منم می خواهم نوت بوک خودم را تا قبل از خرابی نقد کنم!!!!!
مشخصات نوت بوک من:
زمان خرید : بهمن ماه 1383
قیمت پرداختی : 1,250,000 تومان
یک عدد موس گیگا بایت به همراه یک کیف نوت بوک SUMDEX به عنوان هدیه نمایندگی
Dell Inspiron 510m
CPU: 1.6 Centrino FSB:400 MHz
RAM: 1×256 DDR333
HDD: 40 GB Fujitsu
Optical Drive : Combo DVD/CDRW HLDS
LCD: 15" ,XGA 1024×768
Vga: 64 MB SHARE,Intel Extreme 2 , 855GME
Weight: ~2.7 Kg
Ports: 2×USB 2.0
IEEE1393 (i.Link) :1
WiFi + BlueTouth+ 10/100 Mbs LAN+ 56 Kbps Modem V.92 +IrDA
S-Video Tv-out
Parallel+Serial+VGA Ports
Battrey : 4 Cells
خوب....این مدل دستگاه های خوبی هستند... در بعضی کشور ها توزیع نشد و به جای آن مدل دیگری با کمی تغییرات با نام 600m به فروش می رسید اما 600m دارای 1394 نبود و اندازه اش 14.1" بود و در نتیجه وزن آن کمتر از 510m بود.(حدود 2.2 کیلوگرم)....
این دستگاه دارای پورت های متنوعی می باشد...و پورت های آن بجز 1394 و میکروفون و صدا در پشت دستگاه می باشد...
یک ایراد آن وجود تنها 2 پورت USB در آن می باشد...این مدل دارای اندازه کوچک با ضخامت 31 میلیمتر است...
کارت گرافیک آن از نوع Share و 64 MB از چیپست 855GME , Intel Extreme 2 می باشد...اما کیفیت مطلوبی را برای پرافیک سبک ارایه می دهد...
صفحه نمایش بدون پیکسل سوخته و دارای کیفیت مطلوبی است...(به نظر من....چون بیشتر سلیقه ای هست....)
اما یک مشکل که من با آن داشتم (شاید بقیه نوت بوک ها هم داشته باشند...) نشان ندادن رنگ واقعی است...یعنی مثلا من یک تصویر را با فتوشاپ با پس زمینه آبی برای خود با نوت بوک ساختم....ولی وقتی با مونیتور دسکتاپ دیدم که بنفش است!!!!!
اما تصاویر را زیباتر نشان می داد!!!!!
البته شاید بشود با تغییرات در تنظیمات کارت گرافیکی مشکل حل شود....
یک مشکل عجیب( که شاید مربوط به خراب بودن دستگاه می شد یا شاید در همه نوت بوک ها باشد....) این بود که وقتی مثلا مدتی نوت بوک روشن بود در پایین LCD زیر و روی آرم Dell داغ می شد!!! به حدی که دست را تا حدی می سوزاند....البته کسی نبود که به من بگه بچه تو چه کار اونجا داری!!!!!:blink:
خوب در مورد کارت گرافیک بگویم...من یک بار بازی Need For Speed شش یا هفت (نمی دونم) را از دوستم گرفتم و برای مقایسه روی نوت بوک نصب کردم تا قدرت کارت گرافیکرا بسنجم....دیدم نسبت به دسکتاپ دوستم با کارت گرافیک ATI RADEON 7000 IGP بهتر نمایش میدهد...بعدا از یک روز آن را پاک کردم...چون آن وقت هر کسی می خواهد با نوت بوک (عزیز تر از جانت) بازی کند!!!!!!!! در صورتی که خود من حتی وقتی در کیف می گذاشتم با یک لایه نازک ابری روی لپ تاپ می گذاشتم و آنرا بعد در کیف می گذاشتم یا همیشه در حالت سکون کامل با آن کار می کردم یا ....اما امان از روزگار که چه بلایی سرش آورد!!!!!!!!!!!!!!
صفحه کلید : صفحه کلید خوب و بی صدایی دارد...اما کلیدخای del و ... در جاهای بدی قرار گرفته اند...من با هاشون مشکل داشتم... یکی از عیب های این دستگاه نداشتن کلید کنترل صدا و شبکه بی سیم و بلوتوث و... است...یعنی شما با Fn می توانید با کلید های این کار را انجام دهید....اما کلیدی به غیر از Power و صفحه کلید روی آن نمی یابید.....
تاچ پد آن هم خوب بود...(من راضی بودم)... و قابل برنامه ریزی بود....هم برای scroll و هم برای اینکه مثلا اگر به هر یک از گوشه های تاچ پد کلیک کردی چه کاری یا برنامه ای اجرا شود....و هم می توانستی با تاچ پد Forward و Back انجام بدی....و با فشار دادن هر دو کلید تاچ پد مثل این است اسکرول موس را فشار بدهی و............
باطری: باطری هایی که این دستگاه می خورد شبیه باطری های مدل های d610 وd600وd505و... هست.یعنی 4 سلولی و 6سلولی هست.و ابعاد آن نسبت به دیگر باطری های دل کوچکتر است. اما باطری های سری های دیگر مثل 8600 و 6000و 6000d و.... از نوع بزرگتری و با ظرفیت بیشتری یعنی 6و9 سلولی است.
میزان مدتی که دستگاه با باطری 4 سلولی به گفته کاتالوگ آن 2ساعت و نیم می باشد.البته من حداکثر تا 2 ساعت و 20 دقیقه می تونستم با ان کارکنم.اما به طور متوسط برای من حداقل 1:40 دقیقه تا 2:00 کار می کرد.(من کلا بلوتوث و شبکه بی سم را خاموش میکنم.)
کومبو درایو: کومبو درایوی که روی دستگاه بود مال شرکت H.L.D.S بود. بعد از تعویض آن،کومبودرایو sony روی آن گذاشتند.که به نظر من از نظر کیفیت پلاستیک وغیره ،کیفیت شرکت H.L.D.S بهتر از sony بود!!!!
البته من در مورد دسکتاپ هم چند تا optical drive از سونی دوستان داشته اند و از آن راضی بوده اند ولی من خوشم ازشون نیامده.:blush: (این نظر شخصی من است. اما در عوض فقط دوربین فیلم برداری به نظر من باید سونی باشه. ویدیو باید پاناسونیک(ناسیونال سابق) باشه و.... اما من را به خاطر این حرف نزنید!!!!!
)
و از نظر کار کرد کومبو ها:
1-H.L.D.S:
صدا می دهد ، اما نمی لرزاند. فقط صدای تق تق میدهد.ان شا الله منظورم را فهمیده باشید.
2-Sony:
وقتی سی دی را داخل می گذاشتی....وای، صدای چرخش با سرعت بالای سی دی را می شنیدی، وهمزمان لرزش نوت بوک را می توانستی احساس کنی.
حالا بریم سراغ خروجی های گرافیکی:
من از S-Video و VGA استفاده نکردم...(اصلا این قدر دست من نبوده که بتونم این کار هار بکنم!!!!!
از PCMCIA و Parallel و Serial و شبکه بی سیم هم استفاده نکردم.
از LAN آن استفاده کردم، آن هم که چیزی گفتنی ندارد.
مودم دایال آپ را که چند باری استفاده کردم ، سرعت اتصال اش و هم سرعت ارتباطش به نظرم بیشتر از مودم دسکتاپ آمد. از مودم دیال آپ هم در مجموع 3-4 ساعت آن هم برای آپ دیت کردن ویندوز و درایور و... استفاده کردم.
کارت خوان هم که نداشت!!!!!!!!:happy:
از نظر وزنی هم بد نبود.(برای من!!!)
بریم سر اصل مطلب و نقطه ضعف اساسی دستگاه البته به نظر من!!!!!
خوب فکر نکنم کسی تا اینجا را بخونه!!!!!:blush:
ادامه میدهم....
این مدل دارای تهویه مطبوع داخل نوت بوک نیست. یعنی شما گرمای هارد و رم را احساس می کنید.
هارد آن در قسمت چپ در پایین آن قرار گرفته. تقریبا در جایی که شما دست راست خود را بری تایپ و یا استراحت روی آن می گذارید.البته مقداری هم دقیقا در زیر لپ تاپ در همین محل گرم می شود.
دمای هارد بسیار سریع بالا می رود و لی روی یک دمای خاص(البته نه خیلی بالا) که HDDLife با قرمز نشان می دهد (که الان یادم نیست چند درجه بود) می ایستد.
البته همینجا قید کنم، هارد من Fujitsu و 40 هست.که از این 40 گیگ نامی در اصل 38 گیگ است. و از آن نیز 2-3 گیگ به دو پارتیشن (غیر قابل رویت در My Computer) تعلق دارد و کارایی آن را دوستان در پست های بالا توضیح دادند. و در نهایت به شما حدود 35 گیگ میرسد!!!!
اما قسمت دیگری که گرم می شود زیر رم است.اگر دستگاه را بر گردانید. رم تقریبا در وسط قرار داره. و درب پوشش آن فلزی است و دارای شیار هایی برای تهویه است.
بعد از یک مدت کار کردن زیر رم گرم می شود. و شاید برای بعضی ها نا خوشایند باشد. اما من بیشتر می ترسم و می ترسیدم!!!!:blink: چون می ترسیدم خراب بشه!!!!!
(اما روزگار ازین بازیچه ها بسیار دارد) حالا هم که آب از سرم گذشته بازم می ترسم!!!!
فن سی پی یو صدای بلندی نمی ده. آروم سر جاش کار میکنه.
یک مشکل عجیب که من داشتم. که شاید به علت خراب دستگاه بوده باشه!!! این هست که وقتی دستگاه روشن هست، هر چند وقت یک بار صدای تیک از بلند گو ها می آید. مثل صدایی که وقتی یک بلند گوی (مسجد یا مدرسه یا ...) روشن می شود!!!!
مورد بعد در باره خروجی صدا صدا است. وقتی هدفون وصل می کنیم و هیچ صدایی از گوشی بیرون نمی آید ، صدای نویز می آید. اما وقتی آهنگ و... پخش می کند، اصلا شنیده نمی شود!!!
البته این مشکل در d610 ها هم هست.اسفندیار جان یک بار به یکی از دوستان گفتند معمولا برای این است که هارد دستگاه نزدیک منبع تغزیه هست.
الان دیگه چیزی به ذهنم نمی رسد.
بعدا تکمیل تر می کنمش!!!!
اشتباهات احتمالی که در متن هست ، به علت بی سوادی من است.شرمنده....:blush:
سعی می کنم بعدا غلط های املایی و.. را اصلاح کنم...