ترامپ جوری آبرو آمریکا برد تو جهان
همه منتظرن ترامپ بره
یه فاشیست و نژاد پرست برا امروز دنیا مناسب نیست زمان هیتلر که نیست
بایدن تیم اصلی بود که برجام شکل دادن
و تو کارزار تبلیغاتی گفته بود بدون پیش شرط به برجام بر میگردیم
ولی زمان میبره تا ریاست جمهوری رسما اعلام بشه
جالب اینجاست غیر از پسر ترامپ از هم حزبی هاش کسی بهش کمک نکرده و پشتشو خالی کردن
....
من اهل سیاست اصلا نیستم
خوشمم نمیاد
اینبار فقط کمی پیگیر شدم چون واقعا ترامپ مثل عقده ای ها چپ و راست حتی زمان کرونا تحریم میکرد
تحریم فقط فشارش روی مردم عوامه رو دولت ها تاثیری نداره
جوری شد که هم پیمان آمریکا مثل اروپایی ها دیگه رسما ۱ سال آخر باهاش همراهی نکردن
تو تاریخ هیچوقت تحریم باعث شکست یه حکومت نشده
اکثر طرفدارا ایرانی ترامپ هم همون دلال ها ارز . طلا و .... هستند
از الان ناراحتن برا ضرر مالی
همونایی که شب دم صرافی میخوابیدن
....
امیدوارم دلار کاهش پیدا کنه
اینجا رو ببین :
94 : 4500
95 : 5900
96 : 7700
97 : 10000
98 : 13000
99 : 17000
1400 : 22100
از نظر من تورم توی ایران سالی 30% باید باشه . چرا اینو میگم ؟ توی دو سه تا پست قبلی توضیح دادم . درست و غلطش رو نمیدونم
ولی ما توی ایران جدای از اینکه درگیر
هزینه های جنگ و همینطور
دزدی و اختلاس هستیم ، با پدیده ای به اسم
چاپ پول مواجه ایم
این پولی که به جیب مافیا میره ، هیچوقت برنمیگرده . مالکیتش از دولت به شخص رسیده و هیچوقت برنمیگرده ، پس تورمی که از این محل درست میشه هیچوقت درست نمیشه حتی اگه ایران ، امریکا بشه
تازه به شرطی که یکی مثل آقای جولیانی بیاد و مافیا رو دونه دونه تحت تعقیب قرار بده مثل همون کاری که نیویورک کرد و داراییشون رو با مقصد حساب دولت ، مصادره بکنه که قطعا اون آدم رو قبل از اینکه اولین روزش رو توی ایران بخواد شروع بکنه ، میکشن ، تیکه تیکه میکنن ، توی اسید حل میکنن ، اسید رو هم میجوشونن که بخار بشه ، گچ تهشم توی یه گودال چال میکنن
خدا رحمتش بکنه ، تلاششو کرد
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
به خاطر این چاپ پول ، خود به خود تورم داریم . نرخش چقدره ؟
کمترین مقداری که میشه برای این درنظر گرفت سالیانه 20% الی 25% هستش که همون نرخ بهره بانکاست و این حداقل تورمه
من پایه رو سال 93 با قیمت 3500 گرفتم و با رشد 30% افزایش دادم اینا شده
اگه 3500 بگیریم با نرخ 25% :
94 : 4400
95 : 5500
96 : 6900
97 : 8800
98 : 11000
99 : 13800
1400 : 17200
یعنی در بهترین حالت ممکن و اگه خیلی خوشبین باشیم به نظر من دلار از 17 تومن پایین تر نمیره
پس کف نفت خیزش 17 تومن . از نظر من 20 تا 23
حالا اگه به برجام برگردیم و روابط خوبی با دنیا برقرار باشه و فرض کنیم با یک بشکن و در عرض 1 ثانیه این اتفاق بیوفته قیمت دلار 17 تومن میشه
ولی تا آقای ترامپ بره ، و آقای بایدن به قدرت برسه و جاگیر بشه و به برجام برگرده خودش 1 سال طول میکشه و تا این برگشت اثرش رو بزاره شاید 1 سال هم طول بکشه و توی همین 2 سال مجدد کف نفت خیز با دوتا رشد 25% ای نهههه 20% نههههه 15% ای به 22700 میرسه
پس محدوده 20 تا 23 در بهترین حالت ممکن و برگشت به برجام و درست شدن روابط برای 2 سال حفظ میشه
بعد وارد فاز زور میشیم ، یعنی به زور قیمت ها رو نگهداری بکنن و بعد وارد فاز فنر و باقی داستانا
این عددا رو میتونید با یک واحد پولی بیخود و چرت و پرت مثل روپیه پاکستان یا افغانی افعانستان و میزان رشدش نسبت به ریال هم بدست بیاریم و یه جورایی به نظرم معتبر میشه
از نظر من کسی طلا یا دلارش رو یا هرچیز دیگه ای رو از روی هیجان بین 20 تا 17 بده ، کاملا میتونه اشتباه باشه و در نهایت به ضررش میشه ( بازم تصمیم با خودش )
متاسفانه دولت روحانی بعد از برجام برای اینکه خودی نشون بده ، از بعد از توافق به جای اینکه 2 سال دلار رو طبق سنت قدیمی خشک بکنه و رکود بسازه ، تا سال 96 اینکار رو انجام داد یعنی 4 سال اینکار رو کرد و باعث شد مردم نسبت به مسائل اقتصادی به شدت خوشبین بشن در حدی که بعد از 2 سال ثبات دلار روی محدوده 3 تا 3.5 وقتی دلار به 5 تومن رسید مردم میگفتن حبابه !
بهترین کاری که دولت میتونه بکنه اینه که با مردم خودش توی این مسائل صادق باشه . هر سال تورم 20 تا 30 درصدی رو صادقانه بروز بده و نترسه که مردم تکلیفشون رو بدونن . کسی که درگیر مسائل سرمایه ای نباشه این چیزا رو متاسفانه درست درک نمیکنه و در نهایت متضرر میشه
پس خلاصه میگم ، حتی با درست شدن شرایط ( که حتی توی این موضوع شک و شبهه هایی وجود داره ) ، محدوده منطقی برای دلار میتونه 20 تا 23 باشه و میتونه تا حداکثر 2 سال حفظ بشه . این محاسبه دیمی-اقتصادی منه