لوتار ماتئوس در برنامه ورزش از نگاه 2
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شب گذشته برنامه ورزش از نگاه دو ویژه برنامهای برای جام جهانی 2014 داشت که در این برنامه میهمانان ویژهای هم حضور داشتند. لوتار ماتئوس کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال آلمان و علی دایی کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان که در بایرن مونیخ با هم همبازی بودند در برنامه ورزش از نگاه دو به وضعیت فوتبال آلمان، ایران، تیمهای حاضر در جام جهانی و مسائل دیگر پرداختند.
لوتار ماتئوس ابتدا در خصوص اینکه فوتبال آلمان از حالت ماشینی بودن خارج شده و اکنون یکی از بهترین تیمهای دنیا محسوب میشود، گفت: فوتبال آلمان در این چند سال طرفداران زیادی پیدا کرده است و آموزش به بازیکنان جوان حرفهایتر دنبال میشود. اکنون فوتبال در آلمان فقط نتیجه نیست و تیمها فوتبال را فنی بازی میکنند و تاکتیکی دنبال میشود. اکنون در جهان هم احترام زیادی برای فوتبال آلمان قائل میشوند و ما به این مسئله افتخار میکنیم.
وی در خصوص فینال سال 1999 لیگ قهرمانان اروپا بین بایرن مونیخ و منچستریونایتد که در لحظات پایانی قهرمانی از آلمانیها دور شد، عنوان کرد: خیلی دوست ندارم آن بازی را به خاطر بیاورم و همه بازیها برد و باخت دارد. قطعاً بازی برابر منچستر یکی از تلخترین بازیهای من در 22 سالی بود که فوتبال بازی کردم. این بازی برای بازیکنان و هواداران لحظات جالبی نداشت و در حالی که همه فکر میکردند بایرن مونیخ قهرمان شده و برای جشن آماده میشدیم در 5 دقیقه تمرکزمان را از دست دادیم.
در ادامه علی دایی که در فصل 99-1998 عضو تیم بایرن مونیخ بود، اظهار داشت: با اینکه من مقابل منچستر بازی نکردم اما همانطور که لوتار گفت در 5 دقیقه تمرکزمان را از دست دادیم و لحظات سختی را پشت سر گذاشتیم. ما بیرون زمین خودمان را آماده کرده بودیم که جشن قهرمانی را برپا کنیم اما در 4، 5 دقیقه همه چیز عوض شد که البته این هم از زیباییهای فوتبال است.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در خصوص شخصیت لوتار ماتئوس گفت: من به عنوان یک خارجی و ایرانی به بایرن مونیخ رفتم و بزرگترین کمک را لوتار به من کرد و همیشه به عنوان یک بزرگتر کارهای ما را زیر نظر میگرفت، راهنماییمان میکرد و از من حمایت زیادی کرده است. رابطه خیلی خوبی با هم داشتیم و من همیشه مدیونش هستم. رابطه خوب و دوستانهای در تمرین داشتیم که این موضوع باعث شد در بایرن مونیخ هیچ وقت حس نکنم یک ایرانی و خارجی هستم.
ماتئوس در ادامه برنامه با بیان اینکه حاضر است دوباره تمام کارهایی که انجام داده را به همین شکل تکرار کند، در خصوص اینکه باید زودتر از فوتبال خداحافظی میکرد، خاطرنشان کرد: بعد از اینکه فوتبالت تمام میشود حرف زیاد است و اینکه برخی میگویند باید در سال 90 یا 94 از فوتبال خداحافظی میکردم، نظر من نبود. احساس کردم همچنان نیاز دارم که فوتبال بازی کنم و دوست داشتم یک بار دیگر در جام جهانی حضور داشته باشم که برابر ایران هم بازی کردم و آن بازی را با نتیجه 2 بر صفر بردیم.
وی در ادامه افزود: جام ملتهای اروپا هم شاید برای من موفقیت آمیز نبود اما تا سال 99 فوتبالیست سال آلمان بودم و نمیتوانستم زودتر کنار بروم. بعد از اینکه فوتبالت تمام میشود صحبت زیاد است اما من خوشحالم که فوتبالم به این شکل به پایان رسید.
علی دایی نیز در این خصوص گفت: ابتدا باید بگویم مقایسه من با لوتا ماتئوس مقایسه درستی نیست، چون او در سطح بالاتری فوتبال را دنبال کرده است و افتخاراتی که لوتار کسب کرده خیلی بالاتر است. هیچ موقع دوست ندارم به این شکل مقایسه شوم و لوتار برای من یک فوتبالیست قابل احترام است و قبولش دارم. درباره خداحافظیام از فوتبال هم باید بگویم میتوانستم فوتبالم را ادامه دهم اما به خاطر اتفاقاتی که بعد از جام جهانی 2006 پیش آمد که برخی از این اتفاقات هم از صداوسیما برخواست، تصمیم گرفتم خداحافظی کنم.
وی ادامه داد: خدا هم به من کمک کرد در سایپا به عنوان مربی و بازیکن قهرمان لیگ شدم و هیچکس حتی همسرم هم نمیدانست میخواهم از فوتبال خداحافظی کنم. تصمیم من هم جدی بود که اگر قهرمان شدیم از فوتبال خداحافظی کنم و همینطور هم شد و زمین را بوسیدم و فوتبال را کنار گذاشتم.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان درباره اینکه قلعهنویی او را در لیست تیم ملی قرار داده بود اما وی برای حضور در تیم ملی ابراز تمایل نکرد، اظهار داشت: آن موقع دیگر فوتبال را کنار گذاشته بودم و بعد از جام جهانی گفتم بگذارید من کنار بروم تا ببینم قرار است چه اتفاقاتی بیافتد.
دایی درباره آمدن لوتار ماتئوس به ایران در آستانه جام جهانی 2014 برزیل عنوان کرد: مطمئناً آمدن افرادی مانند لوتار ماتئوس میتواند، به ما کمک زیادی کند. او از مفسران بزرگ اروپا است که اطلاعات جامع و کاملی از فوتبال دنیا دارد و در فوتبال زندگی میکند که مطمئناً میتواند دیدگاههای مردم ما را عوض کند و کمک زیادی به ما خواهد کرد.
لوتار ماتئوس در ادامه گفت: من صحبتهای دایی را شنیدم و باید بگویم او کار سختی داشت. من خودم در فوتبال ایتالیا بازی کردم و 4 سال در اینترمیلان بودم و وقتی یکی بخواهد در یک کشور جدید جای خود را باز کند کار دشواری دارد. وقتی علی دایی به بایرن مونیخ آمد من یاد دوره خودم در ایتالیا افتادم و علی دایی بازیکنی بود که انگیزه بالایی داشت. میدانستیم که میتوانیم از علی دایی نفع ببریم و سود هم بردیم.
بازیکن پیشین تیم بایرن مونیخ ادامه داد: برای من یک خواست قلبی بود که به بازیکن جوان کمک کنم تا خودش را با تیم منطبق کند و دایی آنقدر مودب بود و در زمین باهوش بود که خیلی زود خودش را نشان داد و بی دلیل هم نیست که 149 بازی ملی دارد، در 2 جام جهانی بازی کرده است و با هم 2 بار قهرمان شدیم. او اکنون مربی است و میتواند یکی از مفسران بزرگ دنیا باشد چون آقای گل جهان بوده، جزو بازیکنان بزرگ فوتبال دنیا محسوب میشود که همه او را میشناسند و شخصیتهای مثل دایی باید حفظ شوند.
وی با اشاره به اینکه سفر راحتی به ایران داشته درباره شنیدههایش از کشورمان گفت: برای من مهم نیست که چه چیزی درباره ایران میگویند و باید خودم بیایم تا همه چیز را از نزدیک ببینم. در ایران آنقدر به من خوش گذشت و راحت بودم که حس کردم در خانه خودم هستم. من با ایرانیها برخورد زیادی داشتم، با دایی هم تیمی بودم، در اتریش که مربیگری میکردم ایرانیهای زیادی حضور داشتند که برخوردم با آنها مثبت بود و بعد از حضورم در ایران این مسئله برای من تایید شد.
ماتئوس در واکنش به صحبتهای مجری برنامه مبنی بر اینکه 4 سال حضور در ایتالیا تاثیر زیادی روی او گذاشته و برعکس آلمانیها که رفتار خشکی دارند بسیار خندان است، اظهار داشت: 4 سال حضورم در ایتالیا بدون شک تاثیر زیادی روی من داشت و آنها احساس خود را به من منتقل کردند و مانند ما آلمانیهای خیلی جدی نبودند.
«لوتار ماتئوس در بیرون از زمین فوتبال و در داخل زمین 2 شخصیت متفاوت داشت که در بازی بسیار خشن بازی میکرد. چنین چیزی را قبول دارید؟،» کاپیتان پیشین تیم ملی آلمان در پاسخ به این سوال گفت: من در زمین فقط میخواستم پیروز شویم و به همبازیهایم خودم انگیزه میدادم که حتماً باید موفق شویم و پیروزی برای من اولویت دارد. من در زمین دوست نمیشناسم و بعد از بازی با همه دوست هستم.
به گزارش تسنیم، در ادامه برنامه علی دایی در خصوص اینکه حضور یک کاپیتان باتجربه چقدر در بازی یک تیم تاثیرگذار است، اظهار داشت: وجود شخصی مانند لوتار ماتئوس در بایرن مونیخ کمک زیادی به ما میکرد و او هم در تمرین و هم در بازی یک **** خوب بود. لوتار فقط به تیم فکر میکرد و به همین دلیل همه بازیکنان را همراهی میکرد تا تیم موفق باشد و این مسئله را من از ایشان آموختم که هیچوقت به فکر خودم نباشم و به جوانها کمک کنم. همین مسائل بود که در بایرن مونیخ در یک فصل به 3 فینال راه پیدا کردیم که یک فینال را بردیم و قهرمان شدیم و متاسفانه 2 نایب قهرمانی هم به دست آوردیم.
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس و بازیکن پیشین بایرن مونیخ ادامه داد: اگر ما اکنون **** خوبی در زمین نداشته باشیم به مشکل میخوریم. مربی فقط تا کنار زمین میتواند بیاید و در زمین اگر یک کاپیتان خوب باشد، کمک زیادی به تیم میکند.
ماتئوس در ادامه به صحبت درباره مارادونا پرداخت و در این مورد عنوان کرد: در سال 1982 با مارادونا آشنا شدم و در جنوب آمریکا اولین برخوردم را با او داشتم. او همیشه به من احترام میگذاشت چرا که من هم خیلی منطقی با او رفتار میکردم و در زمین مسابقه عادلانه مقابل او قرار میگرفتم. خیلیها فقط سعی میکردند به هر نحوی شده مارادونا را متوقف کنند اما من اینگونه نبودم و به همین دلیل یک دوستی بین ما ایجاد شد. نه به این دلیل که ما 2 بار در جام جهانی مقابل هم بازی کردیم و سال 86 آرژانتین قهرمان شد و سال 90 ما قهرمان شدیم و دوستی ما جور دیگری بود.
وی افزود: دوستی بین من و مارادونا به شکل دیگری بود که در بازی خداحافظی من او آمد و من هم در بازی خداحافظی مارادونا شرکت کردم. در آن زمان باید بگویم مارادونا بهترین بازیکن بود.
کاپیتان پیشین تیم ملی آلمان در خصوص مقایسه مارادونا و پله عنوان کرد: بین پله و مارادونا من نمیگویم مارادونا چون این 2 در مقاطع مختلف بازی کردند و نباید آنها را با هم مقایسه کنیم. مارادونا در زمانی که من بازی میکردم با وجود بازیکنانی چون روبروتو باجو، مارکو فن باستن، رودی فولر و ... بهترین بود و یک درجه بهتر از همه بود. مارادونا تفاوت را با بقیه نشان میداد و گلی که به انگلیس زد (نه آن توپی که با دست زد) و چند نفر را دریبل زد زیبا بود و هواداران فوتبال چنین چیزهایی را دوست دارند ببینند.
ماتئوس درباره اینکه نداشتن بازیکنانی مانند خودش با قدرت ***** بالا در تیم ملی آلمان دلیل قهرمان نشدن این تیم در چند سال گذشته بوده است، گفت: همانطور که گفتم فوتبال تغییر زیادی کرده است. من نمیخواهم 20 سال قبل را با الان مقایسه کنم و حتی شخصیت بازیکنان هم تغییر کرده است. آلمان اکنون فیلیپ لام، شواین اشتایگر و حتی مانوئل نویر را دارد که شخصیت هدایت تیم را دارند اما خیلی محتاط هستند. همچنان یک طبقه بندی وجود دارد و همانطور هم که علی دایی گفت مربی فقط تا کنار خط میتواند حضور پیدا کند و در زمین باید کسی باشد که هدایت تیم را به خوبی به عهده بگیرد. من نمیخواهم بگویم که آلمان در این چند سال موفق نبوده و ما همیشه بین 4 تیم برتر بودیم اما برای قهرمانی کمی بدشانسی آوردیم.
وی در خصوص اتحاد آلمان غربی و شرقی و تاثیری که این مسئله روی فوتبال آلمان گذاشت خاطرنشان کرد: اتحاد 2 آلمان باعث شد ما موقعیت بهتری پیدا کنیم و بازیکنانی مانند سامر، بالاک و ... بازیکنانی بودند که در شرق آلمان بزرگ شدند و به فوتبال آلمان وارد شدند. قطعاً اتحاد آلمان غربی و شرقی تیم ما را تقویت کرد. بعد از اتحاد در سال 96 قهرمان اروپا شدیم و شاید هواداران فوتبال آلمان دوست داشته باشند دوباره قهرمان جهان شویم اما باید به این نکته توجه داشته باشند که تیمهای دیگر هم وجود دارند و در برزیل هم سعی میکنند قهرمان شوند. جام جهانی فقط برای آلمان نیست بلکه برزیل هم در آن بازی میکند، ایران حضور دارد، آرژانتین هست و تیمهای دیگری نیز هستند که سعی میکنند بهترین نتیجه را بگیرند. من نمیگویم آلمان مدعی جدی است اما ما شانس داریم که قهرمان شویم.
به گزارش تسنیم، برنامه ورزش از نگاه دو بعد از این صحبتها که مقدمهای برای شروع ویژه برنامه بود وارد بحث اصلی یعنی جام جهانی 2014 برزیل شد که در این بخش علی دایی ابتدا به روند آمادهسازی تیم ملی پرداخت و شرایط حال حاضر را با 2 دوره قبلی که ایران در جام جهانی حضور داشت مقایسه کرد و گفت: اکنون خیلی با شرایط آرمانی فاصله داریم و مطمئناً شرایط حال حاضر با سال 98 و 2006 قابل مقایسه نیست. مردم آن موقع نسبت به تیم ملی خیلی پیگیری بیشتری داشتند اما اکنون اینگونه نیست و این مسئله را میتواند از آخرین دیدار تیم ملی متوجه شد که تعداد بسیار کمی به ورزشگاه آمده بودند. از تعداد تماشاگران میتوان متوجه شد که مردم چندان پیگیری نتایج تیم ملی نیستند. البته مشکلات جامعه هم در این بین تاثیرگذار است و از سوی دیگر ما تبلیغات خوبی روی تیم ملی نداشتیم و بازیهای دوستانه برگزار نکردیم که مردم بخواهند پیگیری تیم ملی باشند.
سرمربی پیشین تیم ملی کشورمان افزود: ما بعد از پیروزی برابر کرهجنوبی یک خواب طولانی مدت را داشتیم و میتوانستیم از فیفادیها استفاده کنیم تا بازیهای خوب تدارکاتی برگزار کنیم اما به هر دلیل این موقعیت را از دست دادیم. این شرایط باعث شده مردم ما هم وارد این وادی نشوند که تیم ملی قرار است چندماه دیگر به جام جهانی برود و چندان پیگیر نیستند. ما اکنون 3 ماه تا جام جهانی فاصله داریم و به نظرم وجود افرادی مانند ماتئوس در این راه به ما کمک میکند.
وی با اشاره به شکست تیم ملی کشورمان برابر گینه در دیدار تدارکاتی هفته گذشته گفت: چنین شکستهایی پیش از جام جهانی برای تیم ملی لازم است و قبل از اینکه به جام جهانی برویم لازم است که چنین دیدارهای تدارکاتی برگزار شود. ما در جام جهانی 2006 آنقدر انتظارات مردم را بالا بردیم که انتظار داشتند ما پرتغال را شکست دهیم و خودمان را با این تیم مقایسه میکردیم، تیمی که به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری خیلی بالاتر از ما بود و حتی مکزیک هم تیم بسیار خوبی داشت.
ماتئوس درباره جام جهانی 98 و دیدار با ایران و اینکه پیراهنش را با کدام بازیکن تعویض کرد، یادآور شد: قبل از شروع بازی یک بازیکن سمت من آمد و خواست که در پایان بازی لباسمان را با یکدیگر تعویص کنیم. البته اکنون نام او یادم نیست اما بعد از بازی خیلی سریع آمد و لباس را از من گرفت.
علی دایی هم با اشاره به دیدار ایران - آلمان در جام جهانی عنوان کرد: همان سال قرار بود به آلمان بروم و این بازی تحت تاثیر این مسائل بود. قبل از آن توافقاتی در این خصوص شده بود و در جام ملتهای 96 فدراسیون کره یک بازیکن را به فدراسیون آلمان معرفی کرده بود که مربیان آلمانی برای دیدن بازی او آمده بودند که در بازی ایران و کره من 4 گل زدم و همین موضوع باعث شد نظرها برگردد و چند تیم آلمانی من را خواستند. در نهایت از السد به آلمان رفتم و به آرمینابیلهفلد پیوستم.
کاپیتان پیشین تیم ملی آلمان در خصوص ارزیابیاش از فوتبال ایران گفت: برای من بسیار سخت است که فوتبال ایران را ارزیابی کنم و چون فاصلهام زیاد است اطلاعات بسیار کمی از فوتبال ایران دارم. البته من انتخابی جام جهانی را پیگیری کردم و ایران با اقتدار بالایی به برزیل رفت و قرار است 3 ماه دیگر در جام جهانی برزیل بازی کند.
وی تاکید کرد: ایران به عنوان یک تیمی که مدعی نیست در جام جهانی شانس دارد و فکر میکنم فقط باید به برد برابر نیجریه فکر کند. اگر ایران بتواند برابر نیجریه به پیروزی برسد شانس زیادی برای صعود به دور دوم دارد و هرچند نیجریه فرد به فرد بازیکنان چهرهتری دارد اما اگر ایران بتواند با تیمی متحد در جام جهانی حضور پیدا کند میتواند به مرحله دوم هم صعود کند.
لوتار ماتئوس با بیان اینکه دایی و آنهایی که در ایران هستند به فوتبال ایران نزدیکترند، افزود: علی دایی یک حرف بسیار خوب زد و به نظرم ایران باید بازیهای دوستانه بیشتری داشته باشد و مقابل تیمهایی چون آلمان، آرژانتین و ... بازی کند تا تماشاگران به این شکل جذب شوند و فوتبال را بیشتر جذاب کنیم. مردم ایران فوتبال دوست هستند و از این جهت ایران در دنیا مشهور است و برای همه خوش آیند خواهد بود که ایران فقط در جام جهانی حضور نداشته باشد بلکه بتواند در این مسابقات نتایج خوبی هم بگیرد.
«ما چگونه میتوانیم لیونل مسی را در بازی با آرژانتین مهار کنیم؟» وی در پاسخ به این پرسش گفت: من هیچوقت برابر مسی بازی نکردم اما برابر مارادونا بازی کردم. کیفیت مسی و مارادونا تقریباً شبیه به هم هستند و در تصاحب، حمل توپ و دریبل زدن سریع هستند اما باید به این نکته توجه کرد که مسی تا به حال قهرمان جام جهانی نشده اما مارادونا قهرمان جهان شده است. به نظرم فقط باید به صورت گروهی مسی را مهار کرد و به تنهایی نمیتوان این کار انجام داد. اکنون سیستم تغییر کرده و نمیتوان یک نفر را برای مهار مسی معین کرد. ما در سال 86 این کار را انجام دادیم تا مارادونا را مهار کنیم و اکنون شما هم نباید تمرکزتان را روی مهار مسی بگذارید و باید او را به صورت تیمی و گروهی کنترل کنید.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال آلمان ادامه داد: در سال 86 بکنباوئر بزرگترین اشتباه را کرد و تصورش را از فوتبال تغییر داد، چون مارادونا در جام جهانی خیلی خوب بود. بکنباوئر از مارادونا ترسید و هافبک هجومی را برابر این بازیکن گذاشت و ما هافبک دفاعی نداشیم. بعد از فینال جام جهانی 86 متوجه شدیم که اشتباه کردیم. در سال 1990 بکنباوئر متوجه شد که اشتباه کرده است و در بازی با آرژانتین دیگر این اشتباه را مرتکب نشدیم. مسی 4 بار بهترین بازیکن جهان شده و منحصربهفرد است اما باید مقابل رسیدن پاس به او را بگیرید و ارتباط را به این شکل قطع کنید تا توپ به او نرسد و با مدافعان یک به یک نشود.
ماتئوس در خصوص کارلوس کیروش گفت: کیروش توانست تیم ایران را موفق کند و به جام جهانی ببرد و اکنون باید به او فرصت داد تا در یک تورنمنت قابلیتهایش را نشان دهد و این توانایی را دارد و بعد از جام جهانی خواهیم فهمید که چه قابلیتهایی دارد اما من احترام زیادی برای او قائل هستم و اینکه توانست ایران را به عنوان تیم اول به جام جهانی ببرد قابل احترام است.
وی بار دیگر در خصوص رویارویی ایران و آرژانتین در جام جهانی اظهار داشت: آرژانتین یک تیم مدعی قهرمانی است که بازی در آمریکای جنوبی هم به نفع آنهاست. من بازیهای آنها را در یک سال گذشته دیدم و آنها فقط مسی را ندارند. این بازیکن میتواند نقطه قوت آرژانتین باشد اما کیفیت دیگر بازیکنان آرژانتین هم بالاست که میتوانند در بازی تعیین کننده باشند.
بازیکن پیشین تیم فوتبال بایرن مونیخ درباره اینکه چرا اکنون تیمهای آلمانی برخلاف گذشته به دنبال بازیکنان ایرانی نمیآیند عنوان کرد: من مسئول تیمهای بوندسلیگایی نیستم. آن زمان که دایی در بایرن مونیخ بازی میکرد زمان بسیار خوبی بود و بازیکنان ایرانی زیادی در بوندسلیگا بازی میکردند که همه بازیکنان تاثیرگذار و خوبی برای تیمهایشان بودند. یکی گلزن بود، یکی خوب پاس میداد و بازیکنانی بودند که مورد نیاز بودند و اکنون نمیدانم بازیکنانی با این کیفیت در فوتبال ایران وجود دارد یا نه.
علی دایی نیز با اشاره به این موضوع تاکید کرد: قطعاً اینکه ما اکنون نمیتوانیم بازیکنی را به اروپا بفرستیم به عدم حرفهای بودن باشگاهها و عدم سازندگی در فوتبال پایه باز میگردد. در فوتبال اروپا باشگاهها به دنبال بازیکن باکیفیت و قیمت پایین هستند و ما چنین کیفیتی را در بازیکنان ایرانی نمیبینیم که تیمهای اروپایی دنبال آنها باشند. تیمهای اروپایی همیشه فوتبال دنیا و ایران را رصد میکنند اما کیفیتی نیست که به دنبال بازیکنان بیایند.
وی افزود: آن زمان من، خداداد عزیزی و کریم باقری؛ 3 نفری بودیم که در تیم ملی تاثیرگذار بودیم و جزو اولین نفراتی بودیم که به آلمان رفتیم. فکر میکنم یک مقدار هم موفقیت ما در آلمان باعث شد تا تیمهای آلمانی نگاهشان برگشت و دوباره از ما بازیکن گرفتند. اگر الان به فوتبال اروپا نگاه کنیم به غیر از 2 رگهها کسی را در سطح اول فوتبال این قاره نداریم.
ماتئوس صحبتهای دایی را به این شکل ادامه داد: مقطعی بود که بازیکنان ایرانی در آلمان زیاد بودند و دوباره باید این موضوع شروع شود. الان ژاپنیها 7، 8 بازیکن در بوندسلیگا دارند که بازیکنان مهمی هم هستند و باید یک شروع و آغاز دیگری برای ایران باشد. آن موقع علی دایی آغازکننده بود و اکنون باید سازندگی صورت بگیرد تا بازیکنان جوان ایرانی در لیگ خوبی مانند لیگ آلمان مورد نیاز باشند. اکنون در آلمان روی بازیکنان جوان کارهای خوبی صورت میگیرد و از 12 سالگی به صورت حرفهای به آنها فوتبال را آموزش میدهند که در قدیم اینگونه نبود و فوتبال آلمان توسعه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه شنیدهام فوتبال ایران ساکن بوده است، گفت: اکنون شاید برای بازیکنان ایرانی سخت باشد که در فوتبال آلمان، انگلیس، اسپانیا و ... کیفیت بالایی از خود نشان دهند.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال آلمان در خصوص حضور 2 رگهها در فوتبال دنیا اظهار داشت: در زمان من هم این بازیکنان وجود داشتند که در آلمان به دنیا نیامده بودند اما در تیم ما حضور داشتند. این بازیکنان تفاوت را در تیم به خوبی نشان میدهند و ما در آلمان سعی میکنیم بازیکن خوب را با تیم تطابق بدهیم و بهترین استفاده را از آنها ببریم.
ماتئوس با بیان اینکه در 2 سال گذشته با روته مولر و هنکه در خصوص فوتبال ایران صحبتهایی کرده است، خاطرنشان کرد: مولر و هنکه در فوتبال ایران کار کردهاند و با شوق زیادی درباره هواداران فوتبال ایران و بازیکنان ایرانی صحبت میکنند که بسیار خوش برخورد هستند. من خودم در ایران کار نکردم اما هنکه و مولر میگفتند فوتبالیستهای ایرانی بسیار حرفهای با فوتبال برخورد میکنند.
وی در ادامه در خصوص گذشته فوتبال آلمان گفت: امیدوارم که تاریخ فوتبال آلمان و قهرمانی ما در جهان بار دیگر تکرار شود. خوشحالم که در شکلگیری قهرمانیهای آلمان نقش داشتم و به این موضوع افتحار میکنم. برای من خاطرهانگیزترین سال فوتبال آلمان سال 90 بود اما سال 1954 هم در فوتبال آلمان مهم بوده که موفقیتهای زیادی در آن کسب شد. به نوعی موفقیتهای فوتبال ما از سال 54 آغاز شد.
کاپیتان پیشین آلمان در خصوص 2 بار رویارویی آلمان برابر مجارستان در جام جهانی 1954 عنوان کرد: در بازی اول چون سرمربی تیم میدانست شانسی برای پیروزی ندارند به تیم اول استراحت داد و تیم دوم در میدان حاضر بود. در بازی فینال هم وقتی 2 بر صفر عقب بودیم و توانستیم 3 بر 2 پیروزی شویم واقعاً یک حس روانشناسی بود.
ماتئوس که در طول حضورش در تیم ملی آلمان با 4 سرمربی کار کرده است، بکنباوئر را بهترین مربی دانست و اظهار داشت: رابطه من با بکنباوئر همیشه خوب بوده و او هم میداند که من تلاش زیادی برای قهرمان شدن آلمان کردم و من هم میدانستم که او چه کارهایی در تیم ملی کرد. من بزرگترین افتخارات را با بکنباوئر کسب کردم و با عذرخواهی از دیگر مربیان باید بگویم او از همه بالاتر است.
وی همچنین در خصوص دوری 3 سالهاش از تیم ملی گفت: بعد از سال 90 که قهرمان جهان شدیم 5 سال در تیم ملی بازی کردم اما بعد نمیدانم چه اتفاقی افتاد که برتی فوگتس با من به اختلاف خورد اما دوباره در سال 98 به تیم ملی آمدم و مقابل ایران هم بازی کردم. شاید اگر همان موقع با هم صحبت میکردیم در حضورم در تیم ملی 3 سال وقفه نمیافتاد.
کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال آلمان درباره اختلافش با کلینزمن خاطرنشان کرد: همه چیز در گذشته بود اما ما بیرون زمین بهترین دوست بودیم و داخل زمین هم هر 2 تلاش میکردیم تا تیم موفق شود. شاید یکسری اتفاقات افتاد و بعد از آن هم مربیمان اعتماد نکرد که من کاپیتان تیم باشم و کلینزمن کاپیتان شد.
ماتئوس درباره اینکه چرا نتوانست در فوتبال آلمان مربیگری کند، یادآور شد: بعد از دوران فعالیتم در فوتبال چندان در آلمان نبودم و بیشتر در خارج از کشور زندگی کردم. البته فرصت داشتم در بوندسلیگا و تیمهایی چون نورنبرگ، هانوفر و اینتراخت مربیگری کنم اما اتفاقاتی افتاد که نشد.
به گزارش تسنیم، علی دایی در ادامه در خصوص دوران مربیگریاش صحبت کرد و درباره اینکه گفته میشود وی زود به سرمربیگری تیم ملی رسید، اظهار داشت: اینکه زود مربی شدم را قبول ندارم بلکه من اطرافیانم را درست نشناختم. نباید اکنون به آن موقع بازگردیم اما آن موقع ما یک دهم امکانات الان را هم نداشتیم و برای برگزاری بازی دوستانه فرصت کمی داشتیم.
وی ادامه داد: به لحاظ فنی باید بگویم بهترین بازی را در تیم ملی انجام میدادیم و بازیکنان جوان زیادی هم به تیم ملی معرفی کردم. میدانستم موفق میشویم اما نمیدانستم سیاسیها در تیم ملی تصمیم میگیرند نه ورزشیها!
لوتار ماتئوس در ادامه با بیان اینکه نباید یک مربی را با دوران بازیگریاش مقایسه کرد، گفت: باید این را در نظر بگیریم که مربی با بودجهای که در منچستر و بایرن مونیخ وجود دارد راحتتر کار میکند تا تیمی که مجبور است بازیکنانش را بفروشد. من هم مثل علی دایی دوست دارم با بازیکن جوان کار کنم و هر جایی هم که کار کردم با عشق و علاقه بوده است.
بازیکن پیشین بایرن مونیخ و کاپیتان تیم ملی آلمان به وضعیت تیم ایران پیش از جام جهانی پرداخت و درباره اولویت قرار دادن باشگاهها یا تیم ملی تاکید کرد: تیم ملی ایران برای جام جهانی باید متحد شود اما جو در ایران هنوز گرم نشده است و باید همه متحد شوید. باشگاهها و تیم ملی هر 2 در اولویت قرار دارند اما باید کاری کنید که باشگاهها ضرر نکنند و به نفع تیم ملی هم باشد.
وی افزود: در حال حاضر باشگاهها باید در اولویت باشند اما این را هم در نظر بگیریم که باید به تیم ملی هم فرصت داد تا خود را برای جام جهانی آماده کند.
علی دایی هم در این خصوص گفت: باشگاهها و تیم ملی باید در یک راستا باشند، چرا که هدف همه این است که تیم ملی قوی باشد. اگر باشگاهها قدرت نداشته باشند تیم ملی هم قدرت ندارد و اگر اکنون فوتبال دنیا را هم نگاه کنید تیمهای ملی اسپانیا و آلمان به دلیل باشگاههای قدرتمندی که دارند قوی هستند. هر چقدر باشگاهها قوی باشند تیم ملی هم قوی میشود اما ما برنامه نداریم.
وی ادامه داد: فیفادیها مشخص است و ما میتوانیم با یک برنامهریزی صحیح از این فرصتها استفاده کنیم که نه تیم ملی به مشکل بخورد نه باشگاهها و به این شکل مشکلی هم پیش نمیآید.
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس به وضعیت تیمش و شانس سرخپوشان برای قهرمانی اشاره کرد و اظهار داشت: ما با تیمهایی بازی داریم که در آستانه سقوط هستند و استقلال با تیمهای مدعی بازی دارد. اگر به صورت کلی حساب کنیم بازیهای ما سادهتر است اما خودمان باید تلاش کنیم و اگر بتوانیم در 3 بازی آینده پیروز شویم شرایطمان خوب میشود. البته اکنون لیگ تعطیل شده و استقلال در آسیا بازی میکند که این موضوع به آنها کمک کرده تا در شرایط مسابقه باشند اما ما مجبوریم برای اینکه شرایط مسابقه داشته باشیم 2 بازی دوستانه با لیگ یکیها برگزار کنیم و یک بازی هم در ارمنستان داشته باشیم.
لوتار ماتئوس در ادامه برنامه در خصوص اینکه چه تیمهایی شانس قهرمانی جهان را دارند گفت: برزیل، آرژانتین، آلمان و اسپانیا شانس زیادی برای قهرمانی جام جهانی دارند.
وی به تحلیل گروه ایران در جام جهانی پرداخت و تاکید کرد: آرژانتین در این گروه مدعی اصلی صعود است و اگر ایران بتواند نیجریه را ببرد شانس زیادی برای صعود دارد و اگر نتواند، هیچ شانسی نخواهد داشت. شما بازیکنانی دارید که خوب بازی میکنند و شاید ایران برابر بوسنی که برای اولین بار به جام جهانی آمده بتواند بازی خوبی انجام دهد و برابر این تیم شانس دارید اما بازی اول برابر نیجریه که قهرمان آفریقاست بسیار مهم خواهد بود.
کاپیتان پیشین تیم ملی آلمان افزود: هر تیمی در جام جهانی به دنبال کسب یک جایگاه است و یک بحث روانشناسی در این بین وجود دارد. شاید برابر بوسنی که اولین بار به جام جهانی آمده شانس داشته باشید و حتی ممکن بود به ایتالیا هم بخورید اما بازی اول بسیار مهم است و باید تمرکز خود را روی نیجریه بگذارید. اگر نیجریه را شکست دهید شانس زیادی برای صعود خواهید داشت اگر نه باید صعود به دور بعد را فراموش کنید.