ادیت : من فکر کردم منظورت از صاعقه ، این هواپیمای جنگی ای هستش که ایران جدیدا تولید کرده ... اما ظاهرا منظورت موشک صاعقه اس ... حالا واسه اینکه سوخت نشه مطلب رو عوض نکردم... بهرحال شرمنده
درباره موشک ضد تانک صاعقه : اینجا (این موشک ، نمونه ای از موشک دراگون امریکاییه)
در مورد جنگنده صاعقه و یا برادرش آذرخش گفتن که بدنه و قابلیت های بالای آیرودینامیک
و حرکتی هواپیماهای شرقی رو با سیستم های پیشرفته ناوبری و کنترل غربی ادغام کردن و نتیجه
یک هواپیمای برتر و استثنایی شده.. نمی دونم چرا اینو که شنیدم بلافاصله یاد ماشین پژو آر دی افتادم
در مورد جنگنده صاعقه و یا برادرش آذرخش گفتن که بدنه و قابلیت های بالای آیرودینامیک
و حرکتی هواپیماهای شرقی رو با سیستم های پیشرفته ناوبری و کنترل غربی ادغام کردن و نتیجه
یک هواپیمای برتر و استثنایی شده.. نمی دونم چرا اینو که شنیدم بلافاصله یاد ماشین پژو آر دی افتادم
:lol::lol:منم دقيقا ياد همين كاراشون تو صنعت خودرو افتادم ...ولي جالبه تو سايت هايي مثل يو تيوب كه ميري و كامنت كاربرا رو در مورد دست آوردهاي نظامي ايران ميخوني اكثرا مسخره كردن و گفتن فقط چند ساعت كار داره تا شما رو برگردونيم به 100 سال و قبل و از اين حرفا :wacko:...به نظر مياد ككشون هم نميگزه كه مثلا ايران موشك شهاب 3 يا هواپيماي جنگنده داره !! نميدونم يعني واقعا اينقدر كم داريم يا ميشه يه اميدي داشت!!(به حس ناسيوناليستيم برخورده)
درهمین راستا : اتفاقا دیروز داشتم مقاله ای می خوندم که تولیدات نظامی روسیه در سال 2007 رو بررسی کرده بود ... خب در نظر بگیرید اینا ظرف یه سال دو سه مدل موشک قاره پیمای جدید ساختن ، یه مدل جدید سوخو ، یکی دوتا تغییر در زیردریایی های هسته ای و خلاصه اصل قضیه اینه که درسته که ما داریم پیشرفت می کنیم ولی اونا بیشتر دارن پیشرفت می کنن ، پس از نظر منطقی ما داریم پسرفت می کنیم ظاهرا ، یا در بهترین حالت داریم درجا می زنیم ! ...
درهمین راستا : اتفاقا دیروز داشتم مقاله ای می خوندم که تولیدات نظامی روسیه در سال 2007 رو بررسی کرده بود ... خب در نظر بگیرید اینا ظرف یه سال دو سه مدل موشک قاره پیمای جدید ساختن ، یه مدل جدید سوخو ، یکی دوتا تغییر در زیردریایی های هسته ای و خلاصه اصل قضیه اینه که درسته که ما داریم پیشرفت می کنیم ولی اونا بیشتر دارن پیشرفت می کنن ، پس از نظر منطقی ما داریم پسرفت می کنیم ظاهرا ، یا در بهترین حالت داریم درجا می زنیم ! ...
سیمور به نظر من هواپیمای F-14 که ما داریم و یه زمانی بهترین رهگیر دنیا بوده و خودمم خیلی ازش خوشم میاد بدون موشک فونیکس تبدیل میشه به یه جت معمولی،چون امتیاز F-14 نسبت به هواپیماهای هم دوره خودش(نه مثلا نسبت به رپتور) اینه که چون رادارش خیلی برد زیادی رو پوشش میداده قبل از اینکه هواپیمای مقابل تامکت رو تو رادارش ببینه یه موشک فونیکس AIM-54 داره میاد سرفش!ولی بدون فونیکس....درست مثل تامکتهای ما،که یا فونیکساشونو شلیک کردن رفت یا تو انبارها تاریخ انقضاشون گذشت،قبول داری؟بعدشم آخه زیردریایی که ما بسازیم که کلهم 3 نفر توش جا بشن و با ذغال سنگ! کار کنه در برابر زیردریایی های پیشرفته اتمی با اون عظمت که بجز اینکه از آبها مراقبت میکنن میتونن زمین رو هم با موشک هدف قرار بدن چه حرفی برای گفتن داره،ما اول باید علم تئوریمون رو پیشرفت بدیم بعد به فکر این کارا بیفتیم چون مثلا طراحی یه جت رادرا گریز نیاز به تکنولوژی پیشرفته داره نه این چیزایی که 40 ساله تو کتابهای دانشگاهی تغییر نکرده
بعد بهمن که کنکور بدم اگه شد این عمیلاتهای نظامی بزرگو ترجمه میکنم میزارم براتون بخونین حال کنین
راستی همونطور که از تعداد پستهام میبینید من تازه کارم،میشه بگید چطور عکس بذارم تو پستم؟با copy paste که امتحان کردم نشد،attach که میکنم هم کامل تو پست نشوم نمیده،آیکن عکس رو هم که میزنم url عکس رو میخواد،مسیر عکس از تو هارد که بش میدم هم فایده نداره
بعد بهمن که کنکور بدم اگه شد این عمیلاتهای نظامی بزرگو ترجمه میکنم میزارم براتون بخونین حال کنین
راستی همونطور که از تعداد پستهام میبینید من تازه کارم،میشه بگید چطور عکس بذارم تو پستم؟با copy paste که امتحان کردم نشد،attach که میکنم هم کامل تو پست نشوم نمیده،آیکن عکس رو هم که میزنم url عکس رو میخواد،مسیر عکس از تو هارد که بش میدم هم فایده نداره
عکسی که میذاری یا روی دستگاهته ، یا روی اینترنته ... اگه روی اینترنته (مثلا توی یه سایتی دیدی) : شما باید از menu ، گزینه insert image رو انتخاب کنی (همونی که عکس یه کوه و یه خورشید رو داره - زرد رنگه) ... بعدش توی box ی که ظاهر میشه ، آدرس عکس رو paste کنی ...
اگه توی کامپیوترته : اول باید ضمیمه اش کنی ، بعدش لینک ضمیمه رو کپی کن توی اون باکس (درسته که اون لینک آخرش به jpg ختم نمیشه ولی مشکلی نیست)
فیلم Sentinel(محصول 2006) یه فیلم اکشن درباره ماموران سرویس مخفی ایالات متحده اس (U.S Secret Service) ... توی یه قسمت از این فیلم یه نکته فنی جالب رو میگه که اینجا بررسی اش می کنیم :
آکادمی پلیس ، به دانشجوهاش آموزش میده که اول اسلحه رو بکشن و بعد از ضامن خارجش کنن (از حالت safety خارجش کنن) ؛ یعنی در دو حرکت آماده شلیک بشن ... هدف از این کار ، جلوگیری از شلیک تصادفی تفنگه ... پلیس معمولا در اجتماع و بین مردم فعالیت می کنه و خیلی وقتها پیش میاد که از میزان خطرناک بودن مظنون یا محیط اطرافش مطمئن نیست ؛ بنابراین باید مسوولانه رفتار کنه ...
به این میگن safety که وقتی on باشه ، اسلحه شلیک نمی کنه
اما ، آکادمی سرویس مخفی به دانشجوها یاد میده که در یه حرکت این کار رو انجام بدن ... یعنی بصورت همزمان که دارن اسلحه رو میکشن ، از ضامن هم خارجش کنن ... یعنی ظرف یه حرکت آماده شلیک بشن ... فلسفه این آموزش هم اینه که سرویس مخفی مامور حفاظت از جان رئیس جمهور و ایناس و وظیفه اش سنگین تره ، بنابراین باید خیلی سریعتر خودش را آماده شلیک کنه ...
این توضیح ، جالب و آموزنده اس ؛ اما ظاهرا از نظر فنی یه ایراد داره : (البته از ارزش هاش چیزی کم نمی کنه)
مامورین سرویس مخفی ، از سیگ ساوئر P229 به عنوان اسلحه سازمانی استفاده می کنن ... این اسلحه اصلا ضامن (safety) نداره که بخوان off و on اش کنن ... بجاش از مکانیسمی به نام decocker استفاده میشه که بطور خلاصه یعنی اینکه موقع شلیک اولین گلوله ، نیاز به فشار بیشتری روی ماشه داره ... بنابراین decocker باعث جلوگیری از شلیک نمیشه ، صرفا باعث میشه که زور بیشتری واسه اولین شلیک لازم باشه ... (یعنی سعی شده که هم یه مقدار ایمنی لحاظ بشه و هم سرعت عمل)
پی نوشت : من دیالوگ های اون تیکه از فیلم رو نقل می کنم ، اگه دوست داشتید به زبون اصلی بخونید :
232
00:17:26,678 --> 00:17:29,613
<i>One other thing, Detective.</i>
233
00:17:29,715 --> 00:17:34,584
Excuse me. Agent Merriweather's
firearm- the safety's still on.
234
00:17:34,686 --> 00:17:37,553
We assumed he just didn't
have time to flick it off.
235
00:17:37,656 --> 00:17:42,787
Agent Marin, why don't you explain
to the detectives why that is unlikely.
236
00:17:42,895 --> 00:17:46,888
If he was a police officer, it would make
sense because your academy trains you...
237
00:17:46,999 --> 00:17:50,298
to draw your weapon and flip
the safety in two separate actions...
238
00:17:50,402 --> 00:17:52,461
to avoid accidental shootings.
239
00:17:52,571 --> 00:17:55,165
Our academy trains us to draw
and flip in a single motion.
240
00:17:55,274 --> 00:17:58,072
If he managed to draw his weapon,
his safety should have been off.
241
00:17:58,177 --> 00:18:01,340
<i>A protective agent maybe draws his weapon</i>
<i>once an entire presidential term.</i>
242
00:18:01,447 --> 00:18:04,974
<i>When we draw our weapon,</i>
<i>we intend to use it.</i>
243
00:18:05,084 --> 00:18:07,348
Bottom line-
Agent Merriweather was assassinated.
... غیرممکنه که موشک 10-12 کیلویی Javelin بتونه اینطوری یه تانک رو پودر کنه ... بله ، می تونه ترتیبش رو بده و خسارت جدی بهش بزنه ؛ ولی دیگه نه اینطوری ...
توضیح منطقی می تونه این باشه که توی تانک ، مواد منفجره و TNT و اینا کار گذاشتن ، تا شدت انفجار چند برابر بشه (اغراق آمیز بشه) ... اون موج عظیم انفجار هم دقیقا به همین دلیل به وجود میاد ؛ چیزی که در حالت عادی غیرممکنه ...
ضمن اینکه صدای انفجار ، دقیقا در لحظه انفجار شنیده میشه که اینم غیرعادیه ...
برای مقایسه ی این ویدئوی نسبتا غیرواقعی با یه javelin واقعی ، اینجا رو چک کنید : ویدئوی شلیک Javelin توسط نیروهای امریکایی در عراق ... (شدت انفجار ، فوق العاده کمتره و ضمنا صدای انفجار هم با تاخیر میاد)
من هم این ویدیو رو دیدم و فکر میکنم با توجه به اینکه کل تانک پودر شد فقط یک دلیل منطقی می تونه داشته باشه.
معمولا برای برخی تست ها از تانک واقعی استفاده نمی کنن و از ماکت های محکم استفاده می شه. به نظر من هم اون تانک T-72 که اونطور پودر شد چیزی جز یک ماکت فلزی نبوده .
يک سيستم دفاع هوايي با توان کار بالا و در هر نوع شرايط آب وهوايي قابل عملياتي مي باشد . و توانايي حمله به هواپيما با مانور بالا و همانطور که گفته شد به موشکهاي کروز و موشکهاي بالستيک و هر هدفي که داراي سرعت بالا باشد مي باشد اين سيستم داراي ماکزميم برد 200 کيلومتر مي باشد که بردي بالغ بر 90 کيلومتر براي اهداف ايروديناميکي و 40 کيلومتر براي موشکهاي بالستيکي مي باشد .موشک S-300 متشکل از پست فرماندهي و نهايتا 6 قبضه موشک و پست فرماندهي آن شامل ايستگاه کنترل منطقه نبرد و يک رادار تحصيل هدف مي باشد . يک واحد موشک شامل رادار آشکار ساز هدايتي هدف چند منظوره و نهايتا 12 تريلر لانچر که هر کدام از آنها 4 موشک آماده به آتش را نگهداري مي کنند .
اين سيستم ممکن است پست فرمانـدهي را به طـور اتـوماتـيک پارامـترهايي از قبيل سرعت ،
فاصله ،ارتفاع و جهت را مشخص کند . و دوست و دشمن را ارزيابي محيط جنگ و هدفهاي را که بايد مورد اصابت قرار گيرد در ميان واحدها توزيع مي کند .
در اين سيستم موشکها به صورت عمودي پرتاب مي شوند بنابراين هر هدفي را در هر جهتي که حمله ور شود درگير مي شود . اين سيستم بردي نزديک به 200 کيلومتر دارد و از 10 متر تاسقف هواپيماهاي جنگي را پوشش آتش مي دهد . توان عمليات خودمختار سيستم S-300 ممکن است از پست فرماندهي فرمانده هان رده بالايي را براي بکار گيري اين سيستم تقا ضا کند
زمان پرتاب موشک ، عمليات اتوماتيک بالا ، درصد آتش راکاهش مي دهد . اين سيستم مي تواند به طور همزمان با 6 هدف که با فرستادن 2 موشک به هر هدف درگير شود .
موشکهاي S-300 روي کانتينرهاي مخصوص رها ، حمل و نگهداري مي شوند که اينها به مدت 10 سال هيچگونه سرويس يا تنظيم يا بازرسي ندارد . موشکي به هر جهتي از جايگاه ي روي کانتينرها تعبيه شده است پرتاب مي شوند .
زماني که سيستم در جنگل يا جاي ناهموار بکار گرفته مي شود آنتن آن ممکن است روي يک دکل مخصوص مستقر گردد . رادار ابتدا هدف توسط آنتن Serch و تحصيل و سپس آنرا رهگيري مي کند و هدايت موشک را از کلاتر هاي سخت زميني و از محيط Jaming با دقت بسيار بالايي بر عهده مي گيرد . در عمليات همزمان S-300 هدفها را توسط رادار مراقبت آرايه فازي دريافت مي کند.
اين سيستم مي تواند ارتفاعي بين حداقل 10 متر وحداکثر 27000 متر را پوشش دهد و از ديگر خصوصيات اين سيستم عکس العمل سريع مي باشد . اين سيستم داراي آتش زياد و همزمان شش هدف را مورد حمله قرار مي دهد که براي هر هدف 2 موشک مي فرستد اجزاي اصلي آن سيستم رادار چند منظوره 30NoE مي باشد که درناتو به نام ( SLAP LIP ) معروف است . بخشهاي ديگر آن حمل و نقل توسط لودر لانچر ، تلفن مي باشد و شامل چهار موشک عمود پرتاب درکانتينرپوشيده و لانچر و ايستگاه کنترل آتش رادار بر روي شاسي سوار هستند.قسمت
تهيه نيرو مربوط به آنها نيز در اين شاسي جايگزين شده است .
يک رادار چند منظوره جهت يابي و هدايت موشک و براي مقابله با ECM هاي سنگين در اين سيستم تعبيه شده است که مي تواند به راحتي ECM رااز بين ببرد که با علائم راديويي ديجيتالي ( DATA ) بالا مي رود و در وضعيت 58 درجه کاري قرار مي گيرد و موقع حاضر به راه پايين روي سقف شيلتر جمع مي شود .
براي استفاده از اين رادار در مناطق جنگي و مناطق ناهموار آن را روي دکلي سوار مي کنند که توسط آن مي توان رادار را براي پرتاب عمودي موشک تراز کرد .
بطور کلي هر آتشبار شامل رادار ، ماشين ، پست کنترل فرماندهي و بالغ بر 12 تا TZL خودرو و در مجموع 48 موشک آماده دراستاندارد آتشبارروسي قرار دارد. بعلاوه دراستاندارد آتشبار روسي هر لشگر يا هنگ از سه آتشبار بعلاوه يک پست فرماندهي S3M6E و يک سيستم کنترل که توسط اداره ALMAZ ساخته شده است و قادر است بالغ بر 6 آتشبار S-300 PMU1 را کنترل کند که اين سيستم همچنين براي استفاده از تلفيق با گروه آتشبار يا توپخانه موثر است .
يک سايت راداري زا اين سيستم توانايي دنبال کردن همزمان 100 هدف را بالغ بر 300 کيلومتر را دارد . ومي تواند هدف هايي که تا سقف 10000 کيلومتر برساعت پرواز مي کنند بطورخود کار نشانه گيري کند و روي هدف خطرناک تر لاک کند . دو نوع TEL در دسترس اپراتور مي باشد که با نامهاي 5PS5TE , 5PS5SE مي باشد . نوع اول توسط کاميون 6.6 KRAZ-260B بکسل مي شود . درحاليکه نوع دوم توسط کاميون تحرک بالا MAZ-54SM8 بکسل مي شود .
موشک S-300 توسط اداره فاکل ساخته مي شود که با سوخت جامد و يک مرحله اي کار مي کند و قادر به حرکت با سرعت حداکثر 6 ماخ مي باشد . کلاهک ترکشي آن 143 کيلو وزن دارد و از لانچرهايي که بر روي کانتينر سوار مي شوند براي پرتاب موشک استفاده مي شود .