اگه ممكنه يه مقدار وقت بيشتري بده. ديشب موقع خواب هر چي كبريت ها رو توي ذهنم جابجا كردم نشد! :blush:به نقل از mazoolagh :چطوري با 6 تا چوب كبريت 4 تا مثلث درست كنيم؟ چوب كبريتها رو نميتونيم بشكنيم يا رويهم بصورت متقاطع قرار بديم.
lمشکل شما اینه که برداشت درستی از نظریه احتمال شرطی ندارید !نمی تونید نتیجه دختر-دختر رو حذف کنید!به نقل از yar1356 :در مورد مسئله دختر و پسر:
پاراداکس از اینجا ناشی می شه که شما در دو حالت دو مسئله مختلف رو حل می کنید:
1- خانواده ای یک فرزند پسر دارد. حالا اگر بچه دار شوند احتمال اینکه این بچه دختر باشد چقدر است؟
این مسئله را از هر راهی که حل کنید به جواب 50% می رسید.
2-خانواده ای دو فرزند دارند. اگر بدانیم که یکی از آنها پسر است احتمال اینکه دیگری دختر باشد چقدر است؟
جواب این مسئله هم دو سوم است.
توضیح اینکه فرق این دو مسئله اينه که در مسئله دوم نمی دانیم که فرزند اول پسره یا فرزند دوم ولی در مسئله اول می دانیم.
در واقع اگر فضای نمونه ما bb gg bg gb باشه در مسئله اول حالتهاي gg و gb حذف ميشن اما در مسئله دوم فقط حالت gg حذف مي شه.
در ضمن هيچكدام از اينها ربطي به رشته تحصيلي حل كننده معما ندارند.
من فرمولهاي احتمال شرطي يادم نيست. ولي فكر مي كنم استدلالم درسته.به نقل از mehrdad1355 :lمشکل شما اینه که برداشت درستی از نظریه احتمال شرطی ندارید !نمی تونید نتیجه دختر-دختر رو حذف کنید!
چون در صورت دوم فرض شما هم فضای نمونه شامل اون هم میشه! چون ایشون لفظ -اگر -رو نیوردند! به همین دلیل من از ابتدا هم گفتم فرضشون مشکل داره
مشکل من با شما اینه که فرض رو در هر حل و استدلال خودتون تغییر میدید!اینم پارادوکس نیست! اخه من به شما که تو همین اول اصل کار مشکل دارین! فرضتون ایراد داره! دفی خان برای بار اخر! این صورت مسئله ای که شما میگین نمیشه این جواب رو نتیجه گرفت! من اگه اینقدر *** بودم نمی تونستم تا اینجا برسم اونم تو دانشگاه دولتی و نه ازاد(اونم گرایش ریاضی و نه کاربردی! ما اینا رو تو امار و احتمالهای مقدماتی لیسانس پاس کردیم! بحث با شما بی فایده هست ! ریاضی چیزی نیست که شما بتونین تو فرضها دستکاری های کوچیک بکنین ولی جواب تغییر نکنه!به نقل از yar1356 :ضمناً اگر لفظ "اگر" رو صراحتاً مي گفتن ديگه پاراداكسي به وجود نمي آمد.
در واقع صورت مسئله طوري بيان شده بود كه بتوان هر دو معني را از آن برداشت كرد.
1- شما میگین که پسر وجود داره! پس احتمال آ به شرط ب همون احتمال آ و احتمال ب هم یک میشه و نه یک دوم! هرچند بازم جواب یک دومه ولی استدلالت غلطهبه نقل از yar1356 :آقا من يه چيزي يادم آمد. شما بگو درسته يا نه.
احتمال A به شرط B مساوي است با احتمال A اشتراك B تقسيم بر احتمال A.
با فرض درست بودن حل می کنیم:
مسئله اول:
A: فرزند دوم دختر باشد. {bg,gg}
B: فرزند اول پسر باشد.{bg,bb}
p(A/B)=p(A^B)/p(A)=(1/4)/(1/2) =1/2
همان جواب.
مسئله دوم:
A: یکی از فرزندان دختر باشد. {gb,bg,gg}
B: یکی از فرزندان پسر باشد.{bg,bb,gb}
p(A/B)=p(A^B)/p(A)=(1/2)/(3/4) =2/3
همان جواب.
پس باز هم به رشته تحصيلي ربطي ندارد.
گیرم فرض و استدلالتون صحیح!شما هم پیشامد غیر ممکن!!!!!!! دختر دختر ر و حذف کردید! (این در حالتی هست که ما بدانیم یکی از فرزندان یا فرزند اول پسره-برحسب فرضی که شما تصریح نکردید)به نقل از daftarekhaterat :من پيشامدي رو كه هرگز اتفاق نمي افته رو جزو فضاي نمونه اي حساب نميكنم. يعني دختر دختر بايد حذف بشه. 3 حالت قابل رخ دادن دختر-پسر و پسر-دختر و پسر-پسر هم وجود دارند. معما در مورد احتمال 2 پيشامد از3 پيشامد پرسيده. پس ميشه دو سوم.
ببخشين اگه درس احتمال بلد نيستم اما گمون ميكنم استدلالم درسته.
اگه نا مفهوم بوده شرمنده. قصد بدي از طرح معما نداشتم.مشکل من با شما سر اینه که من میگم باید فرضتون رو به صورت صریح تری بیان کنی و اگرنه نمیشه جواب دلخواه رو بگیرید! یعنی خیلی از پارامترها باید تصریح بشند
به نقل از mazoolagh :چطوري با 6 تا چوب كبريت 4 تا مثلث درست كنيم؟ چوب كبريتها رو نميتونيم بشكنيم يا رويهم بصورت متقاطع قرار بديم.
من همين امروز نيم ساعت پيش مسئله رو حل كردم. اومدم جواب رو بنويسم كه...مازولق جان معماي سه بعدي نداشتيم ها.....
شكل درست يه دونه پيراميد چهار وجهي كه همه ضلهاش طبعا مساوين.....
به نقل از daftarekhaterat :من همين امروز نيم ساعت پيش مسئله رو حل كردم. اومدم جواب رو بنويسم كه...
اگه از درون سوراخ به سكه نگاه كنيم ميتونيم فرض كنيم سكه كه قبلا اينطرف كاغذ بوده حالا از سوراخ رد شده...چه جوري يه سكه با قطر 18 ميليمتر رو از يه سوراخ تو كاغذ با قطر 15 ميليمتر رد كرد....
كاغذ رو نبايد پاره كرد...
به نقل از daftarekhaterat :اگه از درون سوراخ به سكه نگاه كنيم ميتونيم فرض كنيم سكه كه قبلا اينطرف كاغذ بوده حالا از سوراخ رد شده...
قبوله؟!
من هم *** نيستم. من هم دانشگاه دولتي درس خونده ام.(از اون خوباش). من هم رياضي خونده ام هر چند كمتر از شما. ضمناً قصد جسارت نداشتيم. شما فکر می کنی که اگر کسی گفت اشتباه می کنی منظورش اینه که تو *** هستی. ولی اینطور نیست.به نقل از mehrdad1355 :مشکل من با شما اینه که فرض رو در هر حل و استدلال خودتون تغییر میدید!اینم پارادوکس نیست! اخه من به شما که تو همین اول اصل کار مشکل دارین! فرضتون ایراد داره! دفی خان برای بار اخر! این صورت مسئله ای که شما میگین نمیشه این جواب رو نتیجه گرفت! من اگه اینقدر *** بودم نمی تونستم تا اینجا برسم اونم تو دانشگاه دولتی و نه ازاد(اونم گرایش ریاضی و نه کاربردی! ما اینا رو تو امار و احتمالهای مقدماتی لیسانس پاس کردیم! بحث با شما بی فایده هست ! ریاضی چیزی نیست که شما بتونین تو فرضها دستکاری های کوچیک بکنین ولی جواب تغییر نکنه!
آقا بحث رو سياسي نكنيد.به نقل از mehrdad1355 :مشکل همون سر رشته هست که وضعیت امار تو کشور اینقدر ناجوره و هرکی برای خودش یک امار درمیاره و همه با هم فرق می کنه!چون خیلی چیزها رو سر سری می گیرند! و فکر می کنن اینکه تاثیری نداره
استدلال شما هم درسته. در واقع این همون راه حل اوله که یکی از دوستان قبلاً گفته بود. تو آبگیر ما میگن "علتش اینه که دوتا پیشامد مستقلند" ولی من می خواستم از راه دیگه ای حل کنم که به زبان آبگیر شما هم قابل فهم تر باشه. :hmm:به نقل از mehrdad1355 :1- شما میگین که پسر وجود داره! پس احتمال آ به شرط ب همون احتمال آ و احتمال ب هم یک میشه و نه یک دوم! هرچند بازم جواب یک دومه ولی استدلالت غلطه
!