• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نکات کلیدی ، ترفندها ، مسائل لاینحل ریاضی و 000

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
مورد زير را شايد اكثر علاقه مندان رياضي ، شنيده و يا خوانده باشند. امروزه چيز پيش پا افتاده اي است اما در زمان خود اتفاق بسيار جالبي بوده ، خواندن آن خالي از لطف نيست:
ابتکار گوس
در رياضيات آنچه كه مهم است فكر كردن، استدلال كردن و نتيجه گرفتن است . رياضيات راهي براي انديشيدن و روشي براي استدلال و درست فكركردن است . استدلال وسيله اي است كه به كمك آن ميتوان از روي اطلاعاتي كه داريم حقايقي را كشف كنيم . البته رياضيات به تجربه و مشاهده نيز مربوط مي شود ولي قسمت اعظم آن همان انديشيدن، استدلال كردن و نتيجه گرفتن است.
گوس رياضي دان آلماني ده ساله بود. روزي معلم از دانش آموزان كلاس خواست كه مداد و كاغذ بردارند و حاصل جمع اعداد 100 تا1 را به دست آورند. دو دقيقه نگذشته بود كه معلم گوس را ديد كه به كار ديگري مشغول است از او پرسيد : چرا مسأله را حل نمي كني؟ او جواب داد: تمام شد.
معلم با ناراحتي گفت: اين غير ممكن است ولي كوس گفت: خيلي هم آسان بود
اول چنين نوشتم : 100+99+98+97+...+3+2+1
و بعد چنين: 1+2+3+...+96+97+98+99+100
و جفت جفت از اول با آخر جمع كردم :
101+101+101+...+101+101+101+101
بدين ترتيب 50 تا عدد 101 به دست آوردم كه حاصل جمع آنها
ميشود 5050=101×50 پس حاصل جمع اعداد 1 تا100
ميشود 5050

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از 3epehr :
يه كم سوالش مشكل داره ولي كسي بلده كه فقط با پرگار زاويه را به 3 قسمت تقسيم كنه؟!

مشکلش اینه که غیر از پرگار خطکش هم هست
ولی تثلیث زاویه با این لوازم ظاهرا قرنهاست که فکر خیلیها رو مشغول کرده و نشدنیه!

nima178

Registered User
لایک‌ها
12

setareh2

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از 3epehr :
يه كم سوالش مشكل داره ولي كسي بلده كه فقط با پرگار زاويه را به 3 قسمت تقسيم كنه؟!
شما روشتون رو بگید... یه ذره مشکل داشت اشکال نداره;)

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
من خودم بلد نيستم...بلد بودم ولي يادم رفت...و مطمئن هستم كه شدنيه!

kasra_kh

Registered User
لایک‌ها
4
خواهش میکنم مطالب علمی رو اینجا قرار بدید نه چرت و پرتها رو ! بیشتر به تفکرات یه بچه ی اول دبیرستانی میخوره که آرزوی حل کردن اینها رو داره ! شما چرا نوشتیدش ؟!
قابل تصور ، انطباق و اثبات خواهد بود.
خب بفرمایید , مشکل همین اثباتشه دیگه

بهتره بگیم حدس گلدباخ نه نظریه ی گلدباخ ! حدسها تا وقتی حدس گفته میشن که نه تا اون موقع مثال نقض براشون پیدا بشه نه اثبات شده باشه ! اگه اثبات بشن قضیه میشن و قابل استفاده هستن و اگر نه رد میشن و دیگه اسمی ازشون باقی نمیمونه ! حدس گلدباخ هم پس تاحالا اثبات نشده ! و تا حدی احمقانه است که کسی بخواد با ریاضیات مقدماتی (یا واضحتر , تئوری اعداد مقداتی) باهاش سر و کله بزنه !
من خودم بلد نيستم...بلد بودم ولي يادم رفت...و مطمئن هستم كه شدنيه!
سعی کنیم با بیشتر کردن دامنه ی علممون فقط از گزاره های درست استفاده کنیم !

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از kasra_kh :
خواهش میکنم مطالب علمی رو اینجا قرار بدید نه چرت و پرتها رو ! بیشتر به تفکرات یه بچه ی اول دبیرستانی میخوره که آرزوی حل کردن اینها رو داره ! شما چرا نوشتیدش ؟!

خب بفرمایید , مشکل همین اثباتشه دیگه

بهتره بگیم حدس گلدباخ نه نظریه ی گلدباخ ! حدسها تا وقتی حدس گفته میشن که نه تا اون موقع مثال نقض براشون پیدا بشه نه اثبات شده باشه ! اگه اثبات بشن قضیه میشن و قابل استفاده هستن و اگر نه رد میشن و دیگه اسمی ازشون باقی نمیمونه ! حدس گلدباخ هم پس تاحالا اثبات نشده ! و تا حدی احمقانه است که کسی بخواد با ریاضیات مقدماتی (یا واضحتر , تئوری اعداد مقداتی) باهاش سر و کله بزنه !

سعی کنیم با بیشتر کردن دامنه ی علممون فقط از گزاره های درست استفاده کنیم !

دوست عزیز ، خیلی ممنون از اظهار نظرتان

موفق و پیروز باشید.

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از mazoolagh :
مشکلش اینه که غیر از پرگار خطکش هم هست
ولی تثلیث زاویه با این لوازم ظاهرا قرنهاست که فکر خیلیها رو مشغول کرده و نشدنیه!

دوستان عزیز ، لطفا" توجه کنید. مثل اینکه تو ما ایرانیا مغزهای متفکر زیادی هست که گمنام و بی نشان مانده اند ، در حال جستجویی در اینترنت بودم که با سایت یک دانشمند تقریبا" گمنام ایرانی برخورد نمودم ، میدونید چه چیزهایی رو تو اون سایت مشاهده کردم ؟ خیلی جالبه ولی بهتره بدونید همین مسئله بالا که به عقیده مازولاق عزیز نشدنیه ، توسط این دانشمند ایرانی اثبات و حل شده بود ، چیزهای جالب دیگه ای هم بود و از جمله اثبات اینکه عدد پی 15/3 است نه 14/3 و این کاملا" به صورت علمی توسط همین دانشمند اثبات شده. راستی اگه اینجوری باشه میدونید چه تحول بزرگی در دنیای ریاضی به وقوع خواهد پیوست؟ نام این دانشمند ایرانی حسن دینبلی میباشد. علاقه مندان میتوانند به این لینک مراجعه نمایند : http://www.dinbali.com/

پاسخ سوال فوق را در شکل زیر ببینید و اظهار نظر کنید.

Tslis.jpg

نظر شما چیست دوستان عزیز ؟

Reza364

Registered User
لایک‌ها
9
در مورد عدد پی تا اونجا که یادم میاد خیلی وقت پیش خونده بودم که این نظریه رو مطرح کردن منتها طرف ایرانی نبود!

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Reza364 :
در مورد عدد پی تا اونجا که یادم میاد خیلی وقت پیش خونده بودم که این نظریه رو مطرح کردن منتها طرف ایرانی نبود!

این دانشمند ایرانی ادعا کرده عدد پی 3.1415 نیست و بلکه 3.1547 است! این هموطن که آقای دینبلی نام دارد همواره در ادعاهایش گفته است که با جسارت کامل و همچنین با یک گیوتین!!! در مناظره بر سر صحت و سقم این ادعا شرکت می کند! آقای دینبلی در ادعانامه شان را چنین شروع کردند:

«زمان تحمیل جهل به سر آمد، جهال پوست اندازی کنید، خرقه تهی نمایید، علم از خفا به در آمد، ستر علم دریده شد...»

Reza364

Registered User
لایک‌ها
9
به نقل از ardeshir.a.m :
این دانشمند ایرانی ادعا کرده عدد پی 3.1415 نیست و بلکه 3.1547 است! این هموطن که آقای دینبلی نام دارد همواره در ادعاهایش گفته است که با جسارت کامل و همچنین با یک گیوتین!!! در مناظره بر سر صحت و سقم این ادعا شرکت می کند! آقای دینبلی در ادعانامه شان را چنین شروع کردند:

«زمان تحمیل جهل به سر آمد، جهال پوست اندازی کنید، خرقه تهی نمایید، علم از خفا به در آمد، ستر علم دریده شد...»
اگه لینکشو پیدا کنم میذارم که این ادعا ایرانی نیست!

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اندرو بيل براي پاسخ مسئله اي جايزه 5000 دلاري قرار داد

يك رياضيدان آماتور به نام اندرو بيل مسئله اي طرح كرده كه حتي رياضيدانان بزرگ نيز تا كنون در حل آن ناتوان بوده اند. وي جايزه اي 5000 دلاري براي حل مسئله ي خود قرار داده و گفته است كه هر سال 5000 دلار ديگر به مبلغ جايزه افزوده مي شود تا هنگامي كه به 50000 دلار برسد. تاكنون بيش از 10 سال از طرح اين مسئله گذشته ولي هنوز حل نشده مانده است. مسئله تعميمي است از قضيه آخر فرما كه در اواخر قرن بيستم پس از گذشت بيش از 300 سال به اثبات رسيد. صورت مسئله از اين قرار است كه اگر ax+by=cz آنگاه a وb وc ‌يك مقسوم عليه مشترك دارند (x وy وz اعداد صحيح بزرگتر از 2 هستند و a و b و c اعداد طبيعي اند).

براي اطلاعات بيشتر به نشانيhttp://www.ams.org/new-in-math/mathnews/beal.html مراجعه كنيد

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
جايزه‌ي صدهزار دلاري براي عدد اول مرسن 10 ميليون رقمی

اعداد به شکل Mn=2n-1 که اول باشند, عدد مرسن مي گويند. اولين اعداد مرسن کوچک عبارتند از: 3, 7, 31, 127, 8191, 131071, 2147483647 و ... که متناظر هستند با ... ,89 ,61 ,31 ,19 ,17 ,13 ,7 ,5 ,3 ,2 =n اعداد مرسن ابتدا به خاطر خواص قابل توجهشان مطالعه مي شدند که اين بود که هر عدد مرسن با يک عدد کامل رابطه داشت. وِلش يک تاريخچه بزرگ اعداد مرسن را نگه داري کرد. حدس زده شده است که اعداد مرسن نامتناهي هستند. در نمودار اعداد مرسن Mp با p ≤ ln x, خطي که از بين نقاط مي گذرد, بهترين خط تقريبي را با ln x 409/2 به ما مي دهد. اگر خط محدود به گذشتن از ميان نقاط نمودار نشد, بهترين نمودار, ln x (03/0±50/2) + (31/0±10/1-) هست. تاريخچه پيداکردن اعداد مرسن, با اشتباهات در محاسبه, بسيار چالش انگيز است. براي مثال, کشف سال 1963 که 211213-1 اول است, به وسيله بسته هاي پستي مخصوص ساخته شده با مُهرِ فرستاده شده از يوبرانا, ايلينيوس اعلام شد. وُلتمن, يک شبکه تحقيقاتي توزيع شده در اينترنت را برپا کرد که به GIMPS (Great Internet Mersenne Prime Search) معروف است و هر يک از صدها داوطلب آن, از کامپيوترهاي شخصي خود براي انجام دادن گوشه اي از تحقيقات استفاده مي کنند. در 17 نوامبر 2003, يکي از داوطلبان GIMPS کشف چهلمين عدد مرسن را گزارش داد و اين کشف, پس از آن تأييد شد. تقريباً شش ماه پس از آن, کشف چهل و يکمين عدد مرسن توسط يکي از داوطلبان اين شبکه اعلام شد. چهل و دومين عدد ناشناخته مرسن نيز در 18 فوريه 2005 اعلام شد و توان آن در 26 فوريه منتشر شد. تلاش هاي داوطلبان GIMPS, اين پروژه محاسباتي توزيع شده را تبديل به کاشف هشت عدد بزرگ تر اعداد مرسن نمود. در واقعيت, تا فوريه 2005, شرکت کنندگان GIMPS, تمام توان هاي زير 9,889,900 را امتحان کرده بودند و دو بار چک کرده بودند و همه توان هاي پايين تر از 15,130,000 را دست کم يک بار امتحان کرده بودند. قضيه ها و فرمول ها قضيه1: اگر Mn اول باشد, n نيز بايد خود اول باشد. اثبات: فرض کنيم به ازاي n مرکبي, 2n-1 اول است؛ در اين صورت, مي توان n را به صورت ضرب دو عدد غير يک n = rs نوشت؛ پس: 2n -1 = 2rs -1 = (2r)s -1s = (2r -1)(…) پس اگر s زوج باشد, طبق اتحاد مزدوج و اگر فرد باشد طبق اتحاد چاق و لاغر (لاگرانژ) به عوامل اول تجزيه مي شود و اول نيست؛ پس به تناقض مي رسيم و n بايد اول باشد. اعداد مرسن و رابطه با اعداد کامل واضح است که اعداد مرسن به صورت 2n-1, در مبناي دو به صورت (100…0-1)2 است که برابر (11…1)2 است (تعداد يک ها برابر n است). تعريف: عدد کامل عددي است که با مجموع مقسوم عليه هاي خود, به جز خودش, برابر باشد؛ مانند: 6=3+2+1 و 28=14+7+4+2+1 قضيه2: هر عدد کامل به صورت 2n-1(2n-1) است که 2n-1 اول است. پس يافتن هر عدد مرسن در واقع يافتن يک عدد کامل است و اثبات چندان سختي ندارد. براي مثال به نمايش چهار عدد نخست کامل در مبناي دو توجه مي کنيم: 1+10+11 = 110 1+10+1000+111+1110 = 11100 1+10+100+1000+10000+11111+111110+1111100+11111000 = 111110000 اگر دقت کنيد, 11=1-22 , 111=1-23 , 11111=1-25 , همگي بايد اول باشند؛ زيرا در غير اين صورت, خود اين عدد تجزيه مي شود؛ در نتيجه, تعداد مقسوم عليه هاي عدد کاملِ آن بيشتر شده و مجموع آن ها از خود عدد بيشتر مي شود و ديگر عدد کامل نيست. پس اين ها اعداد مرسن هستند و متعاقباً توان هاي آن ها اول است. پس با يافتن هر عدد کامل, مي توان يک عدد مرسن جديد پيدا کرد. آزمايش لوکاس- لمر تقسيم آزمايشي اکثراً براي تصديق مرکب بودن يک عدد مرسن اول پنهان استفاده مي شود. اين آزمايش, فوراً نشان مي دهد که Mp به ازاي p=11,23,83,131,179,191,239,251 مرکب است (به ترتيب با عوامل اول 23, 47, 167, 263, 359, 383, 479 و 503). يک آزمايش بسيار قدرتمند اوليه براي شناسايي Mp آزمايش لوکاس- لمر است: اگر n ≡ 3 به پيمانه 4 و n اول باشد, در اين صورت 2n+1 | Mn , اگر 2n+1 اول باشد. همچنين اين درست است که عوامل اول 2p-1 بايد شکل 2kp+1 داشته باشند که k يک عدد مثبت طبيعي است و در عين حال شکل 8n+1 يا 8n-1 را داشته باشد (آسپنسکي و هيسلت 1939). يک عامل اول p از يک عدد مرسن Mq = 2q-1 (چه اول و چه مرکب), در صورتي عدد ويفريچ اول است که p2 | 2q-1 . بنابراين, يک عدد مرسن نمي تواند عدد ويفريچ اول باشد. نظريه ها و سؤالات حل نشده اعداد مرسن آيا عدد کامل فرد وجود دارد؟ ما مي دانيم که تمام اعداد کامل, به صورت حاصل ضرب يک عدد اول مرسن تواني از دو مي باشد؛ اما در مورد اعداد فرد کامل چه طور؟ اگر اين عدد يکي است, در اين صورت, به صورت حاصل ضرب يک مربع کامل در يک عدد اول به توان فرد مي باشد, اين عدد بر حداقل هشت عدد اول بخش پذير است و حداقل 37 عامل اول دارد (لزومي ندارد که متمايز باشند)؛ اين عدد حداقل در مبناي اعشاري 300 رقم دارد؛ و يک مقسوم عليه اول بزرگ تر از 1020 دارد. آيا تعداد اعداد مرسن بي نهايت است؟ جواب اين است که احتمالاً بله (زيرا سري هارمونيک بي نهايت است). آيا تعداد اعداد مرسن مرکب بي نهايت است؟ يولر نشان داد که: نظريه: اگر k>1 باشد و p = 4k+3 اول باشد, در اين صورت 2p+1 نيز اول است, اگر و تنها اگر باقي مانده تقسيم 2p بر 2p+1 برابر 1 باشد. همچنين اگر p = 4k+3 باشد و 2p+1 اول باشد, در اين صورت عدد مرسن 2p-1 مرکب است (و به نظر مي آيد که اين حدس منطقي باشد که تعداد اعداد اولي که به ازاي p به صورت 2p+1 باشد, بي نهايت باشد). حدس جديد مرسن بيتمن, سلفريج و واگستاف, حدس زير را زده اند: فرض کنيم p هر عدد طبيعي فرد باشد؛ در اين صورت اگر دو شرط اول - که در زير آمده است- برقرار باشد, گزاره سوم برقرار خواهد بود: 1( 1-/+k2 = p يا 3-/+k4 = p 2( 1-p2 عدد اول باشد (بديهي است که عدد مرسن اول است.). 3( 3/(1+p2) عددي اول است. توجه داشته باشيد که اين حدس چگونه به حدس قبلي وابسته است. اين سؤال بيشتر از اين که يک حدس باشد (که ما حدس مي زنيم درست باشد.), در زمره سؤال هاي جواب داده نشده است (که ما جواب آن را نمي دانيم.). به راحتي مي توان نشان داد که اگر مربع عدد اول p بر يک عدد مرسن تقسيم شود, در اين صورت p يک عدد اول ويفريچ است و اين اعداد کمياب هستند! فقط دو عدد شناخته شده اند که زير 4,000,000,000,000 هستند و هيچ کدام از اين مربع ها بر يک عدد مرسن بخش پذير نيستند. اگر دنباله اي به اين صورت باشد که Ap = 2Ap-1-1 و A0=2, آيا همه اين دنباله اول هستند؟ به قول ديکـسون کاتـالان, در پاسخ اين سؤال در سال 1876, به لوکاس اظهـار داشــت که 2127-1 (A4), به اين ترتيب اول است. اين اعداد در اين دنباله خيلي سريع, بزرگ مي شوند: C0 = 2 (اول) C1 = 3 (اول) C2 = 7 (اول) C3 = 127 (اول) C4 = 170141183460469231731687303715884105727 (اول) C5 > 1051217599719369681879879723386331576246 (آيا اين عدد اول است؟) به نظر مي آيد احتمال اين خيلي کم باشد که A5 (يا چند عدد بزرگ تر از اين دنباله) اول باشد؛ به طوري که به مثال ديگري از «قانون قوي عددهاي کوچک» جُوي, شک نمي رود. توجه داشته باشيد که اگر يک عدد زوج و مرکب در اين دنباله پيدا شود, طبق نظريه اول, تمام اعداد بعدي مرکب خواهند بود. (لاندن کورت نول به من گفت که او از برنامه اش استفاده مي کند تا جست و جو کند که A5, مقسومٌ عليه اول کوچک تر از 1051 دارد يا نه.)

نظريه ها و سؤالات حل نشده اعداد مرسن

آيا عدد کامل فرد وجود دارد؟

ما مي دانيم که تمام اعداد کامل, به صورت حاصل ضرب يک عدد اول مرسن تواني از دو مي باشد؛ اما در مورد اعداد فرد کامل چه طور؟

اگر اين عدد يکي است, در اين صورت, به صورت حاصل ضرب يک مربع کامل در يک عدد اول به توان فرد مي باشد, اين عدد بر حداقل هشت عدد اول بخش پذير است و حداقل 37 عامل اول دارد (لزومي ندارد که متمايز باشند)؛ اين عدد حداقل در مبناي اعشاري 300 رقم دارد؛ و يک مقسوم عليه اول بزرگ تر از 1020 دارد.

آيا تعداد اعداد مرسن بي نهايت است؟

جواب اين است که احتمالاً بله (زيرا سري هارمونيک بي نهايت است).

آيا تعداد اعداد مرسن مرکب بي نهايت است؟

يولر نشان داد که:

نظريه: اگر k>1 باشد و p = 4k+3 اول باشد, در اين صورت 2p+1 نيز اول است, اگر و تنها اگر باقي مانده تقسيم 2p بر 2p+1 برابر 1 باشد.

همچنين اگر p = 4k+3 باشد و 2p+1 اول باشد, در اين صورت عدد مرسن 2p-1 مرکب است (و به نظر مي آيد که اين حدس منطقي باشد که تعداد اعداد اولي که به ازاي p به صورت 2p+1 باشد, بي نهايت باشد).

حدس جديد مرسن

بيتمن, سلفريج و واگستاف, حدس زير را زده اند:

فرض کنيم p هر عدد طبيعي فرد باشد؛ در اين صورت اگر دو شرط اول - که در زير آمده است- برقرار باشد, گزاره سوم برقرار خواهد بود:

1( 1-/+k2 = p يا 3-/+k4 = p

2( 1-p2 عدد اول باشد (بديهي است که عدد مرسن اول است.).

3( 3/(1+p2) عددي اول است.

توجه داشته باشيد که اين حدس چگونه به حدس قبلي وابسته است.

اين سؤال بيشتر از اين که يک حدس باشد (که ما حدس مي زنيم درست باشد.), در زمره سؤال هاي جواب داده نشده است (که ما جواب آن را نمي دانيم.). به راحتي مي توان نشان داد که اگر مربع عدد اول p بر يک عدد مرسن تقسيم شود, در اين صورت p يک عدد اول ويفريچ است و اين اعداد کمياب هستند! فقط دو عدد شناخته شده اند که زير 4,000,000,000,000 هستند و هيچ کدام از اين مربع ها بر يک عدد مرسن بخش پذير نيستند.

اگر دنباله اي به اين صورت باشد که Ap = 2Ap-1-1 و A0=2, آيا همه اين دنباله اول هستند؟

به قول ديکـسون کاتـالان, در پاسخ اين سؤال در سال 1876, به لوکاس اظهـار داشــت که 2127-1 (A4), به اين ترتيب اول است.

اين اعداد در اين دنباله خيلي سريع, بزرگ مي شوند:

C0 = 2 (اول)

C1 = 3 (اول)

C2 = 7 (اول)

C3 = 127 (اول)

C4 = 170141183460469231731687303715884105727 (اول)

C5 > 1051217599719369681879879723386331576246 (آيا اين عدد اول است؟)

به نظر مي آيد احتمال اين خيلي کم باشد که A5 (يا چند عدد بزرگ تر از اين دنباله) اول باشد؛ به طوري که به مثال ديگري از «قانون قوي عددهاي کوچک» جُوي, شک نمي رود. توجه داشته باشيد که اگر يک عدد زوج و مرکب در اين دنباله پيدا شود, طبق نظريه اول, تمام اعداد بعدي مرکب خواهند بود. (لاندن کورت نول به من گفت که او از برنامه اش استفاده مي کند تا جست و جو کند که A5, مقسومٌ عليه اول کوچک تر از 1051 دارد يا نه.)

گروه (EFF (Electronic Frontier Foundation پيشنهاد يك جايزه $100000 داده است. اين جايزه به نخستين فرد يا گروهي كه بتوانند يك عدد اول مرسن 10 ميليون رقمي پيدا نمايند، داده خواهد شد.
البته اگر شما چنين عددي را به كمك نرم‌افزار پيدا كنيد اين جايزه با قوانين خاصي كه در سايت زيرآمده به شما پرداخت خواهد شد.

www.mersenne.org/prize.html

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از ardeshir.a.m :
اندرو بيل براي پاسخ مسئله اي جايزه 5000 دلاري قرار داد

يك رياضيدان آماتور به نام اندرو بيل مسئله اي طرح كرده كه حتي رياضيدانان بزرگ نيز تا كنون در حل آن ناتوان بوده اند. وي جايزه اي 5000 دلاري براي حل مسئله ي خود قرار داده و گفته است كه هر سال 5000 دلار ديگر به مبلغ جايزه افزوده مي شود تا هنگامي كه به 50000 دلار برسد. تاكنون بيش از 10 سال از طرح اين مسئله گذشته ولي هنوز حل نشده مانده است. مسئله تعميمي است از قضيه آخر فرما كه در اواخر قرن بيستم پس از گذشت بيش از 300 سال به اثبات رسيد. صورت مسئله از اين قرار است كه اگر ax+by=cz آنگاه a وb وc ‌يك مقسوم عليه مشترك دارند (x وy وz اعداد صحيح بزرگتر از 2 هستند و a و b و c اعداد طبيعي اند).

براي اطلاعات بيشتر به نشانيhttp://www.ams.org/new-in-math/mathnews/beal.html مراجعه كنيد

تا اونجايي كه من ميدونم اولا تو سوال x و y و z توان هستن دوما جايزه اول 75000 دلار بود كه الان شده 100000 دلار.

اين هم لينكش: http://www.math.unt.edu/~mauldin/beal.html

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از ardeshir.a.m :

اردشیر خان حتما منظورت از اینکه این یارو یک نابغه است شوخی بوده!
حدود یکسال قبل هم توی همین پی تی یک نفر که اسمش یادم نیست این موضوع رو گفته بود.

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از mazoolagh :
اردشیر خان حتما منظورت از اینکه این یارو یک نابغه است شوخی بوده!
حدود یکسال قبل هم توی همین پی تی یک نفر که اسمش یادم نیست این موضوع رو گفته بود.

دوست عزیز ، نمیدانم ، شاید به نوعی حق با شما باشد. اما کسی که ادعا میکند این موارد را اثبات کرده است و حاضر است با مدعیان سر بحث را بگشاید ، آیا همه را بیخود و جهت شهرت و ... بیان میکند؟
حقیقتا" چون خود را در آن سطح نمیبینم ، نمیتوانم قضاوت نمایم. اما آیا شما اثبات تثلیث زاویه ایشان را دیده اید ، اگر دیده اید نظر خود را بیان نمائید. ضمنا" یه سر هم به این آدرس بزنید:

http://www.dinbali.com/

منتظر نظراتتان هستم.

ممنون از شما

ardeshir.a.m

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از 3epehr :
تا اونجايي كه من ميدونم اولا تو سوال x و y و z توان هستن دوما جايزه اول 75000 دلار بود كه الان شده 100000 دلار.

اين هم لينكش: http://www.math.unt.edu/~mauldin/beal.html

کاملا" صحیح میفرمائید.

از شما بینهایت متشکرم.

موفق باشید.

Azemati

کاربر فعال
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4
من سه تا معاده دیفرانسیل دارم که به نظرم دو تاش سخته تقریبا. دنبال حل دوتاش هستم.
براش هم حاضرم پول خرج کنم.
کسی می تونه کمک کنه؟

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
در بیشتر مسائل کاربردی حل عددی کفایت میکنه ، مسائل شما هم از همین گونه هست یا خیر؟

بالا