بابا چند نفر به یه نفر!
من اول از همهی دوستان جداً تشکر می کنم که نظرشون رو خیلی رک و راست گفتن. فیدبک کاربر خیلی مهمه!
خیلی خوشحال شدم که جواب بعضی از دوستان رو دادید البته باید توجه کنید افراد زیر 18 سال در این فروم هم وجود دارن که کارشون فقط فکر کردنه !
البته همهی کاربرا برای ما مهم هستن. شما هم خودشو ناراحت نکن! ما برخوردای بدون فکر زیاد دیدیم...
با
API گوگل هم میشه یه موتور جستجو زد
(شوخی)
تا اونجایی که من میدونم برای این موتور جست جو خیلی زحمت کشیدن که واقعا جای سپاس دارن و باید از طرح ایرانی حمایت بشه
فقط من چند تا سوال دارم
الان این موتور نتایج رو هر چند وقت یک بار آپدیت میکنه ؟؟؟
مثلا من یه چیزی سرچ کردم یه سایت که خیلی وقته بسته شده و کلا نابود شده (حدود شش ماه پیش) آورد !!
ممنون
همونطور که گفتم، یکی از سختترین بخشهای کار crawler انتخاب صفحاتیه که باید بهروزرسانی بشن. توجه کنید که ما مثل گوگل پهنای باند بینهایت نداریم! بنابراین به هر دلیلی ممکنه برخی صفحات از چشم خزشگر مخفی بمونه و بهروزرسانی نشن. البته که این اشکال خزشگر هست و خوشحال میشیم شما آدرس سایت مورد نظرتون رو برامون بفرستید (از طریق ایمیل یوز یا پیغام خصوصی برای من) تا بررسی کنیم اشکال از کجاس.
حالا ی سوال بره من پیش اومد!
یوز ک 6 ماه پیش نبوده (البته استارت پروژه اش خورده بود، اما ب مرحله بهره برداری نرسیده بود هنوز)
پ یعنی از دیتابیس ی جستجوگر دیگه استفاده میکنه! (منظورم تو ی بازه زمانی اطلاعات رو ایمپورت کرده) + (شاید)
همونطور ک بالاتر هم اشاره کردم
خزشگر ما بیش از ۳ ساله که داره خزش میکنه. البته قطعاً اوایل کارش stability اش کمتر بوده و پایین و بالا رفتنش بیشتر بوده و همچنین پهنای باندمون ابتدای کار خیلی کم بوده. خلاصهاش این که داده مال خودمون هست و از جای دیگهای نگرفتیم.
در ضمن این که گفتید یوز ۶ ماه پیش نبوده، همونطور که خودتون اشاره کردید به بهرهبرداری نرسیده بود. یعنی بوده ولی عمومی نبوده. ما خودمون از سال ۹۱ داریم ازش استفاده میکنیم.
سلام سید.
خوش اومدین. و ممنون برای پاسخ ها.
یه بخش وب مستر هم بذارید براش بد نیست.
حال داشتید سایت منم بیارید صفحه اولش
http://www.clubmusic.ir
البته شوخی بود، دیدم گفتید نمیشه.
در مورد webmaster tools، حتماً این کار رو خواهیم کرد و جزو برنامههامون هست. همونطور که گفتم ما بیشتر انرژیمون رو تا به حال گذاشتیم روی بخش فنی موتور و از این به بعد انشاءالله بیشتر به کاربرا (چه کاربر معمولی و چه وبمستر) میپردازیم.
در مورد سایتتون هم اگه جستجو کنید
سایت:clubmusic.ir
میبینید که ۱۶ هزار و خردهای صفحه ازش خزش کردیم. اگه صفحهای ۱۰ تومن حساب کنیم میشه ۱۶۰ تومن ناقابل!
این پروژه کار تیمی چند نفره بوده؟
همونطور که دوستمون گفتن، ۸۰ نفر روی این پروژه کار کردن. البته همهشون همیشه توی پروژه نبودن.
در ضمن هستهی اصلی موتور این تعداد نیستن. همونطور که گوگل بیش از ۲۰ هزار نفر نیرو داره ولی هستهی اصلیشون حدود ۲۰ نفر بودن (طبق آماری که یادم میاد، اگه اشتباه میکنم اصلاح کنید).
نخیر انتظار داریم!
بقیش هم زیاد بود نخوندم
خوب شما لطف داری!
بقیهش رو هم نخوندی فدای سرت!
هنو این تاپیک در حال بحثه!؟ حیف نمیتونم کامل اظهار نظر کنم! حیف.
فقط یه چیز بگم و تمام: بینگ و یاهو دارن خودشونو تیکه تیکه میکنن به گرد گوگل هم نمیرسن! بعد چجوری چندتا ویرایشگر اسکریپت به خودشون اجازه میدن یه موتورجستجو بزنن که اسمشم حتی قشنگ نیست!
خود گوگل چندوقت دیگه این سایت رو اسپم میکنه! همینطور موتورجستجوهای دیگه به عنوان اسپمر شناخته میشه
دوست من، شما که ادب رو رعایت نمیکنی! ولی من ادب رو رعایت میکنم! ویرایشگر اسکریپت! :|
در مورد بینگ و امثالهم هم توضیح دادم. بیشتر از این هم به نظرم لزومی نداره با امثال شما بحث بیخود کنم.
@sayyid
4 مورد رو حل کنی همه چی حله.
1-قالب صفحه اصلی رو خالی کن مثل گوگل یعنی سبک کن خیلی میگم خیلی خیلی اصن ببین خیلی خیلی خیلی افتاد؟
2-یه فکری به حال اسپمر ها بکنین یا اصن یه پشتیبانی بزارین بعد عنوانش رو بزارین گزارش مشکل هر کی اومد سایت اسپم گزارش کرد کلا از لیست ایندکس حا حذفش کنید یا مث گوگوگلی ببرید لیست سیاه.
3-آپارات رو از نتایج توی آی فریم یا یه همچین چچیزی نکنید هر چی فیلم مینویسی آپارات میاد این خیلی ... (جا داره بگم واسه این ابتکارتون دوست داشتم فحش ناموسی بدم البته حضوری).
4-نتیاج رو صفحه بندی کنید همه نتایج تو یه صفحه میاد فقط بینشون یه خط هست و وسطش شماره نوشته اینجوری اون صفحه سنگین میشه.
ممنون که نظراتتون رو با ما در میون گذاشتید.
۱. در این مورد توی تیم موتور خیلی بحث کردیم. تصمیم راحتی نیست! اصلاً تصمیم راحتی نیست! اصلاً اصلاً اصلاً تصمیم راحتی نیست!
ولی داریم روش کار میکنیم.
۲. ما سیستمهایی برای تشخیص اسپم داریم (هم خودکار هم دستی). فعلاً هم کل پشتیبانی سایت از طریق ایمیل
[email protected] هست. اگه کسی اونجا گزارش سایت اسپم بده ما حتماً بررسی و اقدام میکنیم.
۳. نظر لطف شماست!
۴. همهی نتایج توی یه صفحه نمیاد! صفحات بعد به صورت خودکار load میشن (یعنی lazy loading استفاده کردیم). بنابراین صفحه اول که میاد اصلاً سنگین نیست و هر چقدر شما برین پایینتر سنگینتر میشه!
البته یه فکرایی به حال سنگین شدن صفحه در اثر پایین رفتن کاربر کردیم که قعلاً در مرحلهی برنامهریزیه.
یوز ؟ آقا فقط برای بالا اومدنش بر ندارید ( مثل چین برای بالا آوردن Baidu ) گوگل رو مسدود کنید. البته همین الانشم نصفش مسدوده مثل جی پلاس و یوتیوب فقط دیگه کاملا مسدودش نکنید بذارید این جیمیل و گوگل سرچ باز باشه قول میدم روزی یه بار یوز باز کنم
این مصاحبه بازگشایی یوز با مدیر پروژه رو هم هر کسی نخونده میتونه بخونه :
http://www.mehrnews.com/news/2495783/راه-اندازی-موتور-جستجوگر-ایرانی-جستجوی-یک-میلیارد-صفحه-با-یوز
این رو بگم هر کسی که اینجاست و نظری میذاره قطعا از موفق شدن یه پروژه ایرانی حمایت میکنه. فقط وقتی وزارت ارتباطات 7 میلیارد تومان خرج کرده تا حالا (
http://www.khabaronline.ir/detail/400804/ict/ict) خوب انتظارها طبیعتا متفاوته با یه پروژه که چند نفر از جیب خودشون بزنن.
بله قطعاً انتظارها متفاوته. ولی باید scale کار رو نگاه کرد و بودجه رو با اون سنجید. scale کار یه موتور جستجو زمین تا آسمون با یه پروژهی معمولی فرق داره. چیزی که دوستان توجه نمیکنن اینه که برای این که یه سایت معمولی بالا بیاریم خیلی نیاز به سختافزار و تکنولوژی خاصی نیست (همین سایت persiantools چند تا سرور داره کلاً؟). اما برای یه موتور جستجو که بخواد تو scale بالا جوابگو باشه، ۱۰۰۰ تا سرور هم کمه! در ضمن از دهها تکنولوژی مختلف تو بخشای مختلفش استفاده میشه.
البته منظور این نیست که چون این همه تکنولوژی استفاده میشه پس اگه کیفیتش پایین بود دیگه همینه که هست! این واضحه که شما ۱۰۰ تا تکنولوژی هم استفاده بکنی، تا وقتی خروجی نهایی که کاربر میبینه خوب نباشه به درد نمیخوره!
پ.ن. آقا با توجه به این که شما قول دادی روزی یه بار به یوز سر بزنی، نگرانی رتبهی الکسامون از بین رفت!
@sayyid
من که مطمئنم این پروژه شکست میخوره ولی در هرصورت برای بچه های گروه یوز آرزوی موفقیت میکنم امیدوارم که دیرتر شکست بخورید :دی
اما چند پیشنهاد:
1- اصلا سمت جستجوی انگلیسی نرید و بیخودی وقتتون رو روی بخش انگلیسی یا هر زبون دیگه ای غیر از فارسی تلف نکنید. تنها حالتی که یوز میتونه موفق بشه اینه که بتونه توی جستجوی فارسی برای کاربرای ایرانی موفق باشه.
2- بهتره خودتون مطالبی در مورد سئو سایتها برای موتور جستجوتون ایجاد کنید و تا سایتهایی که سئو میشند در موتور شما در نتایج بهتری قرار بگیرند و اینجوری وبمسترا تشویق به همکاری با موتور جستجوی خوشگل عسل یوز میشن :دی
3- روی بخش page authority و به خصوص domain authority کار کنید که بخش اعظمی از نحوه نمایش سایتهای بهتر از این طریق بدست بیاد.
4- بخش یوز وبمسترز رو حتما باید ایجاد کنید و اگه این بخش رو مثل گوگل وبسمترز نتونید داشته باشید قطعا شکست میخورید
5- رتبه بندی نتایجتون رو با گوگل مقایسه کنید.
و.....
۱. تو جستجوی انگلیسی هم میشه کارایی کرد. ببینید فرقه بین جستجوی انگلیسی، و جستجوی مردم دنیا! یعنی ما الان به فکر جواب دادن به جستجوهای انگلیسی مردم خودمون هستیم! چون scale محدودتر میشه، میشه یه کارایی کرد که نتیجه گرفت.
۲. حتماً این کار رو میکنیم. از تأکید شما و دوستان هم بر میاد که این مسئله چقدر مهمه.
۳. page authority مدتهاست که جزو پارامترهای ما هست. البته ناگفته نماند که ما دهها پارامتر برای رتبهبندی سایتها داریم.
۴. قبول دارم. webmaster tools هم مثل بحث seo جزو بایدهای یک موتور جستجو هست.
۵. این کار رو هم از همون اوایل کار انجام میدادیم. ما به صورت دائمی نتایجمون رو با موتورهای دیگه مقایسه میکنیم (نه با یه دونه دو تا query مثل دوستان! هزاران query استفاده میشن تا نتیجه قابل اتکا باشه) و دائم تأثیر تغییرات رو توی رتبهبندی بررسی میکنیم.
@sayyid
این چیه ؟ :
yoos.ir
چک کنید میبینید همون یوزره ولی مثل این که بستنش !
همچنین مواظب اسپم از طرف گوگل باشید داره یه کار هایی میکنه ... (تو نتایج یوزر خیلی بالاست !!)
راستش من yoos.ir رو نمیدونم چرا بالا نمیاد. بررسی میکنیم. ممنون از این که خبر دادید. (البته اگه به
[email protected] بفرستید خیلی راحتتر میشه پیگیریش کرد! من الان از توی خونه اونم از شهرستان توی مسافرت دارم این رو میبینم! اون ایمیل رو دوستان توی شرکت میبینن و میتونن راحتتر بررسی کنن)
در مورد اسپم گوگل منظورتون رو نفهمیدم! اگه میشه یه کم بیشتر توضیح بدید!
سید جان
با این شعارها دیگه کسی خ.ر نمیشه ....... همه می دونن که این پروژه و پروژه های مشابه هیچ ارزشی برای کشور و مردم نداره و یه سفره ای بازه و یه عده ای میان می خورن و میرن
.... خواهشا این قسمت از کشور رو که ما توش هستیم تکون ندید
اصولا ورای تمام مسائل فنی، من به گروهی که آیدی سید انتخاب میکنه و شعار وطن پرستی میده، اعتماد نمیکنم، حتی برای سرچ ساده .... هموطن خودمون گوگل، قابل اعتماد تره
والا.... پس فردا معلوم نیست از اطلاعاتمون چه سوء استفاده ای بکنن
شما هر جوری دوست داری فکر کن. از نظر شما این پروژه و پروژههای مشابه هیچ ارزشی برای کشور نداره و غیره. نظر شما مال خود شماس، بیخود به بقیه نچسبونش!
بعد هم در مورد ID من:
اولاً که این ID من هست، نه ID گروه! هیچ ربطی هم به تیم یوز نداره. الان روح مدیر پروژه خبر نداره که من اومدم اینجا دارم وقتم برای شمایی که یه کلمه حرف درست و حسابی نمیزنی تلف میکنم! (اشتباه نشه! من برای بقیهی دوستان ارزش قائلم و معتقدم اگه وقتم رو اینجا بذارم و یه سری چیزا رو روشن کنم خیلی با ارزشتر از اینه که برم و فقط کد بزنم! خطابم به این دوستمون بود که راحت میاد و تهمت میزنه... «یه سفره ای بازه و یه عده ای میان می خورن و میرن» این حرفت برای من خیلی سنگینه... شما رو نمیدونم، ولی ما به حلال و حروم اعتقاد داریم... اگه قرار بود اینجا کسی پولی بخوره، مطمئن باش رقمش در حد ۷ میلیارد تومن نبود! حداقل ۱۰۰ میلیارد میشد روی یه همچین پروژهای خورد...)
ثانیاً دلیل این که ID من این هست، اینه که من سیّد هستم. خیلی ساده هست! من همه جا همین ID رو دارم. تو بازی آنلاین، تو فروم، توی ایمیل، ... اگه ناراحتی میدم سیّد رو از تو شناسنامهام از جلوی اسمم حذف کنن! :|
من برای اینکه پیش داوری نکرده باشم همین الان چند مورد رو تست کردم . ولی نتایج یوز برام قانع کننده نبود !
عبارتی که سرچ کردم :
بدست اوردن اختلاف بین دو زمان در #C: (همین رو تو گوگل بنویسی نتایج زمین تا اسمان فرق می کنه و چیزی هست که کاربر میخواد )
اجرای یک دستور در بازه زمانی مشخص: (غیر از مورد اول ، بقیه نتایج بیشتر نتایج " بازه زمانی " است تا کل عبارت )
شخصیت شناسی افراد از روی چهره : (اولین نتایجی که یوز میاره سایت های اسپم هست ، در حالی تو گوگل اولین سایت معرفی شده بهترین نتیجه است )
چرا یوز yooz.ir رو باید جدی بگیریم ؟ ( این دیگه فاجعه اس !! 0 نتیجه در 0 ثانیه در یوز ، و گوگل همین تایپیک رو در اولین صفحه میاره ))
و ...
من یه توضیح اجمالی در مورد جستجوهایی که شما کردید بدم:
جستجوهای ۱ و ۲ و ۳ شما از نوع informational بود که موتور ما هنوز توی این نوع جستجوها خیلی قوی عمل نمیکنه. یعنی توی بعضیاشون کلاً خراب میکنه، توی بعضیاشون جوابای نیمه مرتبط میده، توی بعضیا هم خوب جواب میده. اما توی جستجوهای navigational و transactional بهتر عمل میکنه. مثلاً:
خرید بلیط قطار
پرشین تولز
نتیجهگیری اخلاقی: ما مدتیه که میدونیم یوز روی جستجوهای informational مشکل داره و داریم روش کار میکنیم. سعی میکنیم بهترش کنیم!
توی جستجوی دوم شما، نتیجهی اول و هفتم خوب بودن و بقیه نامرتبط بودن.
جستجوی سوم شما: نتیجهی اول که اسپم نیست و نیمهمرتبط هست. ولی بقیهی نتایج صفحهی اول اسپم هستن. این اشکال موتور هست و باید بررسی کنیم این سایتها از چه روشی استفاده کردن که تونستن ما رو اسپم کنن. بالاخره مبارزه با اسپم کار راحتی نیست! مثل دزد و پلیس میمونه! شما هر کاری میکنی، اسپمرها یه روش دیگه پیدا میکنن که دورت بزنن! دوستان حتماً در جریان هستن که گوگل هم از اسپمرها بازی میخوره (البته مشخصه که گوگل توی تشخیص اسپم از ما داره بهتر عمل میکنه، کسی منکر این نیست).
اما جستجوی چهارم شما: حق با شماس، باید بررسی کنیم چرا این اتفاق افتاده. البته من الان شهرستانم و نمیتونم بررسی کنم! ولی انشاءالله بعد از تعطیلات بررسی میکنم.
وقتی تو گوگل لینکی رو باز می کنم اون لینک رنگش تغییر می کنه و مشخص هست که من قبلا" این لینک رو باز کردم ولی تو یوز چنین چیزی ندیدم . ( شاید نکته ای که داره که من متوجه نشدم !)
مساله دیگر اینکه من اگر اگر به زبانی که تسلط کامل ندارم سرج می کنم گوگل منو به سمت عبارت صحیح هدایت می کنه ، مثلا" یک خارجی که به فارسی می نویسه " پدر دارد مشکل با من" هم در گوگل و هم در یوز سرچ کنید !!
توی یوز هم این اتفاق میافته (آبی کمرنگ میشه). شاید تغییر رنگش زیاد محسوس نبوده شما ندیدی. اگه به نظرتون باید تغییر رنگ بیشتر باشه بیزحمت بگید که بررسی کنیم.
مطالبی هم اقای sayyid در مورد در مورد بودجه اعلام کردن در تضاد با حرفهای وزیر به نظر میاد . طبق گفته وزیر : "وزیر ارتباطات در حاشیه رونمایی «یوز»: برای موتورهای جستجو داخلی ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه می شود "
بله ایشون فرمودند که ۲۰۰ میلیارد هزینه میشود! نفرمودند که هزینه شده است! یعنی اگه خدا بخواد و همه چیز سر جاش باشه و همهتون بچههای خوبی باشید و حرف هم نزنید و ...، اون وقت شاید یه وقتی دیدید که مثلاً ۲۰۰ میلیارد تومن هزینه شد!
برای اطمینان، به این خبر مراجعه کنید:
http://www.khabaronline.ir/detail/400804
... معاون برنامهریزی وزارت ارتباطات در مراسم رونمایی از موتور «یوز»، اعلام کرد که ساخت این جستوجوگر ایرانی تاکنون هزینهای 7 میلیارد تومانی را برای این وزارتخانه داشته است.
این بخشش هم قابل توجه دوستایه که میگن این هزینه خیلی زیاد بوده:
اما اگر 170 میلیارد به نظر هزینه زیادی برای ساخت موتورهای جستوجو است، بر اساس گفته معاون وزیر ICT، هزینهای که امروز بابت راهاندازی موتور جستوجوهای ملی صرف میشود در برابر پولی که برای خرید پهن باند از خارج هزینه پرداخت میشود مبلغ ناچیزی است.
چه 7 میلیارد هزینه شده باشه چه 200 میلیارد و حتی اگر می توانست نتایجی برابر کیفیت گوگل داشته باشد( که فکر نکنم بتواند ) ، من به دو دلیل ازش استفاده نمی کردم :
1- اینکه این بودجه باید صرف موارد مهم تری می شد تا من و امثال من از بیکاری در بیایم !
2- دوم اینکه حمایت از تولید ملی وقتی اهمیت داره که مثلا" من میخوام یه پیراهن میخرم هم نوع ایرانی اش هم نوع امریکایی اش که کیفیت یکسانی دارن تو بازار هست ( در اون صورت پیراهن ایرانی رو می خرم ) اما در مواردی مثل موتور جست و جو و دنیای اینترنت این موضوع برام قابل قبول نیست .
ببینید، یک نکته رو توجه نمیکنید: بودجهی هر بخش مخصوص اون بخش هست. بودجهای که توی برنامهریزی کلان به موتور جستجو اختصاص داده میشه، ربطی به از بیکاری در اومدن شما نداره. اگه اینطوری باشه که کلاً هیچ پروژهی نفتیای نباید توی کشور استارت بخوره! میدونید رقمهای پروژههای نفتی تو چه مایههایی هستن؟ مثلاً:
http://www.payamenaft.com/view-12217.html
http://www.nioc.ir/Portal/Home/Show...06e5d&ID=fee0f7b6-d3fe-49bb-bd1f-93ca04440855
(این دو تا صفحه، نتیجهی دوم و سوم یوز برای جستجوی عبارت «
بودجه پروژه های نفتی در ایران» بودن!)
از link دوم:
بر اساس این گزارش، از مجموع ١٠٠ میلیارد دلار مجوز بند (ق) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کشور به منظور سرمایه گذاری در توسعه صنایع نفت و گاز و بهینه سازی مصرف سوخت، مجوز شورای اقتصاد برای طرح ها و پروژه ها به میزان حدود ۵٦ میلیارد دلار اخذ شده است.
دوست خوب من! ۱۰۰ میلیارد دلار میدونی یعنی چقدر؟!!!!!!!!
اگه دلار رو ۳ هزار تومن فرض کنیم، میشه سیصد هزار میلیارد تومن!
یعنی
300,000,000,000,000 تومن!!
میشه چند برابر ۷ میلیارد تومن؟! حدود ۴۰ هزار برابر!!!! یعنی هزینهی موتور ما برای دولت، تا به حال یک چهلهزارم بوذجهی پارسال نفتی کشور بوده!
شما بگو اون بودجهی نفتی رو یک هزارمش رو بدن به من و شما بریم دنبال کارمون!
در مورد تولید ملی و حمایت و اینها، فقط یک جمله میگم: اگه کاربرای ایرانی از موتور ما حمایت نکنند، قطعاً به هیچ جایی نخواهیم رسید.
بابا موتور جستجو که نیست این که یه چیز کاملا مسخرست
بابا 7 میلیارد بگین 6 میلیارد هفتصد میلیونش رو خرج سخت افزار هم کرده باشن بازم نتیجه این نمی شه که ، این سیستم فاقد هوش مصنوعی هستش کلا ، سیستم خیلی داغونی هستش هر چی نشستم بیشتر بررسیش کردم دیدم فیکه آقا فیک ،
متاسفم که بعضی ها فکر می کنن تکنولوژی هم مثل یه سری چیز های دیگه توش آب بریزن و ازش نتیجه بگیرن ، حیف اون 7 میلیارد حیف حییییییییییییییییف حیف یه قرونش حیف دو زارش
باز هم از اون نظراتی که من هیچ حرفی برای گفتن ندارم! میشه بفرمایید چیش fake هست؟
سیستم فاقد هوش مصنوعی هست!!!! آقا راس میگه ما خودمون نشستیم داریم جواب query ها رو میدیم! با هوش انسانی!!!!
الان منم یه مثال میزنم که ببینین گوگل فاقد هوش مصنوعی هست! این query رو توی گوگل بزنید:
چند درصد از مردم جهان از گوگل رضایت دارند
و فقط بشینید به نتایجش بخندید! کلاً اگه کوچکترین ارتباطی بین نتایج و چیزی که پرسیده شده دیدید، من رو هم خبر کنید!!!
حیف اون هزاران میلیارد دلاری که خرج گوگل کردن!!!!!!!!!!!!
ولی امیدوارم این دوستمون " سید " به خاطر حس کنجاوی منم که شده به این سوال جواب بده . موتورهای جست و جو قبل از گوگل که دیتای کاربران رو داشتن . چیرا اونا نتونستن باهاش رقابت کنن ؟
من نگفتم تنها نکتهی مهم دیتای کاربران هست! در ضمن دقت کنید که موتورهای قبل از گوگل دیتای خیلی زیادی نداشتن (کلاً چقدر مگه جستجو میشد اون موقع؟).
یکی از بخشهای بسیار مهم گوگل، زیرساختش هست. یه مقدار در مورد این keyword هایی که میگم مطالعه کنید، دستتون میاد توی گوگل چه خبره:
Mapreduce, GFS, Colossus, Chubby, Caffeine, BigTable, Percolator, Spanner, F1
این زیرساخت به گوگل کمک کرده تا بتونه از دیتای کاربرانش خیلی فراتر از بقیهی موتورها استفاده کنه و در نتیجه بتونه نتایج بهتر ارائه بده و کاربران بیشتر جذب کنه و در نتیجه دیتای بیشتر بگیره و ...
:general712: 50 دقیقه سکوت...
خوب این خطای بخش Query Correction ما هست که باید اصلاح بشه. فکر میکنید برای ما چقدر کار داره که این رو بریم دستی درستش کنیم؟ فکر میکنید چرا تا الان این کار رو نکردیم؟ یعنی واقعاً فکر میکنید ما قبل از شما این query رو نزده بودیم؟!!!
دلیلش اینه که نمیخوایم ماستمالی کنیم و یه دونه جستجو رو درست کنیم! باید الگوریتم درست کار کنه، نه این که یه دونه جستجوی خاص نتیجهاش دستکاری بشه. این همون بحثیه که گفتم نمیشه نتایج رو دستی بالا و پایین کرد.
در ضمن این مسئله خیلی چیز عجیب و غریبی نیست. یادبینگ روز اولی که launch شد، خودش نمیتونست خودش رو پیدا کنه! ولی گوگل میتونست پیداش کنه!