زنجیره ای از اشتباهات شکست را تقدیم به آلمان کرد
بازی شروعی محکم داشت بازیکنان صربستان با قدرت ظاهر شدند...
کانون هواداران بایرن مونیخ- امیرحسین پاک نژاد
وقتی که آلمان به عنوان مقتدر ترین تیم دور اول رقابتهای جام جهانی انتخاب شد همه فوتبالدوستان منتظر بازی درخشان دیگری از این تیم بودند. آلمانها در دومین دیدار به مصاف صربستانی رفتند که در روز نخست علیرغم بازی پایاپای از غنا شکست خورده و به شدت به دنبال کسب 3 امتیاز حساس این بازی بودند.
ژرمنها با ترکیب بازی نخست پای به میدان گذاشتند. مولر و پودولسکی در جناحین و شوین اشتایگر و خدیرا در وسط زمین بازی میکردند. اوزیل همچنان هافبک آزاد و کلوزه تک مهاجم تیم بودند.
بازی شروعی محکم داشت بازیکنان صربستان با قدرت ظاهر شدند و مشخص بود که خنثی کردن حرکات آلمانها در وهله اول کارهای تاکتیکی این تیم قرار دارد. تا اواسط نیمه اول بازی دوتیم پراشتباه و فاقد طرح و برنامه بود. به دلیل نوع بازی دوتیم (محکم و همراه با دوندگی) کارتهای زرد نیز توسط داور اسپانیایی به حراج گذاشته شد و این داور با دیدن هرگونه خطا از کارت زرد خود استفاده میکرد. در شرایطی که کار در میانه زمین برای دو تیم گره خورده بود شوت پودولسکی یخ بازی را شکست اما لحظاتی بعد صربها از جناح راست خود اقدام به نفوذ کردند که بی حاصل بود. در دقیقه 37 بازی ناگهان میروسلاو کلوزه به دلیل یک خطای ساده در میانه میدان با کارت زرد دوم داور مواجه شد و زمین را ترک کرد. از این به بعد روند بازی کاملا تغییر پیدا کرد.
در صحنه اخراج کلوزه یک نکته جالب بود و آن هم نبود کاپیتان ژرمنها (لام) به جهت اعتراض به داور در آن لحظه بود. درحالیکه یکی از وظایف مهم هر کاپیتان حضور در صحنه های حساس داوری (مخصوصا اخراج ) و گفتگو با داور است.
یک دقیقه از خارج شدن کلوزه نگذشته بود وهنوز بازیکنان آلمان در شوک اخراج بچه گانه او بودند که نفوذی دیگر از سمت چپ آلمان توسط صربها پی ریزی شد و سانتر بازیکن این تیم در تیر دوم با ضربه سر مهاجم بلندبالای آنها همراه شد و پاس این بازیکن در شش قدم باعث شد تا یووانویچ براحتی گلزنی کند.
باید گفت روی این گل خط دفاع آلمان بسیار متزلزل نشان داد و تمام بازیکنان خط دفاع در به ثمر رسیدن این گل مقصر بودند. بازیکنان صربستان ابتدا بادشتابر را جا گذاشتند. در لحظه سانتر توپ آرنه فردریش بی دلیل در اطراف تیر یک بود آن هم در شرایطی که هیچ بازیکن صربی در چندمتری اوهم دیده نمیشد (خطای جای گیری). سپس مهاجم صرب روی سر مرته ساکر موفق به هدزنی شد که این قضیه برای یک مدافع تقریبا دو متری ضعف بزرگی محسوب میشود و طبیعی بود که با اشتباه مسلم این سه نفر یووانویچ آسانترین کار را انجام دهد و نوئر را با اولین توپ جدی در این جام مغلوب کند.
بعد از این گل آلمانها بازی تیمی خود را شکل داده و بیشتر در زمین صربستان دیده شدند و در دقایق پایانی با فشار آنها تیر افقی دروازه با شوت مهلک خدیرا لرزید ولی نیمه نخست با همان تک گل به پایان رسید.
با شروع نیمه دوم تنها تغییر تاکتیکی دیده شده نفوذ یکی از مدافعین (معمولا فردریش) به زمین حریف و انتقال اوزیل به نوک خط حمله بود. در شرایطی که آلمانها بیشتر صاحب توپ بودند اما پرس هافبکهای صرب و یک بازیکن کمتر مانع از شکل گیری خطر جدی مییشد.
ضمن اینکه مهاجم شدن اوزیل باعث کاهش خلاقیت خط میانه ژرمنها شده بود. با این حال صربها همچنان از سمت چپ آلمان با یک و دو کردنهای سریع نفوذ میکردند و درآن طرف نیر لوکاس پودولسکی در چندین نوبت ایده آل اقدام به شوتزنی کرد که راه بجایی نبرد . سرانجام حملات آلمان نتیجه داد و این تیم در دقیقه 60 صاحب ضربه پنالتی شد. درحالیکه تصور میشد شوین اشتایگر پنالتی زن اول تیم باشد (چراکه برابر بوسنی دو پنالتی را به گل تبدیل کرده بود) پودولسکی چپ پا پشت توپ ایستاد و ضربه بد او توسط ولاديمير استكويچ مهار شد.
بعد از مهار پنالتی پودولسکی چندبار دیگر در موقعیت مناسب قرار گرفت اما تمام شوتهای خود را با بی دقتی و خودخواهی به بیرون زد. با اینکه آلمان ده نفره بود اما همچنان بازی بهتری ارائه میداد
ولی تعویض بد یواخیم لو نه تنها حرکت چرخهای تیم ملی آلمان را سریعتر نکرد بلکه باعث شد از کار هم بیفتد.
ابتدا مولر و اوزیل (که تنها پاسور موفق تیم بود) بیرون آمدند و مارین و کاکائو ورد میدان شدند. لحظاتی بعد هم گومز بلندبالا بجای بادشتابر وارد میدان شد. باید گفت در مورد خارج کردن مولر از زمین خرده ای به لو وارد نیست چراکه مولر بارها در سانتر کردن و نفوذ ناموفق نشان داد اما خارج کردن مسعود اوزیل که واقعا بهترین بازیکن آلمانها بود جای تعجب داشت. اشتباه بزرگ لو همین جابجایی بود، چرا که وی میتوانست مولر را با کاکائو تعویض کند و اوزیل را به سمت راست انتقال دهد و از کاکائو به عنوان مهاجم نوک استفاده کند. درواقع تعویض اوزیل خیال خط دفاع صربستان را تا آخر بازی راحت کرد و این خود آلمان بود که با نبود وی به مشکلاتش افزوده شد. همچنین با آمدن مارین به سمت چپ ، پودولسکی به میانه زمین منتقل شد یعنی درست جایی که امسال در تیم کلن بازی می کرد و بدترین بازیها را ارائه داد. در مورد تعویض بادشتابر با گومز نیز میتوان به دید هجومی لو برای کسب امتیاز اشاره کرد، ضمن اینکه بادشتابر بارها در یارگیری مستقیم در سمت چپ ناموفق بود. یعنی خارج کردن بادشتابر منطقی بود اما ماریو گومز همچنان بی خاصیت و خنثی در ترکیب ژرمنها نشان داد تا حضور وی در زمین همراه با علامت سوال بزرگی برای طرفداران فوتبال آلمان همراه باشد. بدون تعارف هیچ چیز خاصی از گومز در این دو دیدار دیده نشده است و یوگی لو میتوانست به جای وی از تروخوفسکی و کروس آماده در خط میانه استفاده و لوکاس پودولسکی را هم به خط حمله اضافه کند.
با این سه تعویض عجیب، یعنی کاهش خلاقیت در مرکز زمین و کم شدن یه مدافع، این صربها بودند که ضدحملات خود را پی ریزی کرده و در دونوبت توپ را به تیر دروازه ژرمنها کوباندند. تا اینکه بازی با همین یک گل به پایان رسید و آلمان در کمال تعجب بازی دوم را واگذار کرد.
بزرگان تیم ملی آلمان باید با دید بسیار متفاوت و جدی به این باخت نگاه کنند ، بزرگترین دستاورد این باخت محرز شدن ضعفهای آلمانها بود:
[color]
اولین و مسلما بزرگترین ضعف ژرمنها دو مدافع متمایل به سمت جپ تیم هستند.] بادشتابر و فردریش کاملا کند و ناهماهنگ نشان دادند. وضعیتی که بخوبی روی گل بازی مشخص بود و از هم اکنون حضور این دو تبدیل به قوت قلب مربیان و مهاجمان حریفان آلمان شده است. نکته بدتر در این سمت ضعف مفرط پودولسکی به عنوان بال چپ در کارهای دفاعی است که سمت جپ آلمان را در زمان حمله حریفان آسیب پذیر کرده. در تمام نفوذهای صرستان از سمت راست آلمان بادشتابر تنها بود و پودولسکی اصلا در عقب زمین دیده نشد. به واقع چرا لو به چنین ترکیب دفاعی دلبسته جای سوال دارد. چرا این مربی بادشتابر را به پست تخصصی خود (دفاع وسط) منتقل نمیکند و کس دیگری را در جناح چپ قرار نمیدهد واقعا عجیب است. نبود سرعت در سمت چپ دفاع آلمان بسیار مشخص است به نحوی که هافبک خوب صربستان بارها از این جناح آلمان را وادار به عقب نشینی کرد.
اما نکته بعد، بازی همچنان ناهماهنگ خدیرا در میانه زمین است. تنهایی اشتایگر بخوبی احساس میشود و چرا بار تمام درگیریها، بازیسازی ، توپ گیریها و تعویض منطقه بازی در میانه میدان به گردن اوست مشخص نیست. در شرایطی که خدیرا به عنوان یک هافبک می تواند نیمی ازکارهای میانه میدان را انجام دهد.
مسئله بعد تعویض کاملا اشتباه اوزیل در هر دو بازی آلمان است. در برابر صربستان تنها یک بازیکن دفاع این تیم را می ترساند و او کسی نبود جز مسعود اوزیل. اما لو با تعویض کاملا اشتباه وی خودبخود به شکست خوش آمد گفت.
بازی بد مولر، پودولسکی ، خدیرا و بادشتابر به همراه بازی معمولی مدافعین نشان داد آلمان همچنان در اکثر نقاط زمین به هماهنگی بیشتری احتیاج دارد و
نباید بازیکنان یک تیم مدعی در اولین بازی درخشان و در بازی بعد ضعیف باشند. یکنواختی و حفظ روند رو به رشد در نوع بازی ستارگان هر تیم فاکتور اصلی برای قهرمانی است پس باید یواخیم لو به مانند یورو 2008 (باخت از کرواسی در بازی دوم) تیم را سریعا به شرایط اولیه برگردانده و آماده رویارویی با غنا کند.
البته نمی بایست از ده نفره شدن آلمان و اخراج کلوزه غافل شد . آن هم مهاجمی که ***** آلمان را در حملات به عهده داشت و امید اول گلزنی تیم بود. با این حال باید گفت ژرمنها با وجود ده نفره شدن شصت دقیقه خوب و پایاپای بازی کردند واین تنها نکته امیدوارکننده بازی روز دوم آلمان بود. میبایستی یاخت این تیم را از زاویه دیگری نیز نگریست و آن هم شکستن غرور این تیم بود که میتوانست بعد از برد قاطع برابر استرالیا پاگیر این تیم در مراحل بعدی شود و ضعفهای آلمان را در پشت برده مفقود کند.
درجمع بندی پایانی باید سه عامل: اخراج به ناحق کلوزه، عدم گل شدن پنالتی پودولسکی و تعویضهای بد یواخیم لو را عامل شکست ژرمنها دانست، اما ابراز امیدواری کرد که این باخت در بهترین زمان ممکن روی داد و اگر آلمانها بتوانند از این شکست درس جدی بگیرند میتوانند همچنان به عنوان مدعی جدی این جام مطرح باشند.