این کار منوچهری هست اما بحثی که باید بشه اینه که اونجا دلال ترین آدم های روزگار کار می کنن
کجا میشه نرخ این اسکناس ها عادلانه سنجید و کجا میشه به قیمت فروخت؟

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,730
منم تو یه سایت دیده بودم. فلان دویست تومنی با شماره سریال فلان چند صد هزار تومن ارزش داره.

چند سال پیش هم تو یه مجله نوشته بودن 100 دیناری عراق مال زمان صدام تو ebay چند صد دلار خرید و فروش میشه. نمیدونم چقدر واقعت داشت

fuuuuuuuu
الان خودم تو ebay سرچ کردم ارزشش 2 دلاره
http://www.ebay.com/itm/IRAQ-100-IR...0245295224?pt=Paper_Money&hash=item5d307a8878

@ استارتر چند مثال دیگه بزن.

Last edited:

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,730
جایی هست که رو این سکه ها و اسکناسها کار کنن؟ خرید کنن

فروشنده ها تو ebay مثل اینکه اکثراً خارجی هستن

reza_badkonaki

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
325
دوستان اگه میخواید با این مسائل بیشتر اشنا شید یه سر برید فردوسی تا چهارراه استانبول ! یا برید منوچهری
اونجا کلیت قضضیه دستتون میاد !

من یه دوست دارم از بچگی اسکناس و تمبر جمع میکنه ! هر موقع حقوقشو میگیره یا پولی دستش میاد میره خرید :دی ! باید عاشق اینکار باشید تا طولانی مدت بتونید دنبال کنید این کار رو !

البته برای علاقه اینکارو میکنه و نه برای سود ! اسکناس تمام کشور هارو داره ! یه موقع اسکناساش رو نگاه میکنم اسم کشور رو که ازش میپرسم میبینم تا حالا به گوشم نخورده :دی

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,730
دوستان اگه میخواید با این مسائل بیشتر اشنا شید یه سر برید فردوسی تا چهارراه استانبول ! یا برید منوچهری
اونجا کلیت قضضیه دستتون میاد !

من یه دوست دارم از بچگی اسکناس و تمبر جمع میکنه ! هر موقع حقوقشو میگیره یا پولی دستش میاد میره خرید :دی ! باید عاشق اینکار باشید تا طولانی مدت بتونید دنبال کنید این کار رو !

البته برای علاقه اینکارو میکنه و نه برای سود ! اسکناس تمام کشور هارو داره ! یه موقع اسکناساش رو نگاه میکنم اسم کشور رو که ازش میپرسم میبینم تا حالا به گوشم نخورده :دی

کسایی که تو شهرستان هستن چی؟

6-7 سال پیش تو یه مجله کامپیوتری نوشته بود 100 دیناری عراق تو ebay نزدیک 100 دلار خرید و فروش میشه. اون موقع آشنایی زیادی با ئی نداشتم .. منم به امید اینکه بتونم بفروشمش یه 100 دیناری نگه داشتم. :دی
چند روز پیش رفتم سایت ئی بی دیدم قیمتش 2 دلاره . هه

reza_badkonaki

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
325
کسایی که تو شهرستان هستن چی؟

6-7 سال پیش تو یه مجله کامپیوتری نوشته بود 100 دیناری عراق تو ebay نزدیک 100 دلار خرید و فروش میشه. اون موقع آشنایی زیادی با ئی نداشتم .. منم به امید اینکه بتونم بفروشمش یه 100 دیناری نگه داشتم. :دی
چند روز پیش رفتم سایت ئی بی دیدم قیمتش 2 دلاره . هه

والا شهرستان رو خبر ندارم !
ولی یه کجله بین المللی هست که سالی یک بار چاپ میشه ! من یه بار دانلود کردم مال سال 2010 رو ! یادمه 500-600 صفحه بود ! خیلی قشنگ بود ! پول همه کشورهارو میاد با عکس توضیح میده ! از پول زمان رضاشاه بگیر تا اخرین اسکناسی که تو اون کشور چاپ شده ! تمامی اسکناس ها با هر رقمی !!!!!
الان یادم نمیاد اسم مجلش رو ! میگردم اسمش رو پیدا کردم میگم اینجا

rahimi_sm

Registered User
لایک‌ها
1
بانک مرکزی برای سالگرد انقلاب سکه طلا و نقره ضرب کرد. کسی میدونه قیمت سکه نقرش چنده و کجا میفروشن؟
(ضمنا اگر کسی داره و میخواد بفروشه قیمت رو پی ام کنه)

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
منم تو یه سایت دیده بودم. فلان دویست تومنی با شماره سریال فلان چند صد هزار تومن ارزش داره.

چند سال پیش هم تو یه مجله نوشته بودن 100 دیناری عراق مال زمان صدام تو ebay چند صد دلار خرید و فروش میشه. نمیدونم چقدر واقعت داشت

fuuuuuuuu
الان خودم تو ebay سرچ کردم ارزشش 2 دلاره
IRAQ 100 IRAQI DINARS P 87 2002 SADDAM OLD BAGHDAD UNC NOTE | eBay

@ استارتر چند مثال دیگه بزن.

چند تا مثال زدم دوست عزیز توی تاپیک ارز هست . متاسفانه بعضی ها این تاپیک رو فان گرفتن و بعضی های هم میان تحلیلهای سیاسی آتیشی میگن و صد البته کل سواد اقتصادی این مملکت و راههای سود هایی که میشه از پیش پا افتاده ترین قضایا گرفت دست ایشون هست

بانک مرکزی برای سالگرد انقلاب سکه طلا و نقره ضرب کرد. کسی میدونه قیمت سکه نقرش چنده و کجا میفروشن؟
(ضمنا اگر کسی داره و میخواد بفروشه قیمت رو پی ام کنه)

اون مجموعه سکه ها یادته :( مثل سکه های 50 تومنی ضرب شده روز آمار که اصلا پاش به بازار نرسید این مجموعه سکه های طلا رو با بدبختی خودم خریدم :( . سال بعد حداقل روی این مجموعه های Memoriyal حداقل 20% میره :دی .

تاپیک رو فان فرض نکنید و برای اسپم به میزان دلخواه تاپیک هست :happy:

در مورد گلد قوئست :دی که یادتون هست ایشالا ؟ دراگون واچ یادتونه ؟ فک میکنید الان قیمتش چه قدره ؟:eh: در ضمن یه سکه هم ضرب کردن پشتش عکس ***** بود تقریبی فکر میکنید اون سکه چقدر ارزش داشته باشه ؟ ;)

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
والا شهرستان رو خبر ندارم !
ولی یه کجله بین المللی هست که سالی یک بار چاپ میشه ! من یه بار دانلود کردم مال سال 2010 رو ! یادمه 500-600 صفحه بود ! خیلی قشنگ بود ! پول همه کشورهارو میاد با عکس توضیح میده ! از پول زمان رضاشاه بگیر تا اخرین اسکناسی که تو اون کشور چاپ شده ! تمامی اسکناس ها با هر رقمی !!!!!
الان یادم نمیاد اسم مجلش رو ! میگردم اسمش رو پیدا کردم میگم اینجا

اسکناس های خارجی بحث قیمت گذاریشون فرق میکنه دوست عزیز . اسکناس های خارجی به صورت جفت باید جمع آوری و سریال هر دو اسکناس پشت سر هم باشه ;) . فعلا دوستانی که می پرسن و میخوان دنبال بازارش باشن فعلا زوده خود من هنوز دنبال بازارش نیستم و 100 البته با دلال جماعت هم معامله نمیکنم در منوچهری :) . متاسفانه این ایراد همیشگی ما ها هست که اول توی این کار های به این شکل دنبال نقد شوندگی هستیم بعدا به فکر انجام خود کار . دوستای عزیز این کار با گذشت زمان ارزش پیدا میکنه و نه بدون اون

یه توضیح هم بدم لازمه : دوستای عزیز ، کاربران گرامی بنده این تاپیک رو فقط و فقط محض اطلاع رسانی زدم که متاسفانه همه اون رو به فان گرفتن و خب البته حق دارن چون فک می کنن خالی بندی هست و مثل خیلی از مسائل از کنارش به راحتی رد میشن . بنده این تاپیک رو برای خرید و فروش نزدم نه سکه و اسکناسی از کسی می خرم و نه قصد فروش دارم اگر می خواستم تاپیک تجاری بزنم والا میرفتم در بازارچه این کار رو انجام میدادم

aliffvfhfhk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,924
با سلام به دوست عزیز منظور از ایراد ضربی چیست
و بعد مثلا 50 تا سکه 50 ریالی سال 1383 از چند تا چند است . و از کجا بفهمیم وقتی از چند تا چند است باید به چه قیمتی بفروشیم .
و ایا در شهرستان ها هم این گونه مکان های است یا نه . برای خرید و فروش

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
با سلام به دوست عزیز منظور از ایراد ضربی چیست
و بعد مثلا 50 تا سکه 50 ریالی سال 1383 از چند تا چند است . و از کجا بفهمیم وقتی از چند تا چند است باید به چه قیمتی بفروشیم .
و ایا در شهرستان ها هم این گونه مکان های است یا نه . برای خرید و فروش

ایول به نکته دقیقی اشاره کردید الان کاملا به شما شرح میدم ایراد ضربی و یا ایراد چاپی چیزی هست نادر . اگر شانس بیارید و فقط 1 اسکناس نو (دقیقا نو بدون تا خوردگی و ....)دستتون قیمت اون یک اسکناس مثلا 10 هزار تومنی توی این بازار میشه 100 هزار تومن البته نوع اشتباه چاپی در این مورد روی قیمت اون اسکناس تاثیر گذار هست . برای مثال این 2 اسکناس پشت سر هم رو بینید به این نوع اشباه در برش میگن دپلاسه و همچنین بالا و پائین خوردن شماره

error2000.jpg

قیمت این 2 اسکناس بین 40 تا 50 هزار تومن هست ;) . دوستای عزیز این کار کلسیونر شدن نیست به هیچ عنوان نباید به این باندرول هایی که جمع میکنید علاقه مند بشید . این کار شکار فرصت ها و تیز بینی هم هست . یعنی چیزی که فقط شما میبینید و دقت میکنید و دیگران خبری ندارن

aliffvfhfhk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,924
دوست عزیز بسیار خوب که جواب بنده را دادید ولی نگفتید 50 عدد سکه 50 ریالی مال سال 1383 چند قیمت می خوره . و از کجا بفهیم از چند تا چند بفروشیم . مثلا فردی می گوید 300 الی 700 هزار تومان حالا از کجا بفهیم باید چند بفروشیم .
و بعد یک سوال دیگر نگاه کنید این سکه های 50 ریالی سال 1383 دانه ای قیمت می خورند یا نه 100 تا 100 تا

Amir9891

Registered User
لایک‌ها
399
دیدم جالبه برا شما هم کپی می کنم بخونید ...

06165746675274403503.jpg

شايد زماني كه اسكناس به‎عنوان ابزار مبادلات مالي در قرن نوزدهم میلادی رايج شد، كسي فكر نمي‌كرد اين كاغذهاي بهادار، در طول تاريخ، ارزشي بسيار فراتر از بهاي اسمي خود پيدا كنند.

اسكناس‎ها، يكي از بهترين نمادهاي فرهنگي و اقتصادي كشورها هستند. آن‎ها جدا از جذابیت ذاتی خود (به‎عنوان ابزار خرید و فروش)، به لحاظ ارزش‎های هنری، زیبایی و مهم‎تر از همه کمیاب شدن بعد از یک برهه زمانی، مورد توجه افراد قرار می‎گیرند. به‎همین دلیل هم امروزه جمع‎آوري اسكناس، به سرگرمي شيك، پرهزينه ولي سودآور تبدیل شده است.

جمع‎آوری اسکناس، به‎عنوان يك سرگرمي سودآور، از ابتداي قرن بيستم و همزمان با همه‎گير شدن تبادل اسكناس آغاز شد. پرداختن به اين سرگرمي، جدا از مفرح بودن، به زمان و نقدينگي كافي نياز دارد. در اين‎صورت فرد مي‌تواند مطمئن باشد مجموعه‌اي كه گردآوري كرده در سال‎هاي بعد ارزش و اعتبار بسيار بالايي پيدا مي‌كند.

در اين قسمت، هدف، پرداختن به مقوله جمع‎آوري اسكناس‎هاي ايراني است كه قواعد خاص خود را داراست و با جمع‎آوري اسكناس در ديگر كشورها تفاوت‎هاي فاحشي دارد. در كشورهاي ديگر، فرد با توجه به بودجه، وقت و نظر خود به جمع‎آوري اسكناس در رده‌هاي مختلف كيفيتي مي‌پردازد و لزوما ممكن است همه اسكناس‎هاي آلبوم وي نو و بانكي نباشند. البته كلكسيونرهاي حرفه‎اي، نو بودن اسكناس را شرط ضروري جمع‎آوري آن در همه دنيا مي‌دانند.

مسئله ديگر اين‎كه، اكثر كلكسيونرها، به داشتن يك برگ از هر اسكناس اكتفا مي‌كنند و تعداد كمتري نيز از هر رقم، دو برگ اسكناس جمع مي‌كنند؛ اما حتما مي‌دانيد كه در ايران داشتن يك برگ يا حتي دو برگ اسكناس با شماره‌هاي متفاوت كافي نيست و مجموعه‌اي ارزشمند خواهد بود كه كليه اسكناس‎هاي آن (حداقل از دوره قاجار به بعد) به صورت جفت (شماره سريال پشت سرهم) و كاملا نو و بانكي باشند.

لذا اگر تازگي به جمع علاقه‎مندان آلبوم‎های اسكناس پيوسته‎ايد، حتما هر چه مي‌خريد، جفت باشد؛ ولو اين‌كه پول زيادي را صرف خريد يك جفت اسكناس كنيد. چون اين يك جفت، ممكن است سال آينده سه تا چهار برابر، افزايش قيمت داشته باشد ولي سه يا چهار اسكناس تكي كه با معادل آن پول مي‌توانستيد بخريد، نـه !!

قسمت جالب قضيه كه سبب توليد گران‎ترين اسكناس‎هاي كلكسيويي شده اين‎جاست كه مثلا اسكناس 2000 ريالي با عكس يادبود آزادسازي خرمشهر (طرح قديم 200 توماني‎ها) فرضا در زمان مسئوليت آقايان محسن نوربخش و محمدحسين عادلي،‌ توليد شد و برخي از آن‎ها با واترمارك ا... چاپ و توزيع شد. در سال بعد، بخشي ديگر با واترمارك فهميده چاپ شد و اگر از تنوع نوع امضاي آقاي عادلي (سه نوع در يك زمان!) صرف‎نظر كنيم، اسكناس‎هاي واترمارك خورده، دو نوع شماره در زمان‎هاي متفاوت روي آن‎ها چاپ شد.

نتيجه آن شد كه 2000 ريالي امضاي نوربخش و محمدحسين عادلي، با واترمارك فهميده، امضاي بزرگ با شماره درشت، در حال حاضر 25000 تومان قيمت دارد اما 2000 ريالي امضاي نوربخش و محمدحسين عادلي، با واترمارك فهميده، امضاي بزرگ با شماره‎ريز، 5 ميليون تومان!

فقط به اين خاطر كه تيراژ دومي (با شماره‌هاي ريز) بسيار كم در حد يكي – دو ميليون برگ بوده است. طبيعتا اسكناس در بانك‎ها مصرف مي‌شود و توسط مردم مستعمل مي‌شود و آن‌چه كه از يك اسكناس در طول زمان به‎صورت سالم و دست نخورده مي‌ماند، ‌ارزشمند و ارزشمندتر مي‌شود.

اسكناس‎هاي با مخرج كسر 99 يا 33 به‎عنوان اسكناس جايگزين مطرح هستند (يعني پس از امحاي اسكناس‎هاي فرسوده، به جاي آن‎ها و با همان تعداد، اسكناس خام ديگر شماره سريال مي‌خورند - كه معمولا از 99/77 شروع مي‌شوند - و وارد چرخه مي‌شوند). طبيعتا تعداد اين‎گونه اسكناس‎ها نيز محدود است، لذا گران‎تر نيز هستند. برخي كلكسيونرها تمايل خاصي به جمع‎آوري اسكناس با كسرهاي جايگزين دارند و اين شيوه ديگري از مجموعه‎داري است. بنابراين يك مجموعه دار، لزوما مجبور به تهيه اسكناس با كسر جايگزين نيست. البته دانستن تعداد كسرهاي يك اسكناس مي‌تواند در تخمين تعداد اسكناس منتشره و بالتبع ميزان ارزشمندي آن در آينده مؤثر باشد. براي مثال اسكناس 2000 توماني با امضاي «دانش‎جعفري - شيباني» از كسر با مخرج 6 شروع و تا مخرج 19 ادامه پيدا كرده است؛ تنها تبديل شماره 6 به 7 در مخرج كسرها يعني چاپ 100 ميليون قطعه از آن اسكناس.

پس تقريبا مي‌توان گفت كه يك ميليارد و 300 ميليون قطعه از آن اسكناس چاپ شده، در حالي كه 2000 توماني «دانش‎جعفري - مظاهري» از اواسط كسر مخرج 19 شروع شده و در اواسط مخرج 21 پايان يافته است. يعني فقط 200 ميليون از آن چاپ و توزيع شده، و اين نشان مي‌دهد كه اين اسكناس بر خلاف نمونه اولي، حتي در كوتاه‎مدت نيز داراي ارزش بسيار زيادي خواهد شد، چه رسد به بلند‎مدت؛ چون تيراژ بسيار پاييني داشته است. همچنين علت ارزش بسيار زياد اسكناس ۲۰۰ توماني با امضاي «نوربخش - عادلي، شماره‎ريز و امضاي بزرگ» آن است كه اين اسكناس (با استفاده از برگه خام امضا‎دار و بدون شماره قبلي) نيز در تيراژ بسيار محدود و به صورت جايگزين با كسر 99/77 با استفاده از ماشين شماره‎زني ريز، شماره خورده و روانه بازار شده است.

ارزان‎ترين اسكناس دوران قاجار، 1 توماني قاجار است (با كيفيت معمولي، مثل پولي كه در جيب من و شما پيدا مي‌شود، نه بانكي و سالم!) كه در حال حاضر 900.000 تومان است و گران‎ترين آن، اسكناس 1000 توماني است كه در صورت وجود يك اسكناس مستعمل نيز بیش از 90 ميليون تومان ارزش دارد.

در بين اسكناس‎هاي به‎جا مانده از پهلوي اول، ارزان‎ترين اسكناس، 5 ريالي چاپ سال 1317 شمسي است كه جفت بانكي آن 350.000 تومان ارزش دارد. گران‎ترين اسكناس اين دوران، 500 ريالي چاپ 1314 است كه يك جفت آن، 77 ميليون تومان معامله شده است!

در بين اسكناس‎هاي پهلوي دوم، هر چند اسكناس‎هاي ارزان با جفتي 2 تا 3 هزار تومان (2 توماني‌هاي اواخر حكومت پهلوي) نيز وجود دارد، لكن گرانترين اسكناس اين دوران، 5000 ريالي چاپ 1348 است كه يك جفت آن 30 ميليون تومان قيمت دارد! اين اسكناس در پاكستان چاپ شده و به‎علت رنگ دادن در هنگام تماس با دست يا پارچه خيس، خيلي زود جمع‎آوري شد، اما آن‎قدر زمان بود تا كلكسيونرها تعداد زيادي از آن‎ها را به گاوصندوق‎هاي خود ببرند!

شايد باورتان نشود، اما همان‎طور كه در سطور بالا گفته شد، در بين اسكناس‎هاي دوران جمهوري اسلامي نيز اسكناسي وجود دارد كه با پولش بتوان يك پرايد مدل 86 خريد! يك جفت 200 توماني امضاي محسن نوربخش و محمدحسين عادلي، با واترمارك فهميده، امضاي بزرگ با شماره‎ريز، 5 ميليون تومان معامله شده است! البته فراموش نشود كه اسكناس‎ها بايد جفت، با سريال پشت سر هم و بانكي و كاملا تميز باشند.

aliffvfhfhk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,924
دوستان عزیز اسکناس جفت یعنی چند تا یعنی 2 تا و بعد سریال اگر پشت سر نباشد چی .
و در اخر سکه چی مثلا سکه مال سال 1383 50 ریالی قیمتش چنده . چون اونا دیگه شماره سریال ندارند .

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
دوستان عزیز اسکناس جفت یعنی چند تا یعنی 2 تا و بعد سریال اگر پشت سر نباشد چی .
و در اخر سکه چی مثلا سکه مال سال 1383 50 ریالی قیمتش چنده . چون اونا دیگه شماره سریال ندارند .

جفت یعنی 2 تا اسکناس با شماره سریال پشت سر هم . اگر پشت سر هم نباشه ، 2 تا اسکناس تکه ، قیمتش ارزونتره

سکه سال 83 فکر کنم هیچی نمیرزه . کلا اونجوری که فکر کنی میتونی روی این کار سرمایه گذاری کنی نیست . یه کار تفریحیه. متنی که امیر9891 گذاشتن رو بخون. اسکناسهای 2 تومنی زمان شاه رو الان فوقش دونه ای هزار تومن میخرن. درصورتیکه 2 تومنی اون موقع ، به اندازه 3 هزار تومن الان ارزش داشته. طرف 2 تومنو میداد 4 لیتر بنزین میخرید به نفعش بود :D

aliffvfhfhk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,924
دوست عزیز ممون بابت جواب .
متن را خواندم تمامش را . ولی از همین صاحب تایپک پرسیدم گفت سکه

1383
50 ریالی 300 الی 700 هزار تومان قیمتش است . البته من گفتم 100 عدد هستند .
در ضمن من اصلا قصدم سرمایه گذاری نیست .
فقط می خوساتم بدانم بعضی از این پول های که در دستم است یعنی دارم . قیمتش چنده
مثلا 200 ریالی های کاغذی
100 ریالی های کاغذی

REZA-NADERI

Registered User
لایک‌ها
0
آقایون کسی نمیدونه 5 تومانی سال 1359 چند میرزه
اگر کسی اطلاعات داره لطفا راهنمایی کنید
با تشکر

بالا