مطلب جدیدی در سایت جیت کان دو کالی اسکریما استان خراسان در پاسخ به نوشته های بنده آمده است. ضمن یادآوری این نکته که شخصا این گفتگوی غیرمستقیمی که با آقای فتاحی داشتم را مفید می دانم و برای ایشان احترام قائلم، مطلب ایشان را اینجا قرار می دهم برای مطالعه دوستان علاقمند به جیت کان دو و طی روزهای آینده بنده هم پاسخ مختصری هم تهیه و عرض می کنم.
لینک مطلب:
http://jeetkunedo-kali.blogfa.com/post/83/پاسخ-به-مطالب-جدید-منتشر-شده-در-فروم-رزمی
پاسخ به مطالب جدید منتشر شده در فروم رزمی
تاريخ : چهارشنبه بیست و سوم بهمن 1392
پاسخ به سوال مطرح شده توسط آقای آبتین:
باسمه تعالی
دان اینو سانتو هرگز عقیده نداشته که هر کس به دلخواه خود می تواند هر روش یا تکنیکی که برایش مفید باشد را بدون در نظر گرفتن قواعد اصلی جیت کان دو فرا بگیرد و استفاده کند. در قسمتی از پاسخ های قبلی این نکته را عنوان کردیم
که از آنجا که آقای آبتین از درک مفهوم through the lens of Jeet Kune Do عاجز مانده اند، فکر کرده اند که در سیستم جیت کان دو اصولی، (JKD Concepts) اصول، تکنیک ها و تاکتیک های سبک های دیگری که آموزش داده می شوند با اصول و قوانین اصلی جیت کان دو مورد مقایسه قرار نمی گیرند. در صورتی که اصول، تکنیک ها و تاکتیک های تمامی اساتیدی که در آکادمی جیت کان دو اینو سانتو به آموزش اصول هنر رزمی خود می پردازند، از قبل توسط خود اینو سانتو مورد بررسی قرار می گیرند و تمامی آموزش ها مبتنی بر قوانین اصلی جیت کان دو می باشند.
و این به آن معنی است که فقط آن دسته از اصول، روش ها و تکنیک هایی می توانند به عنوان جیت کان دو مورد استفاده قرار بگیرند که با قوانین اصلی جیت کان دو تطبیق داشته باشند. برای مثال ممکن است یک تکنیک خاص از سبکی مانند کاراته در یک درگیری خیابانی کاربرد داشته باشد، اما اینگونه نیست که بگوییم چون این ضربه در یک درگیری می تواند کاربرد داشته باشد لذا می تواند در جیت کان دو مورد استفاده قرار گیرد! بلکه برای اینکه یک تکنیک جزئی از جیت کان دو شود، باید از فیلتر های خاص که همان قواعد اصلی جیت کان دو هستند عبور کند؛ (برای مثال بررسی شود که آیا در تکنیک اصل صرفه جویی در حرکت و یا اصل غیر تلگرافی بودن رعایت می شود یا خیر) و تائید صلاحیت یک تکنیک کار هر کسی نیست و فقط کسی می تواند این تائید صلاحیت را انجام دهد که به درجه ی بالایی از استادی و شناخت در جیت کان دو رسیده باشد!
در ضمن تاکتیک ها و اصولی که آقای آبتین در مطلب خود از آنها نام برده اند بطور کامل در جیت کان دو اصولی آموزش داده می شوند.
در جایی دیگر در همان فروم رزمی آقای آبتین مدعی شده بودند که در جیت کان دو اصولی تکنیک های رزمی متعددی آموزش داده می شوند و این قضیه با اصل سادگی در جیت کان دو در تناقض می باشد که در ادامه باید این مساله را عنوان کنیم که مطرح کردن چنین مساله ای معلول درک اشتباه از جیت کان دو اصولی می باشد و از طرفی ایشان مدعی شده بودند که دان اینو سانتو جیت کان دو بروس لی را تلفیقی از 26 سبک می دانند که در ادامه لازم می دانم مطلبی را که قبلا نوشته و در سایت قرار داده را در اینجا دوباره عنوان کنم:
یکی از سوالاتی که در رابطه با جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) برای بسیاری از افرادی مطرح می شود این است که آیا واقعا در جیت کان دو اصولی 26 سبک آموزشی دنیا آموزش داده شده و آیا واقعا می توان 26 سبک آموزشی دنیا را در جیت کان دو اصولی فرا گرفت. دلیل مطرح شدن چنین سوالاتی، تبلیغاتی اشتباه بسیاری از مربیانی جیت کان دو اصولی می باشد؛ این مربیان جهت جذب بیشتر هنرجو، در تبلیغات خود از عباراتی مانند آموزش 26 سبک کاربردی دنیا و دیگر عبارات مشابه استفاده می کنند. غافل از اینکه استفاده از چنین عباراتی زمینه سوء استفاده را برای بعضی افرادی که درصدد تخریب جیت کان دو اصولی هستند مخصوصا طرفداران شاخه ی دروغین جیت کان دو واقعی (Original JKD) فراهم می آورد.
نگرش جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) به یک مبارزه واقعی این است که یک درگیری، هرگز ایستا و یک شکل نبوده بلکه ماهیتی پویا دارد و امکان دارد در هر لحظه تغییر شکل داده و نوع مبارزه تغییر پیدا کند، برای مثال ممکن است درگیری از فاصله دور شروع شده و سپس به گلاویزی و درگیری در خاک کشیده شود. لذا در جیت کان دو اصولی ((JKD Concepts جهت پوشش تمام حالت ها و زوایایی که ممکن است در یک درگیری خیابانی پیش آید،
اصول سبک های رزمی ای مانند وینگ چان، بوکس، کیک بوکس فرانسوی، کیک بوکس تایلندی (موی تای)، جوجیتسو برزیلی، اسکریما و آرنیس و ... آموزش داده می شوند.
اما نکته مهم این است که از آنجا که زمان و عمر آدمی محدود می باشد، در حقیقت امکان فراگیری 26 سبک دنیا بطور کامل، امکان پذیر نبوده و هیچ کدام از سبک های مذکور بطور کامل در جیت کان دو اصولی آموزش داده نمی شوند بلکه اصطلاحا الفبا این سیستم ها به هنرجویان آموزش داده می شود و هنرجویان پس از فراگیری الفبا و اصول این سبک ها قادر خواهند بود تکنیک های مورد نیاز خود را خلق نمایند.
در ضمن ذکر این نکته لازم است که آن دسته از اصولی آموزش داده می شوند که با قواعد اصلی جیت کان دو تناقض نداشته باشند.
در ادامه لازم است توضیحات بیشتری در رابطه با چیستی الفبا هر سبک ارائه شود.
تعریف الفبا هر سبک:
الفبا هر سبک به مجموعه اصولی اطلاق می گردد که پایه های تکنیکی آن سبک را تشکیل داده و تکنیک ها و تاکتیک های سبک بر اساس آن خلق می شوند.
تمامی سبک های رزمی یک سری الفبا و اصول پایه دارند و تکنیک های آنها بر پایه آن الفبا ایجاد می شوند، پس بنابراین کسی که بتواند الفبا و اصول پایه یک سیستم رزمی را فراگیرد، قادر خواهد بود بینهایت تکنیک ایجاد نماید.
این دقیقا مانند این است که به کودکی که تازه می خواهد خواندن و نوشتن را فراگیرد، در ابتدا الفبا و اصول زبان را یاد می دهند و پس از آن شخص به مرور قادر به خلق بینهایت کلمه (تکنیک) و جمله (تاکتیک) خواهد بود.
برای مثال قسمت اصلی الفبا سبک وینگ چان در فرم سیو نیم تائو آن گنجانده شده است و هنرجویان با یادگیری آن قادر به پیاده سازی تکنیک های آن می شوند. (برای مثال می توان به تئوری خط مرکزی و یا تئوری مرکز ثقل که جزو الفبا وینگ چان بوده و در دل فرم سیو نیم تائم می باشند اشاره کرد)
در جیت کان دو اصولی (JKD Concepts) نیز الفبا و اصول اصلی هر سبک با یک سری از تکنیک ها و تاکتیک های صد در صد کاربردی و
مبتنی بر قواعد اصلی جیت کان دو آموزش داده می شوندو پس از آن هنرجویان با تمرین فراوان قادر به خلق تکنیک ها و تاکتیک ها خواهند بود.
پس بطور خلاصه پاسخ ما این است که در جیت کان دو اصولی، اصول مهم ترین و کاربردی ترین سبک های دنیا
که مبتنی بر قواعد جیت کان دو باشند آموزش داده می شوند.
و اما در اینجا لازم است سوالاتی را در رابطه با پاسخی که آقای آبتین برای ما عنوان کرده اند، مطرح نمائیم؟
1- در یکی از مطالب آقای آبتین در فروم رزمی، به دروغ و جهت منزوی نشان دادن جیت کان دو اصولی اینطور عنوان شده بود که:
"در واقع اینوسانتو هیچ حامی مهمی در میان نزدیکان و شاگردان بروس لی نداره. حتی چند سال پیش شنیدم که خانواده لی از او خواستند که آموزش تحت عنوان جیت کان دو رو متوقف کنه. به هرحال همون طور که گفتید اینوسانتو زمانی از بهترین شاگردان بروس لی بود و ... حیف!
و ما در پاسخ و با ذکر منابع و مستندات عنوان کردیم که اگر خانواده لی از اینو سانتو حمایت نمی کنند چرا از وی و دخترش دعوت کرده اند که در فیلم I am bruce lee که توسط شرکت گروه چند رسانه ای راه لی ساخته شده ( و صاحب امتیاز این شرکت چند رسانه ای شانون لی دختر بروس لی است) توضیحاتی مهم و کلیدی در رابطه با چیستی جیت کان دو عنوان کند و اگر دان اینو سانتو و شیوه وی مورد قبول خانواده لی نیست چرا دخترش یعنی دایانا لی اینو سانتو یکی از اعضاء رسمی کمیته مشاورین بنیاد برو لی می باشد؟!
2- اگر جیت کان دو اصولی مورد قبول خانواده لی نیست چرا شانون لی دختر بروس لی باید جیت کان دو را زیر نظر ریچارد باستیلو که از اساتید جیت کان دو اصولی است فرا بگیرد ؟
3- چرا براندون لی باید جیت کان دو را زیر نظر دان اینو سانتو و ریچارد باستیلو فرا بگیرد ؟
4- یک جیت کان دو کار تا چه سطحی باید به فراگیری وینگ چون بپردازد؟
همچین ذکر این مساله نیز لازم است که آقای آبتین در پایان پاسخ خود پی نوشتی آورده اند و در آن گفته اند که
“بنده، آبتین، نه به آموزش جیت کان دو یا سایر هنرهای رزمی پرداخته ام و نه هنرهای رزمی برایم محل درآمد بوده و امرار معاش بوده است. اما نکته ای را صادقانه و البته قاطعانه به تمامی اساتید جیت کان دو عرض می کنم: چنانچه با این عبارات و terminology آشنایی ندارید یا صرفا اطلاع اندکی از آنها دارید، روشی که آموزش می دهید جیت کان دوی بروس لی نیست. شاید بشود گفت یکجور هنر رزمی ترکیبی و گزینشی است.”
در رابطه با پی نوشت ایشان باید این نکته را عنوان کرد که ایشان با ذکر این مساله که تا بحال به آموزش هنرهای رزمی و جیت کان دو نپرداخته اند؛ خواسته اند بطور غیر مستقیم خود را یک محقق بدون تعصب معرفی کرده و مربیان جیت کان دو (مخصوصا مربیان جیت کان دو اصولی) را افرادی متعصب معرفی کنند که اطلاع کمی از جیت کان دو بروس لی داشته و بدلیل انگیزه های مالی دیگران را فریب می دهند!
در جواب این پی نوشت باید این مساله را عنوان کنم که آموزش در هر زمینه ای موجب پیشرفت فرد در آن زمینه می شود و خود بروس لی نیز تاکید بسیار زیادی بر فراگیری و آموزش جیت کان دو داشته اند زیرا متعقد بوده اند که آموزش دادن جیت کان دو موجب رشد و پیشرفت در جیت کان دو می شود و از طرفی کسب درآمد از طریق تعلیم و تربیت و خصوصا آموزش جیت کان دو نیز هیچ مشکلی نداشته و طبق گفته شاگردان خود بروس لی، نرخ کلاس های وی بسیار بالا بوده است.
در ضمن ذکر این نکته لازم است که کسی که سابقه ای در تدریس جیت کان دو نداشته است؛ از آنجا که بدلیل عدم تدریس، جیت کان دو در وی بخوبی رشد نکرده و تبلور نیافته است؛ هرگز نمی تواند دیگران را در این رابطه بخوبی راهنمایی کند و یا هرگز حق ندارد نکته ای را صادقانه و قاطعانه برای تمامی اساتید جیت کان دو عنوان کند ...
آقای آبتین در فروم رزمی، خود را کارشناس متخصص نامیده اند؛ اما هرگز رزومه ای مبتنی بر اینکه چگونه به درجه ی "کارشناس متخصص در ورزش های رزمی" رسیده اند را منتشر نکرده اند.
بنده همیشه به همه کسانی که قصد داشتند به حقیقت جیت کان دو پی ببرند گفته ام که افراد خاص را ملاک دانش خود قرار ندهید و برای پی بردن به حقیقت جیت کان دو به کتاب هایی نظیر بروس لی مردی که فقط من شناختم (نوشته لیندا لی) و یا تائو جیت کان دو مراجعه کنند و یا فیلم من بروسلی هستم که توسط بنیاد بروس لی انتشار یافته، را مشاهده نمایند.