ای ول ،
بالاخره فهمیدیم که مجتبی تو کدوم بانک کار می کنه ؟ ( اسمایلی ارشمیدس در حال اکتشاف)
حالا باید بفهمیم تو کدوم شعبه کار می کنه ( اسمایلی شرلوک هولمز با ذره بین )
نیازی به ذره بین و شرلوک هولمز نیست؛خودم می گم:lol:
شعبه نیستم دانیال جان؛اداره خزانه داری کل هستم؛
ضمنا" به شدت از شرلوک هلمز هم خوشم میاد؛:happy:
ولی جدای از این قضایا با شهرام موافقم؛اما متاسفانه بانکهای ما استقلال ندارند؛حتی با بانکهای خصوصی هم به صورت دستوری برخورد می شه و نتیجه اش این اقتصاد فلک زده ماست؛در سایتهای دیگه بحثهای زیادی در این رابطه کردم و راستش خودم هم دیگه از بحث کردن در این زمینه خسته شدم؛اما بد نیست بگم که تا زمانی که دولت در هر کاری دخالت می کنه؛وضعیت ما به همین شکل خواهد بود؛درست در زمانی که نرخ سود تسهیلات بانکی رو از 16 به 14 تقلیل دادیم؛به دلیل تورم و ...؛استرالیا به خاطر تورم 2 درصد نرخ سود تسهیلات بانکی را افزایش داد،این موضوع خیلی ساده هست؛شما وقتی 2 درصد نرخ سود بانکی را کاهش می دهید؛مردم بیشتر برای گرفتن وام تحریک می شوند و به خاطر اینکه صنعت و بخشی نداریم که پویا و فعال و رو به رشد باشد؛همگی این پولها به بخش مسکن سرازیر شده و نتیجه، فاجعه افزایش 100 درصدی قیمت مسکن طی یک سال است؛
این تنها یک مورد است؛
اما بحثی که شهرام جان کردند کاملا" درسته؛اگر اقتصاد باز و آزاد در دستور کار باشه هیچ گاه وضعیت مملکت به اینجا نمی رسید؛
ما در سالهای 52 و 53 هنگامیکه قیمت نفت 4 برابر افزایش پیدا کرد؛به خاطر فعالیتهای زیربنایی در حال انجام در کشور،این موضوع نه تنها منجر به تورم نشد،بلکه باعث شد تا تورم ما منفی شود،اما در حال حاضر با وجود اینکه درآمد نفتی ما 4 برابر شده است،اما نه تنها تورم کاهش پیدا نکرده؛بلکه افزایش نیز پیدا کرده است تا حدی که بانک مرکزی هشدار تورم 50 درصدی را نیز داده است؛
بنابراین دولت به خصوص باید در مورد بخش اقتصادی تجدید نظر کند و از دخالتی عمل کردن به نظارتی عمل کردن؛حرکت کند؛بدهی دولت به بانکها یک نمونه بارز از این دخالتی عمل کردن است؛
در نهایت اصل 44 اگر به واقع اجرایی گردد؛در همین راستا است؛
در امریکا حتی بانک مرکزی این کشور خصوصی بوده و استقلال دارد؛اما در ایران بانک مرکزی ما تا چه حد در اجرای تصمیمات پولی و مالی،استقلال دارد؟
ببخشید من یه لحظه فکر کردم سر بحث اقتصادی تو دانشگاه هستیم:lol:
موفق باشید.