در مورد وام منظور من هم این بود بدونم نرخ تسهیلاتش چقدر از سودش بیشتر هست
مثلا بانک سینا 5% هست یعنی اگه سپرده 22% سود بده وامش 27% میشه، حالا اگه ثامن هم همون 5% باشه که هیچ میرم سینا که بانکه ولی اگه کمتر باشه برای گرفتن وام ارزش فکر کردن داره ( برای من البته)
در مورد اینکه قسمت آخر نوشته تون ، برای کسی که می خواد وام بگیره بذاره تو بانک که ازش سود بگیره قطعا کار عاقلانه ای نیست ولی برای کسی مثل من که می تونه از مبلغ وام ماهی 10% کم و بیش دربیاره چندان کار بدی نیست
فرضا 10 میلیون می گیرم ماهی 1 تومن ( بالا پایین) از بغلش می کشم بیرون حدود 300 هزار بابت قسط میدم بقیه ش میمونه تو جیبم اصل سرمایه خودم هم که تو بانکه
در واقع دارم با پول بانک کاسبی می کنم :general105:
البته نظرات متفاوته و هر کسی هم از منظری به قضیه نگاه می کنه یکی می خواد با پول خودش کار کنه یکی هم مثل من ترجیح میده اگه امکانش باشه اصل سرمایه خودش محفوظ باشه و با منابع دیگر (بانک) کار کنه ولو مقداری سودش کمتر بشه
ولی فکر کنم نوشته من رو خوب نخوندی یا من نتونستم منظورم رو درست برسونم با مثالی که در پست قبل زدم در هر حال گیرنده ای که توان سودآوری از وام دریافتی رو داره برنده است حتی اگر مبلغی از سودش رو بابت قسط پرداخت کنه
همونطور که آرش جان گفتند این نوع وام ( که رو سپرده ی خودتون میگیرید ) فقط در جاهای خاصی کاربرد داره. مثلا 11 ماه از سپرده تون گذشته و ناگهان پول لازم میشید، به جای اینکه برید سپرده رو ببنید و 11 ماه جریمه بخوره بهتون ( مثلا جریمه ی 6 درصدی ) این وام رو روی سپردتون میگیرید و کارتون راه میفته و مثلا 3 درصد اضافه پرداخت میگنید و می ارزه .
در مورد وام ها اگه شما پول نداشته باشید و بتونید وام بگیرید و بزنید به کار که به احتمال زیاد میتونید بیش از سود وام سود کنید و ضمن پرداخت اقساط براتون اضافه هم بمونه کاملا درسته و بحثی توش نیست. ولی اینجا بحث سره اینه که مثلا شما 10 میلیون دارید و میتونید بزنید به کار ( نیازی به وام ندارید ) حالا میزاریدش بانک و بعد از بانک 9 میلیونش رو وام میگیرید.! خوب این وسط شمادارید 3 درصد مابه التفاوت سود رو میدید به نفع بانک ضمن اینکه 10 درصد پولتون هم گرویی میمونه دست بانک .شما از همون اول با 10میلیون خودتون کار کنید. یا اگه 9 میلیون لازم دارید با 9 کار کنید و 1 بزارید بانک.
در مورد اینکه اصل پولتون تو باتکه و جاش امنه اشتباه میکنید دوست من. درسته در ظاهر 10 میلیون دست نخورده تو بانک دارید ولی از اینور هم 9 میلیون بدهی به همون بانک دارید.
اگه فکر میکنید ریسک کاری که میخواد با اون 10 تومن بکنید صفره که چرا خوده سرمایتون رو به کار نمیزنید؟ ( بدون ضرر 3 درصدی به بانک ) اگرم فکر میکنید کارش ریسکه و ممکنه سرمایتون بپره و میخواید با این روش ( وام گرفتن روی سپرده ی خودتون ) اصل سرمایتون در بانک حفظ شده باشه که اگه پولی گه از بانک وام گرفتید هم بزنید به ریسک و از دست بدید و نتونید به بانک پس بدید، بانک 90 درصد از سپردتون رو که بهتون وام داده بوده بر میداره + 3 درصد اضافه سودی که توافق کردید بدید + احتمالا دیرکرد اقساط رو هم ازتون پس میگیره و باز هم پولتون رو از دست میدید.! در واقع بانک 90 درصد مبلغ سپرده رو بهتون وام میده و 10 درصدشو گرویی نگه داشته که اگه شما وام رو پس ندادید اضافه سودشم پیش خودش باشه و بدون دردسر ازتون بگیره.
ولی با همه ی این صحبت ها اگه شما ترجیه میدید بدهکار باشید و این به شما انگیزه ی مضاعفی میده که با پولتون کار کنید ( در غیر این صورت تنبلی میکنید ) بحث جداگانه ایه و میتونید این روش رو پیش بگیرید. خیلی از افراد تا وقتی مجبور نباشند پس انداز نمیکنند و با این روش شما مجبور میشید قسط هارو بدید و ضمن حفظ اصل پول سود جداگانه های هم بکنید ولی در واقع این ناشی از انگیزه و زحمت بیشتر شما بوده نه اینکه تونسته باشید از پول بانک اسفاده کنید . وام روی سپرده بخشی از پول خود شماست که به شما داده مبشه.
مخلصم.