• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پيشنهاد حذف سربازي اجباري از سوی مرکز پژوهشهای مجلس

نظر شما در مورد طرح حذف سربازي اجباري از پیشنهادی مرکز پژوهشهای مجلس چیست ؟

• با طرح حذف سربازي اجباري موافق هستم

Votes: 400 87.1%
  • با طرح حذف سربازي اجباري مخالف هستم

Votes: 59 12.9%

• Total voters
    459
وضعیت
موضوع بسته شده است.

aminkhan2013

Registered User
لایک‌ها
799
فوق لیسانس برق از دانشگاه صنعتی شریف داشتیم که انداخته بودنش سیستان و بلوچستان . چنان بلایی سرش آورده بودند که 25 کیلو وزن کم کرده بود . رنگ پوستش
عین سیاه پوست ها شده بود . اونوقت یه آقا زاده رو با یه لیسانس پشمکی از دانشگاه آزاد دارقوزآباد انداخته بودند دم در خونه شون . تازه همونشم دو هفته یه بار میومد
پادگان که جک و جفنگ بگه بخنده حوصله اش سر نره .

جالبه تا پست شما اومد، حرفش را پس گرفت!!!!!دانشگاه دارقوزآباد را باحال اومدی!!!!!
هیچ کی درس نخونده فقط !!!!یکجوری میگه ستوان یک؛هرکی نمیدونه فکرمیکنه سپهبده!!!!هرچی لقب برازنده خودت بود را گفتی!!!!واقعا من موندم بعضیا اصلا درست هیچی نمیدونن زود دور برم میدارن...آخر شانس هست رفته در خونشون سربازی،میگه رفتم خدمت!!!!بابا تو مهد کودک رفتی نه خدمت!!!!!!من دانشگاه و مدرسه ام هم یادم نمیاد به این نزدیکی به خونم بوده باشه!!!!معلومه کی تنبل و بیعرضه هست؟؟؟اگه عرضه داشتی میرفتی مرزبانی سیستان اونوقت میگفتی خدمت رفتم!!!!من که مثل شما حسود نیستم!!!میگم کسی که میگه خوبه باید طعم خدمت واقعی را بچشه نه اینکه بره در خونشون،بگه رفتم خدمت!!!..نه حالا که رفتی مهدکودک!!!!
داره نظرش را به جمع تحمیل میکنه که فقط نظر خودش درسته وبس!!بعد دم از دموکراسی هم میزنه...واقعا حسابی ذات خودت را نشون دادی!!!!!شاید هم جیره خواری!!!!!

dawodr

Registered User
لایک‌ها
289
داداش اگه الانشم حمله کنن و ما فقط سرباز برا دفاع داشته باشیم (به تعداد کل جونای کشور) بازم همه مون رو به خاکوخون میکشن شما واقعا از سربازی که 2 ماه اموزش میبینه (که اونم مفید نیست فقط اولش توسری خوردنو یادتون میدن که بقیش گیر نکنید:D) چه انتظاری داری ما حتی یه اسلحه ی درست حسابی هم نداریم هم چنین هیچ کسی هم عشقی به دفاع نداره(دیگه قدیم گذشت) اونوقت مثلا خود امریکا تو کشورش به صورت استخدامی سربازی میگیره یه سری از بهترین اموزش هارو بهشون میده بهترین سلاح ها و بهترین ضد گلوله ها و کلاه ها و تجهیزات الکترونیکو و غیره و غیره رو در اختیارشون میزاره بعد میفرستتشون به جنگ که نتایجش رو هم به راحتی در جنگ های اخیر میشه دید فقط کافی تلفات شون رو در جنگ های اخیر مشاهده کنید تا به قضیه پی ببرید.الان ما چی داریم غیر از اینه که برا باز کردن راه تو میدون مین جوونای بدبختو میفرستن که تیکه پاره بشن.

والا من نمیدونم این چه سیاست احمقانه ای حتی در زمان کروش و یا زمان ساخت ماچو پیشچو هم به کارگراشون پول میدادن (در صورتی که میتونستن مثل برده ازشون کار بکشن) چون میدونستن کسی که راضی نباشه با عشق و تمام وجودش کار نمیکنه و کار هارو درست انجام نمیده (یعنی احساس مسعولیتی در قبال کار نخواهد داشت) اما الان بعد از هزاران سال پس رفت کردیم و دوباره رسیدیم به دوره ی برده داری !!!

درسته از تفنگ ها چندین سال قبل استفاده میکنن
تو پایگاه کنارک هنوز از جت های f4 استفاده میکنه که فک کنم مال دوران شاه بوده f4 ایران کجا و f14 امریکا بعد سربازای بدبخت به اندازه کافی غذا ندارن پتو هام دیگه.....

ARTAS

Registered User
لایک‌ها
383
درسته از تفنگ ها چندین سال قبل استفاده میکنن
تو پایگاه کنارک هنوز از جت های f4 استفاده میکنه که فک کنم مال دوران شاه بوده f4 ایران کجا و f14 امریکا بعد سربازای بدبخت به اندازه کافی غذا ندارن پتو هام دیگه.....
بابا این پتو هم که واسه خودش جریانی داره یعنی اگه خودتو مومیایی نکنی و با چسب به خودت نچسپونی یه عده مریض عوضی میان شب پتو تو کش میرن حالا کسی پاسخ گو نیست که هیچ باز خواستتم میکنن مثل اینکه دزدو ول کنی بچسبی به شاکی که تو چرا حواست نبود.
در باب سلاح هم که دیگه هرکی ناو جدید امریکا رو دیده باشه میفهمه که جنگو این طور حرف ها خیالی بیش نیست همون دقایق اول میزنن شتکمون میکنن.تنها چیزی که امریکا ازش میترسه اینه که توی این 30 سال کشورو پر موشک کردن بعد اگه اتفاقی بیوفته میزنن کل خاور میانه رو با خاک یکسان میکنن یه جورایی مثل هیتلر که در نهایت دور شهر دیوار کشید تا همه با هم نابود بشن.

demo13621362

Registered User
لایک‌ها
2,868
جالبه تا پست شما اومد، حرفش را پس گرفت!!!!!دانشگاه دارقوزآباد را باحال اومدی!!!!!
هیچ کی درس نخونده فقط !!!!یکجوری میگه ستوان یک؛هرکی نمیدونه فکرمیکنه سپهبده!!!!هرچی لقب برازنده خودت بود را گفتی!!!!واقعا من موندم بعضیا اصلا درست هیچی نمیدونن زود دور برم میدارن...آخر شانس هست رفته در خونشون سربازی،میگه رفتم خدمت!!!!بابا تو مهد کودک رفتی نه خدمت!!!!!!من دانشگاه و مدرسه ام هم یادم نمیاد به این نزدیکی به خونم بوده باشه!!!!معلومه کی تنبل و بیعرضه هست؟؟؟اگه عرضه داشتی میرفتی مرزبانی سیستان اونوقت میگفتی خدمت رفتم!!!!من که مثل شما حسود نیستم!!!میگم کسی که میگه خوبه باید طعم خدمت واقعی را بچشه نه اینکه بره در خونشون،بگه رفتم خدمت!!!..نه حالا که رفتی مهدکودک!!!!
داره نظرش را به جمع تحمیل میکنه که فقط نظر خودش درسته وبس!!بعد دم از دموکراسی هم میزنه...واقعا حسابی ذات خودت را نشون دادی!!!!!شاید هم جیره خواری!!!!!

اصلا بحث من بحث تحصیلات نیست . ولی خواستم برای این دوستمون مثال بزنم که گوشی دستش بیاد که حق خوری فقط در حق مدارک پایین تحصیلی نیست بلکه در حق
اکثر افراد به نوعی تحمیل میشه . حالا اصلا گیریم یکی با مدرک دیپلم یا اصلا سیکل یا نهایتش بیسواد بره خدمت . آیا درسته این جور برخورد توهین آمیزی باهاش بشه ؟ آیا
اون فرد انسان نیست که باید بره دو سال عمرشو به بکن و نکن های یه نظامی شکم گنده گوش بده . از کی تا به حالا پست دادن دم در مجتمع مسکونی نظامی ها یا مثلا
خریدهای خونه ی یه نظامی کردن جزو خدمات یه سرباز شده ؟ نظر بعضی از دوستان میبینم واقعا متاسف میشم . دنیا داره به سمتی میره که واسه ی سوسک و مارمولک
و پشه هم حق حیات و حق انتخاب قائل بشه اونوقت بعضی از دوستان یه جوری درباره ی مثلا یه فردی که داره میره خدمت صحبت میکنند انگار دارند درباره ی سرنوشت یه
حلزون بحث میکنند .

افتک!!

Registered User
لایک‌ها
8,853
شاید هم جیره خواری!!!!!

:D هزار تا امثال تو رو من بزرگشون کردم. منو که نمیتونی گول بزنی :D

تو از اون دسته آدمهایی هستی که همیشه میخوای با زرنگ بازی کارت رو پیش ببری...با شلوغ کاری ...با ننه من غریبم بازی :D.... تو از اونایی هستی که قبل از کنکور میگن آی ...جوونای ملت باید تحصیل کنند ! ملت باید باسواد بشن ! ظرفیت دانشگاهها را زیاد کنید :D بعد از ورود به دانشگاه میگی آهای ایها الناس ...فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکارن ، یه فکری بکنید... ظرفیت دانشگاهها را کم کنید :D.... تو از اونایی هستی که اینجا به من میگی جیره خوار :D بعد میری کف پای بسیجیه رو لیس میزنی که کسر خدمت برات جور کنه :D.... برو بچه جون ...اتفاقا سربازی به درد امثال تو میخوره که گلت ورز بیاد بفهمی مردم خر نیستن :D

Last edited:

افتک!!

Registered User
لایک‌ها
8,853
ا دنیا داره به سمتی میره که واسه ی سوسک و مارمولک
و پشه هم حق حیات و حق انتخاب قائل بشه اونوقت بعضی از دوستان یه جوری درباره ی مثلا یه فردی که داره میره خدمت صحبت میکنند انگار دارند درباره ی سرنوشت یه
حلزون بحث میکنند .

بحث اصلا چیز دیگری بود. اما آقا زدن به صحرای کربلا که بتونه افکار عمومی رو گول بزنه:D

سربازی - سرباز صفر یا افسر وظیفه- چیز خوبی نیست.... اما وقتی 400 هزار نفر الان سربازن، نمیشه یهو سربازی برداشته بشه

Last edited:

demo13621362

Registered User
لایک‌ها
2,868
بحث اصلا چیز دیگری بود. اما آقا زدن به صحرای کربلا که بتونه افکار عمومی رو گول بزنه:D

سربازی - سرباز صفر یا افسر وظیفه- چیز خوبی نیست.... اما وقتی 400 هزار نفر الان سربازن، نمیشه یهو سربازی برداشته بشه

داداش گلم اشتباه برداشت نکن . منظورم با شما نیست . اشاره من به اون سری از دوستانه که چون خودشون خدمت رفتند فکر میکنند همه باید برند و برای اینکه دق دل شون
خالی بشه باید این زنجیره ی برده داری تا بینهایت ادامه داشته باشه . تا وقتی که ما پسرها این جور زیر آب همدیگه رو میزنیم حقمونه از همه چی عقب بمونیم نگاه به کشورمون
بکن . اسمش اینه که توش مردسالاریه ولی چه مردسالاری : 2 سال خدمت سربازی و 7 سال عمر کوتاه تر مردان نسبت به زنان و سالی حدود 18 هزار زندانی مهریه و نفقه و 2
برابر آمار خودکشی بیشتر مردان نسبت به زنان و بیشترین تعداد معتاد و کارتن خواب به نسبت زنان و تنها 35 درصد از کل حمعیت دانشگاهی مذکر هستند . بنده نمیخوام بگم زنان
در بهشت زندگی میکنند و هیچ مشکلی ندارند . اون ها هم مشکلات خاص خودشون رو دارند . ولی آیا شما یکبار شنیدی یکی از فعالین حقوق زنان و حقوق بشر به یکی از این موارد
بالا یه اشاره کوچیک داشته باشند . پس نتیجه میگیریم تا ما مردها خودمون متحد نشیم و پی احقاق حقوقمون نریم چیزی درست نمیشه . اونم از کی شروع میشه ؟ از اون روز شروع
میشه که افرادی مثل من و شما که خدمت رفتیم نگذاریم تاریخ دوباره تکرار شه و سرنوشت بقیه ی مردها و پسرها برامون عین سرنوشت خودمون مهم باشه !

aminkhan2013

Registered User
لایک‌ها
799
من اگه مثل تو اهل لیس زدن بود که رفته بودم و مثل بعضی میفتادم در خونه ام!!!!معلومه تو وقتی جواب منطقی نداری،سفسته میکنی و شلوغ بازی راه میندازی!!!هرکاری که خودت کرده بودی را به بقیه نسبت دادی!!!!از زیرآب زنی تا لیس زدن!!!سابقه درخشانت توی فروم شهره عام وخاص هست....اگه مردم مثل تو باشند که واقعا احمق هستند!!!مردم امثال تو اگه خر نبودن که حالا وضع مملکت این نبود!!!!!بجای اینکه مثل تو با هم بجنگد و به جون هم بفیتند!!باید با هم متحد میشدند و حقشون را از همه لحاظ میگرفتند!!!نه مثل روانی ها،بگه چون پول ندارم باید برم پول اون پولدار را بدزدم؟؟؟

کسی که خوابه را میشه بیدار کرد ولی کسی که خودش را زده به خواب را نمیشه بیدار کرد....

xms

Registered User
لایک‌ها
387
معاون نیروی انسانی پلیس به ایسنا خبر داد:
سربازان، اولویت اول ناجا در گزینش

معاون نیروی انسانی پلیس کشور با بیان اینکه ارتباط با خانواده یکی از جدی‌ترین اقداماتی است که سربازان در طول سربازی باید آن را حفظ کنند، گفت:‌ اولویت اول ما برای جذب نیرو در پلیس، سربازان هستند.

به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار محمدتقی عصار در حاشیه نشست خبری جشنواره فرهنگی سرباز درباره کاهش شمار سربازان در نیروی انتظامی و استفاده از تجهیزات به جای نیروی انسانی گفت: در مسیر توسعه ارائه خدمات به مردم قرار داریم و باید هر چه بیشتر و کیفی تر از قبل خدماتمان را ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه برای کاهش نیروهای انسانی باید تجهیزات خود را تقویت کنیم گفت:‌ این یک فرایند است و ما به دنبال کاهش نیرو و استفاده از فناوری به جای آن هستیم که این امر نیازمند افزایش و توسعه کیفی خدماتمان است.

سربازان ناجا اولویت اول در گزینش پلیس

عصار در پاسخ به خبرنگار ایسنا که از وی درباره نحو جذب نیروهای پیمانی و سهم سربازان از این امر پرسیده بود نیز گفت: در مورد گزینش‌ها اولویت اول ما این است که نیروهایمان را از میان سربازانمان انتخاب کنیم چرا که آنان را می‌شناسیم و همین موضوع سبب شده تا نیروی انتظامی تصمیمش استفاده از سربازان خود برای نیروهای پایور باشد.

معاون نیروی انسانی پلیس کشور درباره استفاده از سربازان در بدرقه متهمان نیز به ایسنا گفت: مسئول بدرقه تنها پلیس نیست و ما و قوه قضائیه در این زمینه باید مشترکا تصمیم بگیریم اما این موضوع نیازمند زمان است چرا که گاهی اوقات اگر سرباز نباشد کس دیگری هم برای بدرقه متهم نخواهد بود.

عصار با بیان اینکه البته این افراد سرباز پایه نیستند گفت:‌ سرباز بنا و مبنای امنیت کشور است و در جایی که بنا شود از او استفاده شود استفاده خواهیم کرد البته یگانی درباره جابجایی و انتقال متهمان در قوه قضاییه تشکیل خواهد شد که این موضوع کار ما را آسان‌تر خواهد کرد.

معاون نیروی انسانی پلیس کشور ادامه داد: در کل اینکه از پشت میز درباره یک موضوعی صحبت کنیم کار آسانی است اما عملیاتی شدن آن نیازمند یک فرایندی است که باید انجام شود.

به گفته عصار در طی این فرآیند باید سرباز در بدرقه متهم جای خود را به کارکنان پیمانی و پایدار بدهد.

تقدیر از 30 سرباز نمونه ناجا در جشنواره ناجا

معاون نیروی انسانی پلیس کشور با تشریح نحوه انتخاب سربازان در جشنواره جوان سرباز از پیگیری‌اش برای اعطای کسر خدمت به سربازان برگزیده خبر داد.

به گزارش ایسنا، عصار همچنین در نشست خبری جشنواره جوان سرباز ،‌با اشاره به برگزاری ششمین جشنواره جوان سرباز گفت:‌ به فضل الهی این جشنواره در سطح نیروهای مسلح در خردادماه بزگرار خواهد شد که در آن برنامه‌های متنوعی که بخشی از آن تقدیر و معرفی سربازان نمونه است پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه پیش از برگزاری این جشنواره روندی برای انتخاب سربازان برگزیده در هر یک از نیروهای مسلح اجرا شده است گفت:‌ در پلیس نیز برای معرفی نیروهای برتر جشنواره‌هایی در سطح سازمان،‌یگان و استان برگزار شد که از میان آنان برترین‌ها به جشنواره سراسری راه خواهند یافت. همچنین در کنار این افراد از سربازان شهید که ذاتا برترین و بهترین سربازان ما هستند تقدیر خواهد شد چرا که هر چه از خانواده شهدا تقدیر کنیم باز هم ناچیز خواهد بود.

معاون نیروی انسانی پلیس کشور با اشاره به طرح‌هایی که برای خوشایندسازی محیط سربازی اجرا شده و در حال اجرا است گفت: عناصر مختلفی به دنبال حفظ پایه‌های اصلی **** دفاعی کشورند و بنای امنیت و دفاع در کشور بر عهده مردم است و سربازان نیز در این بین بار بزرگی را بر دوش می‌کشند.

وی با بیان اینکه حدود 16 کشور مانند ایران بوده و مدل سربازی مشابه کشورمان در آن اجرا می‌شود گفت: البته مدل‌ها در حال تغییر است.

سربازی هست و باید باشد:D

عصار با تاکید بر اینکه سربازی هست و باید باشد گفت: اگر می‌خواهیم کشوری امن و مقتدر داشته باشیم باید سربازی نیز وجود داشته باشد و اگر امروز ایران یکی از امن‌ترین کشورهای دنیاست این تولید امنیت بر عهده جوانان ماست که مسیرش بر عهده مردم است.

عصار با بیان اینکه جشنواره نیروی انتظامی در روز پنج شنبه همین هفته برگزار خواهد شد گفت:‌ پلیس در قبال سربازان سه مسئولیت بر عهده دارد که یکی توزیع آنان از طریق سازمان آنان و دیگری مسئولیتی است که در قبال سربازان خودش دارد که درباره مسئولیت دوم باید بگویم ناجا جزو اصلی ترین و پرماموریت‌ترین آنهاست.

عصار با اشاره به سخنان مقام معظم ***** و حضرت امام درباره سربازی گفت:‌ خدمت سربازی در کشور ما علاوه بر اینکه یک افتخار ملی است مشروعیت هم دارد و به عنوان یک افتخار دینی نیز محسوب می‌شود.

عصار با اشاره به تجلیل از 30 سرباز برتر ناجا گفت: این افراد در 10 شاخصه و محور انتخاب شده‌اند.

وی با بیان اینکه نداشتن سوءسابقه و شهرت داشتن به خوبی جزو شرایط عمومی است، گفت: علاوه بر این 10 محور شامل سرباز دفاع و امنیت،‌سرباز ایثارگری و فداکاری، سرباز وظیفه شناسی و اقدام برجسته، سرباز امور فرهنگی و تبلیغاتی، سرباز خلاقیت و فناوری، سرباز ورزش و تربیت‌بدنی، سرباز نظم و انضباط اجتماعی، سرباز مسئولیت پذیری در خانواده، سرباز دینداری و بصیرت، سرباز سازندگی و تفکر بسیجی جزو محورهایی است که در انتخاب سربازان نمونه موثر بوده است.

عصار درباره تقدیر از این سربازان نیز گفت: در مجموع 10 هزار و 205 نفر در این جشنواره شرکت کردند که به 30 برگزدیده حداقل 700 هزار تومان جایزه نقدی اهدا می شود و رقم تقدیری از خانواده شهدا نیز چند برابر این رقم است.

عصار درباره اعطای کسر خدمت به برگزیدگان نیز گفت: این موضوع در حوزه ما نیست و نیازمند کسر موافقت ستاد کل است که البته در این خصوص موضوع را پیگیری خواهم کرد که در صورت موافقت ستاد کل آن را به تصویب برسانیم.

انتهای پیام

kasra03

Registered User
لایک‌ها
276
اينا سرباز و براي دو چيز ميخوان.١ نيروي مجاني براي كارهاي سطح پايين.٢ فرستادن لب مرز ها براي درگيري و مقابله با اشرار و .... دفاع از ميهن و اينا همش شعار و فريبه! خودشونم ميدونن از اين سربازا كاري بر نمياد!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ARTAS

Registered User
لایک‌ها
383
راستش چند وقت پیش یه مستندی ساخته بودن که مال یکی از فرمانده های زمان جنگ بود که اسمش رو دقیق یادم نیست بهش حسن میگفتن واقعا ادم با شرفی بوده میگفت اون زمان برا شناسایی به جای سرباز فرمانده هارو میفرستاد میگفت اگه شما بمرید مهم نیست شهید میشید میرید بهشت عوضش جوونای مردم سالم میمونن.اما فرمانده های الان شهید پرور شدن خودشون میشینن عقب بعد چنتا سرباز نگون بختو میفرستن جلو تا ابکش بشن حالا چن تایی رو هم که گروگان گرفته بودن و ازادشون کرده بودن رو هم میخواستن تنبیه کنن:confused:

وای به روزی که بگندد نمک که الان از گندیدنم گذشته

ALI_EMPERATOR

Registered User
لایک‌ها
5
خبر تازه ای نشد ؟!!
دلمونو صابون نزنیم ؟!! گفتم با پیگیری بحثتون خبر خوشی میرسه آخرش ولی خوب مثل اینکه راه رفتنی رو باید رفت یا به قولی کوه کندنی را باید کند ...

ARTAS

Registered User
لایک‌ها
383
خبر تازه ای نشد ؟!!
دلمونو صابون نزنیم ؟!! گفتم با پیگیری بحثتون خبر خوشی میرسه آخرش ولی خوب مثل اینکه راه رفتنی رو باید رفت یا به قولی کوه کندنی را باید کند ...

:D دوست عزیز این جور اعتراض ها به همین زودی جواب نمیده و کمی طول میکشه حداقلش اگه بازم سربازی رو بر ندارن وضیتشو بهتر میکنن.بنده یه فکر هایی در سر دارم اما نمیدونم کی میتونم پی شونو بگیرم
تو فکرم هست یه کار تحقیقاتی درست درمون با دوستان انجام بدیم تا دهن این یاوه گویان که هی به خاطر منافع خودشون علکی میگن سربازی به هیچ چیز ربطی نداره رو ببندیم.

mahdiyar.m

Registered User
لایک‌ها
57
متاسفانه سربازی دوسال از وقت و زندگیه آدم رو میگیره و از کار و... عقب میندازه،آخه دوسااااااااااااااال؟!؟!؟!
ما این موضوع رو قبول داریم که هرکس باید در مواقع بحرانی بتونه از کشورش دفاع کنه و بلد باشه از ابزار نظامی استفاده کنه،اما با این موضوع شدیدا مخالفم که طرف دوسال از بهترین موقع جوونیش(از 18 تا 20 سالگی!!!) رو بالای برجک بگذرونه و در آخر که سربازیش تموم میشه یه جونه بیست ساله باشه که هیچی نداره و هیچ فعالیتی برای آیندش نتونسته انجام بده.
به نظر بنده سه ماه آموزشی کافیه و فوق العاده منطقیه،تو سه ماه هرچی باید بلد بشه رو یاد میگیره،اون یک سال و نه ماهشو نمیدونم دیگه برا چیه!حتما باید مرد بشیم!!!!!

Abbath

کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
27,705
تا موقعی که ملاها سر کارن اجباری هم هست، هر موقع که مردم تونستن سربازی رو حذف کنن بدونین دوران حکومت ملاها هم سر اومده :دی

gogle

Registered User
لایک‌ها
1,069
کد خبر: 2124334
تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۲/۱۹ - ۱۰:۰۲

اجتماعی > انتظامی و حوادث
مهر بررسی می کند؛
رشد منفی جمعیت و تاثیر آن بر کاهش تعداد سربازان

کاهش نرخ باروری و جمعیت اگرچه تاثیر مهمی در اقتصاد، تولید و چرخه فعالیتهای جامعه دارد اما بدون شک مشکل پنهانی که در اواخر دهه 90 بروز می‌کند کمبود نیروی نظامی آماده برای حراست از مرزها و کیان کشور است. مقامات انتظامی می‌گویند اگر روزی با کمبود سرباز مواجه شویم مدت خدمت وظیفه طولانی تر می‌شود. از سوی دیگر برخی کارشناسان هم پیشنهاد حرفه‌ای و شغل محسوب شدن سربازی را مطرح می‌کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، اولین زمزمه های کمبود سرباز و کاهش تعداد سربازان همزمان با اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی به گوش رسید. قانونی که آبانماه سال 90 در مجلس شورای اسلامی تصویب و براساس آن 36 ماده از قانون سابق اصلاح و 30 ماده نیز الحاقی شد. همزمان با اجرای این قانون برخی از معافیت ها حذف و شرایط تعدادی از آنها نیز سخت تر شد. در آن زمان بود که همزمان با اعلام کاهش نرخ موالید زمزمه هایی مبنی بر کاهش سربازان شنیده شد. موضوعی که هیچگاه از سوی مسئولان ستادکل نیروهای مسلح نه رد و نه تائید شد. براساس آخرین آمارهای اعلام شده سالانه نزدیک به 400 هزار نفر در کشور به خدمت وظیفه عمومی اعزام می شوند و نزدیک به 10 درصد جمعیت نیروهای اعزام شده نیز تاقبل از تغییر قانون معافیت پزشکی و کفالت دریافت می کردند. این در صورتی است که با کاهش میزان موالید در اواسط دهه 70 و 80 میزان اعزام مشمولان به خدمت وظیفه عمومی کاهش پیدا کرده است.

سرهنگ واعظی نژاد معاون امور معافیت ها و کفالت سازمان وظیفه عمومی در این باره به مهر می گوید:قانون خدمت وظیفه پس از 27 سال دارای تغییرات اساسی شد. آخرین بار این قانون در سال 1363 اصلاح و بازنگری شده بود. قانونی که در آبانماه سال 90 در مجلس شورای اسلامی تصویب و براساس آن 36 ماده از قانون سابق اصلاح و 30 ماده نیز الحاقی شد. اگرچه برخی معافیتها حذف یا شرایط آن سخت تر شده است اما در برخی موارد مانند ایثارگران و مددجویان شاهد افزایش معافیت هستیم.

مهمترین موارد حذف شده یا تغییر کرده در خصوص کفالت یا معافیت های پزشکی

حذف معافیت 3 برادری
حذف معافیت 2برادری
کاهش کسر خدمت ها از جمله کسر خدمت بسیجیان
سقف تحصیلی که به عنوان مثال در دوره دبیرستان از 24 سال به 20 سال کاهش یافت
افزایش سن نگهداری از پدر از 50 سال تمام به 65 سال
حذف معافیت هنگام ازدواج با دختران معلول
تغییرات معافیت پزشکی مانند افزایش نمره چشم یا معافیت چاقی و لاغری
حذف معافیت کفالت جد یا جده در صورت داشتن نوه دختر
24 ماه سربازی به خاطر کاهش موالید ذکور

در همین حال سردار موسی کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستادکل نیروهای مسلح می گوید: شایعه کم شدن مدت خدمت وظیفه به علت کاهش موالید ذکور که به سن سربازی رسیده اند، صحت ندارد و اکنون شاهد کاهش موالید ذکور هستیم. اگر روزی با کمبود سرباز مواجه شویم مدت خدمت وظیفه براساس قانون 24 ماهه اجرا می شود. در همین حال دانشجویانی که از سال 83 برای تحصیل به خارج کشور رفته اند در صورت بازگشت به کشور ممنوع الخروج شده و باید به سربازی بروند.در حال حاضر نیز با کمبود موالید پسر روبرو هستیم که همین امر موجب شده است که تاپایان سال 93 تمامی کسر خدمت ها یا بخشی از آنها حذف وسربازی بار دیگر 24 ماهه شود.

دختران هم به سربازی بروند

در حالی که مسئولان از کاهش میزان موالید و احتمال افزایش مدت سربازی به 24 ماه خبر می دهند، رییس موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور در باره هرم سنی و کاهش جمعیت می گوید: مشکل افزایش جمعیت نداریم. همین الان سالی حدود ۹۰۰ هزار نفر به جمعیت ما اضافه می شود. نرخ رشد جمعیت ما هم اکنون ۱.۲۹ درصد است و اصلا مشکلی نیست. مشکل این است که چون نرخ باروری کل به زیر حد جانشینی آمده است و به حدود ۱.۷ فرزند به ازای هر زن رسیده ما در نسل آینده با مشکل عدم تعادل در ساختار سنی مواجه می شویم. در حدود سالهای 1415 و 1420 اتفاقی که برای ما می افتد این است که نرخ رشد جمعیت به علت کاهش باروری که از سالهای قبل شروع شده و در حال حاضر نیز ادامه دارد، صفر می شود. نرخ رشد جمعیت ما از ۱.۲۹ درصد به صفر درصد می رسد و ثابت می ماند و بعد هم چون باروری کل زیر حد جانشینی است، نرخ رشد جمعیت منفی می شود و پس از آن قدر مطلق جمعیت نیز کاهش می یابد.

دکتر محمودی ادامه می دهد: تعداد تولدها در سال حدود یک میلیون و 400 هزار کودک است. اگر با همین روند کاهشی باروری مواجه باشیم تعداد تولد ها در سال 1420 به 770 هزار نفر کاهش خواهد یافت. یک راهکار این است که ارتش باید حرفه ای شود و یا اگر نخواهیم آن را حرفه ای کنیم یک راهکارش این است که خانم ها هم در سال های آینده به سربازی بروند. حرفه ای شدن سربازی چیزی بود که جناب آقای رضایی هم در تبلیغات انتخاباتی اش مطرح کرد. اگر نخواهید بپذیرید که خانم ها هم به سربازی بروند، حرفه ای شدن سربازی ممکن است دیگر یک انتخاب نباشد. تعداد تولد ها کم می شود و این اجازه نمی دهد که مدت زمان سربازی هم کم شود؛ ما کمبود سرباز خواهیم داشت. ساختار جمعیتی ما که تغییر کند به ناچار باید ساختار نظامی ما هم تغییر کند. ارتش حرفه ای و تغییر این ساختار هم هزینه بالایی دارد.

ضرورت اجتماعی برای اعمال معافیتها

در این میان اگرچه روند رو به نزول جمعیت کاهش کاهش تعداد سرباز را در پی دارد و حتی سیاست های تشویقی نیز در این حوزه برای افزایش رغبت جوانان به خدمت وظیفه یا بازگرداندن سربازان فراری و مشمولان غایب به کار گرفته شده است، اما به نظر می رسد هنوز هم هستند جوانانی که فکر می کنند نباید به سربازی بروند و عمر خود را در این راه طی کنند.

در این رابطه سردار حمید صدرالسادات رئیس سازمان وظیفه عمومی با تائید کاهش میزان ذکور در سن سربازی می گوید:میزان موالید در کشور کاهش چشمگیری یافته است.برای اعمال معافیت ها یا باید ضرورت اجتماعی وجود داشته باشد و یا اینکه میزان موالید به نسبت نیاز آنقدر زیاد باشد که امتیازاتی داده شود و عده ای از خدمت **** وظیفه معاف شوند که برای وضع قوانینی جدی شرایط سنجیده می شود. البته با توجه به تشدید برخورد با سربازان غایب و فراری، مشمولان فراری و غایب خود را برای سربازی معرفی می کنند.

upload_2014-5-9_17-20-44.jpeg

نرخ منفی رشد جمعیت

در همبن حال علی اکبر محزون مدیركل دفتر آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال كشور نیز در مورد کاهش جمعیت کشور و اثرات آن به مهر گفت:در سال 62 تا 65 انفجار جمعیتی در كشور رخ داد، اما در سالهای 71 تا 72 بر اساس تنظیم خانواده رشد موالید از 3.2 به 2.3 درصد رسید و این گونه توانستیم جمعیت را كنترل كنیم؛ اما از آن سال به بعد با سقوط آزاد جمعیت كشور روبرو شدیم، به طوریكه سرعت كاهش رشد جمعیت در ایران از سرعت كاهش رشد جمعیت متوسط جهانی قاره آسیا و همچنین 26 كشور منطقه مدیترانه شرقی بیشتر بوده است. این آمارها نشان می‌دهد نرخ رشد جمعیت کشورمان به شدت به سمت منفی شدن در حرکت است.در کشور ما خوشبختانه وضعیت جمعیتی نامناسب نیست و اکنون رشد جمعیت 1.3 است و رشد با فرزندآوری 1.79 است در حالیکه باید 2.3 باشد و اگر به فکر اصلاح سیاست‌های جمعیتی نباشیم قطعاً طی 20 تا 30 سال آینده با مشکلاتی که کشورهای دیگر رو به رو شده‌اند ما هم مواجه می شویم.

سربازی به عنوان شغل محسوب شود

دکتر محمود روح افزا جامعه شناس نیز در این باره می گوید: بحران جمعیت امروز یکی از مهمترین دغدغه هاو تهدیدهایی است که کشور با آن روبرو شده است. اگر نتوانیم این معضل را به خوبی مدیریت کنیم با مشکلات عدیده ای در آینده روبرو می شویم که یکی از آنها مقوله نیروی نظامی است. با توجه به کاهش موالید در سالهای 72 به بعد، زمینه های منفی این موضوع اکنون با کاهش پسران در سن سربازی خود را نشان می دهد. این در حالی است که در 5 سال آینده نیز با مشکل ازدواج این جوانان روبرو می شویم. جمعیت ایران رو به کهنسالی می رود و به نظر می رسد نمی توان با سیاستهای تشویقی کنونی و با توجه به معیشت و تورم انتظار داشت در کوتاه مدت این معضل 20 ساله رفع شود. مطمئنا تا 20 سال آینده با روند کاهشی وجود پسران و کمبود سرباز روبرو می شویم.

به گفته این جامعه شناس بهتر است از سربازان به صورت حرفه ای استفاده کنیم که این امر مستلزم نگاه حرفه ای به این دوران است. اگر مسئولان بتوانند اقداماتی را در دستور کار قرار دهند که طی دو سال سربازی، جوان حرفه و شغلی را فرا بگیرد می توان با این مشوق جوانان زیادی را به سمت انجام خدمت وظیفه عمومی سوق داد. در غیر این صورت جوان سرخورده شده و فکر می کند دو سال از عمرش را بیهوده تلف کرده است.

gilabad

Registered User
لایک‌ها
68
والا یکی پیدا کردم تو **** وظیفه است انگاری . با قیمت بسیار پائین پایان خدمت معتبر میده که دوستم گرفته ولی چون اون دو ماه آموزشی رو نرفته بهش کارتشو نمیدن ! استعلام گرفتن درست بود . منم میخرم اگر اوکی بود و مشکلی نداشت میام به همتون میگم برید بخرید راحت بشین . رقمی که گفتن 2.5 میلیونه .
سلام داداش من 11 ماه خدمت کردم و بعدش ارشد قبول شدم رفتم دانشگاه اگه این که میگی بشه واسه من یه کاری بکنی برات جبران میکنم
خیلی گیرم داداش به من پخ بده

dawodr

Registered User
لایک‌ها
289
والا یکی پیدا کردم تو **** وظیفه است انگاری . با قیمت بسیار پائین پایان خدمت معتبر میده که دوستم گرفته ولی چون اون دو ماه آموزشی رو نرفته بهش کارتشو نمیدن ! استعلام گرفتن درست بود . منم میخرم اگر اوکی بود و مشکلی نداشت میام به همتون میگم برید بخرید راحت بشین . رقمی که گفتن 2.5 میلیونه .

تا 3 تمن هم حاضریم بدیم

ArashMiniStar

Registered User
لایک‌ها
8,092

تا 3 تمن هم حاضریم بدیم
اقا جدا طرف میتونه؟ اوکی بود برام پ.خ کن حتما دمت گرم

Sent from my XPERIA Z1 - THE BEST OF SONY

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا