• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: کار عمده آپانديس در بدن مهار بعضي از عفونتها به مقدار خفيف است و برداشتن آن هيچ عارضه‌اي براي بدن ايجاد نمي‌کند.

دکتر قباد سليمي متخصص بيماريهاي داخلي در گفت‌وگو با «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه کرمانشاه - گفت: آپانديس يک زائده در ابتداي کلون (روده بزرگ) و پر از غدد لنفاوي است و در واقع جز سيستم ايمني بدن محسوب مي‌شود، ولي کار پيشرفته‌اي را در بدن انجام نمي‌دهد و سريعاً التهاب پيدا مي کند که اين التهاب باعث ايجاد آپانديسيت مي شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه در ادامه با اشاره به اين که آپانديسيت يک واريته حاد بسيار دردناک است، گفت: آپانديسيت در اکثر موارد نياز به جراحي دارد و به ندرت ممکن است با درمان طبي فروکش کند.

وي خاطرنشان کرد: هر نوع بيماري عفوني که از طريق خوراک و ديگر راهها وارد بدن شود و آپانديس را درگير کند علت ايجاد آپانديسيت به شمار مي رود.

سليمي با بيان اين که در اين بيماري ابتدا مجاري آپانديس بسته مي‌شود و بعد از بسته شدن عفونت در پشت آن تجمع پيدا مي‌کند و آپانديس ملتهب مي‌شود، اظهاركرد:‌ در صورت تشخيص سريع و انجام عمل جراحي هيچ مشکلي براي فرد ايجاد نمي‌شود، ولي اگر دير اقدام شود ممکن است آپانديس بترکد و باعث انتشار چرک در بدن شود که در اينصورت بسيار خطرناک است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي

به گفته محققان استراليايي، تاثير ضد سرطاني ورزش ناشي از افزايش ميزان پروتييني است كه با جلوگيري از رشد سلولي ، مرگ سلول را درپي‌دارد.

به گزارش رويترز هلث از نيويورك، اين پروتئين كه ‪ IGFBP-3‬نام دارد از فعاليت پروتئين ديگري به نام ‪ IGF-1‬جلوگيري مي‌كند و از اين طريق مانع از تاثير پروتيين ‪ IGF-1‬بر رشد سلولي مي‌شود.

دكتر "اندرو ام. ام. هايدان" و همكارانش در دانشكده پزشكي "ماناش" در "ملبورن" در يك مطالعه بزرگ سرطان روده بزرگ و راست روده را بررسي كردند.

در اين مطالعه ‪ ۴۱‬هزار و ‪ ۵۲۸‬بزرگسال بررسي شدند.

محققان در اين مطالعه شاخص جرم بدني معيار و سطح فعاليت‌هاي بدني را با سطح معيار ‪ IGF-1‬و يا ‪ IGFBP-3‬مقايسه كردند.

بررسي ‪ ۴۴۳‬بيمار مبتلا به سرطان روده بزرگ بيش از ‪ ۵‬سال ادامه داشت.

در اين مطالعه ديده شد افزايش ميزان ‪ IGFBP-3‬در بدن افرادي كه از نظر جسمي فعال بودند با ‪ ۴۸‬درصد كاهش مرگ و مير ناشي از سرطان روده بزرگ ارتباط داشت، اما هيچ ارتباطي با ‪ IGF-1‬ديده نشد.

در افراد كم تحرك ارتباطي ميان ‪ IGF-1‬و يا ‪ IGFBP-3‬با نجات از سرطان روده بزرگ مشاهده نشد.

هايدن گفت: فعاليت جسمي مي‌تواند ميزان ‪ IGFBP-3‬را در بدن افزايش دهد.

اين پروتئين به نوبه خود ميزان ‪ IGF-1‬آزاد را در بدن كاهش مي‌دهد.

‪ IGF-1‬با تحريك رشد سلولي از مرگ سلول جلوگيري مي‌كند و با اين كار به تشكيل رگ‌هاي خوني جديد كه براي رشد و نمو تومورها ضروري هستند كمك مي‌كند.

ساير مطالعات انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهد ورزش بيشتر خطر ابتلا به سرطان را كمتر مي‌كند. اما مطالعه جديد به بررسي تاثير فعاليت جسمي بر پيش آگهي سرطان روده و ساوزكارهاي احتمالي در اين زمينه پرداخته است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي

پزشكان تزريق واكسن آنفلوانزا را در نوزادان ‪ ۶‬تا ‪ ۲۴‬ماهه بي‌خطر مي‌دانند.

دكتر "مايكل جي. گوودمن" از "بنياد تحقيقات هلث پارتنرز" در "مينياپوليس" به رويترز هلث در نيويورك با اظهار اينكه تزريق واكسن آنفلوانزا عوارض جانبي شديدي در نوزادان ندارد از والدين خواست كودكان خود را در برابر اين بيماري محافظت كنند.

گوودمن تصريح كرد: علت اصلي توصيه اين واكسن به كودكان و نوزادان بيمار شدن شديد آنها در پي ابتلا به آنفلوانزا است.

وي افزود: مطالعات متعدد چند سال گذشته نشان داده است ميزان بستري شدن نوزادان به علت ابتلا به آنفلوانزا مشابه افراد بالاي ‪ ۶۵‬سال است.

گوودمن و همكارانش ايمني سه نوبت تزريق واكسن آنفلوانزا را در بيش از ‪ ۱۳‬هزار نوزاد ‪ ۶‬تا ‪ ۲۳‬ماهه بررسي كردند.

به گزارش محققان، هيچ آثار مضري كه با اولين تزريق واكسن آنفلوانزا ارتباط زيادي داشته باشد مشاهده نشد.

التهاب گلو بيشتر پس از دومين تزريق از سه نوبت تزريق واكسن آنفلوانزا، ديده شد، اما در عين حال به نظر مي‌رسد اين تزريق نيز از ابتلا به سينوزيت پيشگيري كند.

اين محققان متذكر شدند: دريافت هر نوبت از واكسن آنفلوانزا مصونيت زيادي در برابر آنفلوانزا ايجاد مي‌كند.

محققان در نتيجه‌گيري اعلام كردند، اين مطالعه نشان مي‌دهد عوارض شديدي كه احتمالا به تزريق واكسن آنفلوانزا به نوزادان ربط داده مي‌شوند، غير معمول هستند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تهران بزرگ،خبرگزاري جمهوري اسلامي

رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان گفت: هيستامين موجود در ماهي‌تن سلامت جامعه را به خطر مي‌اندازد.

دكتر " آراسب دباغ مقدم " روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: هيستامين سبب بروز علايم آلرژيك در مخاط دهان و لب‌ها به همراه سوزش و التهاب لب و دهان و نيز بروز علائم سيستميك همچون برافروختگي، افزايش ضربان قلب، افت فشار خون، شوك و حتي مرگ مي‌شود.

وي اظهار داشت: اگر پس از صيد، اين ماهي‌ها در شرايط مناسب نگهداري نشوند، جمعيت ميكروبي در بافت‌هاي بدن آن‌ها زياد شده و "هيستيدين" بدن‌شان بر اثر عمل "دكربوكسيلاسيون" توسط آنزيم‌هاي ميكروبي به "هيستامين" تبديل مي‌شود.

دباغ مقدم افزود: بر اين اساس، مسئولان كنترل كيفي و دامپزشكاني كه در كارخانه‌هاي كنسروسازي به عنوان ناظر فني بهداشتي حضور دارند بايد از مصرف قسمت‌هايي از ماهي تن كه داراي هيستامين بوده در تهيه كنسرو خودداري كنند تا سلامت جامعه به خطر نيفتد.

رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان گفت: ماهي‌هاي تن جزو ماهي‌هايي هستند كه به اصطلاح "ماهي جست و خيزكننده " ناميده مي‌شوند و اسيد آمينه هيستيدين موجود در عضلات آن به طور طبيعي از ماهي‌هاي ديگر بيشتر است.

وي افزود: براي حفظ سلامت ماهي تن بايد صيد ماهي با كشتي‌هاي صنعتي كه داراي سردخانه است انجام شود و نگهداري آن نيز در درون كشتي به صورت بهداشتي و در سردخانه صورت گيرد.

دباغ مقدم اظهار داشت: حضور ناظر دامپزشكي در كشتي‌هاي صيادي به منظور نظارت بر كيفيت ماهي‌هاي صيد شده و نحوه نگهداري اصولي آن‌ها ضروري است.

وي افزود: در كارخانه نيز به منظور حفظ سلامت ماهي، ماهي بايد تا قبل از فرآوري در سردخانه نگهداري شده و شرايط نگهداري آن كاملا بهداشتي باشد تا از افزايش بار ميكروبي و تبديل "هيستيدين" به "هيستامين" در ماهي جلوگيري شود.

رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان با اشاره به ارزش غذايي ماهي‌تن، گفت: ماهي‌تن حاوي امگا‪ ۳‬است كه در بسياري از موارد مي‌تواند جايگزين مناسبي براي گوشت قرمز باشد.

وي افزود: گوشت ماهي تن نسبت به گوشت‌هاي قرمز داراي آب بيشتر و چربي كمتر است ، اسيدهاي آمينه ضروري آن معادل انواع ديگر گوشت‌ها بوده و نيز هضم آن نسبت به گوشت‌هاي ديگر راحت‌تر است.

وي يادآورشد: مصرف ماهي تن دو بار در هفته به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي عروق كرونر قلب و فشار خون موثر بوده و نيز به تكامل دستگاه عصبي در كودكان كمك مي‌كند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
سنندج ، خبرگزاري جمهوري اسلامي

براساس تحقيقات به عمل آمده توسط چند تن از اساتيد دانشگاه علوم پزشكي كردستان و تهران، شهرستان بيجار در اين استان از مناطق آندميك ( داراي شيوع بالا ) بيماري تب راجعه در كشور مي‌باشد.

تب راجعه يا بازگرد توسط كنه‌ها به انسان منتقل شده و ناقل آن كنه‌اي از نوع اورنيتودروس تولوزاني و عامل آن بورليا پرسيكاي موجود در اين كنه مي- باشد.

اين تحقيقات توسط دكتر " نادر اسماعيل نسب " استاديار گروه اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي كردستان، دكتر " جواد رفيع نژاد " استاديار گروه حشره شناسي و " اميد بنفشي " كارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران انجام شده است.

مجريان اين طرح تحقيقاتي كه به صورت مطالعه توصيفي انجام شده، با جمع آوري هشت هزار و ‪ ۵۳۷‬كنه نرم، له كردن آن‌ها و تزريق به موش سوري (‪(sori‬ و خوكچه هندي (‪ (cobye‬و آزمايش آن براي وجود عامل بورليا در خون بيمار، به اين نتايج دست يافته‌اند.

محققين اين طرح يك دهم كل روستاهاي بالاي ‪ ۱۰‬خانوار شهرستان بيجار را با روش نمونه‌گيري تصادفي ساده انتخاب كرده و در هر روستا پنج مكان واقع در شمال، جنوب، شرق، غرب و مركز روستا را در نظر گرفته‌اند.

آنان به اين نتيجه رسيدند كه ميزان آلودگي كنه‌هاي اين منطقه به بورليا سه درصد بوده و در هر مرحله انجام آزمايش، آلودگيها در روستاي گل بلاغ دهستان سياه منصور مشاهده شد.

اين اساتيد معتقدند كه نگهداري دام در شرايط غيربهداشتي، سم پاشي نشدن مرتب طويله‌ها و دامها، كوهستاني بودن منطقه و همچنين نامناسب بودن ساختار روستاها و خانه‌هاي روستايي از عوامل موثر در گسترش و پراكندگي اين گونه از كنه در شهرستان بيجار مي‌باشد.

بر اساس آمارهاي موجود از ‪ ۳۶‬مورد تب راجعه كه در يك سال در سطح استان كردستان شاسايي شده ‪ ۳۴‬مورد مربوط به شهرستان بيجار مي‌باشد.

شهرستان بيجار در استان كردستان داراي يك شهر، سه بخش، ‪ ۱۱‬دهستان و ‪ ۲۵۵‬روستا با حدود ‪ ۱۲۰‬هزار نفر جمعيت است.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي

يك پزشك متخصص اورولوژي به كساني كه بايد كلسيم اضافي مصرف كنند توصيه مي‌كند بجاي قرص‌هاي كلسيم ، شير بنوشند.

دكتر "محمد علي زرگر" روز چهارشنبه گفت: ما در گذشته به بيماران توصيه مي‌كرديم براي جلوگيري از تشكيل سنگ‌هاي ادراري از مصرف شير خودداري كنند، اما اكنون به اين افراد و به ويژه كساني كه بايد كلسيم اضافي مصرف كنند توصيه مي‌كنيم شير بنوشند.

رييس نهمين كنگره اورولوژي ايران در يك نشست مطبوعاتي در آستانه برگزاري كنگره اورولوژي ايران همچنين گفت زنان يائسه لازم است روزانه ‪۶۰۰‬ گرم كلسيم مصرف كنند كه مي‌توانند به جاي مصرف قرص‌ها و يا مكمل‌هاي كلسيم روزي سه ليوان شير بنوشند.

دكتر زرگر افزود: هر ليوان شير معمولي حاوي ‪ ۲۰۰‬گرم كلسيم است كه با نوشيدن روزي سه ليوان شير همان ‪ ۶۰۰‬گرم كلسيم مورد نياز زنان يائسه فراهم مي‌شود.

وي به افرادي كه نمي‌توانند شير بنوشند توصيه كرد به جاي آن دوغ و يا ماست بخورند، اما از مصرف كلسيم اضافي بپرهيزند.

اين متخصص اورولوژي نوشيدن مايعات فراوان، كاهش مصرف مواد پروتئيني به ويژه گوشت قرمز و محدود كردن مصرف نمك را از جمله راهكارهاي پيشگيري از تشكيل سنگ‌هاي ادراري خواند.

نهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران با حضور متخصصان داخل و خارج كشور از ‪ ۱۶‬تا‪ ۱۹‬خرداد ماه امسال در سالن همايش امام علي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار مي‌شود.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
بروجرد، خبرگزاري جمهوري اسلامي

عضو انجمن زيگما شناسي و وزارت سلامت كشور آمريكا گفت: تحقيقات نشان مي‌دهد كه ‪ ۹۳‬درصد علت شيوع بيماري سرطان آلودگي محيط زيست، شامل اشعه‌ها با طول موج كوتاه، ويروس، باكتريها و مواد شيميايي مي‌باشد.

"ناصر پارسا" روز پنجشنبه در چهارمين همايش تازه‌هاي زيست شناسي كه در سرسراي دانشگاه آزاد اسلامي بروجرد برگزار شد، افزود: تنها هفت درصد علت بروز انواع بيماري سرطان درانسان ارثي است.

وي تاكيد كرد: دود سيگار چهارهزار مواد شيميايي دارد كه تاكنون ‪ ۴۰‬مورد سرطاني در آن شناسايي شده و افرادي كه پنج تا ‪ ۱۰‬سال سيگار كشيده‌اند ‪۳۰‬ درصد بيشتر از افراد غير سيگاري در معرض ابتلا به سرطان ريه هستند.

اين عضو انستيتو ملي علوم آمريكا خاطر نشان كرد: درطبيعت ‪ ۱۰۰‬هزار مواد شيميايي است كه در آب، خاك و مواد غذايي كه مصرف مي‌شود وجود دارد و انسان را گريزي از اين مواد نيست.

وي تصريح كرد: تا كنون ‪ ۳۰‬هزار نوع از اين مواد تجزيه و تحليل شده كه ‪ ۲۸۰‬نوع آن سرطانزا مي‌باشد و بدون شك از مجموع ‪ ۷۰‬هزار نوع ديگر احتمالا ‪ ۴۰۰‬مورد آن سرطانزا خواهد بود كه تاييد آن نيازمند زمان وانجام آزمايشات مختلف توسط دانشمندان است.

عضو آكادمي علوم نيويورك ادامه داد: ويروسهاي متعددي دربدن انسان وجود دارد كه ‪ ۲۰‬مورد آن سرطاني و در مورد باكتريها يك نمونه آن اگر به موقع معالجه نشود، موجب بروز سرطان معده در افراد خواهد شد.

وي اضافه كرد: اين موارد در همه كشورهاي جهان كه به نوعي با بيماريهاي سرطاني درگير هستند وجود دارد و در كشور آمريكا سال گذشته يك ميليون و ‪ ۵۰۰‬هزار بيمار سرطاني جديد وجود داشته است.

پارسا، سالم‌سازي محيط زيست و كاهش آلودگي آن، برخورداري از تغذيه سالم و درمان به موقع بيماري سرطان را عامل موثري در پيشگيري از بيماريهاي سرطاني عنوان كرد.

وي از همه نهادها بويژه محيط زيست خواست به اين موضوع به طور سطحي نگاه نكنند زيرا سالانه بيش از ‪ ۲۱۰‬ميليون دلار صرف بيماران سرطاني مي‌شود كه اگر اين مبلغ در جهت سالم‌سازي محيط هزينه شود، نتايج رضايت بخشي را به دنبال خواهد داشت.

عضو انجمن ژنتيك شناسان آمريكا افزود: در شمال ايران بيماري سرطان مري بيشتر ديده مي‌شود و در كشور آمار بيماران سرطان سينه در زنان و پروستات در مردان بيش از ساير بيماريهاي ديگر به چشم مي‌خورد.

دراين همايش كه به همت هسته علمي بسيج دانشجويي دانشگاه آزاداسلامي واحد بروجرد برگزار شد، چند نفر از استادان دانشگاه آزاد اسلامي بروجرد مطالبي درباره تاريخچه سرطان، استفاده از گياهان دارويي در درمان اين بيماريها، جنون گاوي و سرطان ريه ارايه دادند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
كاشان ، خبرگزاري جمهوري اسلامي

صاحب تئوري متابوليستي كنترل وزن در جهان گفت: سن ، جنسيت ، وراثت و فشارهاي دروني از جمله عوامل موثر بر چاقي در مردم هستند.

"احمدرضا موحدي" عصرپنجشنبه در كارگاه آموزشي "مديريت كنترل وزن" در كاشان، مصرف برخي داروهاي ضد افسردگي، ضد حاملگي و انواع كورتونها را از ديگر عوامل موثر بر چاقي ذكر كرد.

وي افزود: افراد چاق به بيماريهاي كبدي ، ديابت ، سرطان ، فشارخون ، سكته قبلي اختلالات تنفسي و مشكلات مفصلي و استخواني به خصوص در زانو، كمر و لگن مبتلا مي‌شوند.

وي ، استفاده از داروهاي چربي سوز و ضداشتها و داروهاي ديورتيك (ادرار آور) و داروهاي هرموني كه مانع جذب چربي مي‌شوند را از جمله روشهاي درمان چاقي در جهان ذكر كرد.

به گفته وي ، استفاده از داروهاي ملين نيز مي‌تواند در درمان چاقي موثر باشد براي اينكه اين داروها وقتي وارد بدن مي‌شوند، روده‌ها را مفروش كرده (ليزبودن روده‌ها) تا خواص مواد غذايي جذب بدن نشود.

صاحب تئوري متابوليستي كنترل وزن در جهان گفت: برخي پزشكان براي جلوگيري از چاقي بيماران، داروي "فن فلورامين" تجويز مي‌كنند كه اين دارو در كشور ايران بسيار مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

دكتر موحدي گفت: اين پزشكان زماني كه از دست بيماران خود براي كاهش دادن وزن آنها خسته شده باشند، اين دارو را براي آنها تجويز مي‌كنند ، كه فرد چاق پس از استفاده از آن در ماه پنج كيلوگرم وزن كم مي‌كند.

وي، ريزش مو، خراب كردن دريچه‌هاي قلب و سوء‌تغذيه را از عوارض عمده استفاده از داروي فن فلورامين براي درمان چاقي و كاهش وزن ذكر كرد.

وي تصريح كرد: استفاده از سونا، ماساژ درماني (براي پخش كردن چربي‌ها)، بهره‌گيري از كمربند لاغري و گوشواره‌هاي لاغري نيز از جمله روشهاي درمان چاقي هستند.

مسوول اداره آموزش و تحقيقات اداره كل تربيت بدني استان اصفهان نيز در اين همايش گفت: فرهنگ كشور در زمينه ورزش توسعه نيافته است و بايد همه دست اندركاران به ويژه روحانيان معزز در سخنراني‌ها خود مردم را به ورزش كردن ترغيب كنند.

"زهرا امين" با تاكيد بر علمي كردن ورزش در سطح جامعه بويژه براي مربيان ورزشي افزود: نوجوانان و جوانان اماناتي در دست مربيان هستند كه آنها بايد با بهره‌گيري و به روز كردن علم خود ، جسم آنها را پرورش دهند.

وي اظهار داشت: برخي مربيان از روي ناآگاهي هنگام تمرين‌هاي ورزشي و يا مسابقات آسيبها و زيانهايي جبران ناپذيري بر جسم ورزشكاران وارد مي‌كنند.

حجت‌الاسلام "سيدحسين **** طاهري" مسوول امور فرهنگي اداره تربيت بدني كاشان نيز در اين كارگاه با اشاره به آياتي از قرآن كريم گفت: خداوند تبارك و تعالي بر داشتن علم زياد و جسم قوي تاكيد كرده است.

كارگاه آموزشي "مديريت كنترل وزن" با هدف ارتقا سطح عملي، پرهيز از روشهاي سنتي و به روز كردن ورزش پنجشنبه شب بكار خود پايان داد.

اين كارگاه از سوي تربيت بدني كاشان با حضور بيش از يكصد تن از مربيان رشته‌هاي مختلف ورزشي در كانون الزهراي كاشان برگزار شد
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تهران بزرگ ، خبرگزاري جمهوري اسلامي

يك جراح و متخصص بيماري‌هاي چشم گفت : عفونت مجراي اشكي در نوزادان دختر شايع‌تر است.

" شاهرخ ميلان " روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: در نوزاداني كه تيغه بيني آن‌ها پهن است، ميزان ابتلا به اين بيماري بيشتر از نوزادان با بيني طبيعي است.

وي اظهار داشت: عفونت مجراي اشكي به صورت قي بستن گوشه چشم و آبريزش مكرر به طور شايع در نوزادان ديده مي‌شود.

اين جراح چشم افزود: مجراي اشكي، مسئول خروج اشك از داخل چشم به داخل بيني بوده كه در مواردي انسداد به صورت مادرزادي در قسمت‌هاي مختلف آن ديده مي‌شود.

ميلان گفت: اين بيماري يك بيماري مادرزادي بوده و نوزادان طي ‪ ۹‬ماه اول زندگي خود ممكن است به كرات دچار عفونت و اشك ريزش شوند.

اين متخصص، با اشاره به درمان اين بيماري در نوزاد، افزود: بر اساس آمار جهاني ‪۹۰‬درصد اين نوزادان تا سن ‪ ۹‬ماهگي بدون عمل جراحي بهبود يافته و فقط ‪ ۱۰‬درصد باقي مانده بايد در اتاق عمل و با بيهوشي بسيار مختصر مورد شستشو و "ميل زدن" به مجراي اشكي قرار بگيرند.

وي تاكيد كرد: اين بيماري در مراحل اوليه ابتلاي نوزاد با استفاده از قطره‌هاي آنتي‌بيوتيك مناسب و ماساژ كيسه اشكي قابل درمان است.

ميلان يادآور شد: جلوگيري از ابتلاي نوزاد به بيماري سرماخوردگي نيز در بهبودي سريع‌تر وي نقش موثري دارد.

وي افزود: در صورت عدم درمان ممكن است مجراي اشكي به طور مداوم بسته باقي مانده و كيسه اشكي به‌صورت كيست پر از چرك درآيد كه در اين صورت تنها راه درمان انجام عمل جراحي خواهد بود.

اين متخصص بيماري‌هاي چشم خاطرنشان كرد:با توجه به مادرزادي بودن اين بيماري، پيشگيري از ابتلاي نوزاد به آن امكان‌پذير نمي‌باشد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
هند با بيشترين افراد حامل ويروس "ايدز"، درصدر كشورهاي جهان آلوده به اين بيماري قرار دارد.

گزارش دوسالانه سازمان ملل درباره پيشرفت جهاني اين بيماري مسري، نشان مي‌دهد، هند در سال ‪ ۲۰۰۵‬با ‪ ۵/۷‬ميليون بيمار ايدزي نسبت به ‪ ۵/۵‬ميليون مبتلا اين ويروس در آفريقاي جنوبي، آلوده‌ترين كشور جهان است
برپايه اين گزارش، ايدز كه نخستين نمونه آن اوايل دهه ‪ ۸۰‬آشكار شد تاكنون ‪ ۲۵‬ميليون نفر را به كام مرگ كشانده است اما شمار كلي مبتلايان از ‪ ۴۰‬ميليون نفر در اواخر دهه ‪ ۹۰‬به ‪ ۳۸/۶‬ميليون نفر كاهش يافته است.

گزارش سازمان ملل نشان مي‌دهد با اقدامات پزشكي، مي‌توان بيش از ‪۲۹‬ ميليون نفر از اين بيماران را تا سال ‪ ۲۰۲۰‬از مرگ زودرس نجات داد.

در مورد هند نيز برآورد شده، فقط هفت درصد مبتلايان به ايدز مي‌توانند به اقدامات پزشكي و داروهاي لازم دسترسي داشته باشند و ‪ ۱/۶‬درصد از زنان باردار بيمار نيز مي‌توانند از اين خدمات استفاده كنند تا از انتقال اين بيماري به جنين جلوگيري شود.

همچنين روزنامه انگليسي ديلي تلگراف كه اين گزارش را منتشر كرده، نوشت: يافته‌هاي يك پژوهش نشان مي‌دهد با ارائه آموزش‌هاي جنسي در ايالت‌هاي جنوبي هند، گسترش ايدز در اين منطقه بيش از ‪ ۳۳‬درصد كاهش يافته است
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك مطالعه جديد ثابت مي‌كند كودكاني كه در نزديكي نيروگاههاي هسته‌اي در فرانسه زندگي مي‌كنند با افزايش خطر ابتلا به سرطان خون روبرو نيستند.

به گزارش رويترز هلث از نيويورك، دكتر "ژاكلين كلاول" از دانشگاه "پاريس سود" و همكارانش گفتند: تاكنون بيشتر مطالعاتي كه خطر ابتلا به سرطان را در نزديكي تاسيسات هسته‌اي بررسي كرده‌اند تنها ميزان فاصله محل زندگي كودك از نيروگاه هسته‌اي را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آنها اين فرض را مطرح كرده بودند كه هرچه فاصله محل زندگي از نيروگاه هسته‌اي بيشتر باشد، خطر قرار گرفتن در معرض راديواكتيو كمتر مي‌شود.

اما اين محققان مي‌گويند پراكندگي راديواكتيو از الگوي پيچيده‌تر تبعيت مي‌كند.

كلاول و گروه وي براي بدست آوردن تصوير دقيقتري از اين خطر، مناطق اطراف هر ‪ ۲۳‬نيروگاه هسته‌اي فرانسه را بر اساس ميزان قرار گرفتن مغز استخوان قرمز (‪ (RBM‬در معرض راديواكتيو ناشي از تخليه گازي نيروگاه، به پنج منطقه تقسيم كردند.

محققان ميزان بروز سرطان خون را در كودكان زير ‪ ۱۵‬سال كه در شعاع ‪ ۴۰‬كيلومتري هر نيروگاه زندگي مي‌كردند طي سالهاي ‪ ۱۹۹۰‬تا ‪ ۲۰۰۱‬بررسي كردند.

در اين مطالعه، در مجموع ‪ ۷۵۰‬مورد سرطان خون ديده شد كه اندكي كمتر از ‪ ۷۹۵‬موردي بود كه انتظار مي‌رفت. با اين وجود اين تفاوت از نظر آماري چشمگير نبود.

محققان در اين مطالعه هيچ مدركي دال بر افزايش خطر ابتلا به سرطان كه با افزايش قرار گرفتن در معرض راديواكتيو ارتباط داشته باشد، پيدا نكردند.

در اين مطالعه مشاهده شد ميانگين قرار گرفتن در معرض راديواكتيو ناشي از تخليه گازي بسيار پايين است.

كلاول و همكارانش گزارش دادند، ميانگين دوز ‪ RBM(‬مغز استخوان قرمز) حاصل از تخليه راديواكتيو گازي در كودكاني كه در نزديكي نيروگاه‌هاي هسته‌اي زندگي مي‌كنند حدود هزار تا ‪ ۱۰‬هزار بار كمتر از دوز متوسط ‪RBM‬ حاصل از منابع طبيعي است.

آنها هيچ شواهدي دال بر افزايش ميزان ابتلا به سرطان خون در كودكاني كه در نزديكي ‪ ۲۳‬نيروگاه هسته‌اي فرانسه زندگي مي‌كنند در فاصله زماني ‪۱۹۹۰‬ و ‪ ۲۰۰۱‬نيافتند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك مرد اوكرايني كه بر اثر انفجار بمب هر دو دست خود را از دست داده بود طي يك عمل جراحي در بيمارستاني در اتريش صاحب دو دست جديد شد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از وين، عمل جراحي ‪ ۱۶‬ساعته روز يكشنبه براي سومين بار است كه در بيمارستان دانشگاهي اينسبراك در ايالت تيرول اتريش انجام مي‌شود.

بيمارستان نام اين بيمار و جزييات حادثه را اعلام نكرد.

از ژانويه سال ‪ ۲۰۰۰‬كه يك مرد فرانسوي براي اولين بار تحت عمل پيوند هر دو دست قرار گرفت كمتر از شش عمل پيوند هر دو دست تاكنون در جهان انجام شده است.

دومين عمل پيوند دو دست در جهان در اتريش در ماه مارس سال ‪ ۲۰۰۰‬بر روي يك افسر پليس در بيمارستان دانشگاهي اينسبراك انجام شد.

اين پليس كه خود كارشناس مواد منفجره بود حين كار با يك بمب دستان خود را از دست داد. وي يك سال و نيم پس از عمل پيوند مسافت ‪ ۵۵۰‬كيلومتري زادگاه خود تا شهر اينسبراك را با دوچرخه پيمود.

در فوريه سال ‪ ۲۰۰۳‬دومين عمل پيوند دو دست در اتريش در همين بيمارستان بر روي يك مرد كه دستان و ساعد بازوي خود را در يك حادثه از دست داده بود انجام شد.

ساير عمل‌هاي پيوند موفقيت آميز دستان و بازوها در چين انجام شده است.

ژان ميشل دوبرنارد جراح فرانسوي در عمل جراحي پيوند دو دست پيشگام است. وي سال گذشته بر اولين عمل پيوند صورت در جهان نظارت داشت.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك مطالعه نشان مي‌دهد خطر بروز افسردگي پس از زايمان در زنان مبتلا به پرخوري عصبي يا ميخواره بيشتر است.

به گزارش رويترز هلث از نيويورك، خطر بروز افسردگي پس از زايمان در زنان وسواسي نيز بالاتر است.

يافته‌هاي اين مطالعه حاصل ارزيابي بيش از هزار و ‪ ۱۰۰‬زن است كه هر كدام يك و يا تعداد بيشتري كودك به دنيا آوردند.

دكتر "سوزان‌اي ماسئو" از دانشگاه مشترك المنافع "ويرجينيا" در "ريچموند" و همكارانش در اين ارزيابي مشاهده كردند نشانه‌هاي افسردگي در دوران بارداري و پس از بارداري در زنان مبتلا به اختلالات تغذيه‌اي بيشتر بود.

بر پايه اين گزارش، پرخوري عصبي احتمال افسردگي پس از زايمان را بيش از سه برابر افزايش مي‌دهد در حالي كه اين احتمال در زنان الكلي بيش از دو برابر است.

ماسئو و همكارانش گزارش دادند، در حقيقت به نظر مي‌رسد خطر بروز افسردگي در دوران بارداري و پس از بارداري در زنان مبتلا به اختلال تغذيه‌اي نسبت به زناني كه از سابقه افسردگي شديد برخوردارند اگر بيشتر نباشد، با آنها برابر است.

محققان همچنين دريافتند، افسردگي پس از زايمان با وسواس نيز ارتباط دارد.

اين يافته‌ها نشان مي‌دهد در افرادي كه نشانه‌هاي افسردگي پس از زايمان ديده مي‌شود، شدت اين نشانه‌ها ممكن است مربوط به وسواس به ويژه نگراني از اشتباه كردن باشد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
تحقيقات نشان مي‌دهد گوش كردن به موسيقي مي‌تواند به طور چشمگيري تاثير مثبتي بر نگرش ما در مورد درد جسماني داشته باشد.

محققان براي انجام اين تحقيق كه در اينترنت منتشر شد، تاثير موسيقي بر ‪ ۶۰‬بيمار را كه ساليان متمادي درد مستمر داشته اند، مورد بررسي قرار دادند.

آن دسته از بيماران كه طي اين آزمايش به موسيقي گوش داده بودند به محققان گفتند ميزان دردشان ‪ ۲۱‬درصد و افسردگي آنها كه ناشي از درد دايمي بود تا ‪ ۲۵‬درصد كاهش يافت.

اين تحقيق كه نتيجه آن در مجله علمي "پرستاري پيشرفته" ( ‪Journal of‬ ‪ (Advanced Nursing The‬منتشر شده است همچنين نشان مي‌دهد موسيقي به بيماران كمك مي‌كند كمتر احساس ناتواني و معلوليت جسماني كنند.

بيماراني كه در اين تحقيق مشاركت داشته‌اند از بين مراجعان به درمانگاههاي بيماريهاي مفصلي انتخاب شده بودند. آنها به طور ميانگين حدود ‪ ۷‬سال به بيماري‌هايي مانند استئو آرتريت (التهاب مفاصل)، جا به جايي مهره‌هاي ستون فقرات و آرتريت روماتوئيد مبتلا بوده اند.

بيشتر آنها دستكم در يك ناحيه از بدن خود به طور مستمر از اين گونه دردها رنج مي‌برده‌اند.

داوطلبان مشاركت در اين تحقيق به دو گروه تفكيك شدند. يك گروه براي يك هفته هر روز به مدت يك ساعت به موسيقي گوش دادند؟ اما گروه باقيمانده به موسيقي گوش نكردند.

در گروهي كه موسيقي گوش دادند نيمي اجازه داشتند نوع موسيقي را خودشان انتخاب كنند؟ بقيه بايد از فهرست موسيقي آرام بخشي كه براي آنها در نظر گرفته شده بود، انتخاب مي‌كردند.

دكتر ساندرا سيدلكي (‪ ,(Sandra Siedlecki‬از بنياد پزشكي كليولند آمريكا، گفت نتايج آماري به دست آمده از دو گروهي كه روزانه به موسيقي گوش مي‌دادند، نشان داد موسيقي تاثير چشمگيري در كاهش درد، افسردگي، علائم معلوليت و همچنين افزايش توانايي در آنها داشته است.

نوع موسيقي كه اين دو گروه گوش مي‌دادند تفاوت چنداني در ميزان تاثير خوبي كه اين آزمايش بر كاهش درد داوطلبان داشته، ايجاد نكرد. دردهاي بي خطر همچنان يكي از مشكلات اساسي بيماران مفصلي و استخواني است كه مصرف داروها اثر كمي در تخفيف آن دارد. پس هر تدبيري كه بتواند به كاهش درد كمك كند مورد استقبال بيماران قرار مي‌گيرد ".

پروفسور ماريون گود، يكي از محققان در زمينه تاثير موسيقي در كاهش درد، مي‌گويد: "شواهد در مورد مزاياي گوش دادن به موسيقي در سلامت انسان زياد است كه اين تحقيق نيز به جمع آنها مي‌پيوندد. موسيقي نقش مهمي در بهداشت و سلامت عصر نوين بر عهده دارد."
تحقيقات قبلي در اين زمينه كه نتيجه آن در همين مجله علمي منتشر شده بود نشان داد گوش كردن به موسيقي ملايم به مدت ‪ ۴۵‬دقيقه در شب، كيفيت خواب را بهبود مي‌بخشد.

دكتر كتي استنارد (‪ ,(Cathy Stannard‬دبير انجمن مطالعات درد مي‌گويد تحقيقات ديگر نيز نشان داده است موسيقي مي‌تواند تاثير مثبتي بر روي درك ما از درد داشته باشد. اما اين تاثيرات معمولا كم و كوتاه مدت است.

دكتر استنارد گفت: "درك درد بسيار پيچيده است و تحت تاثير عواملي مانند عواطف، تجربه و روحيه قرار دارد. اگر گوش كردن به موسيقي باعث آرامش مي‌شود، مي‌تواند بر درك ما از درد نيز تاثير بگذارد." وي گفت اين احتمال نيز وجود دارد كه موسيقي فكر ما را از تمركز بر روي درد منحرف مي‌كند.

دكتر استنارد در ادامه گفت تعجبي ندارد داروها كه در بدن عملكردي معين را ايجاد مي‌كنند تاثير كمي بر روي پديده‌اي به پيچيدگي درد دارند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
به تاخير انداختن درمان گلو دردهاي چركي موجب بروز مشكلات اورولوژي شده كه اين امر عملكرد كليه‌ها را مختل مي‌كند.

به گزارش نمابر انجمن اورولوژي ايران، دكتر "محمد رضا رزاقي" اورولوژيست و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اعلام اين مطلب افزود: بيماري‌هايي مانند مخملك كه سبب گلو درد چركي در افراد مي‌شود، به ويژه در جوانان بايد زود تشخيص داده شود و فرد بايد تا درمان كامل، دوره درماني خود را زير نظر پزشك بگذراند.

وي از ديگر عوامل آسيب رسان به كليه‌ها را بيماري ديابت برشمرد و تصريح كرد: ديابت سبب "نفروپاتي" كليه‌ها مي‌شود كه اين بيماري عارضه‌اي برگشت ناپذير بوده و سبب از بين رفتن كليه‌ها مي‌شود.

دكتر رزاقي تصريح كرد: ديابت، علاوه بر كليه‌ها روي مثانه افراد نيز تاثير منفي گذاشته و سبب فلج مثانه مي‌شود.

وي با يادآوري اين كه محور نهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران، اورولوژي اطفال است، گفت: شب ادراري يكي از مشكلات شايع كودكان است كه منشا ژنتيكي دارد.

دبير نهمين كنگره انجمن اورولوژي ايران اضافه كرد، آمارها نشان مي‌دهد در صورتي كه يكي از والدين سابقه شب اداري داشته باشند احتمال شب ادراري در فرزندان آنها ‪ ۴۰‬درصد و در صورتي كه هر دو داراي سابقه شب ادراري باشند اين ميزان بيش از ‪ ۷۰‬درصد افزايش مي‌يابد.

وي اظهار داشت: اعضاي كميته‌هاي مختلف انجمن اورولوژي ايران در قالب ‪ ۱۰‬كميته و در زمينه‌هاي مختلف، مقالات رسيده به اين انجمن را براي كنگره امسال بررسي مي‌كنند كه از ميان آنان مقالاتي در زمينه‌هاي اورولوژي اطفال، زنان، ناباروري و عقيمي، لاپاراسكوپي در اورولوژي، برداشتن كليه‌ها به روش لاپاراسكوپي، ناتواني جنسي، بي‌اختياري ادراري در زنان، تومورهاي دستگاه‌هاي اورولوژي، پيوند كليه و بزرگ شدن پروستات برگزيده خواهد شد.

جديدترين يافته‌ها در اين زمينه در روزهاي ‪ ۱۶‬تا ‪ ۱۹‬خرداد ماه در كنگره‌اي كه با حضور متخصصان داخل و خارج كشور در تالار امام علي (ع) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار مي‌شود ارايه خواهد شد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد "ديورتيك‌ها" (مدرها) و "بتابلاكرها" (‪ (beta-blockers‬كه براي درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار مي‌گيرند خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را افزايش مي‌دهند.

به گزارش رويترز هلث از نيويورك، دكتر "اريك ان. تايلور" از دانشكده پزشكي "هاروارد" در "بوستون" و همكارانش در اين مطالعه نوشتند: ارتباط انواع مختلف داروهاي فشار خون با ابتلا به ديابت نوع دوم روشن نيست.

اين در حالي است كه مطالعات قبلي نتايج متضادي به همراه داشته‌اند.

محققان نتايج تحقيق سلامت پرستاران كه سه گروه بزرگ از زنان و مردان را بررسي مي‌كند مورد مطالعه قرار دادند.

اين بررسي شامل اطلاعات ‪ ۴۱‬هزار و ‪ ۱۹۳‬زن مسن، ‪ ۱۴‬هزار و ‪ ۱۵۱‬زن جوان و ‪ ۱۹‬هزار و ‪ ۴۷۲‬مرد مي‌شد.

تمامي اين افراد فشار خون بالا داشتند، اما در ابتدا به ديابت مبتلا نبودند و به ترتيب براي مدت ‪ ۱۰ ،۸‬و ‪ ۱۶‬سال مورد پيگيري قرار گرفتند.

در مجموع ‪ ۳‬هزار و ‪ ۵۸۹‬مورد جديد ديابت نوع دوم در طول تحقيق تشخيص داده شد.

پس از در نظر گرفتن عوامل سن، وزن، فعاليت بدني و ساير عوامل خطرزا، در اين مطالعه ديده شد خطر ابتلا به ديابت در افرادي كه داورهاي مدر نوع تيازيد ‪ thiazide‬مصرف مي‌كنند در مقايسه با افرادي كه اين دارو را دريافت نمي‌كنند در زنان مسن‌تر ‪ ۲۰‬درصد، در زنان جوان‌تر ‪ ۴۵‬درصد و در مردان ‪۳۶‬ درصد افزايش يافت.

همچنين در مقايسه با بيماراني كه بتا بلاكر مصرف نمي‌كردند، خطر ابتلا به ديابت در زنان مسني كه اين دارو را مصرف مي‌كردند ‪ ۳۲‬درصد بيشتر بود.

افزايش اين خطر در مردان ‪ ۲۰‬درصد بود.

نويسندگان اين مطالعه نتيجه گرفتند: بيماراني كه با اين داروها درمان مي‌شوند بايد تحت مراقبت‌هاي شديد از نظر ابتلا به ديابت قرار گيرند.

مصرف ساير انواع رايج داروهاي پايين آورنده فشار خون مانند مهار كننده‌هاي مجراي كلسيم (‪ (calcium channel blockers‬و مهاركننده هاي ‪ ACE‬با ابتلا به ديابت نوع دوم ارتباطي نداشت.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
پزشكان انگليسي براي درمان كودكان مبتلا به تومور مغزي از داروي "تاليدوميد" استفاده مي‌كنند.

تاليدوميد يك داروي جلوگيري‌كننده از عوارض تهوع و سرگيجه مربوط به دوران بارداري در زنان است كه مصرف آن در سالهاي دهه ‪ ۵۰‬و ‪ ۶۰‬تولد ‪۱۰‬ هزار كودك ناقص‌الخلقه را به دنبال داشت.

عوارض جانبي شديد تاليدوميد كه منجر به تولد كودك بدون دست و پا و ديگر اعضاي بدن شد مسئولان بهداشتي را بر آن داشت اين دارو را در سال ‪۱۹۶۱‬ از بازار جمع كنند.

تاليدوميد تاكنون براي از ميان بردن غده‌هاي سرطاني در بيماران استفاده مي‌شد، اما تجويز اين دارو براي كودكان بسيار محدود و تنها در موارد استثنايي صورت مي‌گرفت.

با اين حال اين دارو هم اكنون براي مداواي كودكان مبتلا به تومور مغزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

پزشكان انگليسي اعلام كرده‌اند تاليدوميد تنها در صورتي براي كودكان مبتلا به تومور مغزي تجويز مي‌شود كه همه روش‌هاي ديگر درماني بي‌تاثير باشد و استفاده از اين دارو نيز در شرايط كاملا كنترل شده قرار دارد.

"ريچارد گراندي" از مسئولان موسسه پزشكي "كوئينز" در "ناتينگهام" گفت: استفاده از تاليدوميد در زنان حامله از ساخت رگ‌هاي جديد در بدن جنين جلوگيري مي‌كند.

وي افزود: ما قصد داريم با استفاده از اين خاصيت تاليدوميد از رسيدن خون به محل تومور در مغز جلوگيري كرده و به اين شيوه با تومور مبارزه كنيم.

اين محقق انگليسي تاكيد كرد خطر استفاده از تاليدوميد در كودكان بزرگتر بسيار كمتر از خطر استفاده از اين دارو در نوزاد و جنين است
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
محققان نوعي پروتئين کشف کردند که پاسخ سلولهاي بدن را به محرکهاي خارجي کنترل مي‌کند.

به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران به نقل از پژوهشگران مؤسسه والتروليزا، پروتئين SOCS3 در شرايطي همچون شيمي درماني، موجب کاهش ميزان پاسخگويي سلول به محرکهاي سيتوکيني و در نهايت تخريب عملکرد دستگاه ايمني مي شود.

با افزايش پاسخ سلول به محرکهاي سيتوکيني التهاب‌هاي مزمن نظير آرتريت روماتوئيد و سرطان تشکيل

مي‌شود.

محققان اميدوارند با اين شکل راه را براي درمان بيماريهاي دستگاه ايمني و برخي سرطانها هموار سازند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
بنا به اظهارات يك متخصص تغذيه مصرف ماست همراه غذا، از جذب آهن در بدن جلوگيري مي‌كند.


دكتر «جعفر بهزاد»، متخصص و محقق تغذيه با اعلام اين خبر به خبرنگار سرويس «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، همچنين گفت: تا پيش از اين، تاثير مصرف چاي پر رنگ بلافاصله بعد از غذا، در جلوگيري از جذب آهن شناخته شده بود اما به تازگي مشخص شده است مصرف لبنيات در حين غذا خوردن نيز مانع جذب اين ماده معدني حياتي در بدن مي‌شود.

دكتر بهزاد دليل اين امر را وجود مقادير فراوان كلسيم در لبنيات، بالاخص ماست دانست و توضيح داد: هرگاه كلسيم و آهن در يك ماده غذايي وجود داشته باشند، اولويت جذب با كلسيم است و به همين خاطر آهن جذب نمي‌شود و مستقيم دفع مي‌شود.

وي در پايان مصرف نكردن ماست حين غذا را خصوصا به زنان جوان توصيه كرد و گفت: آمار نشان مي‌دهد اين گروه سني بيشترين مبتلايان به كم خوني فقر آهن را تشكيل مي‌دهند؛ پس بهتر است با اتخاذ راهكارهاي تغذيه سالم از تشديد و ترويج اين اپيدمي دوران جواني جلوگيري نمود.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
سكته‌هاي قلبي و مغزي، سرطان‌هاي ريه و سينه، تضعيف سيستم دفاعي بدن، مشكلات تغذيه‌اي و عوارض هورموني و عروقي از مواردي هستند كه مصرف سيگار احتمال بروز آنها را در زنان افزايش مي‌دهد.

يك كارشناس مامايي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با اعلام اين كه عوارضي از قبيل سكته قلبي و صدمات عروقي در زنان سيگاري بيشتر است، ‌تاكيد كرد: خانمهايي كه سيگار مي‌كشند هرگز نبايد از قرص‌هاي ضد بارداري كه محتوي مواد هورموني هستند استفاده كنند زيرا سيگار بر روي سلولهاي هورموني آنها تاثير به سزايي گذاشته در نتيجه فعاليت‌هاي عروقي آنها را مختل و احتمال ابتلا به سرطان سينه را در آنها تا 2 برابر افزايش مي‌دهد.

فاطمه چهاردهي سيرتي با اشاره به اين كه سم موجود در نيكوتين سيگار از طريق خون به جنين خانمهاي باردار سيگاري منتقل مي‌شود، تاكيد كرد: مصرف سيگار،‌ در اين نوع موارد سبب كاهش رشد قدي و وزني جنين شده و امراض خطرناكي را در جنين و مادر موجب مي‌شود.

وي در ادامه تصريح كرد: يكي از عوارض سيگار تضعيف سيستم دفاعي بدن و كاهش ويتامين‌هاست براي مثال افراد سيگاري بايد غذاهاي محتوي ويتامين c بيشتر مصرف كنند و احتمال ابتلا به سرطان سينه نيز در خانمهاي سيگاري بالاي 50 سال بيشتر مي‌شود زيرا ضعف سيستم دفاعي، ‌تاثير افت هورموني را در آنها افزايش مي‌دهد.

اين كارشناس در پايان تصريح كرد: پنهان كردن مصرف سيگار در بانوان كه يكي از موارد اخلاقي در عرف ماست‌ صدمات بيشتري را به اين خانمها وارد مي‌كند زيرا براي مثال ممكن است در صورت عدم آگاهي پزشك قرص ضد بارداري براي جلوگيري به آنان توصيه شود كه اين امر موجب بروز عوارض شديد هورموني در اين خانمها مي‌شود.
 
بالا