توصیه های غذایی به بیماران قلبی که باید در **** غذایی آن ها مدنظر قرار گیرد:
۱-بیشتر از ۳ زرده تخم مرغ در هفته مصرف نکنید البته سفیده تخم مرغ چربی و کلسترول ندارد.
۲-چربی های قابل مشاهده را از گوشت جدا کرده و پوست مرغ را قبل از پختن جدا کنید.
۳-محدود کردن غذاهایی مثل گوشت قرمز، سوسیس، همبرگر، کره، روغن های اشباع شده مثل نارگیل و چربی های حیوانی، غذاهای سرخ کرده، انواع سس، لبنیات پر چرب، کاکائو، مقادیر زیاد آجیل و دانه های روغنی و غذاهای نفاخ توصیه می شود.
۴-استفاده از روغن ماهی، روغن زیتون، ذرت و کنجد توصیه می شود.
۵-از غذاهای سبک و وعده های غذایی متعدد با حجم کم استفاده کنید، غذا را به آهستگی خورده و کامل بجوید، از پرخوری پرهیز کرده و قبل از احساس سیری کامل از غذا دست بکشید و پس از صرف غذا استراحت کنید.
۶-توصیه به استفاده از موادی مثل سویا، لوبیا سبز، لوبیا قرمز، نان، گندم، برنج، سبوس جو، غلات، سبزیجات برگ دار سبز، کلم، گل کلم، سالاد، سیب، گلابی، میوه ها، آبمیوه تازه، توت ها، مرکبات، ماهی، شیر و ماست بدون چربی می شود.
توصیه های غذایی به بیماران مبتلا به فشار خون بالا:
۱-از مصرف غذاهای حاوی نمک مثل غذاهای کنسرو شده، گوشت های نمک سود شده، سوسیس، همبرگر، ماهی دودی، سس ها، ترشی، سوپ و سبزیجات کنسرو شده، چیپس، ادویه جات و برخی پنیرها اجتناب گردد.
۲-از مصرف نوشابه های رژیمی، شربت ضد سرفه، قرص های مسکن و آنتی اسیدها و ملین ها بدون نسخه پزشک و جوش شیرین به علت سدیم فراوان اجتناب کنید.
۳-از مصرف سیگار، نوشیدنی های حاوی کلفئین، نوشابه های الکلی، روغن های حیوانی، کره، غذای سرخ کرده، کلوچه و کیک خودداری نمائید.
۴-از افزودن نمک به غذا پرهیز کنید و جهت طعم دادن از آبلیمو، چاشنی های گیاهی، سبزیجات معطر، شوید، فلفل و مرکبات استفاده نمائید.
۵-گنجاندن مواد غذایی مانند گوشت، مرغ آب پز بدون نمک، ماهی، فرنی وسیر از جمله توصیه های غذایی به بیماران محسوب می شود.
توصیه های غذایی به بیماران دیابتی:
۱-به طور منظم غذا بخورید و سه وعده اصلی و سه میان وعده در نظر بگیرید و قبل از افزایش فعالیت جسمانی از وعده های غذایی بیشتر استفاده نمائید.
۲-از همه گروه های غذایی مثل نشاسته، میوه ها، سبزیجات، پروتئین ها و چربی ها در برنامه غذایی استفاده نمائید.
۳-مصرف نان، سبزیجات، سیب زمینی، حبوبات و غلات از جمله توصیه های غذایی به بیماران دیابتی توصیه می شود.
۴-مصرف میوه هایی مثل سیب، گلابی، انجیر، گیلاس، گریپ فروت، پرتقال هلو حاوی فیبرهای قابل حل هستند و به آهستگی قند را در خون آزاد می کنند و به عنوان یک میان وعده توصیه می شوند.
۵-مصرف قند، شکلات، شیرینی و غیره محدود شود.
۶-شیر و ماست کم چرب، ماهی و مرغ بدون پوست توصیه می شود.
۷-از مصرف گوشت های چرب، سوسیس، همبرگر، سس، کره، پوست مرغ، غذاهای سرخ شده و مارگارین پرهیز کنید.
نویسنده: دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق
دکتر متخصص آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی