• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یوگا و مدیتیشن

elila

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
69
لایک‌ها
32
محل سکونت
Aligudarz
کاهش وزن با چهار حرکت یوگا

انجام تمرینهای یوگا با سرعت زیاد، به گونه ای که حرارت بدن را بالا ببرد و عرقتان را در بیاورد، باعث سوزاندن کالریهای اضافی می شود، اما چه بسا روشهای ملایمتر، کارآیی بیشتری برای کاهش دور کمرتان داشته باشند. می پرسید چگونه؟ یوگا، به شیوه ای روحی-روانی باعث تسهیل کاهش وزن می شود.بسیاری از عادتهای بد، ریشه روحی-روانی دارند. یوگا، با آموزش تمرکز بر درون، شما را از نگرانیهای بی مورد رها می کند و انرژیتان را بر آنچه واقعا اهمیت دارد، متمرکز می کند. به کمک یوگا، یاد می گیرید که علل عدم توجه به سلامتی و انگیزه های پرخوریتان را پیدا کنید. به مرور زمان، متوجه نوعی احساس کنترل بر زندگیتان می شوید. مواظب غذایی که در دهان می گذارید خواهید بود و از مزه آن لذت می برید.
چهار حرکت برای شروع

هر چند حرکتهای زیر، تمرین کامل یوگا نیستند اما به کمک آنها، متوجه منافع یوگا خواهید شد. پیش از شروع، بدنتان را ۵ دقیقه گرم کنید. هر حرکت را حداقل به اندازه پنج تنفس آرام و یکنواخت نگه دارید. با ۵ شماره، نفس بکشید و با ۵ شماره، بیرون دهید. در هر بار دم، ستون فقراتتان را صاف و کشیده کنید و با هر بازدم، حرکت را کاملتر نمایید. به بدنتان گوش دهید؛ درصورت احساس هر دردی، از شدت حرکت بکاهید.
صندلی
آموزش توازن، هماهنگی و استقامت. با پاهای جفت بایستید و دستهایتان را در طرفین رها کنید. نفس بکشید. همزمان با بازدم، زانوهایتان را خم کنید و باسن را مثل هنگام نشستن روی صندلی، عقب دهید. دستهایتان را بالای سرتان بکشید. عضلات شکم را برای کمک به ستون فقرات، منقبض نمایید. به پاهایتان فشار بیاورید. به اندازه ۵ تا ۱۰ تنفس، مکث کنید و سپس، دوباره به آرامی بایستید.
خم به جلو نشسته
آرامش ذهن. صاف بنشینید و پاهایتان را دراز کنید. دور پاهایتان، یک نوار یا کمربند بیندازید. از باسن، و نه از کمر، به جلو خم شوید. درحالیکه شانه ها را پایین داده اید، سعی کنید که سینه را صاف نگه دارید و به ساقهایتان برسانید. ۵ تا ۱۰ بار نفس بکشید و به آرامی دوباره بنشینید.
تفکر
رفع فشار بر ستون فقرات. چهارزانو، صاف بنشینید. سرانگشتانتان را کمی پشت بدنتان، زمین بگذارید. نفس بکشید و ستون مهره هایتان را صاف کنید. همزمان با بازدم، به آرامی به راست بچرخید و دست چپ را روی زانوی راست بگذارید. ۵ تا ۱۰ بار تنفس کنید. سپس به وضعیت شروع بازگردید و این بار، به سمت چپ بچرخید.
پل
رفع فشار و تقویت انعطاف. به پشت بخوابید و زانوهایتان را خم کنید. کف پاهایتان را به زمین بچسبانید و به اندازه عرض باسن باز کنید. دستهایتان را در طرفین، به زمین بچسبانید. کف دستها رو به بالا باشند. نفس بکشید. همزمان با بازدم، با فشار بر پاشنه ها، باسن و کمرتان را از زمین جدا کنید. بازوهایتان را به زمین فشار دهید. ۵ تا ۱۰ بار نفس بکشید. همزمان با پایین آمدن، نفستان را بیرون دهید. هر بار به اندازه یک مهره، به زمین نزدیک شوید.
 

elila

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
69
لایک‌ها
32
محل سکونت
Aligudarz
در دنیای مدرن و پیشرفته که پر از استرسهای روزانه،خستگی و آلودگی است،افراد بسیاری به دنبال راهی برای خلاص شدن از این استرسها و یافتن آرامش هستند.با ورود یوگا از کشور باستانی هند،انسانها از اغتشاش،پریشانی و بی نظمی روزانه بیرون آمدند و تعداد زیادی از آنها به ساحل آرامش پا گذاشتند.با وجود اینکه تمرین های یوگا به نوشته ها ، اعتقادات و ارزشهای باستانی بسیار نزدیک است ولی برای زندگی روزانه مردم نیز بسیار مفید است .
در زیر به دلایلی که روزانه مردم بیشتری به سمت یوگا کشیده می شوند آورده شده است:

*یوگا به ذهن و جسم آرامش می بخشد. حتی در یک محیط پر استرس یوگا به افراد کمک می کند تا تنفس خود را کنترل کنند و ذهن را از افکار پوچ و بیهوده رها کرده و با نیرو بخشیدن به جسم و ذهن به زندگی خود کمک کنند.

* یوگا به حفظ توازن بدن کمک می کند. یوگا به اشخاصی که وزن آنها بیش از اندازه و یا کمتر از اندازه است کمک می کنند تا به وزن ایده آل خود برسند .اصول توازن و اعتدال در فعالیت بدنی و **** همراه با یوگا می تواند شما را بسمت زندگی سالم تر سوق دهد.

*یوگا بدن شما را در مقابل بیماریها مقاوم می سازد.حرکات یوگا به اندامهای درونی پیام می فرستد و باعث بالا رفتن گردش خون می شود که این عوامل باعث کاهش بیماریها در فرد می شود.

* یوگا انرژی را افزایش می دهد. در عرض 20 دقیقه یوگا می تواند ذهن و جسم را با انرژی مورد نیاز بدن در طول روز تأمین کند.

*یوگا فرد را با واقعیت درونی خود آشنا کرده و او را بسمت رضایت از خود و خودشکوفایی راهنمایی می کند. مراقبه ، یکی از مراحل یوگا ، ذهن را متمرکز کرده و از مسائل کوچک که در زندگی مادی وجود دارد دور می کند و به سوی احساس شادی رهنمون می سازد.
یوگا اکسیر زندگی است و همه مشکلات روزانه را حل می کند اما در واقع نتیجه ای که یوگیها( کسانی که یوگا کار می کنند) در هزاران سال بدست آورده اند در این زمان تنها با علم پزشکی به اثبات رسیده است. اگر برای رسیدن به یک سرزمین آباد از یک بیابان پرهرج و مرج آماده اید خود را برای زندگی با یوگا آماده سازید.

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ ـ مهرنوش نصوری
اختصاصی سیمرغ


 

2630144892

Registered User
تاریخ عضویت
18 جولای 2013
نوشته‌ها
638
لایک‌ها
90
محل سکونت
in your mind
احتمالا با یوگا آشنا هستید؛ تمرین های تنفسی و کششی که از هند منشاء گرفته است. یوگا در حال حاضر به بخشی از سایر تمرین ها برای تناسب اندام مانند دویدن روزانه یا انجام تمرین های هوازی تبدیل شده است...


یک نظرخواهی اخیر نشان می دهد ۱۵ میلیون آمریکایی یوگا انجام می دهند و ۳۵ میلیون نفر دیگر قصد امتحان آن را در طول سال دارند.

یوگا در شکل سنتی آن با عقاید مذهبی هندو همراه بود. کلمه «یوگا» در زبان سانسکریت به معنای «اتحاد» است که احتمالا به اتحاد بدن و ذهن اشاره دارد، اما یوگایی که در کشورهای غربی مانند آمریکا رواج پیدا کرده است، جنبه مذهبی ندارد. البته بسیاری از کلاس های یوگا هنوز با یک مراقبه کوتاه مدت آغاز می شوند. مربی به افراد کلاس می گوید نفس های عمیق بکشند و افکاری که در سرشان جریان دارد، نادیده بگیرند و روی تنفسشان متمرکز شوند.

بخش جسمی یوگا شامل قرارگرفتن در وضعیت های معین بدنی برای ایجاد کشش و تقویت قدرت عضلات است که میزان سختی آنها تفاوت دارد. در برخی از سبک های یوگا، وضعیت های بدنی طوری طراحی شده اند که به اصطلاح عرقتان را دربیاورند و شما را به فعالیت شدید وادارند. سبک های دیگر حتی شما را به نفس نفس هم نمی اندازند. حتی مربیان سخت ترین سبک های یوگا شما را تشویق می کنند «به بدنتان گوش دهید» و از وضعیت های بدنی که فشار زیادی بر شما می آورد، پرهیز کنید و قبل از شروع کلاس، هر بیماری و مشکل پزشکی ای که دارید، به مربی تان بگویید.

● منافع بهداشتی یوگا

طرفداران یوگا می گویند این تمرین ها استرس را کاهش می دهند و با کاهش استرس ممکن است بهتر بخوابید، فشار خونتان پایین بیاید و فواید بهداشتی گوناگونی داشته باشد. آنها معتقدند یوگا راه خوبی برای افزایش قدرت و انعطاف پذیری عضلات است. این ادعاها به طورکامل در کارآزمایی هایی های بالینی بررسی نشده است اما به نظر نمی رسد غیرمنطقی باشد. بسیاری از انواع تمرین های ورزشی استرس را کاهش می دهند، پس چرا یوگا این گونه نباشد؟

اما اینکه یوگا درمان موثری برای بیماری های خاصی مانند کمردرد هم است یا نه، سوال متفاوتی است. یک بررسی که نتایج آن چند سال پیش در نشریه انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شد، نشان داد تمرین های یوگا می تواند به افراد مبتلا به «نشانگان تونل مچی» کمک کند.

در حال حاضر مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین آمریکا از کارآزمایی های بالینی درباره تاثیر یوگا روی چند بیماری از جمله کمردرد، ام اس، بی خوابی و بیماری انسدادی مزمن ریه حمایت می کند.

● یوگا به چه کسانی توصیه نمی شود؟

افراد دچار مشکلات مفصلی ناشی از ابتلا به برخی از بیماری های بافت همبند مانند «نشانگان مارفان» نباید یوگا انجام دهند زیرا کشش زیاد حین تمرین های یوگا مشکل های مفصلی را تشدید می کند. برای مبتلایان به این بیماری ، پیاده روی، تای چی و شنا مناسب تر است. به طورکلی درد مفصل نشانه ای است که باید به آن توجه کرد. اگر هنگام تمرین های یوگا مفصل زانو یا رانتان صدا می کند یا درد می گیرد، بهتر است فعالیت جسمی دیگری انتخاب کنید.

● هاتها یوگا

هاتها یوگا شامل رایج ترین وضعیت های قرارگیری بدن در یوگا است. شکل های متنوعی از هر یک از این وضعیت ها ایجاد شده و ممکن است آمیزه های گوناگونی از سبک ها با عنوان «هاتها یوگا» یا «یوگای مبتدیان» آموزش داده شود. شش وضعیت بدنی ساده در یوگا در زیر معرفی می شود.

۱) یوگای قدرت

این سبک پرطرفدار یوگا براساس روش قدیمی تری است که «اوشتان گا» نامیده می شود و گاهی در کلاس های یوگا هم به این نام خوانده می شود. لازم نیست برای مدتی طولانی در وضعیت هایی مانند نمونه ای که در شکل ۱ نشان داده شده باقی بمانید، می توانید با سرعت وضعیت بدنی تان را تغییر دهید تا ضربان قلبتان افزایش یابد. هدف قراردهی بدن در وضعیت های بدنی این سبک یوگا مانند بالا نگه داشتن بدن در وضعیتی مانند شنا رفتن، افزایش قدرت و استقامت است. این سبک یوگا غربی شده ترین سبک یوگاست و برای افرادی طراحی شده که می خواهند فعالیت جسمی سختی انجام دهند. افرادی که تازه فعالیت ورزشی را شروع کرده اند و آمادگی بدنی ندارند، بهتر است این سبک یوگا را انجام ندهند.

۲) یوگای کریوه پاه لائو

این سبک یوگا تاکید بیشتری بر مراقبه دارد. کلاس ها معمولا با متمرکزشدن بر تنفس آغاز می شوند و بعد تمرین های کششی و قراردادن بدن در وضعیت های گوناگون انجام می شود. در این سبک یوگا وضعیت های بدنی با توالی سریعی تغییر داده می شود، بنابراین به نفس نفس می افتید و شکلی از ورزش هوازی را انجام خواهید داد. در انتهای هر جلسه به مراقبه بپردازید و از تکنیک هایی استفاده کنید که تصور می شود آرامش بخشی عضلانی عمیقی ایجاد کنند. اگر به مراقبه علاقه ای ندارید یا انجام آن برایتان سخت است، بهتر است این سبک یوگا را انجام ندهید.


۳) یوگای انتگرال

در این سبک یوگا بر تمرین های تنفسی تاکید می شود. ممکن است مربی در کلاس از شما بخواهد در حالی که به تناوب هر یک از سوراخ های بینی تان را می بندید، از بینی تان نفس بکشید. نظریه در این سبک یوگا این است که آرامش بخشی عضلانی یا ریلکسیشن با تمرین های تنفسی مربوط است. در یوگای انتگرال، بدن در وضعیت های استاندارد قرار می گیرد و به مراقبه می پردازید. در این سبک یوگا باید بتوانید دستورات مربی درباره چگونگی تنفس و متمرکز شدن را انجام دهید.

۴) یوگای بیه کرام

این نوع یوگا در شرایطی مانند سونا و در اتاقی بسیار گرم با درجه حرارت حداقل ۷/۳۷ درجه سانتی گراد انجام شود. نظریه در این سبک یوگا این است که گرما مزایایی از جمله افزایش انعطاف پذیری بدن و بهبود گردش خون دارد. چه این نظریه حقیقت داشته باشد چه نه، حین انجام این تمرین عرق زیادی خواهید کرد. این سبک یوگا فعالیت جسمی سختی است و هنگام انجام آن باید به سرعت از وضعیتی به وضعیت دیگر تغییر موقعیت دهید. اگر در انجام یوگا یا انجام تمرین های جسمی مبتدی هستید، فشارخون بالا یا مشکلات قلبی دارید؛ باردار هستید یا بالای ۶۵ سال سن دارید، به علت تحمل کمتر بدنی درجه حرارت های بالا ، نباید این سبک یوگا را انجام دهید. هرکس تمرین های یوگای بیه کرام را انجام دهد، باید بیشتر از حد معمول آب بنوشد تا از کم آبی بدن جلوگیری شود.

۵) یوگای آی ین گار

در این سبک یوگا برای مدت های طولانی در وضعیت های بدنی خاص مانند شکل ۶ قرار می گیرید. نظریه این سبک یوگا این است که با انجام این تمرین ها و احتمالا با کمک مربی می توانید دقیقا به موقعیت درست بدنی برسید. دد یوگای آ ین گار از تجهیزات ساده ای مانند بلوک، پتو و کمربند بیش از سایر انواع یوگا استفاده می شود. اگر هدفتان تحرک بدنی بیشتر و انجام تمرین های هوازی است، این سبک یوگا برای شما مناسب نیست.

۶) یوگای سووآ روپ ها

وضعیت های کلاسیک هاتهایوگا در این سبک طوری تغییر داده شده است که بر عضلات ستون فقرات متمرکز باشند. وضعیت های بدنی در این سبک یوگا همراه هم در توالی معینی اجرا می شوند تا سفتی عضلات برطرف و تنش آنها آزاد شود. این وضعیت های بدنی را باید برای چند دقیقه حفظ کنید. اگر دچار مشکلات وخیم پشت هستید، قبل از انجام یوگای «سووآروپ ها» با فیزیوتراپیست یا پزشک مشورت کنید.
منبع: salamat.ir
 

incredible63

Registered User
تاریخ عضویت
12 آگوست 2011
نوشته‌ها
146
لایک‌ها
38
سن
40
پس چی شد؟ بقیه مطالب؟ تاپیک تعطیل شد؟
 

elila

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
69
لایک‌ها
32
محل سکونت
Aligudarz
Sun Salutation Pose Sequence.jpg
 

فایل های ضمیمه

  • yoga-positions-vector.jpg
    yoga-positions-vector.jpg
    48.2 KB · نمایش ها: 3

incredible63

Registered User
تاریخ عضویت
12 آگوست 2011
نوشته‌ها
146
لایک‌ها
38
سن
40
سال جدید شد و تاپیک شما جدید نشد!!
 

elila

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
69
لایک‌ها
32
محل سکونت
Aligudarz
سلاااااااااااااااااااااام
من بعد از یه مدت طولانی برگشتم. دسترسی به اینترنت نداشتم. معذرت :)
 

elila

Registered User
تاریخ عضویت
8 سپتامبر 2013
نوشته‌ها
69
لایک‌ها
32
محل سکونت
Aligudarz
ﯾﻮﮔﺎ و رﺷﺘﻪ ﻫﺎي آن
ﯾﻮﮔﺎ ﺑﻪ از ﭼﻨﺪ رﺷﺘﻪ اﺻﻠﯽ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﯽ ﺷﻮد ﮐﻪ ﻋﺒﺎرتند از:
باکتی یوگا:
رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖ و وﺻﻞ ﺷﺪن از ﻃﺮﯾﻖ ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻋﺸﻖ و ﻣﺤﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻣﻮﺟﻮدات و ﻣﺨﻠﻮﻗﺎت ﻋﺎﻟﻢ
کارما یوگا:
رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖ و وﺻﻞ ﺷﺪن از ﻃﺮﯾﻖ ﮐﺎر و ﺧﺪﻣﺖ ﺑﺪون ﭼﺸﻤﺪاﺷﺖ
گیانا یوگا:
رسیدن به حقیقت و وصل شدن از طریق کسب دانش و آگاهی
آشتانگا یوگا:
رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺣﻘﯿﻘﺖ و وﺻﻞ ﺷﺪن از ﻃﺮﯾﻖ ﺑﻪ ﮐﻨﺘﺮل درآوردن و ﭘﺮورش ﺟﺴﻢ و ﻓﮑﺮ و در ﻧﻬﺎﯾﺖ ﻣﺘﺤﺪ و ﻫﻤﺎﻫﻨﮓ ﮐﺮدن آن دو . اﯾﻦ رﺷﺘﻪ از ﯾﻮﮔﺎ ﺧﻮد ﺑﻪ دو ﺷﻌﺒﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﯽ ﺷﻮد :ﯾﻮﮔﺎ ﻫﺎﺗﻬﺎ ﯾﻮﮔﺎ و راﺟﺎ
 

saman252

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
29 ژوئن 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
6
سن
34
سلام بر خورشيد

سلام بر خورشيد وضعيتي در يوگامي باشد كه بدن را براي انجام آساناها آماده مي سازد.سلام بر خورشيد شامل 12 حركت مي باشد كه به ترتيب و پشت سر هم ....

sun-salutation-step1.gif

سلام بر خورشيد يوگا
حركات ايستاده يوگا - سلام بر خورشيد يوگا

سلام بر خورشيد وضعيتي در يوگامي باشد كه بدن را براي انجام آساناها آماده مي سازد. اين حركت شامل 12 وضعيت مي باشد كه به ترتيب و پشت سر هم انجام مي گردد. سلام بر خورشيد مجموعه حركاتي است كه باعث بالا رفتن قدرت و انعطاف پذيري ماهيچه ها و ستون فقرات و همچنين باعث گرم شدن بدن و سفت شدن ماهيچه هاي شكمي مي شود.

به ادامه مطالب برويد



1. ابتدا از حركت كوه (تاداسانا) شروع مي كنيم. در وضعيت كوه مي ايستيم و كف دسته
sun-salutation-step1.gif

سلام بر خورشيد يوگا
ا را بصورت دعا و نيايش روي هم قرار مي دهيم.

2. همراه با دم، بازوها را همزمان بالا برده و كف دستها را همچنان بر روي هم مي گذاريم.

sun-salutation-step2.gif

سلام بر خورشيد يوگا
3. همزمان با بازدم خم شده و كف دستها را بر روي زمين قرار مي دهيم.(در اين حركت زانوها نبايد خم شود ولي اگر نتوانستيد اين حركت را انجام دهيد، كمي زانوها را خم كنيد تا دستها به زمين
sun-salutation-step3.gif

سلام بر خورشيد يوگا
برسند.)

4. با دم پاي راست خود را به عقب مي كشيم ، انگشتان پا بر روي زمين هستند و پاي چپ خود را در زاويه قائمه نگه داشته و چانه را بالا مي آوريم.
sun-salutation-step4.gif

سلام بر خورشيد يوگا
5. همزمان با بازدم پاي سمت چپ را نيز عقب برده و وزن خود را بر روي كف دستها مي اندازيم.

sun-salutation-step5.gif

سلام بر خورشيد يوگا
6. نفس را در سينه حبس مي كنيم، زانوها را خم كرده سپس سينه و پيشاني خود را بر روي زمين گذاشته ، باسن را بالا نگه مي داريم و انگشتان پا را خم مي كنيم.(هشت نقطه)
sun-salutation-step6.gif

سلام بر خورشيد يوگا
7. همزمان با دم ، قسمت جلوي بدن را بالا كشيده و پاها را بر روي زمين پهن مي كنيم.(حركت كبري)

sun-salutation-step7.gif

سلام بر خورشيد يوگا
8. همراه با بازدم با آوردن فشار بر روي دستان باسن خود را بالا مي كشيم.
sun-salutation-step8.gif

سلام بر خورشيد يوگا
9. حركت 4 را دوباره انجام مي دهيم با اين تفاوت كه اين بار پاي چپ خود را عقب مي كشيم و پاي راست را بصورت زاويه قائمه جلو نگه مي داريم و چانه را بسمت بالا مي كشيم.

sun-salutation-step9.gif

سلام بر خورشيد يوگا
10. همراه با بازدم، پاي عقبي خود را جلو آورده پاها را كنار هم قرار مي دهيم و بلند مي شويم در اين حالت بايد كف دستان بر روي زمين باشد.
sun-salutation-step10.gif

سلام بر خورشيد يوگا
11. همراه با دم به آرامي بلند مي شويم و دستها را بالا آورده و تا آنجايي كه مي توانيم به عقب خم مي شويم.

sun-salutation-step11.gif

سلام بر خورشيد يوگا
12. در آخر با بازدم به حالت تاداسانا مي ايستيم.
sun-salutation-step12.gif

سلام بر خورشيد يوگا

همانطور كه مي دانيم براي انجام همه حركات در

يوگا
بايد از انجام صحيح آن آگاه باشيم تا اثر مطلوب را بر ما بگذارد.

تهيه و ترجمه:ـ مهرنوش نصوري



انتهاي ستون فقراتي صحيح و صاف نتيجه هر وضعيت صحيح مي باشد. در وضعيت صندلي انتهاي ستون فقرات و پاها نيرومند شده و قفسه سينه و شكم منبسط مي شود.
1. در وضعيت كوه( تاداسانا) مي ايستيد.
chair-pose1-step1.gif

وضعيت صندلي 1
2.

بازوها را كشيده ، ستون فقرات را به سمت بالا بكشيد.

chair-pose1-step2.gif

وضعيت صندلي 1
3.

زانوها را خم كرده و قسمت بالاي بدن را در زاويه 45 درجه نگه داريد.
chair-pose1-step3.gif

وضعيت صندلي 1
در اين وضعيت انتهاي ستون فقرات بايد صاف و كشيده باشد.اجازه دهيد كه وزن قسمت بالاي بدن در لگن خاصره فرو رفته كه در اين صورت ماهيچه هاي پا آرام مي شوند و وزن بدن مستقيم به زمين مي رود. قفسه سينه به آرامي به سمت شكم مي آيد. آموزش یوگا به آرامي نفس مي كشيم و بر روي حركت تمركز مي كنيم.

محل تاثير حركت در آموزش یوگا:• رانها
موارد درماني:
• صاف بودن كف پا
فوايد حركت:
• نيرو بخشيدن به قوزك پا،رانها و ستون فقرات
• كشش در ماحيه شانه ها و قفسه سينه
• تحريك ارگانهاي شكمي ، ديافراگم و قلب
• كاهش صاف بودن كف پا
موارد منع حركت:
• سردرد
• بي خوابي
• فشار خون پايين
تهيه و ترجمه:مهرنوش نصوري
 

saman252

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
29 ژوئن 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
6
سن
34
حركت مثلث

در هنر هندو ، مثلث سمبل نيرو و قدرت براي سرچشمه الهي مي باشد. حركت مثلث يا تريكوناسانا جزء حركات پايه در جلسات يوگا محسوب مي شود.



2819.jpg


حركت مثلث
به ادامه مطالب برويد



حركات ايستاده يوگا - حركت مثلث

زمانيكه بوسيله چرخش و كششي كه در اين حركت وجود دارد تنش را از پشت و عضلات عقب ران برميداريد در قسمت بالاي پاهاي خود (رانها) و قسمت پايين كمر احساس قدرت مي كند.اين تمرين براي بدست آوردن احساس توازن و هماهنگي مفيد است . شما براي انجام اين حركات به تمركز و دقت زيادي نياز داريد.
1- در ابتدا دستها را روي زمين گذاشته و خم مي شويم.

yoga1.gif
حركت مثلث
2-

پاي چپ خود را يك متر به جلو بياوريد.

yoga2.gif

حركت مثلث
3-

دست چپ خود را كنار پايتان قرار داده و وزن بدن خود را روي پاي جلويي بيندازيد.قسمت جلوي بدن را تا جاييكه ستون فقرات شما صاف شود بالا بكشيد.

yoga3.gif

حركت مثلث
4-

بدن را در جاي خود ثابت نگه داريد ، لگن خود را جمع كرده و به آرامي نفس بكشيد و سپس دست راست خود را مستقيم به سمت بالا بكشيد.

yoga4.gif

حركت مثلث
5-

سپس سر خود را به سمت چپ بچرخانيد . به سمت دست كشيده شده خود نگاه كرده و گردن خود را بكشيد.وقتي بدن شما در وضعيت صحيح قرار بگيرد احساس سبكي مي كنيد. هر چه اين حركت را بهتر انجام دهيد مثلث بين پاها و بازوهاي شما بزرگتر مي شود.

yoga5.gif

حركت مثلث
حال به وضعيت اول برگشته و حركت را دوباره انجام دهيد.

در اين آسانا بسيار مهم است كه شما پشت خود را صاف نگه داريد و در كنار آن بخاطر داشته باشيد كه در لحظه چرخش ، هر دو باسن نبايد با هم بچرخند زيرا در غير اينصورت در اعضاي بدن احساس تنش مي كنيد. براي جلوگيري كردن از چرخش هر دو باسن سعي كنيد كه دست چپ خود را محكم نگه داريد و اجازه دهيد كه به موقعيت شما كمك كند و در اين صورت است كه شما مي توانيد باسن را در جاي درست خود قرار دهيد.اين حركت به شما كمك مي كند تا قدرت را در پاي جلويي خود داشته باشيد و تا آنجا كه ممكن است تحرك خود را حفظ كند.
محل تاثير حركت:
  • رانها
موارد درماني:
  • استرس
فوايد:
  • ايجاد كشيدگي و نيرومند ساختن رانها،‌زانوها و قوزك پا
  • كشش در ناحيه باسن، رباطها، كشاله ران، شانه‌ها،‌ قفسه سينه و ستون فقرات
  • تحريك ارگانهاي شكمي
  • كمك به از بين بردن استرس
  • بهبود بخشيدن به هضم غذا
  • كمك به از بين بردن علائم يائسگي
  • از بين بردن كمردرد بخصوص در سه ماهه دوم بارداري
  • اثر درماني بر روي كف پاي صاف، ناباروري،‌گردن درد، پوكي استخوان،‌ سياتيك و اضطراب
موارد منع:
  • اسهال
  • سردرد
  • فشارخون پايين
  • افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي: كنار ديوار اين تمرين را انجام دهند و دست بالايي را روي باسن قرار دهند.
  • افراد مبتلا به فشار خون بالا: در حركت آخر سر را پايين نگه دارند
  • افراد مبتلا به گردن درد: سر را براي نگاه كردن به بالا نچرخانند و مستقيم به جلو نگاه كرده و دو طرف گردن را به يك اندازه بكشند.

انتهاي ستون فقراتي صحيح و صاف نتيجه هر وضعيت صحيح مي باشد. در وضعيت صندلي انتهاي ستون فقرات و پاها نيرومند شده و قفسه سينه و شكم منبسط مي شود.
1. در وضعيت كوه( تاداسانا) مي ايستيد.
chair-pose1-step1.gif

وضعيت صندلي 1
2.

بازوها را كشيده ، ستون فقرات را به سمت بالا بكشيد.

chair-pose1-step2.gif

وضعيت صندلي 1
3.

زانوها را خم كرده و قسمت بالاي بدن را در زاويه 45 درجه نگه داريد.
chair-pose1-step3.gif

وضعيت صندلي 1
در اين وضعيت انتهاي ستون فقرات بايد صاف و كشيده باشد.اجازه دهيد كه وزن قسمت بالاي بدن در لگن خاصره فرو رفته كه در اين صورت ماهيچه هاي پا آرام مي شوند و وزن بدن مستقيم به زمين مي رود. قفسه سينه به آرامي به سمت شكم مي آيد. به آرامي نفس مي كشيم و بر روي حركت تمركز مي كنيم.

محل تاثير حركت:• رانها
موارد درماني:
• صاف بودن كف پا
فوايد حركت:
• نيرو بخشيدن به قوزك پا،رانها و ستون فقرات
• كشش در ماحيه شانه ها و قفسه سينه
• تحريك ارگانهاي شكمي ، ديافراگم و قلب
• كاهش صاف بودن كف پا
موارد منع حركت:
• سردرد
• بي خوابي
• فشار خون پايين
خم به جلو درحالت ايستاده

اين حركت مي تواند قسمت داخلي پاها ، كمر و ستون فقرات را نيرومند سازد. كسانيكه انتهاي ستون فقرات آنها مشكل دارد نبايد اين حركت را بطور كامل انجام دهند.

2826.jpg


به ادامه مطالب برويد

خم به جلو درحالت ايستاده

حركات ايستاده يوگا - خم به جلو درحالت ايستاده

تمرين وضعيت خم به جلو به قوي ساختن ستون فقرات و پاها مناسب است.همچنين براي سفت كردن ارگانهاي شكمي و آرامش ذهن مفيد است. انجام اين حركت سردردهاي ملايم را از بين مي‌برد.اين حركت مي تواند قسمت داخلي پاها ، كمر و ستون فقرات را نيرومند سازد.كسانيكه انتهاي ستون فقرات آنها مشكل دارد نبايد اين حركت را بطور كامل انجام دهند.اين حركت براي كساني كه از بيماري سياتيك و صاف بودن كف پا رنج مي برند مناسب مي باشد.

1. در وضعيت تاداسانا (كوه) بايستيد.
san.gif

خم به جلو درحالت ايستاده
2.

پاهاي خود را به اندازه دو برابر عرض شانه ها باز كنيد.پاشنه هاي خود را به سمت بيرون بچرخانيد.
do.gif

خم به جلو درحالت ايستاده
3.

كف دستان را به حالت نيايش بر روي هم و روبروي قفسه سينه نگه داريد.

tkha.gif

خم به جلو درحالت ايستاده
4.

سعي كنيد از محور لگن به سمت جلو خم شويد.(براي اينكه از طرز صحيح خم شدن خود به سمت جلو آگاه شويد، كم كم باسن را مي كشيم بيرون . شكم را مي كشيم بالا و آرام آرام خم مي شويم.) بدون ايجاد تنش در چانه خود گردن را بيرون كشيده كه اين حركت باعث مي شود كمر صاف و كشيده شود.استخوان قفس سينه را به آرامي در جهت شكم خم مي كنيم و از شكم نفس مي كشيم. به نقطه اي بر روي زمين مي نگريم.
sis.gif

خم به جلو درحالت ايستاده
اين حركت را به آرامي انجام دهيد و بر روي وضعيت صحيح كمر و قفسه سينه تمركز كنيد.

كسانيكه از كمردرد رنج مي برند نبايد كمر خود را زياد خم كنند.

انتهاي ستون فقراتي صحيح و صاف نتيجه هر وضعيت صحيح مي باشد. در وضعيت صندلي انتهاي ستون فقرات و پاها نيرومند شده و قفسه سينه و شكم منبسط مي شود.
1. در وضعيت كوه( تاداسانا) مي ايستيد.
chair-pose1-step1.gif

وضعيت صندلي 1
2.

بازوها را كشيده ، آموزش یوگا ستون فقرات را به سمت بالا بكشيد.

chair-pose1-step2.gif

وضعيت صندلي 1

3.

زانوها را خم كرده و قسمت بالاي بدن را در زاويه 45 درجه نگه داريد.
chair-pose1-step3.gif

وضعيت صندلي 1
در اين وضعيت انتهاي ستون فقرات بايد صاف و كشيده باشد.اجازه دهيد كه وزن قسمت بالاي بدن در لگن خاصره فرو رفته كه در اين صورت ماهيچه هاي پا آرام مي شوند و وزن بدن مستقيم به زمين مي رود. قفسه سينه به آرامي به سمت شكم مي آيد. به آرامي نفس مي كشيم و بر روي حركت تمركز مي كنيم.

محل تاثير حركت:• رانها
موارد درماني:
• صاف بودن كف پا
فوايد حركت:
• نيرو بخشيدن به قوزك پا،رانها و ستون فقرات
• كشش در ماحيه شانه ها و قفسه سينه
• تحريك ارگانهاي شكمي ، ديافراگم و قلب
• كاهش صاف بودن كف پا
موارد منع حركت:
• سردرد
• بي خوابي
• فشار خون پايين
تهيه و ترجمه:مهرنوش نصوري
 
بالا