درسته که بعضی از بانکها سود نزدیک 20 درصد هم میدن اما به نظر من صندوقهای ثابت معتبری که حتی همین 20 درصد هم میدهند باز از بانک ها بهتر هستند. چون اگر شرایط بانکهایی را که 20 درصد میدهند را نگاه کنید اولا سود را به صورت ماه شمار حساب میکنند و اگر شما بخشی ار پولتان را حتی 29 ماه هم احتیاج داشته باشید و از حساب خارج کنید سود آن ماه را از دست میدهید و البته همین داستان در مورد واریز پول هم هست. ضمن اینکه خیلی از این بانکها که سود بالاتر میدهند حسابشان امکان واریز وجه ندارند . اما سود صندوقها روز شمار حساب میشود و از هر روزی که پولی واریز کنید سود به آن تعلق میگیرد و هنگام برداشت هم سود را تا روز قبل برایتان محاسبه میکنند و هر لحظه میتوان واریز و برداشت داشت.اگر دنبال سود بیشتر و البته ریسک بیشتر هستی که باید بری تو صندوقهای "سهامی" یا "مختلط" پول بزاری که بخش زیادی از دارایی شون را تو بورس گذاشتن.
ولی اگه نه، میخوای سود مطمئن بدست بیاری یا باید بری بزاری تو بانک یا همین صندوقهای "با درآمد ثابت".
الان بانک آینده تا 20% سالیانه و پارسیان تا 19% سالیانه میدن پس به نظر من باید تو صندوقهایی بزاری که تا حدی بهتر از اینها باشن وگرنه بانک خیلی مطمئنتر و راحت تره!
لیست کامل صندوقها را میتونی در سایت fipiran.ir ببینی. عملکرد چند ماه گذشته شون را بررسی کن و یکی یا دو تا را انتخاب کن. مخصوصا به درصد سهامشون دقت کن.
تا زمانی که اوضاع بورس خوب بود، اون صندوقهایی که سهامشون زیاد بود، بازدهی شون خوب بود. مثلا من تو "نیکی" پول داشتم که تا سالی 60% هم رسیده بود ولی وقتی بورس ریخت پایین، بازدهی ماهانه اش حتی منفی شد یعنی ضرر میداد که من دیگه خارج شدم ازش.
الان اون جدول بالا را نگاه کن. به نظر من بهگزین، حکمت آشنا و امین آشنا فعلا خوبن و شاید حتی البرز و اندیشه فردا هم بد نباشن.
ولی من به این نتیجه رسیدم که وقتی پول گذاشتی تو این صندوقها باید به عملکردشون هم مرتب دقت کنی چون ممکنه الان خوب باشن ولی چند وقت بعد سیاستشون را عوض کنن و عملکردشون بد بشه یا برعکس.