با سلام
یه سوال درباره بیت کوین داشتم
کار استخراج دقیقا چیه؟ یعنی موقع استخراج چی استخراج میشه؟ بیت کوین؟
خب چجوری؟ دقیقا با حل معادلات به وسیله سی پی یو ما چی میشه
سلام
ممنون، سوال بسیار خوبی رو مطرح کردید، در کنفرانسی که فایلش رو برای دوستان گذاشتم یکی از مهم ترین سوالهایی که تلاش شده که پاسخ بهش داده بشه دقیقا همینه.
ببینید بگذارید یک مثالی بزنم.
فرض کنید معلمی قرار بگذاره هر کس تمرین ریاضیش رو حل بکنه بهش یک "برچسب صد آفرین" بده!
حالا شما ده تا مساله ریاضی حل کردی، 10 تا برچسب صد آفرین می گیری، من یکی حل کردم، یکی می گیرم.
حالا این "برچسب صد آفرین" آیا ارزشی داره؟
خوب این به من و شما بستگی داره،
شاید من پیشنهاد کردم به ازای هر برچسب صد آفرین یک سیب به شما بدم و شما هم قبول کردید! خوب حالا دقیقا بازار فروش برچسب های صد آفرین شکل گرفت، شاید بغل دستی من گفت من دو تا سیب به ازای هر برچسب می دم و داستان بازار آغاز می شود.
چند تا سوال اینجا بعد از این مطرح میشه
یکی اینکه اصلا پول چی هست؟ یا بهتره بگیم چی بود؟ خوب پول یک روزی یک پشتوانه ای داشت، یعنی بانکهای مرکزی بر اساس مقدار مشخصی طلا یا دیگر پشتوانه های واقعی به مقدار مشخصی پول چاپ می کردند.
اما الان سالهاست که پول اساسا چیزی غیر از "برچسب صد آفرین" بانکهای مرکزی نیست! هیچ ارزش و پشتوانه مستقلی ندارند. بانک های مرکزی همه دنیا نه فقط ایران بدون پشتوانه واقعی پول چاپ می کنند.
حالا مساله بعد مشخص میشه!
حالا که فهمیدیم پول اساسا چیزی غیر از برچسب صد آفرین نیست خوب چه فرقی بین بیت کوین و ارزهای قدیمی به قول معروف فیات هست؟ بیت کوین با دلار چه فرقی دارند؟
در واقع فرق خاصی ندارند، فقط دلار را بانک مرکزی آمریکا هر چقدر دلش بخواهد چاپ می کند و در مورد نقل و انتقالش هزار تا بازی در می آورد که به چه کسی حق دارید بدهید به چه کسی حق ندارید بدهید و کلی هزینه هم بانکها می گیرند که جابجایش کنند.
اما بیت کوین، مقدار مشخصی در هر سال فقط و فقط تولید میشود، نقل و انتقالش کاملا آزاد و بدون مانع است، هزینه نقل و انتقالش هم بسیار بسیار کم است. پس صد آفرین هست اما صد آفرین بهتری هست!
ضمنا یک نکته ای را هم توجه بکنید آن مساله ریاضی که حل می شود و در مقابلش شما صد آفرین می گیرید، بیهوده هم نیست چرا که پاسخی که شما به مساله دارید باعث رشد و بهبود شبکه و تولید بیت کوین های جدید و تامین امنیت آنها می شود.
در واقع کار حل مساله مثل کار ضرب پول یا اسکناس توسط بانک مرکزی است، یعنی همانطور که بانک مرکزی به نوعی پول یا اسکناس چاپ می کند که کسی نتواند مثل آن کپی کند، ماینر های شبکه هم به نوعی بیت کوین تولید می کنند که کسی نتواند مثل آن بیت کوین تقلبی تولید کند. لذا این باعث امن شدن و امن باقی ماندن شبکه می شود.
امیدوارم توانسته باشم پاسخ مناسبی به سوال سخت شما بدهم.