• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

غذاهای محلی ایران

imaneln

Registered User
لایک‌ها
45
درود
وقت بخیر
فکر نمی کنم دوستان به آبزیان علاقه داشته باشن وگرنه حتما طرز تهیه ی قلیه ماهی/میگو و ماهی شکم پر (صبور ) رو آموزش میدادم .
اما اگه عزیزان مایل باشید خورشت بامیه و دو غذای فست فودی یعنی فلافل ( که اصالتا لبنانیه اما در خوزستان به صورت بومی در اومده ) و سمبوسه رو در اختیارتون قرار میدم .

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
درود
وقت بخیر
فکر نمی کنم دوستان به آبزیان علاقه داشته باشن وگرنه حتما طرز تهیه ی قلیه ماهی/میگو و ماهی شکم پر (صبور ) رو آموزش میدادم .
اما اگه عزیزان مایل باشید خورشت بامیه و دو غذای فست فودی یعنی فلافل ( که اصالتا لبنانیه اما در خوزستان به صورت بومی در اومده ) و سمبوسه رو در اختیارتون قرار میدم .
چرا علاقه ندارم؟! خیلی هم علاقمندیم :rolleyes: شما آموزش بدید لطفا ما هم استفاده می کنیم .

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
منم از این خورشت ماست بدم میاد .. :((

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852
من از بریونیای بیرون اصلا خوشم نمیاد خیلی چربه! آدم حس میکنه همه ش دنبه س البته 100 سالی میشه از بیرون نگرفتیم و همه ش تو خونه درست می کنیم (البته تو خونه هم به ندرت درست میکنیم چون کلا غذای چربیه):دی

نوش جان! شاد یا اعظم؟ جای مارو هم خالی کن :( البته دیروز از درچه رد میشدم رفتم اون کبابی محمد (که نسبتا هم معروفه) و زدم به بدن! بد هم نبود اتفاقا بریونش.

کبابی محمد همونه که توش نونم خودشون می پزن؟
چند سال پیش یه بار رفتیم پیداش کنیم هرچی رستوران دیدیم تو راه اسمش محمد بود گویا همه از نام این سوءاستفاده کرده بودن:دی

rockefeller

Registered User
لایک‌ها
462
دوستان اگه لطف کنن آدرس رستوران هایی که این غذا ها رو تو تهران سرو میکنن ( آدرس دقیق نه اسم خالی ) بگن هم خوب میشه.

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
کبابی محمد همونه که توش نونم خودشون می پزن؟
چند سال پیش یه بار رفتیم پیداش کنیم هرچی رستوران دیدیم تو راه اسمش محمد بود گویا همه از نام این سوءاستفاده کرده بودن:دی

اون اصلیه از سمت نیروگاه که میرید همون اولهای جاده است (سمت چپ). روبروش مزرعه است و خودشم پله میخوره میره بالا. مغازه اش هم بزرگه. البته خود منم دو سه باری بیشتر نرفتم اونجا. بیشتر از بقیه شنیدم اسم و آدرسشو!

paymanparsa

کاربر فعال موسیقی و آشپزی
کاربر فعال
لایک‌ها
237
درود
من خیلی از شهرای ایران سفر کرده م و کلا هم در غذا و امتحان کردن ناشناخته ها و هم آشپزی خیلی خیلی ریسک پذیر و ماجراجو هستم ولی با احترام به همه دوستانی که در جای جای ایران زمین ساکنن ، تنها جایی که اصلا بشه گفت غذاهای مخصوص داره و درست حسابی و جلوی مهمون گذاشتنی و خجالت نکشیدنیه فقط استان گیلان ، تموم شد و رفت ، برای بقیه جاها اصلا ما کوزین نداریم به اصطلاح ، رشت تنها جاییه که برای پیش غذا ، غذای اصلی و دسر صد تا بلکه هم بیشتر آپشن دارن و همه شون هم خوردنی و متنوع
آذربایجان هم خیلی خوبه ولی باز هم تنوعش از گیلان کم میاره
باز هم بگم ، همه جا غذاهای خودشو داره و خیلی هم خوشمزه هست ؛ مثل قلیه و خورشت بامیه جنوبی ، بریونی اصفهان ، کلم پلو شیرازی و خیلی جاهای دیگه ، ولی تنوع و سبک گیلان رو نداره
امیدوارم که دوستان بتونن توی این تاپیک غذاهای محلی خودشونو مخصوصا اون ناشناخته ها رو بیشتر بشناسونن و ماها با سنتها و غذاهای لذیذ همه کشورمون بیشتر آشنا بشیم ، سپاس از همگی

imaneln

Registered User
لایک‌ها
45
درود
من خیلی از شهرای ایران سفر کرده م و کلا هم در غذا و امتحان کردن ناشناخته ها و هم آشپزی خیلی خیلی ریسک پذیر و ماجراجو هستم ولی با احترام به همه دوستانی که در جای جای ایران زمین ساکنن ، تنها جایی که اصلا بشه گفت غذاهای مخصوص داره و درست حسابی و جلوی مهمون گذاشتنی و خجالت نکشیدنیه فقط استان گیلان ، تموم شد و رفت ، برای بقیه جاها اصلا ما کوزین نداریم به اصطلاح ، رشت تنها جاییه که برای پیش غذا ، غذای اصلی و دسر صد تا بلکه هم بیشتر آپشن دارن و همه شون هم خوردنی و متنوع
آذربایجان هم خیلی خوبه ولی باز هم تنوعش از گیلان کم میاره
باز هم بگم ، همه جا غذاهای خودشو داره و خیلی هم خوشمزه هست ؛ مثل قلیه و خورشت بامیه جنوبی ، بریونی اصفهان ، کلم پلو شیرازی و خیلی جاهای دیگه ، ولی تنوع و سبک گیلان رو نداره
امیدوارم که دوستان بتونن توی این تاپیک غذاهای محلی خودشونو مخصوصا اون ناشناخته ها رو بیشتر بشناسونن و ماها با سنتها و غذاهای لذیذ همه کشورمون بیشتر آشنا بشیم ، سپاس از همگی

برای آشنایی با غذاهای محلی هر استان ، شهر ، روستا و ... باید به عمق اونها سفر کنید . تعداد بیشماری غذای ناشناخته در کشور وجود داره که شاید دستور پخت هر کدوم از این غذاها رو 10 نفر بیشتر بلد نباشن ، با توجه به اینکه این غذاها قدمت زیادی دارن .
منوی یک رستوران و یا گشت و گذار در 2 3 کوچه پس کوچه نمیتونه دلایلی قانع کننده مبنی بر اینکه یک استان غذاهای محلی بیشتری نسبت به استان های دیگه داره به دست بیاره که شخصی اینطور قاطعانه بگه فلان استان از لحاظ غذای محلی از بقیه ی استان ها سر تره .
رستوران سنتی/محلی مهتاب در لاهیجان تشریف بردید ؟ من 6 ساله مرتبا به لاهیجان سفر می کنم یکبار هم نشده طی مدتی که اونجا هستم رستوران مهتاب رو از دست بدم ، اما جز پیش غذای محلی گیلان شامل اشپول و ... ، میرزا قاسمی ، کال کباب و کباب ترش یک آپشن دیگه محلی در منوی این رستوران دیده نمیشه در صورتی که یکی از آشنایان منو به منزلش دعوت میکنه و ایشون 4 5 نوع غذای محلی غیر از مواردی که در هر رستورانی در گیلان پیدا میشه سر سفره میاره . خب من میتونم بگم گیلان از نظر غذای محلی حرفی برای گفتن نداره ؟
اگر هم میبینید که در مواردی خبری از غذاهای محلی در منوی رستوران ها یا بر سر سفره ی مردم نیست ، به خاطر بوجود اومدن تغییر در عادات غذاییه نه کمبود غذای محلی .
البته چندین دلیل دیگه هم داره که نه حوصله دارم ذکر کنم و نه مهمه .

و اما مواد لازم و دستور پخت (؟!) سمبوسه پیتزایی :
سوسیس*: 300 گرم
فلفل دلمه: 3 عدد متوسط
فلفل قرمز یا سبز برای طعم و افزایش درجه ی تندی ! سمبوسه ** : تعداد توافقی
کلم سفید : 100 گرم
سیب زمینی : 5 عدد متوسط
دانه فلفل سیاه *** : به اندازه ته استکان ( مثلا 10 دونه )
پنیر پیتزا : مقدارش باز به خودتون بستگی داره
سیاه دانه : 2 تا ته استکان !
نمک ، زردچوبه ، کاری ، اورگانو ( خیلی کم )
نان لواش : ضخیم نباشه زیاد
روغن جهت سرخ کردن .

* = کالباس ؟ آره اونم میشه ، اما بهتره ترکیبی از سوسیس و کالباس باشه . بخاطر طعم خاص سوسیس .
** = گرفتی ما رو ؟! فلفلُ نمیشه حذف کرد ، اما خب اگه زیاد باهاش جور نیستید 1 دونه فلفل رو به 3 4 تکه ی درشت تقسیم کنید . اینطوری تندیش اذیتتون نمی کنه و فقط به سمبوسه طعم میده . آره ، از پودرشم میشه استفاده کرد . موردی نداره
*** = این یکی هم تنده . البته طعمی رو که به سمبوسه میده نمیشه در نظر نگرفت . می تونید از پودرش هم استفاده کنید ، اما توصیه ی اکید می کنم از دانه ی فلفل سیاه تازه استفاده بشه تا تفاوت رو احساس کنید !
****= نداریم

خب من طرز تهیه ی سمبوسه پیتزایی رو خدمتتون عرض می کنم ، سسش رو هم که باز باید تند باشه در آخر میگم که چطور باید آماده کنید .
سیب زمینی ها ( که قبلا با آب شسته شدن و تقریبا گل و ات و آشغالشون گرفته شده ) رو درون یک قابلمه پر از آب میندازید ، قابلمه رو روی شعله گاز بذارید . فقط مواظب باشید سیب زمینی ها خیلی روی گاز نمونن که له نشن .
حالا که سیب زمینی ها دارن آماده میشن شما به بقیه کار برسید . سوسیس ها رو به صورت نگینی و نه خیلی درشت خرد کنید . فلفل دلمه ها رو تا جایی که امکان داره باریک و نه خیلی ریز خرد کنید . کلم رو هم به صورت رشته ای خرد کنید .
فلفل قرمز یا سبز رو میتونید به همون روشی که در بالا گفتم خرد کنید تا سمبوسه زیاد تند نشه . اگه هم با تندی مشکلی ندارید پس فلفل ها رو حسابی ریز کنید . در حالی که همچنان حواستون متوجه سیب زمینیاست دانه های فلفل سیاه رو درون هاون بریزید و چند بار روی اونها بکوبید . البته لازم نیست پودر فلفل سیاه تهیه کنید !
حالا مقداری روغن درون ماهیتابه بریزید و سیاه دانه ها رو توی روغن کمی تفت بدید ، شاید 30 ثانیه کافی باشه . بعد کلم رو بریزید توی ماهیتابه و بگذارید حدود 5 دقیقه روی حرارت بمونه . فراموش نکنید که تفتشون هم بدید . بعد فلفل دلمه ای خرد شده + فلفل قرمز + سوسیس ها رو به مواد اضافه کنید و 2 دقیقه خوب تفت بدید . حالا نوبت میرسه به سیب زمینی ها . پوست سیب زمینی ها رو جدا کنید و یک رنده دانه درشت رو انتخاب و شروع به رنده کردن سیب زمینی ها کنید . حالا سیب زمینی های رنده شده رو به بقیه ی مواد اضافه کنید . نمک ، زردچوبه و کمی اورگانو رو هم بریزید روی مواد و بعد از 2 3 بار تفت دادن ماهیتابه رو از روی شعله گاز بردارید .
پنیر پیتزا رو از قبل رنده کردید دیگه ؟ حالا مقداری از مواد رو بسته به اینکه چه حجمی رو برای سمبوسه ها در نظر گرفتید وسط نون لواش و مقداری پنیر پیتزا رو هم روی مواد سمبوسه بذارید و نون رو به صورت مثلث یا مربع جمع کنید . وقتی سمبوسه ها رو آماده کردید نوبت به تهیه ی سس میرسه .
مواد لازم برای تهیه سس تند ! :
رب گوجه : 5 قاشق غذا خوری سر پر
فلفل هندی : تعدادی ( هر چی بیشتر تند تر )
دارچین : 2 قاشق چای خوری
اورگانو : 5 قاشق غذا خوری
سرکه : یک استکان
شکر : تصف استکان
نمک و پودر فلفل سیاه به میزان لازم

رب گوجه رو در یک قابلمه حاوی مقدار بسیار کم روغن بریزید و 3 4 بار تفت بدید تا مزه ی خامی رب گوجه از بین بره . بیشتر نشه لطفا ، چون اینطوری سس خوب از آب در نمیاد و بد طعم میشه . بعد از اینکه رب گوجه رو تفت دادید شعله ی گاز رو تا آخر کم و سرکه رو به رب گوجه اضافه کنید . 15 ثانیه تفت بدید فلفل هندی رو اضافه کنید . 30 ثانیه که تفت دادید 3 لیوان آب رو به رب گوجه اضافه کنید . البته میتونید این میزان آب رو کم و زیاد کنید . اگه سس رو غلیظ ترجیح میدید آب کمتری بریزید . اما نکته ای رو باید بگم اونم اینه که بهتره از 3 لیوان آب کمتر نشه چون قراره سس به مدت 10 دقیقه روی حرارت بمونه و همین مساله باعث میشه آب سس تا حدود زیادی جمع بشه . دارچین ، اورگانو ، شکر ، نمک و فلفل سیاه رو هم به سس اضافه کنید . بعد در قابلمه رو بگذارید و اجازه بدید 10 دقیقه روی حرارت کم ( کمتر از متوسط ) باقی بمونه .

خب
حالا که سس داره آماده میشه شما هم میتونید سمبوسه ها رو سرخ کنید . بهتره برای سرخ کردن سمبوسه ها روغن زیادی درون ماهیتابه یا ظرفی که قراره سمبوسه ها درش قرار بدید بریزید . به طوری که روغن روی سمبوسه ها رو بگیره .
لازم نیست خیلی سمبوسه ها سرخ بشن . در حدی که رنگشون کمی طلایی بشه کافیه . یادتون نره گاز رو زیر سس خاموش کنید ;)
مستندات هم ندارم متاسفانه . ولی اینو از توی گوگل پیدا کردم :

395946_xPg0sVy3.JPG

حار جدا
sheikhHessam.gif

Last edited:

paymanparsa

کاربر فعال
لایک‌ها
237
برای آشنایی با غذاهای محلی هر استان ، شهر ، روستا و ... باید به عمق اونها سفر کنید . تعداد بیشماری غذای ناشناخته در کشور وجود داره که شاید دستور پخت هر کدوم از این غذاها رو 10 نفر بیشتر بلد نباشن ، با توجه به اینکه این غذاها قدمت زیادی دارن .
منوی یک رستوران و یا گشت و گذار در 2 3 کوچه پس کوچه نمیتونه دلایلی قانع کننده مبنی بر اینکه یک استان غذاهای محلی بیشتری نسبت به استان های دیگه داره به دست بیاره که شخصی اینطور قاطعانه بگه فلان استان از لحاظ غذای محلی از بقیه ی استان ها سر تره .
رستوران سنتی/محلی مهتاب در لاهیجان تشریف بردید ؟ من 6 ساله مرتبا به لاهیجان سفر می کنم یکبار هم نشده طی مدتی که اونجا هستم رستوران مهتاب رو از دست بدم ، اما جز پیش غذای محلی گیلان شامل اشپول و ... ، میرزا قاسمی ، کال کباب و کباب ترش یک آپشن دیگه محلی در منوی این رستوران دیده نمیشه در صورتی که یکی از آشنایان منو به منزلش دعوت میکنه و ایشون 4 5 نوع غذای محلی غیر از مواردی که در هر رستورانی در گیلان پیدا میشه سر سفره میاره . خب من میتونم بگم گیلان از نظر غذای محلی حرفی برای گفتن نداره ؟
اگر هم میبینید که در مواردی خبری از غذاهای محلی در منوی رستوران ها یا بر سر سفره ی مردم نیست ، به خاطر بوجود اومدن تغییر در عادات غذاییه نه کمبود غذای محلی .
البته چندین دلیل دیگه هم داره که نه حوصله دارم ذکر کنم و نه مهمه .
حار جدا
sheikhHessam.gif

درود
خدمتتون عرض کنم که من هم نگفتم از منوی رستورانها به این نتیجه رسیده م ...عرض کردم که سفر بسیار داشته م ، حتی خودم هم گیلانی نیستم که تصور کنید بخاطر قومیت خودم چنین حرفی زده باشم ولی حقیقت گواهه بر مسأله ای که من ذکر کرده ام ، از جای جای ایران ، در چند جای این تهران خودمون رستوران مثلا زنجانی یا سیستانی یا کرمانی داریم؟ چند تا؟ که غذاهای متفاوتی با اونچه که در جای جای دیگه کشورمون ارائه میشه به مشتری بدن؟؟؟
حالا بگین چند تا رستوران گیلانی داریم؟؟؟من گفتم در گیلان " کوزین" داریم ، یه سبک مخصوص ، یک خانم تهرانی ممکنه بره غذای رشتی یاد بگیره و سالی یکی دو بار هم یک غذای گیلانی بپزه ولی تمام روتین آشپزخونه شو مطابق با غذاهای گیلانی تنظیم نمی کنه
تنوع و تعداد زیاد غذاهای رشتی از یک طرف و خوشمزه بودنشون از طرفی دیگه این سبک رو بوجود میاره شما میتونین یک سال مهمون یک خونه رشتی باشید و تا آخر سال هم از غذایی مثل خورشت قیمه یا زرشک پلو و اینها که تو تهران و دیگر شهرا مرسومه بهت ندن ، اینه ، من به این میگم کوزین...

فرزاد از teh

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
45
من از غذاهايه محلي گيلاني ها خيلي خوشم مياد :)

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
درود

پس من یه غذای بسیار ساده و خوشمزه گیلانی بهتون معرفی میکنم... بسیار ساده...

سیرابیج

634266226655671250.jpg

مواد لازم:

برگ سیر تازه ، تخم مرغ ، روغن ، نمک و زردچوبه...

تا همینجا رفقایی که دستشون به آشپزیه، متوجه شدن که چطور باید درستش کرد : برگ سیر رو خرد کنید، نکوبید مثل سبزی قورمه. مثلا یه دسته اش رو بگیرید تو دستتون و از انتها به اندازه نیم سانت ببرید تا تموم بشه. در روغن و زردچوبه تفتش بدید. زیاد اینکار رو نکنید چون سیاه و خشک میشه. اونقدر که عطر سیر بیرون بزنه و به رنگ سبز تیره در بیاد. تخم مرغ رو بزنید. وسط برگ سیر درحال تفت خوردن رو گود کنید و تخم مرغ رو بریزید در تابه. بذارید یه کم خودشو بگیره بعد آروم به هم بزنید. اینطوری با سیر کاملا مخلوط نمیشه و حالت کوکو پیدا نمیکنه. بعد نمک و فلفل و ...

دستتون راه بیفته، زمان پختش بیشتر از 15 دقیقه نیست. با برنج و ماست چکیده... و بعدش پرواز... :D

دوست داشتید باز هم دستور پخت غذاهای گیلانی رو واستون میذارم

ارادت

Last edited:

paymanparsa

کاربر فعال
لایک‌ها
237
درود
دوست داشتید باز هم دستور پخت غذاهای گیلانی رو واستون میذارم

ارادت

درود
اولا که حتما این کارو بکن
بعدش هم ممنون از این طرز تهیه ، به درد من که خیلی میخوره :)
ارادت بیشتر

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
ممنون به نظر خیلی خوشمزه میاد :D یه جورایی شبیه خاگینه است. فقط این برگ سیرو از کجا باید گرفت؟ من ندیدم تا حالا. دارن سبزی فروشی ها همه جا؟

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
درود

علي الحساب اين عكس رو داشته باشيد:

چغرتمه :

ناهار امروز، كار خودم... تا بيام و دستورش رو بذارم... ;)

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
ممنون به نظر خیلی خوشمزه میاد :D یه جورایی شبیه خاگینه است. فقط این برگ سیرو از کجا باید گرفت؟ من ندیدم تا حالا. دارن سبزی فروشی ها همه جا؟

درود

الان فصلش هست. البته محليش نازك تر و ترد تره اما كشاورزيش رو هم ميتونيد استفاده كنيد. منتها بايد ريزتر خرد بشه. برگ سبز ساقه سير تازه رو از سبزي فروشيها بخوايد...

پاينده باشيد

paymanparsa

کاربر فعال
لایک‌ها
237
درود
علي الحساب اين عكس رو داشته باشيد:
چغرتمه :
[/CENTER]
ناهار امروز، كار خودم... تا بيام و دستورش رو بذارم... ;)

درود
دستت درست استاد ، میدونی که من برای غذاهای گیلانی جون هم میدم ، وای که دست پخت رفیق خودمون باشه و ای وای که ازش کباب هم طلب داشته باشیم :) ای به قربان تو

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
درود
دستت درست استاد ، میدونی که من برای غذاهای گیلانی جون هم میدم ، وای که دست پخت رفیق خودمون باشه و ای وای که ازش کباب هم طلب داشته باشیم :) ای به قربان تو

طلبت پابرجاست... استاد هم شمایی، ما کوچیکیم... :D

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
لایک‌ها
18,108
خب... طرز تهیه خورشتی که عکسش رو گذاشتم :

چغرتمه :

مرغ رو با زردچوبه و نمک و فلفل بذارید خوب بپزه. پیاز (ترجیحا زیاد) رو خوب سرخ کنید و با روغنش به مرغ پخته شده اضافه کنید. بعد کمی رب گوجه اضافه کنید و بذارید بجوشه... در آخر دوتا تخم مرغ رو کاملا بزنید و در چند گوشه خورشت در حال غل زدن بریزیدو به هم نزنید تا در جاهایی که ریختید بگیره. 10 تا 15 دقیقه با شعله کم بذارید بجوشه و بردارید. نمک و فلفلش رو میتونید بعد از ریختن پیاز اندازه کنید...

نوش جان... :cheff:

پ ن : در گیلان دوجور چغرتمه معروفه. اولی چغرتمه سیر (سیر چغرتمه) و چغرتمه پیاز (پیاز چغرتمه) وجود داره. اولی رو سیرقلیه هم میگن که بعد بهش میرسیم. این همون پیاز چغرتمه است که بیشتر به چغرتمه معروفه و این عنوان رو عموما به این نوع خورش میگن...

پاینده باشید

silverstar292

Registered User
لایک‌ها
1,898
گوشت و لوبیا (غذای محلی کاشان)

گوشت و لوبیا یکی از غذاهای محلی کاشان هست که خیلی هم خوشمزه است. این غذا رو به روش های مختلفی درست می کنن که تو موادش گاهی با هم فرق میکنن. اما این دستوری که من اینجا می نویسم تقریبا مرسوم ترین دستور پخت گوشت و لوبیا تو کاشانه.

مواد لازم (برای 4 نفر)

گوشت چربی دار با استخوان ................... 1 کیلو (اگه بدون استخون بود نیم کیلو)

لوبیا سفید ........................................... 400 گرم
پیاز ...................................................... یک عدد بزرگ
نمک،زردچوبه،دارچین،و فلفل..................... به مقدار لازم

طزر تهیه:
لوبیا سفید، گوشت و پیاز رو بریزین تو قابلمه و روش آب بریزین و بذارید جوش بیاد. کف جمع شده روی آب رو بگیرید و بعد نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین رو اضافه کنین (دارچین ادویه اصلیه!) . حالا در قابلمه رو گذاشته و زیرش رو کم کنین. بسته به جنس لوبیاو گوشتتون یه سه چهار ساعتی طول میکشه که آماده بشه. اگه میخواین زودتر بپزه که خوب می تونین از زودپز استفاده کنین! غذا وقتی آماده شده که حسابی لعاب داده باشه و آب زیادی توش نمونده باشه. بعد از اینکه کاملا پخت اگه گوشتمون با استخون بود باید استخوان هارو جدا کنیم و بعد با گوش کوب خوب بکوبیم. اگه بخوایم یه گوشت و لوبیای کشدار داشته باشیم باید آب اضافی رو ازش جدا کنیم. تو این آب گوشت هم می تونین نون بریزین و نوش جان کنین که خیلی خوشمزه هم هست. گوشت و لوبیای بدن آب رو انقدر می کوبیم که کاملا له بشن و مثل حلیم بشن. این غذا رو میتونین نکوبین و بریزین رو برنج بخورین . راستی اگر لوبیا سفید رو از شب قبل خیس کنین بهتره.

Last edited:

paymanparsa

کاربر فعال
لایک‌ها
237
خب... طرز تهیه خورشتی که عکسش رو گذاشتم :

چغرتمه :

مرغ رو با زردچوبه و نمک و فلفل بذارید خوب بپزه. پیاز (ترجیحا زیاد) رو خوب سرخ کنید و با روغنش به مرغ پخته شده اضافه کنید. بعد کمی رب گوجه اضافه کنید و بذارید بجوشه... در آخر دوتا تخم مرغ رو کاملا بزنید و در چند گوشه خورشت در حال غل زدن بریزیدو به هم نزنید تا در جاهایی که ریختید بگیره. 10 تا 15 دقیقه با شعله کم بذارید بجوشه و بردارید. نمک و فلفلش رو میتونید بعد از ریختن پیاز اندازه کنید...

نوش جان... :cheff:

پ ن : در گیلان دوجور چغرتمه معروفه. اولی چغرتمه سیر (سیر چغرتمه) و چغرتمه پیاز (پیاز چغرتمه) وجود داره. اولی رو سیرقلیه هم میگن که بعد بهش میرسیم. این همون پیاز چغرتمه است که بیشتر به چغرتمه معروفه و این عنوان رو عموما به این نوع خورش میگن...

پاینده باشید

درود
این چغرتمه که شما فرمودی ، موقع کشیدن توی ظرف برای سرو کردن ، عموما چقدر باید آب داشته باشه؟

بالا