به نقل از alirezaxp :
من هم حرف شما رو قبول دارم منتهی چه چیزی باعث شده که در لب تاپ ها تمايل به سمت اينتل بره ؟ در حقيقت amd athlon 64 با معرفي تكنولوژي cool in quite موفق شده كه در دهن مردم رو ببنده ولي چرا باز هم شركت هايي نظير توشيبا و فوجيتسو زيمنس و ...با وجود كارايي بالاي athlon 64 حاضر به استفاده از اون نشده اند ؟ اگر مشكل مصرف باتري هستش كه athlon 64 mobile تونسته تا حدي مشكل رو برطرف كنه تازه مصرف باتريش نسبت به cetntrino بيشتره وگرنه قابل رقابت با p4 هستش ديگه چه بهونه اي وجود داره ؟ تازه از بين كمپاني هايي كه نوت بوك با cpu athlon 64 توليد مي كنند acer از athlon 64 mobile استفاده كرده ولي hp compaq از athlon 64 ؟ خود amd هم athlon 64 رو به سه دسته تقسيم كرده athlon 64 و athlon 64 for notebooks و athlon 64 mobile كه تو اين لينك مي تونيد ببينيد
http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.html?redir=GIHM01 حالا آيا athlon 64 پيشنهاد خوبي براي يك نوت بوك با كارايي و سرعت بالا هست ؟
بحث پيرامون اين مطلب بسيار گسترده است ولي خوشحالم كه سوال بسيار خوبي نموديد.دوست گرامي ابتدا توجه داشته باشيد كه موضوع انتخاب يك لپتاپ با توجه به نوع كاربري شما مشخص مي شود.يعني اينكه شما بر اساس چه نيازمندي و يا چه الويتي اقدام به تهيه يك لپتاپ مي نماييد,هرچند كه اين سوال و اين يادآوري براي دوستان تكراري است,ولي گفتن آن خالي از لطف نيست.تمامي تلاش بنده نيز بر اين بوده كه ديدگاه غالب خريد در يك رايانه روميزي را به لپتاپ منتقل ننماييم.هر تيپ لپتاپ سليقه خاصي را ارضا خواهد كرد و بنابراين شما بر خلاف رايانه روميزي نمي توانيد لپتاپي انتخاب كنيد كه تمامي محسنات را با هم داشته باشد,گذشته از اينكه اين روند بسيار جوان و پويا است و تقريبا پا به پاي قطعاتي كه براي نوع روميزي توليد و عرضه مي شود در لپتاپ چنين حالتي به همان مقياس ديده نمي شود.ديگر اينكه بازهم از شما مي پرسم چرا به نوع پردازنده 64 بيتي علاقه منديد؟آيا تاكنون توانسته ايد از تمامي امكانات رايانه روميزي خود بخوبي بهره بريد كه اكنون مي خواهيد تجربه خويش را بر روي لپتاپ آنهم با اين نوع پردازنده آزمايش كنيد؟دقت كنيد كه هدف از اين بحث كنكاش فكري شما نمي باشد,بلكه مي خواهم دقيقا همان چيزي را انتخاب كنيد كه واقعا نيازمند آن هستيد نه آن چيزي كه خواستار آن هستيد.پس هدف از اين مقال به هيچ وجه تخطئه هيچ كس نبوده و نيست.
بياييد مسئله را از منظر ديگري بنگريم.من اگر در اين باره مي خواستم تصميم گيري نمايم,ابتدا سعي مي نمودم با صرف هزينه كمتري نسبت به تهيه يك لپتاپ,همين تجربه را در مورد يك سيستم روميزي كه نسبت به نوع لپتاپ از تنوع و انعطاف قطعات بيشتري بهره مي برد استفاده نمايم.آيا گسترش و تنوع محصولات از نظر سخت افزاري و نرم افزاري دقيقا در همان حدي است كه من از آن انتظار دارم؟درست است كه تا چندي ديگر سيستم عامل 64 بيتي در نسخه نهايي شده اش به بازار عرضه مي شود,ولي مي دانيد چه مدت طول مي كشد تا اشكالات آن برطرف شده و سپس قابليت گسترش آن به لپتاپ فراهم شود؟همين حالا مي بينيد كه در نوع 32 بيتي آن با مشكلات خاص آن مواجهيم(از نصب و وصل سرويس پك ها بگيريد تا پچ هاي گوناگون).
نكته ديگر اينكه قابليت و كارايي و قدرت و كيفيت چهار كلمه كاملا تخصصي با بار مفاهيم متفاوتند.وقتي شما كيفيت را در نظر مي گيريد به آتلون فكر ميكنيد,وقتي به كارايي فكر مي كنيد به ياد اينتل خواهيد افتاد,وقتي به قدرت فكر مي كنيد به ياد نوع 64 بيتي مي افتيد و وقتي قابليت را در نظر ميگيريد به ياد پردازنده هاي دو هسته اي خواهيد افتاد.نمي خواهم بگويم كه اين كلمات وحي منزل است, بحث تنها پيرامون لپتاپ است و باور كنيد درك اين مطالب براي من هم در ابتدا سخت بود.مهم اين است كه آيا بدرستي درك متناسبي از آن در ذهن خويش داريم يا خير؟
اگر ميبينيد كه مثلا شركتي در اين نوع پردازنده بر روي لپتاپ سرمايه گذاري مي كند و شركتي خير,دلايل بسيار در اين موارد نهفته است.علاوه بر اينكه برخي شركت ها ريسك پذيرند و خواستار بالاتر رفتن ارزش سهام خويش در اين بازار پر رقابت و پر هياهو با به اثر گذاري بيشتر براي در اختيار گرفتن سهم بيشتر در فروش و يا استفاده از سهم واگذار شده شركتي ديگر در عرصه يك محصول ناموفق در بازار هستند,عملا خواهان پيشتاز بودن در اين زمينه مي باشند و مي توانند شما را با ترفند هاي تجاري مختلف كه از تبليغات ساده بازار يابي شروع شده و به تدريج روش هاي پيچيده تري جايگزين آن مي شود,جذب محصول خويش نمايند بي آنكه بدانيد براي چه اقدام به تهيه آن محصول نموده ايد و يا مي نماييد..در نقطه مقابل برخي شركت ها نظير آنچه كه شما ذكر نموديد,كمي محتاطانه تر عمل مي نمايند و ابتدا مي خواهند به درك درستي از بازار يابي آن برسند و سپس به توليد در آن راستا اقدام ورزند.اين امر بيشتر در ارتباط با شركت هايي اتفاق مي افتد كه از سهام نسبتا خوبي در بازار فروش بهره مندند و حاضر به ريسك نيستند و البته تا حدودي نيز جلب اعتماد خريدار را نموده اند.يادتان باشد در دنياي امروز تبليغات بسيار پيچيده تر از آني شده اند كه شما فكر مي كنيد و ارتباط كلامي موثرترين راه براي بازاريابي و فروش درباره عرضه يك محصول جديد است.اين ارتباط را خريداران يا همان مصرف كنندگان نهايي و يا كاربران تامين مينمايند.مثال ساده تر:بنده از يك
لپتاپ ايسر بهره مي برم و چون كارايي آن بر من اثبات شده است شما را دعوت به استفاده ازآن ميكنم.آيا وسوسه نمي شويد تا يك مدل از آن را بيازماييد؟در حالي كه اصلا چنين كاري نمي كنم و سعي من برآن است كه اطلاعات صحيح تري بدون حب و بغض در اختيار شما قرار دهم تا خودتان بتوانيد بر اساس آن انتخاب و نه جهت گيري نماييد.
چراكه لپتاپ من نيازهاي مرا با توجه به كاربري خاص من از لپتاپ تعريف مي نمايد و نه نياز شما را.پس صرفا به گفته هاي من استناد نكنيد و خودتان جستجوي بيشتري انجام دهيد تا لذت افزايش معلومات خود را كه غني تر و پربار تر مي شود را بچشيد.
در اين ميانه اينتل امتحان خود را بخوبي پس داده و آتلون بخصوص نوع 64 آن هنوز در ابتداي راه توليد و عرضه خود است و قبول كنيد وقتي شركتي در راستاي قرارداد با اينتل به سود خوبي دست مي يازد,كمتر سياست كاري خود را بر پايه موارد ديگر قرار مي دهد- مگر اينكه همانطور كه گفتم-قدرت ريسك كردن آن را داشته باشد.اگرچه به غلط گفته مي شود سود اين كار را مصرف كننده نهايي ميبرد...
حال فكر ميكنم مي توانيد جواب سوال نهايي خود را با توجه به تحليل بالا بخوبي دريابيد.اگرچه من همواره سعي مي كنم كلي صحبت كنم تا خداي ناكرده امكان تصور توهين از مفاد آن استشمام نشود.آنچه گفتم نظر شخصي من بود با توجه به آنچه به آن رسيده ام بي آنكه شما را مصر به قبول آن نمايم.
آتلون 64 فوق العاده است اگر كاربرد آن در آينده گسترش يابد و ببينيم آيا همين گسترش در لپتاپ هم پاسخ گو است يا خير؟سخن در اين رابطه هم اكنون زود است.بايد صبر كرد و ديد.حال شما جزو كدام دسته ايد؟مي خواهيد ريسك كنيد يا ترجيح مي دهيد دست به عصا حركت كنيد؟انتخاب با شماست...
ببخشيد اگر پاسخ طولاني و يا كلي شد,باور كنيد هيچ گاه نخواسته ام چنين صحبت كنم چرا كه به فلسفه بافي مي ماند :lol: