اینجا رو ببین :
از نظر من تورم توی ایران سالی 30% باید باشه . چرا اینو میگم ؟ توی دو سه تا پست قبلی توضیح دادم . درست و غلطش رو نمیدونم
ولی ما توی ایران جدای از اینکه درگیر
هزینه های جنگ و همینطور
دزدی و اختلاس هستیم ، با پدیده ای به اسم
چاپ پول مواجه ایم
این پولی که به جیب مافیا میره ، هیچوقت برنمیگرده . مالکیتش از دولت به شخص رسیده و هیچوقت برنمیگرده ، پس تورمی که از این محل درست میشه هیچوقت درست نمیشه حتی اگه ایران ، امریکا بشه
تازه به شرطی که یکی مثل آقای جولیانی بیاد و مافیا رو دونه دونه تحت تعقیب قرار بده مثل همون کاری که نیویورک کرد و داراییشون رو با مقصد حساب دولت ، مصادره بکنه که قطعا اون آدم رو قبل از اینکه اولین روزش رو توی ایران بخواد شروع بکنه ، میکشن ، تیکه تیکه میکنن ، توی اسید حل میکنن ، اسید رو هم میجوشونن که بخار بشه ، گچ تهشم توی یه گودال چال میکنن
خدا رحمتش بکنه ، تلاششو کرد
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
به خاطر این چاپ پول ، خود به خود تورم داریم . نرخش چقدره ؟
کمترین مقداری که میشه برای این درنظر گرفت سالیانه 20% الی 25% هستش که همون نرخ بهره بانکاست و این حداقل تورمه
من پایه رو سال 93 با قیمت 3500 گرفتم و با رشد 30% افزایش دادم اینا شده
اگه 3500 بگیریم با نرخ 25% :
94 : 4400
95 : 5500
96 : 6900
97 : 8800
98 : 11000
99 : 13800
1400 : 17200
یعنی در بهترین حالت ممکن و اگه خیلی خوشبین باشیم به نظر من دلار از 17 تومن پایین تر نمیره
پس کف نفت خیزش 17 تومن . از نظر من 20 تا 23
حالا اگه به برجام برگردیم و روابط خوبی با دنیا برقرار باشه و فرض کنیم با یک بشکن و در عرض 1 ثانیه این اتفاق بیوفته قیمت دلار 17 تومن میشه
ولی تا آقای ترامپ بره ، و آقای بایدن به قدرت برسه و جاگیر بشه و به برجام برگرده خودش 1 سال طول میکشه و تا این برگشت اثرش رو بزاره شاید 1 سال هم طول بکشه و توی همین 2 سال مجدد کف نفت خیز با دوتا رشد 25% ای نهههه 20% نههههه 15% ای به 22700 میرسه
پس محدوده 20 تا 23 در بهترین حالت ممکن و برگشت به برجام و درست شدن روابط برای 2 سال حفظ میشه
بعد وارد فاز زور میشیم ، یعنی به زور قیمت ها رو نگهداری بکنن و بعد وارد فاز فنر و باقی داستانا
این عددا رو میتونید با یک واحد پولی بیخود و چرت و پرت مثل روپیه پاکستان یا افغانی افعانستان و میزان رشدش نسبت به ریال هم بدست بیاریم و یه جورایی به نظرم معتبر میشه
از نظر من کسی طلا یا دلارش رو یا هرچیز دیگه ای رو از روی هیجان بین 20 تا 17 بده ، کاملا میتونه اشتباه باشه و در نهایت به ضررش میشه ( بازم تصمیم با خودش )
متاسفانه دولت روحانی بعد از برجام برای اینکه خودی نشون بده ، از بعد از توافق به جای اینکه 2 سال دلار رو طبق سنت قدیمی خشک بکنه و رکود بسازه ، تا سال 96 اینکار رو انجام داد یعنی 4 سال اینکار رو کرد و باعث شد مردم نسبت به مسائل اقتصادی به شدت خوشبین بشن در حدی که بعد از 2 سال ثبات دلار روی محدوده 3 تا 3.5 وقتی دلار به 5 تومن رسید مردم میگفتن حبابه !
بهترین کاری که دولت میتونه بکنه اینه که با مردم خودش توی این مسائل صادق باشه . هر سال تورم 20 تا 30 درصدی رو صادقانه بروز بده و نترسه که مردم تکلیفشون رو بدونن . کسی که درگیر مسائل سرمایه ای نباشه این چیزا رو متاسفانه درست درک نمیکنه و در نهایت متضرر میشه
پس خلاصه میگم ، حتی با درست شدن شرایط ( که حتی توی این موضوع شک و شبهه هایی وجود داره ) ، محدوده منطقی برای دلار میتونه 20 تا 23 باشه و میتونه تا حداکثر 2 سال حفظ بشه . این محاسبه دیمی-اقتصادی منه