آنچلوتي و روزهاي آرام در ميلان
هنوز به آخر خط نرسيدهام
IPNA- ميلان اين روزها آمادهتر از هر زماني به نظر ميرسد و ظاهرا قدرت واقعي اين تيم از نيمه دوم رقابتهاي امسال به ظهور رسيده است. پس از مشكلات ابتداي فصل كه عمدتا ناشي از جريمه امتيازي اين تيم بود همانطور كه آنچلوتي به هواداران روسونري قول داده بود ميلان توانست بار ديگر به شرايط ايدهآل گذشته بازگردد و اكنون اگرچه قهرماني سريA به همشهري اين تيم؛ اينتر خواهد رسيد اما ميلان به احتمال فراوان جزو چهار تيم ابتداي جدول خواهد بود ضمن اينكه در رقابتهاي ليگ قهرمانان اروپا هم جزو بختهاي قهرماني محسوب ميشود. پس از پيروزي جالب توجه اين تيم برابر كيهوو آن هم در حالي كه ميلان يك بر صفر از حريف خود عقب افتاده بود آنچلوتي در آستانه بازي برگشت برابر سلتيك در يك گفت و گوي اختصاصي با وب سايت ميلان شركت كرد.
آيا ميتوانيم اين تصور را داشته باشيم كه ميلان اكنون از بحران خارج شده است ؟
از ابتدا با واژه بحران موافق نبودم چون اوضاع از كنترل خارج نشده بود. بيشتر مشكلات به مسائل روحي–رواني باز ميگشت؛ وقتي با آن تعداد امتياز منفي در ابتداي فصل مواجه شديم خود به خود شانس قهرماني سريA از دست رفت و اين ضربه براي بازيكنان تيمي كه هميشه خود را مدعي اين رقابتها ميداند بسيار سخت بود. بيانگيزگي در بين نفرات تيم كاملا مشخص بود و اين مشكل در چندين بازي پياپي تكرار شد، وقتي نتايج به صورت دلخواه پيش نميرود فشار انتقادات و انتظار تماشاچيان بيشتر ميشود و همين موضوع كار را دشوار ميكند اما اكنون بهتر است بگوييم آرامش به تيم بازگشته است نه اينكه بحران از بين رفته است.
اما در برخی از مواقع شرایط حالت عادی نداشت. مثلا اشتباهات پیاپی در خط دفاع یا عدم گلزنی مدافعان و...
درست است؛ اما باز هم اکثر آنها را ناشي از عدم اعتماد به نفس و بیانگیزگی میدانم. جیلاردینيو هر هفته با انتقاد شدید مطبوعات روبرو بود چون در گلزنی توفیق نداشت و بیش از اندازه بدشانس بود. او مثل همیشه نهایت تلاشش را به کار میبست اما اکثر توپها وارد دروازه نمیشدند و همین موضوع کار او را سخت کرد. ایراد قدیمی مدافعان من هم مثل همیشه وجود داشت و در حقیقت حالت غیرعادی بیشتر از مسائل بیرونی نشات میگرفت.
در آن زمان هیچ وقت به استعفا فکر میکردید یا اخراج شدن توسط سران تیم؟
اگر بیش از حد به این موضوعات فکر میکردم تمرکزم را از دست میدادم. برلوسکونی و گالیانی از من حمایت میکردند و من وظیفه داشتم تیم را از بحران خارج کنم. شایعات مطبوعات همیشه وجود داشت و در آینده هم این طور خواهد بود. من نمیتوانستم به این جریان فکر کنم. همیشه موفقیت میلان را در نظر داشتهام. ترسی از آینده ندارم، ضمن اینکه میدانم مربیگری دقیقا به شکلی است که هیچ وقت نمیتوان روی آینده به صورت کامل حساب کرد. وقتی نتایج به خوبی پیش نمیرود قبل از همه مربی مقصر شناخته میشود، بنابراین همیشه از خطر این وضعیت آگاهی داشتم.
اما در تعطیلات زمستانی میلان کاملا متحول شد.
بله و دلیل اصلی آن دو نکته بود؛ اول اینکه فرصت کافی برای بهبودی مصدومان تیم به وجود آمد، چند بازیکن کلیدی تیم هفتهها آسیب دیده بودند و از این ناحیه ضربات زیادی خوردیم و دوم اینکه توانستیم با تمرینات ویژه تیم را بازسازی کنیم به آن وقفه احتیاج مبرمی داشتیم که خوشبختانه همانطور که انتظار میرفت بعد از شروع نیم فصل نتایج بهتری گرفتیم.
بسیاری بر این باورند که دلیل یکهتازی اینتر، غیبت یوونتوس و جریمه میلان بوده است؛ با این نظر موفق هستید؟
نه چندان، چون بازیهای اینتر این موضوع را اثبات میکند که این تیم در این فصل کاملا متحول شده است. اگر یوونتوس در رقابتها حضور داشت و ما نیز با شرایط عادی رقابتها را شروع میکردیم باز هم اینتر یک رقیب خطرناک و مدعی قهرمانی محسوب میشد. این تیم در این فصل بسیار خوب ظاهر شده است و از این بابت به منچینی تبریک میگویم.
بازی هفته آینده با اینتر مثل همیشه هیجانانگیز است؟
قطعا اینطور است. فارغ از شرایط جدول و امتیازات این بازی برای هواداران هر دو تیم یک دربی سنتی و حیثیتی است که باید به هر شکل در آن پیروز شویم.
نمایش رونالدو تاکنون رضایتبخش بوده است؟
او همیشه مهاجم بزرگی بوده است و وقتی بحث انتقال او به میان آمد کوچکترین مخالفتی نداشتم چون در خط حمله با کمبود مهاجم روبرو بودیم. رونالدو هنوز کیفیت گذشته را حفظ کرده است و بهرغم انتقاد برخی اعتقاد دارم هیچ نیازی به ****های غذایی ندارد. مهمترین نکته مثبت این است که انگیزهاش بالا است و همین کار را راحتتر میکند. هر چند رونالدو نمیتواند در لیگ قهرمانان تیم را همراهی کند اما مطمئن هستم در سریA و تا پایان فصل آمار مناسبی به جا خواهد گذاشت.
امید به حذف سلتیک تا چه اندازه است؟
خیلی زیاد. در بازی رفت برابر این تیم فقط در گلزنی ناکام بودیم. البته اکنون و برای بازی برگشت باید توازن بیشتری داشته باشیم چون دریافت حتی یک گل شرایط را بسیار سخت میکند اما به مهرههای تیمم اطمینان کامل دارم و یقین دارم از این مرحله صعود میکنیم. سلتیک حریف کوچکی نیست اما نمیتواند در این مرحله میلان را کنار بزند.
شایعات پیوستن کاکا به رئال تا چه اندازه درست است؟
کاکا بارها از علاقهاش برای ماندن در میلان صحبت کرده است و فکر نمیکنم اصرار مسؤولان رئال چندان منطقی باشد. کاکا یک بازیکن کلیدی در میلان است و تا چهار سال آینده هم با اين تیم قرارداد بسته است. خیال هواداران باید از بابت ماندن او راحت باشد.
همین شایعات نیز در خصوص شما وجود دارد.
دوست دارم تا چند فصل دیگر هدایت میلان را برعهده داشته باشم. هر مربی دوست دارد چند تجربه مختلف و متفاوت را کسب کند و من هم چنین احساسی دارم، اما احساس میکنم هنوز با میلان به آخر خط نرسیدهام. اگر سران تیم بخواهند قراردادم را تمدید خواهم کرد.