یکی از دوستان اشاره به عدم وجود قانون کپی رایت در ایران کرده و این مساله رو بزرگترین مشکل این رشته بر شمرده . من می خوام بدونم آیا موفق تر از مایکروسافت هم در زمینه تولید نرم افزار تو دنیا داریم ؟ یکی از محصولات مایکروسافت که خودش کلی در موردش تبلیغ کرد و مانور داد ویندوز ویستا بود . ویندوز ویستا رو ابتدا در آذر ماه سال گذشته برای developer های خودش ارائه داد و سپس در 30 ژوئن ریلیز کرد . خدا رو شاهد می گیرم من در تاریخ 18 آذر 85 ویندوز ویستای کرک شده رو نصب کردم و بعد از اون هم قانونیش کردم . خب حالا مایکروسافت باید دکانش رو تخته کنه بنشینه ماتم بگیره که رشته نرم افزار بدرد نمی خوره ؟ بازهم می گم ما توانایی خلق آثار در خور تقدیر در حیطه نرم افزار رو نداریم متاسفانه میایم این بهانه تراشی ها رو می کنیم .
من هم قبول دارم که تو مملکتمون به این رشته اونطور که باید توجه از طرف مسولین نمی شه . سیاست های کلی دولت با نیازهای نرم افزاری جامعه فاصله بسیار داره . اما ما در آغاز یک انقلاب نرم افزاری به سر می بریم . شاید این رشته همین امروز برای ما نون و آب نشه اما در آینده نزدیک حرف اول رو توی مملکتمون می زنه . همون اتفاقی که در هند افتاد .
من این رشته رو به شما دوست عزیز شدیدا توصیه می کنم . اگه بخواید خیلی به جنبه مادی قضیه نگاه کنید بهتره بزنید تو کار بازار و شغل آزاد . چون همون طور که یکی از دوستان عزیز گفتند برای پول حسابی درآوردن نیاز به تخصص هست . تخصص چهارتا کلاس برنامه نویسی نیست ها .
موفق باشی
سخنرانی بسیار جالبی بود...
ظاهراً یا پست بنده و دوستان رو کامل نخوندین یا متوجه عرائض بنده نشدید.
سخنان شما دو بعد داشت که به هردوتا جواب میدم :
1- قانون کپی رایت همه جای دنیا شناخته شده هست اما یجا کم رعایت میشه یجا زیاد .
شما میگی نسخه کرک شده ویندوز مایکروسافت رو پارسال نصب کردی خوب همه اینو میدونن..اما همونطور که عرض کردم چند درصد از مردم اونور رعایت میکنن و چند درصد قانون شکنی میکنن ؟! این درصد برای اینجا چطوریه ؟
گفتم..اینجا 99.9 درصد مردم این قانون رو رعایت
نمی کنن و اونجا به جرعت میشه گفت 90 درصد مردم رعایت
میکنن
این حرف من نیست..حرف دوستانیه که دارن تو کشورهایی مثل اتریش-کانادا فعالیت میکنن
اگه مایکروسافت مثلاً 2میلیون دلار ضرر واسه کرک محصولاتش میده..10میلیون دلار هم سود از فروش قانونی می بره ...مسئله این است.
یعنی فروش قانونیش از غیر قانونیش بیشتره
تجربه ثابت کرده که کشورهایی که قانون کپی رایت برای مردمشون اهمیت نداره و فرهنگ مردم در این زمینه ضعیفه (رک بگم : دزدن !) ، در زمینه نرم افزار هیچ پیشرفتی ندارن
برترین مثالی که میشه در این زمینه اورد :
روسیه . کشوری که همه انتظار داشتن از نظر نرم افزار ابر قدرتی باشه اما وضعیت بهتری نسبت به ایران نداره.. چرا ؟! چون بزرگترین کرکرهای دنیا روسی هستن و اونجا هم مثل اینجا قانون کپی رایت بیشتر شبیه یه شوخیه
دوست عزیز..شما با بچه های رهیاب همراه برخورد نکردی تا درد و دلهاشونو بشنوی ..فقط اشک نریختن
شرکتی که چندتا جوون با بودجه خودشون یه پروژه ای رو راه انداختن و ظرف 2هفته همه آرزوهاشون به باد رفت . سرمایشون به باد رفت .
خوب شما بگو بودجه بازیابی شرکت و ضررشون رو از کجا بیارن ؟
شماهایی که خوب از امید و اراده صحبت میکنید...بگید این بنده خداها چیکار کنن من به اطلاعشون میرسونم !
جالبتر اینکه کرکراش تو یه فروم رسمی اونا رو به باد مسخره گرفته بودن خیلی راحت !
حقیقت اینه :
روح تولید از بین رفته چون حمایتی در کار نیست همه یاد گرفتن برن سر خیابون از دست فروش محله آنتی ویروس سیمانتک نتورک ادیشن رو 500 تومن بخرن در حالی که نوش 250 هزار تومنه !
مطمئن باشید هروقت این مشکل حل شد..90 درصد مشکلات نرم افزاری حل شده
2- برای بارور شدن هر فرد ، بستر مناسب علمی لازمه...وقتی ما این علمو هنوز بلد نیستیم به افراد این مملکت یاد بدیم ، چطور باید به آینده این افراد امیدوار باشیم ؟!
وقتی دانشگاه های ما (جزء تعداد معدودی) ، واحدهای غیر مربوطشون تو این رشته(نه فقط تو این رشته) از واحدهای مرتبط بیشتره... واقعاً شما انتظار دارید از توش چی در بیاد ؟!
مگه اینکه طرف خودش نابغه باشه که بازهم در حقش اجحاف شده از اینکه تو این دانشگاه ها مونده .
اینکه اون دوست عزیز فرمودن تو آموزشگاههای آزاد اکثر مواقع نتایج بهتری کسب میشه به خاطر همینه .
در ضمن..مدارکی مثل MCSE و ... جزء مدارک معتبر جهانی هستن که اعتبارشون از خیلی از دانشگاههای دنیا بیشتره ! تا یکی دوسال پیش ، دانشگاه تهران به کسانی که سه مدرک MCSE-CCNA-CCNp داشتن ، مدرک کارشناسی IT میداد
هرچند خیلی ها تحویل نگرفتن چون اعتبار مدرکشون رو خیلی بیشتر از این حرفها می دونستن .