Chainsaw1994
Registered User
اخرین کتابی که خوندم پدر خوانده اثر ماریو پوزو به ترجمه ی حبیب الله شهبازی که واقعا کتاب خیلی خوبیه پیشنهاد میکنم که مطالعه اش کنید
درود به همه عزیزان و سروران
دو تا کتاب ایرانی که واقعا هنرمندانه نوشته شدن ، عاشقشونم و شاهکارن :
همنوایی شبانه ارکستر چوبها نوشته ی رضا قاسمی
و گاوخونی نوشته ی جعفر مدرس صادقی
که حداقل جفتشون رو 3 بار خوندم و بهترینن
چقدر جالب. من به خوبی به یاد دارم که سالها پیش کتاب قطوری به نام «زندگی من» از مارک تواین رو خونده بودم. مترجمش هم مرحوم ابوالقاسم حالت بود.فکر میکنم «مارک تواین» (ساموئل لنگهورن کلمنس) نیازی به معرفی نداشته باشه، هممون کمابیش با آثار این نویسندۀ توانا بزرگ شدهایم. از زمان مرگ «مارک تواین» در سال ۱۹۱۰ تا به حال، زندگینامههای زیادی از او به چاپ رسیدهاند. اما این زندگینامه که در حقیقت، یک «خودزندگینامه» است، علاوه بر اینکه به قلم خود «مارک تواین» نوشته شده، ویژگیهای خاص دیگری هم داره، که به همین علت، برخی عنوان «پدیدۀ ادبی سه قرن اخیر» رو به اون دادهاند.
کتاب «خودزندگینامۀ مارک تواین، جلد ١» به تازگی چاپ شده و در حال حاضر، بعد از کتاب «خاطرات جورج و. بوش» در صدر جدول پرفروشترینها قرار داره. نکته قابل ذکر اینه که میگن «مارک تواین» این خودزندگینامه رو در دهۀ آخر عمرش نوشته بوده و وصیّت کرده بوده، اون رو تا یک قرن پس از مرگش منتشر نکنند. حالا پس از گذشت این مدت «دانشگاه برکلی کالیفرنیا» اولیّن جلد این خودزندگینامه رو منتشر کرده. متأسفانه این کتاب هنوز به فارسی ترجمه نشده.
به نظر من این کتاب دو عیب کوچیک داره؛ البته فقط از لحاظ ظاهر و حجم، که اونم بیشتر سلیقهای است و از دید شخص خودم. یکی اینکه به غیر از چند تا عکس، حدود ٧٥٠ صفحه متن (ناگفته نماند، فقط در جلد اوّل) شاید برای بعضیها مثل من یکم سنگین و خستهکننده باشه. و نکته دیگه در مورد صحافی و جلد کتاب هست، که نسبت به قطر زیاد کتاب، بهتر بود مستحکمتر و ضخیمتر میبود.
اما برای علاقهمندان به «مارک تواین» مهمتر و جالبتر از همه محتوای این کتابه، که از این لحاظ میشه گفت واقعاً «پدیدۀ ادبی سه قرن اخیر» و بینظیره.