peyman5534
Registered User
- نوشتهها
- 1,326
- لایکها
- 2,413
مفید که خرابه وارد نمیشه از دیروز
سلام جناب حسینی
ممنون مثال جالبی بودآره بعضی وقتا این اتفاق میوفته :
اردر اول نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر دوم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر سوم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی5
اردر چهارم نفر اول 10 میلیون سهم فروش با قیمت منفی 5
اردر های پنج تا 200 هم پشت دست اینا از ترسشون مثلا 50 میلیون سهم برای فروش ثبت میکنن
بعد کم کم از آخرای پیش گشایش ، اون نفر اول میاد اردر اولش رو برمیداره و میندازه آخر صف که حجم صف تغییر نکنه
بعد اردر دومش ، سومش ، چهارمش !
حالا اتفاقی که میوفته 40 میلیون سهم خودش آخر صفه حجم کل صف هم همون 90 میلیون حداقل میمونه و کسی شک نمیکنه
بعد که پیش گشایش باز شد 40 میلیون اردر فروشش رو برمیداره و اون 50 میلیون اردر فروش میمونه تا بیان بردارن ، از اونورد که اردر خرید 50 میلیونی میزاره روی منفی 5 و به اینصورت توی منفی 5 سهم هاش رو میخره![]()
بعد چون یهو سهم های مورد نیاز خریداری میشه و ممکنه اردر خرید رو از قبل هم گذاشته باشه مثلا 50 میلیون و شما جزء نفرات بعدی برای خرید توی منفی 5 باشید ولی چون میدونه الان 50 میلیون سهم جمع شده ، 50 تاشو که برداره ، ممکنه دیگه به شما نرسه
صف فروش هم چون یهو برداشته شده ، یهو قیمت شروع به پرواز به سمت مثبت 5 میکنه و کم کم روی اون محدوده مثبت 4 و بالاتر شروع به فروش میکنه و اینطوری حداقل یه 6 یا 7 درصدی به جیب میزنهبعد اون موقع تو کانالا میگن پرواز شروع شده ولی نمیدونن که عقابشون کلاغ بوده![]()
![]()
این کار به خاطر لذت وصف ناپذیری که به شخص مارموز میده ، حرام اعلام شده![]()
حقیقتش اینه که اگه کسی زرنگ باشه روند تغییرات رو میفهمه ، از لحظه ای که اردر ها با حجم بالا جابجا میشه و حجم تغییرات واضحهممنون مثال جالبی بود
فقط این قسمتُ نفهمیدم.
بعد کم کم از آخرای پیش گشایش ، اون نفر اول میاد اردر اولش رو برمیداره و میندازه آخر صف که حجم صف تغییر نکنه
وقتی اردرش رو حذف کنه و مجددا بخواد اردر بگذاره قاعدتا 20-30 ثانیه طول میکشه.خب اینجوری اونایی که تابلوی سهم رو دنبال میکنن نمیتونن بفهمن بازیگر سهم برنامه داره؟
دیگه چند ماهی بود با این عکسه بودم ، گفتم یه عکس جدید بزارم
بجای طفره رفتن و وقت تلف کردن برو اون کامنتایی که توش ویژگیهای یک همسر خوب و مفید رو نوشته بودی پاک کندیگه چند ماهی بود با این عکسه بودم ، گفتم یه عکس جدید بزارم
قیمت خرید در اطلاعیه هر شرکت ذکر میشهقیمت خرید این اوراق چند هستش/؟ ثابت هستش برای همه سهم ها/؟
ممکنه قیمت از 1738 تومن هم پایین تر بیاد افرادی که در قیمت های بالاتر خریده اند میتوانند از اختیار فروش استفاده کنند تا متحمل ضرر بیشتری نشوندالان مثلا وغدیر قیمت کف 1738 گذاشته . اونایی که بالاتر خریدن چی مثلا رو 2100 تومن
خیر به صورت جدا گانه امکان خرید وجود ندارهو اینکه جدا میشه خرید این اوراق رو یا باید با سهم همزمان بخری/؟
تشکرسلام
ببخشید فرصت نشد مثالی خدمتتون عرض کنم
ابتدا اینکه چند اصطلاح هست که باید باهاش اشنا بشید
مثل عرضه کننده ، کارگزار عرضه کننده ، قیمت اعمال ، قیمت عرضه و . . . . که همه این موارد در لینکی که بالا قرار دادم کامل توضیح داده شده
اما چند نکته در مورد اختیار فروش تبعی که دوستان باید بدونند
این اوراق تا زمان سررسید قابلیت معامله ندارند
شما به هر تعداد که بخواهید اوراق اختیار فروش تبعی داشته باشید باید به همان میزان از سهم شرکت در پورتفوی خودتون داشته باشید
مثلا شرکت الف اختیار فروش ارائه کرده شما برای در اختیار داشتن مثلا 10000 اوراق فروش شرکت باید تا پایان همان روز معاملاتی 10000 سهم شرکت الف در پورتفوی خودن داشته باشید در غیر این صورت پول شما بابت بابت خرید اوراق تبعی سوخت میشه - پول خرید اختیار فروش تبعی غیرقابل بازگشت است
درضمن برای هر شخص حقیقی حداکثر مقداری مشخص میکنند که در اطلاعیه شرکت گفته خواهد شد
افرادی که اختیار فروش تبعی فعال میکنند اجازه فروش سهم در اختیارشون ندارند ( فرضا 20000 سهم شرکت الف دارید و 10000 اختیار فروش - شما فقط اجازه فروش 10000 سهم دارید و 10000 سهم تا زمان سر رسید به نوعی فریز شده و قابلیت فروش نداره )
شرکت موظف است قبل از توزیع سود و مجمع سالیانه تکلیف اوراق تبعی منتشر شده را مشخص کند
و . . .
قیمت خرید در اطلاعیه هر شرکت ذکر میشه
کارمزد معاملات 0.4 درصد خواهد بود
ممکنه قیمت از 1738 تومن هم پایین تر بیاد افرادی که در قیمت های بالاتر خریده اند میتوانند از اختیار فروش استفاده کنند تا متحمل ضرر بیشتری نشوند
خیر به صورت جدا گانه امکان خرید وجود نداره
سرمایه گذار باید در زمان خرید این اوراق سهم شرکت در اختیار داشته باشد
بله شما امکان استفاده از اختیار فروش در صورت ارائه توسط شرکت به اندازه تعداد سهامتون داریدرو سوال اخر من منظورم مثلا برای خودم که از قبل سهم وغدیر رو دارم پرسیدم نه اینکه جداگانه الکی این اوراق رو بخرم
شرکت ارائه دهنده حداقلی براش تعریف شده که برای اختیار فروش باید ۲۰ درصد بالاتر از قیمت روز درنظر بگیرهواینکه به نظرم حرف بعضی از دوستان درست در میاد با اینکار که میخوان انجام بدن. که میگفتن نهایتا بورس تا اخر سال اندازه سود بانکی بهتون سود میده. تازه اینم برای اونایی صدق میکنه که قیمت الان رو گرفته باشن اونایی که بالاتر گرفتن اینجوری ضرر هم میکنن.
من چندتا از سهم های خودمو بررسی کردمحمایتی از حقوقی دیدن ؟ باز دارن میفروشن فقط یروز بازار مثبت شد هم شروع به فروش سهام عدالت میکنن