• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

یاشار

Registered User
تاریخ عضویت
23 آگوست 2006
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
3
سن
37
محل سکونت
Atlantica
مولكولهاي سلول كش در بيني حس بويايي را از بين مي‌برند

پژوهشگران در تحقيقات جديد خود نشان دادند، وجود تعداد بيش از حد مولكول‌هاي سلول‌كش يا "فاكتورهاي مرگ" مي‌تواند علت فقدان حس بويايي در افراد باشد.

به گزارش پايگاه اينترنتي نيوساينتيست، به گفته محققان تعداد مولكولهاي سلول‌كش در بافت مخاطي بيني برخي از بيماراني كه بدون حس بويايي متولد مي‌شوند ‪ ۱۰‬برابر بيش ازتعداد اين مولكولها در افرادي است كه حس بويايي طبيعي دارند.

كارشناسان معتقدند اين يافته‌ها روش‌هاي جديدي را براي درمان فقدان حس بويايي ارائه مي‌كند.

فقط در آمريكا ‪ ۴۰۰‬هزار تن بدون حس بويايي متولد شده‌اند. در مورد ‪۱۲‬ درصد اين افراد، ناهنجاريهاي كالبد شناختي عامل نبود حس بويايي است اما در ‪ ۸۸‬درصد بقيه هيچ دليل روشني براي اين نقص وجود ندارد.

"رابرت هنكين" نورولوژيست شناختي و مدير كلينيك چشايي و بويايي واشنگتن دي‌سي با بررسي مخاط بيني ‪ ۲۰‬بيمار كه حس بويايي نداشتند و ‪۶۱‬ فرد سالم دريافت تعداد مولكول‌هاي خاصي مانند "سيكليك ‪ "AMP‬كه عامل رشد سلولهاي هستند در افرادي كه توانايي بويايي ندارند، اندكي كمتر از افراد سالم بود.

اين گروه دريافت افرادي كه از حس بويايي محرومند به طور متوسط سه برابر بيش از گروه كنترل، در مخاط بيني خود مولكول‌هاي "‪-TNF‬آلفا" و "‪ "TRAIL‬دارند كه به كشته شدن سلولها كمك مي‌كنند.

نتايج اين تحقيق در اجلاس بيولوژي تجربي در سال ‪ ۲۰۰۷‬در واشنگتن دي سي ارائه شد.

با اين همه اينكه هنوز مشخص نيست كه تعداد زياد فاكتورهاي مرگ بطور مستقيم عامل از بين رفتن حس بويايي هستند يا خير. برخي از افراد با حس بويايي متولد مي‌شوند اما در اثر سرما و يا آسيب مغزي اين حس را از دست مي‌دهند.

هنكين خاطر نشان كرد بيماراني كه از حس بويايي بي‌بهره‌اند گاهي اوقات از داروهايي مانند "تئوفيلين" كه سطح سيكليك ‪ AMP‬را افزايش مي‌دهد براي درمان اين اختلال استفاده مي‌كنند. اما بر اساس اين تحقيقات، در افرادي كه از اين داروها استفاده مي‌كنند نيز كاهش ميزان ‪ ،TNF‬آلفا و ‪ TRAIL‬مشاهده شده است.

به گفته وي داروهايي كه بطور مستقيم مانع از فعاليت ‪-TNF‬آلفا مي‌شوند در حال حاضر وجود دارند و براي درمان بيماري‌هايي مانند آرتريت روماتوئيد مورد استفاده قرار مي‌گيرند اما اين داروها عوارض جانبي خطرناكي مانند بروز سرطان را در پي دارند.

در حال حاضر يك گروه از نورولوژيست‌ها نيز به رهبري "راندال ريد" از دانشگاه "جان هاپكينز" بالتيمور در ايالت مريلند آمريكا در حال بررسي اين موضوع بر روي موش‌ها هستند كه آيا داشتن تعداد زيادي مولكول ‪ TNF‬آلفا در ماده مخاطي خيشومي تواناي بويايي آنها را از بين مي‌برد يا خير.

در يك تحقيق مجزاي ديگر كه در هفته جاري در مجله نيچر منتشر شد گروه ريد اعلام كردند استفاده از سلولهاي بنيادين در موش‌ها مي‌تواند اسيب‌هاي اعصاب بويايي را ترميم كند.

وي معتقد است انسان يك "گروه ذخيره" مشابه سلولهاي بنيادين در پشت برامدگي بيني دارد كه مي‌تواند حس بويايي را در انسان ترميم كند.
 

یاشار

Registered User
تاریخ عضویت
23 آگوست 2006
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
3
سن
37
محل سکونت
Atlantica
مصرف تخم مرغ در صبحانه به كاهش وزن كمك مي‌كند

محققان "دانشگاه دولتي لوزيانا" دريافتند كه زنان چاق و داراي اضافه وزن كه در رژيم غذايي شان روزانه دو عدد تخم مرغ درصبحانه مصرف مي‌كنند، وزن بيشتري از دست مي‌دهند.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس از واشنگتن، "نيخيل وي. دوراندار" استاديار در بخش عفونت و چاقي، در اين مطالعه زناني را كه در بخشي از رژيم غذايي خود براي كاهش چربي، پنج روز يا بيشتر در هفته از اين الگو پيروي مي‌كردند براي مدت هشت هفته مورد بررسي قرار داد.

وي در اين مطالعه مشاهده كرد كه اين زنان ‪ ۶۵‬درصد وزن بيشتري از دست دادند و كاهش چربي در ناحيه اطراف كمر آنها ‪ ۸۳‬درصد بيشتر بود.

اين يافته‌ها در نشست سالانه "بيولوژي تجربي" سال ‪ ۲۰۰۷‬در واشنگتن ارايه شد.
 

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
تاریخ عضویت
20 جولای 2004
نوشته‌ها
10,341
لایک‌ها
1,210
محل سکونت
رشت
ایرنا-پزشكان قلب و عروق توصيه مي‌كنند: مصرف روغن حيواني و كره سنتي براي سلامت قلب و عروق
مفيد است. يك فوق تخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مي‌گويد: مصرف روغن حيواني كه به روش سنتي تهيه مي‌شود بويژه روغن حيواني كرمانشاهي براي سلامت قلب خيلي خوب است.
دكتر "محمدرضا سعيدي" گفت: در تحقيقات انجام شده توسط محققان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه به اثبات رسيده كه مصرف روغن حيواني سنتي براي سلامت قلب مفيد است و بايد از مصرف روغن‌هاي نباتي جامد و يا حيواني صنعتي خودداري كرد.
كارشناس مسوول بيماريهاي غير واگير دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه نيز مي‌گويد: كارشناسان در خصوص بيماري‌هاي قلب و عروق در يك برنامه تحقيقاتي چهار ساله به اين نتيجه رسيده‌اند كه مصرف روغن نباتي جامد يكي از عوامل مهم خطرساز براي قلب و عروق است.
دكتر "ناهيد خادمي " گفت: ‪ ۹۱/۳‬درصد از جمعيت استان كرمانشاه براي پخت و پز از روغن نباتي جامد مصرف مي‌كنند.
وي افزود: براساس اطلاع رساني و برپايي همايشهاي پزشكي و آگاهي دادن به مردم در مورد مضرات مصرف روغن نباتي جامد، مصرف روغن جامد در سال ‪ ۸۵‬نسبت به سال ‪ ۸۴‬حدود ‪ ۱۰‬درصد كاهش يافت.
وي گفت: در سال گذشته تقريبا ‪ ۸۱/۳‬درصد جمعيت استان از روغن نباتي جامد استفاده مي‌كنند.
دكتر خادمي تصريح كرد: جايگزين كردن روغن مايع به جاي روغن نباتي جامد و استفاده از روغن حيواني نقش بسزايي در كاهش ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق دارد.
وي گفت: وزارت بازرگاني مي‌تواند با جايگزين كردن روغن مايع به جاي روغن نباتي جامد در سيستم توزيع كالاهاي كوپني موجب كاهش مصرف روغن نباتي جامد در كشور شود.
وي گفت: البته براي كاهش بيماريهاي قلب و عروق در كشور بايد مردم پنج اقدام اساسي را رعايت كنند.
دكتر خادمي افزود: كاهش مصرف نمك، كاهش مصرف چربي ها، كاهش مصرف شكر، افزايش مصرف ميوه، سبزيحات و ماهي و افزايش فعاليتهاي بدني پنج اقدامي است كه اگر مردم رعايت كنند ‪ ۵۰‬درصد خطر ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق كاهش خواهد يافت.
 

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
تاریخ عضویت
20 جولای 2004
نوشته‌ها
10,341
لایک‌ها
1,210
محل سکونت
رشت
ایسکانیوز: تازه ترین تحقیقات دانشمندان دانشگاه اوتریت نشان می دهد، سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری خطر بیماری های قلبی را در نوزاد افزایش می دهد.
به گزارش روز سه شنبه گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز زنانی که در دواران بارداری سیگار می کشند باید بدانند که سیگار کشیدن در این دوران می تواند سبب آسیب های دایمی در سیستم گردش خون نوزادشان شود و این خطر ابتلا به بیماری های قبلی و سکته را در سال های بعد زندگی آنها افزایش می دهد.
نوزادان مادرانی که زمان بارداری سیگار می کشند، بیش از سایر کودکان در معرض خطر بیماری تصلی شرایین هستند. سیگار علاوه بر خطر بیماری قلبی بر رشد جنین نیز تاثیر می گذارد.
 

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
تاریخ عضویت
20 جولای 2004
نوشته‌ها
10,341
لایک‌ها
1,210
محل سکونت
رشت
ایسکانیوز : پژوهشگران توصیه می کنند هنگامی که با اعضای خانواده خود غذا می خورید، تلویزیون مشاهده نکنید.
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز، به نقل از نشریه آمریکایی Assouation غذا خوردن با اعضای خانواده و رابطه آنها با یکدیگر تاثیر بسیار مثبتی بر روی افراد از نظر روحی و جسمی خواهد داشت زیرا اعضای خانواده زمان کمتری را با یکدیگر می گذرانند و هنگام غذا خوردن فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط آنها با یکدیگر می باشد.
به همین دلیل پژوهشگران معتقدند هنگام خوردن غذا تلویزیون های خود را خاموش کنید.
همچنین صحبت کردن اعضای خانواده با یکدیگر به ویژه در خانواده هایی که کودکان پیش از دبستان دارند، بسیار موثر است، زیرا این ارتباط سبب می شود کودکان غذای خود را بهتر بخورند و داروهای خود را استفاده کنند.
طی مطالعاتی که به مدت یک هفته بر روی 1300 خانواده نیویورکی انجام پذیرفت مشخص شد، شبهایی که اعضا خانواده با یکدیگر غذا می خورند و تلویزیون خاموش است، میوه و سبزیجات بیشتری نسبت به شب های دیگر صرف می شود و همین عامل سبب سلامتی و کاهش بیماری قلبی و سرطان درآنها خواهد شد.
 

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
تاریخ عضویت
20 جولای 2004
نوشته‌ها
10,341
لایک‌ها
1,210
محل سکونت
رشت
ایسکانیوز ـ تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که دادن اکسیژن زیاد به بیماران می‌تواند اثرات زیان‌آوری داشته باشد، زیرا اکسیژن خالص سبب افزایش تهویه شده و میزان جریان خون را به اعضای بدن کاهش می‌دهد که این امر سبب تجمع دی‌اکسید کربن و انقباض عروق می‌شود.
به گزارش سرویس علمی ـ پژوهشی ایسکانیوز، البته ماسک‌های جدید اکسیژن، امکان ارزیابی دقیق میزان دی‌اکسید کربن را به پزشکان می‌دهد. این ماسک‌های جدید اکسیژن، امکان ارزیابی دقیق میزان دی‌اکسید کربن را به پزشکان می‌دهد. این ماسک‌ها برای بیماران با حمله‌های قلبی، مسمومیت‌های با مونواکسید کربن و همچنین نوزادانی که در بدو تولد مشکل تنفسی دارند بسیار مفید است.
 

یاشار

Registered User
تاریخ عضویت
23 آگوست 2006
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
3
سن
37
محل سکونت
Atlantica
كلم‌ها را نجوشانيد: خاصيت ضد سرطاني آنها از بين مي‌رود

انواع كلم‌ها را مي‌توان بخار پز كرد، سرخ كرد، در مايكروويو گذاشت و يا خام مصرف كرد اما لطفا بلايي را كه انگليسي‌ها سر اين گياه در مي‌آورند، تكرار نكنيد يعني با جوشاندن كلم‌ها خواص آن‌ها را از بين نبريد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، محققان در دانشكده پزشكي دانشگاه وارويك" گفتند اين "عادت استاندارد پخت و پز در انگليس" خواص ارزشمند ضد سرطاني بيشتر اعضاي گونه‌هاي "بارسيكا" يا انواع كلم‌ها كه شامل كلم سفيد، گل كلم و كلم دگمه و براكلي مي‌شود را از بين مي‌برد.

زمانيكه اين سبزيجات مصرف مي‌شوند يك ماده مشترك در تمام آنها به نام "گلوكوزينوليت" ‪ glucosinolate‬به مولفه ديگري به نام "آيزوتايو سايانيت" ‪ isothighocyanate‬تبديل مي‌شود كه تاثير سمي مواد سرطانزا را خنثي مي‌كند و باعث مي‌شود اين مواد زيان‌آور، با سرعت بيشتري از بدن خارج شوند.

اما طبق يك مطالعه كه در مجله " شيمي غذا و سم شناسي" منتشر شده است، ‪ ۳۰‬دقيقه جوشاندن هر يك از سبزيجات "خانواده كلم" بيشتر اين خواص دارويي را از بين مي‌برد ضمن آن كه طعم و مزه آنها را نيز خراب مي‌كند.

آزمايش‌هايي كه "پل ترونالي" و "لي‌جيانگ سونگ" دو متخصص بيوشيمي انجام دادند، نشان داد كه كاهش گلوكوزينوليت موجود در براكلي ‪ ۷۷‬درصد، در كلم بروكسل ‪ ۵۸‬درصد، گل كلم ‪ ۷۵‬درصد و كلم سبز ‪ ۶۵‬درصد بود.

در مقابل، تاثير بخارپز كردن، در مايكرو ويو گذاشتن و يا سرخ كردن آن در مقدار گلوكوزينوليت موجود در كلم‌ها تاثير چنداني ندارد.

كلم پيچ، شلغم، كلم سبز، كلم قمري، ترب كوهي، تربچه و شاهي‌آبي از ديگر گونه‌هاي اين گروه سبزيجات هستند كه خواص ضد سرطاني دارند.
 

byj

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
6 فوریه 2007
نوشته‌ها
11
لایک‌ها
0
سلام به دوستان و با تشکر از مطالب مفید و با ارزشی که گذاشتین
سوالی که من دارم در مورد تنبلی تخمدان در خانمها است میخوام بدونم چرا تنبلی تخمدان بوجود میاد؟آیا عوامل ژنتیکی داره؟به سن و ازدواج نکردن رابطه داره؟عوارض تنبلی تخمدان چیه ؟و همچنین علایمش چیا هستن؟
لطفا این موضوع را توضیح بدین چون خیلی نیاز دارم که در موردش بدونم
با تشکر
 

GHoST_DoG

Registered User
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
2
سلام به دوستان و با تشکر از مطالب مفید و با ارزشی که گذاشتین
سوالی که من دارم در مورد تنبلی تخمدان در خانمها است میخوام بدونم چرا تنبلی تخمدان بوجود میاد؟آیا عوامل ژنتیکی داره؟به سن و ازدواج نکردن رابطه داره؟عوارض تنبلی تخمدان چیه ؟و همچنین علایمش چیا هستن؟
لطفا این موضوع را توضیح بدین چون خیلی نیاز دارم که در موردش بدونم
با تشکر

دوست عزیز برای دریافت پاسختون میتونید به لینک زیر مراجعه کنید
http://www.aftab.ir/lifestyle/view.php?id=1925
 

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!
سازمان بهداشت جهانی در روز منع جهانی سیگار از همه کشورها خواسته است سیگار را در همه مکانهای عمومی بسته ممنوع کنند.به گفته این سازمان هر سال 200 هزار غیرسیگاری در اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار جان خود را از دست می دهند

منبع: بي بي سي

ياده جمله معرفي از جردن افتادم (همون كه خيابان آفريقاي فعلي در تهران به نام او هست و به نوعي موسس آموزش عالي در ايران به حساب مياد)
سيگار يه وسيله اي هست كه يه سرش آتيش هست يه سرش يه احمق!!!
 

Britney

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 فوریه 2007
نوشته‌ها
55
لایک‌ها
2
سلام
دوستان هر چی مقاله خفن از pubmed یا سایت های دیگه پزشکی خواستین با ما تماس بگیرین.
با هزینه بسیار کمی مقاله مورد نظر را برایتان می فرستیم!
[email protected]
http://magalekhaneh.mihanblog.com

سلام دوست عزیز،
ممنون می شم اگه این مقاله رو برام از pubmed برام بگیرین:
Amedi A, Stern WM, Camprodon JA, Bermpohl F, Merabet L, Rotman S, Hemond C, Meijer P, Pascual-Leone A.
Shape conveyed by visual-to-auditory sensory substitution activates the lateral occipital complex.
Nat Neurosci. 2007 Jun;10(6):687-689. Epub 2007 May 21.
PMID: 17515898 [PubMed - as supplied by publisher]​
 

mypersian

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
0
طي بررسي انجام شده در شهر لندن، محققين دريافتند که نسبت اسيدهاي چرب در غشاهاي سلول در افراد مبتلا به اسکيزوفرني1 ( نوعي اختلال رواني ) غير طبيعي است که در اثر دريافت اسيدهاي چرب امگا 3 اين حالت بهبود بخشيد. مطالعات ديگر حاکي از آن است که افسردگي ممکن است در اثر کمبود اسيدهاي چرب امگا 3 به وجود آيد. اين اسيدهاي چرب در آجيل، دانه ها، غلات سبوس دار، حبوبات و انواع ماهي هاي چرب مثل ساردين ، قزل آلا، شاه ماهي و قباد يافت مي شوند.

بسياري از روان پزشکان براي درمان افسردگي از داروهايي استفاده مي کنند که سطح سروتونين2 مغز را افزايش مي دهند. در حال حاضر مشخص شده که کمبود اسيد چرب امگا 3 در رژيم غذايي ممکن است ميزان سروتونين مغز را کاهش دهد که مي تواند منجر به افسردگي شود.

مطالعات نشان مي دهد که بروز افسردگي با سطح پايين اسيدهاي چرب امگا 3 موجود در غشاي گلبول هاي قرمز خون و دريافت کم اسيدهاي چرب امگا 3 ارتباط دارد ، زيرا در اثر کاهش سطح اسيدهاي چرب امگا 3، نسبت اسيدهاي چرب امگا 6 به اسيدهاي چرب امگا 3 بالا مي رود که اين خود منجر به افسردگي شديد مي شود.



بروز افسردگي در ميان مردم کشور نيوزلند 6 برابر مردم ژاپني است که اين ممکن است به دريافت اسيدهاي چرب امگا 3 موجود در رژيم غذايي برگردد، چون مردم ژاپن ماهي هاي حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 را زياد مصرف مي کنند. افسردگي بعد از زايمان امري طبيعي در ميان زنان مي باشد. بنابراين در طول دوران حاملگي بايستي منابع غذايي اسيدهاي چرب امگا 3 به ميزان زيادي مصرف شوند. در زناني که ميزان اسيدهاي چرب امگا 3 خون آنها بسيار پايين است، احتمال ابتلا به افسردگي حاملگي بيشتر است.

افسردگي امکان حمله قلبي را در افراد بيشتر مي کند. بنابراين ارتباط بين افسردگي و اسکيزوفرني با حملات قلبي ممکن است به دليل پايين بودن مقدار اسيدهاي چرب امگا 3 در اين افراد باشد.

اگر اين يافته ها توسط بررسي هاي بيشتر تاييد شوند، شايد از طريق مصرف مقادير زياد آجيل، دانه ها، حبوبات، غلات سبوس دار و انواع ماهي بتوان از بروز برخي موارد افسردگي جلوگيري کرد و يا حتي برخي از آنها را درمان کرد.


پي نوشت :

1- اسکيزوفرني ( schizophrenia ) : نوعي اختلال رواني که فرد قابليت تميز دادن بين افکار، ايده ها و تصورات خودش و واقعيت را ندارد. اسکيزوفرني اختلال فکر و خُلق ناآرام است. اين اختلال به صورت دشواري در حفظ و تمرکز و تشکيل مفاهيم آشکار مي گردد. اين اختلال مي تواند به برداشت ها و عقايد غلط ، به مشکلات عظيم در درک واقعيت و به مشکلاب مشابه در زبان و ابراز هيجاني بينجامد. از جمله عوارض اين بيماري اين است که فرد ممکن است صداهايي را بشنود يا ممکن است فکرکند که افراد ديگر مي توانند فکر او را خوانده و يا افکار او را کنترل کنند.

2- سروتونين ( serotonin ) : يک ماده شيميايي موجود در مغز ( ناقل عصبي ) که اعمال مختلفي را در بدن انجام مي دهد؛ از جمله افزايش خواب ، تنگ شدن رگ ها و کاهش اشتها.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=9640
 

mypersian

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
0
ماهي ماده غذايي مفيدي است كه در مناطق شمالي و جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب مي‌شود.


ماهي داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست. ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حائز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن است.

ماهي و محصولات دريايي با وجود آن كه جزو مواد غذايي حيواني هستند، ولي از نظر تركيب چربي با ساير مواد حيواني متفاوت‌اند. چربي موجود در مواد غذايي حيواني به طور عمده حاوي تركيباتي به نام اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه اين تركيبات موجب بالا بردن كلسترول و ساير چربي‌هاي نامطلوب خون مي‌شوند.

بنابراين افراط در مصرف چربي‌هاي حيواني، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهايت منجر به سكته‌هاي قلبي و مغزي مي‌شود. ولي ماهي و آبزيان با وجود آن كه از دسته مواد غذايي حيواني هستند با اين حال نوع چربي موجود در آنها مشابه مواد گياهي است و از اسيدهاي چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزيان وجود دارد كه اثرات بسيار مهمي‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پيش‌گيري از بسياري از بيماريها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌اي به عهده دارد.

جالب است بدانيم كه چربي موجود در بافت‌هاي ماهي و آبزيان تنها موجب افزايش كلسترول و ساير چربي‌هاي نامطلوب خون و عوارض قلبي و عروق كمك مؤثري نيز مي‌كند. ماهي از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب مي‌شود. پروتئين موجود در ماهي از نظر كميت و كيفيت قابل توجه است، بدين معني كه پروتئين موجود در ماهي به شكلي است كه به آساني در دستگاه گوارش هضم و جذب مي‌شود و به طور تقريبا كامل در بدن به مصرف مي‌رسد.

ماهي يكي از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازي و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروب‌ها نقش مهمي‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونه‌اي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبي در بدن به مصرف مي‌رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهي، جذب آهن منابع گياهي را هم افزايش مي‌دهد بنابراين نقش مهمي‌در پيشگيري از كم خوني ناشي (لينك)از فقر آهن به عهده دارد.

ماهي حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين‌هاي گروه "B" در تنظيم فعاليت سلول هاي عصبي و در نتيجه در سلامت سيستم عصبي و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضي از انواع ويتامين‌هاي گروه "B"در خون سازي نيز مؤثرند. بنابراين با مصرف ماهي مي‌توانيم به سلامت اعصاب، شادابي، طراوت پوست و پيشگيري از كم خوني كمك كنيم .

ماده مغذي ديگري كه در ماهي به مقدار كافي وجود دارد روي(لينك) مي‌باشد. روي يك ماده مغذي است كه در رشد كودكان و نوجوانان و نيز در بلوغ جنسي نوجوانان تاثير مهمي‌دارد. كمبود اين ماده مغذي در دوران رشد موجب كوتاهي قد و در صورت كمبود شديد باعث كوتولگي مي‌شود. همچنين در دوران بلوغ منجر به تاخير در بلوغ جنسي مي‌شود. ماهي اين ماده غذايي مفيد با دارا بودن روي به ميزان كافي مي‌تواند به رشد و تنظيم بلوغ جنسي كمك كند.

ماهي از منابع غني فلوئور در سلامت و استحكام دندان‌ها و در پيشگيري و پوسيدگي دندان تاثير مهمي‌دارد. پس با مصرف ماهي مي‌توانيم به سلامت و استحكام دندان‌هاي خود كمك كنيم فلوئور همچنين در پيشگيري از استئوپروز يا پوكي استخوان(لينك) مؤثر است.

ماهي دريا از بهترين منابع يد به حساب مي‌آيد. يد يكي از مواد مغذي است كه تاثير مهمي‌در سلامت انسان دارد. يد در رشد اثرات قابل توجهي دارد و كمبود آن موجب اختلال در رشد و كوتاهي قد مي‌شود. بنابراين مصرف ماهي به مقدار كافي در دوران رشد ضروري است. يد همچنين در تكامل سيستم عصبي نقش مهمي‌دارد و چنانچه خانم‌ها در دوران بارداري مبتلا به كمبود شديد يد باشند، كودكانشان علاوه بر اختلال در رشد جسمي‌دچار عقب افتادگي ذهني نيز مي‌شوند و اين مشكل تا آخر عمر گريبان‌گير آنان خواهد شد. همچنين كمبود يد در شير مادر مي‌تواند منجر به اختلال در رشد جسمي‌ و ذهني كودك شيرخوار بشود.


مصرف ماهي "2" تا"3" بار در هفته در برنامه غذايي مادران باردار و شيرده مي‌تواند اثرات مثبتي در رشد جسمي‌و ذهني جنين و نوزاد داشته باشد. نقش ديگري كه يد در سلامت انسان به عهده دارد تاثير آن در متابوليسم مواد انرژي‌زا است. كمبود يد موجب كاهش متابوليسم مواد انرژي‌زا در بدن

شده و در نتيجه منجر به افزايش وزن و چاقي مي‌شود. يد در توليد مثل نيز مؤثر است و افراد مبتلا به گواتر ناشي از كمبود يد دچار اختلال در توليد مثل خواهند شد. مصرف ماهي و آبزيان مي‌تواند نياز انسان را به يد تامين كرده و از بروز عوارض ناشي از كمبود يد پيش‌گيري كند.

ماهي از منابع خوب فسفر محسوب مي‌شود. فسفر ماده اي است كه همراه كلسيم در سلامت و استحكام استخوان ها تاثير مهمي‌دارد. ماهي‌هايي كه با استخوان مصرف مي‌شوند مانند ماهي كيلكا و ساردين علاوه بر خواصي كه براي انواع ماهي‌ها ذكر شد حاوي مقدار قابل توجهي كلسيم نيز مي‌باشند. بنابراين در رشد، استحكام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مؤثرند.

ماهي و آبزيان با داشتن خواص تغذيه‌اي بسيار خوب مي‌توانند قسمت اعظم نيازمندي‌هاي تغذيه‌اي ما را تامين كنند. علاوه بر آن به علت داشتن تركيبات خاصي كه در چربي بدن آنها وجود دارد در پيشگيري از بسياري امراض و كنترل و درمان بيماري‌هاي مختلف نقش مهمي‌به عهده دارند.

ساردين ، ماهي هاي چرب آبهاي عميق:

فوايد آن شامل تامين اسيدهاي چرب ضروري است که براي تکامل سيستم عصبي و سلامت مغز و اعصاب لازم است و براي زنان حامله و شيرده بسيار توصيه مي شود و تاثير آن در درمان افسردگي به اثبات رسيده و همچنين حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است.

آيا ماهي منبع خوبي براي چربي هاي امگا-3 است؟

ماهي ها، بخصوص ماهي هاي آبهاي سرد، ماهي هاي چربي دار (با چربي زياد) نظير سالمون، ساردين، ماهي تن و ماهي قزل آلا بدن انسان را در مقابل بيماري هاي قلبي محافظت مي نمايد. اسيدهاي چرب ضروري موجب جلوگيري از لخته شدن و چسبيدن پلاكتهاي خوني (بفرم پلاكهاي غني از كلسترول) به سطح داخلي عروق ميگردند.

اكثر حملات قلبي به علت ايجاد لخته هاي خوني در سرخرگها و سياهرگها - و جلوگيري از جريان مناسب خون در رگها- صورت مي پذيرد. اسيدهاي چرب امگا-3 همچنين مي توانند در كاهش التهاب در بيماريهايي نظير آرتريت روماتوئيد نقش داشته باشند.



بدن تمام ماهي هاي آبهاي عميق حاوي چربي هاي امگا-3 ميباشد. بدن ميگو، خرچنگ دريايي و صدف خوراكي نيزبه اندازه ماهي آبهاي آزاد حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 ميباشد. ماهي هاي غير پرورشي اسيد چرب امگا-3 خود را بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها و ماهي هاي

ديگر بدست مي‌آورند. اگر رژيم غذايي ماهي هاي پرورشي حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 نباشد رشد اين ماهي ها متوقف ميشود به همين علت پرورش دهندگان ماهي اين ماده مغذي را به غذاهاي ماهي مي افزايند. از اين رو ميتوان گفت كه ماهي هاي پرورشي و دريايي از لحاظ مقدار اسيد هاي چرب امگا-3 تفاوتي با هم ندارند.
بجز گربه ماهي هاي پرورشي براي بدست آوردن چربي هاي امگا-3 حتما مجبور نيستيد ماهي بخوريد. شما ميتواند اين ماده مغذي را با خوردن مواد غذايي نظير غلات و حبوبات كامل مانند دانه هاي سويا(روغن گيري نشده) و دانه ها و مغزها بدست آوريد. دانه هاي بذر كتان غني ترين منبع غذايي اين ماده هاي مغذي هستند. جيوه حاصل از آلودگي هوا ، بواسطه باران وارد رودخانه ها و اقيانوس ها شده و بوسيله باكتريها به متيل جيوه تبديل ميشود و ماهي ها بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها اين ماده غذايي را دريافت مي نمايند. تقريبا بدن تمام ماهي ها حاوي متيل جيوه يا Methyl Mercury ميباشد كه اين ماده شيميايي ميتواند منجر به بروز آسيب هاي عصبي بخصوص در كودكان گردد. ماهي هاي بزرگتر حاوي مقادير بيشتري از اين ماده شيميايي مي باشند.

http://www.iranmania.com/nutrition/foodstuff/features/mahi.asp
 

mypersian

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
0
سازمان غذا و داروی امریكا نخستین زیست چسب درمان كننده افسردگی حاد را تایید كرد.





زیست چسب Emfam ماده موثره سلژیلین از راه پوست آزاد می‌كند به عنوان اولین زیست چسب ضد افسردگی از سوی سازمان غذا و داروی آمریكا تایید شد.
مصرف خوراكی‌ داروهای MAOI كه قبل از این دارو به عنوان درمان كننده افسردگی مصرف می‌شد عمدتا نیاز به توجه خاص به **** غذایی دارد زیرا مصرف همزمان این داروها با غذاهای سرشار از تیرامین مانند پنیر كهنه منجر به بروز افزایش خطرناك فشار خون می‌شود.
اما این زیست چسب با قدرت پائین‌تر (۶ میلی‌گرم در روز) می‌تواند بدون در نظر گرفتن این حساسیتهای غذایی مصرف شود.
تولید كننده و توزیع كننده دارو، برنامه‌های آموزش را برای بیماران و پزشكان در نظر گرفته است تا خطر مصرف دارو همراه با برخی از غذاها و فعالیتها را كاهش یابد.
توصیه شده است این زیست چسب دور از حرارت نگهداری شود زیرا حرارت سبب افزایش جذب دارو می‌شود همچنین بیمار در زمان استفاده، نباید از پتوی برقی، كیسه آب گرم، لامپهای حرارتی، سونا، لوله‌های آب گرم و حمام آفتاب استفاده كند.


http://www.aftab.ir/news/2006/aug/30/c3c1156929477_science_education_medical_science_depress.php
 

Mahomaah

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 آپریل 2007
نوشته‌ها
24
لایک‌ها
0
باسلام
دوستان میتوننددر مورد بطریهای نوشابه وامثال آنها که برای مصرف آب ویخ در یخچال وفریزر نگهداری میشود توضیحی بدهند آیا واقعادر آنها تبادل یونی انجام میگیرد وسرطان زا هستند در مورد ظروفی مانند پنیر چی ؟
اگر واقعا اینطور باشه پس مواد اولیه ای هم که درون این ظرفها ریخته میشه وما آنها رامصرف میکنیم خالی از اشکال نیست.
 

mypersian

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
0
عسل

عسل يك واژه عربي است كه در فارسي آن را انگبين مي‌گويند و عبارت است از شهد گل‌ها كه زنبور عسل توسط خرطوم كوچك خود آن را مكيده و از راه دهان به كيسه بسيار كوچك خود موسوم به كيسه عسلي وارد مي‌كند. وقتي ميزان شهد جمع‌آوري شده به حدود "40" ميلي‌گرم رسيد، گل‌ها را رها

كرده و به سمت كندو پرواز مي‌كند. جالب اينكه براي تهيه يك كيلو عسل، زنبور بايد شهد "20" ميليون گل را جمع و به كندو حمل كند. جالب‌تر اين است كه زنبور عسل خاصيت ثابت گلي دارد، يعني تا وقتي كه مشغول جمع آوري شهد يك گل است، روي ساير گل‌ها نمي‌نشيند.

درباره فوايد عسل چه مي دانيم؟

خواص و مواد موجود در عسل

همانطور كه مي دانيد عسل از قديمي ترين و نخستين شيرين كننده هايي است كه انسان استفاده كرده است و شامل قندهايي چون گلوكز، فروكتوز، مواد معدني همچون منيزيم، پتاسيم، كلسيم، كلريدسديم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اينكه ويتامين هايي همچون B1 ، B2 ، B6 ، B3 ، B5 و C نيز براساس كيفيت و نوع عسل به نسبت هاي متفاوت در آن ديده مي شود.

علاوه بر موارد ذكر شده در حد كمي مس، يد و روي نيز در عسل وجود دارد. به همين جهت در حال حاضر زنبورهاي عسل يكي از بخش هاي اساسي و اصلي اقتصاد كشاورزي سالم به حساب مي آيند. از ويژگي هاي مهم عسل خاصيت ميكروب كشي آن است. عسل يك ضدعفوني كننده طبيعي است. تحقيقات انجام شده در سال هاي اخير نشان مي دهد كه گذاشتن آن بر روي زخم ها مانع عفونت مي شود. از آنجايي كه عسل حاوي مواد آنتي باكتريايي است مي تواند بخوبي باعث بهبود زخم ها شود.

زنبور عسل پيش از رسيدن به كندو در بين راه مقداري از آب شهد را جذب مي‌كند و چون شهد گل‌ها حاوي "50" تا "80" درصد آب است،‌ با اين عمل ميزان رطوبت عسل را به حدود 17 تا حداكثر25 درصد مي‌رساند، يعني حدودا از هر سه گرم شهدي كه زنبور عسل به كندو مي‌آورد، يك گرم عسل به دست مي‌آيد. البته عسل مناطق شمالي كشور به علت بالا بودن رطوبت هوا از آب بيشتري برخوردار است و لذا آبكي مي‌باشد، ولي عسل مناطق كوهستاني از آب كمتري برخوردار مي‌باشد.

زنبور عسل نوعي از آنزيم دياستاز به نام انورتاز را نيز به شهد اضافه مي‌كند كه اين آنزيم به همراه مواد قندي و نشاسته‌اي كه چهار پنجم وزن عسل را تشكيل مي‌دهند، عامل اصلي متبلور شدن يا شكرك ‌زدن عسل به شمار مي‌روند. لذا اين باور كه عسل غيرطبيعي شكرك مي‌زند صحيح نيست، بلكه دليل متبلور شدن و رسوب دادن عسل طبيعي وجود دياستاز و همچنين كربوهيدرات ها مي‌باشد. دياستاز، ‌ذرات خيلي ريز عسل را به خود جذب كرده و باعث ته‌نشين شدن آن مي‌شود. مقدار گلوكز عسل هر چه بيشتر باشد، زودتر متبلور و ته‌نشين مي‌شود. اين خاصيت فقط در عسل‌هاي طبيعي و غيرتقلبي ديده مي‌شود، زيرا تنها عسل‌هاي طبيعي حاوي دياستاز هستند. مدت زمان شكرك زدن يا متبلور شدن عسل بسته به نوع گل متفاوت است و حتي در مورد عسل اقاقيا به چهار سال هم مي‌رسد. در كشورهاي اروپايي عسل سفت شده و متبلور شده را بيشتر مي‌پسندند.

تشخيص عسل طبيعي و غيرطبيعي از طريق مزه كردن غيرممكن است. براي مصرف كننده يك را ه بيشتر وجود ندارد و آن هم استفاده از ابزارهايي است كه بدن در اختيارش گذاشته است. با چشمانش شكل ظاهري عسل را ارزيابي مي‌كند، با بيني‌اش آن را بو مي‌كند و با زبانش آن را مزه مي‌كند.

اگر مجموعه خصوصيات باب طبعش بود و اگر عسل عطر و طعم گل‌ها را داشت، آن عسل واقعي است و ارزش آن را دارد كه بهايش را در حد معقول بپردازد. لازم به ذكر است مزه، عطر، طعم، رنگ و بوي عسل فقط مربوط به گل هر منطقه مي‌باشد و به نژاد زنبور عسل بستگي ندارد. نوع نژاد فقط در پركاري و كم‌كاري تاثير دارد.»

همان طور كه قبلا اشاره شد چهار پنجم وزن عسل را كربوهيدرات‌ها تشكيل مي‌دهند و بقيه آن عبارت است از: پروتئين، املاح معدني، عناصر معطر، آنزيم‌ها، ويتامين‌ها، گرده گل و آب. هر 100 گرم عسل 330 كيلوكالري انرژي توليد مي‌كند. لذا عسل، غذايي مقوي و انرژي‌زاست و به كمك دياستازهايش چربي‌هاي اطراف قلب را آب مي‌كند. به همين دليل مصرف آن به سالخوردگان و بيماران قلبي توصيه مي‌شود.

چگونه عسل در درمان زخم ها مؤثر است؟

زماني كه عسل با رطوبت بدن تماس پيدا مي كند. آنزيم گلوكز اكسيداز كه توسط زنبورها در عسل ايجاد شده است به آرامي آزاد مي شود و پراكسيد ئيدروژن ضد عفوني كننده به ميزان زيادي آزاد مي شود و مي تواند در حدي كه به خود بافت آسيب نرساند، باكتريها را نابود كند.در ادامه با جذب مايعات و مواد مقوي به منطقه آسيب ديده باعث رشد سلولي و جلوگيري از خشك شدن زخم مي شود.

فعاليت استميك عسل باعث حضور يك لايه از مايع بين بافتها و بانداژ مي شود و باعث مي شود در هنگام نياز بدون درد جابه جا شود و سلولهاي جديد پاره نشود.به همين جهت در برخي بيمارستانهاي دنيا براي درمان زخم بستراز تركيبات آن استفاده مي شود.

ويژگي منحصر به فرد

1_ به راحتي هضم مي شود: مولكول هاي قند موجود در آن مي توانند به راحتي به ساير قندها تبديل شوند، به همين جهت حتي حساس ترين معده ها نيز مي تواند آن را به سادگي هضم كند.

2_ منبع بسيار خوبي از آنتي اكسيدان است: نقش بزرگي در جلوگيري از سرطان و همچنين بيماريهاي قلبي دارد.

3_ سطح كالري آن پايين است: در مقايسه با ساير مواد قندي ۴۰% كمتر كالري دارد، هرچند انرژي آن بسيار بالاست، اما به وزن بدن شخص اضافه نمي كند.

4_ به سرعت در خون پخش مي شود: وقتي با ميزان مناسبي آب مخلوط شود. پس از ۷ دقيقه در جريان خون پخش مي شود و با آزادسازي ملكول قند به عملكرد بهتر مغزكه اصلي ترين مصرف كننده قند در بدن است، كمك مي كند و مانع بروز خستگي مي شود.

5_ در سلامت و ساخت عوامل خوني مؤثر است: بخش مهمي از انرژي مورد نياز براي اين مورد تأمين مي كند. به علاوه باعث تميز شدن خون مي شود و جريان خون را تنظيم و آسان مي كند و مانع بروز مشكلات عروقي و تصلب شرايين مي شود.

چند ويژگي جالب ديگر

1_ عسل هرگز فاسد نمي شود، جهت نگهداري احتياج به يخچال ندارد و مي توان در دماي اتاق آن را نگهداري كرد.

2_ به خاطر ميزان بالاي فروكتوز ۲۵% شيرين تر از قند است.

3_ در درمان آلرژي هاي فصلي براي ساكنين مناطقي كه عسل از گلهاي همان منطقه به دست آمده است، بسيار مفيد است.

4_ تنها غذايي است كه استفاده از آن باعث نابودي چرخه طبيعت نمي شود.

منبع
 

mypersian

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
10 آپریل 2007
نوشته‌ها
59
لایک‌ها
0
خواص دارویی عسل

از گذشته تا کنون از عسل در درمان بسياري از بيماري ها استفاده شده است. مهمترين خاصيت عسل ، ضد ميکروب بودن آن است. در حالي که عسل يک ماده کاملاً خوراکي است و بايستي محيط خوبي براي پرورش ميکروب ها باشد ، وليکن ميکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نيز به مرور از بين مي رود. زيرا عسل حاوي آنتي بيوتيک و آنزيم دياستاز است . در گذشته از اين خاصيت عسل براي از بين بردن پينه هاي دست و پا سود مي جستند.

215835.jpg


عسل حاوي آنتي اکسيدان است، از اين رو مصرف آن براي سلامت قلب و عروق مفيد است. عسل به سلامت پوست کمک مي کند و ضد پيري است.
در قديم هر دارويي را با عسل مخلوط مي کردند، زيرا خاصيت بهبود بخشي داروها را چند برابر مي کرده و امروزه هم از عسل در بسياري از محصولات آرايشي و بهداشتي استفاده مي کنند.


• از عسل در فرآورده هاي ضد سرفه بطور مستقيم و غيرمستقيم استفاده مي شود . مزه مزه و غرغره شربت عسل براي برطرف کردن زخم هاي دهان و ورم گلو بسيار سودمند است. عسل ضد آسم است.


• عسل با اينکه بسيار شيرين است، براي دندان ها و لثه مضر نيست، بلکه لثه ها را سالم مي سازد و دندان ها را سفيد مي کند.


• دستگاه گوارش را پاک مي سازد و ضد اسهال است. در تحقيقات ثابت شده اثر بسيار مفيدي برعفونت هاي معده با هليکو باکتر پيلوري دارد. از اين رو ضد زخم معده و دستگاه گوارش است.


• عسل در درمان آب مرواريد ( کاتاراکت ) مفيد است.


• عسل بادشکن است و براي معالجه قولنج روده تجويز مي شود و در مسموميت هاي غذايي، دستگاه گوارش را پاک مي سازد.


• دوست کبد و پادزهر است، پس در بيماري هاي کبدي مصرف آن مفيد است .سکنجبيني که با عسل تهيه مي شود، صفرابري اعلاست.


• سنگ هاي کليه و مثانه را از بين مي برد. براي اين منظور عسل را با کندر بايد مصرف کرد.

عسل خواب آور است و به مبتلايان به بيماري کم خوابي توصيه مي شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوري عسل ميل کنند.


• براي رفع کم اشتهايي مفيد است و کلاً جريان خون را در بدن بهبود مي بخشد. از اين رو به رشد عضلات کمک مي کند، پس براي بچه هاي کم اشتها و افراد ورزشکار بسيار مفيد است.


• عسل گرفتگي مويرگ ها را باز مي کند و براي عروق بسيار مفيد است. پس سالمندان اگر هر روز شربت عسل و ليموي تازه بنوشند، عمر طولاني تري خواهند داشت.


• حتي موم عسل نيز خواص زيادي دارد و ماسک آن براي صورت، چين و چروک و فرورفتگي هاي پوست را مي پوشاند و پوست را لطيف مي کند.


بررسي مقالات سال هاي 1984 تا 2001 نشان مي دهد حداقل 25 تحقيق راجع به اثرات ضد زخم عسل انجام شده که نتايج آنها مثبت بوده است. عسل به عنوان التيام دهنده زخم و نگهدارنده پوست مورد تأييد قرار گرفته است. همچنين 40 مورد ديگر نشان داده ، عسل داراي اثرات ضد خونريزي با موفقيت 88 درصد بوده که اين عمل به همراه اثرات ضد ميکروب نيز بوده است.


25-r.jpg


خاصيت ضد ميکروبي در عسل با PH حدود 2/3 تا 5 به هيدروژن پراکسيد(H2O2) مرتبط بوده که از تغييرات آنزيمي گلوکز به گلوکونيک اسيد حاصل مي شود. به هرحال اثرضد ميکروبي عسل پس از گرم شدن يا در معرض آفتاب قرار گرفتن کاهش مي يابد.

عسل هاي توليدشده از جنگل و کوه هاي اروپايي مرکزي بيشتر از درختان کاج(PINUSSPP) و عسل هاي حاصل از MANUKA در نيوزلند از گياه LEPTESPERMUM SCOPARIUM داراي خاصيت بسيار قوي ضد ميکروبي است و بروي برخي ميکروب ها از جمله استافيوکوک اورئوس و اپيدرميس و استرپتوکوکوس پيوژنز و آنتروباکترياسه اثرات خوبي دارد. عسلي که در نيوزيلند و استراليا از گياه مذکور حاصل مي شود در جهان منحصر به فرد بوده و به آن عسل UNIQUE MANUKA FACTOR)) مي گويند.


سم شناسي : عسل ماده اي کاملاً خوراکي است ، ولي در موارد استثنايي ممکن است به اسپورعامل بوتوليسم آلوده باشد که ايجاد سم کرده و مسموميت زاست ، به همين دليل مصرف آن براي کودکان زير يک سال ممنوع است. همچنين بعضي افرد ممکن است نسبت به دانه هاي گرده موجود درعسل حساسيت داشته باشند.

ممکن است بعضي از زنبورها به گل خرزهره و چند گل سمي ديگر عادت کنند و محصول سمي تهيه نمايند که البته اين کار به ندرت اتفاق مي افتد.


به هر حال از مصرف اين ماده بسيار مفيد غافل نشويد و از فوايد زياد آن سود بجوييد.

منبع
 
بالا