دوستانی که از اوضاع امریکا اطلاع دارند بنظرتون ترامپ میتونه دور بعد مجدد رای بیاره؟ چون اگه یک دموکرات برنده بشه به احتمال زیاد امریکا به برجام برمیگرده و این مساله قطعا روی قیمت ارز تاثیر خواهد داشت.
حزب دموکرات در حال حاضر وضعیت آنچنان فوق العاده ای نداره. تا همین الان هیچ فرد شاخصی که چه اعضای حزب چه مردم روی اون اجماع نظر داشته باشن بین دموکراتا نیست. همین 3 4 روز پیش جو بایدن معاون اوباما گفت جز خودم هیچ کسی که توانایی شکست ترامپ در انتخابات 2020 داشته باشه وجود نداره. بنابراین اگه روی فرد خاصی به جمع بندی نرسیم مجبورم خودم کاندید بشم. حالا خود جو بایدن 4 سال از ترامپ بزرگتره و در زمان انتخابات بیش از 78 سال سن خواهد داشت که این نقطه ضعف بزرگی برای اونه. همینقدر بگم که ترامپ به عنوان مسن ترین رئیس جمهور تاریخ امریکا در زمان انتخاب 70 سال بیشتر نداشت
جدا از این سیستم انتخاباتی الکترال کالج آمریکا به شکلیه که پیشبینی رو سخت تر از حالت عادی میکنه. آمریکا 50 ایالت داره که از همین الان سرنوشت حدود 40 ایالت و رایی که میخوان بدن مشخصه، فقط میمونه 10 12 تا ایالت که تمام جنگ انتخاباتی و بگیر و ببند سر هموناست. اینکه خبر میاد مثلا درصد رضایت مردم آمریکا از ترامپ فلان قدره(حالا خوب یا بد) هیچ اهمیتی نداره. بلکه باید دید تو همون 10 12 ایالت کلیدی درصد رضایتمندی مردم از ترامپ چطوریه. ایالت هایی مثل فلوریدا، اوهایو، آیووا، کارولینا، میشیگان، پنسیلوانیا و دو سه تا دیگه.
در حال حاضر میزان رضایتمندی ترامپ در سطح عمومی(و نه ایالت های کلیدی) به شکلیه که نه میشه گفت قطعا و راحت برنده انتخابات بعدی میشه و نه حتما میبازه. البته در ماه های اخیر به خاطر درگیری با چین و اروپا مخصوصا چین بازار سهام آمریکا وضعیت خوبی نداشته اما قطعا ترامپِ تاجر خیلی زود این وضعیت رو عوض میکنه و با توافقی که با چین میکنه وضعیت بازار بورس امریکا مثبت میشه و ضمنا خود ترامپم اعلام پیروزی میکنه و میگه نهایتا چین در برابرم کوتاه اومد!
در واقع ترامپ در یک سال و نیم اول ریاست جمهوریش با رویکرد فوق تهاجمی سعی کرد تمام بازیها در سطح جهانی رو بهم بریزه، چه با اروپا چه با چین چه با همسایه هاش مکزیک و کانادا و چه خاورمیانه و ایران. و الان سعی داره بره دنبال جمع و جور کردن وضعیت. با کانادا و مکزیک که توافق جدیدی رو امضا کرد و نفتا رو کلا لغو کرد. با چین هم به احتمال زیاد تا چند هفته یا چند ماه آینده به توافق میرسن. اروپا هم در حدی نیست که بتونه حتی دو روز واسه آمریکا و ترامپ شاخ و شونه بکشه. همین الان فرانسه خودش کلی درگیری و گرفتاری داره، بریتانیا هم مشغول خارج شدن از اتحادیه اروپاست، آلمانم که همیشه یه بازیگر سر به زیر و بی آزاره. در نهایت اروپا هم هر چی آمریکا بگه میگه چشم. ایران رو هم احتمالا با قلقلک دادن اسر.ائیل و عربا به گوشه رینگ میبره و در موضع ضعف قرار میده. اونوقت با خیال راحت میاد میگه من به تمام وعده هام و اصلی ترین شعارم که عظمت را به آمریکا برمیگردانیم عمل کردم!
در کل به نظر من سرنوشت ترامپ برای انتخابات بعدی تو سال 2019 رقم میخوره. 7 8 ماه دیگه راحت تر میشه درباره این موضوع حرف زد و پیشبینی کرد.