• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چه دوربینی بخرم ؟؟؟؟ (تاپیک اختصاصی خرید دوربین)

darya_s

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
5
سلام دوستان .
میدونم این سوالی که من دارم بار ها و بارها تکرار شده ولی ممنون میشم از اساتید که یکبار دیگه به سوالات من پاسخ بدن.

من چند سالی هست که به عکاسی علاقه مند شدم . قبلا با یه دوربین معمولی کامپکت چینی عکس میگرفتم . در حد خودم و اطلاعاتی که داشتم عکس های بدی نمی گرفتم مشکل من این بود که اون دوربین همه ی تنظیماتش اتوماتیک بود و من نمی تونستم ایزو و دیگر تنظیمات رو در کنترل خودم داشته باشم . بیشتر عکسهام خراب میشد با اینکه سوژه ها سوژه های جالبی بودن . بعد از این جریان تصمیم گرفتم که دوربین جدیدی بخرم البته قبلش تو یه دوره عکاسی شرکت کردم تا اطلاعاتم رو نسبت به عکس و عکاسی و نوع دوربین بالا ببرم و بعد دوربین بخرم تا انتخاب درستی داشته باشم . حالا به اون مرحله رسیدم که میخوام دوربین بخرم ولی واقعا نیاز به راهنمایی دارم که اشتباه نکنم . ابتدا به سوالات جواب میدم و بعد ادامه میدم

slr رو انتخاب کردم چون دوست دارم کم کم به طرف حرفه ای شدن رو بیارم همچنین با تنظیمات این نوع دوربین ها اشنا بشم در کنارش لذت کار با slr ها رو هم تجربه کنم .

تجربه و دانش عکاسی در حد دوره های عکاسی . خوندن مجلات و مقالات مرتبط و دیدن عکس به وفور و خوندن نقد های عکس و علاقه شدید خودم به عکاسی

استفاده از دوربین برای عکاسی از طبیعت جامعه و هر سوژه ای که در آطرافم باشه ولی شدیدا به عکاسی اجتماعی علاقه دارم .

من تصور میکنم که دوربین باید در حد توانایی هام باشه و نوع کاری که میخوام آنجام بدم . لزوما قیمت بالاتر به معنی دوربین بهتری برای من نیست .

انتظارات من : دوربین کم ایرادی باشه و به نسبت قیمتش بیارزه .

با این تفاسیر و بودجه حداکثر 800000 تومنی من انتخاب اولم 400 دی بود ولی به خاطر قیمتش و نوع لنزش پشیمون شدم و تصمیم گرفتم که 350 دی بگیرم و در عوض یه لنز تله سیگما هم بخرم حدود 200000 تومن .

به نظر شما این انتخاب درسته ؟

اینطور که من برداشت کردم، شما تا حالا تجربه عکاسی با دوربین غیر اتوماتیک رو نداشتید، درسته؟
در اینصورت آیا فکر نمیکنید در اولین قدم بهتره برید سراغ SLR-LIKE و اول کار فارغ از دردسرهای لنز و اینها با تنظیمات آشنا بشید و تجربه کسب کنید و بعد از مدتی که با تنظیمات دوربین آشنا شدید و تجربه پیدا کردید SLR بگیرید؟ البته چون گفتید که توی دوره های عکاسی شرکت کردید، معلومه که اطلاعات اولیه و علاقه اش رو دارید. این مورد رو روش فکر کنید.

اما در مورد SLR :
لنز 350D همان لنز 400d هست.
از اختلاف قیمت 35d و 400d دقیق خبر ندارم، اما بنظر من هم 350d بیشتر میارزد چون عملا این دو دوربین تفاوتی با هم ندارند جز در مگاپیکسل.
این کدوم لنز سیگماست که 200 تومن قیمتشه؟
لنز تله و واید نمیخواهید؟ در اینصورت هزینه هاتون حسابی بالا میره.

اگر کمتر هم بخواهید برای بدنه خرج کنید و بیشتر برای لنز کنار بگذارید، نیکون d40 هم هست که هم کیفیت لنز کیت 55-18 اون از لنز کیت کنن بهتره و هم اینکه نیکون یک لنز خوب 200-18 داره که رنج خوبی رو پوشش میده و شما رو بی نیاز از عوض کردن لنز بخصوص توی عکاسی اجتماعی میکنه. اما اگر برای کنن بخواهید بخرید توی این رنج، دو تا لنز باید بخرید، مثلا یکی 70-17 یکی هم 200-70 که هزینه اش هم بیشتر میشه.

ابی

Registered User
لایک‌ها
0
البته تو خونه بيشتر استفاده مي كنم.
يعني نويزش بايد كم باشه.
يعني دوربيني كه همه اين مشخصات رو داشته باشه وجود نداره.
لرزشگير داشته باشه.
نويز كم.
زوم
وايد.
قرمزي چشم.
و .....

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
البته تو خونه بيشتر استفاده مي كنم.
يعني نويزش بايد كم باشه.
يعني دوربيني كه همه اين مشخصات رو داشته باشه وجود نداره.
لرزشگير داشته باشه.
نويز كم.
زوم
وايد.
قرمزي چشم.
و .....

همانطور که قبلا هم گفتم، هر دوربینی یکسری معایب داره یکسری مزایا.

نویز کم : فوجی 6500 و 9600 اما لرزشگیر ندارد و زوم کم
تله خوب: کنن S3 و S5، لرزشگیر هم دارد اما نویز دارد. وایدش هم کم است.
لرزشگیر خوب: پاناسونیک FZ18 که زومش هم خوبه، اما نویز دارد.
مشکل قرمزی چشم توی این رده، اکثرا ندارند.

سونی H9 هم هست. زوم خوبی داره، وایدش بد نیست. لرزشگیر دارد، توی ریویو ها هم نویزش بنظر نسبتا کم میاد البته عکسها کمی سافت هستند. خطاهای رنگی در لبه ها رو داره، دیستورشن نسبتا زیادی دارد، RAW ندارد.
قیمتش هم بالاست، نویسنده ریویو اون در سایت dpreview اون رو above average نتیجه گیری کرده. با این حساب فکر نمیکنم به قیمتش بیارزه.

نتایج ریویوهای این سایت رو برای سایر دوربینها هم مینویسم:
S5IS : recomended
FZ18 : Recomended
fujifilm 6500: Highly Recommended (with some reservations)

sunnyboy

Registered User
لایک‌ها
1
البته FZ18 مزیتهایی نسبت به S5 داره مثل لنز 28 میلیمتری. زوم 18x . ساپورت RAW . باطری قابل شارژ .
من خودم یه زمانی میخواستم S5 بگیرم ولی به دلیل مشغولیت زیاد چند وقتی از قید و بند خرید دوربین اومده بودم بیرون . حالا دوباره گیر دادم .
S5 الان قیمتش مناسبه حدود 360. دوربین خوش دستی هم هست.
اگه FZ18 بیاد پایینتر فکر میکنم گزینه خوبی باشه. الان قیمتش حدود 460 .
فقط اگه جفتشون اندازه CCD بزرگتری داشتند بهتر بود .

* راستی میدونید این Lens hood که روی FZ18 هست بیشتر کجا ها کاربرد و چه تاثیری داره ؟

ابی

Registered User
لایک‌ها
0
نظرتون در مورد canon G9 چيه؟

s@L@R

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اینطور که من برداشت کردم، شما تا حالا تجربه عکاسی با دوربین غیر اتوماتیک رو نداشتید، درسته؟
در اینصورت آیا فکر نمیکنید در اولین قدم بهتره برید سراغ SLR-LIKE و اول کار فارغ از دردسرهای لنز و اینها با تنظیمات آشنا بشید و تجربه کسب کنید و بعد از مدتی که با تنظیمات دوربین آشنا شدید و تجربه پیدا کردید SLR بگیرید؟ البته چون گفتید که توی دوره های عکاسی شرکت کردید، معلومه که اطلاعات اولیه و علاقه اش رو دارید. این مورد رو روش فکر کنید.

اما در مورد SLR :
لنز 350D همان لنز 400d هست.
از اختلاف قیمت 35d و 400d دقیق خبر ندارم، اما بنظر من هم 350d بیشتر میارزد چون عملا این دو دوربین تفاوتی با هم ندارند جز در مگاپیکسل.
این کدوم لنز سیگماست که 200 تومن قیمتشه؟
لنز تله و واید نمیخواهید؟ در اینصورت هزینه هاتون حسابی بالا میره.

اگر کمتر هم بخواهید برای بدنه خرج کنید و بیشتر برای لنز کنار بگذارید، نیکون d40 هم هست که هم کیفیت لنز کیت 55-18 اون از لنز کیت کنن بهتره و هم اینکه نیکون یک لنز خوب 200-18 داره که رنج خوبی رو پوشش میده و شما رو بی نیاز از عوض کردن لنز بخصوص توی عکاسی اجتماعی میکنه. اما اگر برای کنن بخواهید بخرید توی این رنج، دو تا لنز باید بخرید، مثلا یکی 70-17 یکی هم 200-70 که هزینه اش هم بیشتر میشه.
سلام واقعیت اینه که یه جوایی دیگه نمیتونم دوربین عوض کنم یعنی وقتی اینو خریدم دیگه امکان عوض کردن دوربین برام فراهم نمیشه . واسه همین میخوام یه دوربینی بخرم که فعلا واسم کار کنه . رو دی 40 فکر کردو ولی نداشتن فوکوس اتوماتیک از نظر من زیاد جالب نیومد

بله لنز کیت 350 و 400 یکیه . نظر من خرید 350 دی بود با لنز Sigma 70 - 300 mm که حدود 250000 تومنه . البته قیمتش رو از سایت ها به دست آوردم نمیدونم واقعا این قیمته ؟

میشه دوستان نظرشون و اگر از قیمت ها خبر دارن بگن ؟ مرسی .

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
راستی میدونید این Lens hood که روی FZ18 هست بیشتر کجا ها کاربرد و چه تاثیری داره ؟
هود مانع از ورود نورهای جانبی مزاحم به لنز میشود. مثلا اگر دارید عکسی رو میگیرید که خورشید در سمت چپ دوربین است، ممکن است لکه نوری روی عکس بیفتد اگر تجربه اش رو داشته باشید، دیدید که مثلا اگر دستتون رو کنار لنز اون قسمت سمت چپ بگذارید اون لکه از بین میره، هود لنز همین کار رو میکنه. (شاید استفاده دیگه ای هم داشته باشه که من نمیدونم) برای حفاظت از لنز هم خیلی خوبه، مثلا لنزتون به این ور و اونور کشیده نمیشه که خط بیفته.

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
سلام واقعیت اینه که یه جوایی دیگه نمیتونم دوربین عوض کنم یعنی وقتی اینو خریدم دیگه امکان عوض کردن دوربین برام فراهم نمیشه . واسه همین میخوام یه دوربینی بخرم که فعلا واسم کار کنه . رو دی 40 فکر کردو ولی نداشتن فوکوس اتوماتیک از نظر من زیاد جالب نیومد

بله لنز کیت 350 و 400 یکیه . نظر من خرید 350 دی بود با لنز Sigma 70 - 300 mm که حدود 250000 تومنه . البته قیمتش رو از سایت ها به دست آوردم نمیدونم واقعا این قیمته ؟

میشه دوستان نظرشون و اگر از قیمت ها خبر دارن بگن ؟ مرسی .

d40 نیکون اتوفکوس نداره، اما الان اکثر لنزها اتوفکوس دارند. بنابراین نداشتم اتوفکوس روی بدنه تنها برای کسانی مشکل ایجاد میکند که میخواهند از لنزهای قدیمی خود استفاده کنند و به این ترتیب دیگه کلا خاصیت اتوفکوس رو از دست میدن. در غیر اینصورت فکر نمیکنم پارامتر خیلی مهمی باشه. (در مقایسه با تفاوت قیمتی که با کنن دارد)

اون لنز 300-70 سیگما خیلی بدرد نمیخوره. روش حساب نکنید. خرید لنزهای نه چندان جالب شما رو فقط از عکاسی دلزده میکنه. باید بگم خروجی یک SLR با یک لنز نه چندان خوب به خوبی خروجی یک SLR_LIKE نخواهد بود. پولتون رو برای خرید لنزهای نامرغوب هدر ندهید.
تازه با خرید 300-70 در رنج نرمال باید از لنز کیت استفاده کنید که اونهم زیاد چنگی به دل نمیزنه.

لنز برای کنن اگر بخواهید بگیرید:
اگر لنز کیت راضیتون نکرد، یک 70-17 سیگما میتونید بگیرید که اکثر کسانی که 350d یا 400d میخرند از اون استفاده میکنند. بعد ببینید واید بیشتر دوست دارید یا تله، اگر واید که 20-10 سیگما هست و اگر تله، 200-70 کنن هست حالا بنا بر بودجه و نیازتون f4 یا f2.8 با یا بدون لرزشگیرش هست. البته 300-70 کنن هم هست که رنج بهتری رو به شما میده ولی کیفیتش در حد 200-70 نیست.

لنز برای d40 نیکون رو هم که گفتم.

s@L@R

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
d40 نیکون اتوفکوس نداره، اما الان اکثر لنزها اتوفکوس دارند. بنابراین نداشتم اتوفکوس روی بدنه تنها برای کسانی مشکل ایجاد میکند که میخواهند از لنزهای قدیمی خود استفاده کنند و به این ترتیب دیگه کلا خاصیت اتوفکوس رو از دست میدن. در غیر اینصورت فکر نمیکنم پارامتر خیلی مهمی باشه. (در مقایسه با تفاوت قیمتی که با کنن دارد)

اون لنز 300-70 سیگما خیلی بدرد نمیخوره. روش حساب نکنید. خرید لنزهای نه چندان جالب شما رو فقط از عکاسی دلزده میکنه. باید بگم خروجی یک SLR با یک لنز نه چندان خوب به خوبی خروجی یک SLR_LIKE نخواهد بود. پولتون رو برای خرید لنزهای نامرغوب هدر ندهید.
تازه با خرید 300-70 در رنج نرمال باید از لنز کیت استفاده کنید که اونهم زیاد چنگی به دل نمیزنه.

لنز برای کنن اگر بخواهید بگیرید:
اگر لنز کیت راضیتون نکرد، یک 70-17 سیگما میتونید بگیرید که اکثر کسانی که 350d یا 400d میخرند از اون استفاده میکنند. بعد ببینید واید بیشتر دوست دارید یا تله، اگر واید که 20-10 سیگما هست و اگر تله، 200-70 کنن هست حالا بنا بر بودجه و نیازتون f4 یا f2.8 با یا بدون لرزشگیرش هست. البته 300-70 کنن هم هست که رنج بهتری رو به شما میده ولی کیفیتش در حد 200-70 نیست.

لنز برای d40 نیکون رو هم که گفتم.

سلام و ممنون به خاطر حوصله و راهنمایی های مفیدتون .

به نظر شما از بین لنز های سیگما فقط همون 200 - 70 ارزش خریدن رو داره البته از بین لنزهای تله منظورمه . چون وقتی لیست لنز های تله رو میدیدم تواین سایت دیدم لنز های تله دیگری با قیمت های بالا و پایینتری هم هستند به نظر شما کدوم یکی از این لنز های تله خوب هستند البته تا 300 تومن حداکثر ؟

Sigma 55 - 200 mm

تيپ: DC
كمترين ديافراگم: 6 - 4.5

قيمت : ۱,۴۸۰,۰۰۰ ريال

Sigma 28 - 300 mm

تيپ: DG/ASP MACRO
كمترين ديافراگم: 6.3 - 3.5

قيمت : ۲,۸۰۰,۰۰۰ ريال

Sigma 28 - 200 mm

تيپ : AF
دیافراگم :5.6- 3.5 MACRO COMPACT ASP

قيمت : ۲,۴۵۰,۰۰۰ ريال

از لنز کیت هم برای عکاسی در رنج نرمال استفاده می کنم . الته فرمودید که کیفیتش خوب نیست ولی فعلا چند ماهی باید باباهاش کنار بیام تا بودجه دستم برسه .

Fantasio

Registered User
لایک‌ها
76
سلام و ممنون به خاطر حوصله و راهنمایی های مفیدتون .

به نظر شما از بین لنز های سیگما فقط همون 200 - 70 ارزش خریدن رو داره البته از بین لنزهای تله منظورمه . چون وقتی لیست لنز های تله رو میدیدم تواین سایت دیدم لنز های تله دیگری با قیمت های بالا و پایینتری هم هستند به نظر شما کدوم یکی از این لنز های تله خوب هستند البته تا 300 تومن حداکثر ؟

Sigma 55 - 200 mm

تيپ: DC
كمترين ديافراگم: 6 - 4.5

قيمت : ۱,۴۸۰,۰۰۰ ريال

Sigma 28 - 300 mm

تيپ: DG/ASP MACRO
كمترين ديافراگم: 6.3 - 3.5

قيمت : ۲,۸۰۰,۰۰۰ ريال

Sigma 28 - 200 mm

تيپ : AF
دیافراگم :5.6- 3.5 MACRO COMPACT ASP

قيمت : ۲,۴۵۰,۰۰۰ ريال

از لنز کیت هم برای عکاسی در رنج نرمال استفاده می کنم . الته فرمودید که کیفیتش خوب نیست ولی فعلا چند ماهی باید باباهاش کنار بیام تا بودجه دستم برسه .

متاسفانه هیچ کدوم از این ها لنز های خوبی نیستند، توی اینترنت جستجو کنید، مرور ها رو بخونید، همینطور نظرات خریداران رو، به نتایج خوبی خواهید رسید.
این چند تا سایت در مورد بررسی لنز ها:
http://www.slrgear.com/reviews/index.php
http://www.fredmiranda.com/reviews
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
به نظر شما از بین لنز های سیگما فقط همون 200 - 70 ارزش خریدن رو داره البته از بین لنزهای تله منظورمه

اون 200-70 که گفتم کنن هست نه سیگما. توی پست قبلی هم گفته بودم کنن:
و اگر تله، 200-70 کنن هست حالا بنا بر بودجه و نیازتون f4 یا f2.8 با یا بدون لرزشگیرش هست. البته 300-70 کنن هم هست که رنج بهتری رو به شما میده ولی کیفیتش در حد 200-70 نیست.

سیگما لنز تله خوب نداره. Fantasio عزیز هم که برای ریویو منبع معرفی کردند.
تا 300 تومن لنز خوب پیدا نمیکنید. حتی لنز 200-18 سیگما با قیمت 500 تومان هم لنز خوبی نیست.

باز هم میگم اگر برای لنز خوب (حالا متوسط خوب) نمیتونید هزینه کنید، فعلا بیخیال SLR بشید. یک SLR-LIKe تا 350 تومن بگیرید. چون واقعا SLR با لنز بی کیفیت هیچ فایده ای ندارد و بیشتر عکاس رو دلزده خواهد کرد.

s@L@R

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اون 200-70 که گفتم کنن هست نه سیگما. توی پست قبلی هم گفته بودم کنن:

سیگما لنز تله خوب نداره. Fantasio عزیز هم که برای ریویو منبع معرفی کردند.
تا 300 تومن لنز خوب پیدا نمیکنید. حتی لنز 200-18 سیگما با قیمت 500 تومان هم لنز خوبی نیست.

باز هم میگم اگر برای لنز خوب (حالا متوسط خوب) نمیتونید هزینه کنید، فعلا بیخیال SLR بشید. یک SLR-LIKe تا 350 تومن بگیرید. چون واقعا SLR با لنز بی کیفیت هیچ فایده ای ندارد و بیشتر عکاس رو دلزده خواهد کرد.
مرسی به خاطر راهنمایی دوستان

به نظر شما ارزونترین لنز تله و در عین حال یه جنس خوب (منظورم غیر از بدهاست ) و یا متوسط برای 350 دی و دی40 نیکون کدوم لنز ه؟ و قیمتش حدودا چنده ؟
من خودم نظرم رو 350 دی هست اگر نتونم فعلا لنز بخرم مجبورم با همون لنز کیت کار کنم .
با تشکر

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
مرسی به خاطر راهنمایی دوستان

به نظر شما ارزونترین لنز تله و در عین حال یه جنس خوب (منظورم غیر از بدهاست ) و یا متوسط برای 350 دی و دی40 نیکون کدوم لنز ه؟ و قیمتش حدودا چنده ؟
من خودم نظرم رو 350 دی هست اگر نتونم فعلا لنز بخرم مجبورم با همون لنز کیت کار کنم .
با تشکر

تله حتما میخواهید؟
برای کنن:
تله که همون 200-70 کنن منتها F4 بدون لرزشگیر هست که قیمتش 700 تومنه، و کیفیتش خیلی خوبه و به قیمتش میارزه.
اگه تله کمتر بخواهید، من یک 125-18 سیگما گرفتم. کیفیتش متوسط خوب هست شاید در حد 70-17 سیگما یا شاید هم کمی کمتر. خیلی وقتها فوکوسش گیج میزنه. خیلی هم شارپ نیست، ولی خوب از لنز کیت بهتره. رنج خوبی هم داره، قیمتش هم بد نبود. میگم بود چون متاسفانه دیگه تولید نمیشه و دیگه پیدا نمیشه، منهم دست دو گرفتم. مگر اینکه اینو دست دو پیدا کنید و البته قیمت دست دوش هم بیشتر از 256 تومن (قیمت نوش که قبلا توی بازار بود) نباشه، چون دیگه بیشتر نمیارزه. تله اش هم زیاد نیست، شاید اصلا نشه بهش گفت تله.

برای نیکون هم همین 125-18 سیگما بوده، (شاید ماونت نیکونش هنوز نوش باشه، تا چند ماه پیش که من گرفتم، ماونت نیکونش توی بازار بود)
اما برای نیکون لنز 200-18 نیکون لنز با ارزشی است. رنج خیلی خوبی هم داره.

samanlyric

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
canon g9 خوبه بخرم؟

عالیه!
من یدونه Review بد هم ازش روی اینترنت نخوندم. امتیازاش فوق‌العاده‌س. این‌قد خوبه که اکثر جاها اونو به عنوان پشتیبان و جای‌گزین DSLRها می‌دونن.

mse1445

Registered User
لایک‌ها
2
نظرتون در مورد مقایسه Panasonic Lumix DMC-FZ18 Olympus SP-560 UZ چیه این الیمپیوس بدجوری قلقلک میده ادمو نمیدونم ریویوی درست و درمونی ازش هست یا نه ؟

arkdvi

کاربر فعال
لایک‌ها
0
عالیه!
من یدونه Review بد هم ازش روی اینترنت نخوندم. امتیازاش فوق‌العاده‌س. این‌قد خوبه که اکثر جاها اونو به عنوان پشتیبان و جای‌گزین DSLRها می‌دونن.
آره واقعا عاليه و اين پست تاييد ميشه ولي مسئله قيمت هم هست. بايد به قيمت هم فكر كرد.

simakaveh

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به همه دوستان

دوربین دست دوم و در حد آکبند Konica Minolta Maxxum 5D چند می ارزه؟ (می خوام از یکی بخرم) تو ایران هم هست؟
نسبت به قیمت دوربین خوبی هست؟ (توی سایت ها که خوندم خیلی خوب نوشته بودن)

با تشکر

آره واقعا عاليه و اين پست تاييد ميشه ولي مسئله قيمت هم هست. بايد به قيمت هم فكر كرد.

Fantasio

Registered User
لایک‌ها
76
سلام به همه دوستان

دوربین دست دوم و در حد آکبند Konica Minolta Maxxum 5D چند می ارزه؟ (می خوام از یکی بخرم) تو ایران هم هست؟
نسبت به قیمت دوربین خوبی هست؟ (توی سایت ها که خوندم خیلی خوب نوشته بودن)

با تشکر

دوربینی خوبی بود، بسته به قیمت داره که می خواین بخرین.
می دونین که شرکت کونیکا مینولتا از دنیای عکاسی خداحافظی کرد و بخش عکاسی اش رو فروخت به سونی. و سونی های آلفا 100 و جدیدا آلفا 700 نتیجه همون هستند.( مینولتا قدیمها دوربین هاش رو توی ژاپن با نام آلفا وارد بازار می کرد;) )
این دوربینی که شما می خواین بخرین، رو بعد از یه مدت باید عوض کنید، و لنزهاتون واسه تون می مونه و اونوقت باید سونی بخرین.

بعید می دونم این دوربین خیلی بیارزه، وقتی نیکون دی40 جدید و نو رو می شه با پونصد هزار تومان خرید، واسه یه دوربین دست دوم که مال چند سال پیشه و شرکتش دیگه نمی سازه، چه قیمتی می شه گذاشت؟

بالا