• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری در بازار خودرو + اخبار و رویدادهای مربوط به خودرو

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ترکان: قطب سوم خودروسازی دولتی نخواهد بود/ هنوز تصمیم نهایی را نگرفته‌ایم
اقتصاد > صنعت - تسنیم نوشت:
دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری با اعلام اینکه قطب سوم خودروسازی ایران دولتی نخواهد بود، گفت: در مرحله مذاکرات مقدماتی هستیم و در این باره هنوز تصمیم نهایی را نگرفته‌ایم.

اکبر ترکان در این گفت‌وگو در رابطه با وضعیت فعالیت قطب سوم خودروسازی کشور اظهار داشت: قطب سوم خودروسازی به هیچ عنوان دولتی نخواهد بود ما به دنبال تقویت حضور بخش خصوصی در قطب سوم خودروسازی هستیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشغول بررسی پیشنهادات مختلف برای فعالیت در قطب سوم خودروسازی هستیم، افزود: قرار بر این شده تا 51 درصد محصولات این بخش ساخت داخل و 30 درصد از محصولات صادراتی باشند.

دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری ایران اضافه کرد: در قطب سوم نباید نگاه به بازار ایران باشد چراکه اگر فقط تمرکز به بازار داخلی باشد شرکت ها هر محصول دلخواه خود را به بازار عرضه می کنند.
ترکان اضافه کرد: تولیدات قطب سوم باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد .

وی با اشاره به اینکه هنوز با گروه های متقاضی در حال مذاکره هستیم، گفت: در حال حاضر در مرحله مقدماتی قرار داریم و هنوز به نتیجه نهایی دست پیدا نکرده ایم البته به محض تصمیم گیری نهایی آن را اعلام خواهیم کرد.

دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری ایران در رابطه با شناسایی تعدادی از متخلفین در مناطق آزاد از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم افزود: هنوز گزارشی از سوی وزارت صنعت به بنده ارائه نشده است اما باید بگویم به محض دریافت این موضوع پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-11-10-10315henryford_02_2000.jpg

پدر تولید انبوه/ رکورد تولید خودروسازان وطنی برابر با تولید 90 سال پیش کارخانه فورد
اقتصاد > صنعت - بهترین رکورد تولید صنعت خودرو ایران در سال 90 و با تولید حدود 1.5 میلیون دستگاه رقم خورده است.
امین آزاد: بهترین رکورد تولید صنعت خودرو ایران در سال 90 و با تولید حدود 1.5 میلیون دستگاه رقم خورده است حال آنکه فورد با روش نوین تولیدش در سال 1923 یعنی حدود 90 سال قبل توانسته بود سالی بیش از دو میلیون خودرو در سال تولید کند. همین روش تولید جدید در آن روزها بود که فورد را تا همین امروز به پدر تولید انبوه در صنعت خودرو معروف کرده است. مردی که با ابتکارش دیترویت را به شهر خودروسازی جهان تبدیل کرد.

14-11-10-10058D041-Model-T-Assembly-Henry-Ford-1024x534.jpg


هنری فورد در سال 1863 در نزدیکی دیترویت بزرگترین شهر حال حاضر صنعت خودرو در جهان به دنیا آمد. اما آن روزها در دیترویت خبری از خودرو نبود. البته این شهر آن روزها هم شهر صنعتی بزرگی بود و هنری فورد هم در 16 سالگی حدود 3 سال در این شهر کار کرد تا به اصرار پدرش دوباره به مزرعه خانوادگیشان بازگشت و این اتفاق اولین جرقه های آینده روشن فورد را زد.

14-11-10-1022ford.jpg


در مزرعه آنها یک ماشین بخار شرکت وستینگهاوس وجود داشت. هنری جوان شیفته این ماشین شده بود وی شروع به کار با این ماشین کرد مدتی کار و تعمیر کردن این ماشین بخار از او یک تعمیر کار مجرب ساخت. این مهارت به قدری بود که هنری به استخدام شرکت وستینگهاوس در آمد .

او عاشق کار فنی شده بود و این عشق هر روز به مهارت هایش می افزود به گونه ای که مدت زیادی طول نکشید که به استخدام شرکت ادیسون در آمد.

شرکت ادیسون آن روزها با اختراع برق بسیار معروف شده بود و هر روز به دنبال اختراع یک دستگاه جدید بود.

پس از دو سال کار، هنری مهندس ارشد شرکت ادیسون شد. حالا چه از نظر مالی چه از نظر فنی او به جایگاهی رسیده بود که به آرزو خود جامع عمل بپوشاند.

هنری فورد در سال 1896 نخستین وسیله نقلیه خود را که با نیروی موتور درون سوز حرکت می کرد ساخت.البته این طراحی جدید را نمی توان یک اختراع نامید چرا که ده سال قبل از آن کارل بنز و گوتلیب دایملر یک خودرو سه چرخ با موتور درون سوز را ساخته بودند.

14-11-10-10315HenryFord_02_2000.jpg


با این همه فورد را میتوان پیشگام ساخت خودرو مدرن در آمریکا دانست. نخستین خودروی فورد از موتور دو سیلندر چهار زمانه بهره می برد که می توانست با سوخت اتانول، تا چهار اسب بخار قدرت تولید کند. این قدرت از طریق زنجیر به چرخ های عقب می رسید. خودرو دو دنده برای حرکت رو به جلو داشت و از دنده عقب هم خبری نبود ضمن آنکه ترمز هم نداشت و برای متوقف کردنش بعد از خلاص کردن دنده ها باید با فشار دادن پا بر روی زمین ترمز گرفته می شد.

این خودرو پیش پا افتاده تنها میتوانست 30 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد و هنوز بیشتر شبیه یک محصول اولیه بود تا محصولی برای عرضه به بازار.

با این محصول هنری سعی کرد، نظر ادیسون را برای سرمایه گذاری فراهم کند در ملاقات هنری فورد با ادیسون، او تشویق شد تا مدل جدیدی را طراحی کند در سال 1898 نیز این مدل طراحی شد اما ادیسون حاضر به سرمایه گذاری بر روی این طرح جدید نشد.

ولی فورد نا امید نشد و یک سال بعد با سرمایه چند سال کارش در شرکت ادیسون با کمک یک سرمابه دار، شرکت خودرو سازی دیترویت را در سال 1899 تاسیس کرد.

پس از مدتی با هزینه حدود 90 هزار دلاری وی در این شرکت نتوانست هیچ خودرو قابل عرضه به بازاری بسازد. و عملا شرکت دیترویت متولد نشده مرد.

فورد با این همه دست از کار نکشید و طی 10 ماه یک خودرو مسابقه ای طراحی کرد که توانست در مسابقات سرعت خوش بدرخشد و این سبب شد سرمایه گذارانی برای سرمایه گذاری برای شرکت جدید جذب شوند و با این اتفاق شرکت "هنری فورد" در نوامبر 1901 تاسیس شد.

اما چندی نگذشت که دوباره فورد عصبانی شد و شرکتی که خودش ساخته بود را ترک کرد. علت ترک هم این بود که یکی از سرمایه داران ، فردی را به عنوان مشاور به شرکت آورده بود. این فرد، للاند یک مهندس و مکانیک و مخترع بود و در کارنامه فعالیتش ساخت و فروش موتور به شرکت اولدزموبیل و ساخت خودرو به چشم می خورد. این اتفاق برای هنری فورد بسیار سنگین بود. او نمی توانست حضور یک رقیب قدرتمند را تحمل کند.

14-11-10-1042line.jpg


پس از ترک شرکت از سوی فورد چون شرکت با نام وی شکل گرفته بود عملا شرکت منحل شد.

هنری که حالا کمی هم کج خلق شده بود از کار دست نکشید و خودرو مسابقه ای 999 را ساخت. او می خواست به همه ثابت کند در مهندسی بهترین است.

بااین اتفاق دوباره سرمایه گذاران به فورد روی خوش نشان دادند و شرکت فورد و مالکومسون در سال 1903تاسیس شد.

خودرو A اولین محصول شرکت فورد بود این خودرو تنها یک ماه پس از تاسیس شرکت آماده شد.

تولید مدل A ریسک بزرگی برای شرکت فورد بود چرا که از 28هزار دلار سرمایه اولیه شرکت تنها 223 دلار در بانک باقی ماند تا نخستین مدل A آماده فروش شود و عدم فروش مناسب آن به معنی ورشکستگی شرکت بود.

البته این بار شانس با هنری فورد بود گویی دیگر دوران شکست وی تمام شده است.

خودرو با قیمت 750 دلار آماده فروش شد. خودرویی که در آن روزها ارزان ترین خودرو در جهان محسوب می شد. این خودرو دو نفره تنها طی مدت یک سال 1750 دستگاهش به فروش رفت.

خودرو A دو نفره بود و با موتور هشت اسب بخاری اش 8 اسب بخار(قدرتی در حدود یک موتور سیکلت کوچک امروزی ) تنها با رنگ قرمز عرضه می شد.

در سپتامبر 1908 نخستین فورد T کارخانه فورد در دیترویت را ترک کرد تا شروعی برای موفقیت های بیشتر فورد باشد. فورد مدل T از یک موتور 2.9 لیتری چهار سیلندر با قدرت 20 اسب بخار بهره می برد که می توانست تا حدود 70 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد.

این خودرو هنوز با روش های معمول آن روزها ساخته می شد و خبری از تولید انبوه نبود. تولید هر خودرو حدود 12 ساعت زمان می برد اما با این حال با قیمت 850 دلاری اش خودرو ارزان قیمتی محسوب می شد چرا که خودروهای رقیب فورد بالای دو هزاردلار قیمت داشتنند .

مدتی نگذشت که ایده تولید انبوه هنری همه چیز را تغییر داد این ایده وقتی به ذهن او رسید که خط مکانیزه بسته بندی گوشت را دید.

با این ایده بود که زمان تولید فورد T از 12 ساعت به 90 دقیق رسید. قیمت خودرو هم تا 290 دلار کاهش یافت.

حالا مردم طبقه متوسط هم می توانستند یک خودرو فورد Tبخرند با انقلاب تولید انبوه دیگر خودرو کالایی اشرافی نبود 12 کارخانه در نقاط مختلف جهان از برزیل تا انگلستان شروع به تولید این مدل فورد کردند و بیش از نیمی از خودرورهای تولیدی در سال هم فورد Tشده بودند.

در سال 1923 کارخانه فورد بیش از دو میلیون خودرو تولید می کرد این حجم بالای کار سبب شد به کارگران فشار زیادی بیاید و هر کارگر پس از مدت کمی کار به دلیل فشار بالا، این شرکت را ترک می کرد.

به همین خاطر فورد یکی از اولین قوانین حمایت از کارگران را اجرا کرد. هنری فورد در 5 ژانویه 1914، سیستم حقوق و دستمزد جدید را معرفی کرد که در آن زمان انقلابی در جامعه کارگری بود. در شرایطی که سایر شرکت ها در بهترین شرایط اندکی بیش از دو دلار در روز برای 9 ساعت کار روزانه پرداخت می کردند، هنری فورد اعلام کرد پنج دلار در روز به ازای هشت ساعت کار روزانه می پردازد ضمن آنکه کارگران در سود شرکت سهیم اند.

با موفقیت فروش فورد T هنری مغرور شده بود و دیگر به دنبال نو آوری نبود همین غرور ضربه سختی به وی زد . شرکت جنرال موتورز در حال معرفی محصولات جدید بود و مدل T قدیمی شده بود اما هنری فورد نمی خواست این واقعیت را قبول کند.مهندسان شرکت که متوجه خطر شده بودند مدل جدیدی از فورد T را طراحی کردند. اما زمانی که آن ها خودرو را به هنری نشان دادند او از شدت عصبانیت شیشه های خودرو را خورد کرد.

مدتی نگذشت که کاهش فروش فورد T دیگر امیدی برای ادامه تولید باقی نگذاشت. طی مدت شش ماه تنها 300 هزار دستگاه از این مدل فروش رفته بود .تولید فورد Tقطع شد، و شش ماه کارخانه تعطیل شد دلیل تعطیلی آماده شدن برای تولید خودرو جدید اعلام شد

اما مدل جدیدی وجود نداشت ، حالا دیگر فوردگویی به پرتگاه نزدیک شده بود. پس از گذشت چند ماه مدل جدید فورد طراحی شد اما فورد بازار را به رقبا واگذار کرده بود . این شرکت در سال های قبل جنگ جهانی دوم به رده سوم خودروسازی در آمریکا پس از جنرال موتورز و کرایسلر سقوط کرده بود . با این اوضاع دیگر زمان بازنشستگی فورد فرا رسیده بود البته میراث هنری به خانواده اش رسید. وی در سال 1947 در 83 سالگی چشم از جهان فرو بست .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقادات شدید سازمان حمایت از خودروسازان داخلی

مدیر کل دفتر صنایع فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انتقادات شدید و متعددی را به عملکرد خودروسازان‌ داخلی وارد کرد.



به گزارش خبرنگار ایسنا، شهرام میرآخورلو در دومین نشست تخصصی صنعت خودرو اظهار کرد: خودروسازان در بخش‌های مختلف، منافع مصرف‌کنندگان را نادیده می‌گیرند.



وی با بیان این‌که خودروسازان محصولاتشان را به صورت اینترنتی عرضه می‌کنند، خاطرنشان کرد: پس از خرید اینترنتی، مشتری برای امضای قرارداد می‌رود اما با قید مواردی مانند قطعی نبودن زمان تحویل و غیره در قرارداد مواجه می‌شود.



مدیر کل دفتر صنایع فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: برخی مشتریان با خواندن متن قرارداد از خرید منصرف می‌شوند و انصراف می‌دهند اما خودروسازان می‌گویند پولت را دو ماه دیگر پس می‌دهیم. این چه جور معامله کردن است و چرا در زمان فروش اینترنتی متن قرارداد را نیز منتشر نمی‌کنند تا مشتری از آن آگاه شود؟





خودروسازان باید از فروش خودرو به صورت امانی و با قیمت آزاد در نمایندگی‌های خود جلوگیری کنند


وی افزود: موضوع قابل توجه این است که هم اکنون نمایندگی‌های فروش خودروسازان، بنگاه‌دار شده‌اند. یعنی وقتی مصرف‌کنندگان برای خرید خودرو مراجعه می‌کنند می گویند "خودرو به قیمت رسمی و کارخانه‌ای نداریم اما خودرو به صورت امانی و با فروش قیمت آزاد موجود است". این اقدام درست نیست و خودروسازان باید از فروش خودرو به صورت امانی و با قیمت آزاد در نمایندگی‌های خود جلوگیری کنند.



میرآخورلو با بیان این‌که خودروسازان تعهدات عقب افتاده دارند اما مجددا برای همان خودروها فروش فوری می‌گذارند، تصریح کرد:‌ این موضوع در مصرف‌کنندگان ایجاد نارضایتی می‌کند که اگر خودروسازان، خودرو دارند چرا خودروی آن ها را تحویل نمی دهند؟





چرا بدون پشتوانه خودرو پیش‌فروش می‌شود؟


وی ادامه داد:‌ پیش‌فروش بدون پشتوانه از جمله دیگر اقدامات نادرست خودروسازان است؛ به گونه‌ای که خودروساز 18 هزار خودرو پیش فروش می‌کند اما می‌داند که توان تامین بیش از 4000 خودرو را در موعد مقرر ندارد. با این حال می فروشد تا نقدینگی‌اش را تامین کند.



مدیر کل دفتر صنایع فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزود: خودروسازان در تحویل خودروهای فروخته شده، تاخیر دارند و در مواردی نیز سود مشارکت را پرداخت نمی‌کنند.



وی با بیان این‌که تحمیل آپشن‌های اجباری به خریداران از دیگر اقدامات نادرست خودروسازان ‌است خاطرنشان کرد:‌ مشتری خودروی بدون آپشن می خواهد اما خودروسازان می‌گویند تنها نمونه با آپشن خودرو موجود است و باید آن را با آپشن خریداری کنید.





به جای مگان، 2 پراید و یک خودروی دیگر ببر!


میرآخورلو ادامه داد: نکته جالب در صنعت خودروی ایران آن است که مشتری، خودرویی را ثبت نام می‌کند اما موقع تحویل می گویند خودروی دیگری را ببر. مشتری مگان ثبت نام کرده اما می‌گویند "به جای آن دو پراید و یک خودروی دیگر ببر". انگار که خودرو کیلویی فروخته می‌شود.



وی افزود: همچنین خودرو مشتری را با رنگ دلخواه خود به عنوان مثال رنگ مشکی می خرد اما در زمان تحویل می‌گویند "این رنگ موجود نیست و باید مثلا خودرو را با رنگ سفید تحویل بگیری". در حالی که در هیچ کجای دنیا رنگ خودرو را به مشتری تحمیل نمی کنند.





نبود قطعات یدکی از دیگر مشکلات صنعت خودروی ایران است


مدیر کل دفتر صنایع فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان این‌که نبود قطعات یدکی از دیگر مشکلات صنعت خودروی ایران است، تصریح کرد: خودرو خراب می‌شود اما قطعات یدکی آن موجود نیست و مشتری باید از این نمایندگی با آن نمایندگی دنبال قطعات یدکی بگردد.



میرآخورلو ادامه داد: نمونه‌ای داشتیم که خودرو 70 روز بود چراغ چک آن روشن بود اما نمایندگی‌های مختلف خودروسازان می‌گفتند عیب آن را تشخیص نمی دهیم و درنهایت نیز خسارت خواب خودرو در نمایندگی را نیز به مشتری پرداخت نکردند.



وی افزود: در مواردی نیز خودرو با کسری قطعه به مشتری تحویل می دهند به عنوان مثال خودرو ضبط صوت ندارد و به مشتری می گویند برو چند ماه دیگر از فلان نمایندگی 100 هزار تومان بابت نبود ضبط صوت بگیر اما چرا همین 100 هزار تومان را نیز همان زمان تحویل خودرو به مشتری پرداخت نمی کنند.



از مشتری و جد و آباد مشتری رضایت‌نامه کتبی می‌گیرند


مدیر کل دفتر صنایع فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان این‌که خودروساز مگان را می فروشد اما در موعد مقرر نمی‌تواند خودرو را تحویل بدهد، خاطرنشان کرد: دراین زمینه خودروساز به جای مگان، چهار پراید تحویل می‌دهد و از مشتری و جد و آباد مشتری رضایت‌نامه کتبی می گیرد که از کسی شکایت ندارد و از این موضوع راضی است اما همین عملکرد باعث نارضاتی مصرف‌کنندگان می‌شود.



خودروسازان برای جذب مشتری دان پاشی می‌کنند


میرآخورلو تصریح کرد: خودروسازان برای جذب مشتری دان پاشی می‌کنند زمان رونمایی یک خودروی جدید می گویند قیمت آن 14 میلیون تومان است بنابراین مردم نیز پیش خود می گویند قیمت آن مناسب است و ثبت نام می‌کنند اما در زمان عرضه خودروساز اعلام می‌کند که تولید خودرو با آن قیمت برایش نمی صرفد و قیمت خودرو را به 21 یا 24 میلیون تومان افزایش می‌دهد که در واقع این نوع اعلام قیمت تنها برای جذب مشتریان و گرفتن پول بوده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پژو308 جی‌تی هاچ‌بک و استیشن، بهار 1394 در بازار

- مدل‌های هاچ‌بک و استیشن بیشترین کارایی را در اغلب سری‌های موفق خودرو دارند و پژو هم نمونه‌های جدید 308 جی‌تی را در دو استایل هاچ‌بک و استیشن معرفی کرده است.
14-11-8-53626Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_01.jpg

پژوه 308 جی‌تی هاچ‌بک و استیشن
  • 14-11-8-53626Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_01.jpg
  • 14-11-8-53652Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_09.jpg
  • 14-11-8-5376Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_03.jpg
  • 14-11-8-53717Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_02.jpg
  • 14-11-8-53732Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_04.jpg
  • 14-11-8-53747Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_0c.jpg
  • 14-11-8-5389Peugeot-308_GT_2015_1280x960_wallpaper_37.jpg






سولماز گرئی: طراحی حساب‌شده، کیفیت و کارایی برتر، نوآوری، مصرف پایین و آلایندگی کم از دلایل اصلی موفقیت مدل‌های پژو 308 و 308 SW هستند. خوشبختانه اخیراً نمونه‌های جدید 308 جی‌تی در دو استایل هاچ‌بک و استیشن معرفی شدند و از بهار 2015 /1394 ارائه می‌شوند. ظاهراً قرار است با قرار گرفتن پشت فرمان آن‌ها سواری متفاوتی را تجربه کنیم.

ظاهر منحصربه‌فرد 308 جی‌تی در نگاه اول توجه هر بیننده‌ای را جلب می‌کند. قسمت جلوی این خودروی دینامیک حالا دیگر میزبان یک جلوپنجره متفاوت و تعداد چشم‌گیر 62 عدد چراغ ال.ای.دی است که برای دستیابی به بهترین دید ممکن تحت هر شرایط کار گذاشته شده است. سپر جلو هم جدید است و آینه‌بغل‌ها با قابی مشکی‌رنگ روی کار می‌آیند. علاوه براین خروجی اگزوز، دیفیوزر عقب و چرخ‌ها تغییر کرده‌اند. جی‌تی که به‌واسطه طراحی‌اش عریض‌تر و کم‌ارتفاع‌تر هم شده (7 میلی‌متر در جلو و 10 میلی‌متر در عقب)، روی چرخ‌های 18 اینچی ملبس به لاستیک‌های میشلن پایلوت اسپرت قرار می‌گیرد. این چرخ‌های ویژه به‌طور انحصاری برای جی‌تی طراحی شده‌اند و حس‌وحال اسپرتی به آن می‌بخشند. کلمه جی‌تی روی جلوپنجره، در عقب و پانل‌های چرخ جلو این مدل را متمایزتر از قبل می‌کند.

به همه ویژگی‌های جدید جی‌تی رنگ آبی جدید کمپانی هم اضافه شده است. این رنگ زیبا که یادآور خودروهای مسابقه فرانسوی است با خطوط پویا و سطوح روان جی‌تی تطابق دارد.

برای جی‌تی دو گزینه موتور در نظر گرفته شده؛ یک موتور 1.6 لیتری، چهار سیلندر THP بنزینی مجهز به سیستم استارت استاپ با 202 اسب بخار قدرت و 285 نیوتن متر گشتاور که یک جعبه‌دنده 6 سرعته دستی هم به آن جفت می‌شود. مصرف ترکیبی برای مدل هاچ‌بک 5.6 لیتر در هر صد کیلومتر و آلایندگی‌اش 130 گرم در هر کیلومتر و برای مدل استیشن 5.8 لیتر و 134 گرم در هر کیلومتر است. موتور دیگر 2 لیتری BlueHDi دیزلی است که با کمک جعبه‌دنده 6 سرعته دستی خودکار 180 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. مصرف ترکیبی آن 4 تا 4.1 لیتر و میزان آلایندگی آن 103 تا 107 گرم در هر کیلومتر است. شتاب‌گیری صفر تا صد کیلومتر بر ساعت مدل بنزینی نیز 5.7 ثانیه طول می‌کشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک نماینده مجلس مطرح کرد
میزان رضایت مردم از خودروسازان‌ داخلی چقدر است؟



یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که از مدیران عامل شرکت‌های بزرگ خودروسازی می‌خواهم که باک خودروهای تولیدی خود را پر کرده و میزان مصرف سوخت این خودروها را شخصا تست کنند، خاطرنشان کرد: خواهش می‌کنم مدیران عامل شرکت‌های خودروسازی چند نفر را به سطح شهرهای مختلف کشور بفرستند و ببینند میزان رضایت مردم از خودروسازان‌ داخلی چقدر است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نعمتی در دومین نشست تخصصی صنعت خودرو اظهار کرد: می‌گویند مصرف سوخت خودروهای داخلی کمتر از 9 لیتر است اما روی این موضوع بحث وجود دارد و گذشته از پراید بیشتر خودروهای داخلی مانند سمند و پژو مصرفشان بیشتر از 11 لیتر در هر صد کیلومتر است.



این نماینده مجلس ادامه داد: سالانه 18 هزار نفر در تلفات جاده‌ای کشته می‌شوند باید دید سهم خودروسازان در این مرگ و میر چقدر است و خودروسازان باید بپذیرند که در بخشی از این تلفات مقصرند.

وی افزود: گفته می‌شود که واردات خودرو تاکنون 50 هزار دستگاه بوده و تا پایان سال به صد هزار دستگاه می‌رسد اما سوال این است که اگر تعرفه برداشته شود، میزان واردات چقدر خواهد شد و آیا واقعا خودروسازان داخلی می‌توانند به تولید ادامه بدهند یا خیر.

نعمتی با بیان این‌که تا کی صنعت خودرو باید توسط دولتی‌ها اداره شود، خاطرنشان کرد: اصلا رانت‌ها و قدرت‌هایی که در صنعت خودرو وجود دارد به مجموعه صنعت ما اجازه عرض اندام نخواهند داد.

وی ادامه داد:‌ با این حال خصوصی سازی باید از جایی شروع شود و من این پرسش را مطرح می کنم که آیا این تفکر در مجموعه مدیران دولتی وجود دارد که تصدی گری را به بخش خصوصی واگذار کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اگر خصوصی سازی نشود حتی تا 500 سال دیگر نیز نمی‌توانیم خودروی ملی تولید کنیم همان گونه که تاکنون نیز بارها برای خودروی ملی رونمایی کردیم اما در عالم واقع اتفاقی نیفتاد.

وی با بیان این‌که در چند سال گذشته همه تقصیرات را به گردن تحریم می انداختیم اما هم اکنون با وجود ادامه تحریم، تولید خودرو نیز افزایش یافته است، تصریح کرد: باید قطب جدید خودروسازی در کشور ایجاد و انحصار ایران خودرو و سایپا شکسته شود. در این زمینه نباید سراغ چینی‌ها برویم و شراکت با شرکت‌های دسته دوم کره‌ای و ژاپنی بهتر از همکاری با چینی‌ها است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خاطره جالب یک نماینده مجلس درباره خودرو



غلامرضا تاج گردون - نماینده مجلس شورای اسلامی - با انتشار خاطره‌ای از دوران نمایندگی خود، نوشت: از جمله موضوعاتی که طی حداقل 10 سال گذشته مورد توجه جامعه بوده و هنوز هم هست، بحث خودرو و واردات خودرو است.



به گزارش ایسنا، در ادامه این مطلب در روزنامه شرق آمده است: همیشه گروهی که معمولا از جایگاهی قوی در دولت‌ها برخوردار بوده‌اند، به دلایلی که شاید به‌نظر خودشان موجه بوده است، حامی جدی خودروسازان داخلی بوده‌اند و موضوع واردات خودرو را به دلایلی رد می‌کردند. خاطره‌ای که در این مورد دارم این است که چطور شد واردات خودرو در سال 1384 با تعرفه خاص آزاد شد.



این خاطره جالب است و خیلی از افراد هم درباره آنچه در این یادداشت به آن می‌پردازم، اطلاعی ندارند. در آن زمان، معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بودم و مدیریت و کار‌شناسان سازمان اعتقاد به واردات خودرو داشتند. مهم‌ترین دلیلشان این بود که خودروسازان تنبل شده‌اند و مردم هم در یک حد استاندارد بسیار پایینی از خودرو استفاده می‌کنند و طعم خودرو باکیفیت را آنطور که باید و شاید نچشیده‌اند. زمانی که لایحه بودجه را تقدیم دولت کردیم، معمولا طرفداران واردات خودرو در میان هیات وزیران کم بودند و به همین علت به پیشنهاد سازمان رای ندادند و لایحه بدون بحث واردات تقدیم مجلس شد.



در کمیسیون تلفیق این موضوع از سوی تعدادی از نمایندگان مطرح شد. معمولا به دلایل متعددی کمیسیون تلفیق، پیشنهاداتش خیلی نزدیک به سازمان برنامه است. به‌هرحال پیشنهاد اعضا رای آورد و لایحه با مجوز واردات خودرو به صحن مجلس شورای اسلامی ارایه شد. همزمان با این مصوبه اولیه، جو عجیبی در جامعه به راه افتاد و موتور لابی خودروسازان داخلی به هر روشی به کار افتاد و لابی‌ها و رایزنی‌های خودشان را آغاز کردند. می‌شود گفت کار به روشی جلو می‌رفت که این پیشنهاد در صحن مجلس حذف شود. من و همکارانم تلاشمان این بود که این پیشنهاد حذف نشود ولی به دلیل اینکه دولت رسماً مخالف بود نمی‌توانستیم کار خاصی انجام دهیم.



یکی از روزهای طرح لایحه در مجلس، یکی از نمایندگان مجلس هفتم که معمولا در مباحث شرکت نمی‌کرد، سراغ من آمد و گفت یک خواهشی دارم، آن هم این است که من هر شب که به منزل می‌روم از دوست و آشنا‌ها در شهرستان و خانواده از من سوال می‌کنند که چرا در این بحث بودجه که خیلی مهم است، شما صحبت نمی‌کنید و تلویزیون شما را نشان نمی‌دهد. اگر به خاطر داشته باشید در آن زمان شب‌ها تلویزیون بحث بودجه را خیلی پخش می‌کرد، به‌خصوص اینکه مجلس جدید داشت اولین بودجه‌اش را می‌بست و عزیزان نماینده خیلی پرتحرک بودند. به‌هرحال این نماینده مجلس به بنده گفت، در سخنوری حرف ندارم ولی نمی‌دانم راجع به چه موضوعی صحبت کنم. ایشان به من گفت موضوعی را به او بگویم تا در مورد آن صحبت کند و موضوع طوری باشد که حتما شب تلویزیون او را نشان دهد. من هم از خداخواسته دنبال سوژه‌هایی بودم که کسی را به صحبت‌کردن علیه حذف پیشنهاد تلفیق، تشویق کنم و نگذارم این پیشنهاد حذف شود. به این نماینده گفتم بهترین موضوع که تا فردا به آن می‌رسیم بحث خودرو و واردات خودرو است. گفت اتفاقا خیلی خوب است، چون من با رضا ویسه (رییس وقت سازمان گسترش) دوست هستم و اصطلاحا می‌خواهم هوای او را داشته باشم. به این نماینده گفتم اما ویسه دوست دارد که این پیشنهاد حذف شود. ایشان فکری کرد و گفت اشکال ندارد، فقط دوست دارم که صحبت‌های من را تلویزیون پخش کند. به این نماینده مجلس گفتم خیالت راحت باشد، چون موضوع خیلی مهمی است، حتما صحبت‌هایت را پخش می‌کنند. وقت حذف رسید و قاعدتا افراد دیگری هم برای مخالفت ثبت‌نام می‌کردند ولی به حدی جو خراب بود که صحن مخالف نظر اعضای کمیسیون تلفیق بودند و باید کسی از جنس صحن صحبت می‌کرد. من هم از هیات رییسه مجلس خواهش کردم ایشان را در اولویت نطق بگذارند و البته هیات رییسه هم در این امر کمک کرد.



به هرحال وقت موعود رسید و نمایندگان مخالف واردات که - انصافا نمایندگان جدی، قوی و تاثیرگذاری بودند - پیشنهاد حذف را مطرح کردند. من هم مانده بودم به عنوان نماینده دولت چه کار کنم. بهترین حالتی که به ذهنم رسید این بود که دیدم آن لحظه داخل صحن مجلس نباشم بهتر است تا صحبت نکنم و از تلویزیون بیرون صحن، موضوع را پیگیری کنم. اگرچه کار درستی نبود ولی به هر حال پیش می‌آید و ما هم گاهی متخلف می‌شویم. البته نه از جنس رانت‌خواری و اتفاقا این دفعه موضوع برعکس بود. نماینده مربوطه که می‌خواست صحبت کند، انصافا ناطق خوبی بود. چنان با احساس صحبت می‌کرد که همه صحن را تحت‌تاثیر قرار داده بود. موبه‌مو با چاشنی نمایندگی آن مواردی را که لازم بود، گفت. اتفاقا مجلس هفتم در آن زمان تازه شکل گرفته بود و هرکسی می‌خواست اسبش را براند خیلی راحت بحث رانت و از این قبیل حرف‌ها را مطرح می‌کرد تا بتواند مجلس را تحریک کند.



این نماینده مجلس در نطق خود گفت: مگر مردم ما چه گناهی کرده‌اند که باید در گرما و سرما جانشان را در این ماشین‌های بی‌کیفیت از دست بدهند. مگر مردم ما از مردم کشورهای غربی چه کم دارند. ما تا کی باید جور رانت‌خواران خودروساز و قطعه‌سازان رانت‌خوار را بکشیم. رانت‌خواران هر روز به بهانه‌ای مانع از بهبود کیفیت خودرو‌ها می‌شوند و تنها به فکر منفعت خود هستند. در وسط صحبت‌هایش بود که یکی از نمایندگان تذکر ماده 79 یعنی توهین به نماینده را داد. ایشان هم از خدا خواسته صحبتش‌هایش را قطع کرد و گفت صدای رانت‌خواران بلند شد و هکذا. با این تفاسیر معلوم بود نتیجه چه می‌شود. حذف رای نیاورد و واردات خودرو با دو، سه رای اختلاف و با تعرفه آزاد شد.



زمانی که وارد صحن شدم دو گروه به سمتم آمدند: یکی نمایندگان مخالف واردات از این شاکی بودند که چرا در صحن نبودی تا صحبت کنی و نماینده محترمی که نطق کرده بود فاتحانه به سراغ من آمد. حال فکر می‌کنید نتیجه چه شد؟ بگذریم. اما با این روش و به‌کاربردن یک روش شاید غیرمعمول و تا حدودی زیرکانه و البته اعتراف می‌کنم متقلبانه، کمی خودروسازان به خودشان آمدند. تازه با این همه بحث، هنوز خودرو سمند که با خودرو هیوندایی راه افتاد‌ همان سمند اولیه است و هیوندا اکنون ماشین هوشمند می‌سازد. امیدوارم اگر تخلفی کردم خدا من را ببخشد ولی مردم ما را نمی‌بخشند که بزرگ‌ترین ابزار کشتار دسته‌جمعی را در جاده‌های کشور راه می‌اندازیم و کسی هم به کسی نیست. خدا می‌داند اگر همین مقدار واردات کم صورت نمی‌گرفت و خودروسازان داخلی به خودشان نمی‌آمدند و تکان نمی‌خوردند، الان در کشور چه اتفاقاتی می‌افتاد و چقدر مردم از این موضوع آسیب‌های جدی می‌دیدند.



نمی‌دانم آن نماینده محترم که دوست داشت در صحن علنی نطق کند، الان کجاست فقط می‌دانم که آن شب خوشحال شد که همه شبکه‌های تلویزیونی صحبت‌هایش را پخش کردند و فکر کنم کاری به نتیجه کار هم نداشت. خدا همه ما را ببخشد ولی باز هم لابی قوی در آن دولت نگذاشت آن کاری که باید صورت بگیرد، اتفاق بیفتد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس مطرح کرد
کاهش قریب‌الوقوع قیمت خودروهای وارداتی



یک کارشناس صنعت خودرو گفت: در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و 1+5 در ابتدای آذر ماه شاهد کاهش سریع قیمت خودروهای وارداتی خواهیم بود.



امرالله امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مهمترین عامل تعیین کننده قیمت خودروهای وارداتی، نرخ ارز است.

وی با بیان این‌که با نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و 1+5 نرخ ارز کاهش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث کاهش سریع قیمت خودروهای وارداتی در بازار خواهد شد.



این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: علاوه بر آن با به نتیجه رسیدن مذاکرات، انتظارات تورمی کاهش خواهد یافت و همین موضوع نیز تاثیر مثبت در نرخ این محصولات خواهد داشت.



وی افزود: پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات بسته به میزان کاهش نرخ ارز، درصد کاهش قیمت خودروهای وارداتی متفاوت خواهد بود. با این حال پیش بینی می شود نرخ این محصولات حداقل پنج درصد کاهش یابد.



این کارشناس صنعت خودرو با بیان این‌که با توجه به تعداد بالای خودروهای وارداتی عرضه شده، بازار آماده کاهش قیمت است، خاطرنشان کرد: با توجه به رکود ایجاد شده در بازار، عرضه کنندگان خودردهای وارداتی نیز از کاهش قیمت و افزایش فروش این محصولات استقبال خواهند کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مساله گریه‌دار صنعت خودرو از نظر زیباکلام
وی گفت: تعیین قیمت خودرو آیینه تمام نمای یک اقتصاد ایرانی است. تعیین قیمت خودرو و اساسا صنعت خودرو در ایران به یک مسئله گریه دار تبدیل شده است.

یک استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دولت در حوزه اطلاع رسانی و رسانه بسیار ضعیف است گفت: اگر بخواهیم به حوزه های مختلف دولت یازدهم نمره ای بدهیم با وجود آنکه از برخی از آنها هیچ اطلاعی ندارم از جمله صنعت یا کشاورزی باز هم حوزه اطلاع رسانی و رسانه پایین ترین نمره را خواهم داد.

صادق زیباکلام، تحلیل گر مسائل سیاسی، ضمن بیان این مطلب، در گفتگو با فرارو، درباره انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از ضعف اطلاع‌رسانی دولت که معتقد است نمونه ای از آن در مورد قیمت خودروها بروز پیدا کرده است، گفت: من هم کاملا معتقدم که دولت آقای روحانی در حوزه اطلاع رسانی ضعیف است و این ضعف هم از ابتدای آغاز به کار دولت بوده و روز به روز هم بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه اجازه دهید پیش از آنکه به ضعف دولت در حوزه اطلاع رسانی بپردازم نکته ای را درباره قیمت خودرو عرض کنم گفت: تعیین قیمت خودرو آیینه تمام نمای یک اقتصاد ایرانی است. تعیین قیمت خودرو و اساسا صنعت خودرو در ایران به یک مسئله گریه دار تبدیل شده است.

این استاد دانشگاه افزود: حداقل دو سالی می شود که مسئله تعیین قیمت خودرو در کشور مطرح است اما به دلیل آنکه اقتصاد ما آنقدر درمانده و فشل است نه دولت گذشته و نه دولت فعلی نتوانسته‌اند مسئله ای به این سادگی را حل و فصل کنند.

وی ادامه داد: در ایران صنعتی به نام خودروسازی وجود دارد که نه دولت، نه مصرف کننده، نه سازمان حمایت از مصرف کننده نه نیروی انتظامی که معترض به آمار بالای تلفات ناشی از تولید خودروهای بی کیفیت است و نه محیط زیست از آن راضی نیستند. پای بحث قیمت هم که به میان می آید به جمع معترضان، تولید کنندگان هم اضافه می شود. بنابراین خودروسازی یک صنعت تولید کننده نارضایتی است.

زیباکلام تصریح کرد: با این حال و با وجود این حجم از نارضایتی یک متولی وجود ندارد که بتواند از جنبه تولید، کیفیت و قیمت رضایت همه را جلب کند. بنابراین صنعت خودروسازی آینه تمام نمای اقتصاد کشور است. بر این اساس چطور انتظار داریم که این اقتصاد در افق 1404 به اقتصاد برتر تبدیل شود و یا بتواند در عرصه جهانی به الگویی برای کشورهای دیگر تبدیل شود.

وی ادامه داد: اما در خصوص بحث اطلاع رسانی دولت آقای روحانی باید عرض کنم که آقای روحانی از یک حزب سازمان یافته و ریشه دار و کارکرده و آشنا به امور که همراهان او قبلا با هم کار تشکیلاتی داشته اند به سمت ریاست جمهوری نرسید.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: هر چند آقایان و همراهان آقای روحانی دوست دارند قمپز در کنند که در دفتر تحقیقات استراتژیک، پایه مکتب نیاوران را بنا نهادند و متکب نیاوران خاستگاه اعتدال است و سال ها تحقیق و کار جمعی توانسته است پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد سال گذشته را رقم بزند.

زیباکلام با بیان اینکه این حرف هایی که برخی همراهان و دوستان آقای روحانی مطرح می کنند از جنس حرف های احمدی نژادی است گفت: واقع مطلب این است تا 72 ساعت قبل از برگزاری انتخابات، شاید خود آقای روحانی هم باور نداشتند که می توانند پیروز انتخابات باشند.

وی با تاکید بر اینکه یک سری عوامل دست به دست هم داده اند که زمینه پیروزی آقای روحانی در انتخابات را رقم زد گفت: رد صلاحیت آقای هاشمی، حمایت آقایان هاشمی و خاتمی از آقای روحانی، حمایت همه جانبه اصلاح طلبان و کناره گیری عارف از جمله عواملی بود که دست به دست هم داد تا پیروزی آقای روحانی در انتخابات رقم خورد.

این استاد دانشگاه افزود: بنابراین مجموعه عواملی سبب شد تا گروهی که تا پیش از این برای حوزه های مدیریتی فکری نکرده بود و برای بخش های مختلف اجرایی طرح و برنامه ای نداشت وارد پاستور شود تا آن وقت بنشینند کنار هم و مدیران خود در حوزه های مختلف را انتخاب کنند.

وی ادامه داد: در این بین دولت مجبور شد در برخی جاها امتیازاتی به رقبا و حتی جریاناتی که همفکرش هم نیستند بدهد که از یک سو مثلا شعار اعتدال را در عمل به منصه ظهور برساند در حالی که اعتدال معنی اش دادن امتیازات مفت به رقبا و مخالفان نیست و از سوی دیگر در مسیر حرکت خود از حملات و هجمه های رقبا و مخالفان در امان باشد.

زیباکلام تصریح کرد: دولت برای آنکه متهم به نزدیکی بیشتر به اصلاح طلبان نشود، خود را از انتخاب مدیران شایسته و کارآمد این طیف محروم کرد و حتی در برخی مواقع در برابر فشار مخالفان روی انتخاب آنها پافشاری نکرد.

وی تاکید کرد: این ها را شما قرار دهید کنار افراد نزدیک به آقای روحانی که متاسفانه بسیاری از آنها افرادی متکبر و جاه طلبی هستند که حضورشان بیش از آنکه بار دولت را سبک کند آن را سنگین تر کرده است و با اعمال و رفتار و کردارشان سبب شده اند که شاهد ریزش هوادران دولت حداقل در بدنه رسانه ها باشیم.

زیباکلام افزود: در مصاحبه های مطبوعاتی و یا اجتماع های به اصطلاح اصحاب رسانه، هنوز هم شاهدیم که رسانه های مستقل جایی برای ظهور و بروز پیدا نمی کنند و یا به آنها این فرصت داده نمی شود که به جمع هایی که رییس جمهور حضور دارند راه پیدا کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر همین جمع مدیران رسانه ای رییس جمهور به عنوان مشاور آقای روحانی نتوانسته اند یک سخنرانی تلویزیونی رضایت بخش ترتیب بدهند تا تردید آنهایی که 24 خرداد رای خود به روحانی را به صندوق های رای انداختند را برطرف کند و آنها را به این اطمینان برسانند که خوب شد چنین انتخابی کردیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: ممکن است دولت در حوزه های دیگر ضعف هایی داشته باشد مثلا در حوزه صنعت کشاورزی و... که چون بنده اطلاع و تخصصی درباره آن ندارم نمی توانم اظهار نظر کنم امادر حوزه سیاست خارجی و مذاکرات هسته ای و وزارت علوم هر چقدر دولت نمره خوبی به دست آورده است در حوزه اطلاع رسانی ضعیف بوده است و نتوانسته است افکار عمومی را در حمایت از دولت بسیج و همراه کند.

وی تاکید کرد: شما مقایسه کنید با بهره ای که احمدی نژاد و دولتش از رسانه ها برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی می‌بردند با دولت آقای روحانی، به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

زیباکلام با بیان اینکه متاسفانه نگاه مدیران دولت روحانی اعتماد به رسانه ها به خصوص رسانه های همسو نیست گفت: خوب است یک نفر از نزدیکان دولت به مدیران و وزرای دولت بگوید کسانی که از شما محبوب تر بودند روزی که پشت کردند به رسانه ها زمین خوردند شما که جای خود را دارید.

وی در خاتمه گفت: به عقیده من تاکنون هم اگر دولت آقای روحانی نزد افکارعمومی تا حدودی موفق جلوه کرده است - که البته بنده معتقدم در بسیاری حوزه ها بی تردید موفق هم بوده است اما چون اطلاع رسانی درست نمی شود مردم در جریان قرار نمی گیرند- این موفقیت را باید مرهون خراب کاری های دولت احمدی نژاد دانست و دولت روحانی نان ناکارآمدی دولت احمدی نژاد و اصولگرایان را تاکنون خورده است که این نان ها روزی تمام می شود و آن وقت باید دید دولت چه می خواهد بکند تا همراهان خود را راضی کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس کمیسیون قضایی مجلس:
افزایش قیمت خودرو با کاهش تورم همخوانی ندارد



نماینده مردم کوهدشت در مجلس با ابراز نارضایتی از وضعیت خودرو در کشور گفت که کیفیت پایین و قیمت خودروها زیاد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان،‌ الهیار ملکشاهی در جمع خبرنگاران با ابراز نارضایتی از وضعیت خودرو در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت خودرو با کاهش تورم همخوانی ندارد.

وی ادامه داد: دولت هر بار اعلام می‎کند که تورم را کاهش داده است اما قیمت خودرو که تورمی مستقیم دارد کاهش پیدا نکرده است.

ملکشاهی تأکید کرد: اگر خودروسازان داخلی محصولات کیفیت پایین خود را گران می‎کنند،‌ دولت نیز واردات خودرو را آزاد کند تا مردم خودرو با کیفیت مناسب تهیه کنند؛ چرا که داشتن خودروی دارای کیفیت بالا حق مردم است.

نماینده مردم کوهدشت در پایان گفت: هدف خودروسازان نباید فقط کمیت باشد و باید کیفیت و قیمت را هم در نظر بگیرند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مقایسه سطح درآمد خانوار در کشورها مختلف با متوسط قیمت خودرو
خرید خودرو در ایران با درآمد ۱۸ ماه، انگلیس ۹ ماه و آمریکا ۱۰ ماه خانوار امکان پذیر است
در بسیاری از کشورها یک خانوار می‌تواند با درآمد یک سال خود اقدام به خرید یک خودروی نو در سطح متوسط کند.


13930403000764_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، خرید خودرو به عنوان یکی از نیازهای اساسی خانوار همواره مورد توجه سرپرستان و سیاستگذاران جوامع بوده است و همین امر شرکت‌های خودروسازی را بر آن داشته است که تا حد ممکن از هزینه‌های خود کاسته و قیمت خودروهای خود را کاهش دهند.

    بر این اساس متوسط قیمت خودرو در کشورهای مختلف به گونه‌ای است که تلاش شده است، خانوار با سطح درآمد متوسط در کشورها، بتوانند با حدود یک سال درآمد خود اقدام به خرید خودروی نو با سطح کیفی متوسط کنند.

    در ایران با احتساب متوسط درآمد حدود 1.2 میلیون تومان برای خانوار و اینکه ارزان ترین خودروی موجود در کشور بیش از 21 میلیون تومان در بازار قیمت دارد، می‌توان به این نتیجه رسید، در صورتی که خانوار ایرانی نیاز به خرید خودرو داشته باشد، باید درآمد 18 ماه خود را برای خرید ارزان‌ترین خودروی کشور پس انداز و صرف کند.

    در ایالات متحده آمریکا درآمد متوسط قابل تصرف خانوارهای آمریکایی بالغ بر سالانه 39 هزار و 531 دلار ارزیابی شده است و درآمد سرانه نیز در این کشور 27 هزار و 319 دلار محاسبه شده است، متوسط قیمت خودرو در این کشور نیز 32 هزار و 86 دلار اعلام شده است، در نتیجه خانوارهای آمریکایی می‌توانند با درآمد 10 ماه خود اقدام به خرید خودرو در این کشور کنند.

    بنا به اعلام دفتر آمار ملی انگلیس متوسط درآمد خانوارها در این کشور 40 هزار پوند ارزیابی شده است و در آمد سرانه افراد در این کشور نیز 27 هزار پوند است. با در نظر گرفتن متوسط قیمت 29 هزار پوندی خودرو در این کشور هر خانوار می‌تواند تنها با درآمد 9 ماه خود اقدام به خرید یک خودروی صفر کند.

    در فرانسه درآمد متوسط خانوار بالغ بر 29 هزار و 577 دلار ارزیابی شده است و متوسط قیمت خودرو در این کشور حدود 30 هزار دلار است که به این تزتیب هر خانوار می تواند با درآمد یک سال (۱۲ ماه) خود اقدام به خرید یک خودروی صفر متوسط کند.

    یکی از معیارهای اصلی قیمت گذاری خودرو در کشورها میزان دستمزد ارائه شده به کارگران خودروسازی است و هزینه نیروی انسانی همواره یکی از مواردی بوده است که توسط شرکت های بزرگ خودروسازی جهان در قیمت گذاری خودرو مورد توجه قرار داشته است .

    دستمزد کارگران در کشورهای فوق الذکر به نسبت دستمزد کارگران در ایران به مراتب بالاتر است با این وجود نسبت قیمت خودروها به دستمزدهای ارائه شده در این کشورها در مقایسه با ایران بسیار منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

    سجاد زمانی علیشاه

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تثبیت تعرفه واردات خودرو صلاح نیست

ایسنا: در حالی که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از پیشنهاد این وزارتخانه برای تثبیت تعرفه واردات خودرو در سال آینده خبر داده است یک کارشناس صنعت خودرو این اقدام را برخلاف مصالح مصرف‌کنندگان می‌داند.
علی خاکساری اظهار کرد: برای بهبود عملکرد خودروسازان نیازمند کاهش تعرفه واردات خودرو در سال آینده هستیم. وی با بیان اینکه متاسفانه بالا بودن تعرفه واردات خودرو موجب ایجاد انحصار به نفع خودروسازان داخلی شده است، خاطرنشان کرد: انحصار باعث شده خودروسازان محصولات مربوط به سه دهه پیش را همچنان تولید کرده و با قیمت‌های بالا تحویل مصرف‌کنندگان دهند. این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: این در حالی است که اگر در سال‌های گذشته تعرفه واردات خودرو در حد مناسبی کاهش می‌یافت انحصار خودروسازان داخلی کمتر شده و این شرکت‌ها مجبور می‌شدند در راستای افزایش کیفیت و کاهش قیمت محصولات خود اقدام کنند. وی افزود: در حال حاضر خودروسازان توجهی به منافع مصرف‌کنندگان ندارند؛ زیرا مطمئن هستند هرچه تولید‌کنند به فروش می‌رسد؛ بنابراین برای رفع این مشکل چاره‌ای جز کاهش واردات خودرو در سال آینده وجود ندارد. خاکساری با بیان اینکه خودروسازان هزینه‌های سربار زیادی داشته و سوء‌مدیریت نیز باعث رشد هزینه‌های تمام شده تولید خودرو در کشور شده است تصریح کرد: کاهش تعرفه موجب می‌شود این شرکت‌ها هزینه‌های غیر‌لازم و بعضا ناشی از سوء‌مدیریت خود را کاهش داده و در راستای رقابت‌پذیری با خودروسازان خارجی حرکت کنند. این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: متاسفانه حفظ تعرفه واردات خودرو به‌دلیل حمایت از صنعت داخلی صورت می‌گیرد، اما عملا این هدف محقق نشده و تنها دستاورد تعرفه بالا تنبل شدن خودروسازان داخلی و ادامه روند نامناسب فعالیت آنها بوده است. هم‌اکنون تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور پایین و متوسط معادل
40 درصد و با حجم موتور بالا معادل 55 درصد است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


سردار مومنی
وانت پیکان به موزه می‌رود/ پایان ۹۳ آخرین زمان شماره‌گذاری وانت پیکان
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: امسال آخرین سالی است که خودروی وانت پیکان تولید و شماره گذاری می‌شود چرا که به هیچ عنوان برای سال ۹۴ وانت پیکان شماره گذاری نمی‌شود و این خودرو به موزه می‌رود.


13920207000076_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در نشست خبری پیرامون تمهیدات ترافیکی و طرح زمستانی به بحث شماره گذاری خودروها پرداخت و اظهارداشت: در 8 ماهه اول امسال 756 هزار خودرو شماره‌گذاری شدند که نسبت به سال گذشته افزایش 59.8 درصدی را شاهد هستیم.

    سردار مومنی تصریح کرد: شماره‌گذاری‌ خودروهای وارداتی نیز به 54 هزار و 104 دستگاه رسیده که افزایش 58 درصدی را نسبت به سال گذشته دارد؛ همچنین 353 هزار دستگاه موتورسیکلت نیز شماره گذاری شده‌اند که 82.8 درصد افزایش داشته است.

    این مقام ارشد راهور ادامه داد: شماره‌گذاری خودرو اعم از داخلی و خارجی و موتور سیکلت با توجه به آمار اعلام شده نسبت به سال گذشته بیش از 50 درصد افزایش داشته است.

    رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در ادامه یکی از مشکلات موجود در شماره گذاری خودروها را پایان مهلت داده شده اعلام کرد و گفت: متاسفانه خودروسازان خودروها را پیش‌فروش و مردم نیز پیش‌خرید می‌کنند و وقتی برای اعمال قانون مراجعه می‌کنیم می‌بینیم تعدادی از خودروها فروخته شده است.

    رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تصریح کرد: امسال آخرین سالی است که خودروی وانت پیکان تولید می‌شود و شماره گذاری وانت پیکان تا پایان سال 93 انجام می‌شود و به هیچ عنوان برای سال 94 خودروی وانت پیکان شماره‌گذاری نخواهد شد و بدین ترتیب خودروی وانت پیکان از چرخه تولید خارج می‌شود و به موزه می‌رود.



    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
خبر ایسنا تایید شد
توافق با رنو در زمینه تندر 90 نهایی شد


معاون پارس خودرو از نهایی شدن توافقات با رنو برای افزایش تولید تندر 90 به بیش از 200 دستگاه در روز خبر داد.



آرمین مکوندی - معاون برنامه‌ریزی تولید شرکت پارس خودرو - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: بعد از کاهش چند ماهه تولید خودروی تندر 90 برنامه افزایش تولید این خودرو نهایی و از هفته گذشته آغاز شد.



وی با بیان این‌که برنامه افزایش تولید تندر 90 با رنو نهایی شده و این شرکت متعهد به تامین قطعات به میزان برنامه ریزی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تیراژ تولید تندر 90 هم اکنون از روزانه 30 دستگاه در گذشته به 50 دستگاه افزایش یافته است.



معاون برنامه‌ریزی تولید شرکت پارس خودرو ادامه داد: طبق برنامه هفته آینده تیراژ تولید تندر 90 به روزانه 70 دستگاه افزایش یافته و با ادامه روند افزایشی تولید، تیراژ تولید این محصول در ماه‌های بهمن و اسفند به روزانه بیش از 200 دستگاه در روز افزایش خواهد یافت.



وی افزود: بنابراین با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش تولید تا پایان سال تمام تعهدات ایجاد شده در زمینه فروش تندر 90 انجام خواهد شد.

مکوندی با بیان این‌که اولویت افزایش تولید تندر 90 با مدل پارس تندر این خودرو است، تصریح کرد: با توجه به توافقات صورت گرفته با رنو و افزایش تولید تندر 90 امیدواریم تولید دیگر محصولات این شرکت در پارس خودرو تسهیل شود.در این زمینه برنامه‌های اجرایی تولید خودرو ساندرو نیز طبق برنامه پیش می‌رود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اداره کل حقوقی قوه قضائیه پاسخ می‌دهد
عاقبت فروش خودروهای بدون سند و پلاک توسط شرکت‌های لیزینگ/ پرداخت جریمه وسایل نقلیه حراج شده
واگذاری خودرو بدون انتقال سند و پلاک توسط شرکت‌های لیزینگ، تکلیف کارگران طلبکار کارخانه‌ای که ورشکسته شده بخشی از موضوعات و سوالاتی است که از سوی مردم مطرح شده است و اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه به آنها پاسخ داده است.


13930808000410_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، واگذاری خودرو بدون انتقال سند و پلاک توسط شرکت‌های لیزینگ، تکلیف کارگران طلبکار کارخانه‌ای که ورشکسته شده و از طریق مزایده توسط بانک به فروش رسیده است، پرداخت بدهی وسیله نقلیه حراج شده توسط خریدار آن، گذشت شاکی جایگزین حبس، کتاب‌هایی با عنوان یکسان و محتوای مختلف و وظیفه وزارت ارشاد در قبال آنها موضوعات و سوالاتی است که از سوی مردم مطرح شده است و اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه به آنها پاسخ داده است.

    مشروح این پرسش و پاسخ را در زیر می‌خوانید:

    سؤال

    احتراماً معروض می‌دارد همان طورکه مستحضر هستید بعضی ازشرکت‌های تولید خودرو به صورت لیزینگ و اقساطی اتومبیل‌هایی اعم از سواری و کامیون و... به مشتریان خود بدون نصب پلاک و صدور سند واگذار کرده تا در پایان پرداخت اقساط از طرف مشتری اقدام به انتقال سند شود.

    لیکن علیرغم پرداخت اقساط یا به جهت برچیده شدن نمایندگی‌ها و عوامل فروش یا به جهت مخالفت نیروی انتظامی در صدور مجوز فاکتور فروش ازسوی شرکت‌های مذکور امکان پلاک گذاری و انتقال اسناد اتومبیل‌ها فراهم نیست.

    با توجه به مراتب مذکور وضعیت آراء صادره از سوی محاکم عمومی و شوراهای حل‌اختلاف راجع به الزام شرکت‌های مذکور به تنظیم و انتقال سند مالکیت به نام مشتری (محکوم‌له) و ضمانت اجرای آن چه حکمی خواهد داشت؟

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

    نمایندگی‌ها و عوامل فروش به طور معمول، از طرف شرکت تولید‌کننده اقدام به انعقاد قرارداد می‌کنند و متعهد اصلی، شرکت تولید‌کننده است و با برچیده شدن نمایندگی یا عاملیت فروش، متعهد اصلی باید پاسخگو باشد، مگر اینکه نمایندگی یا عاملیت فروش بر خلاف اخـتیارات خود و به طور مستقل اقدام به ایجاد تعهد کرده باشد که در این صورت به رغم برچیده شدن، مسئول نمایندگی یا عاملیت فروش، متعهد محسوب و باید پاسخگو باشد و به هر حال تشخیص متعهد اصلی با توجه به نوع قرارداد منعقده با دادگاه رسیدگی‌کننده است و اگر اصولاً پلاک گذاری اتومبیل به لحاظ نداشتن استانداردهای لازم با منع قانونی مواجه باشد، به نظر می‌رسد به علت غیرقابل اجراء بودن تعهد، ذی‌نفع می‌تواند اقدام به مطالبه ثمن پرداختی و خسارات وارده کند.

    سؤال

    شرکتی به علت توقف در پرداخت دیون خود متوقف و از آنجا که کل کارخانه عرصه و اعیان و متعلقات منصوبه در آن، در رهن بانک بوده بانک با صدور اجرائیه نسبت به سند رهنی کل کارخانه و اموال و متعلقات منصوبه را از طریق مزایده به فروش رسانده و طلب خود را وصول و کارخانه به خریداران منتقل شده است. نظر به اینکه تعدادی از طلبکاران مطالبات خود را وصول نکرده‌اند از جمله کارگران شرکت آیا مطابق ماده12 قانون کار کارگران که طلبکاران شرکت می‌باشند می‌توانند مطالبات خود را از خریداران جدید کارخانه که آن را در مزایده خریداری کرده‌اند وصول نمایند یا خیر؟

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

    در فرض استعلام به موجب ماده 12 قانون کار، خریداران جدید،‌ مالک و جانشین کارفرمای قبلی در پرداخت دیون هستند؛ زیرا این ماده که متأثر از «اصل تداوم کارگاه» و به منظور حمایت از حقوق کارگران وضع شده است، شامل هر نوع تغییر حقوقی در وضعیت مالکیت کارگاه اعم از رهن، اجاره و فروش به صورت قراردادی یا قهری می‌ شود.

    سؤال

    خودروها و موتورسیکلت‌های زیادی در پارکینگ‌های استان نگهداری می‌شوند که به انحاء مختلف توسط پلیس توقیف شده یا فاقد مالک مشخص هستند. به منظور تعیین تکلیف و جلوگیری از تخریب ای نگونه وسایل نقلیه که مستلزم هزینه‌های گزاف نگهداری نیز هستند، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وفق گزاره‌های قانونی نسبت به برگزاری مزایده و فروش آنها اقدام می‌ کند.



    پلیس راهور ناجا پس از اجرای تشریفات قانونی و انجام حراج‌های عمومی در زمان نقل و انتقال اسـناد به برندگان مزایده مبادرت به مطالبه جریمه‌های مربوط به قبل از ضبط وسایل نقلیه موصوف از مشارالیهم می‌کند.



    از آنجا که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به استناد فرمان مقام معظم ***** از پرداخت هر نوع مالیات عوارض حق الثبت و... معاف بوده و منافعی نیز از رهگذر این گونه اموال تحصیل نمی‌کند و رانندگان خودروها و موتورسیکلت‌های مذکور در زمان مالکیت ستاد اجرایی نیز مرتکب تخلف نشده اند. خواهشمند است اعلام نظر فرمایید آیا الزام برندگان مزایده یا ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به پرداخت جریمه‌های مربوط به تخلفات سابق که توسط مالکین اولیه صورت گرفته است و قابل شناسایی نیز نمی‌باشد وجاهت قانونی دارد یاخیر؟

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

    با عنایت به این که اموال اشخاص، وثیقه بدهی آنان است و جریمه‌های متعلقه به وسایل نقلیه قبل از ضبط، بدهی صاحب وسیله نقلیه محسوب و باید از اموال بدهکار استیفا شود، لذا پس از مزایده ابتدا باید بدهی صاحب وسیله نقلیه پرداخت و بقیه به حساب ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) واریز شود.

    سؤال

    در ماده64 قانون مجازات مصوب1392 یکی از شرایط اجرای مجازات‌های جایگزین حبس را گذشت شاکی اعلام کرده است و در مواد 65 و66 قانون مجازات مصوب1392 مقنن بیان داشته است که دادگاه در موارد تا سه ماه حبس و بیش از ۹۱ روز تا ۶ماه حبس باید مجازات جایگزین حکم بدهد آیا در این موارد نیز گذشت شاکی شرط است و اگر شاکی گذشت نکند قاضی نمی‌تواند مجازات جایگزین حبس را صادر کند.

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

    باتوجه به ماده 64 قانون مجازات اسلامی 1392 در مواردی که شاکی خصوصی وجود دارد، گذشت او یکی از شرایط اعمال مجازات جایگزین حبس است.

    سؤال

    آیا با انتشار کتاب با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حق مالکیت معنوی انتخاب نام کتاب مورد حمایت قانون قرار می گیرد و بعد از آن به کتاب دیگر با همان نام (با محتوای متفاوت) نباید مجوز نشر داد یا نیاز به انجام فرایند دیگری است تا این حمایت صورت گیرد؟

    نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

    ماده 21 قانون حمایت از حقوق مؤلّفان، مصنّفان و هنرمندان مصوب 11 دی 1348 ناظر به‌تکالیف پدیدآورندگان (مؤلّفان، مصنّفان و هنرمندان) جهت ثبت اثر خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و صرف تشابه در «عنوان اثر» در حالتی که محتوای آن متفاوت باشد، ایجاد مالکیت فکری نمی کند، به عنوان مثال تعداد زیادی کتاب تحت عنوان «حقوق مدنی» انتشار یافته که علیرغم داشتن «عنوان واحد» دارای «محتوای متفاوت» هستند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-11-19-10341a-172.jpg

داستان رنو و ریسک همکاری با ایران/ ژیان چگونه به رنو تبدیل شد؟
اقتصاد > صنعت - در صورت توافق هسته ای بازار خودروی ایران با محصولات جدیدی مواجه می شود.


امین آزاد: این روزها بسیاری از شرکت های بزرگ غربی چشم به توافق هسته ای با ایران دوخته اند اما در میان این شرکت ها شاید رنو حساب دیگری بر روی این توافق باز کرده است. رنو در میان شرکتهای غربی تنها خودروسازی بود که حتی در سخت ترین شرایط تحریم هم از ایران خارج نشد. این شرکت حتی در زمانی که تحریم ها به صنعت خودرو رسید با یک ترفند در ایران ماند این شرکت در حالی که اعلام کرد همکاری با ایران نخواهد داشت اما دفتر خود را در ایران باز نگه داشت و با ذخیره قطعات در انبارش به صورت جیره بندی شده تولیدش را در ایران ادامه داد. در آن زمان اگر رنو شامل تحریم ها می شد شاید حتی مدیرعامل این شرکت یعنی کارلوس گون نمی توانست به آمریکا سفر کند و شرکت نیسان هم که سهام دار اصلی اش رنو است نیز به دردسرهای فراوانی می افتاد . اما این شرکت چرا تا این حد برای بازار ایران ریسک کرده است؟

14-11-19-10341A-172.jpg


مراسم فروش رنو سال 56

پای رنو چگونه به ایران باز شد ؟

پیش از انقلاب، سایپا همکار اصلی سیتروئن بود در آن زمان آنتوان آیسه بنیان گذار ارمنی سایپا نزدیکی بسیاری به شرکت های فرانسوی داشت و پس از سیتروئن به آرامی به سمت رنو کشیده شد. این شرکت که به دنبال یافتن خودرویی برای قشر متوسط رو به رشد ایران آن زمان بود بعد از ژیان بهترین محصول را رنو 5 تازه نفس یافته بود. اما زمانی که سایپا قصد داشت تبدیل به شریک رنو در ایران شود. انقلاب رخ داد . و پس از آن سایپا از اختیار بنیاین گذار و صاحب این شرکت خارج شد.

شرايط روزهای اوليه انقلاب و به دنبال آن آغاز جنگ و بحران ارزي كشور باعث شد توليدات سايپا به شكل محسوسي كاهش پيدا كند و اين شركت وارد بحران مديريت شود به طوري كه در فاصله سالهاي 58 تا 63 اين شركت هشت مديرعامل را به خود ديد و حتي در مقاطعي هيچكس حاضر نبود مديريت اين شركت را بر عهده بگيرد.

14-11-19-10519A-334.jpg


وزیر وقت صنایع در کارخانه تولید رنو

شركت سايپا در سال 64 با تغييراتي در رنو 5 و استفاده از موتور قويتر تلاش كرد تيراژ اين محصول را افزايش دهد هر چند كمبود ارز و مشكلات واردات باعث

شد توليد اين خودرو از 10 هزار دستگاه در سال 63 به پنج هزار دستگاه كاهش پيدا كند .البته اين فقط مشكل سايپا نبود چرا كه ايرا ن خودرو نيز در همين مدت ناچار شد توليد پيكان را از 47 هزار به 22 هزار دستگاه برساند.

پس از پايان جنگ، سايپا تنوع در توليد را در برنامه قرار داد و به دنبال آن رنو 21 را وارد ايران كرد كه پس از تنها دوسال ، توليد آن به دليل عدم توافق دو شرکت

خاتمه يافت. در آن زمان، رنو حاضر نبود نمایندگی انحصاری خود را در ایران به سایپا واگذار کند و سایپا هم به دنبال شریک مورد اعتماد تری رفت و با کیا موتور همکاری اش را آغاز کرد.

بازگشت رنو به ایران

خاطره نه چندان خوب رنو 21 و کیفیت نه چندان مناسب تاکسی های آن و همچنین بد قولی رنو در یاد مدیران صنعتی و مشتریان ایرانی تا سال ها باقی مانده بود که در سال 81 سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به ابتکار رضا ویسه طرحی را با نام پلت فرم مشترک آماده کرد. در آن سال ها و بعد از اجرای پروژه سمند مشخص شده بود که بزرگترین ضعف صنعت خودرو ایران نداشتن دانش طراحی و ساخت پلت فرم است.

14-11-19-1065815.jpg


افتتاح رنو پارس با حضور رئیس سازمان گسترش و مدیر عامل وقت رنو در سال 83



پلت فرم به اجزای اصلی خودرو مانند شاسی، موتور، گیربکس و سیستم تعلیق گفته می شود در سمند همه این قطعات بر گرفته از پژو 405 بودند. همچنین در آن سالها پس از بررسی کارشناسان سازمان گسترش مشخص شده بود یکی از دلایل بد قولی شرکت های همکار خارجی مانند پژو و کیا موتور با صنعت خودرو ایران ، عدم سرمایه گذاری این شرکت ها در ایران است.

بر اساس این تجربه ها طرحی آماده شد و با وعده بازار رو به رشد ایران به شرکت های بزرگ ارسال شد.

طرح مورد توجه چندین شرکت از جمله فولکس واگن و رنو نیسان قرار گرفت. در آن سال ها رنو دچار تحولات ساختاری شده بود این شرکت از اواسط دهه نود سعی کرده بود به بازار های خارج اروپا فکر کند در مهم ترین اقدام رنو با خرید 44 درصد سهام رنو عملا سکان مدیریت این شرکت ژاپنی را در اختیار گرفته بود در سال 99 نیسان یک شرکت ورشکسته بود .رنو در آن زمان کارلوس گون را به عنوان مدیر عامل نیسان راهی ژاپن کرده بود گون هم طی چند سال نیسان را از ورشکستگی نجات داد و سود ده کرد و با این کار شهرتی جهانی به عنوان ناجی نیسان برای خود دست و پا کرد .

رنو به غیر از نیسان شرکت داچیا رومانی را به طور کامل و شرکت سامسونگ موتور کره را هم به تملک خود در آورده بود .

سال 81 با فعالیت های تنش زدایی دولت سید محمد خاتمی چهره بین المللی ایران بسیار بهبود یافته بود و سرمایه گذاران خارجی هم به دنبال راهی برای ورود به ایران بودند رنو هم که بازار ایران ، خاورمیانه و آسیای مرکزی را بسیار مهم می دانست این فرصت را غنیمت شمرد و با طرح سرمایه گذاری مشترک در ایران وارد یک قمار خطرناک شد.

این شرکت قصد داشت تقریبا همزمان با رومانی در ایران تولید جدید ترین محصول ارزان قیمت خود یعنی لوگان را آغاز کند. لوگان که در ایران ابتدا ال 90 و بعدا تندر 90 نام گرفت محصولی بر پایه پلت فرم نیسان میکرا بود که از موتور و گیربکس رنو مگان بهره می برد این خودرو برای قشر متوسط در کشورهای توسعه یافته و اروپا شرقی طراحی شده بود. البته بعدها به دلیل استقبال این محصول وارد بازار اروپای غربی شد.

این خودرو قرار بود جایگزین پیکان شود برای همین قیمت 6هزار و 700 یورو برای بازار ایران برای این خودرو در نظر گرفته شد که با حساب یورو آن سال ها چیزی در حدود 8 میلیون تومان بود اما افزایش قیمت یورو و تاخیر های پیاپی در تولید این محصول این هدف را محقق نکرد.

پلت فرم لوگان x90 نام داشت که قرار بود چندین محصول جدید بر روی آن طراحی شود این پلت فرم همچنین به سایپا و ایران خودرو امکان می داد خودرویی با نشان خود را بر روی این پلت فرم طراحی کنند و وارد بازار کنند.

طرح پلت فرم مشترک اینگونه بود که قرار بود حدود 50 قطعه ساز ایرانی که در ابتدا 50 درصد قطعات تندر را در ایران می ساختند، وارد زنجیره جهانی رنو نیسان شوند و قطعاتشان صادر شوند. قرار بود خودرو با ساخت داخل 50 درصد آغاز شود و ظرف چند سال ظرفیت ساخت داخل آن به 80 درصد برسد. براين اساس بايد تولید در مدت 4 سال به 300 هزار دستگاه در سال برسد و رنو هم در فاز دوم کارخانه مستقل خود در ایران را با ظرفیت 200 هزار دستگاه را اندازی کند .

در نهايت هم بايد حداقل 20 درصد محصولات تندر 90 که آن روز ال 90 نامیده می شد صادر مي شدند و ایران به پایگاه منطقه ای رنو نیسان در خاورمیانه و آسیای میانه تبدیل مي شد. حتی قرار بود مرکز طراحی رنو در آسیا در ایران دایر شود.

برای شروع این طرح بلند پروازانه 1.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری اولیه انجام گرفت که سهم رنو 51 و سهم طرف های ایرانی یعنی سازمان گسترش، ایران خودرو و سایپا 49 درصد بود. این سرمایه گذاری بزرگترین سرمایه گذاری خارجی در صنعت ایران پس از انقلاب است.

در سال 83 شرکت رنو پارس تاسیس شد اما در سال 84 با تغییر دولت پروژه رنو وارد اولین دست انداز خود شد.

دولت محمود احمدی نژاد پروژه تندر 90 را استعمار نوین فرانسه نامید و جلوی تولید و فعالیت های این شرکت تا سال 86 گرفته شد در ادامه یک اصلاحیه توسط وزارت صنایع در آن زمان تهیه شد و به امضای دوباره مدیران رنو رسید جالب آنکه در این اصلاحیه همان موارد قرار داد اولیه تنها یک بار دیگر تکرار شده بود.

به عنوان نمونه یکی از ایرادات گرفته شده ساخت داخل پایین بود در حالی که در قرار داد اول بر تولید با ساخت داخل 50 درصدی تاکید شده بود در اصلاحیه هم دوباره تولید با ساخت داخل 50 درصد گنجانده شد .

سال 86 و با شروع دوباره پروژه به صورت جدی از طرفی چشم مدیران رنو ترسیده بود و از سوی دیگر وضعیت بین المللی برای ایران تغییر کرده بود و ایران به آرامی وارد فاز تحریم ها می شد.

به دلیل این فضا و تاخیر های رخ داده قیمت اولین تندر 90 ها بسیار بالاتراز پیکان بودند (در تیپ های مختلف بین 11 تا 14 میلیون تومان ) برای همین پراید عملا جایگزین پیکان شد. واحد طراحی رنو در آسیا به جای ایران از هند سر در آورد و فاز دوم برنامه رنو در ایران به فراموشی سپرده شد. با تغییر مدیران دو شرکت ایران خودرو و سایپا هیچگاه خودرویی با نشان این شرکت ها بر روی پلت فرم تندر 90 طراحی نشد و عملا تیراژپایین سبب شد صادرات توجیه پذیر نباشد.

در رنو اما یک طوفان مدیریتی به راه افتاد و کارلوس گون که مدیر نیسان بود هم زمان مدیر رنو هم شد. وی پس از مدتی پیمان کارگر که از مدیران نزدیک به وی بود را برای نجات پروژه به ایران فرستاد .

احیای پروژه تندر 90

سال 89 پيمان كارگر برای نجات پروژه ایران راهی تهران شد. وی از نزدیکان کارلوس گون به شما می رود و از استعدادهای مدیریتی این شرکت است. آخرين سمت او قبل از ورود به ایران قائم مقام مهندسي،‌ تعميرات و گارانتي محصولات رنو در حوزه خدمات پس از فروش رنو بود.

14-11-19-10825Kargar.jpg


پیمان کارگر مدیر رنو در خاورمیانه

وی در سال 1996 به واحد مدیریت مهندسی وسایل نقلیه رنو پیوست ودر سمت های مختلفی چون مسوول مدیریت طول عمر قطعات ، طراح فضای داخلی خودروهای خانوادگی بزرگ لوكس (M2S) و مسئول طراحی هندسی مجلل ترین خودرو رنو (Vel Satis) به فعالیت پرداخت. او در سال 2005 به بخش مدیریت بازرگانی رفت تا به ترتیب در سمت های مدیریت برنامه تعالی رنو و مدیریت مهندسی پس از فروش انجام وظیفه کند . وی به همراه نیسان، سرویس مهندسی جدیدی در اتحاد رنو - نیسان را راه اندازی کرده است.

با این تجربه ها و همچنین ملیت ایرانی ، کارلوس گون مدیر عامل رنو نیسان امید داشت تا بتواند وضعیت پروژه ایران را کمی بهبود دهد. در سال 89 بخش زیادی از مدیرات رنو معتقد بودند پروژه ایران باید پایان یابد چون زیان ده و خطرناک است .

اما یک سال پس از ورود پیمان کارگر به ایران تولید رنو به شدت افزایش یافت. او طرح شریک استراتژیک صنعت خودرو ایران برای رنو را پس از ناکامی سال های پیش در سرداشت. قرار بود ایران پایگاه منطقه ای رنو شود و بخش اصلی قرار داد یعنی صادرات 20 درصدی به تحقق بپیوندد. البته ابتدا می بایست نیاز بازار ایران تامین می شد. رنو در سال 90 قصد داشت تولید سری جدی محصولاتش را هم در ایران آغاز کند . اما به ناگاه دوباره همه چیز دستخوش تغییر شد .

سال 91 تحریم های برای صنعت خودرو ایران بسیار جدی شد در این سال ابتدا پژو ایران را ترک کرد و پس از آن کیا روابطش با شریکش را به حداقل رساند حتی تویوتا و شرکت های خارجی حاضر در بازار ایران هم امتیاز را از نمایندگان فروششان از ایران پس گرفتند.

در این وضعیت نقل انتقال پول پس از تحریم بانکی از ایران به فرانسه غیر ممکن شده بود قیمت مواد اولیه در ایران هم به شدت افزایش یافته بود.

رنو در این سال به دلیل پروژه ایران و زیان های سال های گذشته اعلام 500 میلیون یورو زیان کرد اما چه می شد کرد این شرکت از یک سو سرمایه گذاری بزرگی در ایران کرده بود از طرف دیگر خود را تنها شرکت بزرگ غربی حاضر در بازار ایران می دانست که شاید اگر ورق باز می گشت، قمار بزرگی را برده بود و بازار ایران از چنگ شریک خانگی خود پژو در آورده بود .

این شرکت به فعالیت های خود ادامه داد تا عملا تحریم های جهانی صنعت خودرو ایران را هم شامل شد. حال اگر رنو با ایران همکاری می کرد دچار تنبیه های شدید مالی می شد. از طرفی سرمایه هایش در آمریکا مورد خطر قرار می گرفت. از سوی دیگر ادامه همکاری با ایران می توانست نیسان شریکش را هم که در بازار آمریکا دارای بازار بزرگی است به خطر اندازد به همين دليل در یک تصمیم استراتژیک این شرکت تصمیم گرفت اعلام کند، فروش قطعه به ایران را قطع می کند اما با این شگرد همچنان دفترش را در ایران باز نگه داشت و با قطعات موجود در انبارهایش به صورت جیره بندی به تولید ادامه داد به امید آنکه رئیس جمهور جدید ایران یعنی حسن روحانی گره مشکل هسته ای را باز کند امید رنو به بار نشست و پس از توافق اولیه ایران و گروه 5+1، تحریم های صنعت خودرو ایران برداشته شد و دوباره خون تولید به خطوط تولید این شرکت در ایران بازگشت.



آینده همکاری ایران و رنو

14-11-19-10109mahsolat-ayande.jpg


محصولات آینده رنو در ایران


رنو هم اکنون برای تولید خودرو شاسی بلند کلئوس در پارس خودرو برنامه ریزی کرده و قصد دارد دیگر خودرو شاسی بلندش یعنی داستر را از طریق ایران خودرو عرضه کند.

داستر بر روی پلت فرم تندر 90 ساخته شده است . دیگر خودرو ساخته شده بر روی پلت فرم تندر 90 ساندرو است که تولیدش در گروه سایپا نهایی شده است. وانت تندر 90 هم از دیگر محصولات تولید شده در ایران خودرو خواهد بود. این شرکت همچنین دو محصول جدید را یعنی کلیو و کپچر توسط ایران خودرو عرضه می کند. در زمینه واردات خودرو هم، این شرکت فعلا با نگین خودرو همکاری می کند. نگین خودرو شرکتی است تحت تملک سرمایه گذاران وارد کننده تویوتا در ایران، این شرکت البته در سال های اخیر چندان موفق نبوده و با واردات محصولات متفرقه از طریق کشورهای حاشیه خلیج فارس سبب نارضایتی شدید رنو هم شده است.

گذشته از این برنامه، هم اکنون دو آینده پیش روی رنو است اولی در صورت عدم توافق هسته ای رخ می دهد این شرکت در این شرایط به فکر افزایش ساخت داخل محصولاتش در ایران و تامین قطعاتش ازطریق تولید کنندگان غیرغربی برای ایران است تا همچنان در بازار ایران حضور داشته باشد. در اینصورت تنها رقبا پیش رویش محصولات چینی ها و برخی برند های داخلی مانند سمند و رانا خواهند بود. شرایط دیگر در صورت توافق هسته ای حاصل می شود در این صورت این شرکت قصد دارد سقف سرمایه گذاری اش را در ایران افزایش دهد و بازار خاورمیانه را هم از طریق محصولات ایران پوشش دهد . البته در این حالت نگرانی مدیران رنو از حضور دوباره پژو و همچنین شرکت های دیگر اروپایی مانند فیات و فولکس واگن و شرکت های آمریکایی در ایران است. در اینصورت دیگر بازار ایران بازار ساده ای برای حضور رنو نخواهد بود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان استاندارد در گفت‌وگو با فارس خبر داد
توقف تولید وانت پیکان تا پایان سال/ مهلت جدیدی برای نصب ایربگ تعیین نشده است
رئیس سازمان استاندارد از توقف تولید وانت پیکان تا پایان امسال خبر داد و گفت: مهلت جدیدی برای تولید خودرو با دو ایربگ صادر نشده است.


13920927000239_PhotoA.jpg


  • نیره پیروزبخت در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: مهلت نصب دو ایربگ بر روی خودروهای داخلی چندین مرتبه تمدید شد و در نهایت بر اساس آخرین مصوبه دولت قرار شد، از ابتدای تیر 92 همه خودروهای داخلی به دو ایربگ مجهز شوند.

    وی با بیان اینکه هم‌ اکنون این مصوبه دولت در حال اجرا است، افزود: ما در مورد نصب دو ایربگ بر روی خودروهای داخلی کوتاه نیامدیم و فقط در مورد یک خورد یعنی وانت پیکان نصب ایربگ را لحاظ نکردیم.

    پیروزبخت تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیأت وزیران، خط تولید وانت پیکان تا پایان امسال باید جمع‌آوری و تولید این خودرو نیز متوقف شود، به همین دلیل برنامه‌ای برای نصب ایربگ بر روی این محصول مطرح نیست.

    به گزارش فارس، این در حالی است که هم اکنون بخشی از تولیدات پژو 405 و پژو پارس فقط با یک ایربگ عرضه می‌شوند.

    قرار است وانت PU1 تا پایان سال جایگزین وانت پیکان در خط تولید این محصول در تبریز شود.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد اعلام کرد
بیشترین نارضایتی مصرف‌کنندگان از خودروهای داخلی


مدیر تحقیقات مشتری و بازار شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران گفت: بیشترین نارضایتی مشتریان از خودروهای داخلی مربوط به رگلاژ نبودن در خودروها بوده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسماعیلیان در دومین نشست تخصصی صنعت خودرو اظهار کرد: بیشترین نارضایتی مشتریان از خودروهای داخلی در حوزه بدنه خودرو بوده است.

وی با بیان این‌که مشتریان در 10 سال اخیر بیشترین نارضاتی از رگلاژ نبودن در خودروها داشته‌اند خاطرنشان کرد: بیشترین میزان رضایت مندی مشتریان نیز مربوط به لوازم ایمنی داخل خودرو و عملکرد فرمان بوده است.

مدیر تحقیقات مشتری و بازار شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ادامه داد:‌ روند رضایت‌مندی مشتریان از فروش و خدمات پس از فروش خودروهای داخلی تا سال 1391، صعودی بود اما از آن زمان تاکنون به دلیل آن‌که پس از تحریم تولید برخی خودروهای با کیفیت متوقف و برخی قطعات با کیفیت نیز وارد کشور نشد، رضایت‌مندی مشتریان برای سه دوره متوالی نزولی بوده است.

وی افزود: 0.1 درصد مشتریان صنعت خودرو جزو مشتریان مطلقا ناراضی هستند که همواره کیفیت خودروهای داخلی را پایین‌تر از نقطه مطلوب آن می‌دانند.

اسماعیلیان با بیان این‌که شاخص رضایت مشتریان براساس کیفیت فروش و خدمات پس از فروش خودروسازان تعیین می‌شود، تصریح کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته، هر چه رضایت‌مندی مشتریان از خدمات فروش کاهش یابد به میزان 0.3 درصد رضایت آن‌ها از کیفیت خودروها کاهش خواهد یافت حتی اگر این کاهش کیفیت در واقعیت رخ نداده باشد.

معاون پشتیبانی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران خاطرنشان کرد: در ایران در سه ماهه اول تحویل خودرو به مشتری، 5.5 ایراد از سوی مشتری در خودرو شناسایی می‌شود در حالی که استاندارد این شاخص در سطح بین المللی 1.5 تا 2 ایراد است.

به گفته وی، سالانه با بیش از یک میلیون نفر مشتریان صنعت خودرو در حوزه‌های فروش و خدمات پس از فروش مصاحبه شده و براساس نتایج این نظرسنجی‌ها گزارش رضایت‌مندی مشتریان از صنعت خودرو منتشر می‌شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از امداد خودروهای متفرقه و متخلف؛
امداد خودروهای شخصی هم آمدند

به دنبال تخلفات شرکت‌های امداد خودروی متفرقه، چشم شهروندان به برخی امداد خودروهای شخصی نیز روشن شده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اخیرا در سطح کلان شهر تهران دیده شده که برخی افراد خودروی وانت شخصی خود را رنگ آمیزی کرده و با چسباندن برچسب امداد خودرو و درج شماره تلفن بر روی بدنه وانت، خودروی خود را به یک امداد خودرو تبدیل کرده‌اند.



شکل‌گیری پدیده امداد خودروهای شخصی و طبعا فاقد هرگونه مجوز فعالیت، در حالی است که در چند سال اخیر شهروندان حتی از نحوه خدمات‌دهی امداد خودروهای متفرقه که دارای مجوز فعالیت هستند نیز، ناراضی بوده‌اند.



به گفته کارشناسان، امداد خودروهای متفرقه مجوز فعالیت خود را از وزارت راه دریافت کرده‌اند با این حال پرسنل شاغل در بسیاری از این شرکت‌ها از آموزش‌ها و مهارت‌های لازم برخوردار نبوده و تاکنون موضوعات زیادی از جمله گران‌فروشی، عدم امدادرسانی در زمان مناسب و برخی مشکلات اخلاقی از سوی پرسنل امداد خودروهای متفرقه مطرح بوده است.



در چنین شرایطی چشم شهروندان به امداد خودروهای شخصی نیز روشن شده است، امداد خودروهایی که حتی فاقد همان مجوز ارائه شده از سوی وزارت راه هستند و مشخص نیست که شهروندان در صورت نارضایتی از خدمات آنها به کجا باید شکایت ببرند.



رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در این زمینه می‌گوید: متاسفانه عدم ساماندهی و برخورد با تخلفات امداد خودروهای متفرقه باعث شده که برخی افراد به فکر تشکیل امداد خودروهای تک نفره بیفتند.



محمد جعفری با بیان اینکه امداد خودروها با جان، مال و ناموس مردم سر وکار دارند، خاطرنشان می‌کند: در این شرایط روا نیست که هر کس خودروی خود را تبدیل به امداد خودرو کرده و در سطح خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهر تردد کند.



وی ادامه می‌دهد: موردی وجود داشت که یکی از شرکت‌های امداد خودروی متفرقه که دارای مجوز فعالیت است، یکی از شهروندان را سه ساعت برای ارسال جرثقیل امدادی معطل کرده و در نهایت نیز خودروی امدادی را ارسال نکرده بود و این فرد نمی‌دانست از این رفتار ناشایست شرکت امداد خودرویی به کجا باید شکایت کند.



رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان اضافه می‌کند: بنابراین در شرایطی که از شرکت‌های امداد خودروی ثبت شده و دارای مجوز فعالیت چنین تخلفاتی سر می‌زند چه انتظاری می‌توان از امداد خودروهای شخصی و تک نفره داشت.



وی خاطرنشان می‌کند: البته نمی‌توان نیت خیر تمام این افراد را زیر سوال برد اما نباید اجازه داد در موارد حساسی چون خدمات امدادی چه افراد بدون مجوز و چه شرکت‌های دارای مجوز اما متخلف، فعالیت کنند.



انتهای پیام
 
بالا