در مورد بانک آینده چندتا سوال بزرگ تو صورتحسابهای مالیشون هست که از اساتید فروم می خوام در صورت صلاحدید جواب بدن بهشون
چهار نکتهی پرسشزا
۱- در بخش بدهیهای ترازنامه این بانک (منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۵)، بدهی این بانک به بانک مرکزی معادل ۵۲ هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال بوده که نسبت به یکسال پیش یعنی ۲۹ اسفند سال ۱۳۹۴، بیش از
۶۳۷ درصد رشد دارد. درواقع این بانک طی یکسال، استقراض خود از بانک مرکزی را
بیش از هفت برابر کرده که حاکی از وضعیت وخیم مالی این بانک دارد (بهپیوست ترازنامهی حسابرسی شده این بانک آمده است).
۲- بر اساس بند ۱۰ یادداشتهای توضیحی حسابرس قانونی، اسناد مالکیت زمین و ساختمانهای انتقالی از «بانک تات»، «شرکت تعاونی اعتبار صالحین خراسان» و «شرکت تعاونی اعتبار آتی» و همچنین اموال تملیکی به طور کامل به نام بانک آینده انتقال نیافته است. درواقع بانک آینده با فروش اموال ثابت شرکتهای زیرمجموعه خود در بخش داراییها (در قلم سایر داراییها) با رشد
۲۲۷۵ درصد (دویست برابر!) مواجه شده است که هیچ جزییاتی بابت آن وجود ندارد و حسابرس هم به درستی به آن اشاره کرده که این سود موهومی و صوری است.
۳- بر اساس بند ۱۳ یادداشت حسابرس قانونی، «حق عضویت سالانه در صندوق ضمانت سپردهها» (که سپردههای تا سقف صد میلیون تومان را ضمانت میکند) برای سال۱۳۹۵ پرداخت نشده است. بر این اساس در صورت ورشکستگی، ممکن است بازپرداخت سپردههای خُرد (سپردههای زیر صد میلیون تومان) با مشکل مواجه شود.
۴- بند ۱۴ به دو مورد اساسی عدم رعایت «نسبت هشت درصدی»، «نسبت کفایت سرمایه» و عدم توجه به «مقررات ممنوعیت اعطایی تسهیلات به شرکتهای سرمایهگذاری» اشاره دارد که به خوبی گویای عدم رعایت ضوابط بانکداری است.