• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چرا یوز yooz.ir رو باید جدی بگیریم ؟

javadth

کاربر فعال پرشین تولز، همکار بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
28 جولای 2012
نوشته‌ها
13,902
لایک‌ها
15,990
محل سکونت
@takhfif_100
استارت طراحی یوز در اواخر سال ۱۳۸۸ زده شد اما اینکه چرا افتتاح آن تا اواخر سال ۱۳۹۳ به تاخیر افتاده برای ما هم مبهم است زیرا پروژه هایی همانند گرگر یا پارسی جو بسیار زودتر از زمان مورد نیاز برای تولید یوز طراحی شده اند.

بر اساس ادعایی که شرکت خصوصی تولید کننده یوز "داده پردازان شید اندیش” داشته است این موتور جست و جو ملی میتواند میان ۱ میلیارد صفحه وب عبارت کلیدی مورد نظر کاربر را جست و جو کند که نسبت به نوپا و نوزاد بودن اش توانایی خارق العاده ای در جست و جو صفحات وب بشمار میرود!

61966_238.png

ويژگي‌های موتور جستجوی یوز
  • تمركز بر زبان فارسي
  • سرعت بسیار بالا با هدف گذاری پاسخ‌دهی سریع به کاربران با میانگین تأخیر کمتر از ۱ ثانیه
  • تحلیل نیازهای متداول کاربران و پاسخ‌دهی مستقیم به چندین نوع از جستجوهای کاربران
  • معماری بي‌درنگ به نحوي كه صفحات جدید، تا چند دقیقه پس از خزش، قابل جستجو می‌باشند
  • معماری مقیاس‌پذیر به نحوی که براي افزايش پوشش صفحات وب، فقط كافيست ماشین‌های جدید به خوشه‌ها اضافه شود

پاسخ به بخشی از سوالات کاربران در مورد موتور جستجوگر یوز

در این بخش به برخی سوالات کاربران پاسخ داده شده است .

آیا یوز یک فرا موتور جستجو (meta search engine) است؟‌

خیر. یوز برای پاسخ‌ دهی به کاربران از هیچ موتور جستجوی دیگری استفاده نمی‌ کند.

تعداد صفحات قابل جستجو در یوز چقدر است؟‌

تاکنون چندين میلیارد صفحه خزش شده و از میان آنها يك ميليارد صفحه منحصر بفرد نمایه‌ گذاری شده است. البته به سبب محتواي تقريبا تكراري و نامناسب بودن برخي از آن‌ها، تعدادي از این صفحات از پايگاه نمايه‌ها حذف شده‌اند. تعداد صفحات نمايه‌گذاري شده به صورت مداوم در حال افزایش است .

آیا این موتور با كمك از متخصصان خارجی طراحی شده است ؟‌

خیر. این موتور با تلاش نیروی‌هاي متخصص داخلی و فارغ التحصیلان نخبه دانشگاه‌ های کشور طراحی شده است. در حال حاضر محققانی از دانشگاه‌ های شریف، تهران، امیرکبیر، شهید بهشتی، علم و صنعت، و تربیت مدرس در پروژه‌ ی یوز فعالیت دارند.

آیا سرور های این موتور خارج از کشور نگهداری می‌ شوند؟

خیر. یکی از مهمترین مزیت‌ های موتور جستجوی یوز نسبت به موتورهاي خارجي، استقرار سرورهای آن در داخل کشور می‌ باشد که از بروز هرگونه اختلال به دلیل مشکلات و فشارهای سیاسی جلوگیری می‌ کند.

آیا این یک نمونه آزمایشی است؟

خیر. یوز یک نمونه عملیاتی است و در حال فعالیت و ارتقا می‌ باشد.

آیا این موتور جستجو در راستای فیلترینگ کشور عمل می‌ کند؟‌

موتور جویشگر یوز با هدف تحلیل و دسته بندی محتوای فارسی متناسب با نیاز کاربر ایرانی طراحی گردیده و هدف اصلی آن ارتقا کیفی و کمی وب فارسی بوده و فيلترينگ جزء اهداف آن نمي‌باشد. ولي از آنجايي كه فيلترينگ كشور بر واكشي صفحات يوز نيز اعمال مي‌شود، اين مزيت را داراست كه نتايج يافته شده براي كاربران قابل دسترس مي‌باشد.

یوز از چه تعداد سرور برای فعالیت های خود استفاده می‌ کند ؟‌

تعداد سرورهای یک موتور جستجو، موضوعی فنی و محرمانه می‌ باشد. اما در گستردگی پوشش صفحات، یوز تنها موتور جستجوی داخلی با بالای یک میلیارد صفحه در وب فارسی است.

با وجود موتورهاي جستجوي قدرتمندي مانند گوگل چه نيازي به موتورهاي جستجوي ايراني داريم؟

از مهم‌ترين اهداف توليد موتور جستجوي ايراني، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

تمركز بر نيازمندي‌ها مبتني بر زبان فارسي
تمركز بر سرويس‌هاي محلي
جلوگيري از هدر رفت سرمايه ملي نظير هزينه‌هاي پهناي باند اينترنت كه از ايران خارج مي‌شود
خودكفايي در موتور جستجو
فراهم كردن بستر شناخت وب فارسي و توسعه عملي دانش‌هاي راهبردی در دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي کشور
توانمند سازی نیروهای متخصص داخلی در بومی سازی علوم و فناوری‌های نوین.

آیا موتور یوز می‌ خواهد جای گوگل را در ایران بگیرد؟‌

ما نمي‌گوييم كاربران ايراني در حال حاضر يوز را جايگزين گوگل كنند. بلکه مي‌گوييم يوز را هم براي پاسخ‌دهي به نيازهايشان امتحان كنند. مطمئنيم كه رضايت كاربران را جلب خواهيم كرد. ما امیدواریم تا روزی پرمخاطب‌ ترین موتور جستجو برای صفحات فارسی باشیم.
یوز برنامه‌ای برای توسعه فعالیت‌های‌ خود دارد ؟‌

یوز به لحاظ نر‌م‌افزاری توان ارایه سرویس جستجو به زبان‌های انگلیسی و عربی را نیز دارد، ولی به دلیل کمبود منابع سخت‌افزاری، فعلا تمرکز آن بر فضای وب فارسی است. موتور یوز در حال توسعه در زمینه جستجو در صفحاتی با زبان‌های دیگر نیز می‌ باشد. کاهش زمان پاسخ دهی و افزایش میزان پذیرش درخواست‌ های همزمان، توسعه سرویس عکس، توسعه سرویس‌ پاسخ‌ مستقیم به کاربران، سرویس ایمیل و... از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای یوز می‌ باشند که به تناوب ارایه خواهند شد.

آیا در یوز برای رسیدن سریع‌تر به جواب مد نظر، ترفندهای خاصی وجود دارد؟

بله. در موتور جستجوی یوز علاوه بر پوشش عملگرهای جستجو، یکی از اولویت‌های اصلی، پاسخ مستقیم به جستجوهای کاربر در نیازهای روزانه در زمينه‌هاي آب و هوا، اذان، دانلود، رويدادهاي ورزشي، سينما، دانستني‌ها، مشاهير، آشپزي، حديث، آوا، قرآن، شعر و ويدئو میباشد. کمیت و کیفیت این گروه از پاسخ‌ها در حال توسعه و تکمیل می‌باشد. دقت کنید یک جستجوی خاص، می‌تواند تعدادی از پاسخ‌های مستقیم را برای شما به همراه داشته باشد. به عنوان مثال جستجوی کلمه "موسی" در بخش وب، دارای پاسخ مستقیم در سه بخش "دانستنی‌ها، ویدئو و دیکشنری" می‌باشد. همچنین شما می‌توانید با کلیک بر روی "اخبار" یا "وبلاگ " یا "عکس"، کلمه موسی را در هر کدام از این بخش‌ها به طور دقیق‌تر جستجو کنید.
 

javadth

کاربر فعال پرشین تولز، همکار بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
28 جولای 2012
نوشته‌ها
13,902
لایک‌ها
15,990
محل سکونت
@takhfif_100
بیش از 4 سال است که ایده موتور جست‌و‌جوی بومی مطرح شده و حدود 80 نفر از متخصصان نرم افزار روی آن کار کرده‌اند. این 80 نفر شامل فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تهران، شریف، امیر کبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و تربیت مدرس است.

در حال حاضر مرحله نخست پروژه «یوز» به پایان رسیده است. در این مرحله کل صفحات فارسی در موتور جست‌و‌جو وجود دارد. با کمک دولت و وزارت ICT، مراحل دوم و سوم هم راه‌اندازی خواهد شد که در مرحله دوم صفحات انگلیسی مورد نیاز کشور در موتور جست‌و‌جوی «یوز» گردآوری و ایندکس می‌شود و در آینده صفحات عربی هم در آن گنجانده خواهد شد تا بتوانیم کشورهای منطقه را پوشش بدهیم.

در آینده نزدیک و در مرحله دوم، قصد داریم سرویس‌های مختلفی مانند ترجمه نقشه، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه را در کنار «یوز» ارائه کنیم و تعداد صفحه‌های قابل جست‌و‌جوی فارسی را به 6 میلیارد برسانیم.

هفته گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و شماری از مدیران و فعالان عرصه فناوری در مجلس گرد آمدند تا اولین گام در راستای بومی‌سازی موتورهای جست‌و‌جوی اینترنتی را گرامی بدارند. در این مجلس موتور جست‌و‌جوی بومی به‌نام «یوز» راه‌اندازی شد. محمد نقوی، مدیر موتور جست‌و‌جوی بومی «یوز» در گفت‌وگو با ایران، ضمن تشریح سیر طراحی این موتور جست‌و‌جو تأکید کرد که «یوز» در مدت زمان کوتاه فعالیت خود توانسته است جایگاهش را در جست‌و‌جوی فارسی میان موتورهای جست‌و‌جوی بین‌المللی مانند گوگل و یاهو باز کند. متن کامل این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

ایده طراحی و اجرای موتور جست‌و‌جوی «یوز» از چه سالی مطرح شد؟

بیش از 4 سال است که ایده موتور جست‌و‌جوی بومی ایران مطرح شده و حدود 80 نفر از متخصصان نرم افزار روی آن کار کرده‌اند. این 80 نفر شامل فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تهران، شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و تربیت مدرس است که بسیاری از آنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.

آیا در طراحی «یوز» از حمایت بخش دولتی هم بهره‌مند شدید؟

در ابتدا حمایت‌هایی از سوی دولت و سازمان فناوری اطلاعات صورت گرفت. طرح‌هایی از این دست در اوایل سودآور نیستند و حتی شرکت گوگل هم که موتور جست‌و‌جوی خود را راه‌اندازی کرد در ابتدا مورد حمایت شرکت «سان» قرار گرفت، بعد از آنکه به مرحله توانمندی رسیدند، با راه‌اندازی طرح‌های سودآور، توانستند موتور جست‌و‌جو را سرپا نگهدارند. در حال حاضر مرحله نخست «یوز» به پایان رسیده است و در این مرحله کل صفحات فارسی در موتور جست‌و‌جو وجود دارد. با کمک دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مراحل دوم و سوم را هم راه‌اندازی خواهیم کرد که در مرحله دوم صفحات انگلیسی مورد نیاز کشور را در موتور جست‌و‌جوی «یوز» گردآوری و ایندکس خواهیم کرد و در آینده صفحات عربی هم در آن گنجانده خواهد شد تا بتوانیم کشورهای منطقه را پوشش بدهیم.

علت انتخاب نام «یوز» برای این موتور جست‌و‌جو چیست؟

نام «یوز» را به این جهت برای طرح موتور جست‌و‌جوی بومی انتخاب کردیم که بدین وسیله حامی محیط زیست باشیم.

با توجه به تجربه ناموفق برخی از موتورهای جست‌و‌جوی بومی که در سالیان اخیر راه‌اندازی شدند، آیا «یوز» می‌تواند در رقابت با نمونه‌های خارجی، درصد بالایی از بازار داخلی را در دست بگیرد؟

در حال حاضر بر اساس آمارهای کسب شده در زمینه جست‌و‌جوی کاربران به زبان فارسی، موتور جست‌و‌جوی «یوز» بالاتر از گوگل و یاهو و غیره قرار دارد و سعی می‌کنیم که در آینده نزدیک به امکانات موجود در موتور جست‌و‌جوی گوگل برسیم. گوگل بیش از 15 سال سابقه فعالیت دارد و تمامی سابقه کاربرها و علاقه‌مندی آنها را می‌شناسد، ما به دلیل اینکه تازه شروع به کار کرده‌ایم، آرام آرام که به جلو می‌رویم با دانستن سابقه و علاقه‌مندی کاربران می‌توانیم فعالیت‌های «یوز» را بهبود ببخشیم. ما در سیستم ارزیابی، به صورت دوره‌ای «یوز» را با موتورهای جست‌و‌جوی قدرتمند دنیا مقایسه می‌کنیم و نتیجه به دست آمده حاکی از آن است که در جست‌و‌جوی عبارت‌های فارسی از بینگ و یاهو بالاتر و بهتر هستیم.

دوم اینکه یک سری سرویس‌های محلی و مبتنی بر مکان وجود دارد که با توجه به دسترسی‌های خودمان در کشور، این سرویس‌ها را بهتر می‌توانیم ارائه کنیم. سوم اینکه بیش از 83درصد از علاقه‌مندان به خریدهای اینترنتی از موتورهای جست‌و‌جو برای خریدهایشان استفاده می‌کنند و 85 درصد ترافیک هدفمند اینترنت از طریق موتورهای جست‌و‌جو ایجاد می‌شود. در بسیاری از موارد کاربر برای مراجعه به سایت‌های مختلف بدون استفاده از آدرس، از موتور جست‌و‌جو استفاده می‌کند به همین دلیل، حجم عظیمی از ترافیک توسط موتورهای جست‌و‌جو ایجاد می‌شود. یکی از دلایل پیشرفت گوگل همین مورد است و با ترافیکی که ایجاد می‌کند باعث می‌شود حجم خریدهای اینترنتی افزایش پیدا کند.

در حال حاضر این ترافیک برای ما در خارج ایجاد می‌شود و اکثریت خدمات کشور، با استفاده از گوگل، ترافیک را به سمت خارج هدایت کرده و بعد به داخل باز می‌گردانند اما وقتی که موتور جست‌و‌جو در داخل کشور باشد از مصرف و هدررفت پهنای باند جلوگیری می‌شود. نکته بعدی اینکه تکنولوژی موتور جست‌و‌جو، یک تکنولوژی «های تک» و سطح بالاست و مانند همه تکنولوژی‌های راهبردی نظیر نانو تکنولوژی، هسته‌ای و غیره توانسته‌ایم به آن دست پیدا کنیم. دسترسی به آن ما را خودکفا می‌کند و برای ما مهم است که در کشور، این تکنولوژی وجود دارد و با داشتن آن، بستر شناخت وب فارسی برای دانش‌آموزان، استادان و دانشجویان فراهم می‌شود.

در حال حاضر «یوز» نسبت به سایر موتورهای جست‌و‌جوی بومی در چه جایگاهی قرار دارد؟

بسیاری از موتور جست‌و‌جوهای داخلی، موتور جست‌و‌جو نیستند چرا که موتور جست‌و‌جو قواعد و واژه‌های مربوط به خودش را دارد و خیلی هم پیچیده هستند. این موتورهای جست‌و‌جو اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند و شرایط موتور جست‌و‌جو را داشته باشند می‌توانیم به آنها عنوان موتور جست‌و‌جو اطلاق کنیم در غیر این صورت عنوان آنها جست‌و‌جوگر معمولی است. اما راجع به شکست برخی از طرح‌های موتور جست‌و‌جوی بومی باید گفت که این یک واقعیت و نکته اساسی است و ما برای اینکه در آینده موفق باشیم، برنامه‌های مختلفی داریم از جمله اینکه سرویس‌هایی ارائه کنیم که نسبت به موتورهای جست‌و‌جوی قدرتمند خارجی بتوانند ارزش افزوده ایجاد کنند تا مردم به سمت آنها بیایند. به طور مثال ما با شناخت نیازمندی‌های مردم می‌توانیم چیزهایی را که مردم به آنها نیاز دارند راحت در اختیار آنها قرار بدهیم. در حال حاضر حدود 24 سرویس مختلف در «یوز» ارائه می‌شود که نمونه خارجی ندارد.

آیا «یوز» توانسته است در مرحله اول به اهداف خود دست پیدا کند؟
با توجه به اینکه موتور جست‌و‌جوی «یوز» به تازگی راه‌اندازی شده است و براحتی هم نمی‌شود عادت مردم را تغییر داد، ما از نتایج به دست آمده راضی هستیم و آمار بازدیدها بسیار خوب است و ما به اهدافی که در مرحله اول داشتیم دست پیدا کردیم.

برای راه‌اندازی «یوز» چقدر هزینه شده است؟

کل هزینه این موتور جست‌و‌جو با حمایت‌ها و درآمدهای آن 7 میلیارد تومان بوده است.

سخن آخر...

همواره گفته می‌شد که شما نمی‌توانید در کشور موتور جست‌و‌جو راه بیندازید یا آنکه این تردید وجود داشت که اگر راه بیندازیم آیا می‌توانیم رشد کنیم؟ نکته اول اینکه ما نمی‌خواهیم کل بازار داخلی گوگل را در اختیار بگیریم حتی اگر بخشی از این بازار را در اختیار داشته باشیم، خوب است، به دلیل اینکه در این بازار درخواست‌های زیادی وجود دارد، در حال حاضر موفق هستیم منتها هدف ما این است که در آینده با رشد و اقبال مردمی از گوگل پیشی بگیریم. در حال حاضر چند کشور مانند چین، روسیه، کره جنوبی و غیره موتورهای جست‌و‌جوی بومی راه‌اندازی کرده‌اند و ممکن است که در جایگاه نخست قرار نداشته باشند اما بخش بزرگی از بازار داخلی خود را در اختیار دارند.

در تلاش هستیم در آینده نزدیک و در مرحله دوم، سرویس‌های مختلفی مانند ترجمه نقشه، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه را در کنار «یوز» ارائه کنیم و تعداد صفحه‌های قابل جست‌و‌جوی فارسی را به 6 میلیارد برسانیم.بیش از 4 سال است که ایده موتور جست‌و‌جوی بومی مطرح شده و حدود 80 نفر از متخصصان نرم افزار روی آن کار کرده‌اند. این 80 نفر شامل فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تهران، شریف، امیر کبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و تربیت مدرس است.

در حال حاضر مرحله نخست پروژه «یوز» به پایان رسیده است. در این مرحله کل صفحات فارسی در موتور جست‌و‌جو وجود دارد. با کمک دولت و وزارت ICT، مراحل دوم و سوم هم راه‌اندازی خواهد شد که در مرحله دوم صفحات انگلیسی مورد نیاز کشور در موتور جست‌و‌جوی «یوز» گردآوری و ایندکس می‌شود و در آینده صفحات عربی هم در آن گنجانده خواهد شد تا بتوانیم کشورهای منطقه را پوشش بدهیم.

در آینده نزدیک و در مرحله دوم، قصد داریم سرویس‌های مختلفی مانند ترجمه نقشه، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه را در کنار «یوز» ارائه کنیم و تعداد صفحه‌های قابل جست‌و‌جوی فارسی را به 6 میلیارد برسانیم.

هفته گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و شماری از مدیران و فعالان عرصه فناوری در مجلس گرد آمدند تا اولین گام در راستای بومی‌سازی موتورهای جست‌و‌جوی اینترنتی را گرامی بدارند. در این مجلس موتور جست‌و‌جوی بومی به‌نام «یوز» راه‌اندازی شد. محمد نقوی، مدیر موتور جست‌و‌جوی بومی «یوز» در گفت‌وگو با ایران، ضمن تشریح سیر طراحی این موتور جست‌و‌جو تأکید کرد که «یوز» در مدت زمان کوتاه فعالیت خود توانسته است جایگاهش را در جست‌و‌جوی فارسی میان موتورهای جست‌و‌جوی بین‌المللی مانند گوگل و یاهو باز کند. متن کامل این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

ایده طراحی و اجرای موتور جست‌و‌جوی «یوز» از چه سالی مطرح شد؟

بیش از 4 سال است که ایده موتور جست‌و‌جوی بومی ایران مطرح شده و حدود 80 نفر از متخصصان نرم افزار روی آن کار کرده‌اند. این 80 نفر شامل فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تهران، شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی و تربیت مدرس است که بسیاری از آنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.

آیا در طراحی «یوز» از حمایت بخش دولتی هم بهره‌مند شدید؟

در ابتدا حمایت‌هایی از سوی دولت و سازمان فناوری اطلاعات صورت گرفت. طرح‌هایی از این دست در اوایل سودآور نیستند و حتی شرکت گوگل هم که موتور جست‌و‌جوی خود را راه‌اندازی کرد در ابتدا مورد حمایت شرکت «سان» قرار گرفت، بعد از آنکه به مرحله توانمندی رسیدند، با راه‌اندازی طرح‌های سودآور، توانستند موتور جست‌و‌جو را سرپا نگهدارند. در حال حاضر مرحله نخست «یوز» به پایان رسیده است و در این مرحله کل صفحات فارسی در موتور جست‌و‌جو وجود دارد. با کمک دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مراحل دوم و سوم را هم راه‌اندازی خواهیم کرد که در مرحله دوم صفحات انگلیسی مورد نیاز کشور را در موتور جست‌و‌جوی «یوز» گردآوری و ایندکس خواهیم کرد و در آینده صفحات عربی هم در آن گنجانده خواهد شد تا بتوانیم کشورهای منطقه را پوشش بدهیم.

علت انتخاب نام «یوز» برای این موتور جست‌و‌جو چیست؟

نام «یوز» را به این جهت برای طرح موتور جست‌و‌جوی بومی انتخاب کردیم که بدین وسیله حامی محیط زیست باشیم.

با توجه به تجربه ناموفق برخی از موتورهای جست‌و‌جوی بومی که در سالیان اخیر راه‌اندازی شدند، آیا «یوز» می‌تواند در رقابت با نمونه‌های خارجی، درصد بالایی از بازار داخلی را در دست بگیرد؟

در حال حاضر بر اساس آمارهای کسب شده در زمینه جست‌و‌جوی کاربران به زبان فارسی، موتور جست‌و‌جوی «یوز» بالاتر از گوگل و یاهو و غیره قرار دارد و سعی می‌کنیم که در آینده نزدیک به امکانات موجود در موتور جست‌و‌جوی گوگل برسیم. گوگل بیش از 15 سال سابقه فعالیت دارد و تمامی سابقه کاربرها و علاقه‌مندی آنها را می‌شناسد، ما به دلیل اینکه تازه شروع به کار کرده‌ایم، آرام آرام که به جلو می‌رویم با دانستن سابقه و علاقه‌مندی کاربران می‌توانیم فعالیت‌های «یوز» را بهبود ببخشیم. ما در سیستم ارزیابی، به صورت دوره‌ای «یوز» را با موتورهای جست‌و‌جوی قدرتمند دنیا مقایسه می‌کنیم و نتیجه به دست آمده حاکی از آن است که در جست‌و‌جوی عبارت‌های فارسی از بینگ و یاهو بالاتر و بهتر هستیم.

دوم اینکه یک سری سرویس‌های محلی و مبتنی بر مکان وجود دارد که با توجه به دسترسی‌های خودمان در کشور، این سرویس‌ها را بهتر می‌توانیم ارائه کنیم. سوم اینکه بیش از 83درصد از علاقه‌مندان به خریدهای اینترنتی از موتورهای جست‌و‌جو برای خریدهایشان استفاده می‌کنند و 85 درصد ترافیک هدفمند اینترنت از طریق موتورهای جست‌و‌جو ایجاد می‌شود. در بسیاری از موارد کاربر برای مراجعه به سایت‌های مختلف بدون استفاده از آدرس، از موتور جست‌و‌جو استفاده می‌کند به همین دلیل، حجم عظیمی از ترافیک توسط موتورهای جست‌و‌جو ایجاد می‌شود. یکی از دلایل پیشرفت گوگل همین مورد است و با ترافیکی که ایجاد می‌کند باعث می‌شود حجم خریدهای اینترنتی افزایش پیدا کند.

در حال حاضر این ترافیک برای ما در خارج ایجاد می‌شود و اکثریت خدمات کشور، با استفاده از گوگل، ترافیک را به سمت خارج هدایت کرده و بعد به داخل باز می‌گردانند اما وقتی که موتور جست‌و‌جو در داخل کشور باشد از مصرف و هدررفت پهنای باند جلوگیری می‌شود. نکته بعدی اینکه تکنولوژی موتور جست‌و‌جو، یک تکنولوژی «های تک» و سطح بالاست و مانند همه تکنولوژی‌های راهبردی نظیر نانو تکنولوژی، هسته‌ای و غیره توانسته‌ایم به آن دست پیدا کنیم. دسترسی به آن ما را خودکفا می‌کند و برای ما مهم است که در کشور، این تکنولوژی وجود دارد و با داشتن آن، بستر شناخت وب فارسی برای دانش‌آموزان، استادان و دانشجویان فراهم می‌شود.

در حال حاضر «یوز» نسبت به سایر موتورهای جست‌و‌جوی بومی در چه جایگاهی قرار دارد؟

بسیاری از موتور جست‌و‌جوهای داخلی، موتور جست‌و‌جو نیستند چرا که موتور جست‌و‌جو قواعد و واژه‌های مربوط به خودش را دارد و خیلی هم پیچیده هستند. این موتورهای جست‌و‌جو اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند و شرایط موتور جست‌و‌جو را داشته باشند می‌توانیم به آنها عنوان موتور جست‌و‌جو اطلاق کنیم در غیر این صورت عنوان آنها جست‌و‌جوگر معمولی است. اما راجع به شکست برخی از طرح‌های موتور جست‌و‌جوی بومی باید گفت که این یک واقعیت و نکته اساسی است و ما برای اینکه در آینده موفق باشیم، برنامه‌های مختلفی داریم از جمله اینکه سرویس‌هایی ارائه کنیم که نسبت به موتورهای جست‌و‌جوی قدرتمند خارجی بتوانند ارزش افزوده ایجاد کنند تا مردم به سمت آنها بیایند. به طور مثال ما با شناخت نیازمندی‌های مردم می‌توانیم چیزهایی را که مردم به آنها نیاز دارند راحت در اختیار آنها قرار بدهیم. در حال حاضر حدود 24 سرویس مختلف در «یوز» ارائه می‌شود که نمونه خارجی ندارد.

آیا «یوز» توانسته است در مرحله اول به اهداف خود دست پیدا کند؟
با توجه به اینکه موتور جست‌و‌جوی «یوز» به تازگی راه‌اندازی شده است و براحتی هم نمی‌شود عادت مردم را تغییر داد، ما از نتایج به دست آمده راضی هستیم و آمار بازدیدها بسیار خوب است و ما به اهدافی که در مرحله اول داشتیم دست پیدا کردیم.

برای راه‌اندازی «یوز» چقدر هزینه شده است؟

کل هزینه این موتور جست‌و‌جو با حمایت‌ها و درآمدهای آن 7 میلیارد تومان بوده است.

سخن آخر...

همواره گفته می‌شد که شما نمی‌توانید در کشور موتور جست‌و‌جو راه بیندازید یا آنکه این تردید وجود داشت که اگر راه بیندازیم آیا می‌توانیم رشد کنیم؟ نکته اول اینکه ما نمی‌خواهیم کل بازار داخلی گوگل را در اختیار بگیریم حتی اگر بخشی از این بازار را در اختیار داشته باشیم، خوب است، به دلیل اینکه در این بازار درخواست‌های زیادی وجود دارد، در حال حاضر موفق هستیم منتها هدف ما این است که در آینده با رشد و اقبال مردمی از گوگل پیشی بگیریم. در حال حاضر چند کشور مانند چین، روسیه، کره جنوبی و غیره موتورهای جست‌و‌جوی بومی راه‌اندازی کرده‌اند و ممکن است که در جایگاه نخست قرار نداشته باشند اما بخش بزرگی از بازار داخلی خود را در اختیار دارند.

در تلاش هستیم در آینده نزدیک و در مرحله دوم، سرویس‌های مختلفی مانند ترجمه نقشه، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه را در کنار «یوز» ارائه کنیم و تعداد صفحه‌های قابل جست‌و‌جوی فارسی را به 6 میلیارد برسانیم.
 

newads

Registered User
تاریخ عضویت
2 دسامبر 2013
نوشته‌ها
320
لایک‌ها
109
تموم شد اقا
روزای اول برای من تا 200 ایپی هم میفرستاد الان شده روزی 10 -20 تا قول میدم بزودی همونم تموم میشه میره
اینم یه اتفاق زودگذر بود مثل هزاران پروژه بی فرجامشون
 

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2003
نوشته‌ها
2,896
لایک‌ها
2,153
معاون وزیر ارتباطات تصریح می‌کند، اشکالی ندارد که یک شرکت روی دو موتور جست‌و‌جوگر سرمایه‌گذاری و کار کند، چرا که آنچه برای وزارتخانه مهم است ارائه سرویس خوب و کاربردی به کاربران است. قنبری با اشاره به سرمایه‌گذاری دولت در این زمینه می‌افزاید: «تاکنون وزارتخانه 6 میلیارد تومان در این طرح در راستای تهیه سخت‌افزار، تهیه سرور و پهنای باند سرمایه‌گذاری کرده است. کما‌ اینکه تاکنون وزارت ارتباطات برای حمایت از تولید محتوا، طرح‌های نرم‌افزاری و... ، 90 میلیاردتومان سرمایه‌گذاری کرده که این میزان در سال آینده به 120 میلیارد تومان می‌رسد.»

WTF
 

amir.tabatabai

Registered User
تاریخ عضویت
18 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2,945
لایک‌ها
1,251
دوستان توجه داشته باشن پروژه ملی موتور جستوجوگر ایرانی هست و از حمایت دولتی برخورداره بنظرم در آینده بیشتر ازش شنیده میشه
اسمش چیه.مثلا گوگل اسلامی
 

mohsenshahbazi

همکار بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
4,025
لایک‌ها
3,825
محل سکونت
اصفهان
یک موتور جستجو که از الگوریتم های پیشرفته مطلع هست آیا بعد از یک ماه غیر از تبلیغات تلویزیونی و ایجاد موج رسانه ای نباید بتونه در موتورهای جستجوگر دیگه تاثیر گذار باشه ؟
مثلا majestic رو بررسی کنین ( گرچه عجیبه که آمار میده ) ولی در یک سال گذشته جمعا فقط 2 یوزر اولش که نتایج رو براش جمع میکنن , حدود 800 میلیارد آدرس رو مرور کردن .
http://www.majestic12.co.uk
خب این یکی از ساده ترین موتورهای جستجو ولی با روش توزیع شده است . مطمئنا اگر تیم قوی تشکیل بشه و مشابه majestic رو راه اندازی کنه سر 1 ماه تاثیر گذاریش از یوز و گرگر و این اسامی عجیب غریب بیشتر هست .
مساله اینه که بعد از این همه سال هنوز از استراتژی های جستجوی 10 سال قبل استفاده میکنن . آینده جستجو از آن موتور هایی مثل Majestic هست . چون اطلاعاتش براساس مرور کاربرانش جمع آوری میشه .
 

wolfmoon

Registered User
تاریخ عضویت
4 فوریه 2008
نوشته‌ها
484
لایک‌ها
197
محل سکونت
Teh
گوگل اول و آخر چیزی به نام موتور جستجوست. هر جای دنیا هم کسی حرفی برای زدن در این زمینه داشته باشه توسط گوگل استخدام و سرویسش هم توسط گوگل خریداری میشه. یوز ؟ :general304:
 

webs

Registered User
تاریخ عضویت
14 آپریل 2010
نوشته‌ها
2,019
لایک‌ها
1,475
محل سکونت
php.ini
جستجوی غیرفارسیش خیلی ضعیفه. ولی جستجوی فارسیش بدک نیست. چند مورد تست کردم نتایج فارسیش در حد یاهو و بینگ بود! معنی جمله رو هم درک نمی کنه.
 

funrooz

Registered User
تاریخ عضویت
9 مارس 2012
نوشته‌ها
355
لایک‌ها
122
جالبه کلمات فیلتری که سرچ میکتی مطالب شرعیش رو میاره!
با این مطالبی که میاره فک نکنم یکی دوماهی دوام بیاره یعنی کاربر فقط یه بار ازش سرچ میکنه
چون مطالب مزخرفی میاره
 

moalax

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 جولای 2014
نوشته‌ها
62
لایک‌ها
7
شباهت زیادی بین گرگر و یوز هست .

بزرگانی مثل روح الله رحمانی کم نداریم اما جای سوال است چرا این مقدار پول برای این پروژه های صرف می شود ؟

خوش بینانه هم اگر بتوان گفت این ها همه ایرانی هست اما چه موتور جست و جویی ؟

بحث موتور جست و جو خیلی گسترده هست ، گوگل هم هنوز نقص هایی داره اما روز به روز داره کامل میشه ، ایراد کار این جاست که ما قصد داریم یک روزه با این مبلغ رقیبی برای گوگل بسازیم .

خب این از ریشه غلط است . البته من افتخار می کنم به تک تک جوانان ایرانی خدا رو شکر این همه نابغه چرا باید اینطور باشه ؟ شده حکایت پارسیک که جایزه ی ذره بین طلایی رو میگره و به عنوان یه موتور جست و جو شناخته میشه ولی میشه به این گفت موتور جست و جو ؟ موتور جست و جو کجا و استفاده از API ام اس ان کجا !؟

فردا میاییم میبینیم اساتید میرن دنبال اسکریپت های موجود و به اصطلاح موتور جست و جو . حرف از شباهت یوز و داک داک گو نیست .

شمایی که داری وضعیت مردم و میبینی و به عنوان یک وزیر خوانده میشی ، یه مسولیت بزرگ برگردن داری 170 میلیارد تو این شرایط رو بهتر از هر کس دیگه ای می فهمی .

جنابی که مسول شدی و نخبگان کشوری رو در چنین پروژه هایی سهیم می کنی به عنوان یکی از جوانان ایران قصد نداریم بگیم چرخ رو دوباره اختراع کنند اما وقتی اسم موتور جست و جوی ملی کنار این کار میاد سعی کنید ارزش کلمه ی ملی حفظ بشه .

حالا فردا روزی مجددا دنبال هزینه کردن 3 میلیون برای خرید یک اسپایدر و خزنده بیافتید و میلیاردها خرج کنید که اینو براتون فارسی کنند و بومی بهش بگید .

داستان تاسیس گوگل رو بخوانید : ( فارسی ، تاریخچه)

یک مورد واقعا جالب که توی سایت های فارسی کم تر به اون اشاره شده : (( منبع ، منبع 2 ))
یک :
"We had to buy a terabyte [which cost about $15,000]... and put it on credit cards."
دو :
Google is indexing pages quickly, and Larry and Sergey need much more capacity on their hard drives. They have to buy a terabyte, and finally get discount buy several hard drives, all for $ 15,000.

و سخت افزار های گوگل در آن زمان ها
:

The original hardware used by Google included:

  • Sun Ultra II with dual 200MHz processors, and 256MB of RAM. This was the main machine for the original Backrub system.
  • 2 x 300 MHz Dual Pentium II Servers donated by Intel, they included 512MB of RAM and 9 x 9GB hard drives between the two. It was on these that the main search ran.
  • F50 IBM RS6000 donated by IBM, included 4 processors, 512MB of memory and 8 x 9GB hard drives.
  • Two additional boxes included 3 x 9GB hard drives and 6 x 4GB hard drives respectively (the original storage for Backrub). These were attached to the Sun Ultra II.
  • IBM disk expansion box with another 8 x 9GB hard drives donated by IBM.
  • Homemade disk box which contained 10 x 9GB SCSI hard drives


اوایل سال۱۹۹۸بود که آنها ( «لری پیچ» و «سرگئی برین» )توانستند در یک حراجی در لس‌آنجلس، یک هارددیسک ارزان‌قیمت، با ظرفیت یک ترابایت تهیه کنند و در اتاق «لری» در خوابگاه دانشگاه استنفورد، ساختن کامپیوتر سرور مورد نظرشان را شروع کردند. اولین دفتر کار آنها اتاق کوچکی بود در پارکینیگ خانه یکی از دوستانشان.

حرف آخر : یک موتور جست و جو از پایه توسط جوان های ایرانی طراحی بشود و به مرور زمان تکمیلش شود همه جوره پشتیبانی خواهیم کرد .
 

alireza.nh

Registered User
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2014
نوشته‌ها
70
لایک‌ها
17
سن
26
رتبه هاشون افت کرده

اون روزای اول هم به خاطر تازه بودن این همه اومدن بالا

به زودی فکر کنم فراموش بشن
 

moalax

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
23 جولای 2014
نوشته‌ها
62
لایک‌ها
7
جسارتا اشتباه نکنید . گرگر زمانی الکسای 10هزار ایران رو داشت الان به 4 هزار رسید

یوز 500 به 121 .

و همه ی این ها به علت استقبال مردم است .
 

alireza.nh

Registered User
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2014
نوشته‌ها
70
لایک‌ها
17
سن
26
جسارتا اشتباه نکنید . گرگر زمانی الکسای 10هزار ایران رو داشت الان به 4 هزار رسید

یوز 500 به 121 .

و همه ی این ها به علت استقبال مردم است .
به خاطر استقبال نیست اینا همش برای تبلیغات و خبرهایی بود که یهو مثل بمب ترکید حتی توی صدا و سیما

وگرنه فکر نکنم حتی 1% از کاربرا گوگل رو ول کنن از اینا استفاده بکنن

نتیجه هاشونم برای 3 ماه پیش گوگل هست !!
 

007saeed

کاربر فعال کسب درآمد از اینترنت
کاربر فعال
تاریخ عضویت
21 مارس 2014
نوشته‌ها
2,902
لایک‌ها
3,202
سن
33
محل سکونت
بجنورد
به خاطر استقبال نیست اینا همش برای تبلیغات و خبرهایی بود که یهو مثل بمب ترکید حتی توی صدا و سیما

وگرنه فکر نکنم حتی 1% از کاربرا گوگل رو ول کنن از اینا استفاده بکنن

نتیجه هاشونم برای 3 ماه پیش گوگل هست !!
بنده به شخصه از پدیده های وبلاگی ش استفاده میکنم
همچنین گاهی اوقات جستجوهام رو از یوز انجام میدم (ولی انتخاب اولم گوگل هستش فعلا)
پس نگید به خاطر تبلیغات هستش یعنی شما دقیقا میخوایید بگید یوز = گوگل که خوب خیلی تفاوت هست بینشون
بعدشم دنیا رو هم از جانب خودتون نبینید :)
 

alireza.nh

Registered User
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2014
نوشته‌ها
70
لایک‌ها
17
سن
26
بنده به شخصه از پدیده های وبلاگی ش استفاده میکنم
همچنین گاهی اوقات جستجوهام رو از یوز انجام میدم (ولی انتخاب اولم گوگل هستش فعلا)
پس نگید به خاطر تبلیغات هستش یعنی شما دقیقا میخوایید بگید یوز = گوگل که خوب خیلی تفاوت هست بینشون
بعدشم دنیا رو هم از جانب خودتون نبینید :)
چرا یک طرفه میرید ؟

اول اینکه اینا هیچوقت نمیتونن گوگل بشن

در ثانی اینا خزنده یا همون اسپایدر ندارن که خودشون سایت هارو کراول کنن و نتایج رو از خود گوگل جمع میکنن مثل سایت های اسپمی که پر شده نموش www.gooni.ir

اینا فقط و فقط تبلیغات از طرف مسئولین هست که بگن فلان موقع فلان کارو کردیم
 

babapooldar

Registered User
تاریخ عضویت
6 نوامبر 2009
نوشته‌ها
1,370
لایک‌ها
1,044
چرا یک طرفه میرید ؟

اول اینکه اینا هیچوقت نمیتونن گوگل بشن

در ثانی اینا خزنده یا همون اسپایدر ندارن که خودشون سایت هارو کراول کنن و نتایج رو از خود گوگل جمع میکنن مثل سایت های اسپمی که پر شده نموش www.gooni.ir

اینا فقط و فقط تبلیغات از طرف مسئولین هست که بگن فلان موقع فلان کارو کردیم

اگه اینو ثابت کنی من دنیای وبمستری رو می بوسم میزارم کنار ;)
 

alireza.nh

Registered User
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2014
نوشته‌ها
70
لایک‌ها
17
سن
26
اگه اینو ثابت کنی من دنیای وبمستری رو می بوسم میزارم کنار ;)
شما وقتی هیچ سایتی در دیتابیس اینا ثبت نمیکنی چطور شمارو ایندکس میکنن ( بدون انجام کاری )

تمام نتایج رو با 70 روز قبل گوگل مقایسه کنید همشون همونا هستند

اگه بیکار بودم و وقت داشتم با کد و ... ثابت میکردم

فکر کن چند تا سرور داخلی اونوقت نتایج 100 میلیون گیگابایت سرورهای گوگل رو خودش ایندکی کنه

عزیزم یه کم جستجو کن خیلی جاها با مدرک ثابت کردن
 

babapooldar

Registered User
تاریخ عضویت
6 نوامبر 2009
نوشته‌ها
1,370
لایک‌ها
1,044
شما وقتی هیچ سایتی در دیتابیس اینا ثبت نمیکنی چطور شمارو ایندکس میکنن ( بدون انجام کاری )

تمام نتایج رو با 70 روز قبل گوگل مقایسه کنید همشون همونا هستند

اگه بیکار بودم و وقت داشتم با کد و ... ثابت میکردم

فکر کن چند تا سرور داخلی اونوقت نتایج 100 میلیون گیگابایت سرورهای گوگل رو خودش ایندکی کنه

عزیزم یه کم جستجو کن خیلی جاها با مدرک ثابت کردن

عمو جون وقت نداری حرف نزن یک کلمه بگو یه چیزی گفتم حالا :general711:
 
بالا