خودم یه چیزایی پیدا کردم :
هنوز در بیشتر وسایل ارتباطی دنیا از بلوتوث ورژن ۲ استفاده میشود.
البته در بعضی از گوشی های جدید بلوتوث ورژن۲.۱ و ۲.۲ نیز به صورت انگشت شمار به کار گرفته شده است.
این در حالی است که حدود ۱ سال پیش بلوتوث ورژن ۳ پدید آمد. و هنوز ۱ سال از تولد بلوتوث ۳ نگذشته که ورژن ۴ آن هم متولد شد.
اطلاعات کاملی در مورد این سرویس برای شما در زیر نقل کرده ام. امیدوارم از خواندن آن لذت ببرید.
گروه مشترکالمنافع ویژه بلوتوث(SIG) با رونمایی از ویژگیهای نسخه چهارم هسته بلوتوث،اعلام کرد که ساختار طراحی این نسخه، مشابه بلوتوث 3 است که 10 ماه پیش عرضه شده اما موارد کاربرد آن کاملا متفاوت با نسخه قبلی است.
مایکل فولی(Michael Foley)، مدیر SIG اعلام کرد: با عرضه بلوتوث 4، میدان رقابت جدیدی برای طراحان ابزار مبتنی بر فناوری بلوتوث ایجاد خواهد شد و همه آنها سعی دارند که اولین ابزار مبتنی بر این فناوری را وارد بازار کنند. وی افزود: هماکنون مجوز استفاده از فناوری بلوتوث کم مصرف برای محصولات جدید ارایه شده و این گام مهمی در ظهور بازارهای مبتنی بر فناوری بیسیم بلوتوث به شمار میرود. وی عنوان میکند که اتحادیه مسایل بهداشتی مستمر هماکنون نسخه جدید بلوتوث را به عنوان فناوری انتقال دادههای خود برای نسل جدید راهبری ابزار بهداشتی همراه انتخاب کرده است.
گفتنی است که نسخه سوم بلوتوث، از سرعت انتقال داده تا 24 مگابیت در ثانیه پشتیبانی کرده و هدف از طراحی آن اجرای کاربردهایی چون پخش صدا و انتقال فایل بوده است. اما هدف از طراحی نسخه چهارم بلوتوث، از نظر فنی عملکردی مشابه نسخه سوم است با این تفاوت که این نسخه تنها قابلیت پشتیبانی از پاکتهای داده کوچکتر 8 تا 27 بایتی با سرعت یک مگابیت در ثانیه را دارد. این فناوری همچنین در حسگرهایی که حجم وسیعی از دادهها را منتقل میکنند، به کار رفته است.
اندرز ادلاند(Anders Edlund)، مدیر بازاریابی بخش بلوتوث SIG میگوید: مهمترین ویژگی نسخه سوم بلوتوث، استفاده بهینه از استاندارد Wi-Fi برای ایجاد ارتباط با سرعت بالا بود. وی میافزاید: کاربرد اصلی بلوتوث سنتی در ابزاری چون هدستها، انتقال داده بین تلفنهای همراه و وسایلی از این نظیر است و در مقایسه با فناوری Wi-Fi انرژی کمتری را صرف میکند. اما رویهم رفته مصرف انرژی در آنها هنوز به حدی نرسیده که بتوان با باتری کم شارژ تلفن همراه و یا حسگر یک دوچرخه از طریق این فناوری داده منتقل کرد.
موارد استفاده بلوتوث 4
ادلاند عنوان میکند که هدف اولیه طراحی نسخه چهارم بلوتوث، استفاده از آن در تجهیزات بهداشتی و وسایل مربوط به تناسب اندام است.
وی میگوید: بر این اساس یک توپ فوتبال یا یک دوچرخه میتواند مجهز به حسگرهایی برای اندازهگیری سرعت ورزشکار و مواردی چون این باشد. این فناوری حتی میتواند برای کسانی که از نظر روانی یا ذهنی مشکل دارند، کاربردهای بهداشتی داشته باشد. به این نحو که دستبندهای مجهز به حسگری طراحی شوند که از طریق فناوری بلوتوث 4 اطلاعات را از این افراد منتقل کنند و از آنجا که این افراد حافظه خوبی ندارند، تا هفتهها بدون نیاز به شارژ کار کنند. به گفته ادلاند، حتی امکان ترکیب فناوری بلوتوث نسخه سوم و چهارم در ابزارهایی چون تلفنهای همراه نیز وجود دارد. به این صورت که با استفاده از نسخه سوم بلوتوث میتوان حجم زیادی از اطلاعات را در تلفنهای همراه رد و بدل کرد و با بهکارگیری نسخه چهارم این انتقال داده را با مصرف کم انرژی انجام داد.
در حقیقت بلوتوث کممصرف زمینه پیادهسازی دو نوع کاربرد تک حالته و دو حالته را فراهم آورده است. در مورد دو حالته، عملکرد کممصرف انرژی با کنترلر بلوتوث کلاسیک ترکیب میشود. مورد تک حالته نیز برای ابزار کوچک و کموزن کاربرد دارد.
با عرضه این فناوری، برخی شرکتهای تولید کننده وسایل الکترونیکی نیز حمایت خود را از این فناوری اعلام کردهاند. به طور مثال ST-Ericsson سرمایهگذاری مشترک دو شرکت STMicro و اریکسون اعلام کرد که تراشه بیسیمی با نام CG2900 طراحی کرده که از نسخه چهارم بلوتوث پشتیبانی میکند.
ST-Ericsson در بیانیهای اعلام کرد: مشتریان به زودی قادر خواهند بود از طریق تلفنهای همراه خود و با استفاده از حسگرهای کممصرف بلوتوث، اطلاعات خود را رد و بدل کنند و آنها را به نمایش بگذارند. علاوه بر این میتوانند با اتصال به اینترنت از طریق تلفنهای همراهشان از کاربردهای بهداشتی و تناسب اندام از راه دور بهره ببرند. با این اوصاف با عرضه نسخه چهارم بلوتوث، تلفنهای همراه به قطب ایستمی متنوع متشکل از انواع ابزارهای کممصرف نظیر ساعتهای مچی، تجهیزات پزشکی، وسایل ورزشی، دماسنجها، فشارسنجها، حسگرهای خانگی و یا حتی کنترلرهای کنسول بازی کامپیوتری و وسایل خانگی تبدیل میشوند.
گفته میشود که نوکیا نیز در حال بررسی این فناوری برای استفاده در گوشیهای جدید خود است. مارکو ورکاما، مدیر بخش توسعه و تحقیق نوکیا اعلام کرده است این شرکت به فناوری بلوتوث 4 به عنوان فرصتی جدید برای ورود به یک بازار جدید و فضای جدیدی برای بروز نوآوری نگاه میکند .