عشق سرمربی دورتموند به چلوکباب •
گپی با سرژیک تیموریان
یورگن کلوپ، سکاندار کنونی تیم دورتموند، یکی از چهرههای موفق اروپا در عرصه سرمربیگری محسوب میشود. سرژیک تیموریان که در گذشته با وی در باشگاه ماینس توپ میزده، از خاطرات خود با کلوپ میگوید.
دویچه وله: در آن دوران همتیمی یورگن کلوپ در تیم فوتبال ماینس بودی. حالا یورگن کلوپ در طی سالهای اخیر، چهرهی برجستهی فوتبال آلمان شده، به عنوان سرمربی موفق تیم فوتبال بوروسیا دورتموند و کسب عناوین قهرمانی با این تیم در عرصهی بوندسلیگا. با شنیدن نام یورگن کلوپ و موفقیتهای کنونیاش چه خاطراتی در ذهنت زنده میشود؟
سرژیک تیموریان: نخست جا دارد که تشکر کنم که بعد از ۱۴ سال به یاد من افتادید، مرا به ۱۴ سال پیش بردید و با این تماس خاطرات گذشته را برایم زنده کردید. در آن زمان وقتی من وارد باشگاه ماینس آلمان شدم، یکی از آن بازیکنانی که هیچ موقع از ذهنام پاک نمیشود، آقای یورگن کلوپ، مربی موفق کنونی بوروسیا دورتموند است که با آغوش باز از من استقبال کرد و مرا از لحاظ روحی- روانی طوری ساپورت کرد که من توانستم در آن باشگاه باقی بمانم. الان هم که میبینم ایشان مربی موفق و بزرگی در دورتموند شده است، همیشه برایش آرزوی سلامتی دارم و همیشه از خدا آرزو میکنم که حتی مساوی هم نکند، چون اگر او و تیماش مساوی هم بکنند، برای من دردناک است. دوست دارم که او همیشه هم در زندگیاش و هم در عرصهی ورزش موفق باشد.
یورگن کلوپ چه تیپ انسانی بود و چه ویژگیها و شخصیتی داشت که هنوز به یادت مانده است؟
![qts9x67kwyroksnzkltj.jpg qts9x67kwyroksnzkltj.jpg](https://forum-data.persiantools.com/attachments/154/154559-788de74580ff251a71a7ddadbc91c1ec.jpg)
یورگن کلوپ موفقیت را به باشگاه دورتموند بازگرداند
آنقدر با من صمیمی برخورد کرد... فردی کاملاً تحصیلکرده، با ادب. او تنها کسی بود که دلگرمی بیشتری به من در تیم ماینس میداد. او دارای شخصیتی بالا و از خانوادهای تحصیلکرده است و من همیشه از او سپاسگزارم. یادم میآید که همیشه عاشق چلوکباب بود و وقتی قیمت چلوکباب را در ایران به او میگفتم، میگفت اگر من به ایران بیایم، میخواهم فقط چلوکباب بخورم، روزی ۱۰تا ۲۰تا چلوکباب بخورم. ما چون توی اردو بودیم، راجع به غذای ایرانی و قیمتهای غذای ایرانی صحبت میکردیم که من گفتم یکی از مشهورترین غذاهایشان چلوکباب است که قیمتاش هم این است؛ و ایشان عاشق چلوکباب و قیمتاش شده بود، ولی هیچ موقع این سعادت حاصل نشد که به ایران بیاید که ما بتوانیم از او پذیرایی کنیم و کمی از آن محبتهایی را که در حق ما کرد، جبران کنیم.
این محبتهایی مشخصا چهها بودند؟
احترام متقابل، به شکلی روش زندگی، هم در سطح شهر و هم در باشگاه را خیلی به من گوشزد میکرد و من توانستم از تمام دانشهایش استفاده کنم و یک سال و نیم خوبی را در آلمان داشته باشم.
در دوران همتیمی بودن با یورگن کلوپ در تیم فوتبال ماینس، تو اغلب در پست هافبک دفاعی بازی میکردی و یورگن کلوپ در دفاع راست تیم بود، در تاکتیک ۴-۴-۲. از آن دوران چه خاطراتی داری؟
یورگن کلوپ یک بازیکن بسیار با غیرت، با تعصب و پرتلاش بود که با انگیزهای به بازیکنان میداد، واقعاً تیم را به حرکت درمیآورد. در آن موقع هم انگیزهی بالایی داشت که این انگیزه را بین همتیمیهایش تقسیم میکرد. من در کنار این بازیکن، آرامش بیشتری در ماینس داشتم.
![s38j940v0bqzcw1rig7t.jpg s38j940v0bqzcw1rig7t.jpg](https://forum-data.persiantools.com/attachments/154/154560-52ff95093e485e04016d5dedfcf8bc69.jpg)
سرژیک تیموریان (وسط) در پیراهن تیم ماینس
سرژیک تیموریان (وسط) در پیراهن تیم ماینس
الان مدتی است که از دوران فعالیتات به عنوان فوتبالیست حرفهای میگذرد؟ زندگیات را چگونه میگذرانی؟ چهکار میکنی؟
من به شکلی هنوز در ورزش هستم، ولی در کار فنیاش. در تجهیز سالنهای ورزشی، چمنهای مصنوعی و کفپوشهای سالنهای چندمنظوره فعالیت میکنم. در این زمینه هم موفق هستم و خدا را شکر که توانستهام به این موفقیت دست پیدا کنم.
برادرت آندرانیک تیموریان، ملیپوش فوتبال ایران نیز پس از چندین سال فعالیت در لیگ برتر انگلستان، به ایران بازگشت. ولی حالا دوباره از ایران رفته و در قطر فعال است. از آندرو چه خبر داری؟
آندرو، همانطور که میدانید، الان همچنان عضو تیم ملی است و در کشور قطر هم با تیم "الخریطیات" دارد کار میکند. او باز هم پیشنهادهای متعددی از کشورهای عربی دارد، ولی فعلاً بازیکن تیم الخریطیات است و به این باشگاه فکر میکند. هنوز هم که هنوز است، پر تلاش و پر قدرت دارد به فعالیت حرفهای خود ادامه میدهد.
دانلود کنید:فایل صوتی گفتوگو با سرژیک تیموریان درباره خاطراتش از یورگن کلوپ
منبع