شاید نتیجه اینه که قیمت دلار واقعی نیست...!
من همچنان دلار میخرم تا چش مصطفی درآد
اون مقطعی که دوستمون گفت، اونس طلا حدود 1200 دلار بود، الان 1760 دلاره. طبیعتا قیمت سکه نسبت به دلار بالاتر رفته. اگرچه در همون مقطع هم قیمت های اون روز خاص واقعی نبود و هیچ خرید و فروشی انجام نمیشد. فقط من یوروی 22500 تومنی فروختم و کیف کردم. به بقیه نرسید
بررسی مقطعی ملاک درستی برای تصمیم گیری نیست. یه مثال ساده اش همین چند سال اخیره. قیمت اونس طلا در سال 2011 حدود 1900 دلار بود. الان بعد از 9 سال هنوز به اون قیمت نرسیده. من الان بگم اون کسی که سال 90 سکه خریده ضرر کرده ؟
اگر دلار میخرید بهتر بود دیگه
اون موقع سکه حدودا 500 دلار بود، الان 425 دلاره.
چون طلا در سال های اخیر طلا گرون شده، این تصور اشتباه به وجود آمده که طلا همیشه افزایشی بوده. در حالی که اینطور نیست. سال انقلاب ایران قیمت اونس طلا به نزدیک 600 دلار رسید. (بیشتر به خاطر رکود جهانی). سکه پهلوی از 510 تومن به 1100 تومن رسید، در حالی که قیمت دلار تغییر چندانی نکرده بود .... اما بعد از فروکش کردن مساله، قیمت اونس افت کرد و تا سال 2006 یعنی 26 سال بعد به قیمت 600 دلاری سال 1980 برنگشت. یعنی شما اگر از سال 57 تا 83 به جای دلار، سکه میخریدید به شدت ضرر میکردید.
مسائلی مثل بحران اقتصادی دنیا در سال 2008 و پاندمی امسال، معمولا یکبار در عمر یک آدم اتفاق میفته. آدم نباید جوگیر بشه
. همچنان میگم اونس 3 هزار دلاری در عمر ما اتفاق نخواهد افتاد. ( تازه من میخوام 1200 سال عمر کنم
)
3 تا مساله دیگه هم در مورد سکه ایران وجود داره که من به شخصه راغب به خریدش به تعداد زیاد نیستم.
اول اینکه عیار سکه ایران استاندارد نیست. شما سکه ایران رو در خارج از ایران، 100 یورو هم نمیتونی بفروشی، مگر اینکه بذاری توی ایبی و به یک ایرانی بفروشی. بنابراین شما در تبدیل سکه به پول نقد، تابع قوانین ایران هستی. قوانین ایران هم یهو مثل سال 75 سکه 82 هزار تومنی رو 30 هزار تومن اعلام میکنه و میگه میخوای بخواه، نمیخوای نخواه
دوم اینکه به صورت سازمان یافته میشه در عیار سکه تقلب کرد. یعنی اگر الان عبدالناصر به جای عیار 900، سکه عیار 600 بزنه هیچ اتفاق خاصی نمیفته.
. مثل دلار نیست که تقلب توش، عواقب بدی داشته باشه. منم که کلا به ناصر بی اعتمادم. الان طلا کم داره، این کارها ازش بعید نیست
سوم اینکه خدای نکرده( یا کرده) اگر اتفاق خاصی بیفته، اصولا شما نمیتونی به اون راحتی که 50 هزار یورو وارد یه کشور دیگه میکنی، 1.5 کیلو طلا اونم سکه با عکس اون آقاهه وارد کشور خارجی بکنی. کلا سکه مصطفی تا زمانی ارزش داره که خود مصطفی هست. از این لحاظ مثل بورس میمونه