فعال کردن xmp کفایت میکند .این اخرین سواله. تو مشخصات مادربورد anniversary نوشته 1866(oc) این یعنی باید اورکلاک بشه تا کار کنه یا با همون xmp هم کار میکنه؟ و xmp رو سلامت مادربورد در دراز مدت تاثیر منفی نداره؟ شرمنده زیادی شد.
xmp کاربردش چیه؟ فعال بودن و نبودنش چه فرقی ایجا میکنه؟ ممنون بازم
روشن کردن xmp در صورتی که رم تون ساپورت میکنه پیشنهاد میشه چون از حداکثر توان رم استفاده میشه و این سرعت داده ها رو بین رم و سی پی یو بهتر میکنه و تا اونجایی که میدونم ضرری نداره و یکی از نقاط قوت مادبرد ها با چیپست های اینتل هستشاین اخرین سواله. تو مشخصات مادربورد anniversary نوشته 1866(oc) این یعنی باید اورکلاک بشه تا کار کنه یا با همون xmp هم کار میکنه؟ و xmp رو سلامت مادربورد در دراز مدت تاثیر منفی نداره؟ شرمنده زیادی شد.
حالا به نظرتون این مدل گیگابایت با این مدل رم که دارم مشکلی نداره؟ چون این رم تازه گرفتم و اگه ساپورت نکنه به مشکل برمیخورم برای اطمینان بیشتر چه کاری رو پیشنهاد میدیدهمه رمها رو امکان تست ندارند . فقط یکسری مشخص لیست میشه تو QVL LIST
الان آواژنگ این رم ها رو وارد میکنه . چون گیگابایت هم میاره قبلش این مورد سازگاری رو تست میکنه . چون خیلی از مشتریان کلا خریدشون از محصولات آواژنگ میکنند .حالا به نظرتون این مدل گیگابایت با این مدل رم که دارم مشکلی نداره؟ چون این رم تازه گرفتم و اگه ساپورت نکنه به مشکل برمیخورم برای اطمینان بیشتر چه کاری رو پیشنهاد میدید
طبق اسکرین شات و نظر سایت اسوس تو حالت xmp ماکزیمم 1600 mhz هست .آقا یه مورد جالب بر خوردم مادربرد Asus H81M-C توی توضیحاتش توی بیشتر سایت ها نوشته رم ساپورت 1066 - 1333- 1600 ولی گزینه xpm هم در بایوس ساپورت میکنه وقتی این گزینه رو فعال کردم تا 2999 مگاهرتز شد حالا سوالم اینه رم من الان روی سیستم geil evo veloce هستش که xpm رو هم ساپورت میکنه سوالم اینه وقتی رم من 1600 هستش باز کردن این xmp چه فایده ای میتونه داشته باشه زمانی که مادبرد برای 1600 ساخته شده البته توی خود سایت ایسوس رفتم توضیحاتش نوشته بود که بالاتر از 1600 هم میشه گذاشت ولی آیا این از نظر شما منطقیه وقتی رم 1600 هستش این گزینه رو فعال کنم؟ و اینکه اگه واقعا H81M-C رم تا 3000 رو ساپورت میکنه دیگه مادبردم عوض نکنم ممنون میشم راهنمایی کنین
این نوشته های خود سایت Asus هستش
مورد آخر که با رنگ قرمز گذاشتم یعنی میگه بالاتر از 1600 هم میتونیم استفاده کنیم ؟
2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1600/1333/1066 MHz Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
* Hyper DIMM support is subject to the physical characteristics of individual CPUs.
* Refer to www.asus.com for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
* Due to Intel® chipset limitation, DDR3 1600 MHz and higher memory modules on XMP mode will run at the maximum transfer rate of DDR3 1600 Mhz.
بایوس مادربرد آپدیت کردم عکس های رو میذارم تا بهتر متوجه بشین که واقعا فرکانس تا 3000 داره ساپورت میکنه ولی رم بالاتر از 1600 رو هنوز تست نکردم روی مادبرد به نظرتون میتونم رم بالاتر از 1600 هم روی این مادبرد جواب میده؟
خوب در حالت پیش فرض فرکانس بر روی 1600 هستش دیگه این حالت xmp چه نیازی بود گذاشته بشه وقتی 1600 بیشتر استفاده نمیکنه تنها مزیتش در صورت پیدا نکردن رم با فرکانس 1600 هستش که میتونیم رم های جدید با فرکانس بالا رو در حالت xmp بر روی مادربرد قرار بدیم و استقاده کنیم حالا اینکه که رم با سرعت بالاتر بگیریم مثلا 2900 بگیریم ولی 1600 بیشتر استفاده نشه تاثیرش زیاده ؟طبق اسکرین شات و نظر سایت اسوس تو حالت xmp ماکزیمم 1600 mhz هست .
شما رم باس 1600 با cl7 بگیرخوب در حالت پیش فرض فرکانس بر روی 1600 هستش دیگه این حالت xmp چه نیازی بود گذاشته بشه وقتی 1600 بیشتر استفاده نمیکنه تنها مزیتش در صورت پیدا نکردن رم با فرکانس 1600 هستش که میتونیم رم های جدید با فرکانس بالا رو در حالت xmp بر روی مادربرد قرار بدیم و استقاده کنیم حالا اینکه که رم با سرعت بالاتر بگیریم مثلا 2900 بگیریم ولی 1600 بیشتر استفاده نشه تاثیرش زیاده ؟
شما رم باس 1600 با cl7 بگیر
رم با تایمینگ خوب cl7 خیلی موثر هست . عملا تفاوتی با فرکانس بالاتر بصورت محسوس مشاهده نمیشه . ساپورت مادربرد شما هم از پردازنده های corei5-corei7 بله کار میکنه . ولی ریسکه چون سیستم تغذیه این مادربردها کیفیت لازم رو نداره به شخصه به کسی چنین کاری رو توصیه نمیکنم . حداقل چیپ h97 رو پیشنهاد میدم .به نظرتون مادبردم عوض کنم بهتره الان یا با همین سر کنم ؟ منظورم H81M-C هستش چون تازه گرفتم 1 ماهه ولی به خاطر نداشتنSLI (حالا اینش خیلی هم مهم شاید نباشه) و عدم ساپورت بیشتر از 1600 میخواستم یه مادربرد دیگه بگیرم اصلن به نظر شما سی پی یو i5 4690 یا i7 4790 روی H81M-C خوب جواب میده ؟ (الان G322 روی سیستم هستش ولی بعدا i5 یا i7 میخواستم بگیرم) البته بایوس رو آپدیت کردم و در اینکه این سی پی یو ها رو ساپورت میکنن مشکلی نیست منظورم بهره بردن از کیفیت خوب این سی پی یو ها هستش
پس تغییر مادربرد بدم اول بعدش برم سمت cpu i5 یا i7 همون GIGABYTE Z97 که گفتین رو احتمال زیاد میگیرم چون به قول شما چیپ قوی میخواد برای سری i7 یا i5 ولی وقتی سازنده مادربرد اینو میدونست چرا سری بالاتر cpu های هاسول (منظورم i5 یه بالاست) رو برای این مادربرد قرار داده (فقط بازار گرمی بوده؟ یا چیز دیگه ای؟رم با تایمینگ خوب cl7 خیلی موثر هست . عملا تفاوتی با فرکانس بالاتر بصورت محسوس مشاهده نمیشه . ساپورت مادربرد شما هم از پردازنده های corei5-corei7 بله کار میکنه . ولی ریسکه چون سیستم تغذیه این مادربردها کیفیت لازم رو نداره به شخصه به کسی چنین کاری رو توصیه نمیکنم . حداقل چیپ h97 رو پیشنهاد میدم .
ساپورت کردن یک مسئله هست . نهایت استفاده از پتانسیل پردازنده هم یک چیز دیگست .پس تغییر مادربرد بدم اول بعدش برم سمت cpu i5 یا i7 همون GIGABYTE Z97 که گفتین رو احتمال زیاد میگیرم چون به قول شما چیپ قوی میخواد برای سری i7 یا i5 ولی وقتی سازنده مادربرد اینو میدونست چرا سری بالاتر cpu های هاسول (منظورم i5 یه بالاست) رو برای این مادربرد قرار داده (فقط بازار گرمی بوده؟ یا چیز دیگه ای؟
آره تقریبا همینایی بود که شما گفتین فقط فرق بین 4 فاز با 6 فاز رو درست متوجه نشدم تفاوت دیگه اش توی چیپ صدا هم هستش مدل z97-k از چیپ ALC887 بهره میبره ولی چیپ صدای Z97-C چیپ ALC892 داره که به روزتره این تفاوت در چیپست های LAN که برای Z97-K این مدل هستش :تفاوت اصلی در قسمت تغذیه دو مادربرد هست asus z97-k دارای 4 فاز هست ولی asus z97-c دارای 6 فاز هست .مدل k دارای پورت esata نیست .چیپ شبکه مدل c اینتل هست ولی در مدل k چیپست realtek هست .
در مورد تعداد فاز قسمت تغذیه پردازنده هر چقدر تعداد فاز بیشتر باشه فشار کمتری به این قسمت میاد .آره تقریبا همینایی بود که شما گفتین فقط فرق بین 4 فاز با 6 فاز رو درست متوجه نشدم تفاوت دیگه اش توی چیپ صدا هم هستش مدل z97-k از چیپ ALC887 بهره میبره ولی چیپ صدای Z97-C چیپ ALC892 داره که به روزتره این تفاوت در چیپست های LAN که برای Z97-K این مدل هستش :
Realtek® 8111GR, 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring Turbo LAN
ولی برای مدل Z97-C این مدل هستش :
Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring Turbo LAN
Intel® LAN- Dual interconnect between the Integrated LAN controller and Physical Layer (PHY)
حالا سوالم اینه چقدر تاثیر داره در سرعت نت ؟ (چون گیم آنلاین انجام میدم این برام مهم بود که تاثیرش چقدر میتونه باشه)
خوب قیمتشونم فضایی بالاستدر مورد تعداد فاز قسمت تغذیه پردازنده هر چقدر تعداد فاز بیشتر باشه فشار کمتری به این قسمت میاد .
چیپ شبکه اینتل یه سر و گردن از realtek از هر لحاظی بالاتر هست . ولی به چیپ های killer e2200 به مادربردهای گیمینگ گیگابایت نمیرسد .
همچنین چیپ صوتی Realtek ALC1150 بر روی مادربردهای گیمینگ گیگابایت .