سلام
حالا بحث این شد
منم یک مورد رو بپرسم
همین یکی دو ماه پیش که همه شهرها به شدت سرد شد و همه جاها یخ بندان شد
ما طبقه چهارم هستیم که یک پمپ داریم و مالک فقط واسه ما گذاشته . چون فشار آب خیلی کم فشار میاد ، مجبورش کردیم پمپ بذاره
بعد تو همین سرما ، پمپ آب که پایینه و پکیج که تو خونه ماست یخ زد .یک هزینه ۵۰۰ تومن بابت تعمیر پمپ و یک ۴۰۰ تومن واسه پکیج .
مالک میگه من همونطور که تحویل دادم ، ازت تحویل میگیرم . خب مسئله اینجاست که عوامل طبیعی و جوی که ربطی به من مستاجر نداره .
میخواست هوا سرد نشه که اونم یخ بزنه .
مثل این میمونه که یک وقت زلزله بیاد خونه کامل بریزه. و مالک بیاد بگه من خونه رو به تو سالم دادم و الآنم سالم میخام ؟
تکلیف چیه در مورد پمپ و پکیج من ؟
ببینید یه سری چیزا ماهیت وجودی دارن که با مالک هست مثلا کولر داشتن یه خونه یا پکیج یا ....
اگر کولر رو بدزدن برعهده مالکه ( اگر محافظ نداشته باشه) اگر موتورش بسوزه برعهده مستاجر.
یه مواردی بستگی به مستاجر داره مثل همون سوختن موتور کولر.خرج هایی که دراثر استفاده کردن از کولره . یعنی مالک وظیفه نداره پول سرویس و تعمیر و پوشال بده شما استفاده نکنی نه میسوزه نه پوشال میخواد نه هیچی.
چون شمایی که استفاده میکنی هزینه سرویس و خرج های روتین و گاه و بی گاه با مستاجره.
درثانی مالک نمیتونه بیاد چک کنه کولر مثلا تو چه شرایطی کار میکنه درنتیجه سالم تحویل میده سالم تحویل میگیره.
دوستان در بالا اشاره کردن تعمیرات کلی فقط شامل حال مالک میشه یعنی مثلا سیستم سرمایشی یا گرمایشی خونه اصلاح شه.
این مورد شما هزینه برعهده خودتونه مگر اینکه الزاماتی باید برای جلوگیری ازیخ زدگی انجام میشده و نشده. مثل همون پمپ آبی که باید محافظ میشده.
درمورد این مبحث چی با مستاجر و چی با مالکه چون قبلا مفصلا خوندم سر یه مشکل شخصی شاید بشه این شکلی دسته بندی کرد.
هرمشکلی که بشه انگشت اتهام رو سمت مستاجر بلفرض شارلاتان گرفت ( حالا چه عمدی چه غیر عمدی) دراستفاده از وسایل و لوازم و هرچه در اختیارش گذاشته شده هزینه اش با مستاجره . مثال میگم مستاجر موتور کولرو عوض کنه بگه سوخته مالک جان بیا عوض کن. قطعا این شکلی سنگ رو سنگ بند نمیشه.