دوستان چرا سپرده بهتر از صندوقه؟ آخه صندوق روز شمار میده. صندوق بانک رفاه هم ماهانه سود میده نه 3 ماه یکبار. سودی که صندوق میده که حداقل 20 روزشمار هست بانکی میده؟
این که سپرده بهتر از صندوقه, در شرایط کلی درسته چون تو سپرده سود شما کاملا مشخص هست ولی الان دیگه اکثر صندوق ها با پیش بینی سود هستند (یعنی لزوما مجبور نیستند اون مقدار سود مشخص شده رو بدند) و حتی اگر با سود تضمین شده هم باشند این امکان وجود داره که در اینده تبدیل بشن به صندوقی با پیش بینی سود مثل اتفاقی که تو کوثر افتاد و صندوقشون با سود تضمین شده 22% تبدیل شد به صندوقی با پیش بینی سود 19%. پس سپرده در شرایط کلی مطمئن تر هست و به نظر من اگر سود سپرده کمی (1% یا نهایتا 2%) کمتر از صندوق باشه, بازم گزینه مطمئن تری نسبت به صندوق هست. مثلا روزشمار بانک قوامین که 2 م رو بلوکه می کنه, سپردتون حداقل تا یکسال تضمین شده و نگرانی ای بابت کم شدن سود ها توسط بانک مرکزی ندارید.
اما از طرف دیگه مثلا اگر قرار صندوق 22% رو با روز شمار 18% مقایسه کنید یا کسی هستید که نمی تونید پولتون رو برای مدت طولانی مثلا 1 سال یا 6 ماه بخوابونید اون موقع شاید صندوق گزینه مناسب تری نسبت به سپرده باشه. یک نکته و اون اینکه بعضی از دوستان بابت کسر پول اصلی موقع بستن صندوق نگران هستند اما حداقل تجربه شخصی من موقع بستن صندوق کوثر این بود که پولی ازم کسر نشد (حدودا 200 کم شد ولی چون من اول دوره, صندوق باز نکرده بودم و اونا بجای سود نصفه, سود کامل 1 ماه رو برام ریخته بودن اون 200 همون پولی اضافه ای بود که تو ماه اول برام ریخته بودند) مسلما نمی تونم درمورد تمام صندوقها نظر بدم و این صرفا تجربه خودم بابت بستن یک صندوق بود
درنهایت هرکس باید با توجه به شرایط خاص خودش تصمیم بگیره