دوستان یه سوال پیش اومد برام !؟
الان مثلا ما بخوایم امتیاز بدیم مبنامون چیه ؟ :blink:
باید به عکس نمره بدیم یا معماری که اونجا رو ساخته ؟
اگه مورد اوله که عکس ها از لحاظ تکنیک و کیفیت تفاوتی ندارن، اگه مورد دومه که معمار نیستسم
کسی می دونست برای تفهمیم اذهان عمومی پاسخ بده :دی
به نظرم این موضوع بیشتر همین توضیحاتش میتونه جالب باشه و اطلاعات آدم رو بیشتر بکنه ولی از نظر جذابیت سوژه ای و البته جذابیت رقابتی نمیتونه زیاد جالب باشه چون تصاویر تاریخی معماری ایرانی تو ذهن همه ما هست و خیلی تازگی نداره و شاید فقط اطلاعاتمون در موردش کم یاشه و از همین الان مطمعنم همه عکس ها 10 میگیره چون دلیلی نداره به آثاری مثل حمام فین یا مجموعه پاسارگاد.. پل خاجو و...که هرکدام در نوع خودشون شاهکارن کمتر ار 10 داد به خاطر همین میگم متاسفانه جذابیت کمی میتونه برای شرکت کنندگان داشته باشه البته اینو فقط از جنبه امتیازدهی نمیگم بلکه ذوق در دیدن و البته پیدا کردن سوزه های تازه هم میگم البته این نظر شخصی منه شایدم اشتباه باشه چون من همیشه دوست دارم دنبال عکسای خاصی باشم که هم برای خودم و دیگران تازگی داشته باشه مثلا اگر من از این جنس موضوع میخواستم بگم میگفتم جالبترین بناها در دنیا به جر بناهای تاریخی مثل این عکس
و در آخر بازم میگم فقط تظر خودم رو گفتم و احترام خاصی هم برای این موضوع گه ترمه خانم گفتن قائلم:happy:![]()
سازههای آبی شوشتر در دوران ساسانیان، جهت بهرهگیری از نیروی آب بهعنوان محرک آسیابهای صنعتی ساخته شده است. در این مجموعه بزرگ، ساختمان آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب و سیکا که محلی جهت استراحت و تفریح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام ژان دیولافوآ باستانشناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
آرامگاه کورش کبیر
![]()
فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و مومیایی به خاک سپارند تـا تـکــه تـکــه ی بـدنـم قـسـمـتـی از خـاک ایـران شــود
توضیحات این آرامگاره میذازم تو اسپیلر
اولین بنایی که در بدو ورود به محوطه تاریخی حفاظت شده پاسارگاد با آن مواجه می شویم بنایی موسوم به آرامگاه کوروش کبیر میباشد ، این بنا ساخته شده از قطعات سنگهای بزرگ سفید آهکی است که روی هم قرار داده شده اند و صفه آرامگاه را که متشکل از شش ردیف پلکان مرتفع است و همچون هرم خودنمایی می کند را ایجاد می کنند.
![]()
اگر وارد آرامگاه کورش شده باشید، به احتمال زیاد اولین چیزی که باعث تعجبتان میشود سقف بسیار کوتاه محفظه داخلی آرامگاه نسبت به ارتفاع بلند بیرونی آن است.
![]()
شاید جالب باشد بدانید که آرامگاه واقعی کورش و همسرش (کاسان دان - ملکه وقت) نه در محفظه داخلی، بلکه به صورت مخفی در بالای سقف جاسازی شده بوده است! این محفظه در سال 1338 هنگام کندن درخت انجیر وحشی که بر سقف روییده بود به وسیله باستان شناسان کشف شد و مشخص شد که پیشتر مورد دستبرد قرار گرفته و تخلیه شده است!
نمای داخلی مقبره کوروش
![]()
و اما نوشته ای از کورش بر روی یک لوحه که داخل خود آرامگاه پیدا شد..
ای انسان... هر که باشی از هر کجا بیایی زیرا می دانم خواهی آمد.
من کوروشم که برای پارسیان دولت وسیع را بنا کرده ام
پس به این مشتی خاک که تن مرا می پوشاند رشک مبر
در ابتدا : تبريك به ترمه عزيز !
و چه موضوع متحصر به فردی رو انتخاب كرديد، به خصوص كه نشانگر فرهنگ غنی و كهن كشور عزيز مون ايران هم هست .
گفتم اين فرصت رو از دست ندم و من هم در مسابقه اين هفته شركت كنم .
به هر حال اين هم تصوير بر گزيده من :
مسجد نصیرالملک
![]()
تاریخچه
این بنا به دستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک که یکی از بزرگان سلسله قاجار بوده ساخته شده.معماری آن کار محمد حسن معمار بوده است.مدت ساخت آن حدود ۱۲ سال و از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی به طول انجامیده است.مرمت، حفظ و نگهداری این بنای باشکوه و ارزشمند با رعایت استانداردهای بینالمللی مرمت آثار تاریخی از سالها پیش توسط موقوفه نصیرالملک به تولیت آقای محمود قوام و مدیریت آقای مهندس کوروش جاویدی پارسی جانی آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
توصیف بنا
مسجد دارای صحن وسیعی میباشد که در سمت شمال مسجد قرار گرفته است.در ورودی دارای طاق نمایی بزرگ است، که سقف آن با کاشیهای رنگارنگ مزین گشته است.درهای ورودی این مسجد، دو در بزرگ چوبی است که در بالای آن بر روی سنگ مرمر شعری از شوریده شیرازی به مناسبت سازنده مسجد و سال اتمام آن نوشته شده است.مسجد دارای دو شبستان شرقی و غربی است.شبستان غربی که پوشش آجری دارد و بیشتر بروی آن کار شده و زیباتر است٬طاق این شبستان بر روی ستونها سنگی و با طرح مارپیچ بر روی آن در دو ردیف ششتایی و به تعداد دوازده عدد به نیت دوازده امام قرار گرفته است و همچنین این شبستان دارای هفت درگاه که آن را به صحن مسجد مرتبط میکند، با هفت در چوبی با شیشههای رنگارنگ میباشد.سنگتراشی و تزیین این شبستان الهام گرفته شده از مسجد وکیل شیراز است.طاق و دیوارهای این شبستان با کاشی کاریهای زیبا تزیین شده است.کف آن با کاشیهای فیروزهای و سقف آن با نقش گل و بوته و آیات قرآنی مزین گشته است.این شبستان در واقع شبستان تابستانه محسوب میشود.
شبستان شرقی که به زیبایی شبستان غربی نیست، شبستان زمستانه به حساب میآید، دارای هفت ستون بدون طرح و ساده است و در یک ردیف در وسط قرار گرفتهاند.در جلوی شبستان شرقی، ایوانی قرار گرفته که با هشت طاق نما از حیاط مجزا گشته است.در ان شبستان دری وجود دارد که به یک چاه آب گشوده میشود.همچنین در این مکان یک حوضچه و یک دالان نیز موجود است.هر دو شبستان بر خلاف معمول به خاطر جهت گیری ساختمان قبله در امتداد محور قبله واقع شده اند.در دالان شمالی سنگ نوشتهای وجود دارد که شعر زیر بر روی آن حک شده است:
غرض نقشی است کز ما باز ماند که هستی را نمیبینم بقایی
مگر صاحبدلی روزی به رحمت کند در حق استادان دعایی
نمایی از ایوان جنوبی همراه با حیاط و حوض سنگی
![]()
مسجد دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است که شبیه هم نیستند و ایوان شمالی زیباتر از ایوان جنوبی است.ایوان شمالی دارای سه نیم طاق در سه طرف است و از سمت چهارم به صحن راه دارد، همچنین این ایوان داری ۴ غرفه است و سقف میانی آن با مقرنس کاری و کاسه سازی پنج کاسه مزین گشته است.ایوان جنوبی نیز دارای دو گلدسته است و در حیاط آن نیز حوضی مستطیل شکل و سنگی با فواره وجود دارد.
نمایی از ایوان جنوبی همراه با حیاط و حوض سنگی
![]()
سقف پنج كاسه ای
![]()
در سمت شمالی مسجد طاق نمایی به نام طاق مروارید وجود دارد، که تمام سقف، داخل و بیرون آن کاشی کاری رنگارنگ شده است و بر روی آن آیات قرآنی نوشته شده است و در دو طرف این طاق نما دو طاق کوچکتر نیز وجود دارد.در سمت جنوب نیز طاقی وجود دارد که ارتفاعش کمتر از طاق مروارید است و تمام سطح بیرونی و داخلی آن کاشیکاری شده و سقف آن نیز مانند طاق شمالی مقرنسکاری گشته است.بر روی آن نیز دو گلدسته وجود دارد که در ورودی این دو گلدسته دو طاق نمای کوچکتر در دو طرف طاق اصلی وجود دارد.
و در انتها : اشانتها، كه دو تصوير زيبا و يگانه از تخت جمشيد هست كه هر دو مطلوب و بر گزيده من نيز هستند ...
مرغ سعادت هما، سر ستون هاي تخت جمشيد.
![]()
کاخ تچر، تخت جمشيد.
![]()
توضيح : مبنع تصاوير و توضيحات وب سايت ويكی پديا هست .
یکی از بناهایی که معماری آن برایم جالب بوده موزه هنرهای معاصر است:
مشاهده پیوست 201507
معماری موزه مجموعهای است از سنت، مدرنیسم و اندیشه فلسفی که به دست معمار ایرانی کامران دیبا طراحی شدهاست. هشتی، چهارسو و گذرگاهها از جمله عناصر چشمنواز این مجموعه بدیع به شمار میرود. همچنین تأثیر بادگیرهای یزد بر معماری مجموعه واضح است. هشت نگارخانه موزه که با اختلاف سطحی بی نظیر نسبت به هم بنا شدهاند، بیننده را در مسیری چرخشی گرداگرد فضای اصلی موزه میگردانند؛ این مسیر به گونهای طراحی شدهاست که انتهای هشتمین و آخرین نگارخانه به هشتی یا همان نگارخانه اول باز میگردد.
مشاهده پیوست 201508
منبع: ویکی پدیا
با درود
میل خسروگرد در نزدیکی سبزوار قرار داره و یکی از بناهای ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران هست مریوط به سده ی 6 هجری شمسی
![]()
سی و سه پل اصفهان
مشاهده پیوست 201527
پل خواجو: به امر شاه عباس دوم در سال 1060 ه.ق. به صورت امروزی آن ساخته شده است. طبق گفته مورخان؛ معلوم گردیده كه در جای كنونی پل خواجو، پل دیگری وجود داشته كه قابل استفاده نبوده است. از این رو شاه عباس دوم دستور داد؛ پلی بر روی زاینده رود، نزدیكی باغ سعادت آباد و عمارت آینه خانه ساخته شود. بعدها در وسط این پل، ساختمان مخصوصی كه به نام بیگلربیگی شهرت دارد بنا شد.
مشاهده پیوست 201717
یاید به انتخاب طرف نمره بدی دیگه
اینکه عکس چه جوری و از چی گرفته شده
انتخاب سوژه هم خیلی مهمه
همیشه رای دادن همین جوری بوده بر اساس نظر خودت رای میدی نه اینکه کامل کارشناسیش کنی
در کل میزان رای ملت است![]()
بعد از چند ماه سلام
تبریک منم پذیرا باش ترمه جان
منم با این عکس شرکت میکنم
(پل خواجو)
![]()
![]()
باغ فين كاشان
ديگر آثار تاريخي كاشان :
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
سلام منم دلم میخواست ماسوله رو براتون بذارم بعد دیدم عکسها خیلی نزدیک بهم میشه
تصمیم گرفتم طاق بستان و بیستون کرمانشاه رو براتون بذارم
اینم یه شعر تقدیم به همتون
بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد بردمشاهده پیوست 202837
اینم یه عکس از کبوتر خانه مشاهده پیوست 202838
حمام شیخ بهایی اصفهان
مشاهده پیوست 202965 مشاهده پیوست 202966
مشاهده پیوست 202967 مشاهده پیوست 202968
حمام شیخ بهایی از جمله شاهکارهای معماری و مهندسی جهان است که پیشینه ساخت آن به دوره صفویه باز میگرد، این حمام که بنا بر نوشته بسیاری از مورخان و محققان توسط شیخ بهاءالدین محمد حسین عاملی معروف به شیخ بهایی ساخته شده، دارای نکات معماری جالب توجهی است که از جمله آن میتوان از سیستم جالب توجه و منحصر به فرد گرمایشی این حمام نام برد. حمام از یک مهندسی خاصی برخوردار بوده و این کار مهندسی، در دوران گذشته تمدن ایرانیان را نشان می دهد چرا که اروپائیان هرگز در 400سال پیش حمام نداشتند این در حالی است که حمام شیخ بهایی در نقطه اوج مهندسی خود در آن زمان تنها با شعله شمع گرم میشده که خود گواهی دهنده اوج مهندسی شیخ بهایی در حمام است.
در آن زمان گرم شدن بخشی از آب این حمام با استفاده از سیستم "دم و گاز" یعنی با انتقال گازهایی چون متان و اکسید گوگرد با لولههای سفالی از سیستم فاضلاب مسجد جامع اصفهان صورت میگرفت و تأمین مایع سوخت حمام نیز از طریق روغنهای تولید شده در عصار خانه جمالهای که در مجاورت همین حمام قرار دارد تأمین میشد. به طور احتمالی یک سیستم سفالینه لولهکشی زیرزمینی حد واسط دستشویی مسجد جامع و این حمام وجود داشته که با روش مکش طبیعی گازهایی مانند متان (ch4) و اکسیدهای گوگردی را به مشعل خزینه حمام هدایت میکرده است.
بنا بر اطلاعات مندرج در نسخه منحصربهفرد کتاب "الحبل" که فقط از آن تعداد سه نسخه در شهر لندن انگلستان، برلین آلمان و در ترکیه باقی مانده است، عاملی که با استفاده از ترکیب متان و گوگرد فاضلاب مسجد جامع و روغن عصارخانه مجاور سبب گرم شدن آب این حمام میشد، دستگاهی بود که در حدود اواخر حکومت زندیه از زیر زمین حمام بیرون آورده شد و به خارج از ایران منتقل شد. در آن زمان بر روی این دستگاه ظرفی مسی وجود داشت که حجم آبی برابر با سه و یا چهار سطل را در خود جای میداد و به طور مداوم از طریق این دستگاه در طول شبانه روز آب آن گرم نگه داشته میشد. در زمان گذشته مردم اصفهان همواره عقیده داشتهاند که گلخن آن گرمابه را شیخ بهایی چنان ساخته که با شمعی گرم میشد و در زیر پاتیل گلخن فضای تهی تعبیه شده بود که شمعی افروخته در میان آن قرار داشته است و این شمع تا مدتهای مدید همچنان میسوخت و آب این حمام را گرم میکرد.
بچه ها امروز آخرین مهلت برای گذاشتن عکسه. یادتون نره یک وقت.
تا وقتی اسپویلر مخصوص امتیازدهی رو نذاشتم فرصت برای گذاشتن عکس دارید.
------------------------------------------------
من یه مدتی شوشتر بودم و آبشارهای شهر شوشتر که یکی از قدیمی ترین شهرهای کشور ایران هستش رو از نزدیک دیدم. برای همین عکس این آبشارهای زیبا رو به عنوان تصویر این هفته خودم اینجا قرار میدم:
![]()
توضیح مختصر در مورد این آبشارها به نقل از ویکی پدیا:
البته متاسفانه الان برید ببینیدشون به این زیبایی توی عکس نیستند، خصوصا که کارون دیگه رود پرآب و تمیز و زیبایی نیست. ولی خود آبشارها هنوز هم زیبایی قدیمش رو داره...
مشاهده پیوست 203013
یخدان تاریخی میرفتاح ملایر
یخدان میر فتاح از بناهای دوره قاجاریه است که توسط مرحوم میر فتاح (شیخ الاسلام ) وفرزندش میر محمود فتاحی ملقب به شریف الممالک در حاشیه جنوبی ملایر و در بین مزارع و اراضی دولت آباد به منظور استفاده عموم ساخته شده است . بنا به صورت گنبدی منفرد ساخته شده و ارتفاع آن از نوک گنبد تا کف یخدان حدود20 متر می باشد کف یخدان از سطح زمین های اطراف حدودا 8 متر کمتر است مصالح به کار رفته در بنای یخدان ترکیبی از سنگ و آجر و خشت خام است . از سنگ در بدنه ها و جداره های پایین استفاده شده است.و این امر مانع از و رود هوای گرم و خروج هوای سرد به بیرون از گنبد میشود در بدنه داخلی گنبد یک ردیف آجر کاری تزئینی اجرا شده است و در واقع تنها تزئینات بنا محسوب میشود . یخدان دارای یک ورودی در ضلع شمالی است که با گذر از 8 پله به سمت پایین ابتدا به سکوی سراسری داخلی و پس از آن به صورت مار پیچ به کف گودال داخلی یخدان منتهی میشود . در کف یخدان چاهی به عمق تقریبی4 متر وجود دارد که زه یخ ها به آن منتقل میشود . طریقه تهیه یخ به این صورت بوده است که در مجاورت یخدان دو حوضچه وجود داشته و در اواسط ماه قوس ( آذر ماه ) آب پاکیزه قنات را روانه حوضچه ها مینموده اند و دیواره های طویل ومرتفع جنوب حوضچه ها که به یخدان متصل بوده اند مانع تابش آفتاب به حوضچه ها میشده و ای آب گیری تا چند شب ادامه میافته است تا این که قطر یخ به حد مورد نظر رسیده است . پس از آن یخ ذخیره شده سراسر فصل تابستان استفاده شده است . از انجا که یخدان میر فتاح تنها یخدان موجود در غرب کشور میباشد در سال های اخیر مورد توجه واقع شده و مرمت های اظطراری براساس الگو اصلی بر روی بنای یخدان صورت گرفته است.
خانه عباسیان کاشان
![]()
مجموعه خانه عباسیان در سال ۱۲۵۲ قمری ساخته شد و در کوی سلطان امیراحمد شهر کاشان قرار دارد این مجموعه از جمله برجستهترین آثار معماری اسلامی و یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین بناهای مسکونی ایران اسلامی است. این بنای تاریخی که در حدود سالهای ١٢۴۵ تا ١٢۵٠ قمری توسط مرحوم سید ابراهیم تاجر کاشانی ساخته شده، از لحاظ معماری و تزیینات حایز اهمیت فراوان است.مجموعه خانه عباسیان شامل ۵ حیاط و گودال باغچه است که پس از فوت مالک اولیه به مرور از هم تفکیک و به صورت ۵ باب خانه مستقل از هم درآمد. در سالهای اخیر ۴ باب از ۵ باب خانه خریداری و بازسازی شد. از۴ باب خانه خریداری شده، دو واحد آنها به صورت طرح معمول معماری بافت قدیم کاشان یعنی گودال باغچه و یکی از آنها به صورت دو طبقه با حیاط مسقف و چهارمی که در اصل باغچه بوده است به صورت حیاط سنتی است. خانههای عباسیان به لحاظ معماری، دارای طرحی بسیار قوی و غنی و از نظر تزئینات گچبری و نقاشی و کاربری تزئینات معماری اسلامی نظیر رسمی بندی، یزدی بندی، کاربندی، قطاربندی، مقرنس و مشبک در اوج زیبایی و ظرافت میباشد. سبک اصلی معماری بنا به گودال باغچه موسوم است. در این سبک معماری، بنا پایینتر از سطح کوچه احداث شده و اصطلاحاً گود میباشد.
گنبد سلطانیه بزرگترین گنبد آجری جهان واقع در استان زنجان
من خودم این بنا رو از نزدیک دیدم به نظرم شاهکاره
![]()
مقبره اولجایتو محمد معروف به گنبد سلطانیه که یکی از شاهکارهای هنر معماری ایران و دنیای اسلام به شمار میآید، در 40 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان زنجان و در شهر سلطانیه واقع شده است.
بنای معظّم و تاریخی سلطانیه از زمانهای دور مورد توجه عموم سیّاحان و جهانگردان و علاقمندان به آثار تاریخی بوده و از دیرباز مورد بازدید آنها قرار گرفته و هریک به نوبه خود شرح مبسوطی درباره اوضاع این بنا نوشتهاند. حافظ ابرو، از مورخان دوره تیموری درباره آن میگوید: «بنای بی نظیری است که مانند آن در اقصی نقاط دنیا وجود ندارد ».
بلندای این گنبد با هشت مأذنه آن به نحوی انتخاب شده تا در گسترش شهر گم نشود. در حقیقت این بنا، گذشته از عملکردهای واقعی که مورد توجه و مقصود سازنده آن بوده، به صورت یک برج نیز عمل میکرد زیرا که بنای رفیع گنبد سلطانیه تقریباً در وسط دشت بنا شده، از هر سو قابل رؤیت است
بی شک این گنبد یک اثرِ منحصر به فرد و شاهکار هنرِ معماری است و در مقایسه با آثار مشابه، نقطه اوج موفقیت معماری را نشان میدهد .
گنبد عظیم سلطانیه بر فراز بنای هشت گوشهای تعبیه شده است. بر روی هر کدام از جرزهای هشت گانه در بالا، آثار منارههایی به قطر یک متر و به بلندای 3.5 متر که با زیباترین معرق کاری مزین شدهاند، باقی است.
داخل این منارهها پلکان مارپیچی به عرض 70 سانتی متر که به حول قطر 20 سانتی متر میپیچند طراحی شده است. این منارهها فشار گنبد را عمودا خنثی می کنند. عقاید مختلفی در مورد انتخاب هشت ضلعی بنا، عنوان میشود
عدهای این انتخاب را به دلیل ایستایی و استحکام بنا دانستهاند، برخی به آن نشانههای مذهبی و مقدس دادهاند. آنچه مسلم است عدد هشت، نه مقدس است و نه دلیل مذهبی دارد. صرفاً انتخاب این طرح از روی محاسبات تجربی معماری و به خاطر مرکزیت و ایستایی و احتمالاً ایجاد ساعت آفتابی در نظر گرفته شده است و یا بیشتر جهت نشان دادن تزیینات و زیبایی بدنه گنبد در تمام طول روز است.
از نظر معماری، این مقبره تقلید از هیچ بنایی نیست بلکه اختراعی است برای ساختن بنایی به این بزرگی مرکب از برج هشت گوش و گنبد مکعب این بنای تاریخی دارای سه درِ ورودی بزرگ بوده است که امروز درِ ورودی اصلی آن بسته شده است
بنا دارای هشت پلکان مارپیچی و یا حلزونی است که در بین جرزها جای گرفته و به طبقات بالا و ایوانها راه دارند. بر فراز چهار ایوان اصلی و بزرگ، چهار پنجره بزرگ قرار دارد که روشنایی داخل بنا را تأمین میکنند و همچنین از این پنجرهها جهت تشخیص زمان نیز استفاده میشده است .
یکی از خصوصیات اصلی و منحصر به فرد این گنبد دو جداره بودن آن است و لذا سن پائولزی دربارة آن میگوید: «به نظر من نمیتوان در دنیا بنایی به این خصوصیات قبل از بنای سلطانیه پیدا کرد. از این رو اهمیت بنا در دنیا شایان ذکر است ».
در آخر میتوان گفت بنایی که به این ترتیب آرایش یافته تأثیر عجیب یک ساختمان هوایی را به انسان میدهد. در بعضی از روزها، گنبد درخشان سلطانیه، بر روی پایه خاکی رنگ و منارههای درخشان ،چنان مینماید که در آسمان بال گشوده است.
این اثر زیبا و دلانگیز مولود هنری است که با ظرافت خاص، رنگِ لاجوردی حاشیه گنبد را با رنگ طبیعیِ آجر، انس داده و بیننده را به تمجید ذوق زینتگر معمار و هنر سازنده آن وا میدارد.
با ملاحظه دقیق این بنای عظیم به نظر میرسد که علاوه بر محل آرامگاه اصلی که شامل ساختمان مرکزی گنبد است و به نام تربت خانه شهرت دارد، بناهای دیگری در جنب آرامگاه ساخته شده بوده است.
این گنبد عظیم که یکی از بزرگترین گنبدهای تاریخی اسلام است، چندین بار مرمت شده است (در زمان صفویه و قاجاریه) و در حال حاضر هم تعمیرات اساسی آن ادامه دارد. سلطانیة بزرگِ دیروز و شهری که روزی قلب حکومت مغول در آنجا میزد و فرامین آنها از آنجا صادر میشد، قدرت و عظمت و شکوهی داشت که امروز از آن فقط گنبد فیروزهای رنگ سلطانیه، آرام و استوار در آن دشت گسترده به یادگار نشسته است.
گنبد سلطانیه مقبرهٔ اُلجایتو است که در سال 702 تا 714 در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری اسلامی و ایرانی به شمار میرود.
این بنا مسجدی است بسیار زیبا از حیث معماری و تزیین و بزرگی در دنیا مشهور است.
این بنا در سال 2005 به عنوان یکی از آثار جهانی در فهرست یونسکو قرار گرفته است
متاسفانه عکس های زیادی از زیبایی های این بنا پیدا نکردم خودم هم فرصت عکاسی نداشتم .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
درود
منم رفتم سراغ مسجد جامع یزد.
راستش این از جاهایی بوده که خودم از نزدیک که دیدم خیلی حیرت کردم.
واقعا مناره ها بلند هستند. اونقدر بلند که به زحمت میشه از فاصله نزدیک در قاب دوربین جاشون داد.
کاشی کاری بی نظیری داره و همینطور ... توضیحات ویکی کامل نیست ولی بد هم نیست البته مسجد جامع یزد - ویکیپدیا
مشاهده پیوست 203033
دو تا عکسه هم خودم داشتم از این بنا که میذارم داخل اسپویلر
بازم تاکید میکنم خیلی بلنده واقعا !این عکس ویژگی خاصی هم داره اینکه در این زمان یزد برف اومده بود و حوض جلو این گلدسته ها کاملا یخ هم زده بود. روی گنبد یه مقداری برف مونده هنوز
مشاهده پیوست 203035
اینم نمیایی از پشت این بنا هست که در پشتش یک راهرو عریض هست که برای مقاصد مختلف میشه استفاده کرد.
مشاهده پیوست 203034
البته یه چیزی رو هم اعتراف کنم. که چیزی که خودم بیشتر میپسندم اون پنج دری ها و کتیبه ها با شیشه های رنگی هست که از زیبا ترین اثارش مسجد نصیرالمک شیراز هست که یکی دیگه از دوستان گذاشته بود.
در کل دیر شد . بریم رو آنتن :دی