• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با فیلم و سینما

English Lord

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
98
داستان کتابی که این فیلم از روش ساخته شده در مورد جهان های موازی ـه ... جهان مردگان و جهانی که خدا و شیطان توش ساکنن هم جزو جهان های موازی هستن و برای بشر به شیوه های خاص قابل دسترسی ان.

لرد عزرائیل پدر لایرا شخص بسیار قدرتمندیه و به دنبال کسب قدرت مطلق بین تمام جهان هاست (و گرفتن جای خدا). در نتیجه مجراهای عبور بین جهان های موازی رو باز می کنه و به این وسیله تعادل جهان ها رو به هم می زنه. لایرا که صاحب یه توانایی منحصر به فرده (توانایی ذاتی خوندن و تفسیر وسیله ای باستانی به اسم واقع نما که آینده رو نشون میده) تنها کسیه که می تونه از وقایع ناگواری که در حال وقوعه جلوگیری کنه ...

ممنون و تشکر......به این میگن یه توضیح بی عیب و نقص که بدجوری آدم رو هوسی میکنه که فیلم روببینه...:D
یادم باشه که از جناب دانیل در مورد فیلم سوال نکنم که اگه اینطوری پیش بره هالیوود میاد تو خونمون:lol:..سر سال نشده ورشکستیم....:lol::lol::lol:
راستی یه جایی گفته بودین لرد عزرائیل...فکر کردم منظورتون من بودم:lol:..بعد دیدم نه:lol::lol:
بدجوری واسه این فیلم هوس کردیم:):)
جناب سکوت عزیز از بابت توضیحاتتون هم ممنون...خوب بود:):):)

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
فیلم سینمایی Romance and Cigarettes

فکر نکنم در موردش اصلا یحثی هم تا الان شده باشه..اگه هم شده ببخشید:):):)

romance_and_cigarettes.jpg

این هم لینک این فیلم سینمایی

فقط میتونم بگم که یه فیلم تقریبا مجردی هست...شاید از دوستان هم کسانی باشن که این فیلم رو دیده باشن:):):)
اینطوری که توی اینلینک نشون داده این فیلماصلا فروشی نداشته ..حدود 350 هزار دلار که بنظر من واقعا .....:lol:
یه جورایی خودم در شک هستم که اصلا فیلم سینمایی باشه اونم با این فروش:)(گرچه هست)

Genres: Comedy, Musical/Performing Arts and Romance

Running Time: 1 hr. 55 min.

Release Date: September 7th, 2007 (limited)

MPAA Rating: R for sexual content including some strong dialogue, and language.

Distributors: Boroturro Inc.

U.S. Box Office: $349,473​

sokOoooot

همکار بازنشسته
لایک‌ها
77
فیلم سینمایی Romance and Cigarettes

فکر نکنم در موردش اصلا یحثی هم تا الان شده باشه..اگه هم شده ببخشید:):):)

این هم لینک این فیلم سینمایی

فقط میتونم بگم که یه فیلم تقریبا مجردی هست...شاید از دوستان هم کسانی باشن که این فیلم رو دیده باشن:):):)
اینطوری که توی اینلینک نشون داده این فیلماصلا فروشی نداشته ..حدود 350 هزار دلار که بنظر من واقعا .....:lol:
یه جورایی خودم در شک هستم که اصلا فیلم سینمایی باشه اونم با این فروش:)(گرچه هست)

Genres: Comedy, Musical/Performing Arts and Romance

Running Time: 1 hr. 55 min.

Release Date: September 7th, 2007 (limited)

MPAA Rating: R for sexual content including some strong dialogue, and language.

Distributors: Boroturro Inc.

U.S. Box Office: $349,473​

نه من که ندیدم ولی یه لحظه با این عوضی گرفتمش بعد دیدم نهههههههههه

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
«اخراجي‌ها2» بهار 87 با بازيگران جديد كليد مي‌خورد

مسعود ده‌نمكي گفت: اميدوارم بتوانم در فصل بهار «اخراجي‌ها2» را با اضافه شدن بازيگراني جديد جلوي دوربين ببرم.

اين سينماگر در گفت وگو با فارس در مورد پيشرفت پروژه «اخراجي‌ها2» گفت: مرحله تحقيقاتي اين فيلم از بيش از ده ‌سال پيش آغاز شده، به صورت فرهنگنامه‌اي 60 جلدي آماده چاپ است كه قرار است توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران منتشر شود.
وي افزود: بر اساس اين مستندات داستاني نوشتم و آن داستان به صورت فيلمنامه درآمد كه اكنون مراحل نگارش آن كاملا به پايان رسيده و به زودي ساخت آن آغاز مي‌شود.
وي در مورد قضاي اين فيلم گفت: اين فيلم در يك اردوگاه فرضي مي‌گذرد و فرضي بودن اردوگاه به اين دليل است كه بتوانيم تمام خاطرات مختلف آزادگان را در اين فيلم بياوريم.
ده نمكي گفت: اكنون در حال گفت وگو با تهيه‌كنندگان هستم و از بين «حبيب‌الله كاسه‌ساز»(تهيه‌كننده اخراجي‌هاي يك)، علي سرتيپي (پخش‌كننده اخراجي‌هاي يك)، مرتضي شايسته و مسعود جعفري جوزاني، به زودي با يك يا دو تهيه كننده براي ساخت اين فيلم توافق خواهيم كرد.
وي در مورد تركيب بازيگران اين فيلم گفت: بعضي از بازيگران «اخراجي‌ها» در اين فيلم هم حضور خواهند يافت و بازيگران جديدي هم به تركيب قديمي اضافه مي‌شود كه اين موضوع بستگي به شرايط توليد فيلم هم دارد.

ده نمكي در پايان در مورد اسم فيلم تصريح كرد: از ابتدا تصميم داشتم اين فيلم يك سه گانه باشد و به همين خاطر «اخراجي‌ها2» را نام مناسبي مي‌دانم

منبع: خانواده سبز

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
محمدرضا هدايتي از تجربه بازيگري جديد خود مي‌گويد

مدتي است كه شما را در قاب تلويزيون نمي‌بينيم، ظاهرا مشغول بازي در مجموعه «در چشم باد» هستيد كه ...
بله، در اين مجموعه نقش يك افسر نيروي دريايي را بازي مي‌كنم. واقعيت‌اش اين است كه آقاي جوزاني در اين سال‌هايي كه من كار كمدي و طنز انجام داده‌ام، تنها كسي بوده كه با اعتماد به نفس يك نقش جدي را به بازيگر طنز و كمدي سپرد. واقعاً آقاي جوزاني لطفي به من كرد كه هر كسي چنين ريسك و جراتي را ندارد. متاسفانه خيلي‌ها اين طرز تفكر را دارند كه بازيگران حوزه طنز از عهده نقش‌هاي ديگر برنمي‌آيند ولي بايد قبول كرد كه واقعاً اين‌طور نيست. نمونه بارزش امير جعفري است كه در سريال «ميوه ممنوعه» درخشيد. آن هم كسي كه نقش اول سريال‌هاي طنز هر شبكه بوده است. آثار روتيني كه حتي برخي بر اين باورند كه آثار ضعيفي است.

در اينجا مي‌توانم ادعا كنم كه بازيگران طنز، بازيگران قوي هستند.
فكر مي‌كنيد همين مورد باعث شد تا آقاي جوزاني به شما اعتماد كند؟
آقاي جوزاني در واقع يك فيلمساز مولف هستند. فيلمساز مولف هم مي‌داند كه چه كار مي‌كند و به هيچ عنوان نمي‌ترسد، از اين جهت كه حتي از يك نابازيگر بازي بگيرد. پس براي او فرقي نمي‌كند كه من بازيگر طنز بوده‌ام يا اصلاً نابازيگرم. او كارش را بلد است و در ذهنش فيلم را ساخته است ولي با اين حال همان‌طور كه اشاره كردم، بسياري از فيلمسازان ما چنين ريسكي نمي‌كنند.
با اين اوصاف از اينكه بازيگر طنز به شما اطلاق شود، ناراحت نمي‌شويد؟
نه، دليلي براي ناراحت شدن نمي‌بينم. من براساس نقش‌هايي كه ارائه دادم و مرا با آنها شناخته‌اند، بازيگر طنز شناخته مي‌شوم. پس چه بخواهم، چه نخواهم من بازيگر اين ژانرم. اين موضوعي مهم براي من محترم است. مردم مرا با اين مدل كارها شناخته‌اند، پس چرا ناراحت شوم. اين نوع كار باعث شده تا من بين مردم صاحب يك احترام شوم، پس براي من هم قابل احترام است و نمك‌نشناسي نمي‌كنم. اگر الان هم در يك نقش و اثر جدي بازي مي‌كنم، مديون آثار طنزم هستم.
بعد از كسب تجربه و در واقع چشيدن مزه بازي در يك نقش جدي باز هم علاقه داريد به سمت كارهاي طنز برگرديد؟
من هميشه عطش انجام نقش‌هاي جدي را داشته و دارم ولي مي‌خواهم يك اعترافي كنم؛ هيچ‌وقت فكرش را نمي‌كردم كه بتوانم نقش طنز بازي كنم. هميشه نگران بودم كه اگر يك زماني در اين نوع ژانر كار كنم، ديگران مرا نقد كنند كه چقدر بد كار مي‌كنم و بي‌مزه هستم. (مي‌خندد)
چرا اين‌طور تصور مي‌كرديد؟
به اين دليل كه در خودم جذابيت يا شيريني نمي‌ديدم كه به واسطه آن مردم را بخندانم. بعداً هم كه وارد اين عرصه شدم وقتي پشت صحنه چنين كارهايي را مي‌ديدم كه بازيگران و عوامل تا چه حد بگو، بخند و شاد هستند، بيشتر به اين نتيجه مي‌رسيدم. مثلاً وقتي با رضا شفيعي‌جم پشت صحنه باشيد، او مدام در حال خنديدن و خنداندن ديگران است اما من كاملاً بالعكس اين قضيه بوده و هستم. به هر حال از اين موضوع نگران بودم كه شايد مخاطب مرا پس بزند.
با اين پيش‌داوري جالب است كه جرأت كرديد وارد حيطه كمدي و طنز شويد!
برايم فرقي هم نمي‌كرد كه در چه زمينه‌اي كار كنم و يا خوش بدرخشم. بيشتر به دنبال اين بودم تا بيننده مرا باور كند. اتفاقي پيش آمد كه با اين ژانر مطرح شوم.
اين اتفاق چگونه شكل گرفت؟
از زماني كه يادم مي‌آيد، يعني سال 66 با صحنه تئاتر آشنا شدم. آن موقع حدود 10 سال داشتم. اين فعاليت‌ در تئاتر هم تا سال 77 به طول انجاميد. قبل از اينكه با آقاي مديري آشنا شوم در تله‌تئاتري به كارگرداني آقاي داريوش مودبيان بازي كردم، همچنين در 2 قسمت از مجموعه «نوعي ديگر» به كارگرداني آقاي بقايي ايفاي نقش كردم و بعد از اين آثار بود كه با آقاي مديري آشنا شدم.
اين آشنايي به واسطه حضور در اين آثار بود؟
از طريق سروش صحت با هم آشنا شديم. با سروش دوست خانوادگي بوديم و رفت و آمد داشتم. در سال 77 سروش براي بازي در «جنگ 77» به من گفت كه اگر مي‌خواهم به آقاي مديري مرا معرفي كند. آن موقع در تئاتري به كارگرداني آقاي زنجانپور بازي مي‌كردم، از طرفي ترس هم داشتم كه كار در عرصه تصوير را با آثار آيتمي شروع نكنم!
به چه دليل؟
هنرمنداني كه در تئاتر فعاليت مي‌كنند دوست دارند اولين كار تصويرشان جدي‌تر از اين باشد. ولي كمي با خودم فكر كردم تا بتوانم خود را راضي كنم و اين فكر كردن و راضي كردن يك سال طول كشيد. سال 78 خودم به سروش گفتم كه مرا به آقاي مديري معرفي كند. چون اگر مي‌خواستم در خانه بنشينم تا نقش جدي‌ پيشنهاد شود شايد تا به حال در خانه مانده بودم.
بعد از اينكه در اين قالب تصوير جاي گرفتيد با نوع تفكري كه از قبل داشتيد، تا چه حد توانست شما را راضي نگه دارد؟
راستش را بخواهيد به اين نتيجه رسيدم كه واقعاً خنداندن كار سخت و مشكلي است. به همين دليل برايم تجربه جدي قلمداد شد. عقيده دارم تقسيم‌بندي كه برخي بين آثار طنز و جدي ارائه مي‌دهند كاملاً غلط است. اتفاقاً كار طنز فوق‌العاده جدي و خطرناك است چون هنگامي كه روي يك اثر اسم طنز مي‌آيد بيننده توقع دارد حداقل يك لبخند بزند و اگر در گرفتن اين لبخند موفق نباشي خيلي تلخ است ولي در كار جدي تو نياز نداري كسي را بخنداني فقط كافي است مقابل دوربين راحت باشي و شخصيت مورد نظر را پرورش دهي، از طرفي اين وظيفه را نداري تا تاثير خاصي روي بيننده بگذاري، به‌نظر من خنداندن تاثير خاص و خيلي هم سخت است.
به همين دلايل بود كه در آثار طنز بيشتر سراغ تيپ‌سازي رفتيد؟
دقيقاً چون در خودم نقطه شيرين و بامزه‌اي نمي‌ديدم كه به واسطه آن در كار طنز خود را به جلو بكشانم. به اين نتيجه رسيدم كه بايد تيپ‌سازي كنم. همين مورد از ابتداي كارم يعني مجموعه «ببخشيد شما!» تا به حال ادامه داشته است.
در همين راستاي تيپ‌سازي چقدر سعي داشتيد، تيپ‌هايي كه ارائه مي‌دهيد با يكديگر متفاوت باشند؟
به‌طور كلي قضيه بازيگري همين تفاوت داشتن است شما اگر نگاه كنيد متوجه مي‌شويد بازيگراني موفق شدند و اسمشان در ذهن مخاطب مي‌ماند كه كار متفاوت ارائه داده‌اند. يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هايم اين است نقش‌هايي كه ارائه مي‌كنم با يكديگر متفاوت باشند.
با اين نوع نگاه اگر بخواهيد خود را در زمينه متفاوت بودن نقش‌هايتان نقد كنيد كارنامه‌تان را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟
خيلي در اين زمينه خود را موفق نديده‌ام.
چرا؟
كارهايي كه با آقاي مديري داشته‌ام از «پاورچين» به اين طرف عمدتاً نقش‌هاي پيرمرد را ايفا كرده‌ام. البته باز هم سعي كرده‌ام در همين نقش‌ها متفاوت باشم به عنوان مثال سعي داشتم طغرل «پاورچين» با منصورخان «باغ مظفر» و با ددي «نقطه‌چين‌» فرق داشته باشد. يا طغرل جواني با دوران پيري‌اش شبيه به هم نباشد. در همين راستا هم به اندازه ميداني كه به من داده شده بود سعي كردم اين تفاوت ايجاد شود.
اينكه مي‌گويم خيلي موفق نبودم چون در كارهاي طنز بيشتر مطرح هستم هميشه پير بوده‌ام و اين مورد را از اطرافيانم شنيده‌ام كه به من مي‌گويند: «مواظب باش محمدرضا داري كليشه مي‌شوي!» پس هر قدر هم تلاش كنم كه اين نقش‌ها از يكديگر متفاوت باشند ولي باز مي‌گويند نقش پيرمرد را دوباره بازي كرده‌اي.
با اين صحبت، آيا به دنبال نقش خاصي براي خودتان هستيد؟
ابدا، ولي سعي مي‌كنم براي نقش‌هايم مطالعه داشته باشم و ما به ازاي آن را بين مردم پيدا كنم و از هر كدام يك چيزي بگيرم و در نقش از آنها استفاده كنم. چرا كه معتقدم يك بازيگر مي‌تواند نقش معمولي را تبديل به يك نقش خاص كند.
آيا به طور مشخص نقشي بوده كه برايش خيلي مطالعه و تحقيق كنيد؟
در سريال «كمين» به كارگرداني آقاي كرامتي نقش يك افغاني را برعهده داشتم. با اينكه در زاهدان بزرگ شده‌ام و افغاني زياد ديده‌ام، با اين حال به زاهدان سفر كردم و با افغاني‌هاي زيادي صحبت كردم تا نوع رفتارشان را ببينم.
در مورد پيرمردهايي هم كه بازي كردم سعي داشتم كه آنها را ببينم.
اين تكيه كلام‌ها هم از اين منظر سرچشمه مي‌گيرد؟
سركار نقطه‌چين كتابي با عنوان گويش قديمي‌ تيسان را مطالعه كردم و يكسري كلمات و اصطلاحات فراموش شده كه در حال حاضر در گويش محلي مردم تيسان جايي ندارد را برگزيدم و از آنها به عنوان ديالوگ‌هايم استفاده كردم. همين مورد هم باعث شد تا باز اين اصطلاحات در بين مردم رواج يابد و زنده شود.
چرا در سينما مانند تلويزيون پرفروغ و پركار ظاهر نشديد؟
چون كارم را با تلويزيون شروع كردم مرا به عنوان بازيگر تلويزيون مي‌شناسند. به نوعي بازيگران سينما و تلويزيون از يكديگر جدا شده‌‌اند. در سينما به امثال بازيگراني چون من نقش‌هاي خوب و دندان‌گيري پيشنهاد نمي‌شود. به همين دليل هم سينما بازيگران مخصوص به خود را دارد. از طرفي اكثر نقش‌هاي پيشنهادي، مشابه به نقش‌هايي است كه قبلا در تلويزيون آنها را بازي كرده‌ام. من علاقه‌مند نيستم كار كليشه‌اي انجام دهم و ترجيح مي‌دهم در سينما اين‌گونه ظاهر نشوم. البته بايد بر اين نكته تاكيد كنم كه در حال حاضر سينما براي من آنچنان آش دهان‌سوزي نيست چه بسا تلويزيون در 10 سال اخير موفق‌تر عمل كرده است. سينماي امروز ما فرقش با تلويزيون فقط در استفاده از نگاتيوش است.
از ابتدا آرزوي چه نقشي را داشتيد اينكه بخواهيد در اولين كار تصويري‌تان آن را ايفا كنيد؟
علاقه داشتم نقشي را بازي كنم كه به لحاظ شخصيت‌پردازي مرا به چالش بيندازد. به نوعي مي‌خواستم با اين نوع نقش تمام توانايي بازي‌ام را نشان دهم.
پس هنوز هم اين آرزو را با خود داريد؟
الان كمرنگ‌تر شده است. آن‌قدر در كار غوطه‌ور شده‌ام كه تصميم گرفته‌ام آن را درون آب نمك‌ بگذارم. فرقي هم برايم ندارد كه بشود يا نه، الان مي‌بينم كه حتي بايد يك نقش 5 دقيقه‌اي را هم مورد مطالعه قرار داد پس چرا خودم را تا اين حد درگير آن آرزو كنم. پس در همان مدت كم و نقش كوتاه مي‌توان تمام توانايي را نشان داد.

Mahiar0

کاربر افتخاری سئو و معرفی سایتها
لایک‌ها
1,210
خانه دوست کجاست ، سریال نوروز شبکه دو شد

نشانی یا خانه دوست کجاست ، سریال گروه فیلم و سریال شبکه دو سیماست که قرار است تعطیلات نوروز پخش شود .
این سریال که رامبد جوان کارگردان و بازیگر آن است ، داستان دختری بنام لیلاست . لیلا که ساکن دبی است . در پی ورشکستگی شرکت عمه اش که او مدیر عامل آن است مجبور می شود به ایران سفر کند . او در پی صندوقی است که عمه اش موقع خروج از ایران در خانه اش پنهان کرده است . لیلا در همین سفر دچار مشکلاتی می شود که داستان اصلی سریال را به وجود می‌آورد . آتنه فقیه نصیری نقش لیلا را بازی می‌کند . پرویز پورحسینی ، رامبدجوان ، برزو ارجمند و کوروش تهامی بازیگرانی هستند که تا به حال با این گروه قرارداد بسته اند .

http://tv2.irib.ir/khabar/details-news.asp?id=405

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
تله فیلم «جاده آسمان» از تولیدات گروه فیلم و سریال شبکه دو در سال 86 است که قرار است در جشنواره فیلم‌های سینمایی قربان تا غدیر از این شبکه پخش شود .
این فیلم به کارگردانی کامبیز کاشفی داستان پسری به نام سیاوش را روایت می‌کند . سیاوش پسری از یک خانواده متوسط است که آرزوی قهرمانی در مسابقات اتومبیل‌رانی را در سر دارد ، او که به تازگی نامزد کرده است با مشکلات مالی فراوانی دست به گریبان است ، او برای حل مشکلات خود تصمیم می‌گیرد تا قالیچه‌ای که یک خانم مسن قصد دارد به آستان قدس رضوی اهدا کند ، بدزدد ولی دچار مشکلات و مسائلی می‌شود . تهیه‌کننده این فیلم مهدی گلی‌زاده است و بازیگران اصلی آن عبارتند از : اکبر عبدی ، نیکو خردمند ، کاظم بلوچی ، زویا امامی ، فاطمه طاهری ، کامبیز کاشفی ، کاظم هژیرآزاد و بابک حمیدیان . این فیلم قرار است اول دی ماه از شبکه دو سیما پخش شود .

http://tv2.irib.ir/khabar/details-news.asp?id=409

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
مجموعه سي‌دي‌هاي «گنج مظفر» به كارگرداني «مهران مديري» اسفندماه به بازار مي‌آيد.

مجيد آقاگليان كه به همراه برادرش تهيه‌كنندگي مجموعه سي‌دي‌هاي «گنج مظفر» را بر عهده دارد در گفت و گو با خبرنگار فارس گفت: كار تكثير سي‌دي‌ها به پايان رسيده و در اسفند ماه روانه بازار خواهد شد.
وي در ادامه درباره قيمت فروش اين سي‌دي ها در بازار گفت: در حال حاضر گروهي در حال تحقيق در بازار هستند تا قيمت واقعي مجموعه را بدست آورند.
مجموعه «گنج مظفر» با حضور بازيگراني چون مهران مديري، محمد رضا هدايتي، هادي كاظمي، نادر سليماني، سحر جعفري جوزاني، شقايق دهقان و نصرالله رادش در قالب 10 لوح فشرده روانه بازار خواهد شد.
بنابر اين گزارش، اين مجموعه توسط «احسان مظفري» تدوين و مونتاژ شده و داستان‌هاي آن توسط پيمان قاسم‌خاني و گروهش نوشته شده و بازيگران مجموعه باغ مظفر بدون هيچ گونه تغييري در مجموعه «گنج مظفر» حضور دارند.
داستان‌هاي كار تازه مديري، با داستان‌هاي باغ مظفر تفاوت زيادي دارند و به دور از قواعد تلويزيوني توليد شده است.
a-ch-azar-modir-1.jpg

اتفاقات «گنج مظفر» كه مهران مديري آن را به دور از شتاب‌زدگي‌ كارهاي روتين ساخته است اين بار درباره گنجي است كه خاندان مظفر در پي كشف آن هستند.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
مجموعه ساعت شني كه اين روزها در حال پخش از تلويزيون است، بدون عبور از خطوط قرمز، تاثيرگذاري خود را مديون ورود به حيطه‌هاي نو و البته جسورانه است كه به مخاطب، فرصتي براي تجربه‌هاي خاص مي‌دهد.

در واقع چند وقتي است مجموعه‌هاي تلويزيون، تلاش مي‌كنند با تكيه بر مضامين تازه از حد و اندازه‌هاي انتظار و سليقه بيننده فراتر رفته و مخاطبان خود را با تمهيداتي مقابل تلويزيون نگه دارند. مجموعه‌هاي «مدار صفردرجه»، «راه‌ بي‌پايان»، «ميوه ممنوعه» و… نمونه‌هاي موفق اين توجه هستند كه فاصله فكر تا عمل را به حداقل رسانده‌اند.

اين روزها نيز مجموعه «ساعت شني» از شبكه اول سيما، با شيوه‌اي جديد در حال پخش است. رويكرد هوشمندانه در پخش يك روز در ميان اين مجموعه، شرايطي فراهم آورده تا به نوعي اتمسفر خاص ساخته شده در مجموعه در فضاي پخش هفتگي پراكنده نشود و با اين شيوه مخاطب را درگير كند.

تحليل نزديك به واقعيت اين است كه ساعت شني، موضوعي حساس و جسورانه را محور قرار داده كه البته در سينما و تلويزيون تا به حال كار نشده، علت اين رويكرد هم نه ممنوع بودن اين حيطه بلكه به همان وجه حساسيت باز مي‌گردد.

t1-saat-sheni-1.jpg

موضوع رحم اجاره‌اي، از همان مضاميني است كه به نظر مي‌آيد بنا بر همين تعابير و تحليل‌هاي شخصي به نوعي خط ممنوع شناخته شده و تا به حال كسي سراغ آن نرفته است ولي احمد رفيع‌زاده، فيلم‌نامه‌نويس ساعت شني با نوع نگاه دراماتيك خود نشان داد كه مي‌توان اين موضوع را در رسانه ملي مطرح كرد. در واقع مي‌توان ساعت شني را به نوعي ترازو براي محك سطح سليقه مخاطب تعبير كرد كه همواره دستاويز مجموعه‌هاي سطح پايين قرار مي‌گيرند. معمولا وقتي از سازندگان مجموعه‌هاي تلويزيوني در مورد ضعف كارشان سوال مي‌شود، سهل‌الوصول تلويزيون و پاسخ دادن به نياز مخاطب را مطرح مي‌كنند كه آنها را به سوي روالي تكراري و سطح پايين سوق داده است.

درست است كه تماشاگران تلويزيون، هم سريال جواهري در قصر را نگاه مي‌كنند هم فيلم‌هاي سينما چهار و هم مسابقات فوتبال را ولي اين دليل نمي‌شود كه برنامه‌سازان هم تلاشي براي بالا بردن معيارهاي كيفي تلويزيون انجام ندهند.

رسالت فراموش شده تلويزيون در تربيت مخاطب و ارتقاي سطح سليقه آنها، حلقه گمشده‌اي است كه به نظر مي‌آيد، آرام‌آرام در حال آشكار شدن و رخ‌نمايي است. ساعت شني مجموعه‌اي است كه نشان مي‌دهد مي‌توان به مخاطب تلويزيون اعتماد كرد و براي سليقه‌اش احترام قائل بود.

مريم شيرازي

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
به دليل مساعدبودن هوا، گروه فيلمبرداري «چهره به چهره» فيلم تازه «علي ژكان» با تغيير برنامه خود در حال فيلمبرداري صحنه‌هاي خياباني هستند.

به گزارش فارس، گروه فيلمبرداري «چهره به چهره» كه قصد داشت از امروز براي ادامه فيلمبرداري به ويلايي در لواسان بروند به علت مساعد بودن هوا از اين تصميم منصرف شدند و هم اكنون مشغول فيلمبرداري صحنه‌هاي خياباني اين فيلم هستند.
بنابراين گزارش گروه فيلمبرداري قصد دارد كه در صورت بارش باران براي فيلمبرداري به لواسان برود و تا حد امكان ابتدا فيلمبرداري صحنه‌هاي خارجي را انجام دهد.
به گزارش فارس، فيلمبرداري فيلم «چهره به چهره» روز 7 آذر در يك گالري واقع در تهران آغاز شد. فيلمبرداري اين صحنه‌ها به صورت ديجيتالي انجام ‌شد و از روز شنبه 10 آذر فيلمبرداري سكانس‌هاي اصلي فيلم آغاز ‌شد.
«چهره به چهره»، داستان درگيري‌هاي يك كارآگاه پليس در زندگي خانوادگي و ترديد او در لحظه‌اي حساس براي وفاي به عهد و عواقب آن است.
«چهره به چهره» ماجراي قتل مهندس مهران شاهرخي را روايت مي كند كه پليس در جست و جوي رد قاتل وي با سرنخ هاي تازه اي رو‌به‌رو مي‌شود كه در نتيجه اسراري عيان مي گردد و شناخت چهره واقعي اشخاص درگير ماجرا را ناممكن مي نمايد. با اين همه پليس و نيروي متبحر آن با ذكاوت و كارداني كه شاخصه اوست،نقاب از چهره اين آدمها كنار مي‌زند و...
در اين فيلم تاكنون جمشيد هاشم‌پور، علي عمراني، حميدرضا فلاحي، شيوا خنياگر و كاوه كاويان بازي كرده‌اند. محسن حسيني نيز به تركيب بازيگران اضافه شده و بازيگران ديگري چون زهرا سعيدي، آرتميس ورزنده، آرزو مفتاحي، محمد حاج حسيني، محمدرضا راد، شاپور كلهر، فرانك حيدريان، تورج فرامرزيان و مصطفي طاري نيز در «چهره به چهره» حضور دارند.

«چهره به چهره» را خود ژكان نگاشته و در مركز سيما فيلم كارگرداني و تهيه مي كند و فرزين خسرو شاهي به عنوان مدير فيلمبرداري، احمد صالحي صدابردار، جعفر صمدي مدير توليد، سودابه خسروي طراح چهره پردازي، زيبا اسدخاني طراح صحنه و لباس، محسن روزبهاني مسؤول جلوه هاي ويژه، ايماژ گله دار و بابك عزيزي در گروه كارگرداني، نرجس ابراهيمي منشي صحنه، بهرنگ دزفولي‌زاده عكاس، احسان ظلي‌پور روابط عمومي، سهراب ميرسپاسي تدوين، كيوان جهانشاهي موسيقي و... با وي همراه خواهند بود.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
«خانه سبز» هنوز هم برايم خاطره‌انگيز است
a-ch-azar-daruo-1.jpg

داريوش اسدزاده را معمولا با تصويري از يك شخصيت خشك، منضبط و مقرراتي در آثار تلويزيوني و سينمايي به‌خاطر مي‌آوريم اما زماني كه با او هم‌كلام مي‌شويم، با طمأنينه پاسخگوي تمام سوال‌هايمان مي‌شود. شخصيت آقاجون در مجموعه تلويزيوني «خانه سبز» پررنگ‌تر مي‌شود.

با او هم‌صحبت شديم تا برايمان از «خواستگاران» گفته و خاطرات «خانه سبز» را مرور كند. در ادامه از «يك وجب خاك» مي‌گويد و مشكلات حضور در آثار مناسبتي و وقتي علت حضورش را جويا مي‌شويم تنها پاسخ قانع‌كننده‌اي كه مي‌شنويم عشق است.
«هنر از تجليات الهي است. خيلي‌ها آمدند و رفتند اما كساني كه سال‌هاست در اين حرفه مانده‌اند و برايش استخوان خرد كرده‌اند عاشقند. آدم عاشق حالي‌اش نيست پول نمي‌خواهد، سود نمي‌بيند و فقط به دنبال عشق‌اش مي‌رود.»

اصولا نام داريوش اسدزاده، تصويري از يك آدم شق و رق با پرستيژ خاص را به ذهن متبادر مي‌سازد. چند درصد از اين ويژگي‌ها و خصوصيات وام‌گرفته از شخصيت واقعي شماست؟
شايد نيمي از خصوصيات ذكر شده در زندگي شخصي و حقيقي من نيز نمود داشته باشد. ضمن اينكه فعاليت 64 ساله در يك عرصه هنري ارائه سبكي را در پي خواهد داشت كه عموما موردپسند مخاطب نيز قرار مي‌گيرد.

زماني اين ديسيپرين قوي‌تر شده و جنبه اغراق‌آميز مي‌يابد كه نتيجه‌اش آدم عصا قورت‌داده و مقرراتي مثل آقاي اديب در مجموعه «يك وجب خاك» است و زماني ديگر اين جنبه به شكل خفي‌تر در شخصيت آقاجون «خانه سبز» مورد توجه قرار مي‌گيرد كه شخصيتي شيرين و دوست‌داشتني مي‌سازد. حفظ اين خط مشترك دشوار نيست؟
يك بازيگر بايد توان حضور در ژانرهاي مختلف و ارائه كاراكترها و شخصيت‌هاي متفاوت را داشته باشد، اگر نه با ظاهر شدن در يك تيپ ثابت تبديل به كليشه مي‌شود. بازيگر بايد شخصيتي را كه نويسنده روي كاغذ خلق كرده، زنده كند. حالا اين شخصيت‌ها مي‌تواند تلخ، شيرين و يا بي‌تفاوت باشد. تلخي يا شيريني يك شخصيت را نويسنده مي‌سازد.
مجموعه «خانه سبز» با ارائه دو كاراكتر «آقاجون» و «عزيز» سمبلي از جايگاه پدر (اقتدار) و مادر (محبت) ايراني را به تصوير مي‌كشيد. از اين نقش برايمان بگوييد.
تنها دلخوشي اين پدربزرگ و مادربزرگ، فرزندانشان بودند. قديمي‌ها نسبت به بچه‌هايشان محبت و لطف بيشتري داشتند و دلشان مي‌خواست بچه‌هايشان 50 ساله هم كه مي‌شوند در خانه خودشان زندگي كنند. اين دو كاراكتر بيانگر فرهنگ و سنت گذشته بودند و عنايات و مهرباني قديمي‌ها. برخلاف امروز كه برخي پدر و مادرها، فرزندانشان را از خانه بيرون مي‌كنند.
ضبط و پخش هفتگي اين مجموعه فرصت ارتباط مخاطب و بهره بردن از بازخورد بينندگان را فراهم آورده بود. به اعتقاد شما دليل استقبال و علقه مردم به اين مجموعه چه بود؟
«خانه سبز» گوشه‌اي از زندگي اجتماعي مردم را به تصوير مي‌كشيد. يك تصوير واقعي از خانواده ايراني كه آكنده از دوستي‌ها و كدورت‌هاست. خوبي‌ها و بدي‌ها، راستگويي‌ها و دروغ‌ها و ... در زندگي واقعي مردم وجود دارد. اصولاً مخاطب مجموعه‌هايي كه به نوعي بازتابي از زندگي واقعي خودش است را مي‌پسندد. به‌خاطر دارم برخي شب‌ها كه تصويربرداري تا ساعت 3 و 4 بامداد ادامه داشت، هوا به قدري سرد بود كه مجبور بوديم با روشن كردن آتش خودمان را گرم كنيم، اما حضور كثير مردم در چنين شرايطي مويد اين مطلب بود كه «خانه سبز» توانسته با مخاطب ارتباط برقرار كند. البته نبايد تاثير حضور هنرمندان موردپسند مخاطب را در موفقيت اين مجموعه ناديده گرفت.
وقتي فيلمنامه را خوانديد، از اين كاراكتر چه ديديد كه جذب آن شديد؟
با وجود اپيزوديك بودن داستان‌ها و بي‌اطلاعي از كليت فيلمنامه، بخش‌هايي كه مطالعه كردم آنقدر جذابيت داشت كه مرا براي پذيرش نقش ترغيب كند. به اعتقاد من حتي بخش كوتاهي از يك داستان مي‌تواند شما را مطمئن كند كه نتيجه و تصوير حاصل از داستان مطلوب خواهد شد يا خير.
جمع بازيگران اين سريال جزو چهره‌هاي محبوب تلويزيوني بودند، اين همكاري چقدر برايتان لذتبخش بود؟
حرف تازه‌اي براي صحبت درباره چهره‌ها وجود ندارد. همگي سرشار از انرژي، احساس و بيان خوب بودند، يعني حائز تمام شاخصه‌هايي كه يك بازيگر بايد دارا باشد. به همه اين عزيزان احترام مي‌گذارم و ارادتمندشان هستم.
از نظر شما بامزه‌ترين و خاطره‌انگيزترين بخش اين مجموعه كدام داستان بود؟
تمام قسمت‌ها را مي‌پسندم و نمي‌توانم تفاوتي بين آنها قائل شوم. هر كدام به نوبه خود نكات جالبي را مدنظر قرار داده بود. (قدري تامل مي‌كند) نه واقعا نمي‌توانم انتخاب كنم، همه داستان‌ها را دوست داشتيم.
مدتي پيش به بهانه پخش ادامه اين سريال با عنوان «سرزمين سبز» شاهد پخش مجدد خانه سبز بوديم. خود شما يا دوستان و اطرافيانتان چقدر راغب بودند كه باز هم به تماشاي اين مجموعه
بنشينند.
مسلما آن زمان اين مجموعه تازگي داشت و حرف نويي براي گفتن. هرچند به اعتقاد من جذابيت و شيريني داستان‌هاي اين مجموعه به حدي بود كه به راحتي مي‌توانست بينندگان را پاي تلويزيون بنشاند. اما مسأله مهم پخش مجدد اين مجموعه در كم‌بيننده‌ترين ساعات پخش است كه در ميزان جذب مخاطب تاثير منفي مي‌گذاشت.
از ويژگي‌هاي كار با آقاي بيرنگ و رسام بگوييد؟
همكاري با كارگرداني كه نويسنده مجربي است و به خوبي تجزيه و تحليل مي‌كند شيرين و خاطره‌انگيز است.
چرا با «سرزمين سبز» همكاري نكرديد؟
اتفاقا آن زمان در شهر آبادان مشغول يك پروژه ديگر بودم كه به شكل تصادفی با عوامل «سرزمين سبز» هم مواجه شدم. همان‌طور كه مي‌دانيد، لوكيشن‌هاي «سرزمين سبز» محدود به خانه سبز و شهر تهران نمي‌شود و تصويربرداري مجموعه در نقاط مختلف كشور انجام شده است.
در اين سن و سال بازي در يك مجموعه روتيني مثل «خواستگاران» كه مدت هر قسمت آن 15 دقيقه هم بيشتر نبود، چقدر از شما انرژي گرفت؟
حضور در كار كوتاه دشواري‌هاي بيشتري دارد چرا كه در قالب نمايش 15 دقيقه‌اي بايد ضمن معرفي شخصيت‌ها، كل داستان را به مخاطب ارائه كنيم. البته من فقط در 6 قسمت بازي داشتم. به تصور من اين مجموعه با توجه به موضوع جالبي كه مورد توجه قرار داده بود، عملكرد موفقي داشت.
در چند اپيزود اين مجموعه از شخصيت‌هاي خشك و مقرراتي فاصله گرفتيد و در نقش پيرمردي مهربان ظاهر شديد. چقدر اين وجه در پذيرش نقش برايتان مهم بود؟
هر بازيگري دوست دارد نقش‌هاي متفاوت را تجربه كند. در اين مجموعه نقش‌هاي متفاوتي ايفا كردم و همان‌طور كه گفتيد، در نقش باغبان مهرباني ظاهر شدم كه به نوعي نقطه مقابل تمام نقش‌هايي بود كه تاكنون داشتم.
آثار طنز را مي‌پسنديد؟
بله، طنز يعني نقد اجتماع روز. مسائلي كه به صورت صريح قابليت بيان در رسانه‌هاي شنيداري و تصويري و نوشتن در رسانه‌هاي مكتوب را ندارند، در قالب طنز امكان مطرح شدن مي‌يابند.
آمادگي شما در اجراي نقش‌ها و ايراد ديالوگ‌ها نشان دهنده جديت و سلامت زندگي شماست و ...
آسايش و آرامش روان يكي از مسائل مهمي است كه در موفقيت هنرمند تاثير بسزايي دارد. هنرمندي كه دغدغه بيماري فرزند، كرايه خانه، مشكلات خانوادگي و ... را دارد، نمي‌تواند روي صحنه تمركز داشته باشد و با نقش ارتباط برقرار كند. مگر اينكه قبل از ورود به لوكيشن و صحنه، پرونده زندگي شخصي‌اش را ببندد و به دست فراموشي بسپارد كه اين امر هم امكان‌پذير نيست.
طي سال‌هاي فعاليتتان كدام‌يك از نقش‌ها را مي‌پسنديد و به آن تعلق خاطر داريد؟
تمام كارهايم را مي‌پسندم اما حكم و قضاوت را به مردم مي‌سپارم چرا كه مردم بهترين داور هستند. ما خدمتگزار مردم هستيم و براي مردم كار مي‌كنيم. بنابراين آنها هستند كه بايد بپسندند.
طي روز چند ساعت را به تماشاي برنامه‌هاي تلويزيوني اختصاص مي‌دهيد؟
اغلب وقت من صرف مطالعه مي‌شود و كمتر پاي برنامه‌هاي تلويزيون مي‌نشينم. در برنامه‌هاي تلويزيوني هم اغلب برنامه‌هاي تاريخي، سياسي و نمايشنامه‌ها را پيگيري مي‌كنم.
روزانه چند ساعت و بيشتر چه كتاب‌هايي را مطالعه مي‌كنيد؟
بسته به زمان و برنامه‌هاي روزانه متغير است اما به‌طور متوسط 6 ساعت از روز مطالعه مي‌كنم و بيشتر به مطالعه كتاب‌هاي تاريخي، سياسي و مذهبي علاقه‌مندم. در حال حاضر هم كتاب ده جلدي «تاريخ اجتماعي ايران» به قلم مرتضي راوندي را مطالعه مي‌كنم.

Mahiar0

لایک‌ها
1,210
رضا عطاران به عنوان یک بازیگر طنز نخستین بازی جدی خود را در فیلم سینمایی "نشانی" به کارگردانی فریدون حسن‌پور ایفا کرده است.

فریدون حسن‌پور در این باره به خبرنگار مهر گفت: "همه کارهایم به نوعی حال و هوای درونی خودم هستند و به همین خاطر اگر با فیلمنامه‌ای ارتباط برقرار نکنم آن را نمی‌سازم. "نشانی" هم مثل آثار قبلی حال و هوای خاص خود را دارد که برگرفته از احساس درونی خودم است و امیدوارم مخاطبان با این فیلم ارتباط برقرار کنند."
در فیلم سینمایی "نشانی" رضا عطاران ایفاگر نقشی متفاوت است. حسن‌پور در این باره گفت: "در این فیلم عطاران نخستین نقش جدی خود را ایفا کرده و من از ابتدا نسبت به واکنش مخاطبان به بازی جدی این بازیگر طنز دغدغه نداشتم. طبیعتا مخاطبان عطاران را با کارهای طنز می‌شناسند، ولی به صورت طبیعی بعد از گذشت دقایقی از فیلم به راحتی او را می پذیرند."

حسن‌پور در پایان از آماده شدن "نشانی" و اکران آن به همراه فیلم "بالاتر از آسمان" در جشنواره فجر خبر داد و درباره فعالیت بعدی خود گفت: "در حال حاضر مشغول بررسی دو فیلمنامه هستم. یکی از آنها دغدغه چند سال اخیر من است که در این مدت درباره آن یادداشت برداشته‌ام و امیدوارم بتوانم هر چه زودتر نگارش فیلمنامه را شروع کنم."

a-ch-azar-ataran-1.jpg

فیلمنامه "نشانی" را محمدعلی طالبی نوشته و حسن‌پور آن را بازنویسی کرده است. داستان درباره نوجوانی است که در دبیرستان شبانه‌روزی درس می‌خواند و متوجه می‌شود می‌تواند به پدرش دسترسی داشته باشد. او راهی بسیار دشوار برای رسیدن به هدف انتخاب می‌کند. در "نشانی" فاطمه صادقی به همراه بازیگران محلی بازی کرده‌اند و محمدمهدی دادگو تهیه‌کننده آن بوده است.

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
فيلم‌نامه‌ي "لبه‌ي پرتگاه" بهرام بيضايي كتاب شد

فيلم‌نامه‌ي «لبه‌ي پرتگاه» بهرام بيضايي كه ساخت فيلم آن منتفي شده است، در قالب كتاب انتشار يافت.
به گزارش (ايسنا)، اين كتاب با معرفي چهار بخش: كسان و نقش‌ها، گروه فيلم پرچين، ديگركسان و مه‌فيلم منتشر شده است.

«لبه‌ي پرتگاه» در 158 صفحه و شمارگان سه‌هزار نسخه از سوي انتشارات روشنگران و مطالعات زنان به‌چاپ رسيده است.

نمايش‌نامه‌هاي: «سهراب‌كشي»، «سه برخواني»، «شب هزار و يكم»، «ندبه»، «افرا»، «چهار صندوق»، «مجلس قرباني سنمار» و «ديوان نمايش» در دو جلد، فيلم‌نامه‌هاي:‌ «مقصد»، «عيارنامه»، «اتفاق خودش نمي‌افتد»، «چشم‌انداز»، «اشغال» و «طومار شيخ شرزين»، و همچنين «نمايش در ايران» (تحقيق و پژوهش) از ديگر آثار منتشرشده‌ي بيضايي توسط نشر يادشده هستند.
بهرام بيضايي متولد سال 1317 است، كه در كارنامه‌اش نمايش‌نامه‌هاي ديگري همچون: «پهلوان اكبر مي‌ميرد»، «اژدهاك» و «گمشدگان» و فيلم‌هايي همچون: «رگبار»، «غريبه و مه»، «كلاغ»، «چريكه‌ي تارا»، «مرگ يزدگرد»، «باشو غريبه‌ي كوچك»، «شايد وقتي ديگر»، «مسافران» و «سگ‌كشي» به‌چشم مي‌خورند.

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
پروژه جدیدمهران مدیری تلویزیونی نیست

یکی از نویسندگان پروژه جدید مهران مدیری از تولید و عرضه این اثر در قالب CD به بازار خبر داد.
خشایار الوند درباره پروژه جدید مدیری به خبرنگار مهر گفت: "این پروژه مجموعه‌ای 15 قسمتی است که هنوز عنوانی برای آن انتخاب نشده و متن‌های آن به سرپرستی پیمان قاسم‌خانی و حضور مهراب قاسم‌خانی، مهدی ژوله و من نوشته می‌شود. طبق برنامه هر یک از نویسندگان موظف به نگارش پنج قسمت هستند."

وی در ادامه افزود: "به احتمال بسیار زیاد این مجموعه تنها در قالب CD به بازار خواهد آمد، اما هنوز نحوه پخش آن مشخص نشده و این بستگی به تصمیم تهیه‌کنندگان مجموعه دارد. مجموعه همانند سایر کارهای مدیری فضایی طنز و کمیک دارد، اما از پاره‌ای جهات بسیار متفاوت از آثار گذشته اوست."

الوند گفت: "برخلاف آثار گذشته مدیری در این مجموعه لوکیشن ثابت وجود ندارد و بیشتر فضا خیابانی و واقعی است. حتی از دکور هم استفاده نمی‌شود و دیگر شاهد شخصیت‌های ثابت هم نیستیم و فقط یک شخصیت اصلی و ثابت در مجموعه وجود دارد که نقش آن را مدیری بازی می‌کند. به همین دلیل نگارش این مجموعه کاری بسیار مشکل است."

این نویسنده درباره زمان پایان نگارش این مجموعه اظهار کرد: "قرار است تا یک ماه آینده نگارش 10 قسمت اول مجموعه را به پایان برسانیم و آن را تحویل گروه دهیم. اگر پنج قسمت نخست را تا اوایل دی‌ماه به پایان برسانم، به احتمال زیاد فیلمبرداری از این تاریخ در تهران شروع خواهد شد."

وی درباره فیلم سینمایی "تعطیلات آخر هفته" محمد متوسلانی نیز گفت: "فیلمنامه من فضایی کمدی اکشن داشت، اما متوسلانی آن را بازنویسی کرد و اطلاعی از تغییرات ندارم. نمی‌دانم فیلمنامه با متن اولیه من چه شباهت یا تفاوتی دارد، از این رو درباره آن اظهار نظر نمی‌کنم. قصه من درباره ماجرای سرقت یک خودرو بود که در جریان آن دو شخصیت اصلی با هم دوست می‌شدند."

الوند همچنین درباره فعالیت‌های جدید خود افزود: "قرارداد ساخت یک مجموعه جدید برای شبکه تهران به امضا رسیده که نگارش آن را به زودی آغاز خواهم کرد. این مجموعه مضمونی ملودرام اجتماعی دارد که سیروس الوند آن را می‌سازد. پس از آنکه پنج قسمت اول مجموعه مدیری را نوشتم، نگارش این مجموعه را برای تلویزیون شروع خواهم کرد."

سریال جدید مهران مدیری با نام "گنج مظفر" با بازی سیامک انصاری، نصرالله رادش، سحر جعفری جوزانی، شقایق دهقان، بهنوش بختیاری، محمدرضا هدایتی و هادی کاظمی در قالب CD آماده عرضه شده است. مدیری این مجموعه را در ادامه سریال موفق "باغ مظفر" تولید کرده است.

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
شريفي‌ نيا: مليكا و مهراوه‌ هر كدام‌ يك‌ستاره‌اند

دكتر علي‌ شريعتي‌: (انسان‌ها همه‌ هنرمندند،هركس‌ به‌ ميزان‌ هنري‌ كه‌ دارد، انسان‌ است‌.)يكي‌ از اين‌ انسان‌هاي‌ هنرمند كه‌ در عالم‌ هنر اين‌مرز و بوم‌ حرف‌هاي‌ زيادي‌ براي‌ گفتن‌ دارد ويك‌ پديده‌ است‌، (محمدرضا شريفي‌نيا)ست‌.كسي‌ كه‌ هنر در ذات‌ او ريشه‌ دارد و با ارائه‌كارهاي‌ مختلف‌ و البته‌ متفاوت‌، جايگاه‌ خاصي‌ رادر بين‌ مردم‌ پيدا كرده‌ است‌. بدون‌ اغراق‌ اوبازيگر فوق‌العاده‌اي‌ است‌، كه‌ با قرار گرفتن‌ درنقش‌هاي‌ متفاوت‌ آنچنان‌ در درون‌ نقش‌ غرق‌مي‌شود و آن‌ را بازي‌ مي‌كند كه‌ آن‌ را واقعي‌مي‌پنداري‌ و مي‌تواني‌ به‌ آنچه‌ كه‌ ارسطو دررساله‌ (تطهير روح‌)، در باب‌ هنر گفته‌ برسي‌، يعني‌يك‌ حس‌ همذات‌پنداري‌ با بازيگر€ او عكاس‌بزرگي‌ است‌ به‌طوري‌ كه‌ احساس‌ مي‌كني‌، اين‌عكس‌ها با تو حرف‌ مي‌زنند، شريفي‌نيا در حيطه‌طراحي‌ و گرافيك‌ هم‌ زبر دست‌ است‌، آنچنان‌ كه‌نتيجه‌ كارهايش‌ در مجله‌ نقش‌ آفرينان‌ براي‌ همه‌قابل‌ رويت‌ است‌ و از همه‌ مهم‌تر و حساس‌تر توجه‌به‌ هنر او در انتخاب‌ بازيگر براي‌ نقش‌هاي‌ مختلف‌مي‌باشد كه‌ كاري‌ بسيار دقيق‌، ظريف‌ و مهم‌ بوده‌.او با نگاهي‌ تيزبين‌ اين‌ كار را انجام‌ مي‌دهد و به‌همين‌ خاطر امروز كارش‌ براي‌ مردم‌ قابل‌ احترام‌و اعتماد است‌. در هر صورت‌ مصاحبه‌ با شخصيتي‌خاص‌ و محبوب‌ كه‌ مي‌توان‌ از جنبه‌هاي‌ مختلف‌ابعاد شخصيتي‌ او را مورد بررسي‌ قرار داد،جذاب‌ و خواندني‌ خواهد بود.

كسي‌ كه‌ وليد امام‌ علي‌ (ع‌)، حاجي‌ دنيا، اكبرسفر سبز، داماد عروس‌ خوش‌ قدم‌، مجروح‌ جنگي‌شيدا و... بود، در حالي‌ كه‌ هيچ‌ كدام‌ از اين‌هانيست‌، او در وراي‌ تمام‌ اين‌ چهره‌ها تنهامحمدرضا شريفي‌نياست‌، چهره‌اي‌ محبوب‌ ودوست‌ داشتني‌ كه‌ جنس‌ هنر و سليقه‌ مردم‌ رامي‌شناسد، براي‌ هر سليقه‌ كار مي‌كند و همين‌ او رادر اذهان‌ مردم‌ هنر دوست‌ ايران‌ جاودان‌ كرده‌است‌.

محمدرضا شريفي‌نيا، در تهران‌ و خيابان‌عين‌الدوله‌ متولد شد. در اسفند ماه‌ سال‌ 1358با (آزيتا حاجيان‌) تشكيل‌ زندگي‌ مشترك‌ داد وحاصل‌ اين‌ وصلت‌ دو دختر به‌ نام‌هاي‌ (مهراوه‌) و(مليكا) مي‌باشد.
در حال‌ حاضر يكي‌ از مهم‌ترين‌ كارهاي‌شما انتخاب‌ بازيگر براي‌ فيلم‌ها و سريال‌هاي‌مختلف‌ است‌، كه‌ اتفاقا كار بسيار ظريف‌ و دقيقي‌مي‌باشد، مصاحبه‌ را از اينجا آغاز مي‌كنيم‌، براي‌انتخاب‌ بازيگر چه‌ ملاك‌هايي‌ را مدنظر قرارمي‌دهيد؟
شريفي‌نيا: وقتي‌ كه‌ يك‌ نقش‌ را در فيلم‌نامه‌مي‌خوانم‌، بر اساس‌ ويژگي‌هايي‌ كه‌ دارد به‌آدم‌هاي‌ مختلفي‌ كه‌ در سينما و تئاتر داريم‌، فكرمي‌كنم‌، بعد آنها را به‌ كارگردان‌ و تهيه‌ كننده‌معرفي‌ مي‌كنم‌ و آنها براساس‌ ويژگي‌هايي‌ كه‌خود براي‌ فيلم‌شان‌ سراغ‌ دارند، از بين‌ آدم‌هاي‌پيشنهاد، عده‌اي‌ را بر مي‌گزينند و سپس‌ ما با هم‌صحبت‌ مي‌كنيم‌ و به‌ توافق‌ مي‌رسيم‌، يعني‌ديدگاه‌هاي‌ مختلفي‌ لحاظ مي‌شود.
مثلا اگر كسي‌ را براي‌ ايفاي‌ نقش‌ پسر يك‌خانواده‌ انتخاب‌ كرده‌ و هر سه‌ او را قبول‌ داشته‌باشيم‌، لاجرم‌ بايد نقش‌ پدر آن‌ پسر را به‌ كسي‌بدهيم‌ كه‌ مقداري‌ با او شباهت‌ داشته‌ باشد وهمين‌ مسائل‌ باعث‌ مي‌شود، كه‌ بقيه‌ مهره‌ها كنارهم‌ چيده‌ شود. اين‌ مسئله‌ بسيار بديهي‌ است‌، مثلادر كار موسيقي‌ زماني‌ كه‌ چهار نفر مي‌خواهند باهم‌ براي‌ آواز خواندن‌ روي‌ سن‌ بروند، بايدملاك‌هاي‌ زيادي‌ را مدنظر قرار دهند و گروهي‌را تشكيل‌ دهند كه‌ هركدامشان‌ جوابگو و نماينده‌يك‌ نوع‌ سليقه‌ باشد. در فيلم‌ هم‌ همين‌طور است‌،بايد موضوع‌ را هم‌ مدنظر داشت‌ كه‌ براي‌ استقبال‌مردم‌ از يك‌ فيلم‌ از هنرپيشه‌هايي‌ استفاده‌ شود،كه‌ هر كدام‌ مورد نظر يك‌ سليقه‌ و يك‌ تفكر خاص‌در جامعه‌ باشد. پس‌ براي‌ انتخاب‌ يك‌ بازيگر براي‌ايفاي‌ نقشي‌ خاص‌، بايد جنبه‌هاي‌ زيادي‌ موردبررسي‌ قرار گيرد. در كل‌ تركيب‌ بازيگران‌ و چيدن‌آنها در كنار هم‌ اهميت‌ بالايي‌ دارد كه‌ هر كدام‌ ازاين‌ مسائل‌ برمي‌گردد به‌ اين‌ كه‌: -1 بازي‌شان‌خيلي‌ خوب‌ و حرفه‌اي‌ باشد. -2 به‌ لحاظتماشاگر، مقبول‌ و جوابگو باشد. -3 تهيه‌ كننده‌هم‌ قادر به‌ پرداخت‌ دستمزدهاي‌شان‌ باشد.ت چرا بعضي‌ از بازيگران‌ در خيلي‌ از كارهاي‌ شماحضور دارند؟
شريفي‌ نيا: هر كس‌ بر اساس‌ شايستگي‌اش‌انتخاب‌ مي‌شود. شما به‌ كارهاي‌ ما نگاه‌ كنيد همه‌در جاي‌ خودشان‌ درست‌ انتخاب‌ شده‌اند.(سريال‌ امام‌ علي‌ (ع‌))، سريال‌ همسايه‌ها، سريال‌سفرسبز، فيلم‌ سينمايي‌ ليلا، درخت‌ گلابي‌، مهمان‌مامان‌، فيلم‌ سينمايي‌ پري‌، كيف‌ انگليسي‌ و...بعضي‌ مواقع‌ تهيه‌ كنندگان‌ براي‌ استقبال‌ از فيلم‌ترجيح‌ مي‌دهند، از بازيگراني‌ در فيلم‌شان‌استفاده‌ كنند كه‌ قبلا امتحان‌ خود را پس‌ داده‌ وبراي‌ مردم‌ جذابيت‌ دارند وقتي‌ امين‌ حيايي‌به‌طور مثال‌ كاري‌ را انجام‌ داده‌ و براي‌ همان‌ رل‌در اشل‌ و تيپ‌ حيايي‌ سه‌ يا چهار بازيگر ديگر هم‌ -كه‌ من‌ معمولا همه‌ آنهارا معرفي‌ مي‌كنم‌ - وجودداشته‌ باشد اما تهيه‌ كننده‌، امين‌ حيايي‌ كه‌محبوب‌تر از بقيه‌ است‌ را بر مي‌گزيند، دليل‌ ديگه‌اينست‌ كه‌ ما معمولا وقتي‌ با يكسري‌ آدم‌ها كاركرديم‌ و با اخلاق‌ و خصوصيات‌ هم‌ آشنا شديم‌ باهم‌ راحت‌تر كنار مي‌آييم‌، البته‌ در موارد مختلف‌و برحسب‌ نياز از آدم‌هاي‌ ديگر هم‌ استفاده‌مي‌كنيم‌، اين‌ مسئله‌ در هر كاري‌ وجود دارد وسينما نيز از اين‌ قاعده‌ مستثني‌ نيست‌; مثلا كيميايي‌با يك‌ عده‌ خاص‌ كار مي‌كند و تقوايي‌ اكيپي‌ جدادارد، مهرجويي‌، بيضايي‌ و مابقي‌ كارگردان‌ها نيزهمين‌طور، از طرفي‌ در هر كار جديد ممكنه‌ يك‌عده‌ هم‌ به‌ آن‌ پيكره‌ قبلي‌ اضافه‌ شوند يا يكي‌، دوتا هم‌ كم‌ شوند يا اين‌كه‌ فيلمنامه‌ نياز به‌ چهره‌هاي‌جديد داشته‌ باشد، در هر صورت‌ اين‌ حق‌آدم‌هاست‌ كه‌ با كساني‌ كار كنند كه‌ با آنهاراحت‌ترند، چه‌ به‌ لحاظ اخلاق‌ و رفتار و قول‌ وقرار و چه‌ به‌ لحاظ مسائل‌ دستمزد و امور مالي‌ درنظر گرفتن‌ تمام‌ اين‌ موارد ريز باعث‌ مي‌شود كه‌يك‌ عده‌اي‌ را با هم‌ در بعضي‌ از فيلم‌ها ببينم‌، امامعمولا من‌ آدم‌ها را براساس‌ شايستگي‌ و درست‌منطبق‌ شدنشان‌ با نقش‌ انتخاب‌ مي‌كنم‌.
يعني‌ اين‌طور نيست‌ كه‌ شما براي‌ انتخاب‌بازيگران‌ ابتدا يك‌ مجموعه‌ دلخواه‌ خود را درذهن‌ داشته‌ باشيد و نقش‌ها را ابتدا با آنها بسنجيدو اگر آنها در نقش‌ موفق‌ نبودند از افراد ديگري‌ كه‌در مجموعه‌تان‌ هستند استفاده‌ كنيد؟
شريفي‌نيا: نه‌، اصلا اين‌ گونه‌ نيست‌.
با تشكيل‌ گروه‌هاي‌ سينمايي‌ به‌ طور خاص‌موافقيد؟ يعني‌ هر كارگردان‌ براي‌ خود گروهي‌داشته‌ باشد؟
شريفي‌نيا: به‌طور مطلق‌ در سينما نمي‌شود يك‌گروه‌ خاص‌ داشت‌، چون‌ نمي‌تواني‌ پشت‌ سر هم‌كار كني‌. در فيلمي‌ كه‌ حدود دو ماه‌ فيلمبرداريش‌طول‌ مي‌كشد و بعد از آن‌ مدتي‌ براي‌ توليد وتدوين‌ وقت‌ لازم‌ است‌، در اين‌ زمان‌ عده‌اي‌ ازجمله‌ بازيگران‌ بي‌كار خواهند بود و مجبورندبراي‌ گذران‌ زندگي‌ سر كار ديگري‌ بروند، اگر قرارباشد كار ديگري‌ را شروع‌ كنيم‌، مسلما عده‌اي‌ دركارهاي‌ ديگر مشغولند، پس‌ نمي‌شود همه‌ را با هم‌جمع‌ كرد، از اين‌ رو تشكيل‌ گروه‌ سينمايي‌هميشگي‌ امكان‌پذير نيست‌، در ضمن‌ عده‌اي‌ ازآن‌ اكيپ‌ ممكنه‌ براي‌ كار جديد اصلا مناسب‌نباشند. ولي‌ شما مي‌توانيد با تعدادي‌ آدم‌ همفكربيشتر كار كني‌ و از كساني‌كه‌ هم‌ سليقه‌ات‌ هستندبيشتر استفاده‌ نمايي‌.
يك‌ سري‌ از بازيگران‌ هستند كه‌ امكان‌ دارددر فروش‌ فيلم‌ يا گيشه‌ مهم‌ باشند، اين‌ موضوع‌محدوديت‌ ايجاد نمي‌كند، كه‌ خيلي‌ها نتوانند بالابيايند و پيشرفت‌ كنند، نظر شما در اين‌ رابطه‌چيست‌؟
شريفي‌نيا: ببينيد تمام‌ مسائل‌ كه‌ دست‌ ما نيست‌،بخشي‌ از آن‌ دست‌ مردم‌ است‌، يك‌ فيلم‌ ممكن‌است‌ خيلي‌ خوب‌ باشد، ولي‌ از بازيگراني‌ كه‌معروف‌ هستند و مردم‌ دوست‌شان‌ دارند استفاده‌نشده‌ باشد; خب‌ آن‌ فيلم‌ ممكن‌ است‌ خيلي‌نفروشد، تهيه‌ كننده‌ها گاهي‌ ريسك‌ نمي‌كنند، ماسعي‌ مي‌كنيم‌، آدم‌هايي‌ را بياوريم‌ و معرفي‌ كنيم‌كه‌ حالا از اين‌ به‌ بعد مردم‌ با آنها آشنا شوند، چه‌بسا اين‌ كار را بارها و بارها انجام‌ داديم‌، ولي‌ همه‌سينما كه‌ دست‌ من‌ نيست‌، يعني‌ من‌ يك‌ سهم‌كوچكي‌ در سينما دارم‌، نه‌ مسئول‌ امور سينمايي‌كشور، نه‌ مسئول‌ امور بازيگرانم‌ و در حد مقدارفيلمي‌ كه‌ به‌ من‌ مراجعه‌ مي‌شود، مي‌توانم‌ بازيگرانتخاب‌ كنم‌، بر همان‌ اساس‌ يك‌ عده‌ بازيگرمعرفي‌ مي‌كنم‌ كه‌ دلم‌ مي‌خواهد وقتي‌ معرفي‌مي‌شوند، از تمام‌ جهات‌ آن‌قدر خوب‌ باشند، كه‌كار بعدي‌ هم‌، به‌ من‌ مراجعه‌ كنند. حرفه‌ هنر،حرفه‌ اطلاعات‌، حرفه‌ آگاهي‌، حرفه‌ شعور وحرفه‌ شناخت‌ است‌.
ت مردم‌ ما به‌ كارهاي‌ شريفي‌نيا اعتماد دارند،يعني‌ اگر ببينند كه‌ شما بازيگران‌ يك‌ فيلم‌ راانتخاب‌ كرده‌ايد، مطمئن‌ هستند كه‌ حتما اين‌انتخاب‌ها درست‌ است‌ و در اين‌ صورت‌ بيشتر ازاين‌كه‌ به‌ فكر نام‌ بازيگر باشند، به‌خاطر اعتمادي‌ كه‌به‌ شما دارند براي‌ ديدن‌ آن‌ فيلم‌ مي‌روند. چنين‌اعتمادي‌ مي‌تواند، باعث‌ شود شما به‌جاي‌استفاده‌ از بازيگران‌ نام‌ آشنا از بازيگران‌ جديد وجوان‌ استفاده‌ كنيد، كه‌ تاكنون‌ كار نكرده‌اند؟
شريفي‌نيا: اين‌ اعتماد، كار مرا سخت‌تر مي‌كندهمين‌ موقعيتي‌ كه‌ پيش‌ آمده‌ باعث‌ مي‌شود كه‌ دركارها دقت‌ بيشتري‌ انجام‌ شود و در كارهاي‌مختلف‌ ما از اين‌ جايگاه‌ استفاده‌ مي‌كنيم‌، مثلانقش‌ (قطام‌) در سريال‌ (امام‌ علي‌ (ع‌)) با اين‌كه‌خيلي‌ از بازيگران‌ معروف‌ براي‌ بازي‌ در اين‌ نقش‌آماده‌ بودند، اما من‌ يك‌سال‌ و نيم‌ به‌ دنبال‌ كسي‌گشتم‌ كه‌ بتواند اين‌ نقش‌ را خوب‌ ايفا كند، همين‌كه‌ خانم‌ (ويشگا آسايش‌) را ديدم‌، حس‌ كردم‌توانايي‌ اين‌ كار را دارد و چنان‌كه‌ مي‌بينيد، اين‌نقش‌ همچنان‌ در ذهن‌ مردم‌ باقي‌ مانده‌، از اين‌اتفاقات‌ در سينما زياد داشتيم‌، از جمله‌ (هديه‌تهراني‌) كه‌ ايشان‌ را براي‌ فيلم‌ (روز واقعه‌)برگزيدم‌، ايشان‌ تا آن‌ موقع‌ با سينما بيگانه‌ بود، آن‌موقع‌ مسائلي‌ براي‌ فيلم‌ پيش‌ آمد كه‌ نشد هديه‌تهراني‌ در آن‌ كار حضور داشته‌ باشد، اما بعدهاديديم‌ كه‌ مردم‌ براي‌ ديدن‌ بازيش‌ جذب‌ شدند،پس‌ نشان‌ مي‌دهد، انتخاب‌ او به‌ عنوان‌ بازيگردرست‌ بوده‌ است‌.
صحبت‌ از سريال‌ امام‌ علي‌(ع‌) شد، چرا مادر فيلم‌هاي‌ تاريخي‌ به‌ جاي‌ اين‌كه‌ باشخصيت‌هاي‌ اصلي‌ و مورد نظر آشنا شويم‌، بيشتربا دشمنان‌ آنها آشنا مي‌شويم‌، مثلا در امام‌علي‌(ع‌) به‌جاي‌ اين‌كه‌ با اين‌ حضرت‌ آشنايي‌بيشتر پيدا كنيم‌، وليد و معاويه‌ را شناختيم‌. در فيلم‌(روشن‌تر از خاموشي‌) به‌جاي‌ ملاصدرا با شاه‌عباس‌ آشنا شديم‌، اين‌ مسئله‌ به‌ كمبود اطلاعات‌ درخصوص‌ آدم‌هاي‌ مورد نظر برمي‌گردد يا چيزديگري‌؟
شريفي‌نيا: يك‌ ضرب‌المثل‌ قديمي‌ مي‌گويد:(بگو دوستت‌ كيه‌ و (يا بگو دشمنت‌ كيه‌) تا بگم‌ كي‌هستي‌)، يعني‌ ما گاهي‌ از برهان‌ خلف‌ استفاده‌مي‌كنيم‌، يك‌سري‌ چيزها را نشان‌ مي‌دهيم‌ و آنهارا نفي‌ مي‌كنيم‌، تا در نهايت‌ به‌ فرض‌ مثبت‌مان‌برسيم‌، ما يك‌ قاعده‌ كلي‌ و اثبات‌ شده‌ داريم‌ به‌اين‌ مضمون‌ (تعرف‌ الاشياء باضدادها) يعني‌ ماهرچيزي‌ را با ضد خودش‌ مي‌شناسيم‌. براي‌ اين‌كه‌ امام‌ علي‌(ع‌) را بيشتر بشناسيم‌، بايد بدانيم‌ كه‌ اودر چه‌ زمان‌ و چه‌ شرايطي‌ از تاريخ‌ زندگي‌ كرده‌،دشمنانش‌ چه‌ كساني‌ بودند، چه‌ سختي‌هايي‌ رامتحمل‌ شده‌ و مردم‌ آن‌ جامعه‌ چگونه‌ بودند، دراين‌صورت‌ آن‌ را بهتر خواهيم‌ شناخت‌. اين‌هم‌يك‌ شيوه‌ براي‌ شناخت‌ است‌. وقتي‌ كه‌ نمي‌توانيم‌چهره‌ مثبت‌ فيلم‌ را نشان‌ دهيم‌.
چرا امروزه‌ سينماي‌ ما دچار ضعف‌ و كمبودفيلم‌نامه‌ خوب‌ است‌؟
شريفي‌نيا: يكي‌ از بزرگ‌ترين‌ معضلات‌ سينماي‌ما متاسفانه‌ همين‌ مسئله‌ است‌ كه‌ اشاره‌ كرديد، من‌فكر مي‌كنم‌ اگر فيلم‌نامه‌هاي‌مان‌ بهتر شود، بقيه‌كارها راحت‌تر و بهتر صورت‌ مي‌گيرد، چون‌ درحال‌ حاضر فيلم‌ نامه‌ها كم‌تر از نوآوري‌ وخلاقيت‌ بهره‌مندند. فيلم‌نامه‌ اساس‌ يك‌ فيلم‌است‌ و مثل‌ دانه‌اي‌ است‌ كه‌ مي‌خواهي‌ بكاري‌،هر چه‌ اين‌ دانه‌ها متنوع‌تر باشد، محصولات‌بهتري‌ مي‌گيري‌ و مخاطبان‌ بيشتري‌ جذب‌مي‌كني‌. فيلم‌نامه‌هايي‌ كه‌ مضموني‌ شبيه‌ به‌ هم‌دارند، تماشاچي‌ را خسته‌ و دلزده‌ مي‌كنند.
به‌ موسيقي‌ فيلم‌ها چقدر اهميت‌ مي‌دهيد؟
شريفي‌نيا: موسيقي‌ را خيلي‌ دوست‌ دارم‌ و درهر فيلمي‌ حضور داشته‌ باشم‌، از نقطه‌ آغاز كار تاپايان‌ موسيقي‌اش‌ دنبال‌ خواهم‌ كرد.
ت از زندگي‌ خانوادگي‌تان‌ راضي‌ هستيد؟
شريفي‌ نيا: بله‌، بسيار زياد.
چه‌ تعريفي‌ از خانواده‌ و زندگي‌ مشترك‌داريد؟
شريفي‌نيا: اركان‌ اصلي‌ يك‌ خانواده‌ را يك‌ زن‌و يك‌ مرد تشكيل‌ مي‌دهند، اين‌ها بايدموقعيت‌شان‌ نسبت‌ به‌ هم‌ زاويه‌ مكمل‌ باشد، كه‌بهترين‌ شكل‌ آن‌ نود - نود است‌، كه‌ تشكيل‌ يك‌زاويه‌ 180 درجه‌ مي‌دهد، اما اگر يكي‌ از طرفين‌صد درجه‌ بود آن‌ يكي‌ بايد 80 شود، يعني‌ بايدزندگي‌ را طوري‌ پيش‌ ببرند كه‌ اين‌ نسبت‌ هميشه‌پايدار باشد. در نهايت‌ و در حد كمال‌ 360درجه‌ زن‌ و مرد بايد هميشه‌ طوري‌ تغيير كنند كه‌اين‌ تناسب‌ برقرار باشد و به‌ هم‌ نخورد، يعني‌ اگر به‌طور فرض‌ مطالعات‌ يكي‌ از آنها فراتر برود، حتمابايد طرف‌ مقابل‌ نيز متغير شود; اگر يكي‌ به‌ خودش‌اضافه‌ كند ديگري‌ نبايد در جا بزند، اگر يكي‌ تغييركند و ديگري‌ ثابت‌ بماند و با هم‌ رشد نكنند اين‌زندگي‌ دچار فاصله‌ و از هم‌ گسيختگي‌ مي‌شود،اشكالات‌ خانواده‌ها نيز از اين‌ ناشي‌ مي‌شود، مامي‌گرديم‌ تا فرد مناسب‌ خود را پيدا كنيم‌، شماحتما اين‌ مثال‌ مرا شنيده‌ايد كه‌ زندگي‌ پيدا كردن‌قطعه‌ گمشده‌ بشقابي‌ است‌ كه‌ بايد اون‌ قطعه‌رنگش‌، جنسش‌، ضخامت‌ و... دقيقا همان‌ رنگ‌ ونقش‌ ما باشد و زماني‌كه‌ اين‌ها را كنار هم‌مي‌گذاريم‌ يك‌ طرح‌ كامل‌ بشود تا بتوانيم‌ در آن‌بشقاب‌ يك‌ چلوكباب‌ خوشمزه‌ بخوريم‌.

ادامه:(علت طولانی بودن مطلب)
شريفي‌ نيا: مليكا و مهراوه‌ هر كدام‌ يك‌ستاره‌اند
در كل‌ كساني‌ موفق‌ هستند كه‌ در زندگي‌بتوانند دقيقا آن‌ نيمه‌ گمشده‌ خود را پيدا كنند.
شما در 360 درجه‌ زندگي‌تان‌ زاويه‌ چنددرجه‌ هستند؟
شريفي‌نيا: والا 360 درجه‌ هيچگاه‌ پرنخواهدشد، همان‌ طور كه‌ گفتم‌ در نهايت‌ زندگي‌، به‌ زاويه‌360 درجه‌ مي‌رسيم‌ كه‌ كمال‌ مطلوب‌ است‌، اماهنوز در زندگي‌ خودمان‌ زاويه‌ها را اندازه‌گيري‌نكرديم‌.
پدر و مادر در انتخاب‌ همسر براي‌ فرزندان‌چه‌ نقشي‌ را ايفا مي‌كنند؟
شريفي‌نيا: وقتي‌ قرار است‌ يك‌ زندگي‌ شكل‌بگيرد، دو نفر با دو فرهنگ‌ مي‌آيند در كنار هم‌قرار مي‌گيرند. مسائل‌ ريز زيادي‌ بايد مورد توجه‌قرار بگيرد، كه‌ اين‌ امر با مشورت‌ با افراد با تجربه‌تحقق‌ پيدا مي‌كند، مثلا اگر بخواهيم‌ يك‌ شاهدمثال‌ سطحي‌ بياوريم‌ اين‌ دو نفر در ابتداي‌ امرپيش‌ پزشك‌ مي‌روند و آزمايش‌ خون‌ مي‌دهند،كه‌ اگر جواب‌ آزمايش‌ خون‌ آنها به‌ هم‌ نخورد درآينده‌ بچه‌هايشان‌ ناقص‌ الخلقه‌ خواهند شد، من‌اين‌ مسئله‌ را تعميم‌ مي‌دهم‌ به‌ مسائل‌ روحي‌; اين‌دو نفر بايد فرهنگ‌هاي‌شان‌ نيز تست‌ و آزمايش‌شود، همان‌طور كه‌ براي‌ آزمايش‌ خون‌ به‌ پزشك‌مراجعه‌ مي‌كنيم‌، در خصوص‌ مسائل‌ اخلاقي‌ وروحي‌ هم‌ بايد به‌ باتجربه‌ها سر بزنيم‌، تا زندگي‌ناقص‌ الخلقه‌ نشود. پيشترها پدر و مادران‌ نقش‌پررنگ‌تري‌ داشتند و همان‌طور كه‌ مي‌دانيدمشكلات‌ زندگي‌ به‌ مراتب‌ كم‌تر از الان‌ بود، چون‌آنها كسي‌ را انتخاب‌ مي‌كردند كه‌ از هر لحاظ هم‌سطح‌ و هم‌اندازه‌ فرزندشان‌ باشد.
شما اجازه‌ عاشق‌ شدن‌ به‌ دختران‌تان‌ رامي‌دهيد؟
شريفي‌نيا: بله‌، چون‌ زيباترين‌ چيزي‌ كه‌ درخلقت‌ بشر وجود دارد، دوست‌ داشتن‌ است‌. البته‌بايد كسي‌ را دوست‌ بداريم‌ كه‌ شايستگي‌ و لياقت‌دوست‌ داشتن‌ و عشق‌ ما را داشته‌ باشد. اگر درعشق‌ اين‌ مسئله‌ رعايت‌ شود، يعني‌ انسان‌ يك‌ فردشايسته‌ را مقابل‌ خود قرار دهد، آن‌ موقع‌خواهيم‌ ديد، كه‌ هيچ‌ چيز در عالم‌ زيباتر ازدوست‌ داشتن‌ نيست‌ و اين‌ را هم‌ بگويم‌ كه‌ عشق‌نبايد با هوس‌ جايش‌ عوض‌ شود، بايد مواظب‌باشيم‌ كه‌ به‌ جاي‌ عشق‌ فريب‌ هوس‌ را نخوريم‌.
شما براي‌ ازدواج‌ دخترانتان‌ نقش‌ همان‌پدر سنتي‌ را ايفا خواهيد كرد؟
شريفي‌نيا: منظورم‌ از آدم‌هاي‌ باتجربه‌ ازدواج‌به‌ شكل‌ كاملا سنتي‌ نبود، يعني‌ صرفا بايد ازتجربيات‌ آدم‌هايي‌ كه‌ در اطرافمان‌ هستنداستفاده‌ نماييم‌، چون‌ در بسياري‌ موارد وقتي‌زندگي‌ شكل‌ مي‌گيرد دو طرف‌ مي‌گويند، ما با يك‌نگاه‌ عاشق‌ شديم‌ در بسياري‌ از موارد اين‌ عشق‌نيست‌ بلكه‌ هوس‌ است‌ كه‌ آن‌ را با عشق‌ اشتباه‌گرفتند و بايد با پدر و مادرها مشورت‌ شود كه‌ اين‌دو را از يكديگر تميز دهند. من‌ هم‌ دوست‌ دارم‌براي‌ دخترانم‌ نقش‌ يك‌ راهنما را داشته‌ باشم‌ تاگول‌ ظاهر را نخورند.
با تشكر از اين‌كه‌ با مشغله‌ زياد پاسخگوي‌سئوالات‌ ما شديد، اگر صحبت‌ خاصي‌ هست‌،بفرماييد؟
شريفي‌نيا: حرف‌ خاصي‌ ندارم‌، به‌ قول‌ مولاناسخن‌ كوتاه‌ بايد، والسلام‌.

Last edited by a moderator:

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
مهتاب كرامتي ـ سفير حسن نيت يونيسف در ايران

نخستين همايش دانشجويي «كودك و تلويزيون» با پخش پويانمايي‌هاي برتر ارائه شده در مسابقه يونيسف از كشورهاي مختلف عصر امروز پايان مي‌يابد.

به گزارش(ايسنا)، مهتاب كرامتي بازيگر سينما و سفير حسن نيت يونيسف در ايران گفت: طرح مسائل بچه‌ها از زبان بچه‌ها تأثيرگذاري زيادي را داراست و نه تنها بچه‌ها، بلكه بزرگسالان را نيز تحت‌تأثير قرار مي‌دهند.
اين هنرمند سينما گفت: اين كودكان‌اند كه دانشجويان امروز و برنامه‌سازان فردا هستند. بنابراين بايد نسبت به آن‌ها توجه ويژه‌يي شود.
در اين مراسم کريستين سالازار مدير دفتر يونيسف در ايران گفت: هنرمندان مي‌توانند در زمينه توسعه فضاي رسانه‌اي جهت ارائه آن‌چه مورد نياز كودكان امروز است نقش خوب و فعالي داشته باشد.
وي با اشاره به اين‌كه از سال 1991 روز كودك و رسانه توسط اين سازمان بين‌المللي ابداع شد گفت: دليل ابداع اين طرح اين است كه معمولاً كارگردانان و تهيه‌كنندگان در برنامه‌هايشان و برنامه‌ريزي‌هايشان نسبت به كودك بي‌توجه‌اند. ا در صدد بوديم تا از كارگردانان بخواهيم تا در برنامه‌ريزي‌هايشان به كودكان نيز توجه داشته باشند.

کريستين سالازار گفت: امروز حدود 2 هزار و 500 رسانه از سراسر جهان در برنامه‌ريزي روز كودك و رسانه شركت مي‌كنند.
مدير دفتر يونيسف در ايران گفت: من فكر مي‌كنم امروز مساله‌اي كه مهم است و بايد به آن توجه كرد، اين است كه بسياري از دوستان ارتباطاتي ما بايد در برنامه‌هاي خود به مباحث آموزشي و سرگرمي به صورت توأمان توجه كنند.

وي گفت: مردم را مي‌توان متقاعد كرد تا از طريق اين برنامه‌ها رفتارهاي خود را تغيير دهند همچنان‌كه مي‌توان بسياري از مشكلات كودكان و نوجوانان را از طريق همين برنامه‌ها در معرض ديد عموم قرار داد.
بنا به گفته‌ي نماينده يونيسف در ايران، مشكل امروز كودكان ما فقر نيست و امروز مردم به حدي رسيده‌اند كه بتوانند نيازهاي اوليه خود را تأمين كنند. مهم‌ترين مساله، مسايل اجتماعي هم‌چون تصادفات است.

وي گفت: در كشورهايي مثل چين و مالزي، تصادفات مهم‌ترين عامل مرگ‌ومير كودكان‌اند. اگر بخواهيم از كودكان حمايت كنيم علاوه بر واكسينه‌كردن آن‌ها كه از ديرباز در جوامع رايج شده است بايد فكري براي رفتارهاي ما نسبت به آنان داشته باشيم.

نماينده يونيسف در ايران تصريح كرد: رسانه مي‌تواند رفتارهاي غلط كودكان را اصلاح كند و تغيير رفتار كودكان از طريق مشاركت كودكان در برنامه‌ها ممكن خواهد بود.اگرچه كه وقتي ما براي اولين‌بار از كارگردانان خواستيم تا كودكان را در برنامه‌ها مشاركت دهند آنان به شدت مقاومت كردند.
کريستين سالازار گفت: تجربه به ما ثابت كرده است كه وقتي بچه‌ها در تهيه برنامه‌ها دخيل مي‌شوند نه تنها مي‌توانند از بزرگ‌ترها ياد بگيرند خود نيز مي‌توانند منشأ يادگيري‌هاي بسياري براي بزرگ‌سالان باشند و ايده‌هاي خلاق خوبي را مطرح كنند.
وي در پايان گفت: برنامه امسال كودك و رسانه با شعار «جهاني كه ما مي‌خواهيم جهان شايسته كودكان است» شروع شده و بنابراين ما از برنامه‌سازان، توليدكنندگان و تمامي دست‌اندركاران تلويزيون مي‌خواهيم كه با مشاركت بچه‌ها برنامه‌هايي را براي بچه‌هاي امروز توليد و تهيه كنند.

الکساندر نيچه رييس بخش اطلاعات يونيسف، از ديگر مدعوين يونيسف به عنوان سخنران ديگر در اين زمينه گفت: ما خيلي دوست داريم تا توجه رسانه را در بازگوكردن مسايل بچه‌ها داشته باشيم و در همين زمينه همكاري‌هايي را با صداوسيما در پيشگري از خشونت و جلوگيري از توسعه ايدز داشته‌ايم.
بنا به گفته اين نماينده يونيسف، هدف برنامه‌سازان و كارگردانان بايد جلوگيري از مشكلات متنابه زندگي بچه‌ها همچون خشونت و ايدز باشد كه از مباحث عمده امروز بچه‌هاست.
وي گفت: ايده و طرح رسانه در دست كودكان موضوعي است كه براي بسياري از كارگردانان جديد است. ولي از نظر ما اين فرصت خوبي است كه بچه‌ها در طرح برنامه‌هايشان درگير شوند.

الکساندر نيچه، گفت: مضاف بر اين‌كه اين زمينه مي‌تواند فرصت خوبي باشد تا شما بتوانيد در رقابت جهاني با ديگر كشورها وارد شويد و در برنامه‌سازي براي كودكان با مشاركت اين گروه سني توانايي‌ها و معضلات متنابه جامعه خود نشان دهيد. به گزارش ايسنا، نخستين همايش دانشجويي كودك و تلويزيون با پخش كارتون‌هاي برتر ارائه شده در مسابقه يونيسف از كشورهاي مختلف، پخش انيميشن‌هاي دانشجويي، تقدير از برندگان كودك مسابقه انشاء و نقاشي، كنسرت، ارائه مقاله برتر دانشجويي در زمينه‌ي «كودك و رسانه» ساعت 18 امروز ـ 20 آذر ماه ـ پايان مي‌يابد.

English Lord

کاربر فعال
لایک‌ها
98
آئیش تئاتر تلویزیونی "کمدی شام آخر" را می‌سازد

تئاتر تلویزیونی "کمدی شام آخر" به تهیه‌کنندگی علی‌اصغر آزادان و کارگردانی فرهاد آئیش روز سه‌شنبه 20 آذر کلید می‌خورد.

آزادان در این باره به مهر گفت: "نمایشنامه این تئاتر تلویزیونی را آئیش نوشته و خودش در کنار بازیگرانی چون رضا بابک، فلامک جنیدی، پرستو گلستانی، رابعه اسکویی، مائده طهماسبی و ... در آن بازی می‌کند. داستان "کمدی شام آخر" درباره چهار زوج مرفه است."

وی در ادامه داستان افزود: "آنها فقط به مادیات فکر می‌کنند. تا اینکه یک روز در یک مهمانی وقتی درباره برج‌سازی و آخرین مدل ماشین خود صحبت می‌کنند، مرگ وارد می‌شود. این تئاتر تلویزیونی طنز است و برای گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما تهیه می‌شود."

تهیه‌کننده "کمدی شام آخر" درباره روند تولید تله تئاتر در شبکه چهار گفت: "ادبیات ما غنی است و می‌توانیم با ساخت آثاری در این زمینه به تعداد مخاطبان خاص نیز اضافه کنیم. اگر امکانات مالی بهتری فراهم شود می‌توانیم تله تئاترهای بهتر بسازیم. از سوی دیگر نباید انتظار داشته باشیم مخاطبان تئاتر تلویزیونی به اندازه مجموعه‌های نمایشی باشد."

بالا