• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايلنا: مديركل دفتر شبه خانواده بهزيستي، اعلام كرد: كودكان ترخيص شده از مراكز بهزيستي، از خدمات مددكاري و مشاوره هاي رواني برخوردار مي شوند.
ذبيح الله عشقي، مديركل دفتر شبه خانواده بهزيستي، گفت: افرادي كه از مراكز نگهداري بهزيستي ترخيص مي شوند، از تمامي خدماتي كه يك فرد عادي نياز دارد، برخوردار خواهند شد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي: رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به بررسي طرح پذيرش دو مرحله اي دانشجوي پزشكي در اين دانشگاه گفت: اين دانشگاه با هماهنگي وزارت بهداشت در حال زمينه سازي و تحقيق در اين زمينه است تا بتوانيم در كنار روش هاي متعارفي كه براي پذيرش دانشجو وجود دارد از روش هاي ديگري نيز استفاده كنيم.
امكان پذيرش دانشجوي پزشكي از ساير رشته ها
دكتر «باقر لاريجاني» در مراسم هفته خوابگاه ها در جمع خبرنگاران افزود: در اين روش مي توان از دانشجويان نخبه و برجسته دوره هاي ليسانس رشته هاي ديگر نيز دانشجوي پزشكي پذيرش كرد و اين مسئله به عنوان يك طرح مطالعاتي تحت بررسي است.
وي اضافه كرد: طبعاً در اين زمينه كار مي كنيم و اميدوار هستيم پس از آنكه زمينه كامل و شرايط آن مهيا شد آن را به طور دقيق اعلام كنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان كرد: نمره كنكور در يك سال ممكن است كارساز نباشد و گرچه نمره هاي سال هاي دبيرستان هم اهميت زيادي دارد، اما فرد در مدت چهار سالي كه در طرح جديد در نظر گرفته شده مي تواند خود را بشناساند و بعد از اينكه آن چهار سال را با نمرات خوب سپري كرد، وارد رشته پزشكي شود.
لاريجاني افزود: در بسياري از كشورهاي آمريكاي شمالي و غربي اين روش بكار مي رود يعني به جاي اينكه يك امتحان ملاك باشد طول دوره تحصيل فرد و چهار سالي كه در يك رشته پايه و علوم درس مي خواند زمينه ساز تصميم گيري براي رشته پزشكي است.
وي اظهار داشت: همينطور كساني كه توانسته باشند كارهاي بديعي را انجام دهند و برجستگي خود را طي اين زمان نشان داده باشند با ملاك ها و معيارهايي كه قطعاً مورد نظر وزارت بهداشت است، مي توانند در اين دوره شركت كنند. لاريجاني تأكيد كرد: در تلاش هستيم كه اين روش را در دانشگاه تهران به صورت پايلوت شروع كنيم و اميدوار هستيم كه چندان به طول نينجامد، اما مقدمات و برنامه ريزي ها بايد دقيق انجام شود كه بعدها دچار مشكل نشويم. رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور شد: به همين علت تيمي در دانشگاه علوم پزشكي تهران مشغول بررسي ابعاد اين كار و گذاشتن شاخص ها و جهات ديگر است و با هماهنگي وزارت بهداشت در زمان مناسب برنامه اعلام مي شود، به نظر مي رسد كمي طول بكشد اما در اين كار جدي هستيم.
پذيرش دانشجوي پزشكي تغيير نمي كند
وي با رد پذيرش اين نوع دانشجوي پزشكي در كنكور سال ۸۵ تأكيد كرد: در حال حاضر بنا اين است كه دانشگاه علوم پزشكي تهران در آينده با توجه به اينكه دو گروه دانشجوي پزشكي در مهر و بهمن پذيرش مي كند، يكي از اين دوره ها به روش جديد پذيرش اختصاص يابد. در حال بررسي هستيم كه محل تعليم و تعلم آنها را در يكي از بخش هاي بيمارستاني قرار داده و به طور جامع آن طرح را مورد بررسي و ابعاد آن را مورد توجه قرار گيرد تا ميزان موفقيت اين روش در مقايسه با روش هاي ديگر به طور مناسب ارزيابي شود.
لاريجاني گفت: گذراندن اين چهار سال به اين معني است كه دانشجو با يك شرايطي وارد دوره پزشكي شود كه اين كار در دنيا هم سابقه دارد. هر فردي كه وارد رشته پزشكي مي شود حتماً به معني فارغ التحصيل شدن در آن رشته نيست و بايد شرايطي كسب كند كه به فارغ التحصيلي نائل آيد.
شرايط پذيرش نوع جديد دانشجوي دكتري و احراز درجه فارغ التحصيلي
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: در پذيرش نوع جديد طبعاً افراد صلاحيت هايي را كسب مي كنند كه بر اساس اين شاخص ها مي توانند وارد اين دوره شوند. دانشجويان بعد از ورود به طور دائم مورد ارزيابي قرار مي گيرند تا بتوانند مسير ارتقاء را طي كنند.وي افزود: در شرايط فعلي هم كساني كه در پزشكي مشروط مي شوند آنها را به رشته هاي ديگر هدايت مي كنيم تا از رشته هاي غير از پزشكي فارغ التحصيل شوند.
به گزارش مهر، رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در پايان گفت: فرد در طول «اين دوره ليسانس» (طرح جديد پذيرش دانشجوي پزشكي) متوجه خواهد شد توانايي لازم براي ادامه تحصيل در اين رشته را دارد يا خير. ممكن است افراد يا علاقه خود را از دست بدهند و يا علاقه كسب كنند و در اين صورت با يك آگاهي بيشتر و شرايط منطقي تر مي توانند تصميم بگيرند. به نظر مي آيد اگر شرايط را درست طراحي كنيم يكي از نكات ارزشمند پزشكي كشور خواهد بود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-صدف كوه كن
تغذيه علمي است كه اين روزها شاهد رسيدن آن به جايگاه اصلي خود در جوامع توسعه يافته تر هستيم، زيرا مطالعات و تحقيقات ضرورت استفاده از اين علم را در بهبود بيماري ها و ارتقاي سطح سلامتي در جوامع گوناگون تأييد كرده است. چنانچه سقراط پدر علم طب در 2500 سال پيش آن را توصيه مي كرد كه بگذاريد غذا پزشك شما و پزشك شما غذا باشد.
مقاله حاضر در جهت شناساندن چربي ها، اين منبع غذايي فشرده از انرژي است.
چربي ها (كه بهتر است از عنوان ليپيد به جاي آن استفاده شود) انرژي زاترين موادي هستند كه همه در رژيم غذايي آن را مي شناسند. ليپيدها منابع طبيعي حيواني يا گياهي هستند كه در آب نامحلول بوده و در حلال هاي آلي نظير اتر و بنزن حل مي شوند. اين تركيبات به دليل انرژي زايي اهميت خاص در جيره غذايي دارند، ارزش انرژي زايي آنها دو برابر قندها و پروتئين ها بوده و به ازاي هر گرم 9 كيلو كالري انرژي توليد مي كنند (در برابر پروتئين ها و قندها كه اين ارزش كالريكي در آنها برابر 4 است) چربي موجود در غذاهاي حيواني ذخيره مازاد انرژي حيوان مي باشد كه در لابه لاي بافتها يا در اطراف آنها پراكنده شده است. بعضي از چربي هاي موجود در غذا از دانه ميوه ها و خشكباري به دست مي آيد كه در آنها چربي به جاي نشاسته به فرم چربي ذخيره شده است. در بدن انسان نيز چربي در بافت چربي ذخيره مي شود و در مواقع نياز بدن آن را آزاد و به مصرف مي رساند. لازم به ذكر است كه چربي ها در فرم ذخيره، 10 برابر قندها و پروتئين ها در بدن انرژي توليد مي كنند و اين همان دليل زنده ماندن انسان در گرسنگي هاي طولاني مدت است؛ چيزي كه تصور مي شود باعث بقاي انسان هاي نخستين در زمان گرسنگي هاي مطلق بوده است. از اين رو نه تنها مصرف چربي ها را رد نمي كنيم بلكه استفاده از آنها به دليل دارا بودن منافع بي شمار براي بدن توصيه مي گردد. اما در اين جا اين نكته كه استفاده از چربي ها در چه محدوده اي از نظر تغذيه اي مطلوب و قابل قبول بوده و در چه محدوده اي همراه با خطرات زيستي است حائز اهميت است. همه مي دانيم كه اعتدال در همه چيز و همه جا سودمند است از اين رو اعتدال در مصرف چربي ها نيز يك توصيه مهم تغذيه اي به شمار مي رود.
زيرا رژيم هاي بسيار كم چرب كه در بعضي جوامع و خانواده ها مورد استفاده قرار مي گيرد منشأ بسياري از بيماري هاي عصبي، سوءتغذيه هاي خطرناك، ناراحتي هاي پوستي و... است. زيرا رژيمهاي غذايي كم چربي قادر به تأمين انرژي مورد نياز روزانه و ويتامين هاي محلول در چربي و همچنين اسيدهاي چرب ضروري براي بدن نيستند. از طرف ديگر رژيم هاي پرچرب كه متأسفانه با باب شدن در بسياري از جوامع خطرات بي شماري را براي مصرف كنندگان اين رژيم ها در بر دارد نيز به كلي رد مي شود زيرا افزايش مصرف چربي ها طيف گسترده اي از بيماري ها را در بر مي گيرد. مطالعات حاكي از آن است كه مقدار چربي مصرفي در بسياري از كشورها به طور مداوم در حال افزايش است به طوري كه امروزه در كشورهايي نظير سوئد، آمريكا و استراليا تبديل به يك عامل نگران كننده گرديده و متخصصان تغذيه را بر آن داشته است كه تلاش هاي خود را در جهت كاهش مصرف چربي ها (به خصوص نوع بد آن و جايگزيني آن با نوع خوب) متمركز كنند.
در واقع نوع چربي مصرفي به شدت تحت تأثير سن، آداب و رسوم، موقعيت جغرافيايي و وضعيت اقتصادي افراد قرار مي گيرد به طوري كه در خانواده هايي با درآمد بالاتر نسبت به كم درآمدترها و ساكنين مناطق سردسير و گرمسير، شهرنشينان و روستانشينان، افراد مسن نسبت به جوان ترها اين اختلاف نوع مصرف به شدت به چشم مي خورد. به عنوان مثال در كشور ما استفاده از روغن هاي حيواني در روستاها نوعي احترام تلقي مي گردد و عدم استفاده از اين روغن ها خصوصاً براي ميهمانان توهين به شمار مي آيد؛ غافل از اين كه بدترين نوع چربي را مورد استفاده قرار مي دهند. فراتر از مرزهاي جغرافيايي نيز كم بودن چربي مصرفي را در ژاپني ها نسبت به ايتاليايي ها و فرانسوي ها شاهديم.
اين روزها استفاده از رژيم هاي حاوي چربي كمتر توسط افراد مسن يا افراد با بيماري هاي خاص رعايت مي گردد در صورتي كه استفاده غلط جوان ها از چربي ها مي تواند آنها را در سنين جواني ، سالمندي دچار بيماري هايي نظير چاقي، بيماري هاي قلبي، بيماري هاي كبدي، پرفشاري و افزايش چربي خون كند كه متأسفانه جمعيت گسترده اي از جوانان امروزه با اين بيماري ها دست به گريبانند.
چه مقدار چربي و از چه نوعي براي بدن لازم است؟
در واقع توصيه متخصصين تغذيه در شرايط عادي تغذيه اي اين است كه حدود 30-25 درصد از كالري روزانه بايد از منابع چربي تأمين شود كه از اين مقدار كمتر از 10 درصد به چربي هاي اشباع، كمتر از 10 درصد به چربي هايي با چند درجه غيراشباع (Pufa) و بيشتر از 10 درصد به چربي هاي با يك درجه غيراشباع اختصاص مي يابد. هرگاه به دلايل خاص تغذيه اي نياز به افزايش چربي همراه با افزايش كالري باشد تا 35 درصد انرژي كل از چربي ها حاصل خواهند شد.
تنها موردي كه استفاده از مواد غذايي كم چربي يا محدود از چربي توصيه نمي شود، كمتر از 30 درصد كالري روزانه در مورد كودكان است (شير و ماست كم چرب به دلايل بالا براي كودكان توصيه نمي گردد.) پس دريافتيم كه چربي ها جز به عنوان يكي از علل چاقي براي بدن اعمال مفيد ديگري نيز انجام مي دهند. براي مثال حفظ سلامت اعصاب و بافت هاي تخصص يافته از قبيل شبكيه و اسپرماتوزوا و شركت در ساختمان بسياري از هورمون ها و حفظ سلامت پوست به عهده آنهاست، داراي ارزش سير كنندگي بوده و بسياري از ويتامين ها را در خود حل مي كند. (Vit A,E,K,D).
تقسيم بندي چربي ها
در واقع چربي ها به دو گروه عمده تقسيم مي شوند:
۱ - چربي هاي اشباع (بد)
۲ - چربي هاي غيراشباع (خوب)
كه خود چربي هاي غيراشباع بر اساس درجه اشباع بودن شامل دو دسته زير مي گردند:
۱ - اسيدهاي چرب با يك درجه غيراشباع (موفا)
۲ - اسيدهاي چرب با چند درجه غيراشباع (پوفا)
كه اين تغييرات در ساختمان چربي ها باعث تغييرات در خواص فيزيكي شيميايي و تأثيرات سوء يا مناسب براي بدن مي گردد.
چربي هاي بد
اين نوع چربي داراي نقطه ذوب بالاتري بوده و در دماي محيط جامد است. اين چربي همان چربي هايي را شامل مي شود كه از ديدگاه عمومي به كره، روغن هاي حيواني، دنبه و پيه اتلاق مي گردد، ولي در واقع اين چربي طيف وسيع تري را شامل مي شود كه عبارتند از:كره، روغن نارگيل، روغن هسته خرما، چربي حيواني، كره كاكائو، پنير، خامه، تخم مرغ، مايونز، خوراك مغز، كله پاچه و امعا و احشا، روغن بادام زميني، شير كامل (سرشير نگرفته)، گوشت خوك، قلوه، زبان و غذاهاي دريايي مثل صدف و خاويار، بعضي گياهان گرمسيري مثل نارگيل، كاكائو و خرما چربي هاي اشباع شده را ذخيره مي كنند كه احتمالاً ناشي از بالاتر بودن حرارت رويش آنهاست.
اين نوع چربي كه چربي بد ناميده مي شود، با افزايش در رژيم غذايي خطرات بي شماري را به دنبال دارد كه بيماري هاي زير از آن دسته اند:
انتريت يا تورم حاد روده باريك، پرفشاري، بالا بودن كلسترول، بالا بودن تري گليسيريد، سنگ كيسه صفرا، اترو اسكلروز، انواع سرطان ها به خصوص سرطان سينه، سرطان پروستات و سرطان روده فراخ و مقعد، كه در تمام انواع اين بيماري ها حذف يا كاهش چربي هاي بد از رژيم غذايي نتايج مثبتي را نشان مي دهد. چربي هاي اشباع به عنوان يك منبع انرژي در بدن ذخيره مي شوند و بهترين روغن ها براي آشپزي عبارتند از روغن زيتون، مقداري كره و يا روغن نارگيل.
مصرف بالاي اسيدهاي چرب اشباع احتمال ابتلا به آسم و اگزما در دوران كودكي را افزايش مي دهد. همچنين اين نوع از چربي باعث افزايش كلسترول خون به خصوص نوع بد آن مي گردد و تصلب شرائين ثانويه به آن به وجود مي آيد.
بنابراين شما كه كلسترول بالايي داريد يا سابقه بيماري هاي قلبي داشته و تحت عمل جراحي قلب قرار گرفته ايد، چاق هستيد يا بيماري هاي تنفسي داريد بايد مصرف غذاهاي حاوي چربي هاي اشباع را كنار بگذاريد و مصرف ميوه و سبزيجات را افزايش دهيد. به علاوه اين چربي ها در بيسكوئيت ها كه در تهيه آنها از كره استفاده مي شود و بستني ها كه بافت نرم خود را از چربي ها دارند همچنين همه محصولات كارخانه اي مانند سوسيس و كالباس و پيراشكي گوشت يافت مي شود. در هر صورت در تمام منابع تغذيه اي توصيه مي كنند كه كمتر از 10 درصد كالري روزانه از اين چربي ها به دست آيد و بدانيد كه حذف يا كاهش مصرف آنها باعث ارتقاي سلامتي و بهبود وضع تغذيه مي گردد. شما نيز با به كار بردن توصيه هاي زير به اين مهم دست يابيد: 1- هرگونه چربي مرئي (چربي هايي كه با چشم ديده مي شود) از مواد غذايي حذف، پوست مرغ گرفته شود، چربي هاي گوشت گرفته شود و در هنگام تهيه گوشت چرخ كرده دنبه يا پيه گوشت به كلي حذف گردد و چربي روي خورشت ها و آبگوشت ها گرفته شود.
۲ - مصرف كره، مايونز (حتي نوع كم چرب) پنيرها و ماست هاي خامه اي را تا حد امكان كاهش دهيد.
۳ - در تهيه سالادها به جاي استفاده از مايونز از روغن زيتون و چاشني هاي سالم نظير آب ليمو و آب غوره يا سركه سيب استفاده كنيد.
۴ - غذاهاي آماده و غذاهاي چرب مثل كله پاچه، خوراك مغز و خوراك زبان را تا حد امكان به ندرت استفاده كنيد مثلاً وقتي به رستوران مي رويد ساندويچ بدون كره و مايونز سفارش دهيد.
۵ - سوپ را بدون خامه ميل كنيد و از مصرف خامه هاي غيرلبني قهوه اجتناب كنيد.
گرچه افزودن روغن به غذاها باعث ايجاد طعم و بافت مناسب تر مي گردد- چنانچه هر آشپز حاذقي مي داند كه غذاي چرب تر غذاي خوشمزه تر- است ولي ارزش سلامتي بالاتر از لذت آني اي است كه از مصرف اين مواد مضر به ما مي رسد. زيرا طعم سلامتي بهترين مزه اي است كه هر فردي مي تواند بچشد.
چربي هاي خوب
اين نوع چربي داراي نقطه ذوب پايين تري مي باشد و در دماي محيط به صورت مايع وجود دارد. در واقع روغن هاي گياهي، روغن سويا، روغن كلزا، روغن موجود در ماهي ها، روغن جوانه گندم و روغن بسياري از سبزيجات به خصوص گلرنگ و ذرت را شامل مي شود. چنانچه روغن سير مانع از رشد استافيلو كوكوس ارئوس مي گردد. دليل نام دهي چربي هاي خوب به آنها از آن جهت است كه داراي فوايد زياد زيستي بوده و كمبود آن موجب اختلالات ذكر شده ناشي از مصرف رژيم هاي كم چرب مي شود. در واقع مصرف اين نوع از چربي باعث كاهش كلسترول خون شده براي سلامتي قلب و عروق و كاهش ابتلا به سرطان ها توصيه مي گردد.
اسيدهاي چرب با يك درجه غيراشباع (موفا)
فراوان ترين موفا در خون انسان اسيد اولئيك است. اين چربي ها به حرارت مقاوم هستند. اين گروه كوچك از چربي ها را مي توان در روغن زيتون، روغن كلزا (كه اين روزها در كشور ما نيز توليد مي شود) همچنين در بادام، بادام زميني و آوكادو يافت. تحقيقات حاكي از آن است كه كشورهايي كه از مقادير زياد روغن زيتون استفاده مي كنند از ميزان بيماري هاي دوران كهولت در آنها كاسته مي شود.
اسيدهاي چرب
با چند درجه غيراشباع
از بهترين انواع چربي ها مي باشند كه در ميوه هاي پوست دار تازه و روغن هاي سبزيجات و روغن آفتابگردان و روغن كتان و روغن سويا و ماهي هاي روغن دار مانند ماهي خال خالي، شاه ماهي، ماهي كولي، ساردين قزل آلا و آزاد يافت مي شوند. اين نوع روغن ها با كمتر كردن چسبندگي پلاكت ها و در نتيجه كمتر كردن احتمال تشكيل لخته بر دستگاه گردش خون اثر محافظتي ويژه اي دارند. نرخ ابتلا به بيماري هاي قلبي در اسكيموها كه مقدار زيادي ماهي مصرف مي كنند بسيار كم است، همچنين افزودن روغن ماهي به غذا مي تواند براي بيماران مبتلا به آنژين قلبي مفيد باشد. دو نوع از اين چربي ها به نام هاي: 1- اسيد لينولئيك (روغن دانه هاي گياهي و ضد بيماريهاي پوستي و عامل رشد) 2- اسيد الفالينولنيك (روغن سويا و عامل رشد) از اسيدهاي چرب ضروري هستند و دليل نام دهي آنها به اسيدهاي چرب ضروري ساخته نشدن اين مواد در بدن و لزوم وارد كردن آنها به رژيم غذايي است. پوفاهاي ضروري داراي اعمال بسيار مفيدي براي بدن هستند از قبيل: فعاليت در ساخت سلول هاي بدن، توليد هورمون ها و تشكيل بافت هاي عصبي، سنتز پروستا گلايندين ها كه مورد اخير در عمل لقاح تخم و رشد آن تأثير داشته و عامل دردهاي زايمان، سقط جنين و تنظيم امواج عصبي و تنظيم فشار خون است، كمبود اين چربي ها حتي باعث مرگ ومير نيز مي گردد.
در طول جنگ جهاني دوم مرگ ومير ناشي از بيماري هاي قلبي- عروقي كاهش شديدي نشان مي داده است با مطالعاتي كه در كشور نروژ صورت گرفت مشخص شد كه مصرف اسيد لينولئيك در طول جنگ بيشتر بوده است. از منابع غني آن مي توان به روغن كتان اشاره كرد كه متخصصين مصرف روزانه يك قاشق از اين روغن را توصيه مي كنند.
طبقه بندي ديگري براي پوفا وجود دارد كه مربوط به قرار گرفتن پيوندهاي دوگانه بوده و به نامگذاري امگا مشهور است كه امگا 3 و امگا 6 از معروفترين امگاها هستند. اسيد هاي چرب امگا 3 به طور عمده در حيوانات دريايي، روغن كبد ماهي، ماهي خال خالي، ماهي آزاد، خرچنگ، ميگو و صدف خوراكي همچنين زرده تخم مرغ به خصوص اگر مرغ با منابع امگا 3 تغذيه شده باشد، يافت مي شوند. مصرف اين اسيدهاي چرب به خصوص اسيدهاي چرب امگا 3 حاوي EPA و DHA (ايكوزا پنتانوئيك اسيدودوكوزا هگزانوئيك اسيد) كه در غذاهاي دريايي يافت مي شود حداقل 2 بار در هفته به خصوص به دانش آموزان توصيه مي شود (حتي اگر تمايل به مصرف تن ماهي داشته باشند).
آجيل يا چيزي كه در علم تغذيه مغزها مي ناميم نيز حاوي چربي هاي مفيد است كه البته مصرف آنها به صورت غير شور توصيه مي گردد. آجيل براي كساني كه كلسترول بالايي دارند اشكال ندارد چون كلسترول در منابع حيواني موجود بوده و در دانه هاي روغني مثل بادام و گردو يافت نمي شود ولي براي افراد چاق با كلسترول بالا و كساني كه تري گليسريد بالايي دارند غيرمجاز است.حال كه صحبت از روغن هاي گياهي شد بهتر است اشاره اي هم به روغن هاي گياهي هيدروژنه داشته باشيم. اين روغن ها كه روغن هاي گياهي جامد و مارگارين انواعي از آنهاست به واسطه هيدروژنه كردن از حالت غيراشباع به حالت اشباع درآمده كه در حين انجام عمل هيدروژناسيون در آنها ايزومرهاي خطرناكي به نام ايزومرهاي ترانس به وجود مي آيد. اين ايزومرها داراي اثرات ناخوشايند براي بدن هستند به عنوان مثال باعث افزايش كلسترول مي شوند و همچنين نياز بدن به اسيدهاي چرب ضروري و همچنين احتمال ابتلا به سرطان ها را افزايش مي دهند. بنابراين توصيه نهايي به شما اين است كه چربي هاي حيواني را كنار گذاشته از چربي هاي گياهي هيدروژنه كمتر استفاده كنيد و مصرف چربي هاي گياهي مايع را در رژيم غذايي خود افزايش دهيد. حتي الامكان از سرخ كردن غذاها و حرارت دادن آنها به مدت طولاني بپرهيزيد و نگهداري از روغن ها در مكاني خنك و دور از اجاق گاز را به شما توصيه مي كنم.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-هلث دي نيوز/ترجمه: علي ملائكه- در حالي كه بررسي هاي قبلي در آمريكا نشان داده بود كه 90 درصد پزشكان معتقدند كه صحبت كردن با بيماران در مورد ايمان مذهبي مفيد است، نتايج يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه تنها نيمي از پزشكان آمريكايي عملاً به اين كار اقدام مي كنند.
به گفته دكتر هارولد جي كونيگ، رئيس مركز مطالعات ديني‎/ روحاني و بهداشت در دانشگاه دوك اين نتايج تعجب آور است زيرا در حال حاضر بسياري از دانشكده هاي پزشكي در آمريكا موضوعات روحاني را در برنامه هاي درسي خود وارد كرده اند و در بيمارستان ها و خانه هاي پرستاري شرح حال روحاني بيمار به عنوان بخشي از تاريخچه پزشكي او ثبت مي شود. در تحقيقي كه دكتر فار اي كورلين در مورد 1144 پزشك در آمريكا انجام داده، 20 درصد پزشكان اظهار كردند كه در صورت تقاضاي بيماران همراه آنها به دعا كردن مي پردازند. به گفته دكتر كورلين استاديار بخش داخلي عمومي در مركز اخلاق پزشكي و باليني مك لين در دانشگاه شيكاگو مسأله فوق به يكي از بحث برانگيزترين موارد در متون پزشكي بدل شده است.اين تحقيق كه در شماره ماه مه مجله Medical Care به چاپ رسيده است، بيانگر مباحثه اي مداوم در مورد نياز به بحث هاي روحاني حين درمان پزشكي است. موضوع مورد بحث مسأله آزادي مذهبي يا شفاي معجزه آسا نيست، بلكه بحث در اين است كه چگونه اصول مذهبي مورد قبول بيمار بر تصميم گيري هاي او در مورد بيماري، مراقبت هاي پزشكي و مرگ اثر مي گذارد، پرسش اين است كه با توجه به ماهيت حرفه پزشكي پزشكان تا چه حدي مي توانند در اين راه با بيماران همراهي كنند.به گفته او برخي افراد دخالت پزشك در اين حوزه را اگر تنها براي تعيين كردن نوع مراقبت هايي باشد كه بيمار با توجه به اعتقاداتش آنها را مي پذيرد، جزو ضروري كاركرد پزشكي مي دانند، اما برخي ديگر كندوكاو پزشكان در مورد اعتقادات بيماران را تجاوز به حيطه خصوصي بيماران به حساب مي آورند.
اما به گفته دكتر كورلين اختلاف آراء تنها در مورد حدود حرفه پزشكي نيست. افراد ارزش هاي مورد قبولشان را به حوزه سلامت و بيماري وارد مي كنند و بنابر اين لازم است كه در اين مورد اطلاعاتي كسب شود.در تحقيق فوق 76 درصد پزشكاني كه خود را كاملاً مذهبي معرفي كرده بودند، با احتمال بيشتري نسبت به 23 درصد پزشكاني كه كمتر مذهبي بودند، از بيماران در مورد اعتقاداتشان سؤال مي كردند.
اما به نظر دكتر كونيگ نبايد اعتقادات بيماران در كانون توجه قرار گيرد. بيماران اغلب، مانند پزشكان، از بيان علني اعتقادات خود احساس ناراحتي مي كنند. اما به نظر او هنگامي كه موضوع مراقبت هايي مانند روان درماني، بارداري و بيماران لاعلاج مطرح است. لازم است پزشك بداند كه بيمار چه مي خواهد و چه نوع مراقبت هايي را خواهد پذيرفت.
او مي گويد: پزشك بايد تنها آن را از بيمار كسب كند كه مربوط به مراقبت پزشكي بيمار باشد. وظيفه پزشك مذهبي تر كردن بيماران نيست پزشك تنها بايد از چيزهايي كه بر سلامت بيمارش تأثير مي گذارد آگاهي داشته باشد. همان طور كه پرسيدن از سابقه سيگار كشيدن يا ساير عادات زندگي بيمار كه پزشك آگاهي از آنها را از لحاظ سلامتي مفيد مي داند نامناسب نيست. پرسيدن از اعتقادات بيمار با توجه به تأثيري كه در اقدامات پزشكي دارند نامناسب نخواهد بود. اما دعا كردن همراه با بيماران به عقيده كونيگ مسأله اي كاملاً متفاوت است و خارج از وظايف حرفه اي پزشك است. برخي بيماران با توجه به اعتقاداتشان به دعا كردن به همراه يك پزشك اهميت مي دهند و از پزشك تقاضاي انجام آن را مي كنند، در چنين صورتي به گفته كونيك، پزشك مي تواند به جاي اين كار موافقت كند كه تنها هنگام دعا كردن بيمار حضور داشته باشد يا از يك كشيش بخواهد در چنين مراسمي با بيمار همراهي كند.تحقيقات نشان داده است كه بيماراني كه با اعتقادات مذهبي شان تعارضي ندارند نسبت به آنهايي كه به خاطر بيماري شان دچار تعارض اعتقادي شده اند، پيامدهاي باليني بهتري از لحاظ بهبودي دارند. مسأله مهم اين است كه خود بيمار مسئوليت اين حوزه بسيار حساس را به عهده دارد اما پزشك نيز نمي تواند از زير بار آن شانه خالي كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايرنا- در حال حاضر مشكلي به نام چربي خون بالا گريبانگير عده بي شماري شده و با توجه به آمارهاي موجود، متاسفانه هر روز به تعداد بيماران مبتلا به چربي خون بالا افزوده مي شود؛ مساله اي كه تقاضا براي مصرف دارو در اين زمينه را به نحو چشمگيري افزايش داده است.
يكي از داروهايي كه در ماه هاي اخير و پس از مدت ها تحقيق تاثير آن بر كاهش كلسترول خون مثبت ارزيابي شد و مجوز توليد گرفت، دارويي به نام آكومپليا (ACOMPLIA) است.
اين دارو كه اثر مثبت آن در درمان چربي خون بالا به تاييد جامعه پزشكان اروپا رسيده است، به صورت قرص هاي ??گرمي وارد بازار مصرف خواهد شد.
تمام داروهايي كه در حال حاضر روي آنزيم هاي كليدي اثر مي كنند متاسفانه آنزيم هاي كبدي را هم مختل مي كنند و چنانچه اين داروها بتوانند از شاخه هاي آنزيمي خارج شوند و بتوانند سطح كلسترول را به صورت تخصصي كاهش دهند مي توانند واقعاً موثر واقع شوند.
اين دارو با مسدود كردن آنزيم ،C.B.1 مانع از متابوليسم قند و چربي در مغز، كبد و عضلات مي شود.
نقش كليدي اين آنزيم در روند كاهش وزن و متابوليسم چربي ها پيش از اين شناخته شده بود و مسدود شدن اين آنزيم توسط داروي جديد موجب كاهش ميزان H.D.L و تري گليسيريد خون مي شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-هرالدتريبون‎/ ترجمه سودابه قيصري- محققان گزارش داده اند كه رژيم غذايي كم كالري، حتي در افرادي كه چاق نيستند مي تواند تغييراتي در متابوليسم (سوخت و ساز) ايجاد كند كه با سلامت بهتر و عمر طولاني تر مرتبط است.
اين يافته ها از تئوري قديمي كمتر خوردن و بيشتر عمر كردن حمايت مي كند كه قبلاً در موش ها ثابت شده و گفته مي شود ممكن است در انسان نيز از طريق پيشگيري از بيماري قلبي، سرطان، انواع ديابت و ديگر بيماري ها و همچنين كند كردن روند كهنسالي، مشابه عمل كند.
جامعه محدوديت كالري كه در سراسر جهان عضو دارد توسط برايان دلاني رهبري مي شود و وي تخمين مي زند كه هزاران نفر در سراسر جهان اين روش را آزمايش مي كنند. اما هيچ شاهدي وجود ندارد كه محدوديت كالري در انسان ها نيز واقعاً مفيد است زيرا اولاً تحقيق و مطالعه روي اين كار بسيار سخت و پرهزينه است و همچنين ده ها سال طول مي كشد تا نتايج و اثرات آن روي طولاني شدن زندگي انسان مشخص شود.
دكتر اريك ري يوسين مسئول سلامت مركز تحقيقات دانشگاه لوئيزيانا مي گويد: هيچ آماري در مورد افراد غيرچاق وجود ندارد. تحقيقات پيشين ثابت كرده است كه رژيم هاي كم كالري مي تواند وزن را كاهش و سوخت و ساز بدن افراد چاق را تغيير دهد.
تحقيق شش ماهه روي 48 نفر توسط ري يوسين كه نتايج آن در مجله جامعه پزشكي آمريكا چاپ شده، اولين آزمايش سخت و جدي محدوديت كالري بر مردمي بود كه اضافه وزن داشتند ولي چاق نبودند. غالب شركت كنندگان كالري را تا 25 درصد كاهش دادند اما برخي حتي از اين هم فراتر رفته و فقط روزانه و به مدت چند ماه 890 كالري مصرف مي كردند. مهمترين يافته هاي ري يوسين اين بود كه محدوديت كالري به كاهش ميزان انسولين و دماي بدن منجر مي شود، كه هر دو علائم عمر طولاني تر هستند. اين رژيم همچنين باعث كاهش هورمون هاي تيروئيد و كاهش آسيب هاي وارده به DNA مي شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه علمي فرهنگي- علي اصغر محمدي: نهمين كنگره ژنتيك ايران با هدف معرفي آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي ژنتيك كشور و فراهم ساختن فضاي بحث و تبادل نظر بين متخصصان علوم گوناگون ژنتيك، به مدت سه روز از ۳۰ ارديبهشت تا ۱ خرداد ماه امسال، توسط انجمن ژنتيك ايران و با مشاركت وزارتخانه هاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سازمان ها و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي مرتبط، در مركز همايش هاي بيمارستان ميلاد تهران برگزار مي شود.
به گزارش همشهري رئيس نهمين كنگره ژنتيك ايران با اعلام اين خبر گفت: اين كنگره زمينه هاي گوناگون علم ژنتيك اعم از ژنتيك كلاسيك، مولكولي، مهندسي ژنتيك، سيتوژنتيك، ژنتيك كمي و ژنتيك جمعيت ها را دربرمي گيرد.
دكتر سيروس زينلي اضافه كرد: نهمين كنگره ژنتيك در حالي برگزار مي شود كه پروژه هاي ژنوم متعددي پايان يافته و در حال گذر از دوران پس ژنومي هستيم و موفقيت هاي دانشمندان و متخصصان ايراني طي سال هاي گذشته نيز توجه جهانيان و مسئولان كشور را به خود معطوف ساخته و اميد است اين كنگره به آينده درخشان تر ژنتيك و زيست فناوري در كشور بيانجامد.
عضو هيأت علمي انستيتو پاستور ايران افزود: بيش از ۴۹۰ مقاله به صورت سخنراني و پوستر در نهمين كنگره ژنتيك ايران ارائه مي شود.
رئيس انجمن ژنتيك ايران در ادامه گفت: مجموعاً ۱۹۲ سخنراني در اين كنگره ارائه خواهد شد كه شامل ۶۶ سخنراني در شاخه ژنتيك انساني (پزشكي)، ۶۶ سخنراني در شاخه ژنتيك گياهي، ۳۰ سخنراني در شاخه ژنتيك دام و آبزيان (جانوري) و ۳۰ سخنراني در شاخه ژنتيك پروكاريوت ها (ريز سازواره ها)، است. همچنين ۱۲ مقاله كليدي نيز ارائه مي شود.
دكتر زينلي، ارائه راهكارهايي در زمينه توسعه علم ژنتيك در كشور، نشر مفاهيم ژنتيك در سطح جامعه را از ديگر اهداف اين همايش دانست و افزود: در اين همايش چند كارگاه عملي نيز برگزار خواهد شد.
رئيس شبكه پزشكي مولكولي كشور با اشاره به ضرورت برگزاري اين همايش اظهار كرد: طي دو دهه اخير علم ژنتيك در ايران پيشرفت چشمگيري داشته و لازم است به اين علم بيش از گذشته توجه شود.
به گفته زينلي، ۷ دوره اين كنگره پيش از پيروزي انقلاب اسلامي برگزار شده است و در واقع اين كنگره دومين همايش تخصصي ژنتيك كشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است.علاقه مندان مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر به وب سايت www.genetics.ir مراجعه كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه اجتماعي: مديركل دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت گفت: حدود ۶۵درصد سالمندان زن و حدود ۷۵درصد سالمندان مرد با خانواده در شهر و روستا زندگي مي كنند لذا آموزش خانواده به عنوان همراه سالمند بايد در اولويت برنامه ها قرار گيرد.
دكتر محمد اسماعيل مطلق با بيان اين كه زنان به ويژه در روستا در مقايسه با مردان در تمامي ابعاد آسيب پذيرترند حمايت هاي بيشتري را به ويژه از نظر تامين نيازهاي بهداشتي مي طلبد.
وي به ايسنا گفت: ۹۴درصد سالمندان در زمان بيماري به پزشك مراجعه مي كنند و ۸۰درصد آنان قادر به انجام كارهاي شخصي خود هستند بر اين اساس طراحي بسته هاي خدمتي سالمندان در قالب **** موجود ارايه خدمت (خدمات پسيو در شهر و اكتيو در روستا) پاسخگو خواهد بود.
مطلق با بيان اين كه مراقبت در منزل (Home care) و تيم سيار سالمندان (Mobile Team) بايد در اولويت هاي طراحي **** ارايه خدمت قرار گيرد، افزود: حدود ۵۰ تا ۱۰۰ درصد سالمند مرد نيازمند به وسايل كمكي و حدود ۳۸ تا ۹۹ درصد سالمندان زن نيازمند به وسايل كمكي هستند لذا حمايت بيشتر مسئولان امر در زمينه دسترسي سالمندان به اين وسايل در تمامي ابعاد آن (مالي، فيزيكي) بايد مدنظر قرار گيرد. مديركل دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت با اشاره به اين كه پوشش بيمه براي خدمات درماني در شهر و روستا ناكافي است، گفت: متاسفانه بيمه ها خدمات پيشگيري مقدماتي اوليه غربالگري را به طور كامل پوشش نمي دهند لذا حمايت بيشتر مسئولان امر در زمينه گسترش بيمه ويژه در زمينه ارائه خدمات كاهنده عوامل خطر و غربالگري بايد مورد توجه قرار گيرد. مطلق اظهار كرد: حدودا نيمي از مردان سالمند بيمار و حدود يك سوم از زنان سالمند بيمار به علت مشكلات مالي به پزشك مراجعه نمي كنند كه به نظر مي رسد بايد خدمات براي سالمندان به رايگان نزديك و يا تحت پوشش بيمه قرار گيرد.
وي گفت: حدود نيمي از سالمندان روستايي و حدود سه چهارم سالمندان شهري از تماشاي تلويزيون به عنوان يك سرگرمي نام برده اند لذا بخشي از آموزش هاي تصويري مثل تمرينات بدنسازي، تمرينات آرام سازي، مراقبت از پا، كمر و زانو و ... اطلاع رساني مي تواند از طريق سيما ارايه شود.
مديركل دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت مهمترين دليل بستري در سالمندان در مناطق شهر بيماريهاي قلبي - عروقي، گوارش، چشم و در مردان سالمند روستايي بيماريهاي چشم، تناسلي، ادراري و قلب و عروق بوده است.
وي ادامه داد: در زنان سالمند شهري و بيماريهاي قلبي، چشم، گوارش و در زنان سالمند روستايي بيماريهاي چشم، قلبي - عروقي و حوادث مهمترين دليل بستري زنان سالمند بوده اند. وي با بيان اين كه حدود يك هشتم تا يك چهارم سالمندان مبتلا به بيماري قلبي هستند، گفت: اين نسبت در زنان سالمند بيش از مردان و در شهر بيش از روستاست.وي با اشاره به اين كه حدود نيمي از زنان و مردان سالمند در شهر و روستا مبتلا به سرفه مزمن هستند، گفت: حدود ۱۸درصد سالمندان مرد و حدود ۳۲درصد سالمندان زن مبتلا به آنژين صدري هستند.
وي گفت: حدود ۲۰ درصد سالمندان از مشكل يبوست و حدود ۳۰ درصد آنان از مشكلات ادراري رنج مي برند و حدود ۸ تا ۱۵ درصد سالمندان مبتلا به ديابت و تقريبا تمامي سالمندان مبتلا به كاهش شنوايي و مشكلات دنداني و بي دنداني و يا دندان مصنوعي بوده و بيش از ۵۰ درصد آنان نيز مبتلا به اختلالات حركتي هستند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
همشهری-گروه اجتماعي: عينك هاي آفتابي كه به علت تيرگي زياد آن موجب جلوگيري از حداقل نور مي شود باعث بازشدن بيش از حد مردمك چشم (يعني از ۵/۲ميلي متر طبيعي به ۸ ميلي متر) مي شود.
رئيس انجمن بينايي سنجي(اپتومتري) ايران با توجه به ضرورت استفاده از عينك آفتابي در فضاي باز، در گفت وگو با خبرگزاري مهر افزود: بزرگ شدن بيش از حد مردمك چشم موجب واردشدن نورهاي اضافي به چشم شده و موجب آسيب رساندن به سلول هاي چشم و اختلال مي شود.
دكتر عباس عظيمي خراساني با تاكيد بر اينكه نبايد از هر عينك آفتابي استفاده كرد- چون مي تواند به چشم آسيب وارد كند- در مورد ويژگي هاي عينك آفتابي استاندارد گفت: عينك آفتابي بايد به گونه اي باشد كه استفاده از آن تغييري را روي تصاوير اجسام وارد نكند.وي افزود: استفاده از عينك آفتابي نبايد موجب كوچك، بزرگ يا مواج شدن اجسام قابل مشاهده شود. همچنين ميزان تيره بودن عينك نبايد به گونه اي باشد كه نور را به شدت كاهش دهد. خراساني ادامه داد: همچنين با استفاده از اين نوع عينك هاي آفتابي نبايد اجسام در حالت سكون، متحرك مشاهده شده و تغيير مكان بدهد و نبايد از عينك هاي آفتابي با رنگ سبز و قرمز استفاده كرد.وي با بيان اينكه بينايي سنج ها بهترين مشاوران براي تعيين نوع عينك هاي آفتابي هستند، گفت: استفاده از عينك هاي آفتابي از نوع شيشه اي يا پلاستيكي در صورتي كه ويژگي هاي لازم را داشته باشند، مطلوب است و بهترين رنگ عينك آفتابي براي زنان قهوه اي و براي مردان خاكستري است، چون اين رنگ ها با سلول هاي چشمي زنان و مردان هماهنگ تر است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مهر: بيماري افسردگي تا سال ۲۰۲۰ در رده اول بيماري هاي شايع در انسانها به ويژه در گروه بيماري هاي روانپزشكي دنيا قرار مي گيرد.
دكتر احمد جليلي رئيس انجمن روانپزشكان ايران افزود: افسردگي شايع ترين و مهمترين بيماري روانپزشكي در بين گروه بزرگسال در ايران است و به علت شيوع زياد آن در اغلب كشورهاي دنيا، هم اكنون اين بيماري به لحاظ شيوع بيماري در رده چهارم جهان قرار دارد.
وي اظهار داشت: عوامل بروز بيماري افسردگي فقط به يك عامل محدود نمي شود بلكه عوامل مختلفي نظير عوامل ارثي، سرشتي، تربيتي و محيطي در ابتلا به اين بيماري تاثيرگذار است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: ريواس به علت داشتن اسيد اگزاليك و كلسيم در مبتلايان به سنگ كليه و مثانه (از نوع اگزاليك) و سنگ صفرا مضر است.
ريواس داراي ويتامين B و A و مقدار زيادي ويتامين C و اسيد اگزاليك، اسيد سيناميك، ماده اي به نام رئين، مواد چرب، كمي اسانس، نشاسته زياد و ماده اي تلخ به انام بتاگلوكوگالين است.
شربت ريواس مفرح، مقوي معده، اشتها آور و صفراكش است.
فقط تحت نظر كارشناس تغذيه از اسانس ريواس براي مصرف خوراكي استفاده كنيد. همچنين برگ ريواس سمي است و بايد از خوردن آن پرهيز كرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ايسنا: يك متخصص پوست و مو گفت: مصرف ضد آفتاب براي همه افراد لازم است و حتي براي نوزاد سه ماهه نيز مي توان متناسب با نوع پوست وي از ضد آفتاب استفاده كرد.
دكتر آزاده الياس با بيان اين مطلب اظهار كرد: بر خلاف كشورهاي اروپايي كه براي حفاظت از پوست شان در مقابل آفتاب، ضد آفتاب ۱۰ تا ۲۰ درصد كفايت مي كند در كشور ما با توجه به موقعيت جغرافيايي و تابش مستقيم نور خورشيد به ضد آفتابي با درصد ۳۰ نياز است. وي در ادامه افزود: ضد آفتاب هايي با درصدهاي بالاتر ۵۰ يا ۶۰ درصد تفاوت چنداني با ضد آفتاب ۳۰ درصدي ندارد و اين تفاوت بيشتر از ۶ يا ۷ درصد نيست.
اين متخصص پوست و مو چگونگي مصرف ضد آفتاب ها را نيز امري مهم خواند و افزود: تعداد مصرف ضد آفتاب ها بسته به كيفيت آنها متفاوت است. بعضي ضد آفتاب هاي خارجي تا ۶ ساعت مي توانند از پوست محافظت كنند و نيازي به تجديد مصرف ندارند ولي ضد آفتاب هاي ايراني معمولا تا ۳ ساعت خاصيت حفاظت دارند و بعد از آن بايد تجديد شوند البته اگر فرد در تابش مستقيم خورشيد باشد و لازم به ذكر است كه براي تجديد ضد آفتاب نياز به شستن پوست نيست.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مهر: خانواده ها در عصر فرزندسالاري وانهادگي را بيش از حد پيشه كرده اند و اين موضوع بدترين آفت امروز خانواده ايراني است.
دكتر عبدالله مشائي، با بيان اينكه نسل قديم بايد براي انتقال تجاربش، خود را با نسل جديد تطابق دهد، افزود: در شرايط حاضر نسل جديد خود را از آگاهي لازم برخوردار مي داند، در حالي كه فاقد تجربه لازم است و با اين تصور زندگي اش را پايه گذاري مي كند و در نتيجه با مشكلات جدي برخورد مي كند.
اين روانشناس اظهار داشت: تا زماني كه بافت جديد شهري بتواند خود را با ساز و كارهاي مورد نياز شهرنشيني تطابق دهد و فرهنگ لازم را به دست بياورد با مشكلات خاص اين دوره گذار گريبانگير خواهد بود. به همين دليل خانواده ايراني هم اكنون و طي اين سالها از جهات گوناگون در معرض مشكلات گوناگون قرار گرفته است.
وي خاطر نشان كرد: اگر اقتصاد، امنيت، ارتباطات و اطلاعات در جامعه شهري خوب سازماندهي نشود، خانواده در معرض گسست، ناتواني و ناپايداري قرار مي گيرد و حتي در صورت بي توجهي مي تواند تشكيل خانواده را همانند بعضي از جوامع تحت الشعاع قرار دهد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مسوولان بهداشتي دولت اسكاتلند به منظور جلب مشاركت مردم در يك مطالعه علمي، نرم‌افزار جديدي را ارائه كرده‌اند كه چهره اشخاص در سن ‪ ۶۵‬سالگي آنها را پيش‌بيني مي‌كند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایرنا، علاقه‌مندان مي‌توانند با مراجعه به وب سايت "اينفواسكاتلند"، با ذكر تاريخ تولد و آدرس ايميل، عكس چهره كنوني خود را ارسال كرده تا عكس ‪ ۶۵‬سالگيشان را كه در آن پوست چروك و لكه دار شده، از طريق ايميل دريافت نمايند.

مسوولان بهداشتي اسكاتلند با ارائه اين نرم‌افزار مي‌خواهند مردم را به ياد روزهاي كهنسالي انداخته و مشاركت آنها را در مطالعه تحقيقاتي موسوم به "برنامه‌ريزي براي جمعيت درحال پير شدن اسكاتلند"، جلب كنند.

نرم‌افزار نمايش چهره پير شده انسان، توسط روان‌شناسان و كارشناسان رايانه دانشگاه "سنت اندروز" طراحي شده‌است.

اين نرم‌افزار براي ايجاد عكسهاي ‪ ۶۵‬سالگي افراد از روشهاي شبيه‌سازي رايانه‌اي و يك بانك اطلاعاتي از تصاوير چهره‌ها در سنهاي مختلف بهره مي‌گيرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
محققان به كليه جراحان توصيه مي‌كنند: جهت كسب حداكثر كارايي و دقت، قبل از عمل جراحي يك بازي كامپيوتري يا ويدئويي انجام دهند.

به گزارش ايسنا به نقل از رويترز، طبق مطالعه‌اي كه در آن 303 جراح شركت داشتند مشخص شد افرادي كه 20دقيقه قبل از عمل، مشغول يك بازي كامپيوتري دلخواه مي‌شدند، حين عمل جراحي نه تنها دقت و تمركز بالاتري داشتند، ‌بلكه با ظرافت بيشتري نيز عمل مي‌كردند.

پژوهشگران مي‌گويند انجام بازي كامپيوتري خصوصا در مورد جراحاني ضرورت دارد كه عمل لاپاراسكوپي انجام مي‌دهند؛ زيرا اين نوع جراحي، بسيار ظريف است و تنها از ميان يك برش بسيار باريك روي شكم، عمل جراحي انجام مي‌گيرد.

گفته مي‌شود هدف از اجراي اين طرح بالا بردن كارايي جراحان، به شيوه‌اي جالب و مفرح است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
تحقيقات بدست آمده از سوي رواشناسان و مشاورين مدارس نشان مي دهد ، نوجواناني كه علاقه بسياري به تلفن همراه دارند داراي مشكلات رواني هستند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از موج، استفاده از تلفن همراه در بين نوجوانان و علاقه بسيار زياد آنها به سرويس پيغام كوتاه اس ام اس و دانلود انواع آهنگ ها ويژه تلفن همراه خود يكي از علائم افسردگي و ناراحتي در بين اين افراد مي باشد.
تحقيقات صورت گرفته بين 575 دانش آموز مدارس دوره متوسطه نشان مي دهد ،يك سوم كاربران تلفن همراه علاقه بسياري به تلفن همراه خود دارند و روزانه بيش از 90 بار به سوي تلفن خود مي روند. اين افراد از نظر رواني مشكل دارند و دچار افسردگي هستند..اين افراد در مقايسه با كاربراني كه 70 بار در روز به سمت گوشي هاي خود مي روند و به نوعي از آن استفاده مي كنند از افسردگي و ناراحتي هاي بيشتري بر خوردار هستند.
اين كاربران به اصطلاح معتاد به تلفن همراه هستند و طي نظرخواهي ها اعلام كردند: با برقراري ارتباط با سايرين مي توانند خود را به آرامش نسبي برسانند و احساس بهتري دارند.
گفتني است ،بيشترين گرايش نوجوانان عصر كنوني به سرويس اس ام اس بوده است و اين افراد به برقراري مكالمات صوتي علاقه كمتري دارند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
مسؤول دبيرخانه كميته كشوري كنترل دخانيات با اشاره به مرگ سالانه 50 هزار ايراني به علت استعمال دخانيات گفت: هم اكنون سالانه 5 ميليون تن در دنيا به علت استعمال دخانيات جان خود را از دست مي‌دهند كه با ادامه اين روند تا 20 سال آينده تعداد قربانيان به 10 ميليون تن در سال مي‌رسد.

خديجه محصلي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به شعار امسال روز جهاني بدون دخانيات با عنوان «دخانيات به هر شكلي كشنده است» اظهار كرد: متاسفانه در سطح دنيا مصرف دخانيات رو به افزايش بوده و گروه سني مصرف‌كنندگان دخانيات رو به كاهش است.

وي افزود: سازمان جهاني بهداشت، سن شروع استعمال دخانيات را در دنيا 13 تا 15 سال اعلام كرده و از ترفندهاي جديد كمپاني‌هاي دخاني دنيا، جذب قشر جوان و نوجوان به هر شكل و ترفندي است.

وي با اشاره به اطلاع‌رساني كمپاني‌هاي دخاني دنيا در سطح وسيع از طريق اينترنت و ماهواره گفت: از راه‌هاي مقابله با اين ترفند ايجاد تفريحات سالم است.

مهندس محصلي ادامه داد: براساس تازه‌ترين آمارهاي ملي 3 درصد نوجوانان ايراني سيگار مي‌كشند و14 درصد آنان از ساير مواد عمدتا قليان استفاده مي‌كنند.

مسؤول دبيرخانه كميته كشوري كنترل دخانيات در ادامه توضيح داد: كمپاني‌هاي توليد كننده محصولات دخاني در فرهنگ كشورهاي مختلف مطالعه كرده تا به هر شكل ممكن در افراد جامعه نفوذ كنند كه متاسفانه جوانان جامعه ايران با مضرات قليان آشنا نيستند در حالي كه زيان و بيماري‌هاي ناشي از قليان به مراتب بيشتر از سيگار است.

وي افزود: نتايج آخرين تحقيقات بيانگر آن است كه ميزان دود ورودي يك پك عميق قليان 100 برابر يك پك سيگار است.

محصلي كاربرد اصطلاحاتي مثل كم قطرن و ملايم را از ترفندهاي كمپاني‌هاي دخاني دنيا دانست و يادآور شد: هيچ سيگار بي‌خطري وجود ندارد و همه مواد دخاني از جمله توتون، تنباكو و قليان همگي براي سلامتي مضرند.

وي توضيح داد: نتايج مطالعات در كشوري اروپايي نشان داده است كه تبليغات رسانه‌اي در فاصله سالهاي 1954 تا 1980 با كاهش 11 درصدي مصرف دخانيات همراه بوده است اين در حاليست ممنوعيت جامع تبليغات هم با 7 درصد كاهش تقاضا در مصرف مواد دخاني همراه بوده است.

مهندس محصلي با اشاره به نقش محوري رسانه‌ها در كاهش مصرف استعمال دخانيات افزود: بررسي به عمل آمده در خانواده‌هاي فقير نشان داده است كه دو سوم درآمد خانواده‌ها صرف خريد محصولات دخاني مي‌شود.

مهندس محصلي يادآور شد: برآوردها نشان مي‌دهد كه سالانه 1000 ميليارد تومان صرف خريد محصولات دخاني و 2 تا 3 برابر اين ميزان صرف درمان بيماري‌هاي ناشي از استعمال دخانيات مي‌شود.

به گفته مسؤول دبيرخانه كميته كشوري كنترل دخانيات، نتايج تحقيقات در كشور بنگلادش نشان داده است هزينه‌اي كه صرف خريد محصولات دخاني مي‌شود 10 برابر آموزش و تحصيلات است.

وي ورزش و تفريحات سالم را جايگزين خوبي براي استعمال دخانيات دانست و تصريح كرد: سالانه 50 هزار مرگ در كشور به سمت مصرف مواد دخاني به وقوع مي‌پيوندد.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
محققان اعلام كردند كه پيش از پرواز غذاي مناسب بخوريد چرا كه ارتفاع زياد و غذاهاي گازدار ناسازگارند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشکي تهران، فشار کم اتاقک هواپيما در ارتفاعات بالا که ناشي از کمبود اکسيژن است، موجب مي‌شود هواي داخل بدن شما براي انبساط فضاي خالي ايجاد کند.

سايت Healthday اعلام كرد:‌ با اجتناب از خوردن غذاهايي که توليد گاز مي‌کنند و نيز مايعات مي‌توان از ناراحتي‌هاي حين پرواز جلوگيري کرد.

پزشكان معتقدند: غذاهاي معمولي مانند لوبيا، گل کلم، کلم، ذرت، خيار، تره فرنگي، پياز، عدس، فلفل سبز، تربچه، غلات سبوس‌دار، آدامس، آجيل و غذاهاي چربي دار موجب مشکلات حين پرواز مي‌شوند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك متخصص داخلي و فوق تخصص ريه، با اعلام اين كه ميزان ابتلا به بيماريهاي ريوي از قبيل برونشيت مزمن، آمفيزم، سرطان ريه، فيبروز ريه و ائوزينوفيلي گرانوما (IG) تا 95 درصد در افراد سيگاري بيشترست، تاكيد كرد: هم اكنون سرطان ريه جزو سومين علل مرگ و مير در جهان محسوب مي‌شود.

دكتر سيد علي جواد موسوي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به اين كه درمان بيماريهاي ريوي و غير ريوي از قبيل بيماريهاي قلبي، سرطان‌هاي مري و معده كه در افراد سيگاري بيشتر ديده مي‌شوند‌، هزينه گزافي را به وزارت بهداشت و ساير نهادهاي مربوطه تحميل مي‌كنند، تصريح كرد كه ترك سيگار يكي از اقدامات اصلي در درمان بيماريهاي برونشيتي و آمفيزم و همچنين پيشگيري از سرطان ريه است.

اين متخصص علائم ناشي از سرطان ريه را خلط خوني، سرفه‌هاي طولاني، بي اشتهايي و كاهش وزن، درد سينه و يا تنگي نفس پيشرونده بيان كرد و گفت: شيوع سرطان ريه به طور كل در مردان بيشتر ديده مي‌شود ولي طبق آمار خطر ابتلا به اين سرطان در زنان سيگاري نسبت به مردان سيگاري بيشتر است زيرا كشيدن سيگار بر روي سلولهاي زنان سيگاري به دليل وجود هورمونهاي جنسي زنانه تغييرات خطرناكي را ايجاد مي‌كند.

دكتر موسوي جراحي را به عنوان بهترين و اصلي‌ترين روش درمان در مراحل اوليه ابتلا و شيمي‌درماني و راديوتراپي را به عنوان اقدامات بعدي درمان ذكر و اظهار كرد: قابل توجه است كه در آمريكا سالانه 13 يا 14 ميليون نفر دچار COPD،‌آمفيزم و برونشيت مي‌شوند و افراد بسياري نيز بر اثر ابتلا به سرطان ريه جان خود را از دست مي‌دهند.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
47
محل سکونت
Tehran
يك متخصص تغذيه گفت: سوء تغذيه مادران مي‌تواند تا چند نسل بر نوزادان اثر بگذارد و اين سوء تغذيه كه از دوران نوزادي در فرد ايجاد مي‌شود ممكن است موجب عدم تكامل اندامهاي حياتي مثل كبد شود.

دكتر مسعود كيمياگر در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار كرد: امروزه سوء تغذيه در انواع مختلف كم خوري، بيش خوري و بدخوري عامل به وجود آورنده بسياري از بيماريهاست و اين موضوع به حدي حاد شده كه مي‌توان پيش‌بيني كرد كه در نتيجه چه كمبودهاي تغذيه‌اي چند درصد افراد تا 20 سال آينده مبتلا به انواع بيماري‌ها از قبيل ديابت، مشكلات قلبي - عروقي و... مي‌شوند.

وي در رابطه با پايه‌هاي سلامت بدن توضيح داد: پايه سلامت بدن به دو چيز بستگي دارد؛ يكي عامل دروني است كه مربوط به ژن فرد يا عوامل روحي در وي مي‌شود و ديگري عامل بيروني است كه شرايط محيطي، ورزش، تغذيه و... را شامل مي‌شود. با توجه به اين كه عوامل دروني مثل ژن قابل تغيير در فرد بيشترست بنابراين توجه به وجوه بيروني سلامتي كه قابل كنترل هم هست براي وي ضروري است. تغذيه يكي از ابعاد سلامتي است كه اصلاح آن مي‌تواند توسط فرد صورت گيرد.

اين متخصص ادامه داد: در تحقيقاتي كه انجام شده مشخص گرديده در مناطقي كه غذاهاي سالم‌تري مثل سبزيجات، لبنيات و پروتئين‌ها در برنامه‌هايشان وجود دارد از نظر جسمي و هم از لحاظ روحي وضعيت بهتري دارند.

دكتر كيمياگر در مورد انواع مشكلات تغذيه‌اي بيان كرد: البته بايد توجه داشت همانطور كه كم خوري مي‌تواند به بدن لطمه بزند بيش خوري نيز موجب بسياري از بيماري‌ها مي‌شود. طبق تحقيقاتي كه در اين زمينه صورت گرفته مشخص شده اگر به بدن در طول زمان بار سنگين از مواد غذايي را بدهيم موجب فرسودگي آن مي‌شود و بسياري از بيماري‌هاي مزمن نيز به دليل زياده خوري غذاهاي چرب، خوردن و كم تحركي روي مي‌دهد.

اين متخصص با اشاره به نقش تغذيه در بهبود انواع بيماري‌ها به ايسنا گفت: در بيماري‌هاي مختلف اگر بيمار از برنامه غذايي مناسبي تبعيت كند توقف و بهبود بيماري در وي زودتر حاصل مي‌شود و در بسياري از بيمارستانهاي دولتي با توجه به اين واقعيت براي بهبود زودتر بيماران از متخصصان تغذيه كمك مي‌گيرند و با استفاده از برنامه غذايي كه آنها به بيماران مي‌دهند در بهبود زودرس آنها اثر مي‌گذارند.
 
بالا