دوستان عزیزی هستن که ویدئوی اون آشپز رو توی آپارات میبینن و جوگیر میشن فک میکنن چه خبره. صادقانه بگم اصلا ازین خبرا نیست برادر. اگه این ویدئو رو با دقت نگاه کنید متوجه می شید یه خالی بندی محض و البته غیر حرفه ای هست. چرا؟! سوال خوبیه دلیل میارم براتون : یکبار دیگه این ویدئو رو نگاه کنید : [video]http://www.aparat.com/v/U5wiI[/video]
اگه دقت کنید زمانی که آشپزه خیار و هلو رو قاج میکنه صفحه نمایش گوشی در آخرین لحظات مشخصه که آسیب دیده و البته خاموش هم هست. بعد همینجا ویدئو کات میشه و یسری میوه ی خورد شده رو در ادامه میبینیم که روی یه گوشی دیگه که صفحه ش ایندفعه بطرز ناشیانه ای روشنه قرار داده شده و سریع آشپزه میشوردش و میاره و به دوربین نشون میده. خالی بندی اینجا بیداد میکنه! این از اینش
اما توی ویدئوی دوم که اینجاست :
[video]http://www.aparat.com/v/EF2na[/video]
این ویدئو بنظر واقعی تر و بیرحمانه تر میاد. البته درباره ی تست ضربه و نه تست ضد آب بودن. در ادامه توضیح میدم :
من اولین بار که این ویدئو رو دیدم خیلی جوگیر شدم تا جایی که حداقل سوئیچ رو روی صفحه بکشم و ببینم تاثیرش چیه. اما وقتی چند بار ویدئو رو تماشا کردم نظرم عوض شد. حتما می پرسید چرا؟ سوال خوبیه! به دو دلیل : 1- ضرباتی که اون آقا داره به صفحه میزنه بنظرم کاملا کنترل شده هستند. یعنی میدونه که چجوری بزنه که صفحه خط نیافته. من و شما اگه بزنیم حتما خط میافته. این مثل کاریه که شیشه فروشا انجام میدن. حتما شما هم دیدین که یه دست فروش که داره مثلا استکان یا بشقاب چینی یا شیشه ای میفروشه چجوری بیرحمانه اونارو به هم میکوبه و جنس کوچکترین آسیبی نمیبینه. ساده ست! اون میدونه چجوری و کجارو بزنه که جنس آسیب نبینه 2- اینو دیگه خیلی ویدئو رو دیدم تا بهش رسیدم. با خودم گفتم خب این چیزیه که من میبینم و جلوی چشمم داره انجام میشه اما آیا راهی برای فریب دادن من و چشمم وجود داره؟ پاسخ این سوال متاسفانه مثبته. (اگر منفی بود این همه تردست و شعبده باز تو دنیا بوجود نمیومد!)
توضیح:
اول یه دسته کلید، پیچ گوشی و قیچی نمایش داده میشه با یه ظرف کوچولو برای ریختن آب. بعد همشونو میذاره توی ظرف چوبی و اون ظرفو میزنه کنار بعد دوربین روی دستش زوم میشه. خب این فرصت مناسبیه که وسایل واقعی ای که اونجا نمایش داده شدند توسط وسایل بدلی که دقیقا به همون شکل اصلی ولی از جنس پلاستیکی هستند تعویض بشه. فقط کافیه روی اون پلاستیک ازین رنگایی که روی هرچی بزنی شبیه فلزش میکنه زده بشه. در اینصورت چشم و مغز جوگیر بواسطه ی سریع بودن حرکات ضربه براحتی میتونن اشتباه کنن و فریب بخورن و فکر کنن همون وسیله ی اصلی هست در حالیکه نیست. بیاید فرض کنیم که این وسایل دقیق همون وسایل اصلی هستن. چه تضمینی وجود داره که لبه ای که یارو داره باهاش به شیشه میکوبه با نوعی چسب یا ماده ی پلاستیکی پوشونده نشده باشن که نه تنها بچشم نیان بلکه باعث بشن فلز با شیشه برخورد نکنه؟
و اما تست آب :
اینجا بنظرم خیلی ناشیانه عمل کرده. چرا؟ چون دقیقا تمام حواسش هست که توی سوراخ پایینی میکروفون و سوراخ بالایی ایرفون آب نره. بطرز واضحی سوراخ پایینی رو با دست گرفته و سوراخ بالایی هم آب روش نمیریزه. دور و برش یکم شلوغ میکنه ولی روش به هیچ وجه.همین ویدئو بنظرم به تنهایی نشون میده که گوشی از این دو نقطه از نظر ضد آب بودن آسیب پذیر هست.در مورد اسپیکر پشت هم این وضعیت وجود داره اما به نسبت این دو تا سوراخ اونیکی مقاومتره چون یه لایه پارچه ی مخصوص ضد آب روش کشیده شده که هم صدا رو پخته تر میکنه و هم باعث میشه اگه آب بریزه اونجا رد بشه. مگه اینکه گوشی رو کاملا تو آب بذارید که خیس بخوره در اینصورت باید فاتحه ی اسپیکر رو بخوانید.
نتیجه گیری اخلاقی :
برید تست ضربه ی s4 رو و مقایسش با آیفون 5 رو ببینید. اونجا دیگه رسما گوشی رو ول میکنن رو آسفالت و نتایج رو بررسی میکنن. تازه اون گوریلا گلس 3 هست و 10 برابر مقاوم تر از گوریلا گلس 2 هست. پس اگر رستگار نمی شوید لااقل پند بگیرید و از این شوخی ها با گوشیتون نکنید!