اينقدر عجول نباش!به نقل از hwt :25 % ديگه !
جواب 50 درصد رو که خودم هم گفتم ظاهرا! یعنی ابتدا به ساکن اینجور به نظر میادبه نقل از daftarekhaterat :فقط ميتونم بگم جواب 50 درصد نيست. براي رسيدن به جواب بايد بيشتر دقت كنين.
به نقل از mehrdad1355 :http://fattahi.net/paradox(statistical.htm
كه توش دوتا مسئله اماره! اين يك نمونه اونه!
اولا كه اين از مسائل معروف اماره و حلش هم درسته!(من كه حلش نكردم! دو نقطه دي!) منتها تشريف ببريد تو اون صفحه كه ادرس دادم و باقي حل مسئله رو هم ببينيد!به نقل از mohammad123 :اين استدلال كاملا غلطه .
در اينجا ترتيب تايپ كردن حروف هم مهمه و بنابر اين احتمال اينكه دكمه ي "بعدي" همون حرف مورد نظر باشه
1 تقسيم بر mنيست ,چون شرط درست بودن دكمه اي كه الان زده ميشه اينه كه دكمه هاي قبلي كه زده شدن به ترتيب درست باشند.
یعنی یک فرزند پسر موجود دارند؟ اگه این فرض باشه (این فرزند پسر دیگه در احتمال هیچ نقشی داشته باشه چون نامعین نیست)و با فرض استقلال جنسیت دو بچه و اینکه چند قلوی نداشته باشیم ! میشه یک دوم (البته با فرض احتمال دختر و پسر برابر هست و اگرنه بر اساس امار این احتمال بیش از یک دوم میشه!به نقل از daftarekhaterat :اي بابا. گمون ميكنم من معما رو دقيق گفتم.
اگه خانواده ای يك پسر داشته باشن چقدر احتمال داره فرزند ديگه شون دختر باشه؟!!
در ضمن مهرداد جان چرا اينقدر عصباني ميشي. من كه ادعاي پرفسوري رياضيات نكردم كه بهت برميخوره. شايد اصلا جواب معما رو قبول نكني اما واسه همه ميتونه اين محاسبات جالب و مفيد باشه.
ديگه جوابي نبود؟
وقتي يك پسر دارن خوب فرزدن ديگه اي ندارن - چه پسر چه دختر - پس احتمالش صفر ميشهبه نقل از daftarekhaterat :اي بابا. گمون ميكنم من معما رو دقيق گفتم.
اگه خانواده ای يك پسر داشته باشن چقدر احتمال داره فرزند ديگه شون دختر باشه؟!!
در ضمن مهرداد جان چرا اينقدر عصباني ميشي. من كه ادعاي پرفسوري رياضيات نكردم كه بهت برميخوره. شايد اصلا جواب معما رو قبول نكني اما واسه همه ميتونه اين محاسبات جالب و مفيد باشه.
ديگه جوابي نبود؟
دفی مگه اینجوری بخواهی حساب کنی!به نقل از mazoolagh :وقتي يك پسر دارن خوب فرزدن ديگه اي ندارن - چه پسر چه دختر - پس احتمالش صفر ميشه
ديگه اينقدر ها هم آسون نيست!به نقل از mazoolagh :وقتي يك پسر دارن خوب فرزدن ديگه اي ندارن - چه پسر چه دختر - پس احتمالش صفر ميشه
p(g)=p(b)=.5به نقل از daftarekhaterat :براي جلوگيري از دعوا و كتك كاري و جبهه بندي و... جواب معما رو مينويسم. معماي بعدي با شما.
اگه خانواده ای يك پسر داشته باشن چقدر احتمال داره فرزند ديگه شون دختر باشه؟
اين مساله اگه نتونين خوب استدلال کنين به يه پارادوکس شبيه ميشه. از يه طرف ميتونين بگين احتمال پسر و دختر شدن ۵۰ درصده در نتيجه پسر بودن يه فرزند ربطی به جنسيت فرزند ديگه نداره و اين دو پيشامد کاملا مستقلند و نتيجه بگيرين که جواب ميشه ۵۰ درصد.
از طرف ديگه ميتونين برای دو فرزند چهار حالت رو متصور بشين (پسر-پسر)، (پسر-دختر)، (دختر-پسر) و (دختر-دختر) حالتی که يکی از فرزندان پسر باشه و يکی دختر ميشه دو حالت از چهار حالت در نتيجه با اين استدلال، جواب ميشه ۵۰ درصد.
اما هر دو اينها غلطه. شما در اينجا به يه احتمال شرطی روبرو هستين. احتمال دختر بودن يکی از فرزندان به شرط اينکه فرزند ديگه پسر باشه. از چهار حالتی که در بالا گفته شد حالت (دختر-دختر) حذف ميشه چون با شرط پسر بودن يک فرزند جور در نمياد. مي مونه ۳ حالت و از اين سه حالت دو تاش حالت مورد نظر ماست. در نتيجه احتمال دختر بودن فرزند ديگه ميشه دو سوم.
عجب جکی :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:به نقل از electronic :دفتر جان نکنه تو طراح کنکوری! من همین الان یه چیزایی در مورد احتمال شرطی به ذهنم رسید این مساله بدون نیاز به قانون بیز و اینجور چیزا به راحتی از طریق نمودار درختی قابل حله.(یادش به خیر ....)
آقا من كه گفتم ادعايي ندارم. از قوانين دست و پا گير احتمال هم هيچوقت خوشم نمي اومده اما فكرش رو بكن كه طرز نوشتن اين معما داره قضيه شرطي رو بيان ميكنه. معماي رياضي لزوما يه مسئله المپياد رياضي نيست به خدا!تو مبحث احتمال شرطی رو مرور کن و اصل و اساس احتمال رو!
نمره درس احتمالت رو من بودم صفر کله گنده ای بهت می دادم! خدا راشکر رشته ات امار نیست!
به صورتی که تو مد نظرت هست جواب ریاضیشو برات نوشتم!به نقل از daftarekhaterat :آقا من كه گفتم ادعايي ندارم. از قوانين دست و پا گير احتمال هم هيچوقت خوشم نمي اومده اما فكرش رو بكن كه طرز نوشتن اين معما داره قضيه شرطي رو بيان ميكنه. معماي رياضي لزوما يه مسئله المپياد رياضي نيست به خدا!
عزیز بازم....به نقل از mehrdad1355 :عجب جکی :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
مهرداد جان به صلاح نميدونم جوابت رو بدم. از يه طرف دوستيمون خراب ميشه و ار طرف ديگه مسير تايپيك منحرف ميشه. اما اين رو بدون كه اين يه معماي من درآوردي نبود. يه معماي قديميه و قبلا توي يه كتاب خونده بودم و توي اينترنت هم پيداش كردم. موفق باشي.به نقل از mehrdad1355 :به صورتی که تو مد نظرت هست جواب ریاضیشو برات نوشتم!
شما رشته ات الکترونیک! در مورد همون مورد معما بگو نه چیزی که نه خود تسلطی روش نداری! اینجوری فقط خودت رو گول میزنی!