بازار ملک کلا با همه بازار ها تفاوت های اساسی داره
مثلا شما میگی قیمت خودروی X چنده ؟ من میگم 1 ماه قبل N تومن و الان M تومن . یک عدد مشخص داره . خودرو خودرو هستش و خودروی X تهران با خودروی X کرمان هیچ تفاوتی نداره . پس میشه یک محدوده دقیق برای خودرو ها مشخص کرد
یا مثلا میگی سهام X چنده ؟ من میگم 1 ماه قبل N تومن و الان M تومن . سهام سهامه و قیمتش مشخصه
سکه ، ارز و بقیه اقلام مشابه اینا هم مشخص هستن
ولی یکسری چیزا هستن که واقعا نمیشه براشون قیمت دقیق گذاشت . مثلا قیمت یک دست کت شلوار چند ؟!
کت شلوار از 500 هزار تومن داریم تا 200-300 میلیون تومن . نمیشه میانگین براش مشخص کرد که یک ماه قبل کت شلوار N تومن بوده و الان M تومنه و در نتیجه تغییرات قیمتی برای این کالا مشخص کرد
ملک هم مثل کت شلواره
قیمت ملک هیچوقت ارزون نمیشه ولی نسبت به چی ؟
یه زمانی هست که یک ماه قبل فروشنده ها توهم برداشته بودن که قیمت ها بالاتر میره بعد هرچی میخواستن میگفتن

طرف دستش رو جیبش میکرد میگفت خونم اینقدره !! بر چه اساسی ؟ هیچی ...
مثلا خونه ای که با دلار 12 تومنی متری 15 میلیون بود ، الان با دلار 24 تومنی باید 30 الی 35 میلیون باشه نه بیشتر
حالا دو ماه قبل ممکنه طرف متری 50 میلیون میگفته !
خوب این آدم با مغز معیوب خودش قیمت ملکش رو بالا برده بود ولی واقعا اینقدر قیمت نداشت

خبرگذاری ها میان از این چیزا استفاده میکنن . یعنی نمیگه قیمت ملک توی این منطقه باید 30 تا 35 باشه ، میگه فلانی 50 تومن قیمت گذاشته بوده الان 30 تا 35 گذاشته پس کاهش داشته ...
درصورتی که همون موقع هم 30 تا 35 بوده !
نمیدونم منظورم رو درست میرسونم یا نه ولی سیستم ملک این مدلیه
بعد مورد دیگه اینه که ملک رقابتی نیست . یعنی شما پراید صفر رو بخوای بفروشی ، قیمت میگیری که بقیه چند گذاشتن و متناسب با همونا قیمت فروش مشخص میکنی . ولی ملک این مدلی نیست
من توی همون منطقه که متری 30 تا 35 هستش ، یدونه واحد داشته باشم ، موقعیتش رو اگه خاص ببینم قیمتم رو متری 40 اعلام میکنم ، کسی خواست بیاد جلو ، نخواست هم بره دنبال یه ملک دیگه بگرده ...
مثل همون کت شلوار ! خوب اگه شما یک دست برند بخوای بخری فروشنده بگه 100 میلیونه ، شما باید بگیی فلان مغازه 5 تومنه ؟ خیر ! چون برند ، مدل و ده ها عامل دیگه توی قیمت اون کت شلوار تاثیر داره . ملک هم همینه نمیشه قیمت دقیقی گذاشت
برای قیمت گذاری ملک اصولی وجود داره که چند صفحه قبل با یکی از جوگیرهای ملکی بحثم شده بود بهش گفتم

از همون باید استفاده بشه . بیشتر گفتن نباید بخرید !
دو سه ماه قبل ما جوگیر زیاد داشتیم که ملک با دلار 40 تومنی رو پیش خور میکردن ! اون جوگیر ها رفتن . الان قیمت ها منطقی شده ، یعنی همون 2 ماه قبل هم من میخواستم خرید بکنم ، اون فروشنده ها رو در نظر نمیگرفتم و اگه کسی با قیمت مدنظر من نمیفروخت ، خریدار نبودم