عزیزان تو بانک سرمایه چقد بزاریم ۱۵۰ میلیون وام میدن؟
روی سپرده وام نمیدن
شیوه بانکا اینطوریه معمولا
شما یه مبلغی رو سپرده میکنی با سود مشخص که کمتر از سود بانکی هستش و بعد از اون بازه زمانی به شما وام میدن اما شرط پرداخت وام در اون زمان داشتن ضمانته که برای مبالغ بالای 20 یا 30 تومن باید سند ملکی داشته باشی در حدی که 60 الی 70 درصد ارزش کارشناسی شده ملک پوشش دهنده اصل وام و سودش باشه و از طرفی باید از نظر بانک توانایی پرداخت اقساط ماهیانه رو نیز داشته باشید .
البته باید به بانکا مراجعه بکنی و حضوری شرایط رو بپرسی و بعد حساب بکنی نرخ بهره چقدر میوفته . بهره اون چیزی نیست که بانک میگه . یه مثال میزنم که توی یه تاپیک دیگه توضیح داده بودم . اینجا کپی میکنم :
بعضی از وام ها باید یه مبلغی رو سپرده بکنید یا یه مبلغی رو مسدود میکنن . توی این شرایط ممکنه به شما بگن نرخ سود مثلا 24% هستش ولی در عمل اگه حساب بکنید نرخ سود به بالای 30% ممکنه برسه !
**** به مثال از خودم بزنم ( الزاما همچین پلنی توی بانک وجود نداره ! ) : بانک به شما پیشنهاد میده که 100 میلیون رو 9 ماه سپرده بکن با نرخ سود 10% و بعد از 9 ماه مبلغ 180 تومن رو بردار با نرخ سالیانه 25% و طی 48 قسط !
**** اما در حقیقت واسه شما این اتفاق میافته :
100 تومن شما 9 ماه توی بانک بوده که نسبت به سود واقعی بانکی مثلا 20% به شما 10% پرداخت شده ، پس تا آخر ماه نه شما حدود 7.5 ضرر کردی > 7.500.000 هزینه اول
اون 180 رو باهات اینطوری حساب بکنن که 80 تومن پوله خودته و 20 تومنش بلوکه شده و 100 تومن هم وامته . بنابراین یه 20 تومن داری که 48 ماه بدون سود بلوکه میشه و در آخر 48 ماه عملا 21.472.000 ضرر کردی > 21.472.000 هزینه دوم
سود پرداختی وامت که 100 تومن بوده طی 48 ماه معادل 50 میلیون تومن > 50.000.000 هزینه سوم
حالا همین مسیر رو برعکس بری سود وامت 39.5% در میاد ! یعنی انگار شما 100 میلیون تومن وام گرفتی با نرخ سود 39.5% به ازای هر سال با بازپرداخت 48 ماهه !
این مثال رو واسه چی زدم ؟
بانک ممکنه با شما بازی بکنه و نرخ رو اینطوری افزایش بده بخاطر اینکه بانکها باید مطابق با قوانین بانک مرکزی اقدام به پرداخت سود روی سپرده ها و یا دریافت بهره روی وام ها بکنن و این بازی ها عملا جزء نرخ رسمی وام به حساب نمیاد که بانک مرکزی بخواد روشون دخالت بکنه یعنی هم نرخ سود حداکثر 20% هستش و هم نرخ وام حداکثر 25% ولی اگه بانک اینطوری وام بده که طبیعی هستش طی چند سال ورشکست میشه !