• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مستند زندگی پس از زندگی

Dodge Super Bee

Registered User
لایک‌ها
16,870
صداسیمان اخیرا با شبه علم میده دست مردم . ولی اساسا در قالب مذهب

دقیقا دارن کاری رو میکنن که رائفی پور و حسن عباسی انجام میدن

سرندی پیتی

Registered User
لایک‌ها
4,777
سوال این نیست که چیزی وجود داره یا نه‌.
ما چرا وجود داریم؟ محل دعوا این‌جاست. همین باعث به وجود اومدن تمدن‌ها، دین‌ها و فرهنگ‌ها شده. هرکی یه جوابی داره واسش و حتی ممکنه واسه به کرسی نشوندن جوابش آدم بکشه یا بقیه رو به خاک سیاه بشونه.

ما محکوم به اینیم که هیچ‌وقت نفهمیم واقعاً چی شد که این‌طوری شد. ولی می‌شه حدس زد که این حجم از غیرممکن‌هایی که با هم ممکن شدن و داریم تو اطراف‌مون می‌بینیم، یه داستانی پشت‌شون هست. داستان رو نمی‌دونیم، ولی از وجود "داستان" مطمئنیم.
ما طبق نظریه داروین تکامل پیدا کردیم از گونه میمون کم هوش به الان انسان باهوش
اگه اینطوریه شیر و پلنگ و پشه و ملخ چرا بوجود اومدن؟
اما اگه منظورت کل موجودات زمین و حیات هست من نمیدونم ولی دانشمندان میگن یه سری ترکیب شیمیایی باکتری باعث بوجود اومدن شده

یه سازه بی نهایت پیچیده ای هست، از زمان بیگ بنگ تا همین الان جهان داره هر ثانیه 73 کیلومتر بزرگتر میشه
چطور ممکنه سازنده نداشته باشه؟

فرص کنیم من هم وزن بوگاتی ویرون عنصر رندوم بردارم، پرت کنم تو خیابون، چقدر احتمال داره یه بوگاتی ساخته بشه؟ (حالا این یه ماشینه با کل جهان مقایسش کنیم خیلی ساده و جزئی هست)
اصلا فرض بگیریم این احتمال هم مشکلش حل شد و با چندتا عنصر رندوم ماشین خود به خود ساخته شد. اون نیرویی که جرقه اول (پرتاب کردن) رو انجام داده از کجا اومده؟ به زبان کامپیوتری اولین 0 چطور شده 1؟
تریلیارد ها سیاره وجود داره 6 میلیارد سیاره فقط و فقط شبیه زمین داخل کهکشان راه شیری هست چرا احساس میکنی زمین خاص هست و ما مرکز ثقل کهکشان هستیم و زمین با علتی خاص بوجود اومده؟
از هیچ آمدیم و به هیچ میرویم

Fifa2018

Registered User
لایک‌ها
4,313
گلم چیرا عصبانی میشی 🤣

خب منم میخوام تفکیک کنم که بحثت مذهبیه یا منطقی و علمیه
شما گفتی اونور هست بنظرم انسان از این مرحله میره اون مرحله خب عزیزم میگم بگو به چه دلیل به چه علت طبق کدوم شواهد و مستندات همچین نظری داری؟ ساکتی چیزی نمیگی :)
بلخره هرکی هر نظری داره باید از یه جایی به این نظر رسیده باشه دیگه
من برام مبهمه هر چند یه استدلال دارم(همون قضیه جنین داخل شکم مادر که از محیط بیرون بی خبره و با تولد وارد دنیای جدیدی میشه ) اما قابل استناد نیست!
شما که میگی اونور هیچی نیست بیا اثبات کن نیست

Lucky Guy

Registered User
لایک‌ها
5,094
ما طبق نظریه داروین تکامل پیدا کردیم از گونه میمون کم هوش به الان انسان باهوش
اگه اینطوریه شیر و پلنگ و پشه و ملخ چرا بوجود اومدن؟
اما اگه منظورت کل موجودات زمین و حیات هست من نمیدونم ولی دانشمندان میگن یه سری ترکیب شیمیایی باکتری باعث بوجود اومدن شده.
بالاتر پرسیدم. الان هم می‌پرسم. تکامل چشه مگه؟
وجود ما "شانسی" می‌شه با تکامل؟ 🤷‍♂️

یه سری ترکیبات شیمیایی از کجا اومدن؟ علم تا کجاشو تونسته توضیح بده؟ به نظرت علم بشر چقدره؟ ما به جز یه مشت فرمول محدود که فقط دنیای قابل درک ما رو توضیح می‌دن، چی داریم؟

parviz_r

کاربر فعال بخش کار و سرمایه
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
18,051
پیوند علم با دین و مذهب

اخیرا در قم یک عده اندیشمند نو ظهور بوجود آمدن
که تکامل و بیگ بنگ، علوم جدید با دین تطبیق میدن

مثلا

با توجه آیه 72 سوره ص
از روح خود در او دمیدم
فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ

ماوراء (طراح هوشمند، فضا نورد باستانی،...)
ژن‌های خودش به انسان( موجودی که توسط ماوراء ساخته شده) ترکیب کرده برای همین انسان از حالت میمون تبدیل به ی حیوان باهوش و اندیشمند شده، در واقع روح همون ژن‌های این خداوندگان است... ;)... :D

منبع : اینترنت

AAKH1361

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
659
جااااان !

یعنی آمار احتمالات(حتی زیر یک صدم درصد) میگه چند قطعه آهن و لاستیک بنداز تبدیل میشه بوگاتی! یهویی!
شما اگر تعداد دفعات انجام کاری رو به سمت بینهایت ببری هر چیزی شدنی
اگر مثلا یک صد میلیارد بار بی هدف به سمت اسمان تیر اندازی کنی ممکنه دقیقا یکی از تیر ها برگرده صاف بخوره وسط چشمت

بعدش هستی یک دفعه بوگاتی نساخته
بلکه شرایط اولیه ایجاد کرده (چند هزار میلیارد کهکشان ) و در هر کهکشان چند صد میلیارد سیاره از بین این سیارات یکیش تا جای که میدونیم حیات ابتدای روش شکل گرفته و طبق اصل انتخاب اصلح داروین اونهای که شرایط بهتری برای بقا داشتن زنده موندن بعد انسان به وجود امد بعد از ده ها هزار سال اختراعات پیشرفت انسان و ....
در واقع یک مسیر طی شده
شما خونه میسازی پول نمیزاری زمین یکدفعه خونه سبز بشه شرایط و امکاناتش رو ایجاد میکنی

اینم یه جا خونده بودم. تو یه سایت دیگه 73 رو دیدم. بحث روی عددش نیست. هرچقدر باشه یه چیزیو ثابت میکنه که انقدر سرعت بالاست هیچوقت نمیتونیم تهش رو ببینیم

مشاهده پیوست 1238238

همین الانم big bang یه تئوری هست. یعنی fact نشده
بعد میخوان پیدا کنن که چطور nothing تبدیل شده به something؟
283.gif
روزی که انسان از خرافات جدا شد و تلاش کرد که به حقیقت برسه توانست پرواز کنه و حتی به سیارات دیگه که نه اکسیژن نه ابی نه غذا و نه موجد زنده ای درش هست پا بزار

روزی صحبت از پرواز در اسمان هم حرف دیوانه ها بود

Dodge Super Bee

Registered User
لایک‌ها
16,870
اخیرا در قم یک عده اندیشمند نو ظهور بوجود آمدن
که تکامل و بیگ بنگ، علوم جدید با دین تطبیق میدن

این مستند هم در راستای همین بامبوله

عجیب در تلاش ن مذهبی های کشور هرجوری شده یک رابطه ای بین دین و علم ایجاد کنن وعلا اینجوری در حالت عادی روز به روز سفره کوچیک تر میشه

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,849
یه چیزی تو حرفات همیشه برام جالبه. این‌که چون انسان به صورت "خلق الساعه" به‌ وجود نیومده، پس حتماً شانسی بوده. تکامل چشه مگه؟
شانسی بودن به وجود اومدن انسان اونقدرها هم دور از ذهن نیست مشکل اینه که شما فقط اخر کار رو دارید میبینید و تصور اینکه این همه جزئیات نمیتونه شانسی باشه براتون غیر قابل باوره
بیاید به اول داستان که زندگی از یه میکروب باکتری و میکرواورگانیسم شروع شد
اینها رو با زمان و تکامل در هم بیامیزید براتون قابل لمس تر میشه
یه موضوع دیگه اینکه شانس رو براش ارزشی قائل نیستید میدونی از 900 میلیون اسپرم فقط یکی میتونه به تخمک داخل رحم برسه و تشکیل جنین بده؟
میبینی چه شانسه کمیه اما امکان پذیره
طبیعت پر هست از این مسائل با تحقیق در طبیعت خیلی راحت در میتونید به درک وجود پی ببرید

EmpireWorld

همکار بازنشسته
لایک‌ها
7,770
این مستند هم در راستای همین بامبوله

عجیب در تلاش ن مذهبی های کشور هرجوری شده یک رابطه ای بین دین و علم ایجاد کنن وعلا اینجوری در حالت عادی روز به روز سفره کوچیک تر میشه
آره من یه چند سالیه این موضوع برام جالب توجه شده و هرجا که میشه بررسیش میکنم
دقیقا داریم به اون نقطه میرسیم که سریال داره تموم میشه و دیگه داستان کشش نداره و باید هرجور شده یه داستان جدید پیدا کنن تا دوباره ملت تسخیر بشن و چه داستان بهتری از علم که بی انتهاست
حتی اگه دقت کنی دکترهای طب اسلامی هم جدیدا فکت علمی میارن در صورتی که در گذشته میگفتن اینو فلان امام گفته خوبه برو بخور سوالم نکن
ولی یه موضوعی که خیلی وقته ذهنمو درگیر کرده اینه که اگه یه روزی ماشین زمان ساخته بشه و آدما بتونن بفهمن تو گذشته واقعا چه اتفاقاتی افتاده چقدر دنیا جالبتر میشه

Lucky Guy

Registered User
لایک‌ها
5,094
شانسی بودن به وجود اومدن انسان اونقدرها هم دور از ذهن نیست مشکل اینه که شما فقط اخر کار رو دارید میبینید و تصور اینکه این همه جزئیات نمیتونه شانسی باشه براتون غیر قابل باوره
بیاید به اول داستان که زندگی از یه میکروب باکتری و میکرواورگانیسم شروع شد
اینها رو با زمان و تکامل در هم بیامیزید براتون قابل لمس تر میشه
یه موضوع دیگه اینکه شانس رو براش ارزشی قائل نیستید میدونی از 900 میلیون اسپرم فقط یکی میتونه به تخمک داخل رحم برسه و تشکیل جنین بده؟
میبینی چه شانسه کمیه اما امکان پذیره
طبیعت پر هست از این مسائل با تحقیق در طبیعت خیلی راحت در میتونید به درک وجود پی ببرید
می‌دونی مشکل من چیه؟ این‌که این احتمال، اصلاً قابل مقایسه با بقیه‌ی احتمال‌ها، مثل برنده شدن تو مسابقه‌ی اسپرم‌ها نیست. اون‌جا فاکتورهای موجود، یه مشت اسپرمه‌.

ولی تو "این لحظه‌ای که الان داره اتفاق می‌افته"، بی‌نهایت فاکتور دخیل هستن. متمرکز شدن این فاکتورها، به صورت همزمان معجزه‌ست.

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,849
من برام مبهمه هر چند یه استدلال دارم(همون قضیه جنین داخل شکم مادر که از محیط بیرون بی خبره و با تولد وارد دنیای جدیدی میشه ) اما قابل استناد نیست!
شما که میگی اونور هیچی نیست بیا اثبات کن نیست
من چیزی رو اثبات نمیکنم اما شواهد رو دارم برات میگم خودت باید نتیجه گیری کنی

جنین داخل شکم ربطی به موضوع نداره یک بذر هم زندست اما تو خاکه اب که بهش میرسه رشد میکنه و سر از خاک در میاره افتابو میبینه بعد هم میمیره ایا میشه گفت چون بذر بوده افتاب رو نمیدیده بعد اومده تبدیل به گیاه شده الان که بمیره حتما یه مرحله دیگه هم میره؟ این دیگه چه استدلالیه!
عمده تکامل انسان برعکس جانورای دیگه رو مغزش بوده یعنی بیشترین تکامل و جهش رو مغزش ایجاد شده برای همین موجودیه که بیشتر از بقیه موجودات تفکر میکنه این فکر کردن باعث بوجود اومدن توهمات زیادی تو تاریخ پیدایش انسان از اول تا الان شده حتی انسانهای غارنشینم توهمات اعتقادات داشتند اما ته داستان رو که نگاه کنی انسانم مثل همه موجودات هدف اصلیش تولید و مثل و بقا هست

بنظر من انسان غیر از مغز پیچیده تر و کاملتر هیچ فرقی با موجودات دیگه نداره و این توهماتشه که خیال میکنه بعد از مرگ چیزی بیشتر از سیاهی در انتظارشه

Dodge Super Bee

Registered User
لایک‌ها
16,870
آره من یه چند سالیه این موضوع برام جالب توجه شده و هرجا که میشه بررسیش میکنم
دقیقا داریم به اون نقطه میرسیم که سریال داره تموم میشه و دیگه داستان کشش نداره و باید هرجور شده یه داستان جدید پیدا کنن تا دوباره ملت تسخیر بشن و چه داستان بهتری از علم که بی انتهاست
حتی اگه دقت کنی دکترهای طب اسلامی هم جدیدا فکت علمی میارن در صورتی که در گذشته میگفتن اینو فلان امام گفته خوبه برو بخور سوالم نکن
ولی یه موضوعی که خیلی وقته ذهنمو درگیر کرده اینه که اگه یه روزی ماشین زمان ساخته بشه و آدما بتونن بفهمن تو گذشته واقعا چه اتفاقاتی افتاده چقدر دنیا جالبتر میشه
آخه دیگه جوابم نمیده . گنده شون رائفی پور رو فقط بسیج دانشگاه راه میده وعلا شخم مابقی هم نیست :دی

عباسی شون هم که هی هر هر کر کر میکنه خو غرب ایلان ماسک و بیل گیتس و فلان و اینا تربیت کرده که چی ! ما سردار تربیت کردیم . حتی انواع اقسام شکست های خودشون و اعمه شون رو هم پیروزی جلوه میدن و هدف رو شهادت میدونن . اونم اعمه ای که خودشون میگن در برابر آتش و ارتفاع و سم و حیوانات درنده و.... محفوظ بودن

جامعه ای که خط قرمز ش اهل بیت و سپس حجاب ـه دیگه برای بقا ایده الوژی ش هم باید دست و پا بزنن خودشونم میدونن تو دین حکومتی کسی مومن نمیشه

صفر تا صد کشور ت وابسته به غرب و شرق عالم باشه بعد ظاهر کشور رو ماورایی جلوه بدی دیگه خار مادر پارادوکس ـــه

حالا مونده این شبه علم دینی رو سیستماتیک به دانشگاه ها و...هم میبرن به زودی البته بردن یکی ش م همین دانشگاه امام صادق

شدیدا نیاز دارن به این مسائل مذهبی چه در سطح علمی چه در سطح عادی جامعه باید رواج داشته باشه که علت بقا باشه موفق بودن کاری بکنن که هرگونه نقد نزام بشه نقد دین و شرع سب النبی و این حرفا

batoobato

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
6,559
من این مستند رو ندیدم ولی در تمام موضوعاتی که کسی به دنبال اثبات ماورا از طریق علم هست در واقع داره علیه ماورا عمل میکنه و نه برعکس یک پارادوکسی همواره موجوده اونم اینه که اگر شما موفق بشید پدیده ای رو با علوم طبیعی توضیح بدید دیگه اون مسئله بخشی از علوم طبیعی خواهد بود و ماورایی نخواهد بود، ماورا تا وقتی ماورا هست که در چهارچوب علوم طبیعی توضیح پذیر نباشه!
اگر به این موضوع علاقه مندید مقاله ویتگنشتیان در باب متافیزیک رو مطالعه کنید اونجا به تعاریف متافیزیک از دید کانتی و هایدگر پرداخته و توضیح داده که چرا وجود متافیزیک اساسا باورپذیر نیست، نمیدونم ترجمه فارسی ازش هست یا خیر ولی انگلیسی و آلمانیش هست اگر سرچ کنید در گوگل

Last edited:

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,849
می‌دونی مشکل من چیه؟ این‌که این احتمال، اصلاً قابل مقایسه با بقیه‌ی احتمال‌ها، مثل برنده شدن تو مسابقه‌ی اسپرم‌ها نیست. اون‌جا فاکتورهای موجود، یه مشت اسپرمه‌.

ولی تو "این لحظه‌ای که الان داره اتفاق می‌افته"، بی‌نهایت فاکتور دخیل هستن. متمرکز شدن این فاکتورها، به صورت همزمان معجزه‌ست.
بله موجود شدن این همه فاکتور کنار هم شگفتیه واقعا هم شگفتیه خودمم به همین معتقدم
وقتی اینچیزا رو دنبال و مطالعه میکنم واقعا لذت میبرم از طبیعت

Lucky Guy

Registered User
لایک‌ها
5,094
من این مستند رو ندیدم ولی در تمام موضوعاتی که کسی به دنبال اثبات ماورا از طریق علم هست در واقع داره علیه ماورا عمل میکنه و نه برعکس یک پارادوکسی همواره موجوده اونم اینه که اگر شما موفق بشید پدیده ای رو با علوم طبیعی توضیح بدید دیگه اون مسئله بخشی از علوم طبیعی خواهد بود و ماورایی نخواهد بود، ماورا تا وقتی ماورا هست که در چهارچوب علوم طبیعی توضیح پذیر نباشه!
چرا واقعاً؟ سوال من بوده همیشه. ماوراء تعیین می‌کنه ۲+۲ همیشه باید ۴ باشه. ما کشفش می‌کنیم، پس مال ما می‌شه؟ ما فقط کشف کردیم چه اتفاقی افتاده. نمی‌دونم چرا دونستن دلیل یه چیز، باعث پوچ شدن اون باید بشه؟

Dodge Super Bee

Registered User
لایک‌ها
16,870
شب به این عزیزی چقدر کفر میگن علاهو اکبر

چه مسلمونایی هستید که نمیدونید این حرفا مصداق بارز کفره :/

batoobato

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
6,559
چرا واقعاً؟ سوال من بوده همیشه. ماوراء تعیین می‌کنه ۲+۲ همیشه باید ۴ باشه. ما کشفش می‌کنیم، پس مال ما می‌شه؟ ما فقط کشف کردیم چه اتفاقی افتاده. نمی‌دونم چرا دونستن دلیل یه چیز، باعث پوچ شدن اون باید بشه؟
باعث پوچ شدن نمیشه، شما میگین متافیزیک یا ماورا یا هر چیزی که اسمش رو میگذارید اساسا علوم به پدیده ها سوار نیستند علوم مدلهایی هستند برای توضیح پدیده ها حالا وقتی شما پدیده رو با علوم توضیح میدید یعنی اون رو در ظرف علوم گنجوندید. پدیده ها مستقل از علوم وجود دارند و علوم فقط ابزاری تعریف شده برای مشاهده هستند، حرف اینه که وقتی با علوم پدیده رو توضیح میدید یعنی اون ماهیت ماورایی رو گرفتید ازش چون برای اون تعریفی مشخص معین کردید

Lucky Guy

Registered User
لایک‌ها
5,094
باعث پوچ شدن نمیشه، شما میگین متافیزیک یا ماورا یا هر چیزی که اسمش رو میگذارید اساسا علوم به پدیده ها سوار نیستند علوم مدلهایی هستند برای توضیح پدیده ها حالا وقتی شما پدیده رو با علوم توضیح میدید یعنی اون رو در ظرف علوم گنجوندید. پدیده ها مستقل از علوم وجود دارند و علوم فقط ابزاری تعریف شده برای مشاهده هستند
من توضیح‌پذیر بودن وقایع رو در تضاد با "داشتن خالق" یا "هدفمند" بودن‌شون نمی‌بینم. این غرور کاذبه بشره که احساس می‌کنه تونسته سوار جهان بشه. در حالی که هنوز برای بقای خودش، ناتوانه.

batoobato

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
6,559
من توضیح‌پذیر بودن وقایع رو در تضاد با "داشتن خالق" یا "هدفمند" بودن‌شون نمی‌بینم. این غرور کاذبه بشره که احساس می‌کنه تونسته سوار جهان بشه. در حالی که هنوز برای بقای خودش، ناتوانه
من منکر وجود خالق نشدم، ببینید اساسا کسانی هستند که میگویند پدیده های هستند که در متافیزیک جای میگیرند و بعد به دنبال توضیح علمی با ابزار علمی برای اون پدیده ها هستند حرف من اینست که اگر تعریف علمی برای پدیده ای پیدا کنیم دیگه اون پدیده متافیزیکی نیست ‌و میشه فیزیکی، اینکه خالق برای این پدیده ها وجود داره یا خیر یک بحث دیگری هستش

batoobato

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
6,559
بینید اصل علوم ابطال پذیر بودن اون هست یعنی شما نمیتونید پدیده ای رو علمی بدونید ولی نشه ابطالش کرد در حالی که حرف هایی که در مورد وجود یا عدم وجود پرودگار زده میشه همگی ابطال ناپذیرند، اساسا اثبات وجود خدا تن به علمی شدن نمیدهد چون باید ابطال پذیر بشود
پ.ن: بنده خدا باور هستم ولی این ربطی به توضیح پذیر کردنش از طریق علوم نداره

بالا