زيبا بروفه فعاليت سينمايياش را با بازي در فيلم «شب روباه» ساخته همايون اسعديان در سال 1375 و با سريال «خانه شلوغ» علي شوقيان در سال 1373 فعاليت هنري خود را آغاز كرد. در تلويزيون با مجموعه «زير
گنبد كبود» بهمن زرينپور و سپس با مجموعه «دلبندم» رضا عطاران شناخته شد اما شايد بهترين نقش آفريني وي در فيلم
«
پر پرواز» خسرو معصومي باشد. بروفه از جمله بازيگرهايي است كه توانست به محبوبيتي بالا دست پيدا كند. اگر چه كارش را از سال 1373 و با مجموعه تلويزيوني خانه شلوغ آغاز كرد و بلافاصله پس از آن به سينما راه پيدا كرد اما حضورش گويي ديده نميشد تا اين كه سال 1377 از راه رسيد و با مجموعه دلبندم كه بسياري آن را با نام مجيد جان ميشناسند و محصولي براي كودكان بود به يك چهره شاخص تبديل شد. سال 79 دومين حضور جدي سينمايياش رقم خورد. در تلويزيون به آثاري چون زير گنبد كبود به كارگرداني بهمن زرينپور، دلبندم، جادوي مهتاب، گلهاي سياه وروياي كبود پرداخت كه از ميان آنها دو مجموعه دلبندم و روياي مهتاب بيشتر از سايرين مورد توجه قرار گرفت. ماني و ندا اولين حضور جدي او در سينما محسوب ميشود.
آخرين فيلمي كه از وي به نمايش درآمده دوشيزه ساخته محمد درمنش كه با تاخيري دو ساله از زمان ساخته اكران شده و شكست سنگيني را متحمل ميشود. سال 82 با بازي در يك نقش محوري در مجموعه تلويزيوني طلسمشدگان در كنار بزرگاني چون
مهدي هاشمي و پرويز پورحسيني به عنوان نامزد و بعدها به عنوان همسر امين زندگاني حضور موفقي را رقم ميزند و دوباره به اوج باز ميگردد. او مدتهاست با پيام صابري گريمور ازدواج كرده است و آخرين سريال تلويزيوني وي هم ريحانه كاري از سيروس مقدم ميباشد كه يكي ديگر از كارهاي خوب وي بهشمار ميرود.
به عنوان سوال اول خودتان را معرفي كنيد.
بروفه: متولد 1354 تهران هستم. بچه اول خانوادهام، دو خواهر و دو برادر دارم. پدرم نظامي بازنشسته و مادرم خانهدار است و فارغالتحصيل رشته حقوق هستم.
ورود شما به بازيگري چگونه بود؟
بروفه: به صورت كاملا اتفاقي سال 71 با شركت در كلاسهاي بازيگري پارسا فيلم مسير زندگي من عوض شد و وارد دنياي هنر شدم.
اولين فعاليت هنري شما چه بود؟
بروفه: حضور در سريال خانه شلوغ
و اولين دستمزدي كه گرفتيد؟
بروفه: مبلغ قراردادم 000/20 تومان بود كه با كسر هزارتومان به عنوان ماليات مبلغ 19 هزار تومان به من دادند.
اهل تئاتر هم هستيد؟
بروفه: اصلا
چرا؟
بروفه: علاقه خاصي به تئاتر ندارم شايد از ديدن تئاتر خوب لذت ببرم ولي از بازي در تئاتر خير.
آيا بازيگري شغل شماست؟ مسائل مالي چقدر برايتان مهم است؟
بروفه: خب مسلما بله، شغلم است ولي اگر نقشي را كه دوست داشته باشم و به مجموعهاي كه قرار است با آن همكاري كنم علاقه داشته باشم به راحتي از مسائل مالي گذشت ميكنم.
معيار شما براي انتخاب كار چگونه است؟
بروفه: به جز فيلمنامه خوب، كل مجموعه و عوامل كار نيز برايم خيلي مهم است. حتما بايد با كارگردان، بازيگران و ساير عوامل تفاهم داشته باشم. اين كار يك كار گروهي و تيمي است و تيم بايد يك دست باشد؛ يك بازيگر اگر توانا باشد ميتواند با بازي خوب خود، شايستگياش را اثبات كند.
براي اين كه بازيگري خوب بود چه كار بايد كرد؟
بروفه: بازيگر بايد اطلاعات كاملي از هنر داشته باشد. بايد دوربين را خوب بشناسد و با نويسندگي، كارگرداني و...آشنا باشد؛ اگر اينها را خوب بداند، ميتواند با عوامل نيز ارتباط خوبي برقرار كند.
كار در چه ژانري را دوست داريد؟
بروفه: همه جور ژانر كار كردهام. درام، طنز و خانوادگي و...دوست دارم همه اينها را تجربه كنم و خود را محدود نميكنم.
آيا ميتوانيد بهترين فيلمي كه تا به حال ديدهايد را نام ببريد؟
بروفه: سرزمين خورشيد، بيد مجنون.
بهترين بازيگر و كسي كه كارش را ميپسنديد؟
بروفه: گلشيفته فراهاني، حامد بهداد.
و بهترين كارگردان؟
بروفه: كار آقاي مجيدي را بيشتر ميپسندم.
از دوران كودكي خود بگوييد؟
بروفه: خوب خيلي شلوغ بودم و مدرسه را دوست نداشتم. اين قدر تنبل بودم كه شب با لباس مدرسه ميخوابيدم تا صبح بتوانم بيشتر بخوابم. ولي در دوره دبيرستان هميشه شاگرد اول بودم.
كي ازدواج كرديد؟
بروفه: سال 76 در سريال زيرگنبد كبود با همسرم كه كار گريم ميكند آشنا شدم و در همان سال ازدواج كرديم.
تداخل كار و زندگي سخت نيست؟
بروفه: ما شرايط يكديگر را پذيرفتهايم و كاملا يكديگر را درك ميكنيم.
آشپزيتان چطور است؟
بروفه: آشپز خوبي هستم و همه غذاهاي ايراني را خوب ميشناسم.
ورزش هم ميكنيد؟
بروفه: كوهنوردي
نقطه ضعف شما چيست؟
بروفه: زود عصباني ميشوم و خيلي زود رنج هستم.
چقدر به مردن فكر ميكنيد؟
بروفه: از مردن خيلي ميترسم.
حرف آخر.
بروفه: برايتان آرزوي سلامتي دارم.